reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Pagina 21 din 23 Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Urmatorul

In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Mai 20, 2017 8:55 am

Nenea Alin Bogdan vorbeste despre un blestem, despre al carui proferator nu pomeneste insa nimic. Io indraznesc sa presupun ca este vorba de un blestem colectiv lansat in 106, fiind apoi intarit prin veacuri, ultimul mare initiat, care l-a si incheiat, fiind Engels. laugh  

Romanii sunt un popor fara istorie… destinati sa piara in furtuna revolutiei mondiale… ei sunt suporteri fanatici ai contrarevolutiei si vor ramane astfel pana la extirparea sau pierderea caracterului lor national, la fel cum propria lor existenta, in general, reprezinta prin ea insasi un protest contra unei marete revolutii istorice… Disparitia lor de pe fata pamantului ar fi un pas inainte.

„Noi suntem statul” este un blestem


„Noi suntem statul” este titlul ales de Dan Andronic pentru serialul de presă în care dezvăluie componența, scopurile și metodele de lucru ale unui grup de inși cu apartenență la instituțiile de forță, ori predați acestora, care, în zilele noastre, au ajuns să conducă țara în mod ilegitim, ilegal și imoral.

„Noi suntem statul” înseamnă mai mult decât „noi suntem stăpânii (vremelnici ai) statului”. În cazul acestor oameni, ca și al altora, fie că vorbim de politicieni, de procurori sau de (neo)securiști, această afirmație trebuie citită exact așa cum se scrie. Pentru că ei se identifică cu statul. Raportarea lor la stat ține de sfera identității, a ființării chiar. „Exist sau însemn ceva câtă vreme statul este și eu sunt statul”.  

„Noi suntem statul” este, din nefericire, cea mai bună formă de exprimare a esenței mentalității și a culturii organizaționale a majorității elitelor politice românești, mentalitate și cultură transmise din generație în generație de mărimi ale statului român, indiferent de regimul politic sau de forma de guvernământ. Istoria, pe care tinerimea frumoasă și liberă o disprețuiește fără să o priceapă, ne dezvăluie acest adevăr neplăcut. În istoria noastră, obiectivul liderilor politici a fost preluarea și menținerea puterii în scop de identificare cu statul. Lipsa de măsură în furtul din vistierie și, mai târziu, din buget, excesul de abuzuri, executarea fărădelegilor cu legea în mână sunt, la noi, mai degrabă un efect al acestei tradiții, decât o manifestare a năravurilor specifice gestionarilor puterii de peste tot și dintotdeauna.

„Noi suntem statul” este cauza marilor noastre eșecuri istorice, pe care ne-am obișnuit să spunem, în funcție de convingerile intime ale fiecăruia, fie că le-am depășit cu ajutorul lui Dumnezeu, fie că am scăpat de efectele lor printr-o baftă chioară. Identificându-se cu el, liderii noștri (politici, militari sau polițienești) nu au avut în minte, în luarea deciziilor, decât să mențină în viață sau în putere statul. Cu orice preț. Chiar și cu prețul sacrificării viitorului cetățenilor acestuia.

„Noi suntem statul” și-au spus regele Ferdinand și Brătianu, în 1918, când au semnat, de frica dispariției statului, o capitulare rușinoasă în fața unei Germanii care tocmai pierdea Primul Război Mondial.  „Noi suntem statul” și-au spus regele Carol al II-lea și politicienii reuniți în Consiliul de Coroană din iunie 1940, când, de frica dispariției statului, au decis să cedeze Basarabia și Bucovina. „Noi suntem statul” și-au spus conspiratorii de la 23 august 1944, când, de frica dispariției statului, au întors armele în câteva ore deschizând drumul comunizării țării. „Noi suntem statul” și-a spus cuplul Ceaușescu în anii-lumină în care plăteau datoriile statului prin înfometarea populației. „Noi suntem statul” și-au spus eșaloanele doi ale PCR și ale Securității pe 22 decembrie 1989, după care au reconvertit statul comunist într-o „democrație originală”, după chipul și asemănarea lor. „Noi suntem statul” își spun, astăzi, neisprăviții cu doctorate care au ajuns să-l conducă din penumbră...

„Noi suntem statul”. Un stat român care, astăzi, își manifestă plenar ființarea strict în raport cu cetățenii săi.  De pildă, în numărul de înregistrări ale convorbirilor telefonice, record mondial în materie. În raport cu alte state, acest stat dă din ce în ce mai puține semne că ar exista. Și asta, într-o perioadă în care se manifestă din ce în ce mai puternic atât tendința unor entități supranaționale (corporațiile, Uniunea Europeană) de a se impune în fața statelor, cât și reacția de autoapărare a unor națiuni în fața acestui fenomen. În timp ce Polonia și Ungaria sfidează politica neosovietică a Bruxelles-ului în interesul propriilor cetățeni, noi suntem conduși, la vedere și, mai ales, din penumbră, de cea mai dezgustător-UEuroconformă elită a puterii din Europa. În cazul Poloniei, coloana vertebrală ținută drept și capul ridicat sunt parte a tradiției culturale a clasei conducătoare, care a ales să piară eroic de două ori în istorie, cu stat cu tot, în loc să își închine, fără luptă, națiunea. În cazul nostru, moștenirea istorică „Noi suntem statul” constituie o cauză a comportamentului de moluscă al elitei puterii. Numai că, în pofida disperării acestor moluște de a fi statul și în virtutea acestui comportament, ei nu pot spera decât la statutul de zapcii sau de arnăuți în slujba celor care vor fi (dacă nu sunt deja) statul: Juncker, CEO-ii de transnaționale, Merkel, sau vreun semianonim secretar doi al secretarului de stat al SUA...

”Noi suntem statul” este, de aceea, un blestem.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Mai 24, 2017 7:44 am

Cine conduce România?

Tot mai ades este întâlnită în spațiul interuman întrebarea „cine conduce România?“. Din motive bănuibile, întrebarea ajunge rar în spațiul public. În general, nu se răspunde în mod semnificativ și lămuritor la această problemă.

În practică, lucrurile se desfășoară aparent în tipare asociate țărilor cu etichetă de democrație. Se organizează alegeri. Pe baza rezultatelor acestora, partide politice constituie alianțe. Se alcătuiesc guverne și consilii locale. Se aleg primari. Dar, când să se continue în normalitatea lăudată, începe circul. Manevre de culise sunt derulate pentru înlocuirea structurilor alese cu structuri numite. Mase de oameni complet neinformate, sau mai precis dezinformate, sunt scoase în stradă. Diferite mașinațiuni politice sau parlamentare sunt inițiate spre a împiedica îndeplinirea programelor guvernamentale, bune sau rele, după cum se întâmplă să fie. Justiția intervine masiv. Se spune, împotriva corupților! Un fel de luptă surdă se desfășoară de fapt între justiție și politică. Mai nou, însă, conflicte vizibile au loc între procurori și judecători! Un întreg arsenal de încălcări reale, presupuse sau inventate, între atributele și domeniile de competență ale instituțiilor statului ajung în judecarea Curții Constituționale, care a devenit un fel de arbitru în probleme normale, dar și dincolo de normalitate. În spatele tuturor acestor încurcături și mișculații se simte răsuflarea grea a serviciilor secrete, care sunt și puternice și foarte multe și care, în plus, se mai calcă în picioare și între ele. O încercare apăsătoare de repudiere a structurilor alese și de înlocuire a lor cu unele numite este sesizabilă la tot pasul. Oricum, se vede de la o poștă că cineva acționează sistematic pentru a-și impune voința, recurgând la orice mijloc, inclusiv la ignorarea sau anularea indirectă a scrutinurilor electorale, când rezultatele nu-i convin.

Unde merge România? Senzația este că spre neant! Cine o conduce înspre acolo? Aceasta este întrebarea!
Logica, standardele capitaliste în care se află România ne spun clar și răspicat că o țară nu poate fi condusă decât de proprietarii ei. Ca în orice structură politică și economică din aproape orice orânduire socială, darămite în capitalism, unde proprietatea este sfântă! Răspunsul net este că România este condusă de capitalul străin. Deoarece acesta este proprietarul actual al României. Acesta deține majoritatea activelor, realizează peste jumătate din cifra de afaceri și, mult mai important, reprezintă jumătatea care înglobează toate punctele strategice și de decizie, în timp ce capitalul românesc constituie jumătatea care pune pingele în economie și deci, în politică.

Din motive pe care nu le face publice, capitalul străin nu vrea să recunoască deschis acest fapt și de aici încurcăturile! Probabil că nu se dorește a se învedera că România nu mai este o țară suverană, că a devenit o biată colonie la dispoziția străinilor și că, dacă s-ar recunoaște statutul ei de colonie, responsabilitățile ar trebui asumate de proprietar, în timp ce, lăsate în seama fostului proprietar devenit acum chiriaș, toate relele pământului pot fi puse în continuare în cârca românilor! Vai, vai de mama noastră!

Asta este situația în privința conducerii României. Trăim în capitalism, și în capitalism proprietarul decide. Iar proprietarul României este acum străin. Nu poate fi altfel, chiar dacă se dorește a se prezenta situația altfel! Din când în când, dar mereu mai ades, situația își arată adevărata față, oricât ar ascunde-o unii sau alții! De îndată ce proprietarului străin nu-i convine ceva, atunci inventează dușmani, rezultate ale alegerilor sunt ignorate, câștigători ai acestora sunt făcuți vinovați de te miri ce, structuri ale procuraturii, care și așa nu descoperă vreun străin corupt, ci numai români corupți, intervin spre a-i delegitima pe nefericiții victorioși, demonstranți apar ca la un semn în stradă etc. etc. Și toate cele asemenea sunt puse în mișcare atunci când salariile sunt într-un fel sau altul crescute, căci instrumentul principal de împilare a României de către stăpânul străin este salariul colonial, unul de multe ori mai mic decât în țările de origine ale respectivului capital străin la productivități ale muncii egale sau chiar superioare în subsidiarele din România.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Mai 27, 2017 3:16 pm

Din categoria dreptacii de stanga vs. stangacii de dreapta. laugh


Sînt o babă anticomunistă
___

Plouă. Nu mă plîng.

Recunosc că hălăduiesc în zone atît de diferite că uneori trebuie să mă trag de fălci ca să fiu sigur că e adevărat: de la proscrişi la academicieni şi de la cerşetori la oligarhi. Aşa a fost să fie.
Zilele trecute am nimerit la o instituţie din aia cu 3 litere. Nişte distinşi domni intelectuali discutau despre comunism. Dar discutau aşa ca şi cum erau în ilegalitate: peste tot comunişti numai ei luptau cu monstrul. M-am uitat la ceas şi am văzut ca era totuşi 2017 iar din comunism mai rămăsese numai clădirea privatizată de ceva vreme. Chiria şi salariile fireşte că erau plătite de stat. Gen: #rezist împotriva comunismului cu 3 salarii de la stat.

Şi am înţeles o chestiune simplă. Banală.

Cînd îţi este dor de comunism Wink trebuie să mergi la anticomunişti. Nicăieri, dar nicăieri, nu s-a păstrat mai bine esenţa comunismului cum s-a păstrat în mediile anticomuniste.
Nostalgicii sînt aşa: curg în toate direcţiile, confuzie totală, lipicios-emotivi, deloc clari. La ei e mai mult despre viaţă, vîrstă, memorie confuză. Nu prea am văzut nostalgici tezişti & răzbunători.
La anticomunişti ai însă tot: beton armat ca în epoca de glorie. Nici tovarăşii din epoca dură nu erau atît de tezişti.
Anticomuniştii au conservat cel mai bine mentalitatea şi discursul comunsit.
Avea dreptate Dovlatov în emigraţie prin 80 cînd spunea ironic: “După comunişti cel mai mult îi urăsc pe anticomunişti”.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Iun 17, 2017 8:45 am

Singura solutie pare sa ramana desfiintarea oficiala a statului, la 100 de ani de la infiintare.  laugh  


duminică, 20 decembrie 2015
Securitatea și-a luat țara înapoi!


Știu că n-am să-mi fac mulți prieteni cu postarea asta. Am stat mult să mă gândesc până să-i dau drumul. Nu pentru că ar urma consecințe-posibile, dar asta e!-ci pentru că, până la urmă, e doar o voce în pustiu.

V-ați întrebat-și eu cu voi-cine sunt cei care și-au ”luat țara înapoi”. Cetățenii? Puterea lor de a influența lucrurile e tot mai redusă. Suveranitatea poporului a ajuns o glumă sinistră! Un anume grup de politicieni, care a avut neplăcuta surpriză să primească un șut în cur, în 2012? Nu, deși unii revin la putere, pe ”tancurile” bruxelleze ale noului guvern. Dar nu sunt decât niște papagali, niște băgători de seamă, puși acolo unde sunt puși pentru a schimba cursul unor bani publici spre niște buzunare private ”alese”, pe care, după decenii, au să le ”descopere” cu uimire și urmașii Lulutzei. Iohannis? Deocamdată el își ia vacanțe lungi și dese. Și fiind adeptul metodei ”pas cu pas”, o să-și ia ”țara” înapoi în câteva milenii...

Atunci, prieteni, cine-i marele câștigător? Cum probabil bănuiți, câștigătoare este ”Securitatea”. Care înseamnă și vechii securiști, și actualii sereiști. De fapt înseamnă un întreg sistem, care a început să se dezvolte după Marea Unire din 1918, și a funcționat fără încetare până acum. Acest sistem a avut o caracteristică, extrem de periculoasă: a fost în primul rând o poliție politică. Și asta a rămas până în ziua de azi.

Sistemele de acest gen au o clară continuitate, și nu pot fi distruse, fără grave consecințe pentru o națiune. Asta nu înseamnă că ne-ar fi mai rău fără ele: nu, ne-ar fi mai bine. Dar distrugerea sistemului ar echivala cu răspândirea infecției în tot corpul social. Lucru care s-a întâmplat, în 1989, după desființarea Securității. Toată mizeria strânsă în interbelic, și în comunism, s-a revărsat peste țară, a îmbolnăvit corpul social, a provocat crize cu repetiție.

Dacă cineva crede că ”mineriada” a fost provocată de Iliescu, nu știe pe ce lume trăiește! Mineriada este primul avertisment al ”îngerilor căzuți” ai Securității, dat poporului român: ”Fără noi nu puteți trăi!”  Era doar un exemplu de ceea ce puteau face, dacă nu se îndrepta ”greșeala” desființării Securității. Și așa a apărut și s-a dezvoltat SRI. Credeți că SRI este altceva decât fosta Securitate? Ei bine, nu, nu este!

Cine a făcut SRI? Cine a format noile cadre? Cine a preluat rețelele de informatori? Cine a curățat arhivele? Cine a creat sistemul nenorocit, care domină acum România? Cine a produs un președinte, poate doi? Securitatea! O Securitate care n-o să ierte niciodată desființarea sa, în decembrie 1989! De unde și veșnicele atacuri la adresa lui Iliescu, și permanenta redeschidere a unor dosare, atacurile tot mai virulente ale unor securiști notorii, gen Cristian Troncotă, fost profesor la Academia SRI, cel de la Timișoara, Filip Teodorescu, și ”istoricul” Alex Mihai Stoenescu, omul securității la Rombac, unde era subinginer. Cine vrea amănunte, le găsește. Și se naște așa un cult al generalului Vlad, recuperat de noul SRI, pe post de icoană, de meritoriu înaintaș.

Se întinde, bine îngrijit, mitul Securității, în luptă eroică și plină de abnegație, cu odiosul KGB. Adoratorii Securității, și urmașii sereiști, surfează acum pe valul rusofobiei, pentru a lua ochii noii generații, care cunoaște istoria mai mult din tabloide! Realitatea este mai vulgară, și mai tragică! Securitatea a fost, chiar și în ceaușism, un colaborator fidel al serviciilor sovietice. Pentru care a prestat din greu, așa cum prestează acum pentru americani. Și serviciile secrete din interbelic, și din perioada războiului, gen SSI, au colaborat cu germanii. SSI se spune că n-a colaborat cu Gestapo-ul, ci doar cu Abwer ul. Da, și?

Au servit cu slugărnicie ocupantul, indiferent cum s-a numit el, au făcut poliție politică, au fost sursă de mare corupție, au făcut afaceri. Cum au servit națiunea română? I-au vânat pe comuniști și pe legionari? I-au vânat pe dizidenți? Îi vânează acum pe politicieni și pe adversarii puternicului zilei? Dar românii ce-au avut de câștigat? Nimic! Absolut nimic! Ei au plătit și plătesc oalele sparte!

A furat Securitatea secrete tehnologice? Pentru noi, sau pentru sovietici? A penetrat rețeaua Caraman NATO? Pentru noi, sau pentru sovietici? Au vândut arme cui vrei și cui nu vrei, în toate conflictele, și trecând peste toate embargourile? S-au folosit de teroriști împotriva Europa Liberă? Și noi ce-am câștigat? Știți de ce a ”fugit” Pacepa? Pentru că niște unii din Securitate, de care nici măcar el nu știa că există, l-au prins cu mâna în banii statului, când se pregătea să semneze acordul cu olandezii(nu vi-s dragi micuții ăștia, care ne dau nouă lecții de cinste?) pentru licența unui avion, avion care a fost un uriaș eșec! O făcea degeaba, sau pe bani? Bineînțeles că pe bani!

Credeți că fără poliția politică, făcută de serviciile de informații ale României în interbelic, ar mai fi fost atât de drastică represiunea de după război? Da, Securitatea a fost formată de sovietici. Cu români proveniți din servicii precum SSI. Iar cei care au colaborat cu sovieticii, chiar și când relațiile Bucureștilor cu Moscova s-au răcit, n-au continuat colaborarea? N-au format, la rândul lor, alți securiști? Nu eram în comunitatea informativă a Tratatului de la Varșovia? Apropo: lui băsescu nu i s-au încrucișat drumurile la Anvers cu băieții din GRU? Că doar strângeau același lucru: informații militare...

Poliție politică, colaborare cu ocupantul, corupție cât cuprinde. Istoria bravă a serviciilor noastre. Acum, grație noilor tehnologii, controlul lor asupra societății poate fi total. Și li s-a dat mână liberă. Pentru că, spre deosebire de Iliescu și de Constantinescu, președinți care nu le-au folosit pentru a-și elimina adversarii politici, băsescu le-a folosit. Și recompensa a fost scoaterea lor de sub orice control, democratic sau nu. Serviciile controlează și politica, și economia, și societatea, în totală impunitate. Sunt, o repet, principala sursă de corupție. Și așa au să rămână.

Și-au luat țara înapoi. O țară pe care se părea c-au pierdut-o, în 1989. S-au speriat degeaba. Noii stăpâni ai Estului le-au apreciat ”calitățile”, i-au recuperat, și-i folosesc fără prea multe probleme de conștiință. De fapt, fără nicio problemă de conștiință. Securiștii, vechi și noi, le-au pus pe tavă țara, cu tot ce are ea, inclusiv pe noi. Au vândut-o ieftin. Cum ieftin ne vând și pe noi. Au experiență, doar au vândut atâția evrei și nemți. Suntem sclavii, și țara e marfa, Securității.

Ne vor ameți cu spectacolul ”anti-corupției”, ne vor arunca din când în când capul câte unui politician, devenit nefolositor, sau stânjenitor, vor dezgropa a suta mia oară ”revoluția” și ”mineriada”, ne vor spune cât de periculos rusul, și de asta trebuie să ne umble prin calculatoare, să ne asculte zi și noapte, își vor pune oamenii lor peste tot: în politică, în presă, în Justiție, vor distruge orice concurență a capitalului românesc pentru multi-naționale-nu gratis, că lecția cererii și ofertei o știu foarte bine!-și vor prospera. Acum au toate instrumentele de control: pot anula voința populară, exprimată prin vot, pot pune pe cine vor ei președinte, pot da jos guverne și premieri, pot pune guverne și premieri, controlează Curtea Constituțională, Justiția, controlează societatea civilă, presa, tot. Și câtă vreme nu-i deranjează pe ocupanți, nu-i deranjează nimeni. Ei sunt ”statul profund” Și așa ceva nu poate fi schimbat de nicio revoluție!  
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Iun 19, 2017 8:04 am

Ma miram io cum de mai functioneaza guvernu' doar cu aia trei pacalici pozati de-al patrulea. laugh

Din ciclul Ia-o pe asta, Ciutacu îi zice lui Grindeanu:
"Dumneavoastră spuneți că nu ați avut legături cu securitatea, dar Gândul a publicat o listă a colaboratorilor dumneavoastră, de la guvern, ăia care au rămas și după. Iertați-mă, dar arată ca o garnizoană!"
Răspunsul.... evindent unul de genul: Dar eu aici i-am găsit....., iar continuarea doar o bâlbâială nu eu, eu nu, să moară ce am pe casa de la Timișoara ?!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Articolul din Gandul: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Iun 25, 2017 11:22 am

ABSURDISTAN!- the HE who became SHE who became FEMINIST, who became ISLAMIST, who became COMMUNIST, who stands for DEMOCRACY and ANARCHY, who is MEMBER OF THE WOMANS MASONIC LODGE. Oil on canvas,70/80cm, 2017
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 04, 2017 9:58 am

Isărescu zice că BNR se mai gândește ce și cum cu impactul măririi salariilor bugetarilor asupra economiei. Că e nedumerit, că încă nu știe ce să creadă. Bre! Uite cum stă treaba: are impact! Nu se poate să nu aibă! E bine?

Acum, să-ți explic eu ce tâmpenie ați făcut, tu și gașca de la Trocadero, impunând o nouă paradigmă economică României, înlocuirea producției interne cu importul, e tardiv, și oricum s-ar reduce la ”Futu-vă muma-n cur de ticăloși!” Ca urmare, inevitabil, orice creștere a puterii de cumpărare, ținând cont de starea aparatului productiv la capitolul bunuri de consum, mai ales(ce surpriză, și economia comunistă tot acolo stătea prost!), se transformă în deficit al balanței de plăți externe, și mai puțin în inflație, dacă nu te pune dracu să umbli la curs.

Întrebarea este: cum facem să producem mai mult în țară și să importăm mai puțin? Că românii nu-și cumpără, până la urmă, nici bucăți de autostradă, nici altele de acest fel. Nu, cumpără păpică: din import. Cumpără aparatură de uz casnic: din import. Țoale: la fel. Mobilă: la fel. De ce nu investesc localnicii în așa ceva? Păi, să-ți dau o veste proastă: nu e piață, pentru că nu e putere de cumpărare, adică pentru că sunt salariile mici. Iar unul care investește într-o fabrică de televizoare, să zicem, nu se poate impune pe piața internă, în fața marilor rețele de retail, și fără o istorie pe piața internă, nici nu prea are cum exporta.

Stăm cu nu se poate mai prost, pentru că, ghinion, în lipsa aparatului productiv intern, cât mai divers, creșterile salariale se vor duce, inevitabil, către alții. Care au avut o țâră de minte, și și-au păstrat o producție internă satisfăcătoare. Acum e prea târziu să mai facem ceva, câtă vreme nu mai avem la îndemână arma protecționismului. Așa că lasă dracului studiile de impact, pune mâna pe Biblie, și roagă-te pentru o minune: aceea ca banii ăștia în plus să dea idei unor români să investească în producție. Doar că Dumnezeu e cam surd în ultima vreme, și nici nu ne are prea tare la suflet. Știm noi de ce...[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Iul 06, 2017 9:46 am

În anii '90, eu însumi am vîndut cu mare convingere ipoteza că țările membre NATO și UE sînt democrații. Și chiar erau, toate, cu nuanțele și specificitățile măsurate de grilele lui Lijphart. Astăzi, știu sigur că doar apartenența la cele două organizații nu garantează funcționarea în parametrii firești a democrației. Uneori, dimpotrivă. De pildă, din motive cel puțin neclare, a gira, ba chiar a premia personaje dubioase care disprețuiesc, deci și încalcă premeditat norme elementare ale ordinii constitutionale într-o țară membră NATO&UE este cu mult mai grav decît să-i fi transportat fastuos pe Ceaușești cu caleașca oficială a monarhiei britanice prin centrul Londrei, în cadrul unei vizite de stat, adică la cel mai înalt nivel posibil de reprezentare. Învîrteala de sub roțile caleștii imperiale avea rațiuni și interese precise, de ambele părți: briții aveau ceva de vînzare, iar nea Nicu a reușit să se vîndă foarte bine, neacceptînd să meargă în UK decît la rangul unei vizite de stat. Faptul că niciunuia dintre cei patru președinți ulteriori ai României nu i s-a mai făcut un asemenea onor e numai din cauza perfidului Albion, bineînțeles. Azi, România nu mai are capacitatea de negociere pe care o avea sub comuniști în anii '70 . Nu, nu sînt nostalgic. Pe Ceaușescu l-aș împușca cu mîna mea și astăzi. Dar nici nu mă pot opri să constat că România lui nea Nicu negocia, în vreme ce România ulteriorilor doar a perfecționat o tehnică veselă a gudurării umectate de emoție pe lîngă manșetele, cam necălcate, ale stăpînilor. Stăpîni care disprețuiesc întotdeauna slugile, stimați tovarăși! De-aia, după ce le folosesc, le aruncă. La gunoi sau, pentru savoarea spectacolului, la cîini. Aceasta e rețeta standard, tradițională, de la facerea lumii. Însă, de gradul de rezistență la administrarea prea intensă și prea îndelungată a rețetei depinde însuși sistemul democratic. Iar rezistența are nevoie de actori grei, nu de figuranți sezonieri sau de cascadori comici. Și mai reclamă niște demnitate. Bipedă, pe cît posibil.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 11, 2017 12:24 pm


Rezist – cum a început

-La tovarășu’ Oaie, tovărășico!

Omul era hotărât, știa clar ce voia, avea șapcă în carouri, servietă diplomat și îl căuta pe tovarășul Oaie. Noi, juni și deloc familiarizați cu tovărășimea, ne holbam, hlizeam, gândind că trebuie să existe sigur și o tovarășă Oaie, ba există turme întregi chiar. Laura, secretara de acolo, încearcă să comunice cu șapcagiul:

-Nu avem niciun tovarăș Oaie!

-Cum nu aveți? Cum să n-aveți? explodează dumnealui. Da’ ce aveți? Unde e tov. Oaie?

-Aici e cenaclu, au tinerii… -încearcă să-i explice.

-Cenaclu? Ce cenaclu, tovarășa? De cenaclu ne arde nouă? Eu am probleme, tovărășico, de bază, cu tov Oaie!

-E cenaclu SF, de fapt ce căutați dumneavoastră?

-Asta e bună? Eu ce urlu aici de jumătate de ora? Îl caut pe tov Oaie!

-Și eu v-am spus că nu e nimeni cu numele ăsta!

-Cum să nu fie, tovarășa? omul e în pragul apoplexiei. E în locul tovarășei Capră!

Noi explodăm. N-avem cum ne stăpâni. Și ține-te râs. Ăla e pe cale să dea în dambla:

-Ce râdeți, bă? Ce râdeți, mucoșilor? Ne batem joc? Las’ că vă reclam eu la tovarășu’ Lupu!

Zidurile dau să pice de hohote. Omul e tot mai iritat. Își scoate șapca, șterge nădușeala și dă să zică ceva, se șterge iar, apoi iar dă să zică ceva. În cele din urmă o ia tot pe Laura în primire:

-Tovarășa, dacă tov Oaie e plecat, mai e careva de la agricultură, de la județeană?

-Păi, ce să caute aici? Aici e bibliotecă!

-Daaaaa? se uluiește șepcosul. Aha… de-aia e cărți. Deci a mutat județeana…

-Nu, aici a fost mereu biblioteca, județeana de partid e în partea cealaltă a parcului.

-Deci a mutat-o. Mie nu mi-a zis nimic tov Oaie.

-Domnule…

-Tovarășe!

Laura se conformează:

-Mă rog, tovarășe! Aici e biblioteca municipală, dacă ieșiți, imediat în stânga e județeana de parti, o clădire mare, albă…

-Aha… Așa… Albă… Da, da… știam, dar m-am… -omul e vraiște. Că eu am treabă cu tovarășu’ Oaie… Și voi ce râdeți, bă, mucoșilor? Vă bateți joc? Nu-i nimic, eu rezist. Rezist, bă neisprăviților, auziți? Rezist!

Cum să te oprești din râs când îl vezi, când îl auzi? Își scoate șapca, se înclină în fața Laurei:

-Mulțumesc, tovarășa!

Întinde mâna să se prezinte:

-Găină, Iulică Găină!

Aia a fost. S-au crăpat geamurile. El își strânge la piept geanta și iese belind ochii la noi și zbierând:

-Râdeți ca boii! Nu-i nimic, râdeți, că o să vedem noi! Eu rezist!

Au trecut vreo treizeci de ani. De atunci când aud că cineva rezistă mă întreb ce o face tov Găină? Dar tovarășa capră? Că în privința oilor îmi e clar.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Iul 12, 2017 11:08 am


La 100 de ani de la bătălia de la Mărăşti, prima victorie a armatei române din Primul Război Mondial în faţa nemţilor , aflăm că a sosit nota de plată pentru vizita lui Iohannis în SUA: 4 mld.$. Atât costă cică necesarul sistem Patriot. În realitate, sistemul nu este pentru apărarea noastră, ci pentru protecţia scutului de la Deveselu, dar, conform înţelegerilor secrete, protecţia scutului cade în sarcina noastră. Aceasta chiar dacă respectivul scut nu are ca target protecţia României, ci a ... SUA.

Revenind la bătălia de la Mărăşti, ar trebui subliniat că în pragul Primului Război Mondial, România se comporta exact ca acum. Înzestrarea armatei se făcea pe hârtie, în jurul „operaţiunii” duhnea roiul de paraziţi cu voie de la rege, iar corupţia generalizată mânca efectiv ţara. De-aceea când au intrat în România, nemţii au intrat ca-n brânză. Soldatul român lupta fără echipamente, mai rău ca-n luptele cu turcii la care se se prezenta „cu ce-avea prin curte”.

Abia după ce s-a trezit cu mai mult de jumătate de ţară sub ocupaţie, regelui au început să-i tremure chiloţii de frică şi a demarat dotarea temeinică a armatei. Astfel, momentul Mărăşti a însemnat o armată română net superioare celei germane, atât ca dotări, dar mai ales ca psihic. Soldatul român simţea că poate.

Să ne transpunem acum într-o atmosferă de ipotetic război. Cu ce-ar lupta armata română? Cu fierul vechi de pe F16-le cumpărat direct din tomberoanele portugheze, ca preţ pentru susţinerea lui băsescu la referendum? Cu tancurile care stau să-şi dea obştescul sfârşit, dar sunt modernizate pe hârtie de nemţi? Sau cu sistemul Patriot care e bun să sperie muştele şi ţânţarii din Herăstrău? Soldatul român ar fi din nou obligat să lupte-n izmene, ar fi din nou trimis în linia-ntâi drept carne de tun pentru a ca un general incompetent să demonstreze că „a făcut totul”. A analizat cineva cât de varză e armata română? Ce armament eterogen are şi ce personal de conducere? Ce pretenţii putem avea de la armata care-i are ca generali cu patru stele pe Onţanu şi Izmană-Oprea? Vă imaginaţi ce-ar fi dacă vreunul dintre ăştia doi ar ajunge să conducă armata? Atunci să te ţii interes naţional!

La 100 de ani de la marea victorie a armatei române în faţa nemţilor, vremurile ne găsesc aproape la fel: plini de corupţie(dar clamând peste tot că luptăm împotriva corupţiei), având în frunte un neamţ, care Dumnezeu ştie ce jocuri face şi o armată ajunsă bătaia de joc a tuturor. Asta în vreme ce „partenerii noştri” trag cu nesimţire toate pieile de pe noi. Oare când ne vom trezi la realitate?


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Iul 13, 2017 10:59 am

Mda, oranjgutanul isi permite sa faca misto (bun, de altfel...), dupa ce 10 ani a pus amandoi umerii la consolidarea mafiei personale a Macacului. vesel

Gelu Visan
2 ore ·

Procurorul DNA Portocală, la solicitarea doamnei Laura Codruța Koveși, șefa DNA, a demarat urmărirea penală penală într-un dosar de corupție vizând infracțiunile de trafic de influență și abuz în serviciu privind achiziția de rachete Patriot, împotriva domnilor: Klauss Werner Iohannis-președintele României, Adrian Tuțuianu-ministru Apărării, Hanss Klemm-ambasador. In fapt, domnul Klauss Werner Iohannis a efectuat o vizită în SUA, sub pretextul întăririi Parteneriatul Strategic România-SUA, prilej cu care s-a întâlnit cu președintele SUA, Donald Trump; Din cercetările domnului Portocolă a reieșit că scopul real al vizitei a fost în realitate cumpărarea de către România de tehnică militară de 3,9 miliarde de euro, dintr-o singură sursă, fără licitație, încălcând grav Legea Achizițiilor Publice. Mai mult, doamna Laura Codruța Koveși a afirmat într-un interviu la Digi24, invocând un articol al jurnalistului Ion Cristoiu, că domnul Werner Iohannis a obținut foloase necuvenite constând în voturi pentru alegerile prezidențiale din 2019, fapta constând în bătaia pe umăr de către Domnul Donald Trump; Laura Codruța Koveși a arătat, citându-l pe Cristoiu, că bătaia pe umăr a costat Statul Român 3,9 miliarde euro. Domnul Adrian Țuțuianu se face vinovat de achiziția dintr-o singură sursă a tehnicii militare, încălcând flagrant legea achizițiilor publice, cu toate că a fost cel puțin încă un producător suedez care a spus că va oferi aceeași tehnică, cu caracteristici superioare, la un preț mai mic. Domnul Hans Klem se face vinovat pentru că a sprijinit mascarada "Luptei" Anticorupție, la cererea expresă a domnului Klauss Iohannis, pentru a masca o achiziție directă de 3,9 miliarde de euro. Neputând, din cauza legilor internaționale, considerate proaste, să-l pună sub acuzare pe domnul Domnul Donald Trump, Laura Codruța Koveși a înaintat o scrisoare Congresului American; scrisoarea a fost semnată și de domnul George Soroș, în numele #Rezist SUA și al diviziei #Rezist România.
La finalul interviului doamna Laura Codruța Koveși a anunțat că-și va depune candidatura pentru funcția de președinte al României la alegerile prezidențiale din 2019; candidatul pentru funcția de Prim Ministru este domnul Portocală, urmând ca prin negocieri cu o singură sursă, SRI, domnii Coldea și Uncheșelu să obțină funcția de președinte al Senatului, respectiv al Camerei Deputaților.
P.S. Ambasadorul Rusiei a anunțat că sprijină Lupta Anticorupție și pe doamna Laura Codruța Koveși, în toate demersurile sale.
Această postare este un Pamflet.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Aug 16, 2017 12:28 pm

N-am inteles care capitan ar trebui sa preia carma acestui vapor batan (la min. 2.00): Zelea Codreanu sau Macacu'?! scratchAltfel, cam lesinata melodia pentru a destepta miorii cu capetele plecate-n smartfoane.  laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 21, 2017 8:43 am

Cica vine iar criza (coloniala, nu mondiala), iar printre vinovatii gasiti de servicii vor fi si niste neimportanti. laugh


Vine criza: Stăpânul străin și vătafii interni pregătesc urgia asupra românilor


Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie, ne-au spus mai deunăzi că o nouă criză economică este ca și la ușa noastră.

Nu ne-au menționat tocmai exact și de ce, dar, cunoscându-le în general opiniile, putem bănui cu precizie de sută la sută: Desigur, statul s-a îngrășat din nou prea mult în dauna bietului sector privat și, din cauza măririi nesăbuite a salariilor bugetarilor, a rupt echilibrele, amenințând stabilitatea economică și financiară.

În ciuda acestor flașnetări hodorogite, care nu au nicio legătură cu realitățile concrete, trădătorii de neam și țară - pardon, „internaționaliștii“ - au dreptate în materie de criză care bate la ușă! Dar din cauze cu totul diferite de cele din clișeele pozate de aceștia!

Cum dracu’ se face că toate crizele - de care statul ar fi de vină - izbucnesc din sistemul privat și integral din cauza acestuia, iar statul este doar chemat să le rezolve?! Cum dracu’ se face că întotdeauna se dă uitării că statul a intervenit - pe seama contribuabililor, căci altfel nu are cum! - și sistemul privat, direct răspunzător de criză, își continuă apoi, cu și mai mare lăcomie, dezastrul în economie, în timp ce „internaționaliștii“ dezvoltă și mai abitir teza primatului piețelor și statului minimal?! Asta, până când jaful destructurează din rărunchi economia, moment în care statul este scos de la naftalină spre a echilibra situația.

Evident, tot pe seama contribuabililor! Numai că statul, mereu mai slab, are posibilități mereu mai mici de a echilibra situația și, de fapt, crizele se adâncesc și se îndesesc. Prin țările făgăduinței - sedii ale multinaționalelor și centre ale colonialismului mondial - scenariul încă funcționează, pentru că, aici, în ipocrizia nesfârșită care domnește, statul n-a fost, de fapt, distrus și, la o adică, menține resurse și putințe de intervenție.

În colonii însă este dezastru: statul a fost desființat, oricum putințe și resurse nu mai are și, la o adică, nu mai poate face mare lucru. Priviți la România! Economia de stat, distrusă sistematic, nu mai reprezintă decât 4% din total. Cu mărunțișul pe care atotdominantul sistem privat îl plătește ca impozite, bugetul de stat nu reușește să strângă mai mult de 30% din PIB, față de peste 40% în medie în UE și chiar peste 50% în țările nordice. Capitalul străin a preluat toate piesele, pozițiile și pârghiile strategice din economie și deci decizia. Ce să mai facă statul?! Evident, nu mai poate face vreun bine în economie, ceea ce se vede de la o poștă, dar, să fim obiectivi, el este atât de slab și puțin important în ansamblu, încât nu mai poate face vreun rău.

Degeaba stăpânul străin și „internaționaliștii“ interni aruncă anatema asupra sa. Ca să fugă de răspundere și ca să-l coste mai puțin, noul proprietar străin al țării lasă aparent administrarea în seama statului român, în capul căruia poate vărsa astfel toate lăturile, privind insuccesele, neputințele, nerealizările și… bineînțeles… provocările de crize.

La criza de acum aproape un deceniu, stăpânul străin și vătafii români de atunci au adoptat o abordare sinistră: România a preluat un credit extern de 20 miliarde euro cu care au fost finanțate băncile străine, vinovate aproape integral de criză, iar plata a fost suportată de contribuabilii români. Prin scăderi de salarii, înghețări de pensii și majorări de impozite.

Acum, statul român este și mai slab, aproape dispărut de pe firmament. Vă dați seama ce vor plăti contribuabilii români, indiferent de formula, desigur, și mai sinistră, ce va fi inventată?! Ca factori în generarea crizei, „internaționaliștii“ se fac că nu văd zecile de miliarde euro, mereu mai multe, jefuite anual de capitalul străin din România, externalizarea fără fiscalizare de către acesta a 85-90% din profiturile realizate aici, salariile de batjocură practicate în colonia România, nici măcar că s-au dublat fără justificare salariile vătafilor; pentru ei, contează doar că s-au mărit în principiu - și, să fie clar, numai în principiu - salariile salahorilor români! Noroc că vinovații sunt deja pregătiți: PSD, Liviu Dragnea, dacă nu și fiul său, fosta nevastă, cei cu același nume și, bineînțeles, votanții de la referendumul din 2012![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Aug 26, 2017 7:20 pm

Mă tem că, în servicii, dar nu doar acolo, s-a dezvoltat un curent de extremă-dreapta, neo-legionar, cu ”comuniștii” și ”corupții” pe post de evrei, lucrează împotriva democrației și, da!, împotriva statului de drept. Oameni care dispun de expertiză-probabil cu stagii de pregătire în SUA, mai ales, se vede modul de operare al ”serviciilor” americane din anii 60, din America Latină-de foarte mulți bani negri, și care constituie coloana vertebrală a ”statului paralel”.

băsescu le-a deschis calea și le-a facilitat misiunea. Uitați-vă pe ce oameni s-a sprijinit în guvernare, în zona asta, a serviciilor. Toți tineri, gata de orice! În timp s-au autonomizat, și încep să nu mai asculte de comenzi. Se radicalizează, au un ideolog, mai mult ca sigur, și acționează tot mai coerent. Pregătesc un climat al ”loviturii de stat permanente”. Uitați-vă la viteza cu care se schimbă miniștrii și guverne! Uitați-vă la campanile de presă duse împotriva unor politicieni incomozi pentru interesele lor.

Ideea de bază a acțiunii lor prinde la idiotul român. Știu foarte bine cum reacționează frustrările românilor, și le întrețin sistematic. Au cu ce: controlează, practic, toate canalele media. În România la zi și când e bine e rău. Suntem în plin război psihologic!

Iar dacă vă închipuiți că mai controlează cineva ceva în serviciile de informații și vă puneți speranța că schimbarea șefilor lor rezolvă vreo problemă, este ca și când v-ați lega singuri de scaunul electric, și ați apăsa pe buton! Fanaticii sunt cei mai periculoși indivizi, în orice domeniu s-ar manifesta ei. Cu atât mai mare este pericolul, când fanaticii sunt în serviciile secrete. Aici nu este vorba despre obsesiile noastre cu Securitatea. Aici este vorba despre o realitate de coșmar, care ne macină zi de zi încrederea în orice înseamnă instituție a democrației, și în care, insidios, se face apologia totalitarismului.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Dum Aug 27, 2017 12:00 am

Of, exact ce gandeam si eu citind comentariile de pe fb-ul #rezistentului Cartianu. Sunt oribili.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 27, 2017 3:35 pm

baso a scris:Of, exact ce gandeam si eu citind comentariile de pe fb-ul #rezistentului Cartianu. Sunt oribili.
In paralel, se lucreaza asiduu la amorsarea celeilate tabere, reprezentata de Coalitia pentru Familie. In ultimele 48 de ore s-au aprins fitilele fundamentalistilor batrani, din categoria lui George Roncea, securistii de bine reusind sa le subtilizeze simbolul Drumului Crucii din 1992. vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aduc aici doar ultima postare a lui Roncea, toate din ultimele doua zile fiind din acelasi registru.George Roncea
2 ore ·

Care a fost chestia din 92…și de ce este furată crucea acum
.
“Drumul Crucii” din 9-27 martie 1992, debutul Reîntregirii spirituale a României....
.
In 1992, la implinirea a 74 de ani de la hotararea Sfatului Tarii, care proclama Unirea Basarabiei cu Romania, un grup de studenti (din Basarabia si din tara) strabat tara in pelerinaj, din oras in oras, purtand pe umeri o cruce, din Piata Stefan cel Mare din Chisinau pana in Piata Universitatii din Bucuresti. Basarabenii au purtat crucea cu randul, sute de kilometri, uneori in ploaie si viscol, si au fost intampinati cu onoruri militare de garnizoanele prin care a trecut marsul. Armata si Biserica au fost principalele institutii ale statului care au sprijinit “Drumul Crucii”.
Procesiunea a fost insotita de sute de mii de romani, atat pe traseul din tara, cat si la de la intrarea in Capitala pana la Patriarhie si apoi in Piata Universitatii.
Actiunea a fost prima operatiune de anvergura prin care s-a initiat refacerea legaturii dintre Chisinau si Bucuresti, sub semnul Crucii si a fost organizata de Liga Studentilor – Universitatea din Bucuresti, cu sprijinul a doua organizatii de tineret din Romania si Republica Moldova (Miscarea Pentru Romania si Organizatia Tineretului Crestin-Democrat din Moldova).
Initiatorii si coordonatorii “Drumului Crucii” au fost George Roncea, de la Bucuresti si Veaceslav Ceremus, seful OTCD de la Chisinau.
“Drumul Crucii” a fost o punte simbolica de contact si a facut parte dintre proiectele de relansare a tematicii Basarabiei in atentia opiniei publice din Romania.
Profesorul Ilie Badescu, de la Universitatea Bucuresti si academicianul Vladimir Trebici, celebru continuator al scolii de la Cernauti au fost suporterii entuziasti ai proiectului studentesc iar mentorii actiunii au fost Parintele Cleopa, Parintele Galeriu, Parintele Dumitru Staniloae, care au induhovnicit si binecuvantat pe cei care si-au asumat sarcina reluarii luptei pentru Basarabia. La randul sau Patriarhul Romaniei a conferit Crucea Patriarhala, cea mai inalta distinctie care poate fi acordata laicilor, tuturor celor care au participat la procesiune.

Bucureștiul a ieșit în stradă cu entuziasm, sute de mii de oameni, pentru a saluta basarabenii și membrii Ligii Studenților și ai Mișcării pentru România care au dus pe umeri de la Chișinău până în Piața Universității o cruce de lemn care se află (nu se mai află și acum fixată în perimetrul crucilor de la Universitate.
La vremea respectivă duhul Reîntregirii cuprinsese România și români din toată țara au ieșit în întâmpinarea formațiunii Drumului Crucii. Corneliu Coposu, foștii deținuți politici, studenții au sprijinit cu intensitate efortul simbolic de a resuscita tema Unirii.
Actiunea a oferit suport public si temei Bisericii Ortodoxe Romane pentru intreprinderea celei mai importante miscari de refacere a unitatii nationale a Romaniei.
Imediat după marșul Drumului Crucii, s-a reactivat Mitropolia Basarabiei, în data de 14 septembrie 1992 iar in 19 decembrie 1992, reactivarea a fost binecuvantata de catre Sinod si a fost intarita printr-un act patriarhal si sinodal.
Până azi Mitropolia Basarabiei este singura legătura autentică cu România a basarabenilor trădați și vânduți încă odată de haita bolșevică a lui Ion Iliescu.
Imediat după aceasta Rusia a declanșat războiul de pe Nistru, încercând să înăbușe în fașă mișcarea basarabenilor înspre Țara Mamă. Un grup de foarte importanți senatori americani au promovat în Congresul american o rezoluție de susținere a Reîntregirii și au convins factorii de putere din acea vreme de la Chișinău să ia legătura cu Bucureștiul.
Istoricul Neagu Djuvara a dezvăluit că nevasta ruso-evreică a lui Ion Iliescu, el însuși evreu și țigan la origine, a avut un rol cheie în blocarea inițiativei americane. Ilici ca o cârpă kaghebistă ce se află a căutat prin toate mijloacele să anihileze orice fel de eforturi pe direcția Unirii iar PSD-ul, urmaș al FSN-ului de extracție moscovită a dovedit o diabolică ură față de frații basarabeni încercând prin toate mijloacele instituționale avute la dispoziție să descurajeze redobândirea cetățeniei românești de către basarabenii cărora acest drep le-a fost furat prin odiosul acord Hitler Stalin.
Acordu este încă funcțional, după cum se vede cu ochiul liber.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Dum Aug 27, 2017 5:27 pm

ENKI a scris:
baso a scris:Of, exact ce gandeam si eu citind comentariile de pe fb-ul #rezistentului Cartianu. Sunt oribili.
In paralel, se lucreaza asiduu la amorsarea celeilate tabere, reprezentata de Coalitia pentru Familie. In ultimele 48 de ore s-au aprins fitilele fundamentalistilor batrani, din categoria lui George Roncea, securistii de bine reusind sa le subtilizeze simbolul Drumului Crucii din 1992. veselDisparitia crucii o fi avand legatura si cu rezervarea spatiilor importante din Bucuresti la facut proteste zilnic, intre orele 10- 22, pana la 31 dec.2017. laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Sept 01, 2017 10:17 am

Cum dracu' sa reziste neuronul android-izat/iOS-isat al tefelistului mioritic la asemenea spectacol de lumini si umbre? Laughing

Sezonul 2 din serialul de mare insucces electoral "Burnei, călăul dement și corupt" e parte din următorul festival de exerciții în aer liber sugestiv intitulat "e-moții de toamnă". Festivalul are în program un pleilist în curs de încărcare, din care deja s-au interpretat, cam superficial, cîteva șlagăre seminemuritoare din care amintim "Nou atac asupra Statului de Drept", "Roșia Montană - blat pesedist cu exploatatorii", "Pilonul II la răscruce". Din programul intersecțiilor aglomerate nu vor lipsi nici surprizele, în pofida lăsării la vatră a producătorului General, trecut într-o cochetă rezervă. Dar rezervă, totuși. Noul sezon Burnei e sentimental valoros fiindcă e despre suferinzi mici. Deci, are garantate consumul și, mai ales, distribuția națională prin sensibilitatea vijelioasă stîrnită în oricare părinte, fie că lucrează într-o redactie de televiziune, fie că doar se se uită la televizor și are cont pe Rețea. În consecința acestei rețete simple, dar imbatabile, se dau la televizor lecții de chirurgie osoasă mai ceva ca la procesul etapei, cu un nivel de competență ce-mi pare cel puțin egal cu acela care a dominat criza lozului furat lui Ogică, dezbătută înfocat în glorioasele mici platouri alelu domnu Dan. Din păcate pentru Burnei, procuratura a încadrat și acest caz la categoria exemplare, deci e to big to loose, indiferent că Burnei e vinovat sau nu. Dacă în dosar ar exista probe imbatabile împotriva lui, n-ar mai fi nevoie de tonele de sirop lacrimogen administrate consecutiv cu ancheta. Asta cred, fără să fiu nici procuror, nici judecător, nici chirurg ortoped, nici medic legist, cum este marea majoritate a concetățenilor mei. Spre rușinea mea, nefiind nimic din toate astea, mă gîndesc și că idiotul ăsta de Burnei putea candida pe listele USR. Sau măcar la liberali. Poate alta era acum situația, inclusiv pe Rețea. Dar situația e situația care este. Oricum, mare noroc avurăm că Casa Jurnalistului l-a depistat în cele din urma pe coruptul Menghele al infanților, care a trăit printre noi atîta amar de vreme, fată. Așa ceva? Uof.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Sept 01, 2017 12:07 pm

Maior şi Koldea au fost medaliaţi de către CIA, iar această ştire n-a stârnit mari reacţii. Hai să o recitim în termenii necesari.

Aşadar fostul număr unu şi fostul număr doi ai principalului serviciu secret autohton sunt premiaţi şi apreciaţi de către mahării din CIA, unul dintre numeroasele servicii secrete americane. În mod normal, un serviciu secret este un soi de coloană vertebrală a unei ţări, este locul unde se centralizează informaţiile secrete şi de care depinde, într-o măsură covârşitoare, capacitatea acelei ţări de a rezista atacurilor externe. Serviciile secrete îi premiază pe cei care reuşesc acţiuni spectaculoase, cum ar fi spargerea unui dispozitiv al inamicului. În limbajul tehnic al acestor entităţi, inamic este oricine altcineva în afara ta. Nu există aliaţi. Cei care nu cred afirmaţia anterioară ar trebui să-şi amintească scandalul ascultării de către CIA a telefoanelor oficialilor europeni.

Iată deci o primă cât se poate de transparentă concluzie pe care o putem trage în urma recentei medalieri: cei doi au ajutat hotărâtor CIA să spargă un dispozitiv inamic. Inamic din punctul de vedere al CIA, adică un dispozitiv al altui stat în afara SUA. Cu siguranţă, oricine are capul pe umeri înţelege că acel stat-victimă căruia cei doi i-au facilitat penetrarea de către CIA nu poate fi altul decât România.

Însă lucrurile nu se opresc aici, mesajele transmise fiind mult mai transparente decât lasă să se întrevadă comunicatul sec. Să pornim de la denumirile celor două distincţii. Maior a primit medalia Earl Warren, în timp ce distincţia lui Coldea se numeşte Alben W. Barkley. Ce se-ascunde însă în spatele acestor titluri?

Earl Warren a fost judecător şef al Curţii Supreme a SUA între 1953-1969. Este unul dintre oamenii cheie care au statutat Curtea Supremă ca principal pol de putere al SUA. De asemenea, individul a fost şeful comisiei care s-a ocupat cu investigarea asasinării lui Kennedy, cea care va rămâne cunoscută în istorie cu denumirea şefului său. La atâta amar de vreme de la acele evenimente tulburi, informaţiile ne conduc către concluzia că, în realitate, Warren, ca şef de comisie politică de investigaţie, nu a făcut altceva decât să acopere urmele care duceau limpede către şefii săi secreţi din CIA. Iar faptul că la nivel oficial asasinarea lui Kennedy nu este încă total documentată(mare parte din arhiva CIA de atunci este în continuare secretizată!) spune mai mult decât trebuie. Chiar şi instituirea unei medalii interne a CIA cu numele lui Warren arată limpede serviciile pe care acest personaj le-a făcut serviciului american.

Astfel putem trage concluzia că, în ceea ce-l priveşte pe Maior, meritele sale apreciate de CIA sunt cele referitoare la Justiţie care, prin presiunile exercitate de acest personaj a devenit un pol al puterii din România. Un pol care, în loc să fie independent, este condus direct de peste Ocean prin intermediul unor indivizi detaşaţi de CIA aici şi care sunt consilieri discreţi ai principalilor factori de decizie din Justiţia autohtonă.(Vă mai amintiţi scandalul biroului ataşatului CIA de la DNA?) De asemenea, un alt semnal care este tras este acela că Justiţia trebuie să funcţioneze ca până acum, adică sub totală coordonare americană, orice modificare a legislaţiei care ar avea ca efect democratizarea instituţiilor componente fiind considerată inoportună. Există însă şi un alt aspect al medaliei obţinute de Maior care are legătură cu un asasinat de la noi. Vă mai aduceţi aminte de omorârea lui Teo Peter? Modul în care s-a pus batista pe ţambal, în care s-au distrus probele şi s-au acoperit evidenţele a fost, se pare, unul apreciat de „partenerii” americani. Şi iată-l medaliat pe tovarăşul Maior!

Celălalt caz, al lui Coldea, este şi mai spectaculos din punctul meu de vedere. Alben W. Barkley a fost cel de-al 35-lea vicepreședinte al SUA, un individ dubios, a cărui carieră a fost marcată de evenimente ciudate. În primul rând, omul a fost unul dintre artizanii prohibiţiei. Apoi putem menţiona că a fost primul politician american care a implicat în propria campanie angajaţi ai statului, deschizând astfel calea golăniilor de azi când, în plină campanie electorală, se fac dosare penale şi se dau comunicate de presă aberante din partea unor instituţii care n-au de-a face cu lupta politică. Tot el se află în spatele aşa-numitului „Revenue Act of 1943”, document care creştea aberant taxele federale asupra băuturii, bijuteriilor şi a telefoniei, iar aşa-numitului „excess profits tax” se mărea de la 90% la 95%. Cu alte cuvinte, un tiriplici infiltrat de CIA în politică, al cărui scop a fost sporirea terorii asupra populaţiei prin măsuri aberante(prohibiţia) şi prin creşteri excesive de taxe pentru finanţarea cheltuielilor militare.

Ce-a făcut aşadar Coldea pentru a merita această medalie? Vă mai amintiţi reducerile drastice de salarii? Vă mai amintiţi modificările aberante ale Codului Muncii? Vă mai amintiţi comunicatele halucinante date de către Curtea Constituţională, CSM, DNA, etc. în timpul Referendumului pentru demiterea lui băsescu? Vă mai aducei aminte de tehnica dosarelor penale deschise de DNA în timpul campaniilor electorale? Vă mai aduceţi aminte de achiziţia scandaloasă a fierului vechi F16 care a deschie apetitul altor cheltuieli aberant de scumpe pentru înarmare? Ei bine, prin prisma acestor informaţii puteţi înţelege singuri cam cine a fost în spatele acestor acţiuni.

Ferice de noi că trăim în ţara în care trădătorii nu doar se plimbă liberi, dar mai beneficiază şi de posturi babane sau de venituri scandalos de mari asigurate de generosul stat penetrat din toate părţile. O asemenea aberaţie n-ar fi putut fi imaginată nici chiar de mintea unui scriitor genial! O poate face însă realitatea. Realitatea tragică, adică cea care ne orbeşte făcându-ne să-i vedem pe zapcii drept cei mai buni prieteni ai noştri. Fiţi fericiţi, aşadar![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Sept 06, 2017 4:18 pm

veselie

Luluţa e lovită de tren. Se plânge peste tot c-a fost tăvălită pe jos, că i-a fost făcută ferfeniţă „entegritatea”, că, vezi doamne, animalele de la Inspecţia Judiciară au avut tupeul s-o controleze la batistă, unghiuţe şi chiloţei.
Păi ce credeai, fato, că DNA-ul în particular şi ţara asta în gerneral sunt târlele lu' tac'tu, în care tu şi restul golanilor sistemului să vă faceţi de cap? Aşa e la democraţie, te mai cată şi la chiloţi şi, cum lucrurile nu-s OK, se arată în public pentru ca lumea să-i vadă că-s gălbui-maronii. Lucrurile astea nu se fac din spirit de răzbunare, ci pentru că oamenii vor identificarea sursei putorii de nesuportat.
De-aceea, într-o ţară normală n-ar trebui să ţi se pară anormal să-ţi sosească recomandarea să te speli. Cu totul.
Din păcate trăim în România, condusă de un alt ghiorlan nespălat, cu aceleaşi apucături puturoase: ambasadorele american, . Şi-atunci ce să faci? Vorba bancului cu ciobanul căruia-i distrug extratereştrii turmele de oi. Te uiţi la ei şi-ţi zici cu năduf:
- Păi să nu-i fuţi?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Sept 12, 2017 1:06 pm

Chiar sa-i vezi doar pe rusi in toti si-n toate, mi se pare putin cam deplasat, daca nu chiar suspect. Cool
In fine, sunt in postare date ce par sa provina de la securistii patrihoti, aia care, precum Roncea pe feisbuc, rezista marginalizati in SRI si mai sifoneaza cate-o informatie catre multimea virtuala, ca sa creada mioru' ca mai e, totusi, cate ceva national prin institutia cu buget de 5 ori mai mare decat al parlamentului. Ca sa nu mai pomenesc de recenta rectificare bugetara de circa 300 de miliane de lei, peste cei 1,5 miliarde primiti la inceputul anului.  LaughingRăzboiul împotriva poporului român, decimarea populației, ruinarea țării...fapte și date (pentru cine poate citi mai mult de trei rânduri)
.
Stăm mai rău decât după războiul mondial fie și dacă examinăm radiografia dezastrului demografic - iar consecințele sunt teribile la nivelul securității naționale și existenței noastre ca neam, că țară practic nu mai avem, e o ruină.
În România, în 1930 se năşteau 482.000 copii. În 1946, 391.000 de români, atenție, în pofida teribilului dezastru al războiului mondial. Media anuală a naşterilor a rămas în jur de 400.000 până în 1962, când a coborât la 300.000.
Apoi, în 1967 şi 1968 a urcat la peste 520.000. Pentru comparaţie, anul trecut au venit pe lume mai puţin de 200.000 de romani. Anul acesta, În primele 7 luni s-au născut puţin peste 104.000 de copii, cu 7500 mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport recent al Institutul Naţional de Statistică (INS).
.
În primele 7 luni din 2016, numărul decedaţilor îl depăşea cu 38.000 pe cel al nou-născuţilor, în acest an diferenţa dintre cei veniţi pe lume şi cei care au plecat dintre noi a urcat la 50.000.
Îmbătrânirea populaţiei reduce şi ritmul de creştere economică iar serviciile de sănătate vor fi suprasaturate de fenomenul de îmbătrânire a populaţie, deoarece în mod fatal persoanele vârstnice sunt mai vulnerabile faţă de bolile cronice, situație ce va antrena costuri medicale sporite.
Presiunea masei de pensionari asupra plătitorilor activi ai pensiilor, salariații, a crescut constant. De la 315 pensionari la 1000 salariați în 1990, s-a ajuns la 1.125 pensionari la 1000 salariați în anul 2010.
.
Comparând datele oferite de ultimele trei recensăminte ale populației României, rezultă că în anul 1992 populația României a fost de 22.810.035 locuitori. Faţă de anul 1992, în 2011 populația a scăzut cu aproximativ 2,7 milioane de persoane. Cele 9 milioane de avorturi au văduvit populația României de sporul ce l-ar fi avut în mod normal.
.
Jefuirea avutului național și sărăcirea populației au fost principalele cauze ale avorturilor, tinerii neavând posibilitatea de a-și întemeia o familie, aceștia alegând migrația - peste 5 milioane de români au plecat” afară” care încotro. Lehamitea de România și hoție generalizată, care le fură bătrânilor pensiile și tinerilor viitorul duce la exod. După Siria, care este prinsă într-un teribil război, România urmează în topul mondial al fenomenului ”migrației”, deși, aparent la noi nu ar fi război.
Ei bine este, unul pe tăcute.
Părți din România arată ca în Siria, după bombardamente, ruine industriale părăsite, orașe depopulate, mizerie și dezastru. Tinerii de azi se duc aiurea, pentru a-şi face un rost – o statistică recentă se referea la 46 % dintre tineri care vor să plece. Şi care chiar pleacă.
.
Fenomenul de părăsire a țării, în principal de către populația tânără și adultă, este încă un factor care a condus la accelerarea procesului de îmbătrânire demografică în România. Scăderea puterii de cumpărare a generat o situație dramatică, tot mulți vârstnici neputându-şi asigura din pensie acoperirea cheltuielilor minime cotidiene legate de alimentație, întreținerea locuinței și a medicamentelor, aceștia ajungând în stradă sau la cheremul Clanurilor țigănești care le-au luat casele cu forța, cu complicitatea primarilor coruți ce le-au oferit datele din evidențele sociale ale primăriilor, vezi cazul Timișoara, dar și la București, sectoarele 1, 4, și 5, unde au avut loc niște arestări acum câțiva ani și după aceea tăcere.
.
Un număr de aproximativ 3000 de securiști au înhățat, vândut și distrus munca a trei generații de români, ce au mai fost furați încă odată, înainte, și de către ruși și comuniștii aduși de Moscova. S-a risipit cam tot ceea ce a însemnat un sistem de valori, coeziune socială şi normalitate tradiţională. Toate acestea, plus desfigurarea identitară a României şi nimicirea tuturor resurselor sale de patrimoniu.
.
După 1989 Moscova a revenit în forță în România, ocupată practic, și a urmat destructurarea completă a economiei și avutului țării, cu complicitatea securiștilor pomeniți și a structurii KGB și GRU instalată în fruntea statului de la Ilici și Vasile Ionel în jos via Nicolae Militaru.
Resursele esențiale ale țării, subsolul, pădurile, pământul, plus administrarea gazelor, apei, curentului, și alimentația – au fost predate străinilor de guvernele trădătoare succedate din 89 încoace. Baza industrială a fost tocată și dusă în Transnistria, la topitoria de la Râbnița, de către țiganii securiștilor, imediat ce Petre Roman a lansat semnalul public, pentru cine își mai aduce aminte, cu industria la fier vechi...
.
Petre Roman, doar în primul său an, în 1990, a guvernat exclusiv cu HG-uri clasificate, iar și astăzi peste 30 % dintre deciziile primului Cabinet Petre Roman sunt secrete. Conform datelor publicate pe site-ul Camerei Deputaților doar 888 sunt publice, restul de 479 au fost „ascunse”.
Secretizarea a tot continuat, groparii țării și-au ascuns bine urmele: Petre Roman (premier 1990-1991) - Chiar prima decizie a Guvernului României de după Revoluție este o H.G. care nu a fost publicată nici astazi. Numărul HG-urilor clasificate, în perioada 1990-1992 a fost de 604; in 1990 au fost 479 H.G. secrete; in 1991 avem 95 H.G. secrete; in 1992 sunt 30 H.G.secrete.
Pe timpul Guvernării Nicolae Văcăroiu (premier 1992-1996) s-au aprobat 70 de legi secrete si 434 de H.G.-uri clasificate, pe timpul Guvernării Adrian Năstase (premier 2000-2004) au fost elaborate 97 de legi secrete și 412 H.G.-uri secrete, iar timpul copiluțului său, Victor Ponta (premier 2012-2015), au fost emise 340 H.G.-uri secrete.
.
Au rămas secrete nu doar aceste legi și HG-uri ci și modul de funcționare a FPS-ul, instituția cheie a destructurării Patrimoniului statului, condus de Emil Dima, deputat PSD până recent, care sub atenta diriguire a lui Ion Iliescu, a decapitalizat tot patrimoniul industrial, În perioada 1990-1996, operă continuată de Convenția Democrată a lui Umil Constantinescu.
Domeniul zootehnic a fost nimicit, din cel mai mare exportator de carne şi produse din carne din Estul Europei, România a devenit cel mai mare importator de asemenea produse.
Piscicultura a fost distrusă, odată cu Flota, România, era până în 1988, pe primele locuri în Europa la pescuit oceanic, aveam nave cum nici Marea Britanie nu avea, nave-fabrici de procesare a peștelui. Astăzi, România nu mai are flotă oceanică de pescuit, iar producţia internă este cu mult sub jumătatea celei obţinute înainte de 1989.
.
Fărâmiţarea terenului, impusă de Ion Iliescu şi Silviu Brucan, a constituit principala cauză a prăbuşirii agriculturii și zootehniei - blestemata iniţiativa FSN a Legii privind fondul funciar, Legea nr.18, poate cea mai nenorocită lege a României, inspirată direct de Silviu Brucan și susținută de aghiotantul lui, Petre Roman.
Tot prin Legea nr. 18 – a lui Brucan, și Legea nr. 1/2000 s-a ajuns să avem jumătate din suprafaţa silvică a României defrişată.
.
Din păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră însumând aproape 7 milioane de hectare, s-au tăiat 52 %, via Omar Hayssam, Verestroy Attila plus austriacul medaliat de Ion Iliescu. Sistemul de irigații a fost devastat - până în 1989, România avea o suprafaţă amenajată pentru irigaţii de peste 3 milioane de hectare şi tot 3 milioane de hectare erau amenajate pentru desecări, iar pe 2,2 milioane de hectare se executau lucrări de combatere a eroziunii solului. Astăzi, nu se irigă decât 300.000-400.000 de hectare.
.
Din cele aproape 14,8 milioane de hectare de teren agricol, 9.358.130 de hectare reprezintă suprafaţa arabilă a ţării şi aproape 65% din suprafaţa arabilă se încadrează în zona I şi în zona a II-a de fertilitate – milioane de hectare de teren arabil de calitate excepţională la nivel european, din care mai bine de jumătate a ajuns pârloagă sau a fost fărâmițat în aşa hal, încât este de nefolosit. Pământul românesc este acum principala ţintă a străinilor, suprafeţe enorme fiind transferate, cu rapididate, în mâinile celor de „Afară”, via Acordul de aderare UE „negociat“ în anul 2004, în timpul mandatului premierului Adrian Năstase, proprietar a vreo 4000 de hectare și cu o avere de vreo 2 miliarde de euro, pusă bine.
.
Desăvârșirea nimicirii agriculturii s-a făcut via Programul ASAL, acceptat de toate guvernele de după 1989, un plan de distrugere a tuturor componentelor şi pârghiilor agriculturii - întreaga bază de producţie şi prelucrare a agriculturii fiind dezorganizată şi apoi distrusă.
Șeful echipei de negociatori din partea românească, prin intermediul căreia s-a negociat cu Banca Mondială programul ASAL, a fost Traian Băsescu, iar dispoziţiile de destructurare conexe Acordului au fost ordonate de Mugur Isărescu. Tot Mugur Isărescu, general SIE, a mai avut un rol major – respectiv devalorizarea masivă a monedei naționale și împrastierea la o rata derizorie a tuturor creanțelor României (Egipt, Irak, Sudan, Libia etc), pas susținut și de prim-ministrul Theodor Stolojan, răsplătit ulterior cu un post la Banca Mondială, de unde ne vine tot binele.
.
Prin falimentarea controlată a băncilor Dacia Felix, Credit Bank, Columna, Bancorex, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor – plus celebrele scheme piramidale, administrate tot de securiști – Caritas, Gerald, FNI, SAFI, SOV Invest etc s-au jefuit românii de banii lichizi - banii cetăţenilor s-au evaporat şi apoi au sublimat în buzunarele Cartelului securistic.
.
Totul cu complicitatea Băncii ”naționale”, condusă de aceleași cadre Secu, cu Isărescu la vârf. Alături de Isărescu și Băsescu și Valeriu Stoica au lucrat cu vârf și îndesat la distrugerea sistemului bancar românesc - cu aportul major al unui anume Ariel Shalev, prăduitor din Israel, cu antene moscovite. Banii a milioane de români au fost vărsați în conturile mafiei securistice, cu vârfuri la vedere de teapa unor Vîntu, Ion Nicolae, Voiculescu etc
.
Banca așa zis națională, condusă de abjectul cadru SIE, general locotent cel puțin, face parte din mecanismul de îndatorare și nimicire a populației, împovărată de venituri tot mai mici și de costuri tot mai mari, plus datoare pe veci datorită creditelor garantate cu locuința, cel mai adesea, nu degeaba capcana pieței imobiliare funcționează atât de fără greș, chiar pe recesiune. Piață imobiliară controlată aproape total tot de străini – numai un singur rus, Anatoli Ciubais, fost vicepremier în vremea lui Elțîn deține 14 la sută din piața din București, în rest avem evreii, tot de limbă rusă la bază, mulți dintre ei cadre ale serviciilor, ca celebrii frați Offer, nu doar în București ci și la Brașov de exemplu unde o singură familie deține cam jumate din oraș.
.
Principalele repere ale industriei petroliere, Petrom şi Rompetrol, au ajuns pe mâinile rușilor, via Adrian Năstase, Patriciu, Isărescu şi restul clasei politice. Iar datoriile Rompetrol au fost șterse cu buretele chiar de Victor Ponta. Tot rușii au primit și repere strategice, nimicite complet, vezi Slatina, COS Târgoviște, ce trimitea oțeluri speciale inclusiv în Germania...
În ultimii 20 de ani, pagubele înregistrate de România, din cauza distrugerii fondurilor fixe (uzine, fabrici, flotă, bănci, staţiuni turistice, IAS-uri, sisteme de irigaţii etc.) şi a prăbuşirii producţiei au depăşit 400 de miliarde de euro.
.
La care se adaugă şi pagubele produse de jaf şi corupţie – s-au scos din România, conform evaluării oficiale a BNR, peste 500 de miliarde de euro.
Marele Jaf Naţional, care a debutat sub patronajul lui Iliescu şi Roman a continuat neîncetat, vreme de peste două decenii, sub toate guvernările care s-au succedat.
Doar 8 la sută din economie mai aparține statului român restul este controlat de capitalul străin. Românii sunt pe moarte sau fug din țară, care încotro.
.
Noii coloniști au cale liberă să vină...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Sept 18, 2017 1:52 pm

Voi va dati seama cata ura, venin, otrava si dezbinare au semanat serviciile, prin sclavii lor din presa, in inimile si mintile romanilor? Priviti in jurul vostru ca nu mai gasiti trei romani care sa se inteleaga unii cu altii. Toata societatea romaneasca e faramitata, nimic nu functioneaza, totul e praf si pulbere. Milioane de romani au luat calea pribegiei pentru ca nu au mai putut rezista intr-un stat disfunctional controlat de servicii, care s-a intors impotriva propriilor cetateni.

Clasa politica romaneasca post-decembrista - cu bunele si relele ei -, dar care a avut intelepciunea sa integreze Romania in NATO si UE, a fost decimata de servicii prin procuratura neo-stalinista, in timp ce sclavii serviciilor din presa si societatea in civil trambitau ca avem nevoie de o "noua clasa politica". Va place noua clasa politica romaneasca promovata de servicii? Va simtiti reprezentata de ea?

Daca politicienii post-decembristi, TOTI - indiferent de partid -, nu aveau intelepciunea sa faca demersurile pentru integrarea Romaniei in NATO si UE, Romania era azi in situatia Ucrainei.

Politicieni cu experienta au fost inlocuiti de servicii cu oameni dupa "chipul si asemanarea lor".

Oameni cu experienta, profesionisti, de prin ministere si administratie au fost inlocuiti tot cu oameni de-ai lor.

Rezultatul este ca la 10 ani dupa integrarea Romaniei in UE, Romania e tot INCAPABILA sa absoarba TOTI banii cati ii sunt alocati de la UE. Ce mai mare exemplu de incompetenta doriti?

Cand Polonmia si Ungaria s-au integrat in UE, din prima zi aia au stiut cum sa si aplice pentru fonduri. Romania n-a invatat nici dupa 10 ani.

Romania a platit peste un 1 miliard de euro (!!!) in aparatura de interceptare pentru SRI, sub pretextul ca SRI ii apara pe romani de teroristi. Asta in contextul in care in Romania, an de an, mor peste 60,000 de romani ca urmare a asa numitelor "morti evitabile". Adica e ca si cum, an de an, ar exploda in Romania o bomba atomica de genul celei de la Nagasaki.

Acestea sunt doar "morti evitabile" din spitale. Nu mai pun la socoteala mortii din accidente, ca urmare a lipsei autostrazilor. Nu se nasc anual oameni in Romania cati mor.

Au distrus afacerile romanesti, incat azi Romania exporta grau si importa biscuiti, ca sa dau numai un exemplu.

Iar toate aceste lucruri s-au facut in "aplauzele" sclavilor serviciilor din presa, care prin articolele lor va spuneau ca e bine ce se intampla.

Acum, ca puteti privi inapoi, va place ce s-a intamplat si se intampla? Asta e Romania dorita de servicii. Dar asta e Romania pe care voi o doriti?

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Sept 28, 2017 3:15 pm

laugh

Iar m-am enervat! Există vreun singur pulifrici, începând cu Marele Ficus și terminând cu ultimul gunoi din DNA sau SRI, capabil să demonstreze, cu cifre, statistici, alea, alea, că lupta împotriva corupției este un succes, iar ca urmare bunăstarea românilor crește, iar sărăcia scade? Evident, nu!

Din 2005, de când a început isteria anti-corupție, sărăcia crescut! Polarizarea socială a crescut dramatic! Au plecat din țară cel puțin 2,5 milioane de români, căutând o viață mai bună!

Tot din 2005 costurile acestei farse sinistre, numită ”anticorupție” au crescut exponențial. Uitați-vă la efectivele SRI și DNA! Uitați-vă la bugetele lor! La costurile ascultării/urmăririi a cel puțin un milion de oameni! La costurile afacerilor distruse de imbecilii de la DNA! La ravagiile făcute de firmele acoperite ale SRI în bugetele publice! La nenorocitele alea de ”organe de presă”, propagandiști ai ”Cântării anti-corupției”, cu jurnaliști plătiți la pungă din bani obținuți din acte de corupție! Să mai vorbesc de ura și de tensiunile din societate?

O democrație distrusă, un sistem politic pe butuci, o societate civilă transformată în firmă de lobby, o țară ajunsă într-o poziție subalternă, cu suveranitatea limitată, și, practic, neguvernabilă, cu guverne și miniștri schimbați aproape la fel de des precum ciorapii, cu procurori și securiști deasupra Constituției și legilor, care se bucură de imunitate și de impunitate!

Ei bine, președintele României vine și ne spune azi că totul merge cum a fost planificat, iar România este tot mai stimată și admirată pentru ceea ce face împotriva corupției! Și că va fi bunăstarea pe noi grămadă! Doamne, de ce ne urăști? Ce dracu am făcut? Ne-am înhăitat cu ticăloșii ăia de romani, care-i persecutau pe creștini, idiotul ăla de Deceneu a stârpit viile, sau ce-am făcut? O fi pentru că n-o iubim pe Lulutza ca pe Maica Domnului? Îi persecutăm pe poponari? Dă un semn! Spune ceva! Că nu mai înțelegem nimic!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Joi Sept 28, 2017 4:13 pm

Paragraful final e dragut raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Sept 30, 2017 7:03 pm

CSG ar fi trebuit sa traga concluzia desfiintarii SRI, altfel se cam intelege ca "sereistii patrioti" ar trebui sa perpetueze cercul vicios creionat atat de bine. laughSa gandim o clipa, pozitiv, despre serviciile noastre secrete
Poate sunt eu prea incrâncenat. Poate ororile comunismului, la care am fost martor în primii mei 40 de ani de viaţă, dimpreună cu familia mea, m-au înrăit până la punctul în care, atunci când vine vorba de Securitate, de SRI, mi se întunecă raţiunea. Poate toate analizele mele de pe acest blog, pe care le doresc lucide şi folositoare, sunt subminate în esenţa lor de nişte experienţe personale pe care n-ar trebui să le generalizez.

De aceea îmi propun şi vă propun, pentru câteva clipe, un exerciţiu de obiectivare.

Încă de pe vremea lui Ceauşescu se spunea că Securitatea are şi jumătatea ei bună. Pe lângă falanga Pleşiţă, responsabilă cu reducerea la tăcere a dizidenţei şi menţinerea unei terori sociale care să nu perturbe unanimitatea de partid şi de stat, mai exista (repet, se spunea) şi gruparea securiştilor patrioţi, care ferea ţara de spioni şi îi dorea, cu adevărat, binele.

Pe vremea aceea, recunosc, acordam un anume credit acestei teorii, a existenţei securiştilor patrioţi.

Doar că a venit schimbarea din decembrie 1989 şi, cum ne-a arătat istoria, ea a adus la conducerea ţării exact pe acei securişti patrioţi, care să ne demonstreze cum văd ei binele ţării.

Şi ne-au demonstrat.

Întâi prin Ion Iliescu, mai timid, pentru că spiritul revoluţionar al românilor încă nu adormise la loc după împuşcarea lui Ceauşescu. Timid, timid, dar când, la un moment dat, s-a îngroşat gluma şi a trebuit “rezolvată” în regim de urgenţă Piaţa Universităţii, aparenţele au fost lăsate deoparte şi s-a apelat la mineri, în cel mai pur spirit al luptei de clasă, pentru ca aceştia să facă ordine exact cu metodele folosite “pe vremuri” de securiştii răi.

Apoi prin experimentul de emancipare Emil Constantinescu. Unul eşuat, din punctul lor de vedere, al “securiştilor patrioţi”, pentru că geologul nu dovedea disciplina necesară şi înţelegerea profundă a mecanismului marilor decizii care, musai, trebuiau să treacă prin filtrul intereselor lor.

După acea fază de relaxare şi concesii de parcurs, a urmat lecţia durităţii regăsite: Traian Băsescu. Restauraţia totală a securismului impertinent, fără scrupule, a glorioasei sale atotputernicii din vremea lui Nicolae Ceauşescu. Ungerea şi apoi susţinerea totală a lui Traian Băsescu pe jilţul de la Cotroceni a reprezentat, pentru aşa zisa “securitate bună”, momentul adevărului. Momentul autodemascării compromiţătoare. Aceşti aşa zis patrioţi se închinau nu interesului naţional, cum ar fi fost firesc, ci unui nou tătuc profund dictatorial, ce reprezenta chintesenţa valorilor lor: minciună, poliţie politică, putere absolută pusă în slujba unei găşti mafiote şi nicidecum în slujba poporului.

Să rămânem însă în continuare pozitivi în gândire şi să evidenţiem ce fapte bune au mai făcut, şi după ieşirea din scenă a lui Traian Băsescu, “securiştii patrioţi”.

În primul rând s-au rebrenduit în raport cu vremurile, devenind “sereişti patrioţi”. După care au făcut portretul robot al noului preşedinte al României care să îi reprezinte: un obscur primar de provincie, îndeajuns de vulnerabil şi fricos pentru a le mânca din palmă.

După care le-a venit marea idee: să nu mai stea, ca până atunci, la remorca preşedintelui ci să preia ei, direct, frâiele ţării, retrogradându-l pe preşedinte la condiţia de remorcă docilă a lor.

Am ajuns, astfel, la momentul înfăptuirii marii comuniuni SRI – DNA, încununată prin lansarea cuplului de mare succes represiv Coldea – Kovesi.

Abia acum foştii “securişti patrioţi”, deveniţi “sereişti patrioţi”, puteau să ne demonstreze cu adevărat superioritatea viziunii lor de profesionişti în ale făcutului de bine naţiunii în raport cu orbul găinilor de care suferă ignorantul popor votant.

Şi ne-au demonstrat! Cu vârf şi îndesat!

Întâi de toate au institui teroarea kovesistă, ca să nu mai mişte nimeni in front. Consecinţă: au compromis total adevărata luptă anticorupţie, prăbuşind încrederea românilor în justiţie sub 20%.

După care au înlocuit un guvern legitim, rezultat din votul popular, cu guvernul lor, format din progenituri de foşti securişti nevotate de nimeni, guvern condus de creatura de laborator cu numele de cod (congelat) Dacian Cioloş. Consecinţă: acest guvern, prin contraperformanţele sale, a fost considerat ca fiind cel mai slab de după 1989 până acum.

Cu gândul la viitor şi-au constituit (mascat, evident, că doar SRI nu face politică) şi un partid: USR. Mort înainte de a se maturiza, dovadă că încrucişările nefireşti şi cu gestaţie grăbită crează avortoni şi nicidecum soluţii pentru viitor. Consecinţă: mulţi oameni de bună credinţă şi-au irosit votul, crezând în himera, propovăduită de “sereiştii patrioţi”, a unei generaţii spontanee de politicieni model.

Dar cea mai remarcabilă contraperformanţă a acestor “sereişti patrioţi”, dispuşi să ne facă binele chiar şi cu forţa dacă suntem atât de idioţi încât nu înţelegem din prima ideile lor luminoase, s-a materializat în plan de politică externă: ne-au închis microfonul de limbă română de la tribuna internaţională a marilor mesaje păstrând doar căştile, în urechi, pentru a recepta ordinele altora, transmise în limba engleză. Consecinţă: au reuşit astfel să ne transforme, începând cam după prima suspendare a lui Traian Băsescu şi desăvârşind miracolul acum, sub Klaus Iohannis, din partener strategic al SUA, în colonie a SUA.

Mă opresc aici cu exerciţiul meu de obiectivare. Am trecut în revistă, cred, cele mai cunoscute şi resimţite de popor binefaceri ale securiştilor / sereiştilor patrioţi transformaţi în decidenţi unici şi abuzivi. Sunt, toate, nişte fiascouri.

Morala este că fiecare ar trebui să-şi vadă, strict, de zona sa de competenţă şi de autoritate.

Chiar dacă aş admite, prin absurd, că Florian Coldea şi Laura Kovesi au fost însufleţiţi de cele mai înălţătoare sentimente patriotice atunci când au înfăptuit cele mai grosolane abuzuri din “palmaresurile” lor, tot nu i-aş putea absolvi de vină pentru acestea. De ce? Pentru că mă uit la rezultate iar acestea merg, prin gravitatea lor, până la nivelul trădării de ţară.

Experimentul Cioloş este, poate, cel mai pilduitor pentru demonstraţia mea. El arată că sfidarea voinţei majorităţii, cât de primitivă ar fi gândirea acestei majorităţi (deşi nu este nicidecum atât de primitivă pe cât o cred unii), este mai nefastă pentru ţară decât oricâte bune intenţii s-ar ascunde în spatele ei.

Ceea ce nu înţeleg unii, care se cred mai deştepţi decât poporul, este că o ţară înseamnă, statistic şi ca vector de influenţă în lume, poporul său, aşa cum este acesta. Ea trebuie să se îmbrace, cu legi şi atitudini publice, pe măsura poporului său. Mică sau mare.

Dacă o femeie este ieşită din canoanele frumuseţii ideale, ea va câştiga prin naturaleţe şi lipsă de complexe mai mult decât dacă şi-ar suplini sânii prea mici cu sutiene uriaşe or talia dreaptă printr-un corset sufocant.

Aşa că voi, prea infatuaţi “sereişti patrioţi”, vedeţi-vă de fişa postului vostru, de apărarea ţării de terorişti şi spioni, şi lăsaţi desemnarea guvernului celor aleşi de popor.

Cum la fel voi, prea infatuaţi procurori DNA, lăsaţi implicarea voastră abuzivă în lupta politică şi dedicaţi-vă exclusiv dovedirii şi trimiterii in judecată a corupţilor.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Dum Oct 01, 2017 10:45 am

ENKI a scris:CSG ar fi trebuit sa traga concluzia desfiintarii SRI, altfel se cam intelege ca "sereistii patrioti" ar trebui sa perpetueze cercul vicios creionat atat de bine.  laugh
[justify]
[i]


SRI functioneaza inca dupa o lege din mileniul trecut. Sa vezi tu ce nebunie cu vuvuzele si tobe o fi pe strazi cand vor incerca parlamentarii sa le abroge legea de infiintare,inlocuind-o cu una noua si foarte stricta in atributii, inclusiv cu incriminari de fapte penale pe care le-au tot comis de vreun sfert de veac. Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Oct 03, 2017 10:02 am

In noiembrie 1996, aflat la un drum de afaceri private in timpul programului de lucru la stat laugh , ii spuneam colegului de serviciu si totodata prietenului si mentorului meu in ale profesiei, ca pe plaiurile mioritice totul va merge din rau in mai rau, cata vreme Isarescu va fi guvernatorul BNR. Iata ca au trecut 21 de ani de atunci, fiind nevoie de infiltrarea haiduceasca a lui Piperea pe langa Tudose pentru ca statuia bilderbergului sa inceapa sa se clatine, anonimi virtuali prinzand curaj si atacand maiestuosul personaj. Laughing

AS Arina
14 ore ·

Tutankamonii de la BNR
De cînd eram eu mică, mică, nu am văzut guvern al României care să nu ridice osanale BNR și conducerii acesteia, în special lui Mugur Isărescu. Credeam că borcanul cu formol de la BNR nu va fi spart niciodată, iar duetul Isărescu & Vasilescu sunt eterni. Ajunsesem să cred că pupatul în kur al celor doi de către politicieni îi ține în viață, mai ceva ca recipientele cu formol de la Antipa. Nu a contat pentru BNR nici o etapă în care băncile comerciale au spoliat românul de rând, stabilitatea leului fiind argumentul cu care, de fiecare dată, ne închideau gura baronii BNR. Numai și pentru faptul că încearcă să se ia la trântă cu caracatița băncilor, patronată de bulibașă al leului, care este Isărerscu și tot nu regret nici o clipă că Mihai Tudose este premier.
P.S. La postul ăsta cine nu e de acord cu mine, fără supărare și fără regrete pleacă din lista mea de FB. Politica monetară a BNR și smecheriile făcute pentru a permite capitalului străin jefuirea sistemului financiar românesc nu au scuze sau explicații. Una din cauzele principale pentru care România e aici, adică într-o situație jalnică, e politica BNR!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Habar n-aveam ca exista un indice ROBOR (am un cont la o banca, alimentat din cand in cand cu sume minore, pe care sa le arunc in virtual, pe maruntisuri), n-am luat decat o singura data credit, in 2002, fortat de imprejurari (desfiintarea centralei de bloc prin votul democratic majoritatii proprietarilor), asa mi-a fost destul de greu sa parcurg textul lui Piperea:  https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/1635256003206685 , mai ales ca nu pot intelege cum o populatie pacalita cu atatea smecherii financiare (Caritas si altele asemanatoare, FNI, SAFI etc.) inca pastreaza 40 de miliarde de euroi in banci. Nu-i pot intelege nici pe cei care iar credite pentru orice (locuinte, masini, concedii etc.), amanetandu-si viitorul, urmand apoi sa urle disperati in caz de imposibilitate de plata a ratelor.  suspect
Preupunand ca Mugur Isarescu va fi demolat, deja e mult, mult prea tarziu. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Oct 03, 2017 7:09 pm

Piperea incearca sa faca lumina in bezna feisbuc dupa, inteleg, iesirea in public a majestatii sale Mugur de Dragasani. Laughing

Gheorghe Piperea
44 minute ·

Ca un erou ce s-a pogorit din basmele cu bancheri amabili, jupan Isarescu ot Dragasani s-a intors din prelungitul concediu ca sa rezolve beleaua cu roborul. Independent si indatoritor cum il stim, a rezonat la ingrijorarile Guvernului si a "injectat" degraba 9 miliarde in piata pentru a crea din nimic lichidatile necesare calmarii naravasului robor. Intre timp, zisa vietate a crescut la 1,8 %, adica un salt mai mult decat dublu fata de nivelul de saptamana trecuta. Majoritatea analistilor au aplaudat, lumea a parut ca rasufla usurata.

Numai ca ....
Intr-o saptamana, data fiind pasivitatea BNR (care a parut ca isi asteapta seful din concediul prelungit pentru a nu fi nevoit sa dea ochii cu inspaimantatoarea comisie economica a Senatului), au avut timp sa se instaleze o serie de efecte negative asupra economiei, creditarii si chiar asupra bugetului, devenind ireversibile. Cei care au credite in lei cu dobanda calculata dupa robor la 3 sau 6 luni au deja ratele majorate cu cateva sute de lei de caciula. Entuziasmul de a consuma pe credit, in special, dar chiar si entuziasmul de a consuma, in general, s-au redus simtitor, facand sa apara niste norisori negri la orizontul economiei nationale, aflata in crestere pana acum majoritar pe baza de consum.
Cel mai grav efect al acestui experiment care a durat o saptamana este ca dobanzile la titlurile si obligatiunile de stat au crescut, intrucat agentiile de rating nu au stat cu mana in san si au "rectificat" ce trebuie in cadrul mecanismului. Deja a te imprumuta este mai scump - inlocuitorii dlui guv au spus deja ca epoca dobanzilor mici a trecut, vacanta si petrecerea s-au terminat.
Daca a fost o bruma de venit bugetar suplimentar rezultat din cresterea accizei, atunci aceasta tocmai ce s-a topit si evaporat. Intr-o saptamana. Timp in care dl guv nu a fost la treaba, ci in concediu prelungit, facand ca "injectia" sa fie administrata pacientului peste termenul de eficacitate. Ca sa compenseze pierderea administrata de cele 10 banci care dau cotatii BNR pentru a se calcula robor, Statul va trebui sa vina cu alte idei.
Aparent, publicul debitor si statul imprumutat la banci au castigat. In realitate, au pierdut.

Apropo de pierderi.
Motivatia principala a cresterii surprinzatoare a robor a fost, dupa explicatiile academice de azi ale dlui guv, o mai buna colectare a veniturilor bugetare.
Ati inteles acum de ce saptamana care a trecut va cresteau costurile creditarii si ratele lunare de era cat p-aci sa traiti mai rau de-acum incolo (ma rog, daca nu intervenea salvator eroicul domn guv)? Pentru ca fiscul isi face treaba mai bine!
Ati inteles ca robor a fost la un nivel prea mic (ne-natural de mic, dupa spusele dlui Vasilescu) timp de 4-5 ani pentru ca, in principal, fiscul nu isi facea treaba prea bine si ca, pentru a avea costuri si rate mici era suficient ca fiscul adormitor si delasator sa lase mai multe lichiditati (inclusiv gri spre negru) in "piata"? Ati inteles acum de ce va indemna deunazi dl guv sa luati credite in lei cat mai curand, ca sa profitati de delasarea fiscului care determina abundenta de credite ieftine?
Cea mai interesanta implicatie acestei declaratii de azi a dlui guv este ca, de vreme ce printre cei care nu prea plateau dari la stat (e adevarat, nici fiscul nu prea indraznea sa le deranjeze) se numarau si niscaiva banci care practicau optimizarea fiscala si, deci, aveau mai multe lichiditati care presau in jos robor, inseamna ca se confirma indirect banuiala ca miscarea brusca in sus a robor a fost o masura de retorsiune a ziselor banci contra unui fisc prea zelos. Indirect, dl guv spune ca cei din cartelul robor i-au cam aratat pisica fiscului, indicandu-i sa fie mai putin insistent cu controalele fiscale. Ce bine ar fi daca si noi, astia ne-cartelari, am avea cate un robor propriu pe care sa il folosim la nevoie ... Laser frate!

Cred ca de azi dl Isarescu a devenit risc sistemic sever. You know the rest.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mar Oct 03, 2017 8:26 pm

ENKI a scris:

Habar n-aveam ca exista un indice ROBOR (am un cont la o banca, alimentat din cand in cand cu sume minore, pe care sa le arunc in virtual, pe maruntisuri), n-am luat decat o singura data credit, in 2002, fortat de imprejurari (desfiintarea centralei de bloc prin votul democratic majoritatii proprietarilor), asa mi-a fost destul de greu sa parcurg textul lui Piperea:  https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/1635256003206685 , mai ales ca nu pot intelege cum o populatie pacalita cu atatea smecherii financiare (Caritas si altele asemanatoare, FNI, SAFI etc.) inca pastreaza 40 de miliarde de euroi in banci. Nu-i pot intelege nici pe cei care iar credite pentru orice (locuinte, masini, concedii etc.), amanetandu-si viitorul, urmand apoi sa urle disperati in caz de imposibilitate de plata a ratelor.  suspect
Preupunand ca Mugur Isarescu va fi demolat, deja e mult, mult prea tarziu. Laughing

Am lucrat in 3 banci si cam stiu cum sta treaba. Uneori chiar eu am fost nevoita sa bag clauze abuzive prin contracte.
La a doua banca la care am lucrat, a fost experienta cea mai dura din viata mea , incredibil de stresanta, prinzand schimbarea de actionariat si schimbarea sefilor laugh Daca in raport cu balaurii de dinainte am ajuns la armistitiu, cu sefii italieni a fost nebunie totala. Am ramas singura jurista, atat pe centrala cat si pe sucursala, fiind sub asalt continuu din toate partile si cu responsabilitati cat casa poporului. Evident ca italienii, primul lucru pe care l-au facut, a fost sa infiinteze italian desk unde au angajat niste pitzipoance, tute rau, dar frumusele si vorbitoare fluent de italiana. vesel  (Cica pe la chefurile discrete ale italienilor, pitzi le dansau din buric, pe mese ...Asa am aflat, din barfele romanilor care le-au castigat rapid increderea italienilor Laughing)

Venisera astia cu niste idei revolutionare rrrau. Laughing
Yo am incercat sa fiu blanda cu macaronarii, insa nu prea mi-a iesit raset La una dintre sedintele de lucru cu sefimea din Centrala pe tema schimbarii normelor bancare, la ceva chestiune juridica propusa de catre presedintele macaronar, l-am contrazis sec ca nu se poate.Evident ca a trebuit ulterior sa-i argumentez, aducandu-i si codul ca sa-i traduca pitzi ce scria in el... ca doar in pitzi avea incredere ca-i traduce corect Laughing (Presedintele era un pulifrici putin mai tanar decat mine si care se cam fastacea cand imi punea intrebari si ii raspundeam (in franceza) privindu-l in ochi pana isi pleca privirea Laughing ) S-a facut rosu ca racul si stii ce m-a intrebat idiotul ? Ca de cand avem in Romania Codul ala ? I-am raspuns: din 1864. Imediat tipul s-a dat cocos : ca daca e din 1800 , este desuet . L-am privit luuung, fara sa rad ca si ceilalti, explicandu-i ca indiferent ce parere are dumnealui, codul ala este inca in vigoare in Romania iar datoria mea , in raporturile noastre de munca, este aceea sa-i semnalez ce se poate si ce nu se poate in Romania. Ehh, din momentul ala a inceput razboiul meu cu toti macaronarii din banca Laughing

Pt. ca m-au simtit ca-s ca iapa neimblanzita, m-au supus la tot felul de munci si teste Laughing La un moment dat, careva dintre ei mi-a spus :nu ne intereseaza ca interzice legea; tu trebuie sa gasesti calea legala ca sa se poata ce vrem noi raset Devenisem un fel de Rambo ; ma asaltau cu toate prostiile ca sa le dau rapid raspunsuri pe legalitate. Asa mi-am dezvoltat latura intuitiva, ca soldatii in conditii de stres continuu, aflati pe front in confruntare directa cu inamicul. M-am enervat si eu; i-am asaltat cu mailuri ca sunt singura jurista pe centrala si sucursala din localitatea centralei , fiind imposibil  pt. o fiinta omeneasca sa faca fata, concomitent, la mai multe probleme maxim importante de rezolvat , mai ales ca nu eram remunerata adecvat  pt. cumul de functii, si pe centrala si pe sucursala laugh Dupa vreo 2-3 luni, macaronarii s-au imbunat, organizand "concurs " ca sa-mi angajazeze un "ajutor". Cand am vazut anuntul in ziar, ca angajeaza jurist la Centrala, am realizat cat sunt de maxim porci acesti macaronari  laugh Fiind in relatii bune cu fetele de la personal, am studiat CV-urile depuse. Desi le-am sugerat italienilor ca ar fi indicat sa opteze pt. un jurist cu experienta bancara, evident ca l-au preferat pe unul absolut  tamaie(boschetar de Venetia) in domeniu, cu un CV in dosar spiralat, care a repetat de vreo 3 ori aceleasi povesti despre el (ca sa aiba mai multe pagini dosarul spiralat cu CV-ul) , fiind insa vorbitor de italiana. Mi-am dat seama imediat ca idiotii de macaronari doreau sa mi-l puna pe cretinachele aerian ca sef raset Au fost extrem de socati cand mi-am dat rapid demisia iar ultima mea zi de preaviz a coincis cu prima zi de lucru a celui care ar fi trebuit sa-mi fie sef raset

Singurul dintre italieni cu care m-am inteles relativ bine, a fost un mosulica(zic mosulica pt. ca avea parul aproape alb)foarte prietenos cu angajatii (sunt convinsa ca era spionul italienilor ca sa afle ce barfesc romanii )Asta venea frecvent la mine in birou ca sa socializam (chiar am avut impresia ca-mi facea putina curte iar yo ma prefaceam ca nu pricep Laughing ) Fiind putin trist ca plec, i-am spus sincer ca nu accept un sef la juridic mai prost decat mine. raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mier Oct 04, 2017 9:45 am

Dupa mai multi ani, cand am aflat pe cine au pus italienii directoare la sucursala bancii din localitate, am inceput sa rad raset Pe una care, la vremea cand lucram acolo, era operatoare la ghiseu. Era o curvistina, cu un IQ la genunchiul broastei, insa ahtiata dupa barbati potenti financiar.Si avea de unde alege dintre clientii bancii Laughing Evident ca ajungeau la mine toate barfele. raset Cam in perioada in care au venit italienii in firma, gagica s-a incurcat cu un patron italian, cu aproape 30 ani mai in varsta decat ea, client al bancii. Laughing Se pare ca ala a incurajat-o sa faca si o facultate la ff, ca sa aiba diploma pt. a ajunge Directoare . Laughing

La un moment dat i-am facut cercetare disciplinara pt. o prostie mare pe care a comis-o. Directoarea de atunci, o adevarata balaura, a vrut s-o dea afara. Inclusiv s-o incarce cu un prejudiciu semnificativ de recuperat Laughing Mi-a plans fata in birou sa n-o distrug...Mi-a fost mila de ea si am invatat-o cum sa procedeze pt. a-si repara singura greseala in timpul cercetarii, astfel incat sa-i propun directoarei o sanctiune mai blanda. Ca nu eu decideam.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 21 din 23 Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22, 23  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum