reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Pagina 19 din 23 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Urmatorul

In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 03, 2017 3:57 pm

Komisariatul de la Bruxelles: victorie terminatoare asupra României


Deoarece, de curând – în contextul dezbaterilor ascuțite în spațiul public în legătură cu intervenția unor factori de putere în blocarea pur și simplu a construcției unor autostrăzi peste munți –, un coleg de breaslă a considerat nimerit să amintească pe un canal TV ceea ce subsemnatul spunea, acum ani de zile, cu subiect și predicat, că „n-avem voie să traversăm Carpații“, m-am decis să revin asupra problemei în care am fost singurul care s-a încumetat s-o așeze explicit în termenii unei interdicții politice, „bineînțeles, dictată extern“! Din vremea respectivă (în urmă cu 3-4 ani) până acum, recurgerea la această explicație de interdicție politică (repet, externă!) nu are decât o singură justificare: nicio motivație economică (absența oportunității, lipsa fondurilor ori incompetența pur și simplu) nu există! Iată ce spuneam despre acest lucru în cartea „România, o colonie la periferia Europei“ (Ilie Șerbănescu, Ed. Roza Vânturilor, 2016), unde sumarizam de fapt intervențiile mele în spațiul public pe această temă: „Cum se face că toate administraţiile, indiferent de culoarea lor politică, din întreaga perioadă postcomunistă, au evitat (nu ezitat, ci evitat!) să lege printr-o autostradă Bucureştiul de Ardeal?! Nu este vorba în această privinţă nici de lipsă de bani, nici de incompetenţă. Ar fi ilogic să se spună că nu s-au găsit câteva miliarde de dolari din zecile de miliarde de dolari cheltuite pentru infrastructură rutieră în peste două decenii! Ar fi o idioţenie să se pretindă că n-a existat competenţa necesară pentru construcţia de autostrăzi de traversare a munţilor, când acelaşi popor – pe vremea comunismului, acela «ineficient şi neperformant»! – a străpuns munţii pe mai multe trasee pentru a asigura legăturile rutiere sau feroviare între provinciile istorice ale României! Să nu ne facem a fi uitat că guvernul Năstase, cotat de atâţia, perfect pe nedrept, cel mai performant dintre guvernele postdecembriste, a pus punctul pe i în domeniu: când a fost să facă un cadou americanilor pentru primirea României în NATO, le-a dat să construiască în condiţii aiuritor de avantajoase o autostradă. Care?! Braşov-Borş, deci una care să lege Ardealul de capitala Ungariei şi nu cumva de capitala României. Nu prea este deci vorba de a ajunge să reuşim a trece Carpaţii cu o autostradă, ci este vorba mai degrabă de a nu ajunge cumva să trecem Carpaţii cu o autostradă! Ca la o comandă politică: din partea cui şi cu ce scop?!“ (pag. 86)

Ce aflăm acum, în 2017? Că un șef operativ al principalului serviciu de informații îl amenința, deja în urmă cu ani, pe prim-ministru că îl bagă la pușcărie dacă începe construcția unei autostrăzi Comarnic-Brașov. Adică a uneia care ar lega Ardealul de capitala României! Și că, dacă este vorba de o autostradă, atunci, în viziunea aceluiași șef, ar trebui avută în vedere cea Pitești-Sibiu, aflată pe coridorul agreat de UE. De ce?! Explicația furnizată: pentru că așa vor „europenii“! Dacă nu ești cumva tâmpit, îți dai lesne seama că argumentul este din zona discreționismului politic, în timp ce economic lucrurile stau în favoarea variantei Comarnic-Brașov: traseu prin munți de două ori mai scurt; trafic de două ori mai intens!

Te pui însă cu Komisariatul (cu K) de tip sovietic de la Bruxelles?! De fapt, cred că argumentul real al acestuia este timpul: cu cât mai lung este traseul, cu atât mai improbabilă realizarea și cu cât alimentezi dilema alegerii între cele două trasee, cu atât este mai sigur că nu se pornește niciunul! Probabil, deja Komisariatul are drept sarcină de la stăpânul său (oare cine?) ca România să nu mai existe în curând în teritoriul actual. Pentru anumite puteri coloniale postcomuniste (recrutate dintre cele 5-6 foste imperii coloniale care se calcă pe picioare în UE), dezmembrarea României este poate chiar un obiectiv, cum a fost distrugerea Iugoslaviei ca parte sau nu a vreunui plan de refacere a unor imperii trecute. Este un fapt că investițiile unora dintre ele în România se opresc, ce să vezi?!, la arcul carpatic. Nici ele nu trec munții! Oricum, un lucru sigur Komisariatul l-a realizat: România, dacă va apuca nedezmembrată sărbătorirea a 100 de ani de la Unire, în 2018, o va face fără nicio legătură rutieră modernă între provinciile sale istorice, indiferent de care dintre acestea ar fi vorba![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Feb 04, 2017 7:14 pm

Radu Marou' s-a imbatat si/sau a tras ceva pe nas si a realizat brusc ca Sasalaul&Dragnea, printr-o alba-neagra maiastra, i-au ascuns articolul 115 din Constitutie. laugh


Bătaia de joc a secolului! Dragnea şi Iohannis ştiau! Ne-au lăsat să protestăm ca proştii! Întreaga Ordonanţă 13 a produs efecte din noaptea publicării!


Cit cinism la politrucii astia doi, Dragnea si Iohannis, si la securistii care ii inconjoara ! Este cea mai mare bataie de joc a secolului la adresa Romanilor !

Daca citim articolul 115 din Constitutie, aliniatul 5, care explica cele doua conditii prin care o Ordonanta intra in vigoare si PRODUCE EFECTE, este evident ca OUG 13, in totalitatea ei, a intrat in vigoare si produce efecte din noaptea publicarii in Monitorul Oficial !

Iata intreg articolul 115 din Constitutia Romaniei ! Aliniatul 5 e fabulos de limpede ! Degeaba vine un scribalau de la Guvern si pune de la el din burta 10 zile in OUG 13, scribalaul nu poate fi mai tare decit Constitutia !

Art. 115 – Delegarea legislativă

(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.
(2) Legea de abilitare va stabili, în mod obligatoriu, domeniul şi data până la care se pot emite ordonanţe.
(3) Dacă legea de abilitare o cere, ordonanţele se supun aprobării Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la împlinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.
(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.
(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1).
(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.
(7) Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3).
(8 ) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, dacă este cazul, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanţei.

Va dati seama oameni buni ?! Iohannis si Dragnea ne-au ascuns acest adevar si ne-au lasat sa protestam ca prostii ! Sa iesim in strada cu sutele de mii, sa speram in dreptate, sa visam ca ii putem invinge !!!

Amindoi stiau din noaptea publicarii ca OUG 13 produce efecte instant si vor scapa toti mafiotii Sistemului cu rudele lor cu tot ! Din toate partidele, din toate Serviciile, toti cei care au nenorocit Romania ! Inclusiv Iohannis, Basescu, fratele lui Kovesi, etc, beneficiaza de OUG 13 !

Totul a fost o coregrafie ! Si-au batut joc de noi si au pus in pericol, prin ultrasii SRI-ului, vietile a 150.000 de romani prezenti in Piata Victoriei ! Mafiotii au scapat, Dragnea si-a consolidat pozitia de Borfas Sef al Romaniei iar mortul de Iohannis a facut niste puncte in sondaje, a scapat-o de puscarie pe nevasta-sa si viseaza la un nou mandat !

Acest ADEVAR nu va deveni viral fiindca ii va arde rau de tot pe Dragnea si Iohannis ! Dar va ajunge la cine trebuie ! Si va fi distribuit chiar si pe sub mina !

Dragnea si Iohannis au fost mina in mina si si-au batut joc de noi ! Amindoi au cistigat enorm din protestele uriase ale „fraierilor” care sintem ! Romania a pierdut din nou ! Ne-am luat inca o TZEAPA URIASA ! E drept, daca reusim sa iesim in STRADA peste 1 MILION de ROMANI, atunci s-ar putea sa le infigem noi O TZEAPA URIASA IN C_R ! Exact cum proceda Vlad Tepes ! Adevaratul Tepes, nu cel confiscat de fugarul Guita!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


In schimb, Macacu&Nuti pare c-au dormit cu articolul 115 sub perne, daca si-au permis sa sarbatoreasca OUG 13 in public. laugh


avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Sam Feb 04, 2017 10:33 pm

Treaba cu OUG 13 a fost doar un pretext. Dupa ce a fost sesizat CCR iar astia au anuntat ca retrag oug-ul, in loc sa se stabilizeze situatia, cum era logic, rebelionarii sunt si mai turbati. Mi-a trecut si pe sub balcon un card din asta, cica sa ne scoata in strada, sa dam jos guvernul. Nu prea am vazut tineri printre ei iar aia care urlau lozinci pareau a fi in transa, cu niste mutre patibulare. Dupa cum vad eu, se incearca o contrarevolutie si intoarcere la dictatura de dinaintea de 89. Sau poate se doreste un razboi civil. E cam dificil de ghicit ce intentioneaza astia, parand a fi teleghidati. In tinerete am mai participat si eu la proteste, insa n-am vazut mutre din astea, ca acum. Suspect

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 05, 2017 10:32 am

La nici o lună de guvernare, PSD-ul se poate mândri cu o paletă de realizări unică în istorie. Enumăr câteva:

* să-i facă pe timişoreni să strige "Bucureşti, luptă Bucureşti!"
* să-i facă pe bulgari să fie alături de români
* să determine Biserica Ortodoxă să fie de partea anticorupţiei, în ziua în care DNA l-a trimis în judecată pe Arhiepiscopul Teodosie
* să provoace, probabil, primele proteste din istoria Teleormanului
* să aducă Russia Today să transmită despre anticorupție
* să îi facă pe români să cânte "Deșteaptă-te, române!" mai des decât echipa națională
* să scoată colegii PSD din teritoriu la protest împotriva propriului guvern
* să îi facă pe români şi unguri să cânte împreună imnul României, la Târgu Mureş!
* să- facă pe secui să uite de autonomie
* să îi facă pe oameni să ofere flori jandarmilor și pe jandarmi să ofere bomboane copiiilor
* să îi faca pe patronii de baruri, restaurante, etc. să ofere produse gratuit și să le facă plăcere
* să îi facă pe oameni să-și pună casele la dispoziție pentru cazarea celor veniți în București din restul țării fără să le fie teama că rămân cu pereții goi
* ne-a făcut să învățăm să adunăm fără a fi obligați gunoiul rămas în urma protestelor și să nu strige nimeni "gunoierii"
* să provoace primul protest din istoria Urziceniului
* să adune mai multă lume în Cluj-Napoca decât a reuşit Armin Van Buuren
* să deszăpezească Firea mai repede centrul şi să se bată jandarmii între ei
* să îl facă pe preşedinte să vorbească la turaţie normală din cauza nervilor
* să ofere gratuitate pe transportul CFR pentru studenții care vin la București să protesteze
* să adune mai multă lume la Craiova decât Guță și Salam la un loc
* să scoată la proteste invalizi, octogenari, copii, câini, pisici
* să determine Jandarmeria să aplice programe de informare a populației în vederea evitării incidentelor și provocărilor, în locul bulănelii la grămadă.
* să schimbe imaginea românilor în lume
* să-și pună în cap întreaga lume
* să-l aducă pe Soros la sapă de lemn
* să-l scoată pe Iliescu din formol și pe Ciorbea din hiberrnare
* să popularizeze larg necesitatea igienei dentare
* să-i enerveze pe zălăuani. Ăia nu se enervează niciodată
* să transforme „barbari”, „neinformați”, „putori”, „răgălii” din invective în complimente.
* a determinat ca Antena 3 să-și schimbe mizeria de atitudine
* l-a făcut pe Mircea Badea să își închidă contul de Facebook. Sperăm că și emisiunea
* să-i scoată pe vasluieni din crâșme (glumesc oare?)

Și cea mai tare : să ne convingă să gândim civic, să citim, să ne implicăm social și politic, să spunem nu, să nu ne fie frică. Să ieșim dracului odată din comunism!

Lista e deschisă și în lucru. Durigați-o!

Dragnea. Connecting people

P.S. Aproape îți vine să-i votezi din nou, pare că ne vor binele. Trebuie doar să nu-i lăsăm să ni-l ia![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 05, 2017 3:29 pm

Acum am inteles de ce a fost blocat site-ul fluierul.ro toata dimineata. laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 05, 2017 7:13 pm

Cristian Niculescu se intoarce cu un nou reportaj fabulos, insotit de 30 de fotografii sugestive, dintre care am ales doar 5, la intamplare.  laughNIȘTE VUVUZELE


 Pe la opt ale serii trecute am mers să mai încarc bateriile cu niște miting tefelist. Piața era full ca și miercuri, no more, no less. Nu pricep de unde scot unii cifrele-alea dospite cu drojdie, că mai mult de 80-90.000 nu-ncap pe cei 23.000 mp ai Pieței Victoriei, plus capetele celor 6 artere adiacente. Jesus loves you, oameni buni, trece pe-acolo și vă-nmulțește. Sau poate ați stat îmbrățișați și n-am observat.
 Prima oară m-am repezit să fotografiez copii, știți că am o pasiune pentru părinții (i)responsabili care-și aduc odraslele la miting, ca să le facă botezul democratic și revoluționar. Mi-e destul de dificil să interpelez părinții în zgomotul asurzitor al vuvuzelelor cu care s-au dotat aproape toți protestatarii. Țip întrebările ca pe stadion. Niciun părinte n-are o problemă să recunoască participarea cu copilul, la protest. Să se-nvețe și el de mic! Unii sunt cu bebe în căruț, dar ce contează. Deja am imaginea cum viitorul adolescent exersat din fragedă pruncie va mărșălui prin sufrageria familiei, cu pancarte anti-tată sau anti-mamă, care i-au redus mișelește banii de buzunar, după ce l-au prins fumând în dormitor.
 Zic, domnule, doamnă, știți că există o lege a protecției copilului care vă interzice să folosiți minorul pentru influențarea deciziilor Guvernului? Cam toată lumea belește ochii cât cepele la mine. Unii râd ca de o glumă bună, alții se crispează în secunda doi. Deja la întrebarea următoare mă pregătesc s-o iau la fugă: Știți că poliția vă poate amenda chiar acum pentru că participați cu copilul la miting și-l expuneți? Dom’le, ești nebun, să le fie rușine, cum să facă asta, după ce că primim o alocație de tot rahatul... Hai, băi, lasă-ne, e copilul nostru, ce treabă are poliția că l-am adus aici, l-au făcut ei? Sesizez încordarea și schimb placa: Dar e un zgomot asurzitor aici, știți că auzul copiilor e mai sensibil, nu vă temeți că-l afectează? Răspunsul e că tot familionul, cu mic, cu mare iau vuvuzelele și mi le sună în față. Răcnesc a treia întrebare: De cât timp stați aici cu copilul? Vuvuzelele se ambalează și mai abitir, așa că mă car, fiindcă n-am bani de orelist.
 Mă trag mai la marginea mitingului și ochesc un echipaj de polițiști, un el și o ea. Cine-ar trebui să amendeze părinții care vin cu copiii la miting? Poftim? De ce să-i amendăm, e vreo lege? E clar, ăștia doi habar n-au. Le zic legea și prevederea cu pricina. Păi, ce vreți, s-amendăm jumate de manifestație? Dumneavoastră ați venit la miting ca să ne spuneți nouă s-amendăm oamenii? se rățoiește polițista la mine. Nu, doamnă, doar întrebam dacă știați legea și ați aplicat-o vreodată.
 Mai încerc la un echipaj. Cel mai înalt dintre polițai pare și cel mai școlit. Da, protecția copilului sau primăria trebuie să amendeze părinții care vin cu copiii. Și cum fac, trimit inspectorii la miting sau poliția locală, cum? Nu știu, noi suntem polițiști de la pază și ordine, mi-o retează înaltul. Insist. Miercuri au fost ciocniri cu jandarmii, dacă erau răniți copii, a cui era responsabilitatea, că n-au fost îndepărtați din zonă prin avertizarea sau amendarea părinților? Pauză, domnul polițist mi-a întors spatele.
 Revin în mulțime. Oamenii urmăresc cu atenție proiecțiile laser de pe blocul aflat peste drum de clădirea Guvernului, cu MegaImage la parter. Acum scrie ”Liniște”. Un tip vrea să sune în vuvuzelă. Bă, nu vezi ce scrie acolo, facem liniște! îl admonestează prietenul lui. Mitingiștii tefeliști sunt cuminți și ascultători cu comenzile laserului. Acum scrie ”Deșteaptă-te române!”. Deci, se apucă să cânte. Unde mă aflu, imnul sună a bălmăjeală de popi beți. Unii nu nimeresc versurile, deși sunt proiectate pe bloc. Mai încolo însă, alții cântă din rărunchi, puternic dar... se opresc tot la strofa a 2-a. Se termină imnul. Pauză scurtă. Iar vuvuzele. Hai, că e mișto meciul cu Dragnea!
 Curiozitatea care ucide pisica mă mână către duba de unde se proiectează mesajele laser. Pe ea scrie Medicină Veterinară. Ciudată întâmplare, mesajele cu care sunt ghidați oamenii sunt transmise dintr-o mașină pentru animale! Alta n-au găsit, duba e a unui prieten cu cabinet veterinar, ne spun maeștrii proiecției de la Aural Eye, un studio de artă vizuală format de tineri entuziaști, frumoși și liberi. Ei au sesizat oportunitatea de marketing a mitingurilor, acum îi știe toată lumea. Dacă protestele mai țin, pun la cale să proiecteze și “dedicații”, adică mitingiștii pot trimite mesaje, spre proiectare, la adresa [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Deocamdată, din boxele aduse de băieți răsună Imnul Golanilor, al răposatului Cristi Pațurcă. Mai lipsește doar o mineriadă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Dum Feb 05, 2017 8:47 pm

Demential ! laugh Il iubesc pe Niculescu asta laugh
Na, tara arde iar Niculescu se piaptana raset

Deja am imaginea cum viitorul adolescent exersat din fragedă pruncie va mărșălui prin sufrageria familiei, cu pancarte anti-tată sau anti-mamă, care i-au redus mișelește banii de buzunar, după ce l-au prins fumând în dormitor.
Si nu oricum va marsalui. Ci cu vuvuzeaua-n gura si batand la tobe, ca omu' orchestra raset

Macar io am luat rapid masuri cu a mea la primele simptome de emancipare cu sunete isterice, prin decret dictatorial : fara vuvuzele in casa. raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 06, 2017 12:29 pm

Traiasca SRI, Directia IT!


Scarbos partid mai e acest PSD, daca s-a ajuns sa se faca revolutie pentru drepturile procurorilor de a oprima patronii romani, iar eroica Diaspora a reusit o istorica impacare cu Securitatea!Bravo, tinerilor frumosi si liberi!Ati lipsit voi de la scoala si de la vot, dar v-ati organizat bine.Nu v-a manevrat nimeni, dar cum mi-as permite?Spre Piata Victoriei veneau din vazduh sticle cu apa minerala, ceai, sandwich-uri si pizza cu mirodenii columbiene pentru Andrei Gheorghe.

Daca au simtul realitatii, pesedistii trebuie sa plece de la guvernare.Tinerii frumosi si liberi vor alegeri anticipate.Sa fie alegeri anticipate!Deoarece conturile lui Nicusor Dan sunt obiective protejate, USR va creste semnificativ.Va prinde un 10% zdrobitor.

Zilele astea, totul e pe versuri.Bune, proaste, efervescente, schioape, nu conteaza.”De-as fi mimetic si slugoi / m-as da repede cu voi!”.Dar trec peste orice si vin in Piata.Pana la urma, ce nu face omul pentru o buna relatie cu Securitatea?Vorba unui prieten, de la o televizie, cand l-am salutat cu “Traiti, dom’ colonel!”.A replicat prompt: “Colonel eram acum 3 ani!”. Chiar daca nu va mai fi nimeni la defilare, eu ma prezint cu pancartele!Dati-va la o parte, ca lucrez pe baza de idealuri!Voi incepe cu o dedicatie pentru Dragnea.”Care dictator?O zdreanta!/S-a fript cu un cacat de ordonanta!” Pe urma, voi omagia invingatorii. “Traiasca SRI, / Directia IT!”,”SRI – Securitatea / garanteaza libertatea!”,”Ascultati telefoanele, / rastalmaciti stenogramele!”,”Alooo, nea judecatoru’, / seful tau e procuroru’ !”, “Fara OUG-uri, / doar cu ONG-uri!” , “Iubim Diaspora / si pe Andreea Pora!”.

Imi place ca sunt la datorie chiar si propagandistii someri.Propagandista Ramona Ursu, indepartata pentru propaganda pana si de la propagandistul ziar “Adevarul”, a mazgalit pe facebook ca “am fost ocupata cu 150000 de oameni in Piata Victoriei”.Sa mai ziceti ca a dat faliment Posta Romana!Incapatoarea Ramona imi aduce aminte de o poezie a Veronicai Porumbacu.Dupa ce proletcultista a scris, in “Gazeta literara”, “O, Europa, te simt in mine, te simt adanc in mine!”, Pastorel Teodoreanu a raspuns in samizdat (Veronica poate fi inlocuita cu Ramonica): “Mult stimata Veronica / eu credeam c-o ai mai mica / dar marturisirea-ti clara / din Gazeta literara / dovedeste elocvent / ca in chestia matale / cu adancimi fenomenale / intra intregul continent.”. Sa nu ma intelegeti gresit!Ramona Ursu e autoarea mea preferata.Inainte de a fi somera, ii citeam toate articolele.Intr-o incapere cu multa liniste si faianta.

Inchei cu un citat pe care il folosesc des pentru ca il ador – “Viitorul tineretului e batranetea” (P. Morand) – si cu stupoarea persistenta ca ministresa de interne a pronuntat, intr-o conferinta de presa, numele unor agitatori.Faptul e fara precedent!I-a mustruluit sau i-a descoperit?[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 06, 2017 1:57 pm

De ce e o gogorita stirea ca multinationalele si-au trimis angajatii la protesteUltima săptămînă de frămîntări politice a adus cu sine zvonurile tot mai răspîndite că o mare parte a manifestanților din stradă sunt, de fapt, angajați ai companiilor multinaționale care activează în România și care au fost trimiși cu forța de către șefi la mitinguri. O informație puternic întărită, spre exemplu, de identificarea în mulțime a unor figuri precum cea a directorului general olandez al Raiffeisen Bank, chestie care a stîrnit și indignarea lui Dragnea. În rîndurile care urmează, vom demonstra, însă, cu cifre și date, de ce este falsă această informație. Opinia publică e împărțită în acest moment în două categorii mari și late: cei care cred că manifestanții din piață sunt manipulați să se afle acolo și cei care cred că totul e spontan, frumos și pur. Între argumentele de fier ale celor din urmă se numără întrebarea oarecum retorică: în ce mod o structură, fie ea și un serviciu secret sau mai multe, ar putea scoate atîția oameni în stradă? Ne putem imagina o scenă gen ”Cioc-cioc. Cine e? Noi, SRI. Vă invităm să ieșiți imediat în stradă, altfel nu garantăm ce vi s-ar putea întîmpla!”?
Sigur că nu.
La fel și o mare parte a românilor. Sigur că angajații serviciilor ar putea ieși, ei înșiși, într-o anume proporție, în stradă, mai ales că numărul lor e exagerat de mare.
Dar nu ar fi suficient nici pe departe. Informațiile că în stradă se află un mare număr de angajați ai companiilor multinaționale merită, însă, toată atenția, în condițiile în care e sigur că PSD și-a anunțat intenții, mai ales în domeniul politicii fiscale, capabile să aprindă becul roșu de alarmă în multe biroului de manageri străini. Mulți români înclină să nu creadă aceste informații, pentru că nu își imaginează cum ar funcționa asemenea mecanism: angajații unei multinaționale sunt strînși în hală și li se comunică acolo că, dacă nu merg la miting vor fi concediați? Și dacă e așa, chiar niciunul nu protestează public, să se afle? Raționamentul pare de bun simț, dar e dat peste cap de cifre. Adevărul e că multinaționalele din România – în mod cert deranjate sever de intențiile PSD – nu au nevoie să-și trimită angajații cu japca la miting. Din acest punct de vedere, da, știrea respectivă poate fi considerată o gogoriță. Pentru a strînge un număr mare de protestatari, e suficient ca în stradă să coboare doar conducerile respectivelor multinaționale, 2-3 oameni din fiecare. Pentru cei care nu știu, conform datelor furnizate anul trecut de către Institutul Național de Statistică, în țara noastră funcționează 46.159 grupuri de întreprinderi multinaționale, dintre care 46.053 comandate din străinătate și 106 din interior. Cele românești, trebuie spus, sunt în număr de 5325. Raportat la ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Olanda, Franţa, Austria, Italia și SUA, cifra de afaceri, la nivelul anului 2013, bunăoară, fiind de peste 112 miliarde de euro.
Seamănă destul de bine cu lista țărilor care tocmai au semnalat, în grup, ”derapajele” guvernării PSD, nu-i așa?
E greu de spus cît e grijă pentru propriile investiții și cît față de viitorul copiilor cărați la proteste. Totalul salariaților din companiile multinaționale este în jurul cifrei de un milion de persoane, ceea ce, incluzînd familiile, înseamnă între 3 și 5 milioane de români care depind de slujbele respective. Numai Germania, singură, prin companiile sale, are aproape 200.000 de angajați în țara noastră.Concluzia e simplă: în România, nu e nevoie ca multinaționalele să-și trimită angajații la proteste. Dacă ies numai cei din conducere, între 1 și 4 inși, să zicem, adică director, director adjunct, director resurse umane etc, avem, statistic, între 46.000 și 180.000 de oameni în stradă. Un nucleu suficient de mare ca să atragă și un număr consistent de curioși, așa cum se întîmplă mereu în aceste situații. Iar dacă mai adăugăm un alt aspect extrem de interesant, lucrurile devin și mai limpezi. Într-o țară cu o societate civilă suferindă, aproape inexistentă, remarcată, în general, prin ilustra absență din peisaj, aveți idee, stimați ctititori, cîte ONG-uri active sunt înregistrate oficial? Vă răspundem noi, cu cifre de la Ministerul Justiției actualizate la 1 februarie 2017:
81.283 de asociații
18.695 de fundații
1.319 federații
727 uniuni
32 persoane juridice străine
61 de organizații cu statut neprecizat
După cum se vede, numărul ONG-urilor de la noi trece lejer de suta de mii. Una și una: avem, spre exemplu, Grupul Grădinarilor Biodinamici, Fundația ”Noi citim”, Clubul Pescarilor Trăsniți din Năvodari, Asociația Cercului de Misiune Evanghelică Româno-Germană Marantha, Uniunea Populară Germană pentru Îngrijirea Mormintelor de Război, Asociația Universităților Populare Germane, Zâmbetul Plaiurilor Românești, Zamolxes, Zîna Zorilor, Venus Apollo Satu Mare, Transilvania Dracula și tot așa, pînă la suta de mii. Cine a înființat aceste ONG-uri, grupînd măcar cîțiva membri de căciulă, a căror activitate e, în cea mai mare parte, inexistentă cu desăvîrșire și de care nu aude nimeni mai niciodată? Dacă raportăm întreaga populație – zicem 20 de milioane – la cele peste 102.000 de organisme, luînd în calcul doar cîte 4 membri de căciulă (asociațiile au minim 3 membri, legal, dar sunt și cazuri cu mii de membri), în medie, rezultă că un român din 50 e membru al unui ONG.
Atîta civism te dă, literalmente, pe spate.
Și totuși, suntem campioni la tăierea pădurilor, otrăvirea apelor, torturarea animalelor, agresarea femeilor și copiilor și la multe alte domenii care ar trebui să dea de lucru zdravăn respectivelor organisme. Răspunsul e că un foarte mare număr din ONG-urile menționate au fost înființate și sunt întreținute (inclusiv finanțate) cu binecuvîntarea serviciilor secrete autohtone, ca și a organismelor și firmelor din străinătate care activează la noi.
Pentru că vin momente de cumpănă cînd se sună mobilizarea și atunci e bine ca totul să fie organizat, fie și într-o formă simplă.
Investiția nu e proastă: după cum constatăm cu toții, genul ăsta de proteste tinde să ”bată”, în România, rezultatul alegerilor. Una peste alta, deci, cum spuneam și în titlul, nu e nevoie ca multinaționalele să-și trimită angajații cu forța în stradă. Dacă directorul general al Raiffeisen Bank, olandezul Van Groningen, a ieșit să protesteze, se cheamă că, măcar statistic, compania sa și-a adus tainul străzii. La limită, dar și l-a adus.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mar Feb 07, 2017 10:05 am

Sarbocii sunt subtili.laugh

a scris:Jurnalist sârb, despre proteste: Arată ca o sărbătoare

Bostian Anzin, jurnalist RTV, televiziunea naţională Slovenia: „Din momentul în care am văzut că sunt mase mari de oameni, ne-au revenit foarte multe amintiri din vremea lui Ceauşescu şi ne-am dat seama că va urma ceva important. Am venit aici, am ajuns joi şi am văzut tot ce s-a întâmplat de atunci.”

Milos Milic, jurnalist SBC, televiziunea naţională Serbia: „Sunteţi o ţară vecină, o regiune mare şi importantă. De asemenea, aţi avut alegeri acum câteva luni, aţi ales un guvern nou şi acum vedem proteste uriaşe antiguvernamentale aici la Bucureşti şi în toată România. Suntem interesaţi pentru că este ceva important la nivel de Europa şi evident că ne interesează tot ce se întâmplă în regiune. Şi bineînţeles, toţi ne amintim imaginile de acum 26 de ani, protestele uriaşe care au dus la căderea lui Ceauşescu şi aceste imagini ne-au adus de fapt înapoi aici.”

Modul în care românii protestează i-a impresionat pe jurnaliştii cu experienţă.

Bostian Anzin, jurnalist RTV, televiziunea naţională Slovenia: „În primul rând mi s-a făcut pielea de găină ieri seară când dintr-o dată a fost linişte. 300.000 de oameni care tac nu este ceva ce vezi în fiecare zi. Apoi, faptul că s-a cântat imnul naţional, cred că totul a fost foarte "berlinez". Am lucrat mult la Berlin şi cam aşa se fac protestele şi acolo, dar nu pot compara acest protest cu cele din Berlin şi am văzut acolo 100.000 de oameni acolo. Multă energie bună, de fapt este vorba despre cum ar trebui să fie protestele.”

Milos Milic, jurnalist SBC, televiziunea naţională Serbia: „Arată ca o sărbătoare, mulţi tineri, orăşeni foarte educaţi sunt prezenţi aici. Cred că protestatarii ştiu de ce sunt aici şi par fermi în dorinţa lor de a rămâne aici până când li se rezolvă cererile.”

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 07, 2017 5:43 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mier Feb 08, 2017 12:59 am

m-am chinuit putin ca sa citesc lozinca de pe tricou laugh nu vrem scoli nu vrem spitale vrem in strada carnavale raset Asta o fi ceva replica din eter, transmisa telepatic, la o alta inscriptionare celebra de pe tricou :ma-ta are cratima laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Feb 09, 2017 7:47 am

FSB e in tara! Pentru cine?


„Putin vrea haos in Romania” este titlul articolului avertisment pe care l-am scris in toamna anului trecut. Pe atunci cand toti politicienii de la stanga la dreapta si analistii de studiouri taiau frunza la caini tipand ca din gura de sarpe ca nu ne ploconim destul pentru a satisface indicatiile tot mai pretioase date fatis guvernantilor romani, indiferent care erau acestia, de catre ambasadorii occidentali.
Si uite ca deja este haos in Romania! Iar in timp ce nu exista zi de la Dumnezeu in care sefii serviciilor secrete din Cehia, Polonia, Ungaria si chiar Germania sa nu traga semnale publice de alarma ca sistemele lor de siguranta au fost deja penetrate de catre „omuletii verzi” ai FSB-ului rusesc, la noi acest subiect este ca si inexistent. Iar politicienii si sefii structurilor s-au prins ca, totusi, bratul Moscovei poate fi mai lung decat cel al ordonantelor de urgenta romanesti, de-abia dupa dezvaluirea din „National” privind faptul ca primii care au avertizat autoritatile de la Bucuresti ca exista riscul deturnarii manifestarilor pasnice din Piata Universitatii intr-un „puci” violent au fost tocmai agentii FSB de la Ambasada Rusiei de pe bulevardul Kiseleff.
Asa ca tot sistemul stie ca FSB-ul este deja prezent in tara noastra! Dar pentru cine? Nimeni nu stie sau nu are „cojones” sa o si spuna…

Ne-a venit randul…

Tarile „Grupului de la Visegrad” au inceput sa traga insistent semnale de alarma, inca dinainte de anexarea Crimeii chiar sub ochii neputinciosi ai Uniunii Europene, ca sunt supuse unor atacuri fara precedent din partea temutului serviciu de spionaj extern al Moscovei. Mai mult chiar, seful comunitatii de informatii din Cehia a ajuns sa afirme ca situatia este una critica, FSB-ul rusesc reusind sa penetreze 90 la suta din structurile informative ale tarii. piata FSB e in tara! Pentru cine?Mai nou, pana si „atotputernicele” servicii secrete americane acuza ca alegerile au fost „deturnate” de hackerii aflati in slujba spionajului moscovit. Si mai interesant este ca guvernul polonez a recunoscut ca scopul „omuletilor verzi” trimisi de Moscova nu este vreo „alipire teritoriala”, ci „doar” destabilizarea tarii. Ce-i drept, dupa „resetarea” Moldovei dupa ora Moscovei, in alte tari vecine ca Bulgaria sau, mai ales, Serbia, nici macar nu a mai fost nevoie de vreo misiune subterana, autoritatile de la Sofia si Belgrad dand asigurari „tarului” Putin ca vor sa urmeze exemplul guvernului Viktor Orban si sa aiba relatii privilegiate cu Federatia Rusa. Asa ca, odata rezolvata si „problema turca”, unde cel mai puternic aliat militar al Washington-ului in aceasta zona a fost destabilizat de este in pragul anarhiei, era clar ca ne-a venit si noua randul. Cu toate ca, spre deosebire de omologii din alte tari europene, niciun demnitar roman nu a indraznit sa recunoasca iminenta de a fi loviti de „tavalugul” destabilizarii.

Nu uita si nu iarta!

De altfel, la Moscova nu s-a facut niciun secret asupra faptului ca Romania va fi urmatoarea „tinta” a razbunarii lui Vladimir Putin, mai ales dupa ce orgoliul acestuia a fost serios zgaltait de instalarea scutului antiracheta la Deveselu. Si Putin nu s-a sfiit sa declare public ca Romania „trebuie sa se astepte la raspunsul ferm al Rusiei” si ca „va plati” pentru aceasta. Iar cum „Tarul” este cunoscut international drept un politician care nu uita si nu iarta, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, directiile de contrainformatii din cadrul serviciilor secrete romanesti au inceput sa se agite inca din toamna trecuta. O operatiune binevenita in acest context international, dar efectuata cu o evidenta timorare, structurile romanesti multumindu-se cu monitorizarea agitatiei tot mai crescande printre agentii de influenta ai Moscovei in tara noastra. Si, desigur, cu „numaratoarea” oamenilor trimisi in Romania, dar nu ca „turisti”, ca pe vremea lui Ceausescu, ci infiltrati in conducerile unor importante companii conectate, direct, ca si „colosi” economici rusesti sau prin intermediul unor „firme paravan” din Austria la „fabrica de bani” a FSB-ului.

Intre Plahotniuc si Usatii

Iar in timp ce Romania este rupta in doua peste noapte, culmea este ca si unii dintre cei mai cunoscuti agenti de influenta ai Moscovei, care au stranse legaturi cu Romania sunt impartiti, surprinzator, tot in doua tabere.
plahotniuc FSB e in tara! Pentru cine?

De parca Vladimir Plahotniuc pe de o parte si Renato Usatii pe de alta ar fi primit misiunile sa se alipeasca fiecare unei tabere politice din Romania vecina si sa atate spiritele cum numai propaganda ruseasca stie sa o faca. Asta dupa ce acelasi cuplu Plahotniuc – Usatii a reusit, in doar cateva saptamani, sa administreze cea mai mare umilinta serviciilor secrete romanesti, aducand inapoi sub talpa Moscovei o Republica Moldova in care autoritatile de la Bucuresti pompasera o gramada de bani.
usatii FSB e in tara! Pentru cine?
Insa acum, fara sa-l intrebe nimeni, Vladimir Plahotniuc, cetateanul roman recunoscut drept interfata oligarhilor rusi in Moldova a luat in brate proaspatul guvern roman si tot transmite mesaje de sustinere a noii Puteri pesediste de la Bucuresti. In schimb, „camaradul” Renato Usatii, care este omul FSB-ului la Chisinau, desi pana acum urla ca din gura de sarpe ca este „vanat” de procurorii anticoruptie romani, a ajuns sa organizeze mitinguri cu „tineri frumosi si liberi” la Chisinau, in sprijinul „maidanului” din Piata Victoriei, de poate doar Putin mai intelege ce se intampla cu „pionii” Moscovei.

Vulnerabilitate la Cotroceni

Dupa dezvaluirile din „National” privind vulnerabilitatea Palatului Cotroceni in fata FSB-ului, structurile romanesti nu au indraznit sa-l informeze pe presedintele Klaus Iohannis ca mai mult decat stransa legatura a acestuia cu Michael Schmidt nu are cum sa nu fie ingrioratoare pentru servicii. Fie si din simplul fapt ca cel mai intim prieten al sefului statului este cumnat pe bune cu Renato Usatii, cel care figureaza in „condica” structurilor noastre informative drept agent FSB!

Anchete interne

Astfel ca misterul pentru cine joaca FSB-ul ar putea fi devoalat doar daca Liviu Dragnea si Klaus Iohannis ar declansa niscai „anchete interne” printre propriile echipe de consiliere si ar descoperi cine a sugerat promovarea gratierii prin ordonanta de urgenta si cine iesirea presedintelui in Piata, in geaca rosie. Si asa poate ar descoperi ca, de fapt, FSB-ul joaca doar pentru el…

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Feb 09, 2017 1:11 pm

Cum a ajuns Romania un urias telefon-lanterna


Scriam ieri, într-o analiză, după discursul prezidențial din parlament, că lucrurile încep să se limpezească. România e, din nou, un poligon experimental, un mediu în care se pregătește implementarea unor măsuri nemaiîntîlnite altundeva menite să reaprindă speranța cetățenilor – nu doar de la noi – în capacitatea politicului de a se reinventa. Iată că tot mai multe elemente tind să confirme scenariul respectiv: România devine un soi de uriaș telefon-lanternă care semnalizează Europei și Americii că aici se întîmplă lucruri mărețe, demne de a deveni exemplu.
Printre numeroasele sloganuri, pancarte și imagini utilizate la protestele de stradă din ultimele zile încep să se distingă unele ceva mai speciale. Cum se știe, protestele au început cu oameni cu mîinile în buzunare și copii în brațe, dar au evoluat rapid și spectaculos, din punct de vedere logistic. Avem sute de lozinci inteligente, bannere tot mai sofisticate, spectacole de lasere șamd. On-line-ul e și el plin de mesaje și de imagini spectaculoase.
Una dintre cele care merită toată atenția e cea de mai jos, ultra-profesionist realizată. Mult peste nivelul unor amatori.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

”Europa, așa te ridici în apărarea valorilor tale! Cu dragoste, România” sună mesajul scris în limba engleză.
Totuși, parcă în discuție erau niște ordonanțe de guvern privind eliberarea unor amărășteni înghesuiți în pușcării și completarea, ici-colo, a Codurilor Penale ciuruite de CCR.
De la aceste chestiuni am ajuns la valorile profunde ale Europei???!
România, țara lui Gigi Becali și a lui Dan Diaconescu, țara unde telenovela ”Suleyman” golește străzile, iar generalii din servicii pozează în costum de baie pe iahturi private, a ajuns să se ofere exemplu de curaj și demnitate Europei lui Platon și Socrate?
Cine și de ce a decis, brusc, să se facă saltul la asemenea mesaje pretențioase?
Asta nu-i nimic.
În operațiune se înscrie și media occidentală de top.
”Washington Post”, nava-amiral a presei americane, scrie, potrivit ziare.com, că ”Romanii au demonstrat ca valorile democratice au prins radacini in tara, in ultimele doua decenii, cu ajutorul aliatilor europeni si Statelor Unite. Aceasta este o realizare nu doar in folosul natiunii lor. Ea face Europa mai stabila si mai sigura”.
”Administratia Trump ar trebui sa ia in considerare asemenea progrese inainte sa arunce Uniunea Europeana la gunoi”, se mai arată în material.
Presa franceză ține, și ea, aproape:
«România, revoltată contra populismului şi manifestând pentru statul de drept, ne-a arătat în aceste zile căile democraţiei» scrie Gaspard Koenig în tribuna publicată de Les Echos, conform flux24.ro. Filosoful francez e de părere că «evenimentele din România participă la apariţia unei noi concepţii politice».
«In primul rând, cetăţenii aşteaptă de la reprezentanţii lor să fie ireproşabili. Trecând de la o extremă la alta, România s-a dotat în ultimii ani cu legi anticorupţie dintre cele mai stricte din lume. Pentru un om politic, a-şi angaja un membru al familiei este pasibil cu o pedeapsă de până la 5 ani închisoare. François Fillon, când şi-a prezentat scuzele francezilor după ce s-a aflat că şi-a angajat soţia pe post de ataşat parlamentar, a recunoscut şi el că ce era acceptabil ieri, nu mai este azi. A te juca cu banul public, este de neiertat, atât în România cât şi în Franţa. De acum încolo, conţinutul mesajului politic contează mai puţin decât probitatea emisarului».
Despre ”o nouă concepție politică”, aminteam în articolul nostru de ieri, s-a vorbit și la protestele de anul trecut, din Franța, cînd strada declama ”să luăm puterea în mîinile noastre”.
Europa e în corzi.
Cetățenii ei nu mai au încredere în leadershipul UE, o construcție care și-a arătat punctele slabe în ultima vreme, culminînd cu abandonul șocant din partea britanicilor.
Cetățenii eu nu mai au încredere, însă, nici în propriile conduceri statale, unde corupția și distanțarea de popor fac ravagii.
SUA, în mandatul Trump, amenință să întoarcă spatele Europei total, ori să discute, selectiv, doar cu anumite state, ceea ce ar agrava probleme bătrînului continent și l-ar lăsa expus.
E nevoie de un mesaj de forță care să reaprindă flacăra speranței pe continent.
Un mesaj care să dovedească faptul că nu e totul pierdut, și că mai există resurse pentru relansare.
O țară, spre exemplu, care să dea semnalul că e gata să adopte măsuri inimaginabile – în mod normal -, pentru a repune lucrurile pe făgașul normal.
Să rupă pisica, dînd pildă tuturor.
Să interzică definitiv accesul penalilor în funcții publice și să facă praf un partid considerat protectorul lor, fie el și cel mai mare și mai preferat de alegători.
Un făgaș în care politicienii sunt puși de cetățeni cu botul pe labe, spre binele țării și al societății.
De ce a fost aleasă România pentru a se regiza asemenea spectacol?
Probabil pentru că aici e cel mai ieftin.
Și pentru că avem, deja, o bogată experiență istorică de cobai socio-politici.
La urma-urmei, drumul post-decembrist al României a început cu un spectacol de mulțimi, flăcări, gloanțe și sînge care a ținut întreg mapamondul cu sufletul la gură, ”îngropînd” căderea comunismului din restul statelor. Un spectacol real în parte, dar umflat mediatic de zeci de ori. Am oferit lumii prima revoluție transmisă live. Cîteva luni mai tîrziu, presa occidentală neimplicată în ”proiect” constata, cu amărăciune: ”o minciună mare cît secolul!”.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 10, 2017 4:34 pm

A terminat Paul Hitter tabloul. laugh bine


Paul Hitter
42 mins near Balta Alba ·

Romania Revolutionara, 1848 VS 2017, oil on canvas, 100/120 #SOROS #SRI #UE #tineriada #USR #PNL #KlausWernerIohannis #Oracle #RaiffeisenBank #OUG13 #PSD #Laser #Masshysteria #Snobs #Fake #DNA #NGO #ONG #Hatespeech #Fascism #NeoMarxism #Mekel #Austria #France #Germany #Netherland #Embassy #USA #Schweighofer #Accept #CasaJurnalistului #DilemaVeche #SapteSeri #Hotnews #RaresBogdan #GDS #Freedomwatch #FelixTataru #CoruptiaUcide

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Vin Feb 10, 2017 6:49 pm

ENKI a scris:A terminat Paul Hitter tabloul. laugh bine


Paul Hitter
42 mins near Balta Alba ·


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]Asta e o Anda Adam foarte bronzata si colorata . Care face poze privitorului cu marul muscat in timp ce-i intercepteaza pe cei de la SRI. Ii iese si o sageata din buric laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 12, 2017 11:06 am

baso a scris:
Asta e o Anda Adam foarte bronzata si colorata .
Nu stiu daca e o Anda Adam, pentru ca tefeleu' rebel la ordin are alte gusturi la femei. suspect

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 13, 2017 10:31 am

Sunt foarte curios daca lui Gheorghe Piperea i se va inchide contul de feisbuc dupa aceasta postare sau daca statul de depti va merge mai departe, actionand asupra lui in viata reala. vesel


Nu stiu cine a facut schema din poza de mai jos. Circula pe net, fara precizarea autorului. O sa il creditam, deci, ca autor, pe Anonymus.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
E foarte funny pentru ca e intitulata Reteaua ...

Mi se pare foarte instructiva partea de sus a schitei, pentru ca arata originea actualei retele politico-tehnocrato-securiste care controleaza societatea si economia.
Sunt prezente acolo trei nume : Isarescu, Stanculescu si Iliescu.
Stanculescu a murit, Iliescu este ingropat definitiv in dosarul Mineriadei din iunie 1990 si, oricum, el devenise de mult un personaj marginal dupa ce, intr-un fel de "noapte a cutitelor lungi" orchestrata de Reteaua care intentiona sa se debaraseze de el, a fost inlocuit de Geoana in fruntea PSD.
Vedeti bine cine a ramas sa imparateasca aceasta colonie pe care unii inca o denumim Romania (desi, de regula, cei ce au adoptat hashtagul #resist al ong-ului Greenpeace, isi intituleaza tara "romanica").
Isarescu.
Omul e - inca - bine-mersi. E rezistent. Asa cum indica hashtag-ul.
Nu il contesta nimeni, niciodata.
Ba chiar isi permite glumite rasuflate si ipocrizii de genul "multinationalele sa respecte legile romanesti si sa plateasca taxe aici, unde fac profit" sau "vai, ce pacat, firmele romanesti sunt decapitalizate".
De ce oare?
Pe plan social si politic, aceasta Retea politico-tehnocrato-securista, are captivii ei care vin mereu la vot. Cei care nu vin la vot sunt, la randul lor, captivi ai ideii ca nu au cu cine vota (ei cred ca sunt liberi daca ii palmuiesc moral pe politicenii vizibili refuzandu-si exercitiul democratic al votului). Multi dintre acestia sunt acum captivi ai retelelor de propaganda ong-ista, globalista, care controleaza social-media la o scala globala.
Evident, nimeni nu se intreaba daca pentru asta am facut Revolutia din 89 si daca pentru asta se iese in strada dupa 2012. Pe pancarte scrie si libertate, si democratie, si stat de drept, dar si dna sa vina sa va ia.
Pe plan economic, 82% din PIB - ul Romaniei este "produsa" de corporatii multinationale. Cu aceste corporatii nu se poate concura, mai ales ca, asa cum ipocrit constata Isarescu acum cateva zile, firmele romanesti nu sunt capitalizate si nici finantate de banci. Corporatiile multinationale nu concureaza nici intre ele, intrucat, mai rau ca in China "comunista", si-au impartit sectoarele economiei, in asa fel incat sa nu se calce pe bataturi. Scepticii sa se uite la modul in care este impartita distributia de energie electrica sau de gaze, la productia de ciment si la sistemul oligopolist bancar. Vor vedea ca aceasta impartire a pietei este o impartire a prazii. E evident pentru toti oamenii onesti si rezonabili ca provincia Romania este un rai al corporatiilor. Pentru asa ceva merita sa te faci de ras ca CEO de banca protestand alaturi de debitorii la creditele de retail, captivi ai acestora pe 25-30 de ani.
Firmele romanesti nu doar ca sunt nevoite sa concureze intre ele pentru supravietuire, dar trebuie sa suporte si "concurenta" firmelor care apartin direct serviciilor secrete (da, oricat vi s-ar parea de ciudat, exista asemenea "afaceri", pe care legea intelligence-ului romanesc le permite) sau care au fost deja capturate de acestea, ci si urgiei taxelor de protectie platite "reprezentantilor" retelei descrise in poza. Ca sa nu mai vorbim de acoperitii din conducerea "concurentilor" sau chiar din interiorul propriei structuri de personal, de acoperitii din presa si de semi-acoperitii din serviciul fiscal anti-frauda care, mereu, este concentrat pe firmele romanesti si niciodata pe multinationale. Pentru ca e o economie "de piata", "libera", Romania a ejectat prin faliment peste 250 de mii de firme romanesti intre 2009-2016. Si a falimentat, in aceeasi perioada, un milion de persoane, adica unul din 5 salariati romani.
In anul 2015, multinationalele au facut in Romania 250 mld lei cifra de afaceri. Cu toate acestea, impozitul pe profit platit de acestea a fost de 3 mld lei. Poate ne explica dl Isarescu acest paradox aritmetic : cum e posibil ca 16% din ceea ce ramane dupa ce sunt eliminate toate cheltuielile deductibile legale aferente acestei cifre de afaceri de 250 mld lei sa ramana de plata doar 3 mld.
Asadar, sa protestam. Poate, pana la urma, o sa reusim sa dibuim drumul.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 13, 2017 5:18 pm

O ȚARĂ DE CIVILI. NUMAI CIVILI.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Și pentru că sunt mulți care se întreabă cine este tânărul cu eșarfa tricoloră rulată trendy în jurul gâtului, june promovat obsesiv de Antena 3, Realitatea, Digi24. B1 dar și de postul public Radio România, nelipsit din fotografii cu strângeri de mână la Palatul Victoria dar și la Cotroceni, haideți să luăm mai multe surse ca să înțelegem.
Din capul locului trebuie să subliniem că omul amenință pe oricine cu procese pentru calomnie. Să fim atenți, deci. Să citim întreg materialul pentru că vom afla lucruri pe care nu le știam ori pe care le-am uitat.
... spuneam cu câteva zile în urmă copiii securiștilor noștri sunt securiștii copiilor noștri. Nu știu dacă se aplică și în cazul de față, dar e de dat spre lectură copiilor voștri pentru a fi informați...
Deci, cine este Sebastian "Tianu" Burduja Jr.?
1) Nu vă repeziți asupra fotografiei, v-am mai prezentat-o și cu alte ocazii. Este faimosul "Repatriot", zice-se români care s-au întors în țară și care nu au liniște până nu-i vor aduce acasă pe... ați ghicit! DIASPORA SMART!!! Ăia proștii pot rămâne pe-acolo, pe unde își rup oasele.
2) "Cine pune umarul la proiectul Burduja jr.

Bogdan Aurescu, Sorin Ducaru (NATO), Raed Arafat, Dan Ben-Eliezer (fost ambasador al Israelului), Mark Gitenstein (fost ambasador al SUA) Dan Bulucea (Google Romania), Printesa Marina Sturdza, Ionel Haiduc (Academia Romana), Valeriu Nistor (IBM Romania), Sergiu Celac (Clubul de la Roma) sau Ionut Dumitru (Consiliul Fiscal) sunt doar cateva nume care gireaza Fundatia CAESAR condusa de Burduja.

De fapt, in timpul mandatului sau, Bogdan Aurescu a angajat Guvernul Romaniei intr-un parteneriat cu LRSR si CAESAR avand ca scop „modernizarea Romaniei”. Institutional, lucrurile sunt clare. Le-a clarificat insusi domnul Aurescu".
CITIȚI CU ATENȚIE ARTICOLUL, VĂ VEȚI AMINTI ANII 94- 2004. DACĂ VREȚI.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

3) Și ca să întregim tabloul de familie, iată câteva rânduri și despre doamna soție a junelui cu tricolor:
"Doamna Holly Burduja, sotia domnului Burduja - steaua tinerilor frumosi si liberi - face parte din anturajul lui Ciolos.
Este cetatean american si lucreaza la Banca Mondiala. Pe toata perioada mandatul lui Ciolos a fost colaborator în guvern din partea Bancii Mondiale.
Dupa Raiffeisen si BRD, iata ca si Banca Mondiala isi trimite emisari la proteste. Sper ca pe chestia asta sa ne scada si dobanzile, daca sunt atat de preocupati de soarta Romaniei. Smile"[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


No, cica asta-i tanarul neobolsevic in actiune.  Laughing

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 14, 2017 2:23 pm

Daca UDMR a facut o propunere de lege a raspunderii magistratilor, atunci inseamna ca au primit rezumatul discutiilor Putin-Orban din 2 februarie, pus instructiuni de utilizare. vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Poate d-aia si tefelistii globalisti bat in retragere, lasand locul celor nationalisti, din tabara tot de SRI creata, in oglinda.  laugh


Protestele se transformă: de la revoluția ”corporatiștilor” la cea națională!

Nu știu dacă multă lume a sesizat transformarea protestelor începute pe 1 februarie 2017, odată cu adptarea pe furiș și-n miez de noapte de către Guvernul Grindeanu a OUG nr. 13 privind grațierea și amnistia. Putem spune că în primele opt sau nouă zile protestele s-au încadrat ideologiei globaliste și ”progresiste” a stângii neo-marxiste, care controlează piața media și ong-urile transfrontaliere plătite din România. ”Tinerii liberi și frumoși”, împinși de la spate de aparatul de propagandă a servicilor secrete controlate de binom via președinție (comandantul suprem) ce nu dorea să piardă puterea, au ieșit în stradă, culmea paradoxului social nu pentru libertate, ci pentru întărirea măsurilor de forță, adică să intre cât mai mulți români la pușcărie sacrificați pe altarul luptei împotriva corupției, în numele zeiței virgine a Justiției, în vederea făuririi societății utopice ce-l pot face invidios pe Platon, Campanella sau Morus cu utopiile lor politice privind societățile perfecte, mult îndrăgite și promovate de iacobini sau bolșevici. Nu neg în maniera lui Ion Rațiu dreptul lor democratic de a protesta. La aceste mitinguri au fost mânați corporatiștii, noua clasă proletară, de către managerii de multinaționale, nu pentru drepturile celor săraci, ci ca băncile și firmele străine să aibă cât mai multe favoruri și scutiri de impozite. Ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei și în marile orașe a fost un fel de Sorbonna 1968 pe dos, în care tineretul milita pentru pușcării, întărirea aparatului polițienesc și dragoste nețărmurită pentru DNA, la pachet cu interesele economice ale ambasadelor străine. În zece zile ”tinerii liberi și frumoși”, tot respectul pentru dreptul lor de a protesta, au transformat imaginea României în presa internațională, în cea a unei țări a anarhiei, haosului și neguvernabilă pe linia frontului hibrid, unde marile puteri se joacă cu creionul pe hartă, iar Germania ne vrea un sub-land federal condus de un gauleiter fără charismă ce salută ca un robot. Vrea Germania să ne conducă direct prin trimiști că noi dăm impresia că nu suntem, în stare să asigurăm pacea socială în țară? Totuși odată cu avertismentul Comisiei parlamentare de control a SRI că multinaționalele vor fi cercetate dacă s-au implicat în proteste, ca la ordin corporatiștii s-au retras în birourile de cazarmă ale sediilor firmelor străine, ca pe vremuri muncitorii de pe platformele industriale, care aplaudau sau ieșeau în stradă la comandă. Teama de a plăti impozite ca bieții capitaliști aborigeni români și frica de a nu mai putea externaliza profiturile în Panama Papers i-a făcut pe managerii de multinaționale să plece din stradă. Treptat s-a subțiat numărul protestatarilor globaliști, atei, neo-marxiști și progresiști de stânga, care vor o ”țară ca afară” în sensul propriu de a dispărea România așa cum o știm, suverană și conservatoare.

Între timp tot mai mult se întărește elementul românesc din cadrul acestor proteste. La început au apărut nuclee sporadice de tineri patrioți care promovează mesaje pro viață, pentru familia tradițională și pentru transformarea protestelor într-o mișcare împotriva întregii clasei politice, în sensul cunoscut: ”Aceeași mizerie!” La Cluj-Napoca s-au evidențiat în fruntea protestatarilor tineri cu bannere în care se milita împotriva avortului și pentru familia tradițională. Ei au fost aplaudați de protestatari și mesajul lor preluat treptat. La București grupul ”nusuntemmanipulați” condus de activistul civic Mihai Tociu, care a pus placa cu Budapesta pe Arcul de Triumf deja se impune în piață, nu fără contestări. El face un apel împotriva manipulărilor. Tineri cu un banner naționalist au fost agresați verbal acum câteva zile de ceilalți participanți la miting și scoși de jandarmi din adunarea neautorizată ce se desfășoară în fața sediului Guvernului. E dovada că unii au dreptul de a protesta neautorizat împotriva Guvernului și pentru interesele binomului sau multinaționalelor. Alți români care nu vor ca România să devină o colonie sunt înlăturați cu forța. Tinerii cu bannerul naționalist fac parte din grupul de pe Facebook – ”nusuntemmanipulați”. Iată ce scrie un membru al grupului pe rețeaua de socializare, activistul civic Mihai Tociu: ”Un banner care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei în data de 8.02.2017, deoarece au fost deranjați de mesaj. Se poate observa cum, sub aparența unui protest liber și spontan împotriva corupției, există o rețea de indivizi care deține controlul total asupra mesajelor și sloganelor. Se pot recunoaște activiști USR, PNL, PDL și apropiați ai Monicăi Macovei. Imensa majoritate a participanților sinceri au impresia că toți ceilalți aflați la protest sunt ca ei și urmează mimetic, cu naivitate și euforic, comenzile primite. Au convingerea că salvează România…” Nici un ”progresist” din sistem nu a ieșit în stradă pentru că se taie pădurile sau se vinde terenul agricol la străini. Nu primesc ordinul pe unitate cei peste 250 mii de informatori de opinie? Naționaliștii au devenit persuasivi în a-și prezenta ideile. 50.000 mii de clujeni au montat o scenă în Piața Unirii de pe care au rostit o serie de revendicări în aceste zile ale ”revoluției din februarie”. Unul dintre cei care au vorbit la microfon a spus că românii nu trebuie să permită vreunui partid să confiște protestele sau să le politizeze, nici măcar președintelui Klaus Iohannis, ”care se face că a uitat de cele 3 milioane de semnături pentru familia tradițională”.

Mai mult, în cea de-a XI-a zi de când mii de clujeni protestează fără oprire împotriva Guvernului Grindeanu care a aprobat în miezul nopții ordonanța care modifică Codul Penal, naționalistul Petru Borodi s-a adresat acestora de pe scena amenajată în Piața Unirii. Momentul a fost unul istoric, mai ales că Petru Borodi este fostul lider al “Golaniei” din Cluj-Napoca, din 1990, când a creat în jurul statuii lui Matei Corvin zona liberă de comunism împotriva lui Ion Iliescu și a apropiaților lui, care acaparaseră puterea. Borodi a fost și reținut pentru acțiunea de demolare a ”monumentelor” sovietice din Cluj și a condus grupări legionare ardelene anti-comuniste, alături de răposatul Costel Condurache. Tot Borodi a vorbit Comisiei parlamentare pentru Roșia Montana, într-o mișcare care a blocat proiectul RMGC. El le-a spus clujenilor că la vârsta de peste 70 de ani continuă să iasă în stradă împotriva corupției și a neocomuniștilor care încă dețin puterea. Acesta consideră că lupta străzii împotriva bolșevicilor trebuie să fie continuată mai ales din cauza crimelor săvârșite de aceștia împotriva elitei intelectuale românești, în dreptul deținuților politici care au murit departe de casă, în lagăre precum cel de la Periprava. Clujenii au început să cânte seară de seară Imnul Național, însoțind cântecul de luminile telefoanelor mobile.Chiar și imensul covor Tricolor din luminile roșu, galben și albastru din fața Guvernului trebuie să-l interpretăm ca o ”naționalizare” a protestelor și eliminare a discursului globalist, transnațional și stângist promovat de către ambasadele străine și multinaționale, care ne vor o colonie de tip central-african. USR care a încercat să confiște protestele este tot mai mult înlăturat de către protestatari, care văd în Nicușor Dan un ”penal”, de când parchetul a început urmărirea sa penală pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale. Destui clujeni se arată dezgustați de modul în care USR, partidul lui Nicușor Dan, monopolizează scena protestelor de la Cluj-Napoca împotriva Guvernului Grindeanu. Câțiva i-au transmis chiar în Piața Unirii unui lider USR amendat de CNCD, că s-au săturat să-l audă tot pe el la microfon. Răspunsul lui a fost sec: orice protest nu poate rezista fără un MC. Nu întâmplător Partidul Noua Dreaptă, o voce a naționalismului politic de factură eminesciană cere implicarea tinerilor în proteste pentru eradicarea corupției și restaurarea unei societăți juste, drepte și creștine. Organizația românească consideră că ”tineretul român, într-o proporţie semnificativă, s-a identificat la alegerile din decembrie cu mesajele anti-sistem şi anti-coruptie ale partidului USR iar decăderea sa în timp record şi dezamăgirile mari ale susţinătorilor săi oneşti ar putea afecta protestele din marile oraşe ale României. În opinia noastră, lupta anti-corupţie din stradă, care este vitală pentru naţiunea română, nu trebuie să se încheie fără nici un rezultat din princina dezamăgirii provocate de liderii USR, ci trebuie să continue. Avem o convigere care suntem convinşi că este impărtăşită de mulţi dintre actualii şi foştii simpatizanţi şi votanţi ai USR: corupţia în politica românească este, a fost, şi va mai fi cea mai mare problemă pe care o are ţara noastră iar lupta împotriva acestei boli canceroase trebuie dusă mai departe cu cea mai mare fermitate! Dacă în Parlamentul României nu există un partid curat, onest şi credibil, această luptă trebuie dusă din afara Parlamentului, în stradă, până la urmatoarele alegeri. Partidul Noua Dreaptă doreşte să activeze în continuare pentru o Românie curată, morală şi prosperă, fără corupţi. Singurele condiţii pe care le punem sunt cât se poate de rezonabile: să iubească Romania şi să nu aibă o poziţie ostilă faţă de Credinţa Creştină”.  Lumea se împarte acum între trei poli geopolitici: SUA și Rusia, puteri conservatoare pe de o parte și Germania ca centru a globalismului pe de altă parte.

Treptat protestele din februarie se transformă, de la ”revoluția multinaționalelor”, globalistă, stângistă și transnațională, la una cu puternice și distincte conotații românești și conservatoare, în cea mai bună tradiție națională, asta într-un context geopolitic în care Europa se schimbă după Brexit și venirea lui Trump la președinția Americii. Tinerii români conștientizează că trebuie să se implice pentru o nouă ordine conservatoare în Europa centrală și de est, în care miturile anarhice ale stângii progresiste, atee sunt treptat demantelate de inteligență, credință și dialogul cu marile puteri care promovează dialogul și valorile tradiționale. În curând se va vorbi de marile proteste ca de o afirmare a suveranității, credinței și identității românești în marile orașe ale României, o țară de frontieră în care războiul hibrid se stinge doar prin democrație reală și pacea adusă de frăția de cruce a bătrânului continent așa cum îl visa generalul De Gaulle.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Hm, poate ca pe geaca rosie a Sasalaului ar fi trebuit citit Ma mut. scratch
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mar Feb 14, 2017 2:35 pm

ENKI a scris:Daca UDMR a facut o propunere de lege a raspunderii magistratilor, atunci inseamna ca au primit rezumatul discutiilor Putin-Orban din 2 februarie, pus instructiuni de utilizare.   vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Poate d-aia si tefelistii globalisti bat in retragere, lasand locul celor nationalisti, din tabara tot de SRI creata, in oglinda.  laugh


Protestele se transformă: de la revoluția ”corporatiștilor” la cea națională!

Nu știu dacă multă lume a sesizat transformarea protestelor începute pe 1 februarie 2017, odată cu adptarea pe furiș și-n miez de noapte de către Guvernul Grindeanu a OUG nr. 13 privind grațierea și amnistia.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Hm, poate ca pe geaca rosie a Sasalaului ar fi trebuit citit Ma mut. scratch

Consider ca Tenea a facut o confuzie intentionata la inceputul articolului privind obiectul reglementarii OUG13 raset
In subsidiar : e clar ca Iohannis este mamutul sef de turma al mamutilor radioactivi . Aflat sub prelata DNA condusa de mamuta sefa laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 14, 2017 3:47 pm

baso a scris:
ENKI a scris:Daca UDMR a facut o propunere de lege a raspunderii magistratilor, atunci inseamna ca au primit rezumatul discutiilor Putin-Orban din 2 februarie, pus instructiuni de utilizare.   vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Poate d-aia si tefelistii globalisti bat in retragere, lasand locul celor nationalisti, din tabara tot de SRI creata, in oglinda.  laugh


Protestele se transformă: de la revoluția ”corporatiștilor” la cea națională!

Nu știu dacă multă lume a sesizat transformarea protestelor începute pe 1 februarie 2017, odată cu adptarea pe furiș și-n miez de noapte de către Guvernul Grindeanu a OUG nr. 13 privind grațierea și amnistia.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Hm, poate ca pe geaca rosie a Sasalaului ar fi trebuit citit Ma mut. scratch

Consider ca Tenea a facut o confuzie intentionata la inceputul articolului privind obiectul reglementarii OUG13 raset
In subsidiar : e clar ca Iohannis este mamutul sef de turma al mamutilor radioactivi . Aflat sub prelata DNA condusa de mamuta sefa laugh
Eh, nenea de la Cluj o fi vrut sa le reaminteasca cititorilor mantrele recitate de tefelisti la napustirea initiala pe strazi.  Laughing
Despre inca o mamuta sefa ne va spune o poveste Mircea Badea, diseara. laughStiu ca asta cu Soros e o vrajeala si ca e doar o teorie a conspiratiei penalilor, dar sa ne uitam in poza. Cumva in spatele lui Soros, asezat pe scaun in centru, sta in picioare doamna Monica Macovei?
P.S. Va dau diseara toate detaliile.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 14, 2017 5:18 pm

Da, suntem in stare sa miorizam fenomenul Occupy. laugh


Când vor începe violențele în Piața Victoriei?


Analistul Bogdan Chirieac a făcut o amplă analiză a fenomenului "occupy", sub care se desfășoară protestele din România. Analistul enumeră toate fazele și face o comparație cu fenomenele de acest gen care au avut loc în diverse zone din lume. Iată analiza lui Bogdan Chirieac:

Fenomenul "Occupy" a început la New York, pe 17 septembrie 2011, în parcul Zuccotti. S-a încheiat 37 de zile mai târziu, după decizia Curții Supreme a statului New York și intervenția Gărzii Naționale. Occupy s-a răspândit apoi în toată lumea. În principal, Occupy este o formă de rezistență în faţa sistemului. Mobilizarea și leadership-ul se fac prin rețelele de socializare.

Fenomenul Piața Victoriei are toate caracteristicile Occupy. Pretextul pentru care oamenii au ieșit în stradă nu are relevanță. Poate fi vorba despre lupta împotriva corupției, drepturile LGBT, încălzirea globală. Există patru faze ale Occupy. În limba engleză ele au prescurtarea WUNC.

W - de la cuvântul din limba engleză worthiness - importanță în cazul de față. Este important să ieșim pentru a ne apăra o idee, o valoare.

U - Unity - unitate. Atât în Piața Victoriei, cât și la Palatul Cotroceni, oamenii se simt uniți unii cu alții. Împreună se sprijină, fiindcă se simt mai puternici umăr la umăr.

N - Numbers - numere. Numărul celor ce participă la protest este esențial: 10.000, 100.000, 1.000.000.

C - Commitment - determinare. Este faza acută, în care se ajunge la îndârjire, când o simplă petardă poate provoca ravagii. Este ceea ce s-a întâmplat în Piața Maidan din Kiev.

Experții care studiază acest fenomen planetar, care aduce în stradă mulți oameni educați și de bună credință, au criterii după care pot evalua când și încotro o va lua Mișcarea.

Analiza ne arată ca Piața Victoriei și Palatul Cotroceni au ajuns în etapa a treia, la N. Tragicul l-a constituit amânarea Legii Bugetului de către președintele Iohannis. Întâmplarea s-a petrecut la ora 12, după ce, în dimineața zilei de 14 februarie, la orele 9 și respectiv 9.45, premierul Grindeanu a fost vizitat de ambasadorul Germaniei și de cel al Franței. Chiar dacă premierul Grindeanu a vorbit cu cei doi ambasadori despre venirea primăverii, opinia publică va face legătura între vizita reprezentanților celor două mari puteri europene și decizia lui Iohannis. Concluzia e simplă, Europa e cu președintele Iohannis, PSD-ul e imaginea corupției și, eventual, a Rusiei. Doar în Piață aceasta idee s-a vehiculat deja din primele zile ale protestului! PDS-ul nu poate guverna în acest moment, nu-și poate face programul de guvernare. Instinctiv aproape, PSD-ul nu reacționează și continuă să încaseze de la Sistem și președintele Iohannis, pentru a nu provoca emoție suplimentară și a duce lucrurile către o zonă de violență. Am spus cumva zona de violenţă? Experții numesc asta faza 4, adică Commitment - determinare, îndârjire.

A fost faza în care a început dezmembrarea Ucrainei. Sutele de mii de oameni, adunați în piețele din Kiev, au fost zgândăriți de lunetiștii lui Putin. Pur și simplu, aceștia au deschis focul, de pe acoperișuri, asupra unor ținte bine determinate. Ce a urmat a fost un război civil soldat deja cu zeci de mii de victime.

Ucraina este un caz extrem. Cred cu putere ca nu există nicio asemănare între Ucraina și România. Ucraina a fost un stat artificial creat în fosta URSS, prin înglobarea de teritorii și populații, în principal din Rusia, dar și din statele vecine, inclusiv din România. La frontiera de est a URSS, Ucraina s-a vrut a fi un uriaș tampon în faţa Europei. Așa învățase Stalin, din atacul lui Hitler, în al Doilea Război Mondial. În mai multe state occidentale - e adevărat, prospere și cu democrații consolidate - fenomenul Occupy a produs căderi de guverne, mari tensiuni economice și sociale. Mai degrabă, România se îndreaptă în această direcție.

În acest moment, România are o singură șansă să scape din strânsoarea în care a fost băgată: compromiterea fenomenului Occupy. Occupy presupune mase mari de oameni, în același loc, în același timp, pentru multă vreme. În Piața Taksim din Istanbul, lumea a ieșit pentru a nu se construi un mall într-un parc, și au ieșit cu milioanele. Rezultatul a fost o încercare de lovitură de stat și așezarea lui Erdogan pe post de sultan. Probabil că și președintele Iohannis dorește să devină un rege neîncoronat. Compromiterea Occupy nu o pot face serviciile, jandarmii sau politicienii. Ea se poate face doar prin absența fazei 4, C - Commitment. Cu alte cuvinte, să se plictisească românii de proteste. Șansele sunt însă mici, vor spune cei de pe Facebook. Să ne gândim, totuși, că România, sau mai bine zis modul său de viață, are resurse inepuizabile: țara noastră a reușit să compromită comunismul și apoi democrația de tip liberal. Am reușit să compromitem modele de lucru, parlamente, servicii, multinaţionale, relații externe. Nu poate fi atât de greu să vină de hac şi fenomenului Occupy...[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 15, 2017 4:33 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 17, 2017 3:19 pm

Io nu cred ca tefelistii sunt in stare sa parcurga si sa si priceapa textul urmator. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Partidul Piata Victoriei - votam si noi ceva misto?

N-am nici o problema cu protestele de strada, fac parte din fibra oricarei comunitati sanatoase. N-am fost fanul manifestatiilor din Piata Victoriei insa, pentru ca nu mi-a placut cum au fost organizate (au fost organizate, sa stiti) si nu-mi place ca unele organizatii, cu ganduri la fel de necurate ca pesedistii, vor sa profite de ele. Si de voi.

Plus ca ma sperie pur si simplu varianta in care manifestatiile au succes. Deci pleaca Dragnea si ai lui. Bun, am scapat de ciuma rosie. Si vine ciuma galbena a lui Gorghiu si Blaga, ca pe fata asta noua nu reusesc s-o tin minte deloc, doldora de penelisti si pedelisti corupti pana la os? Sau ciuma fumata si adormita a lui Nicusor, plina de oportunisti isterici si cretini? Sau UDMR? Sovaielnicul de Ciolos, care s-ar fute, dar nu vrea s-o bage, "ca e ud si lipicios acolo"? Pe bune, astea-s variantele la Dragnea?!

Nu asa se repara Romania. Un miting de strada, care are impact, nu poate provoca decat o rotatie de cadre. Vom schimba niste hoti cu alti hoti. Or, trebuie schimbati toti, cu nehoti. Vrei sa se abroge ordonanta X? Trimite zilnic, cate un email, la ministerul responsabil. Ce server crezi ca rezista la 500.000 de emailuri pe zi?

Singura solutie rezonabila este un alt partid. Si singurul bazin electoral care poate genera un partid nou si misto este Piata Victoriei, cu ai sai 5.000-500.000 de membri, ca dracu' stie cati sunteti.

Asa ca duminica, cand va vedeti, organizati-va. Sa scoata cineva un pix si o foaie si apucati-va de niste liste. Strangeti doi lei si platiti un avocat sa va faca un partid, inca trei pentru o interfata de comunicare online si inca doi pentru un comunicator bun. Apoi faceti niste criterii de selectie si niste fise de post tot atat de dure cat sunt intr-o corporatie si aratati-ni-i pe cei mai buni dintre voi. In partidele actuale, criteriul de selectie este lipsa de morala si pupincurismul, de-aia sunt pline de oameni prosti care n-au reusit in viata altfel decat prin politica. Organizati-va pe criterii de competenta si o sa aratati perfect.

Apoi pregatiti-va pentru alegeri. Monitorizati fiecare leu cheltuit de viermanosul asta de stat. Analizati toate masurile guvernamentale luate si uitati-va cui folosesc. Puneti presiune pe autoritati de la ultimul catun din tara asta pana la cea mai secreta agentie. Folositi legea 544, cel mai eficient baros cu care am lucrat eu vreodata si aratati oamenilor ca mereu, dar mereu-mereu, este vorba doar despre bani. Nu va mai fi nevoie sa promiteti mare lucru, daca spuneti oamenilor adevarul, la toate nivelurile posibile.

Si preluati puterea, in pula mea!

Ca de dat jos un guvern e usor, maine ma duc si depun 20 de plangeri penale, cate una pentru fiecare ministru, pentru nerespectarea drepturilor la sanatate, securitate, asistenta sociala si educatie, apoi mai fac inca 2.100 pentru fiecare primar care are o groapa in comuna si inca 1.200 pentru fiecare directie deconcentrata din tara asta care cheltuieste banii aiurea. Aratati-mi orice om care lucreaza in administratie si va arat ca, folosind cadrul legal existent, pot sa-i fut cariera si viata si linistea, oricat de corect s-ar da el. Dar nu asta e ideea. Ideea e sa ne facem bine. Si nu ne vom face bine pana nu schimbam tot. Nu din strada, unde puteti fi manipulati si impachetati in niste scheme de care nu va dati seama. Javrele astea de politicieni trebuie batute pe terenul lor, prin vot, si trimise in strada, in locul vostru, dupa ce preluati voi puterea, sa strige pana lesina ca vor coruptie, nepotism si tradare de tara.

Plus ca Partidul Piata Victoriei suna foarte bine. Nu asa bine ca Partidul Victoriei, care suna genial. Iar ca sigla... pe bune, in afara de degetul Fuck You, exista vreun simbol mai popular si mai misto decat acesta, de mai sus?

Duminica, 19 februarie, va fi, in opinia mea, ultimul miting mare al anului, adica ultima sansa sa va adunati, sa va priviti in ochi si sa va intrebati unul pe altul: "te bagi?". Faceti partidul. Sau o sa-l faca EI.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 19, 2017 6:59 pm

Ce nu a reuşit Troţki pot face IT-iştii noştri cu banderole #rezist: Informaţia purificată
____

Povestea. 1917 Revoluţie. Lenin ia puterea. Începea construcţia unui nou stat. Începe războiul civil. Se îmbolnăveşte şi se retrage la sanatoriu. Dar vrea să conducă. Pentru asta trebuie să fie informat. Lenin are multe bube dar nimeni nu-i poate reproşa capacitatea de strateg şi tactician. Dar pentru a lua hotărîri politice are nevoie de informaţie cît mai puţin controlată, cît mai brută. El ştie ce tovarăşi are pe lîngă el.

Bun. Însă numărul doi este Troţki. Un tip diabolic de inteligent. Era o maşinărie de produs idei care-ţi blocau mintea. Şi el vine cu o idee.

Bine, noi putem controla informaţia care ajunge la Lenin. Dar omul citeşte presă. Şi după 30 de ani de exil şi surghiun omul ăsta e suficient numai să deschidă ziarul, să-l miroase, ca să înţeleagă ce se întîmplă în ţară. Propaganda şi contrapropaganda pentru unul ca Lenin sînt joc de gleznă.

Atunci Lev Davidovici Troţki vine cu ideea genială: ce ar fi dacă am face o redacţie separată şi am produce ziarul central Iskra (sau Pravda, nu mai reţin) într-un singur exemplar, doar pentru Lenin. Acolo să lucreze cele mai sclipitoare minţi sub îndrumarea mea, Troţki. Să facem aşadar un ziar special doar pentru Lenin. Ziarul trebuie să fie făcut astfel încît Lenin să stea liniştit, să-şi vadă de boala şi viaţa lui şi să lase „lupta revoluţionară” pe mîna noastră.
Iată Ministerul Adevărului: un ziar personalizat, cu informaţie corectă, pentru fiecare cetăţean în parte. Unul care să te facă să-ţi vezi de treabă, unul care gîndeşte pentru tine.

De ce mi-am amintit de povestea asta? Pentru că citesc o ştire cum nişte IT-işti vor să producă un soft pentru epoca post-adevăr care să ne salveze de ştirile false, de propagandă. Cum noi nu mai sîntem capabili de a distinge între adevăr şi fals, între bine şi rău, o vor face ei sau mai degrabă softul lor pentru noi. Nici măcar presa nu mai este capabilă să facă asta, nici instituţiile pe care le avem. Dar poate softul lor va fi capabil. Ministerul Adevărului se instaurează încet dar sigur. Parcă mai încercase Guran ceva asemănător: ştiri înfricoşător de curate. Aproape purificatoare. Bun.

Mă uit să văd cine sînt oamenii aceştia care vor să mă salveze: poartă banderole #rezist. În general sînt suspect faţă de oamenii care vor să mă salveze şi mai ales poartă şi banderole, grade, însemne, indiferent de direcţie: rezist, nazist, comunist, ortodoxist, iehovist. Nu, mersi. Tolerez doar însemnul medical: oricum e mult alb şi se pătează uşor cu sînge.

Auziţi: se vor face liste. Iar liste? Cine le va face? Care vor fi criteriile, cine face aceste criterii? Intră presa mainstream în calcul, căci după mine şi acolo e o mare problemă şi zona cea mai nocivă prin puterea pe care o are, e pe mulţi bani şi deloc independentă şi nevinovată. Softul acesta e cosntruit de îngeri? Ah sînt oameni, fie ei şi IT-işti. Chiar nu va avea supoziţii ideologice, simpatii politice softul? Păi eu văd ştampila: #rezist. Sau practic asistăm la instaurarea unei noi forme de turnătorii şi securism „bun, etic şi curat”? Brrr....

Ideea acestor băieţi mă sperie. Dar cum ştiu că în zona IT sînt suficienţi oameni destupaţi, care se mai deconectează şi mai intră prin crîşme (salut băieţi!), cu siguranţă vor apărea şi contramăsuri. Nu aşa se luptă cu ştirile false, nu aşa se luptă pentru adevăr. Nu puteţi face „presă curată” prin decuparea şi crearea unui agregator care să ne dea informaţii „bune şi curate”, „gîndite de-a gata”, care să decidă în numele nostru „ce e bine şi ce e rău”, pentru că e la rîndul său e o propagandă la fel de nocivă. Chiar mai nocivă. E una aproape religioasă, ascunsă sub un ambalaj al „tehnologiei şi ştiinţei”. E un soi de tehno-fascism. Citiţi, copii, George Orwell. E suficient „1984”.

Ah şi am uitat să vă spun: Troţki nu şi-a dus ideea pînă la capăt. Însă sînt convins că opera lui va fi continuată pînă la capăt de IT-ştii #rezist: aceşti „îngeri salvatori tehnologici”. Deviza: să dăm ţării informaţie pură, curată, nealterată pentru omul nou fără cusur, purificat.

Nu mersi: nu servesc „informaţie purificată”.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Lun Feb 20, 2017 7:36 am

Se poate trai si fara facebook. Eu supravietuiesc foarte bine inclusiv atunci cand nu deschid televizorul. Laughing Sunt convinsa ca si fara celular m-as descurca, chiar daca am unul simplu. Ma amuza cum stau multi cu ochii in telefon sau cum vorbesc pe strada de unii singuri, gesticuland de nebuni. Iar daca ar fi sa aleg de  mers in concediu intre un loc aglomerat si altul salbatic, in mijlocul naturii, cu siguranta l-as alege pe ultimul. Nu ma deranjeaza nici disconfortul de a dormi in cort. Laughing Imi aduc aminte ca am prins candva o furtuna nebuna nebuna, tuna si fulgera pe langa noi, simtind prin pamantul de sub saltea fiecare trasnet Laughing Eram mai multi , in 4 corturi si nimeni nu dormea. Comentam cam toti ,cu voce tare, desfasurarea de forte ale naturii si radeam... ca sa ne imbarbatam. Cand furtuna a incetat, ne-am bucurat ca n-am fost trasniti, asa, din intamplare raset Cortul in care eram eu si sotul fusese amplasat langa un copac batran dar care, spre norocul nostru, nu era la fel de inalt ca acela de nu foarte departe, in care trasnise Laughing Amuzant a fost ca dupa ce ne-a chinuit furtuna cateva ore pe timp de noapte (se invartea in cerc in zona respectiva) cand s-a facut liniste si am atipit, m-am trezit brusc ca umbla ceva pe cort Laughing Am injurat entitatea si am impins-o cu mana prin panza cortului iar ea n-avea chef sa se care. Buimac de somn s-a alarmat si sotul, iesind cu lanterna sa se lupte cu dihania. Era o broasca raset

Am mai trecut printr-o furtuna oarecum asemanatoare, insa nu cu asa de multe trasnete . Atunci s-a intamplat sa cada un copac fix pe langa masina unui amic. Parca l-ar fi pus Dumenezeu cu mana  ca sa nu-i zgarie masina Laughing Amicul a si spus ca va merge la Biserica sa-i multumeasca lui Doamne -Doamne...ca asa ceva nu i s-a intamplat vreodata. Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 21, 2017 2:29 pm

Mult prea tarziu pentru insemnari pe un blog necunoscut, Omul Nou - o sinteza sinistra intre nazism si bolsevism exista printre noi, tefelistii comportandu-se deja orwellian. vesel

Adevărata miză a ”Revoluției Luminii”.


Pentru proști: Guvernul, odată învestit de Parlament, NU mai este guvernul unei majorități politice, aceea care a dat votul de învestitură. Este Guvernul României, așa cum Iohannis, după ce a jurat cu mana pe Biblie, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, este președintele României, nu al lui madam Burghiu-Bej sau al lui Năuca Curcanu.

Ceea ce face DNA în cazul cercetării Guvernului în cazul OUG 13 este un act de înaltă trădare, o gravă atingere adusă interesului național, o amenințare la adresa siguranței naționale. De ce? Simplu. Obiectivul acestui act profund ilegal și anticonstituțional nu este ”aflarea adevărului”, câtă vreme Guvernul nu a încălcat nicio lege, și nici Constituția, e reducerea capacității guvernului de a gestiona țara, cu tot ce înseamnă asta, și anularea capacității lui de negocierea cu partenerii noștri din UE și din NATO. Asta într-un moment în care UE trece printr-o criză profundă, și trebuie să se schimbe radical, după ieșirea Marii Britanii din Uniune.

România a ajuns prizoniera unei demente, pe care nimeni nu poate s-o înfrunte. De ce? Pentru că e apărată de ”americani”? Ne resemnăm cu gândul că politica țării-de care depinde viața noastră, tefelei sau bășinoși, la grămadă-este decisă de o trădătoare? Pentru că asta e Kovesi, în cazul în care a fost recrutată de o putere străină, și execută ordinele acelei puteri. Dar chiar este apărată de americani, sau ne aflăm în fața unui lucru și mai grav?

Dacă șefa DNA este nu agentul unei puteri străine, ci al unui grup privat de interese, și este apărată de el, inclusiv prim provocarea de revolte și mișcări de stradă? Dacă ”Revoluția Luminii” nu este decât o încercare de a prelua puterea în România, în numele acestui grup de interese?

Și dacă este așa, iar SRI nu face nimic pentru a pune capăt acestei situații de o gravitate fără precedent, putem să ne gândim că și SRI este ”privatizat”, și protejează interesele aceluiași grup, care o controlează pe Kovesi.Cine poate răspunde la întrebările astea, dacă cei care ne apără ne vând, pentru treizeci de argint? Pentru că eu nu cred serios că vreo putere, prietenă sau dușmană, își poate permite să acționeze așa într-un stat (oarecum) suveran. Nu ar vrea să creeze precedente, și nici resentimente în România, resentimente care le-ar afecta interesele legitime, și oficiale, în țara noastră.

Ambasadorul Klemm, ca și alți dobitoci ca și el, ar face bine să se trezească, să scoată nasul din curul Lulutzei, și să nu permită-dacă vor să-și protejeze propriiile interese aici-preluarea puterii în țară de acel grup de interese private. Asta e o amenințare și pentru țările lor, dar și pentru ansamblul celor două instituții, UE și NATO. ”Strada”, odată pornită, îi poate lovi și pe ei, și țările lor. Washingtonul nu are frisoane după ceea ce s-a întâmplat după victoria lui Trump? Bun, nu le place Trump. Dar el e, până una-alta, încarnarea statalității americane. Vor s-o slăbească? Să alimenteze mișcările centrifuge din federația americană? La fel și europenii.

Deci, cum facem? Ne lăsăm dominați de resentimente, cu riscul de a ne pierde țara? Nu vor mai fi corupți într-o Românie ciuntită? Vom trăi mai bine? Avem la ce ne gândi, dacă ne-a mai rămas vreun neuron în stare de funcționare...


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 24, 2017 7:09 pm

Devine din ce în ce mai clar că Sistemul și rața sa mecanică, distinsul domn președinte Klaus Werner "Penalu’" Johannis, și-au dat seama că timpul lucrează împotriva lor.

Cu cît trecea timpul, cu atît știau de la bun început, încă din noiembrie, decembrie, că le vor scădea șansele de a-i zvîrli de la puterea executivă pe adversarii politici, care oricum dețin și puterea legislativă. Știau că fiecare săptămînă, fiecare lună înseamnă închiderea ferestrei de oportunitate, a portiței de speranță. Știau că istoria se scrie împotriva lor. Trump. Trump everywhere.

De aceea au apăsat cu atîta disperare pe pedala căderii guvernului PSD-ALDE, pînă la paroxisme de scos zeci de mii de tefelei în stradă, la vizită publică de scăldat în mijlocul urii lor colective, la declarații intense, de la președinte la procurorul general la șefa DNA.

Au acționat cu un iureș și o determinare rar întîlnite în România. Totul sau nimic. Zeci de mii de tefelei în stradă. Rețele imense activate. Pocnitori acoperite care au pocnit în mod sinucigaș, că trebuia. Declarații la marginea democrației, și chiar și un pic dincolo de ea. Tot soiul de acțiuni din arsenalul bătăliilor disperate.

Ghinion. A fost Stalingrad. Nu le-a ieșit. Guvernul PSD n-a căzut. Werner "Penalu’" Johannis a primit o lovitură năucitoare la ficat din partea justiției. Recomandările de dincolo de Ocean sosesc clare: mai ușor cu lovitura de stat pe scări. Documente incriminatorii strict secrete la adresa Binomului încep să se scurgă în presă. Tapalabă începe să scrie rechizitorii vituperante la adresa DNA. Ziariștii de la România Liberă încep să dispară ca deontologul în ceață. Iar Tolontan începe să scrie despre fotbal.

Dezastru complet. Stalingrad. Trump. Trump everywhere. Let’s make democracy great again. Chiar și aici, în gubernia asta amărîtă de România.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 26, 2017 1:22 pm

Firesc, viitoarele elite ale sistemului vor fi recrutate dintre olimpici. Laughing
Mi-au fulgerat prin minte, brusc, niste versuri de rap: daca sistemul de invatamant este de cacat/trage apa dupa tine in cazu-n care esti premiant.


Bocca della Verita: cine scrie denunțul cel mai original se califică la etapa naționalăA creat ceva stupefacție în această seară, în rândul profesorilor de română, subiectul următor , conceput de Ministerul Educației, la Olimpiada de Limba și Literatura Română, faza județeană:
„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”.
Este un subiect de cls. XII, anul 2017, „cotat” cu 30 de puncte (din cele 120 ale întregii lucrări). Subiecte unice pentru toți concurenții, care atestă astfel transferarea enunțului denunțului în lumea școlii; cei mai buni elevi sunt astfel îndemnați (la nivel simbolic, firește) să denunțe sau să își imagineze un denunț. Cea mai bună lucrare, din fiecare județ în care s-au dat aceste subiecte, se califică în etapa următoare, cea națională (!).
Interesant este și baremul de notare:
• „Respectarea convențiilor unui referat/raport scris (data și locul redactării, ocazia redactării, autorul, subiectul vizat): 12 p. (3 p. + 3 p. + 3 p. + 3 p.);
• Prezentarea detaliată a faptelor, cu explicitarea aspectelor care indică perceperea caracterului dușmănos al lui Ilie Moromete: 6 p.; prezentare a unor fapte, fără explicitare clară a aspectelor care indică perceperea caracterului dușmănos al lui Ilie Moromete: 3 p.; simpla menționare a unor fapte, fără legătură cu tema propusă: 1 p.
• Utilizarea unui limbaj adecvat temei, care să surprindă clișeele de gândire ale personajului, specifice ideologiei comuniste: 6 p.; încercare de surprindere a unor clișee de gândire, fără utilizarea unui limbaj conceptual specific ideologiei comuniste: 3 p.; limbaj inadecvat temei: 1 p.
• Încadrarea în limita de spaţiu cerută: 2 p.
• Originalitatea viziunii/a abordării cerinței: 4 p”.
Limita de spațiu, neprecizată în subiect, este totuși notată. Alți indici de notare sunt, în sine, semnificativi: caracterul dusmănos, sintagmă-cheie, plus, ceea ce e definitoriu, într-un subiect și barem „anticomunist”, o perspectivă… leninistă. Sunt căutate și apreciate deci „împrejurările tipice”, „tipicul”, atunci când se cer identificate „clișeele de gândire ale personajului, specifice ideologiei comuniste”. Cireașa olimpică: „Originalitatea viziunii/a abordării cerinței”, criteriu care oferă 4 puncte sau nimic – deci fără puncte intermediare. Originalitatea unui denunț?
Deriva Ministerului Educației se accentuează; programele școlare, la disciplina limba și literatura română (liceu) sunt nerevizuite de zeci de ani; manualele se află și ele în aceeași situație, iar învățământul de excelență dă astfel de probe ale delațiunii, într-o lume în care plagiatul este omologat, de la 4%, „normă” considerată de comisii absconse drept legitimă (a se vedea cazul Kövesi), până la 100% (cazurile unor Ponta, cu titlul retras de Minister, sau ale altora, care au afirmat că își retrag singuri titlul sau renunță la doctorat).
Astfel, idealul de educație al sistemului actual este mai aproape ca niciodată de cel al omului nou din anii 1950.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 19 din 23 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum