SANCTUAR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

sub egida "Şi noi vrem bani!"

5 participanți

In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Mier Apr 28, 2010 5:23 pm

Sectorul neguvernamental îşi ia avânt pentru a-şi băga copita în banii guvernamentali... laugh

Urmează logoreea obişnuită căţeluşului care dă târcoale societăţii...

bla bla bla a scris:Doresc sa va anunt ca ieri a avut loc la Guvern o intalnire intre PM Boc si reprezentanti ai ONGurilor din diverse sectoare, la care am participat si eu.
Intilnirea a fost ceruta initial de catre Coalitia ONGurilor pentru monitorizarea fondurilor structurale ca urmare a rezultatelor dezastruoase cu privire la absorbtia fondurilor structurale si a neregulilor inregistrate (documente pe care le gasiti pe site-ul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si sprijinita si organizata de catre FDSC si Centras.
Am fost invitata sa particip atat din partea coalitiei de monitorizare a FS cat si ca reprezentant al Coalitie pentru mediu.
Din pacate nu am putut sa fac informarea mai devreme deoarece atat aceasta intalnire m-a solicitat si alaltaieri cand am avut sesiunea de pregatire cat si ieri intreaga zi.

Agenda intalnirii de ieri a cuprins urmatoarele puncte:
Introducere
Cine suntem?
Ce vrem?
Introducere pct 4 FS:
- foarte pe scurt despre scopul intalnirii si doua cuvinte despre coalitie, astfel incat sa se inteleaga relevanta onoratei adunari, dincolo de simpli beneficiari
- demersurile noastre au la bază faptul că ONGurile sunt actori în dezvoltare şi că rolul pe care îl pot avea trebuie recunoscut şi reflectat inclusiv în accesul la FS
- discutiile au inceput cu Autoritatile inca de anul trecut (ACIS, AMPOSDRU) insa este nevoie de decizii strategice la nivelul PM pentru ca lucrurile sa mearga (suplimentarea resurselor umane, marire procent prefinantare si plata intr-o singura transa, extinderea fondului de garantare si pt ONGuri, fluidizarea comunicarii si mecanismului de decizie intre autoritatile implicate in gestionarea FS, prezumptia de nevinovatie )
- exista inca o lipsa de cunoastere a sectorului neguvernamental din partea administratiei publice ceea ce se reflecta in elaborarea unor proceduri de lucru neadaptate/stufoase specificului unui ong.
- Avem increderea ca urmatoarele numiri in autoritatiele de gestiune ale FS vor fi facute pe criterii de competenta si nu pe linie politica

Structurarea dialogului dintre Guvern si sectorul asociativ
Despre sectorul asociativ din Romania unde a fost mentionata si Coalitia pentru mediu si s-a cerut sprijin pentru dezvoltarea coalitiilor si platformelor precum si un dialog constant si transparent conform prevederilor Tratatului de la Lisabona.

Propuneri

(1) Facilitarea comunicării sectoriale dintre sectorul asociativ şi instituţiile statului (prin intermediul structurilor de reprezentare)
(2) Facilitarea creării şi dezvoltării structurilor de reprezentare a sectorului asociativ (EX: Social, Mediu, ODA)
(3) Demararea demersurilor pentru cuantificarea contribuţiei sectorului asociativ la dezvoltarea societăţii
(4) Cresterea capacitatii structurii guvernamentale de colaborare cu mediul asociativ (acum este ultima atributie a unui serviciu din cadrul Directiei de Strategii Guvernamentale, in sensul ca poate este nevoie c ONGurile sa isi recunoasca interlocutorii cu initiativa si autonomie in ceea ce priveste politicile din domeniu)

Finantarea publica si prevederea 2%
Crearea unei unitati de implementare a proiectelor care tin de politica de cooperare pentru dezvoltare in MAE
Ca stat membru al UE Romania este obligata sa ajute tari mai putin dezvoltate din afara UE, iar strategia Romaniei include tari ca Moldova, Georgia, Serbia si zona Marii Negre.
Datorita faptului ca Romania nu are pus la punct un mecanism de finantare a proiectelor sale in aceste tari, banii sunt transferati agentiilor UN, precum PNUD din tarile recipiente
MAE unul dintre bunele exemple de colaborare intr-o politica europeana, vezi relatia MAE / FOND

Prevederea 2%
Prin noul Cod al Educatiei se readuce in discutie prevedrea referitoare la posibilitatea ca parintii sa poata directiona 2% din taxe catre copil.
Art 303 „Părinţii copilului, contribuabili, pot direcţiona 2% din valoarea impozitului pe venitul anual impozabil si pot depune sume în contul pentru educaţie permanentă”

Da, copiii nostri au nevoie de investii in educatia lor, dar cu ce pret ? Adancind inegalitatile majore, deja existente in Romania intre marea majoritate a copiilor si un segment foarte mic al celor care se bucura deja de veniturile consistente ale parintilor lor ? Cui se adreseaza aceasta masura ? Majoritatii parintilor care au un venit mediu net[1] 1308 Ron si vor reusi sa stranga in 18 ani aproximativ 225 de Euro[2] pentru educatia copilului lor ?

Anul Europopean al Voluntariatului 2011
Anul 2011 a fost declarat de către Comisia Europeană Anul European al Activităţilor de Voluntariat care Promovează Cetăţenia Activă, promovat sub denumirea scurtă de Anul European al Voluntariatului (AEV) 2011. Această declaraţie a venit la aproximativ 2 ani de la iniţierea unei ample campanii de advocacy şi lobby coordonată la nivel european de Alianţa pentru AEV iniţiată şi coordonată la nivel european de Centrul European de Voluntariat, asociaţia umbrelă a centrelor de voluntariat şi organizaţiilor care dezvoltă voluntariatul în ţările europene, asociaţie unde România este reprezentată din 2001 de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Voluntariat. Alianţa reuneşte 18 reţele europene de organizaţii care lucrează cu voluntari şi pentru dezvoltarea voluntariatului.

5. Obiectivele AEV 2011 la nivel european:

(O1) Conştientizarea asupra valorii voluntariatului în context european şi sărbătorirea voluntarilor
(O2) Demersuri pentru crearea unui mediu favorabil pentru voluntariat în Uniunea Europeană
(O3) Recunoaşterea activităţilor de voluntariat
(O4) Capacitarea organizaţiilor de voluntariat şi creşterea calităţii lucrului cu voluntarii

Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale
Introducere 112 si despre principalele probleme

Brief despre principalele probleme care blocheaza sistemul (sunt prezentate si in scrisoare si in documentul de lucru) si despre motivele pentru care ne axam pe POS DRU Nota: AM client service

Prefinantare & Rambursare

“La situatia prezenta a proiectelor finantate din fondurile gestionate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale contribuie si schema de finantare care, in practica, s-a dovedit ca nu a functionat.

Din practica implementarii proiectelor, pentru optimizarea fluxului de resurse financiare, am identificat cel putin trei posibile solutii:

- Prefinatarea continua a proiectului pe toata durata de implementare a acestuia;
- Rambursarea in doi pasi a costurilor;
- Acordarea unei prefinantari de 35% din bugetul proiectului.

Schema de finantare este de preferat sa fie particularizata in functie de specificul contractului de finantare.”

Proceduri (birocratice) inutile:
Pricepem că FS trebuie folosite in acord cu procedurile UE, cu eficienta si prevenind situatii de coruptie. Exista, cu toate acestea proceduri inutile ce pot fi eliminate (atat in relatia dintre institutii si beneficiari, cat si in relatia dintre institutii. Fiecare AM ar trebui sa+si reevalueze procedurile si sa le elimine/simplifice pe cele inutile.

Comunicare AM – Beneficiar; AM – OI – Beneficiar; OI – Beneficiar

Propuneri prioritati pentru urmatoarea intalnire
Nu pot sa ma pronunt asupra rezultatelor acestei intalniri, insa pot sa va spun ca ONGurile s-au comportat impecabil si profesionist.
Dl Boc a stat cu noi aproximativ 30 de minute, apoi desfasurandu-ne dezbaterea in prezenta unor consilieri si a reprezentantilor de la AM POS DRU deoarece ponderea cea mai mare a discutiilor a fost pe accesarea fondurilor structurale (in special FSE, acolo unde noi ONGurile suntem eligibile).

Va atasez si revista presei pentru a va face singuri o idee:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si NewsINN

ONG-urile vor ca şi împrumuturile lor pentru confinanţarea proiectelor UE să fie garantate de stat
Reprezentanţii ONG-urilor i-au cerut premierului Emil Boc să identifice o soluţie astfel încât garanţiile guvernamentale pentru cofinanţarea proiectelor UE - de care beneficiază în prezent autorităţile locale şi instituţiile de învăţământ - să fie acordate şi pentru organizaţiile neguvernamentale.
În replică, premierul a întrebat care este mecanismul prin care ONG-urile pot garanta returnarea împrumuturilor de la bănci, garantate de stat. Boc a explicat că, în cazul garantării unui împrumut pentru o autoritate locală, garanţia poate fi recuperată din cotele defalcate din TVA alocate de Guvern. "Să-mi daţi acest mecanism şi avem disponibilitate să o acceptăm", a spus prim-ministrul, la începutul întâlnirii cu reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, care are loc joi la Palatul Victoria.
"În momentul acesta vă dăm două exemple, fondul ONG şi fondurile PHARE pe care le administrăm şi facilităţile de tranziţie unde avansul pe care îl dăm pe proiecte este de 80% (...). Avem 15 ani de experienţă în contractarea acestor fonduri şi nu am avut niciodată o piedică", a spus directorul executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), Ionuţ Sibian. El a argumentat că ONG-urile aduc în ţară peste 500 de milioane de euro, din care 95% sunt fonduri UE şi a spus că trebuie găsită o soluţie pentru ca valoarea acestei sume să nu scadă. "Aşa cum sunt sistemele pe fonduri structurale acum, ar duce la falimentul ONG-urilor", a declarat Sibian.
Directorul FDSC a mai spus că organizaţiile neguvernamentale vor să se asigure că prevederile privind direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către organizaţiile neguvernamentale se va aplica şi pe viitor, în condiţiile în care Codul Educaţiei prevede că banii respectivi pot fi viraţi de părinţi într-un cont. Sumele din cot pot fi utilizate de copil doar după împlinirea vârstei de 14 ani.
"Vrem să ne asigurăm că prevederea 2% continuă, chiar dacă în Codul Educaţiei există posibilitatea ca cei 2% să fie donaţi către copii", a spus reprezentantul societăţii civile.

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Mar Oct 19, 2010 7:58 am

Hai că mi-a plăcut faptul că mesajul de mai jos este scris de către unul care lucrează la R.N.P. (care este o structură de stat - chiar dacă are statut de regie autonomă).
Adică respectivul spune că "de exemplu managementul ariilor naturale protejate unde statul roman nu baga nici un leu de ani de zile" omițând că:
- însuși R.N.P. a băgat o grămadă de bani în cele vreo 25 de parcuri naturale și naționale, în cazul cărora a înființat administrații (deci personal pe care îl plătea R.N.P., erau dotați cu echipamente, vehicule etc. tot din banii de la R.N.P.;
- statul (mai bine zis ministerul mediului) a co-finanțat o grămadă de proiecte europene care vizau ariile protejate (exemplul cel mai la îndemână îl reprezintă proiectele din cadrul programului LIFE, in particular componenta LIFE-Natura);
- de la Fondul de Mediu s-au pompat sume consistente în tot felul de proiecte care vizau problematica ariilor protejate (pe moment n-am răbdare să caut o statistică a mărimii fondurilor alocate, dar poate o fi asemenea detalii chiar pe site-ul Administrației Fondului de Mediu);
ș.a.m.d.
Așa că partea aia cu statul roman nu baga nici un leu de ani de zile sună destul de deplasat, ca să formulez diplomatic de tot... Laughing

Cred ca nu realizati ce bani trebuie pt. rezolvarea uriaselor probleme de mediu ale depozitelor de deseuri miniere si industriale ale Romaniei.
Ne lipsesc din suma alocata doar cateva ordine de marime Smile Dupa parerea mea 3.
100 milioane lei ar ajunge poate doar pt. masuratori topo si ceva studii, investigatii si monitorizare.
Daca doriti un punct de referinta, faceti o simpla cautare pe neti si gasiti mormane de date despre Wismut, o fosta exploatare de uraniu din Germania de Est, in inchiderea si ecologizarea careia s-au bagat peste 1 miliard dolari. Si avem si noi cateva din astea prin tara, cel drept mai marunte.
Numai in bazinul Tisei exista identificate cca 300 hot-spoturi miniere (iazuri de decantare si halde de steril). In toata tara sunt peste 1000. Asta in sectorul minier activ acum sau in trecut. Daca mai vorbim si de haldele lasate prin munti si vai de fostele santiere de explorare, situatia deja o ia razna. Mai adaugati batalurile si iazurile de decantare din perimetrele platformelor industriale, haldele de cenusa ale termocentralelor si alte alea. Pe aici s-au aruncat mai ales in ultimii 50 ani toate mizeriile industriei miniere, chimice, metalurgice si altele, multe sunt niste maidane sau vagauni unde colcaie toata partea rea si nedorita a tabelului lui Mendeleev si toate combinatiile posibile ale acestora.
Problemele principale ale depozitelor de steril minier sunt pe langa stabilitatea geotehnica apele acide si metalele grele care fac praf apele de suprafata si panza freatica. Din cate stiu nu exista inca la noi 1 iaz sau halda cu statie de epurare macar primara a apelor care ies din ele. Si pe la platformele industriale e cam la fel, operatorii platind doar apa luata curata + penalitati pt. mizeriile aruncate. Ca doar dilutia e inca o solutie in lumea a 3-a nu?
Cunosc cazuri de operatori care platesc doar penalitati pt. deversarea continua a apelor murdare de 1 milion/luna. Adica 10 din astia depasesc suma aia derizorie intr-un an.
Nu-i decat apa de ploaie suma asta pt. unul dintre cele mai mari ca probleme de mediu sectoare.
Dar avem sectoare la fel de nevralgice unde o suma ca asta ar insemna mai mult decat nimic, de exemplu managementul ariilor naturale protejate unde statul roman nu baga nici un leu de ani de zile, desi se tot lauda si raporteaza din ce in ce mai des si pompos pe unde apuca ce mandru patrimoniu natural avem.

*****************************************************************

Drd. Florin Stoican

Presedinte
ASOCIATIA KOGAYON
Adresa: 247115 Costesti, nr. 343, Jud. Valcea
Tel: 0723/071.648
Email: office@...
Web: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Responsabil relatii cu comunitatile, educatie ecologica si turism
ADMINISTRATIA PARCULUI NATIONAL BUILA-VANTURARITA
Adresa: Str. Pietei nr. 7, Orasul Horezu, Jud. Valcea
Tel/Fax: 0250/860.157
Email: florin@...
Web: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Lun Ian 03, 2011 4:00 pm

Hehe, unu' care probabil nu a înțeles încă faptul că respectivii nu-i costă nimic (adică nu plătesc din buzunarul lor) drumul pentru a face niște poze despre păsările alea pe care deja le-a fotografiat îngrijoratu'... Laughing
Subject: Re: de sezon ....
To: .... @yahoogroups.com
Date: Monday, 3 January, 2011, 16:42



Tocmai am vorbit cu Szilard Doroczi (scuze daca nu am zis corect), era cu Ciprian Fantana pe campul unde am vazut eu stolul de Eremophila si cu ex. de Calcarius. Au gasit stolul (culmea!) dar nu mai era presura de tundra acolo...cica are o problema cu zapada...ori aici ninge masiv, cel putin la Ploiesti. Ma oftic, au batut atata drum....

Florian Andronache

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Sam Sept 03, 2011 9:14 am

Am citit stirea asta in concediu si era cat pe ce sa intru pe forum, da' m-am abtinut. laugh

RĂZBUNARE. Directorul Institutului Delta Dunării, demis pentru că deranja interesele uniunii?
UDMR vrea să cucereasă Delta Dunării


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a dispus demiterea directorului Institutului de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării din Tulcea pentru că ar fi boicotat accesul firmelor membrilor UDMR la contractele de cercetare în domeniul mediului.
Gyorgy Deak, director al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului Bucureşti, institut care are în subordine institutul din Tulcea, a dispus revocarea lui Romulus Ştiucă din funcţia de director al Institutului Delta Dunării.
În decizia de revocare semnată de Deak se precizează că aceasta a fost emisă la solicitarea ministrului Mediului Laszlo Borbely, fără să se precizeze motivele demiterii.

Demitere nemotivată

Zilele trecute, cei 100 de specialişti ai institutului din Tulcea au fost convocaţi la o şedinţă de directorul Deak, în care acesta le-a prezentat decizia de demitere a directorului Ştiucă (fără să o motiveze) şi de numire a lui Roman Pârvulescu, cercetător la Institutul de Cercetări Navale ICEPRONAV Galaţi, în locul acestuia.
Cercetătorii tulceni au fost avertizaţi ferm de directorul Gyorgy Deak să-şi limiteze, pe viitor, activităţile de cercetare doar la Delta Dunării , iar Institutul de Cercetări Marine din Constanţa doar la teritoriul Mării Negre, de celelalte probleme de cercetare privind mediul urmând să se ocupe institutul de cercetări din Bucureşti.
Cele trei institute de cercetări în domeniul mediului din Bucureşti, Constanţa şi Tulcea au fost unificate printr-o decizie a fostului ministru al Mediului Nicolae Nemirschi. Laszlo Borbely a declarat că "măsura de unificare a fost greşită", dar nu a schimbat-o. Borbely a impus ca cele trei unităţi de cercetare să aibe personalitate juridică, iar director coordonator a fost numit membrul UDMR Gyorgy Deak.
În timp ce unităţile de cercetare din Tulcea şi Constanţa au foarte multe contracte de cercetare şi obţin profit considerabil, institutul din Bucureşti, care are un număr dublu de angajaţi decât cele două institute la un loc, are o pierdere de două milioane de euro şi nu poate participa la licitaţii pentru obţinerea contractelor.
Cercetătorii din Tulcea spun că fostul director Romulus Ştiucă a refuzat să împartă lucrările de cercetare obţinute prin licitaţie de unitatea din Tulcea cu cercetătorii din Bucureşti şi a plătit cu funcţia.

Contract de trei milioane de euro, anulat de Ştiucă

Ştiucă se află în conflict de mai multă vreme cu liderii UDMR. În 2008, acesta a contestat şi a anulat o licitaţie trucată de ARBDD pentru un studiu de cadastrare a Deltei Dunării, care urma să fie efectuat de o firmă de apartament din Miercurea Ciuc.
Directorul Institutului Delta Dunării a dezvăluit, în instanţă, că, pe timpul mandatului de ministru al Mediului al UDMR-istului Attila Korodi, o firmă a unui lider UDMR din Miercurea Ciuc a câştigat ilegal un contract finanţat de Ministerul Mediului cu trei milioane de euro pentru cadastrarea Deltei.
Directorul Ştiucă i-a convins pe magistraţi că studiile de cadastrare propuse de membrul UDMR nu se pot face prin intermediul unor fotografii realizate din avion. Astfel, UDMR-istul a pierdut o afacere cu statul de trei milioane de euro, iar studiul cadastral al Deltei este realizat acum de specialiştii institutului din Tulcea, în urma unei noi licitaţii.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Lun Dec 12, 2011 9:33 pm

Eh, DTI tre' sa fie tare mandru de zona lui umeda, de la Dumbravita. laugh

Conferinţa despre habitatul păsărilor acvatice majorează cu 5.000% bugetul de protocol al Mediului

Cea mai mare creştere a sumei alocate pentru protocol în 2012 faţă de 2011, de 5.000%, până la 1,38 milioane de euro, este cea alocată Ministerului Mediului. "Pentru anul 2012 din suma totală propusă (5.954.000 lei), suma de 5.830.000 lei reprezintă fonduri alocate pentru organizarea la Bucureşti a celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia asupra Zonelor Umede de Importanţă Internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice, încheiată la Ramsar la 2 februarie 1971", se arată în răspunsul primit de gândul de la Ministerul Mediului. Evenimentul va reuni delegaţii din 160 de ţări semnatare ale Convenţiei şi se va desfăşura în luna iulie 2012, pe parcursul a două săptămâni.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Joi Apr 05, 2012 7:43 am

Puteam sa postez si la bancuri, da' parca merge mai bine p-aci. laugh

Care sunt fazele realizarii unui proiect?
1. Entuziasm.
2. Sudoare.
3. Deznadejde.
4. Cautarea vinovatilor.
5. Pedepsirea nevinovatilor.
6. Premierea celor care n-au avut nici o treaba cu proiectul.
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  lolo Vin Mai 11, 2012 3:56 pm

ENKI a scris:Puteam sa postez si la bancuri, da' parca merge mai bine p-aci. laugh

Care sunt fazele realizarii unui proiect?
1. Entuziasm.
2. Sudoare.
3. Deznadejde.
4. Cautarea vinovatilor.
5. Pedepsirea nevinovatilor.
6. Premierea celor care n-au avut nici o treaba cu proiectul.

Laughing bine
lolo
lolo
s-a obișnuit
s-a obișnuit

Mesaje : 1000
Data de inscriere : 04/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Vin Mai 11, 2012 4:44 pm

lolo a scris:
ENKI a scris:Puteam sa postez si la bancuri, da' parca merge mai bine p-aci. laugh

Care sunt fazele realizarii unui proiect?
1. Entuziasm.
2. Sudoare.
3. Deznadejde.
4. Cautarea vinovatilor.
5. Pedepsirea nevinovatilor.
6. Premierea celor care n-au avut nici o treaba cu proiectul.

Laughing bine

Am postat cand tocmai trecusem de faza 3. Chiar astazi s-a indeplinit faza 6, cu toate ca la faza 5 mai sunt completari. laugh
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Avеrtisment

Mesaj  admin Mier Aug 15, 2012 12:57 pm

Aveti grija la datele personale pe care le furnizati pe acest site, pentru ca utilizatorii lui sunt obisnuiti sa le faca publice de-a lungul si de-a latul internetului!...

In plus, moderatorul delta va modifica mesajele...

admin
Vizitator


Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Mar Oct 09, 2012 5:04 pm

Iote, WeWeFrecangiul este (sau era) și iuroșparlamentar penalist... probabil înainte să descopere mersul pe jos și apa (puțin) caldă vesel

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Mar Feb 26, 2013 4:33 pm

i-auzi... microjob-uri... laugh
ce tâmpenie! Laughing
oare urmează și nanojoburile sau direct pikojoburile? laugh
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Joi Mai 12, 2016 12:59 pm

dacă e vorba de bani publici, mâna dreaptă le dădea mâinii stângi Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Joi Mai 12, 2016 1:34 pm

delta a scris:dacă e vorba de bani publici, mâna dreaptă le dădea mâinii stângi  Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Iovu Biris a fost seful nostru de promotie. Shocked
Ma rog, unul dintre ei, celalalt fiind Catalin Tobescu, la egalitate de puncte. Laughing
Parca si Violeta Titon mi-ar fi fost colega, desi nu sunt foarte convins. scratch
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Joi Oct 06, 2016 12:34 pm

Uf, tare mi-e teama ca Ovidiu o pateste de data asta. Cool

Dosar penal pentru studiul care da unda verde pentru impuscarea a aproape 1.700 de animale salbatice



Dosar penal pentru studiul care da unda verde pentru impuscarea a aproape 1.700 de animale salbaticeFoto: Arhiva Ziare.com
Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov au deschis un dosar penal in rem privind studiul care sta la baza proiectului de ordin de ministru ce permitea impuscarea a aproape 1.700 de animale salbatice protejate.
Pe baza studiului respectiv, proiectul de ordin al ministrului Mediului ar fi permis, prin derogari de la Directiva Habitat a Comisiei Europene, impuscarea a 1.691 de animale salbatice protejate. Era vorba despre urmatoarele cote de vanatoare: 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice.
Insa ordinul starnit o puternica polemica dupa ce a fost pus in dezbatere publica, iar Organizatia World Wide Fund for Nature (WWF) a acuzat ca in studiul respectiv nu s-a calculat corect numarul de animale existente din fiecare specie protejata.
Asadar, nu doar ca ordinul a fost retras, dar procurorii au deschis si un dosar penal in rem (adica asupra faptelor, nu a vreunei persoane), iar acuzatiile in acest caz sunt de fals intelectual, conflict de interese, abuz in serviciu si uz de fals, relateaza Digi 24.
Astfel, arata Pro TV, in vizorul procurorilor este intreg colectivul de specialisti care a realizat studiul ce recomanda uciderea animalelor salbatice, platit de Ministerul Mediului cu 30.000 de euro.
Coordonatorul cercetarii este Ovidiu Ionescu, seful Asociatiei Vanatorilor Brasov, prodecan la Facultatea de Silvicultura si membru al Institutului de Cercetari Silvice.
Studiul a fost intocmit de zeci de specialisti de la diverse institutii, printre care si Institutul National de Dezvoltare in Silvicultura.
Cristiana Pasca-Palmer, ministrul Mediului, a explicat, marti seara, la Realitatea TV, de ce a suspendat ordinul, adaugand ca inclusiv ea a avut suspiciuni legate de modul in care au fost numarate animalele din speciile protejate, caci nu era ceva negru pe alb.
"Studiul care fundamenteaza emiterea ordinului de ministru a avut mai multe suspiciuni, sa spunem, intre care as vrea sa mentionez ca au existat controverse referitor la metoda prin care se calculeaza si se evalueaza populatiile acestor specii, au existat suspiciuni referitoare la utilitatea interventiei preventive si, de asemenea, asupra corectitudinii interventiei, pentru ca s-a pus problema daca acestea vor fi recoltate", a spus ministrul.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Mda, inca de acum o saptamna niste gugustiuce de la un organ de presa obscur se ocupasera de incondeierea lui Ovidiu. suspect


Omul care a decis uciderea a 1.700 de animale protejate de lege
Roxana Garaiman Bianca Felseghi
30.09.2016

Un ordin al ministrului Mediului, aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, stabilește că anul următor vor putea fi ucise aproape 1.700 de animale sălbatice protejate de lege.
Ordinul a fost scris pe baza unui studiu întocmit de președintele unei asociații de vânători.
Aceasta nu este singura calitate a dr. ing. Ovidiu Ionescu. El este un personaj omniprezent în sistemul decizional care vizează speciile protejate de lege.
Ionescu deține simultan funcția de consilier la Ministerul Mediului, este director în cadrul institutului care elaborează politici cinegetice, precum și reprezentant al mai multor ocoale silvice.

Pentru sezonul de vânătoare 2016-2017, Ovidiu Ionescu a stabilit că pot ajunge în bătaia puștii 552 de urși, 657 de lupi, 482 de pisici sălbatice și 78 de râși.
Toate sunt specii protejate de legislația națională și europeană, deoarece se află pe cale de dispariție.
Justificarea pe care o oferă studiul este aceea că animalele afectează mediul înconjurător și generează pagube omului. În ultimul an, respectivele pagube s-ar fi ridicat la 200.000 de euro.
Mai multe ONG-uri de mediu contestă însă datele pe care le oferă studiul, pe motiv că acestea ar fi manipulate în interesul vânătorilor.

Care este problema cu studiul

Organizațiile nonguvernamentale susțin că estimările efectivelor de animale sălbatice menţionate în studiu nu corespund realităţii. De vină ar fi metodologia care se aplică.
Ovidiu Ionescu își apără însă lucrarea:
"Sunt multe metode, dar cele mai folosite sunt două – cele care țin cont de densitatea urmelor și cele care țin cont de unități reproductive, astea sunt și cele mai exacte".
Unitate reproductivă este termenul generic pentru femelele care au pui. Practic, se numără femelele gestante sau cu pui și astfel se determină populația unei anumite specii.
Ionescu spune că metoda este folosită pe scară largă în domeniul cinegetic și că marja de eroare este de "plus-minus 10%".
În timp ce datele WWF indică o populație de cel mult 6.500 de urși în România (cu circa 2.500 mai puţini decât în perioada comunistă), studiul pe care se bazează Ministerul Mediului vorbeşte despre o populație de peste 11.000 de urși bruni în 2016, față de 9.000 în 2012.
Asta în condițiile în care, anual, au fost vânate până la 500 de exemplare.
"Rata de creștere cu 10% a ursului brun în Maramureș este neobișnuită în raport cu caracteristicile biologice ale speciei, fiind mai mare chiar decât în Suedia, țara cu cea mai spectaculoasă creștere a populației de urs brun în ultimii ani – 4,7%.
Observația cifrelor oficiale din județele Vrancea și Harghita ne-a indicat cifre de creștere cu 50% mai mari decât oriunde în lume, deși calitatea habitatului nu este comparabilă cu cele din America de Nord sau din unele părți al Europei", se precizează într-un comunicat WWF.
Pe de altă parte, Ovidiu Ionescu spune că Universitatea Brașov a câștigat prin licitație realizarea acestui studiu: "A fost un studiu pus pe SEAP, pe site-ul Ministerului, la care se putea înscrie oricine, și WWF, și oricine, dacă îndeplineau condițiile să îl facă".
Cu privire la calitatea sa de vânător, Ionescu a declarat: "Dacă se cerea calitatea de vânător în caietul de sarcini, era important că sunt vânător, dar dacă se cerea expert în biologia lupilor, urșilor și râșilor, e important că sunt membru în cadrul Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și că sunt în grupul central de lucru al UE pentru Convenţia de la Washington privind Comerţul cu Specii în Pericol".
Organizațiile de mediu spun că o altă problemă a studiului este conflictul de interese al vânătorilor. Responsabili pentru numărarea animalelor și pentru contabilizarea pagubelor pe care le produc sunt chiar administratorii fondurilor cinegetice, direct interesați să umfle cifrele.
Asta pentru că, în funcție de evoluția acestor date, Ministerul Mediului aprobă anual numărul de animale care pot fi vânate.

"UE interzice vânarea ursului, dar oferă posibilitatea obținerii unor derogări în situațiile în care se produc pagube materiale sau se pune în pericol viața oamenilor. Aceste derogări au rolul de a permite autorităților să ucidă animalele-problemă care afectează habitatul uman, însă România le dă pe colective statistice de animale", a explicat, pentru PressOne, Csibi Magor, președinte WWF România.
Asta înseamnă că animalele vânate nu sunt neapărat cele care afectează comunitățile umane.
Domokos Csaba, reprezentant al organizației Milvus Group, spune că un vânător străin este dispus să plătească până la 10.000 de euro pentru uciderea unui urs. Însă, pentru aceşti bani, el va dori să-și aleagă un exemplar alfa, cât mai impunător, și care nu are contact cu civilizația.

Problemele nu sunt nicidecum noi. Noutatea este că, în acest an, Ministerul Mediului a decis să consulte un grup de lucru format din asociații de mediu. Chiar și așa, membrii grupului au fost nemulțumiți de consultări, pentru că vocea lor a fost ascultată doar în mică măsură.
"Grupul de lucru a constatat că metodologia este greșită din punct de vedere științific. De asemenea, am atenționat că pisicile sălbatice și râșii nu au provocat niciun fel de pagube în ultimul an", a adăugat Domokos Csaba.
Reprezentanţii organizaţiilor de mediu reușit să convingă autoritățile să elimine din textul ordinului doar derogările pentru cei 78 de râși propuși pentru împușcare.
Studiul estimează că în România ar trăi 2.770 de râși, dar că nivelul optim este de doar 1212 exemplare.

În cazul acestei specii aflate în pericol de dispariție, numărul de exemplare este foarte mic și nu se mai dăduseră derogări din 2012.
"Atât ordinul, cât și observațiile grupului de lucru au fost înaintate, conform procedurii, Academiei Române, cel mai înalt for de știință și cercetare fundamentală", au precizat reprezentanții Ministerului Mediului.
Csibi Magor de la WWF spune că singurele soluții viabile pentru controlul animalelor sălbatice sunt investiţiile în metode de protejare a comunităților, precum gardurile electrice, și alocarea unor sume suplimentare pentru comunitățile unde au loc frecvent conflicte între oameni și animale.
"Dacă vom continua să împușcăm animalele, populația se va destructura, își va schimba comportamentul și se va apropia tot mai mult de comunități. Deja se întâmplă", mai spune el.

"Triada" lui Ionescu

Studiul care fundamentează controversatul ordin de ucidere a circa 1.700 de animale este întocmit în baza unui contract cu Ministerul Mediului. În acest an, este semnat de trei entităţi diferite: Universitatea Transilvania Brașov (UTB), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (fostul ICAS – Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice) și Fundația Carpați.
Aceasta e "triada" cu care Ovidiu Ionescu a făcut mulți bani de-a lungul timpului.
Din 2007, de când România a implementat directiva europeană, contractul este câștigat de organizațiile legate direct de numele său.
El a fost director al ICAS până în 2012, iar în prezent este angajat al institutului, care are un nou nume. Din 2008 este şi prodecan al Facultății de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, iar în perioada 1997-2012 a fost președinte al Fundației Carpați.
În prezent, Ionescu este colaborator contractual al Fundației Carpaţi, la care soția sa, Georgeta Ionescu, este manager de proiect, iar fiica sa, Anca Ionescu, vicepreședinte.
Contactat de PressOne, Ionescu a negat că ar avea vreo legătură cu fundația.

Trofeele lui Ionescu

Doctor în ştiințe agricole și silvice și cercetător ştiinţific de gradul I, Ovidiu Ionescu are o considerabilă experiență profesională în domeniul cinegeticii, dar este şi un vânător de funcții politice și un abonat la contractele cu fonduri europene.
În 2002, sub mandatul de premier al lui Adrian Năstase, Ionescu a devenit secretar de stat la Ministerul Agriculturii. A fost și anul în care președintele Ion Iliescu l-a decorat cu Ordinul Național "Pentru Merit" în grad de cavaler.
"Pentru cinstirea memoriei cavalerilor ordinelor naţionale, în cimitirele existente în municipii şi oraşe se va rezerva, prin grija autorităţilor locale, un loc special pentru înmormântarea celor decoraţi din respectiva localitate. Costul parcelelor respective va fi suportat din bugetele primăriilor", precizează Legea privind sistemul național de decorații.
La scurt timp după decorarea sa, Ovidiu Ionescu a demisionat, în contextul unor nereguli depistate de Corpul de control al premierului.
La sfârșitul anului 2012, era consilier la Ministerul Economiei, când a fost implicat într-un alt scandal, cel al locuințelor aparținând Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).
În 2013 a devenit consilier la Ministerul Educației, instituție în subordinea căreia se află ICAS (actualul INCDS), prin Autoritatea Națională de Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI).
Din 2015, Ovidiu Ionescu este "reprezentantul unităților de cercetare cu profil cinegetic", potrivit unui ordin aprobat de Ministerul Mediului pentru stabilirea componenței Consiliului Național de Vânătoare.

În prezent, este consilier la Ministerul Mediului, instituția care emite ordine bazate pe studiile independente coordonate tot de el.
În 2015, în România trăiau 6114 lupi, potrivit studiului coordonat de Ovidiu Ionescu, în timp ce numărul optim este de doar 2070 (Sursa foto: Wikipedia).
Ovidiu Ionescu se află şi în conducerea a patru ocoale silvice, de la care a încasat anul trecut 45.000 de lei.
Și soția sa lucrează atât la Universitatea Transilvania, cât și la ICAS. Ea este manager de proiect și la Fundația Carpați, precum și președinte al Ocolului Silvic Râșnov.
Această triadă, ICAS-UTB-Fundația Carpați, le-a adus soților Ionescu o mulțime de contracte cu statul, precum studiul efectivelor de populații de carnivore, și proiecte cu fonduri europene.
Rețeta e simplă. Cofinanțările proiectelor sunt suportate de instituții ale statului, iar Fundația Carpați nu lipsește de pe lista beneficiarilor. Printre responsabilii de proiect îi regăsim des pe soția lui Ovidiu Ionescu și chiar pe fiul lor, Vlad Ionescu.
De exemplu, în 2012, "triada" lui Ionescu a câștigat un proiect european de aproape un milion de euro, dedicat restaurării mlaștinilor de la Prejmer și Harman, din județul Brașov.
Deși Fundația Carpați și-a asumat coordonarea, 30% din valoarea proiectului este cofinanțată de ICAS.
2012 este și anul în care soții Ionescu au intrat în posesia unui teren intravilan de 1.500 de metri pătrați în Prejmer, potrivit declarației de avere a lui Ovidiu Ionescu.

Vânătorul

Ovidiu Ionescu este şi președintele Asociației Județene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brașov. El a fost acuzat în repetate rânduri că fondurile cinegetice pe care le administrează primesc cele mai multe derogări pentru vânarea animalelor sălbatice.
"Problema urşilor sau, mai bine zis, neşansa lor în ultimii 20 de ani s-a «datorat» celor câţiva funcţionari ministeriali şi cercetători sau pretinşi cercetători cu putere de decizie în privinţa managementului speciei.

Adică a celor care au validat efectivele reale an de an, au stabilit cifrele anuale de extras, le-au împărţit subiectiv pe judeţe (după cum le-a convenit) şi au susţinut, din ignoranţă (ceea ce este oarecum scuzabil) sau din interes (ceea ce ar trebui considerată crimă ecologică), extragerea la nadă, pe alese, preponderent a masculilor dominanţi", scria, în 2012, într-o adresă către Ministerul Mediului, directorul general al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), dr. ing. Neculai Șelaru.
În conținutul acelei adrese, Şelaru făcea referire la Ovidiu Ionescu.

De altfel, în ordinul propus în acest an, AJVPS Brașov a primit derogări pentru uciderea a 10 urși, 10 lupi și 4 pisici sălbatice, un record pentru județul Brașov, unde au fost propuse, în total, derogări pentru 55 de urși, 72 de lupi și 57 de pisici sălbatice.
Și Facultatea de Silvicultură, unde Ovidiu Ionescu este prodecan, deține un fond de vânătoare și a obținut derogări pentru 2 urși, un lup și un râs.
Ocolul Silvic Bucegi-Piatra Craiului, la care Ionescu este membru în consiliul de administraţie, a primit derogări pentru 3 urși, 4 lupi și 2 pisici sălbatice.

În 2010, Ionescu a povestit, pentru Adevărul, că a tras prima oară cu pușca la vârsta de 10 ani și că, odată cu majoratul, a devenit și vânător în toată regula.
"În 2007 am mers în Africa, la vânătoare de bivoli. Ghidul care ne însoţea ne-a spus că ştie un hipopotam foarte mare şi bătrân pe care îl putem vâna. Am găsit animalul într-o apă: nu i se vedeau decât nările, ochii şi urechile. Un coleg a tras, iar animalul a dispărut în apă.
Am aşteptat, iar apoi ne-am apropiat de malul apei crezând că este mort. Deodată, la cinci metri de noi, a ieşit hipopotamul rănit: am tras toţi şi animalul a căzut la trei paşi de mine. Avea peste două tone şi jumătate!", a descris Ovidiu Ionescu momentul pe care îl consideră memorabil.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Joi Oct 06, 2016 4:13 pm

Initial am crezut ca Ponta vrea sa faca o legatura subtila intre vulpile turbate si turbatii din sevicii+DNA. laugh
Intr-un sigur an am vaccinat vulpile (unul dintre fondurile de vanatoare devenea tot mai... intravilan), iar rezultatul a fost decesul lor in masa, ceea ce inseamna fie ca vaccinurile (tablete la acea vreme) erau expirate, fie ca au fost special concepute pentru exterminarea vulpilor. Laughing

Victor Ponta
1 hr ·

Hai ca se poate - "Tehnocratii" vaccineaza vulpile turbate folosind avioane! In tara in care multe spitale nu au vaccinuri pentru nou nascuti!

In 2012, la putin timp dupa ce am preluat functia de Prim-Ministru, conducerea de atunci a ANSVSA mi-a facut o cerere sa aloc din Fondul de Rezerva al Guvernui o suma destul de mare de bani pentru ceva foarte urgent - evident ca am cerut detalii si mi-au dat explicatia ca este nevoie sa fie vaccinate vulpile turbate!
Am simtit ca sunt luat de fraier si am cerut informatii de la SRI si de la specialistii din domeniul sanitar-veterinar despre aceasta chestiune bizara. Toti au ras si mi-au spus ca e o veche smecherie facuta de niste firme de "baieti destepti" si sprijinita de alti "baieti destepti" din ANSVSA - bani aruncati pe ceva ce e imposibil sa verifici!
I-am comunicat scurt Presedintelui ANSVSA ca nu sunt de acord sa continuam aceste smecherii si ca daca mai aud de asa ceva le trimit Corpul de Control si le fac si sesizare la Parchet - pana la sfarsitul lui 2015 nu a mai indraznit nimeni sa mai vina cu asa ceva!
Si a venit 2016 - Guvernul Tehnocrat a repornit (din ignoranta sau cu stiinta) toate smecheriile si hotiile pe care noi le oprisem - ia vedeti cati bani au dat in 2016 pentru despagubiri la retrocedari?
Acum poate intreba cineva cati bani a costat campania "tehnocratilor" de vaccinare din avion a vulpilor!
Facem pariu ca mai multi bani decat ar fi costat vaccinurile pentru nou nascuti care nu mai exista in multe spitale din tara!
Votati PNL ca sa ramana tehnocratii - o sa aiba grija de vulpile voastre!



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Vin Oct 21, 2016 9:17 am

ENKI a scris:Uf, tare mi-e teama ca Ovidiu o pateste de data asta. Cool
..............................................................................................
Mda, inca de acum o saptamna niste gugustiuce de la un organ de presa obscur se ocupasera de incondeierea lui Ovidiu. suspect
[justify]
Gugustiucele s-au intors, de data asta cu un articol devastator, in spatele caruia se zaresc niste baieti zelosi, care n-au nevoie de vreun soft pentru a depista plagiate. Cool

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  delta Vin Oct 21, 2016 9:27 am

ENKI a scris:
ENKI a scris:Uf, tare mi-e teama ca Ovidiu o pateste de data asta. Cool
..............................................................................................
Mda, inca de acum o saptamna niste gugustiuce de la un organ de presa obscur se ocupasera de incondeierea lui Ovidiu. suspect
[justify]
Gugustiucele s-au intors, de data asta cu un articol devastator, in spatele caruia se zaresc niste baieti zelosi, care n-au nevoie de vreun soft pentru a depista plagiate. Cool

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
da, văd că s-au pus cu "tunurile" pe el
ministra a dat înapoi şi a anulat ordinul de derogare, iar ăia de la Curtea de Apel au început să purice studiul ca să afle pe ce se bazează
că dacă-i făcut din birou, atunci nasol...

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Dum Oct 30, 2016 12:37 pm

delta a scris:
ENKI a scris:
ENKI a scris:Uf, tare mi-e teama ca Ovidiu o pateste de data asta. Cool
..............................................................................................
Mda, inca de acum o saptamna niste gugustiuce de la un organ de presa obscur se ocupasera de incondeierea lui Ovidiu. suspect
[justify]
Gugustiucele s-au intors, de data asta cu un articol devastator, in spatele caruia se zaresc niste baieti zelosi, care n-au nevoie de vreun soft pentru a depista plagiate. Cool

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
da, văd că s-au pus cu "tunurile" pe el
ministra a dat înapoi şi a anulat ordinul de derogare, iar ăia de la Curtea de Apel au început să purice studiul ca să afle pe ce se bazează
că dacă-i făcut din birou, atunci nasol...
Nu mi-a aparut postarea ta ca fiind noua la vremea ei, asa ca raspund acum: am banuiala ca studiul este facut din birou... La asta se adauga presiunea acuzatiei de plagiat, ambele lovituri venind chiar in perioada in care Ovidiu ar fi trebuit sa coordoneze intocmirea raportului de autoevaluare cerut de ARACIS pentru verificarea periodica in vederea mentinerii sau nu a unei specializarii de studii superioare. vesel
As zice ca e un plan mai amplu de amputare a cinegeticii romanesti, la care au contribuit ca orbetii inclusiv fostii mei colegi. laugh
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Lun Oct 31, 2016 1:35 pm

Ofensiva continua, cel care a amorsat si detonat bombele fiind el insusi lovit in plin de efectele abrogarii ordinului ministerial. vesel

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Greu de spus care va fi rezultatul inclestarii, insa eu as miza pe Balaur. Cool
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  ENKI Mar Noi 01, 2016 10:31 am

Si inca un articol devastator, publicat ieri seara si incheiat cu niste intrebari extrem de incomode. Cool

– De ce există două teze de doctorat, pe aceeași temă, care îi poartă numele?

– De ce a fost nevoie ca "doctorandul" Ionescu să întocmească o versiune derivată a tezei sale, din care lipsesc o parte din pasajele copiate din cartea lui Ionel Pop?

– De ce, în aceste condiții, i s-a permis să își susțină public doctoratul?

– De ce, după ce inițial girase doctoratul, când era angajat la UTB, președintele AGVPS, Neculai Șelaru, l-a reclamat pe Ovidiu Ionescu la Consiliul Național de Etică?

– De ce conducerea Universității Transilvania din Brașov își asumă, fără nicio reținere, activitatea academică discutabilă a prodecanului Ovidiu Ionescu?

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  apocalyptica Mar Noi 01, 2016 10:36 am

nasol moment...
inseamna ca in viitor va colabora doar cu Sebi Ghita sau cu Mircea Basescu lol!

apocalyptica
încă tatonează
încă tatonează

Mesaje : 23
Data de inscriere : 21/06/2016

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  Sylver Cheetah 53 Joi Noi 03, 2016 10:04 pm

apocalyptica a scris:nasol moment...
inseamna ca in viitor va colabora doar cu Sebi Ghita sau cu Mircea Basescu lol!
Vai de mine, nu-l suport pe Sebastian Ghiţă.
Sylver Cheetah 53
Sylver Cheetah 53
s-a obișnuit
s-a obișnuit

Mesaje : 1018
Data de inscriere : 20/10/2014
Localizare : Milky Way

http://youplay.ro

Sus In jos

sub egida "Şi noi vrem bani!" Empty Re: sub egida "Şi noi vrem bani!"

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum