reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Pagina 23 din 23 Înapoi  1 ... 13 ... 21, 22, 23

In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 21, 2018 8:52 am

Foaie verde de dudau/Si-o sa fie si mai... bine!  Laughing


În istoria noastră persistă complexul tributului plătit turcilor. Faptul că timp de 400 de ani am cotizat la Înalta Poartă pentru a fi lăsaţi în pace pare a fi una din paginile cu care efectiv nu ne putem împăca. Dar oare a fost atât de crâncen acel tribut?

Încă din vremea cuceririlor arabe, după ce populaţiilor cucerite li s-a permis trecerea la islam, în imperiu s-a încetăţenit o taxă pentru cei de altă religie: dacă nu erai musulman, plăteai o taxă modică şi erai lăsat să-ţi practici religia fără oprelişti. Imperiul Otoman a moştenit această practică, iar în cazul Ţărilor Române, tributul plătit era de fapt o taxare a religiei. În schimbul plăţii tributului, cele două state - Muntenia şi Moldova, care nu erau paşalâcuri! - erau lăsate să-şi practice libere religia. Mai mult, în interorul celor două ţări legislaţia interzicea practica musulmană, iar ţările aveau un regim de largă independenţa în raport cu Înalta Poartă!

Tributul plătit de Ţările Române a pornit de la o sumă modică de vreo 2 000-3 000 de ducaţi fiecare, fiind apoi crescut constant. Când simţeau că preţul cerut a crescut prea mult, domnitorii protestau. Unii opreau plăţile şi harţa cu Imperiul se relua. În cazul în care câştigau bătăliile pornite de otomani, domnitorii nu mai plăteau nimic sau negociau o scădere simţitoare a tributului. Dacă pierdeau, unii se-alegeau cu un cap mai puţin, alţii cu o creştere a birului. Fiecăruia după putere, am putea spune.

Ei bine, toată această perioadă este una complexantă pentru noi prin prisma faptului că am fost taxaţi pentru libertate, scurgându-se astfel constant o mare bogăţie dinspre noi spre ei. Calculând însă sumele totale plătite de către Ţările Române Imperiului Otoman în cei 400 de ani, ajungem la o sumă situată între 16 000 000 şi 20 000 000 de ducaţi. Transformând în aur ne rezultă că întreg tributul plătit s-a situat între 515 000 şi 643 000 uncii de aur. Ceea ce, convertit în dolari la preţul actual(aprox. 1300$/uncie) înseamnă o sumă cuprinsă între 670 şi 840 milioane de dolari!

Abia acum, cu aceste cifre în faţă, putem înţelege dezastrul în care ne aflăm în prezent. Păi numai pentru achiziţia fierului vechi zburător denumit F-16 am plătit un tribut de 620 milioane $, adică aproape cât le-am dat turcilor în toată istoria. Dacă ar fi rămas lucrurile doar aici poate că am fi răsuflat uşuraţi, dar a venit la pachet şi obligaţia achiziţionării sistemului Patriot care ne costă în total 3,9 mld.$! Da, aţi citit bine! Practic, pentru asta plătim de aproape şase ori mai mult decât am dat tribut turcilor în întreaga istorie! Bani care zboară, se volatilizează inutil. Să mai adaug că Fifor vrea să mai cumpere alte avioane F-16, să mai ia şi submarine şi să mai construiască şi fregate! S-a întrebat cineva de unde aceşti bani? Desigur că nu, deoarece banii pentru cumpărarea tehnicii militare nu se alocă pe baze economice, ci în funcţie de cererile stăpânilor. Vor americanii bani? Perfect, decartăm! Vrea Germania bani? Imediat cumpărăm submarine şi transportatoare! S-a pronunţat Olanda că ar vrea şi ei ceva? La fix, decartăm pentru curvete! Pardon, corvete.

Şi dacă ar fi doar banii, ar mai fi cum ar mai fi, însă umilinţele pe care le îndurăm, în ciuda birurilor usturătoare, ne fac să ne uităm cu simpatie la perioada otomană în care unii domnitori mergeau în genunchi la sultan. Să ajungă un ambasador obraznic să bată cu pumnul în Parlament nu s-a întâmplat niciodată aici! Să te trezeşti cu o piţipoancă precum pisi aia de la ambasada Olandei că dă comunicate nesimţie despre cum ar trebui făcute legile, n-ar fi fost de conceput vreodată. Să suportăm tot felul de paraşutaţi în funcţii înalte, să fie nevoie de aprobarea unui nimeni de ambasador - şi prost ca noaptea pe deasupra - pentru a schimba vreo coadă de topor din funcţie, asta chiar că nu părea de conceput. Iată că se poate! Se cutremură domnitorii români în morminte. Nici fanarioţii nu s-ar fi gândit vreodată că românii ar putea ajunge atât de jos!

Privind câţi bani se aruncă inutil pe geam şi câtă umilinţă se înghite, stau şi mă întreb un lucru: dacă perioada otomană e un complex istoric pentru noi, actuala ocupaţie americano-occidentală oare ce va reprezenta pentru generaţiile viitoare? Mai e şi o altă ipoteză: dacă am ajuns atât de tembeli încât să volatilizăm de pe-aici anual sume de 5-6 ori mai mari decât tributul plătit patru secole, oare vor mai exista generaţii româneşti viitoare? Gândiţi-vă bine la asta!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Feb 22, 2018 12:40 pm

laugh


Stan Constantin
acum o oră

Cum se conduce o țară? Vin doi băieți de băieți, gașcă de cartier de porcurori, și zic: ”Bă, azi îl facem pe premier, mama lui de pui de lele! Auzi tu! Să-și permită el să ia decizii fără s-o întrebe pe șefa, mânca-i-aș pizda ei de frumoasă și forțoasă!”

Și, cu berea în față, se pun pe scris denunțuri. După care se gândesc: ”Bă! Cine e azi denunțător de serviciu? E la beci, sau acasă? Aduceți-l încoace!” Scuturat bine, ”denunțătorul de serviciu” semnează, băieții fac ”dosar penal”, mașina de propagandă se pornește, Marele Ficus face spume împotriva ”penalilor”, premierul demisionează, conieț film! După vreo doi trei ani vine vreun judecător năuc și zice că ”faptele nu există!” Și iar conieț! Carieră politică, viață de familie, demnitate. Dar cui îi pasă! Porcușorii merge mai departe. Că ei sunt imuni!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 26, 2018 1:50 pm

Justiție cu gust de GulagAm evitat să mă pronunț asupra manifestațiilor din Piața Victoriei, în primul rând fiindcă știu oameni naivi sau de bună credință care au participat sau participă încă la ele, ferm convinși că apără „justiția” & shit. Eu le-am atras atenția încă de la începutul manifestațiilor din urmă cu un an că eu, umilul lor cunoscut / amic / prieten, adică un om relativ blând, civilizat, cinstit, nepurtător de pistol sau de altă armă, liniștit în trafic, manierat (zic eu) cu oamenii în vârstă, respectuos cu femeile etc. etc. etc. deși n-am fost în viața mea „pesedist” aș putea fi acuzat relativ ușor că sunt „ciumă roșie”, date fiind simpatiile mele deloc ascunse față de stânga adevărată, față de istoria luptelor de clasă și față de doctrina socialismului clasic (în speță față de socialismul din „Programul de la Erfurt”, pe care îl socotesc și azi ca fiind cel mai avansat program politic din toate timpurile al clasei muncitoare / clasei mijlocii, care încă n-a fost vreodată transpus cu adevărat în realitate în vreo țară). Și pe cale de consecință nu am cum să rezonez cu niște manifestații la care se repetă ad nauseam un slogan de sorginte nazistă:

Und stehen nun zum Kampf bereit,
Gegen die rote Pest

pe care îl cântau SS-iștii lui Hitler în timp ce căsăpeau fără discernământ în stânga și-n dreapta evrei, homosexuali, vagabonzi și mai ales oameni cu simpatii politice de stânga (socialiști și comuniști). Așa că am fost înțeles, sper, de oamenii pe care îi cunosc, de ce nu particip și nu rezonez cu un demers care mi se pare de la bun început fundamentat simbolic și ideatic pe niște baze foarte, foarte greșite, deși e posibil să avem de-a face cu o cauză probabil bună. După ce am lămurit acest aspect al neparticipării, neangajării și, în fond, al indiferenței mele, am urmărit mereu cu relativă nepăsare zbaterile „societății civile din piață” de a mai aduna cât de cât o mulțime relevantă la manifestațiile ei. Nu m-ar fi interesat prea mult nici dacă adunau o mie de oameni, nici dacă adunau un milion. Da, eu fac parte dintre cei acuzați că se duc cu zecile de mii la mall, beau prin Centrul Vechi, se duc la film sau pur și simplu preferă să stea cu familia, în timp ce alții și-au asumat cu de la sine putere „povara” apărării democrației și se bat cu caii jandarmilor. Pur și simplu un grupuscul cu simpatii și lozincăraie cripto-nazistă nu poate decât să mă lase rece, indiferent ce zice că apără. Să fie la ei, acolo…

Ceea ce pentru mine continuă să fie șocant, însă, este că la mai bine de un an de la debutul acestor manifestații „de apărare a justiției” acel grupuscul care se intitulează ca „reprezentând” el știe pe cine, ce, și cum, #rezistând, #insistând, ceva pe-acolo, nu doar că nu a renunțat la retorica nazisto-totalitară, ci o adâncește fără nici o jenă. La manifestația de azi, 25.02.2018, desfășurată pe un ger de crăpau pietrele, toată lumea a putut vedea cum oamenii confecționaseră un șir de pancarte intitulate generic „Ce vrem?!” [sic!] al căror conținut îl transcriu cu fidelitate:

„Ce vrem?!
1. Demisia Dragnea & Tăriceanu din funcțiile de conducere ale parlamentului.
2. Stoparea legilor pentru corupție.
3. Legile deja votate să fie respinse de Klaus Iohannis.
4. Desființarea comisiei lui Iordache, care a făcut legile. Demisia lui Iordache din Parlamentul României.
5. Numirea unui prim-ministru care să nu aibă nici o legătură cu Dragnea. Dăncilă nu e o variantă acceptabilă.
6. Judecarea proceselor de corupție cu termene la o săptămână.
7. Confiscarea extinsă a averilor corupților condamnați.
8. Fără condamnați pe funcții publice.
9. Nici o eliberare înainte de termen, dacă nu e plătit tot prejudiciul.
10. Aplicarea deciziei poporului de la referendumul în care s-a stabilit să fie 300 de parlamentari.
11. Repartizarea corectă a mandatelor de parlamentari pentru românii din diaspora.”

După cum putem observa, tot cerințe „una și una”. Sunt, la grămadă, cerințe care contestă funcția legislativă a parlamentului (1, 2 – deși aici mărturisesc că nu înțeleg despre ce e vorba, că nu cred că parlamentul a dat vreodată legi „pentru corupție”, corupția fiind prin definiție ceva… ilegal!), funcția reprezentativă a parlamentului (10, 11), libertatea alegerilor, a funcționării parlamentului și a guvernului (1, 4, 5), cerințe care încalcă în mod flagrant drepturile omului (6, 7, 8, 9) etc. etc. etc.

Legat de ultima observație, fac numai un comentariu, apropo de „judecarea proceselor de corupție cu termene la o săptămână”. În mintea bolnavă a cuiva cu simpatii totalitare asta ar putea suna minunat, numai că într-un sistem democratic justiția trebuie înfăptuită în aceleași condiții pentru toată lumea, adică nu poți să-l judeci pe unul care a furat o găină sau a contestat în instanță suspendarea permisului cu termene de 3 luni și pe „corupt” cu termene de o săptămână. Dacă apărarea are nevoie de timp pentru aducerea unui martor, dacă judecătorul vrea să cunoască în amănunt dosarul? Să dai termen „de judecare” unui dosar – așa ceva e stalinism, nu e justiție! Numai în stalinism un proces juridic era o procedură funcționărească, birocratică, la normă, dar motivul era foarte simplu: deoarece sentința se știa dinainte și n-avea nici un sens să se piardă vremea, totul trebuia să meargă „ceas”!… Doamne, Dumnezeule, ce „justiție” pretind indivizii ăștia că apără?…

Și cum mai putem vorbi în 2018 de „confiscarea extinsă a averilor”, de parcă am mai fi în Germania anilor ’30-’40, care confisca (inclusiv post-mortem, dacă ne gândim că morților de la Auschwitz li se smulgeau dinții de aur din gură) tot ce lăsau indezirabilii în urma lor, sau în Estul European din anii ’50?… Și nu pot să nu mă întreb: cum pot lideri de opinie, formatori, scriitori, oameni de litere precum Gabriel Liiceanu, Mihai Șora, Mircea Cărtărescu, Cezar-Paul Bădescu etc. – și aceștia sunt doar câțiva care îmi vin rapid în minte, că e vorba de mult mai mulți intelectuali – să se asocieze cu retorica barbară a nătângilor din Piața Victoriei?!… Unii dintre ei știu că au și fost pe acolo. De ce nu au încercat să le atragă atenția celor care formează discursul de acolo, din piață, că nu e chiar ok să strigi cu „rote Pest”, să agiți figuri de politicieni care nu-ți convin îmbrăcate în zeghe și să susții, în numele „apărării justiției”, reîntoarcerea la … stalinism?! Într-un an de zile eu zic că s-ar fi putut educa până și cel mai tâmpit și greu de cap învățăcel, doar cu o mică doză de bunăvoință (poate și de curaj?). Altfel, ce să zic, atenție la tovarășii de drum, că de regulă atunci când au fost „întovărășiri” de-astea între intelectuali și fel de fel de dubioși, la final, dacă drumul a ajuns până la urmă undeva, nu dubioșii au sfârșit-o prost!…

În unii se trezește nostalgia când văd marea. Alții, atunci când gustă o madlenă. Se pare că la București se trezesc niscaiva nostalgii atunci când vine din Siberia crivăț cu -15°C de 1 martie…
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 27, 2018 8:06 am


Stan Constantin
ieri la 21:06

Ideea americanilor o fi fost luminoasă, dar suferă de un mare cusur: nu are legătură cu realitatea. Nu doar cu realitatea României, ci cu realitatea, în general. Este din seria acelor idei luminoase care au însângerat nordul Africii și Orientul Mijlociu, în ucigașa ”primăvară arabă”, și care însângerează și azi Siria.

În fond, nu este una nici strălucită, nici nouă. Nouă nu este pentru că au inventat-o alții, prin secolul XIX, sub numele de ”luptă de clasă”. Și nici strălucită nu este, pentru că, practic, asmute tinerii împotriva bătrânilor, pe cei din clasele avute împotriva săracilor. Este o formă de nazism adusă la ora FB, Twitter și Google.

Acum revenind la ceea ce spune BTI despre armata dispărută a celor 140.000 de ”restarteri”, armată finanțată de guvernele unor țări occidentale, în frunte cu cel american, este o utopie să crezi că poți întreține avântul revoluționar al atâtor oameni. E mai simplu să plătești câteva zeci de lifte, gen Kovesi, Coldea, Anaconda, Maior, Predoiu și compania, și băieții distrug pe oricine. 140.000 de oameni, cei mai mulți cu studii superioare, și cu ceva stagii prin străinătate, asta înseamnă niște oameni care, la un moment dat, pot gândi cu capul lor, pot analiza critic contextul, și se pot deroba de ”sarcini”, mai rău, se pot întoarce împotriva ”angajatorilor”. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai ales că marea lor majoritatea avea autonomie financiară, indivizii nu depindeau de pomana americanilor și vest-europenilor. Au rămas să activeze, în sensul propriu al cuvântului, Mălin Bot și încă niște scursuri, care nu-și găsesc locul nicăieri, și pentru care banii ăia sunt vitali. Cei care mai #rezist o fac mai mult din inerție, în amintirea frumoaselor vremuri, când se dădeau cu curul de pământ și sunau pietricele în peturi.

”Restart România” a fost un experiment de inginerie socială, un instrument de control politic, de lobby pentru guvernele finanțatoare. Un experiment eșuat, plecat de la o premiză falsă, aceea a ”revoluției permanente”. Așa ceva nu există! Știau asta și bolșevicii. Acum o știu și ”progresiștii”. Dacă vrei să schimbi lucrurile, trebuie să-ți murdărești mâinile. Chiar cu sânge, la nevoie. Intermediari de genul tefeliștilor mai mult încurcă, decât ajută. Oricum Kovesi a dovedit că, singură, face cât 140.000 de ”rezistenți”. Și analiza cost/beneficii a dus la ”înțărcarea” ”restarterilor”, și la supralicitarea Kodruței. De asta a devenit indispensabilă ocupanților, de asta o acoperă unii cu tinichele: pentru că poate face tot ceea ce nu poate face strada, care, totuși, se exprimă democratic. Kovesi este esență de totalitarism, de asta are ”performanțe”. Și ocupanții nu-și pot permite să piardă simultan și armata de ”restarteri”, și pe călăul democrației.

Ciudat este că analiștii serviciilor americane n-au văzut impasul. Bine, specia asta de bizari de la Washington n-a văzut ea multe, și a dus de vreo câteva ori lumea în pragul catastrofei. Faptul că fac să sufere 20 de milioane de români este, practic, un amănunt care nu contează. Pentru că nu le pasă. Suntem niște pixeli pe o fotografie deformată a unei lumi care nu este, totuși, locul de joacă al americanilor. Nu toată. Să vedem ce va urma. Sigur nu imaginația le lipsește ălora de la Washington. Și nici România nu duce lipsă de cozi de topor.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 01, 2018 9:34 am

Stan Constantin
ieri la 22:37


”Bilanțul DNA” este, an de an, o farsă pe cât de sinistră, pe atât de periculoasă. Sinistră, pentru că demonstrează un singur lucru: nu știm să definim fenomenul, și credem că statisticile(relative și lipsite de relevanță) amorțesc spiritul critic și închid gura contestatarilor Zeiței anticorupției. Periculoasă, pentru că întreține ideea că dacă umplem pușcăriile cu politicieni, ne-am rezolvat problemele.

M-a pus dracu să deschid televizorul, azi, și iar m-am enervat! Există vreun singur pulifrici, începând cu Marele Ficus și terminând cu ultimul gunoi din DNA sau SRI, capabil să demonstreze, cu cifre, statistici, alea, alea, că lupta împotriva corupției este un succes, iar ca urmare bunăstarea românilor crește, iar sărăcia scade? Evident, nu!

Din 2005, de când a început isteria anti-corupție, sărăcia a crescut! Polarizarea socială a crescut dramatic! Au plecat din țară cel puțin 2,5 milioane de români, căutând o viață mai bună! Tot din 2005 costurile acesteiminciuni sinistre, numită ”anticorupție” au crescut exponențial. Uitați-vă la efectivele SRI și DNA! Uitați-vă la bugetele lor! La costurile ascultării/urmăririi a cel puțin un milion de oameni! La costurile afacerilor distruse de imbecilii de la DNA! La ravagiile făcute de firmele acoperite ale SRI în bugetele publice! La nenorocitele alea de ”organe de presă”, propagandiști ai ”Cântării anti-corupției”, cu jurnaliști plătiți la pungă din bani obținuți din acte de corupție! Să mai vorbesc de ura și de tensiunile din societate?

O democrație distrusă, un sistem politic pe butuci, o societate civilă transformată în firmă de lobby, o țară ajunsă într-o poziție subalternă, cu suveranitatea limitată, și, practic, neguvernabilă, cu guverne și miniștri schimbați aproape la fel de des precum ciorapii, cu procurori și securiști deasupra Constituției și legilor, care se bucură de imunitate și de impunitate! Ei bine, președintele României vine și ne spune azi că totul merge cum a fost planificat, iar România este tot mai stimată și admirată pentru ceea ce face împotriva corupției! Și că va fi bunăstarea pe noi grămadă!

Doamne, de ce ne urăști? Ce dracu am făcut? Ne-am înhăitat cu ticăloșii ăia de romani, care-i persecutau pe creștini, idiotul ăla de Deceneu a stârpit viile, sau ce-am făcut? O fi pentru că n-o iubim pe Lulutza ca pe Maica Domnului? Dă un semn! Spune ceva! Că nu mai înțelegem nimic!

Până când nu vom defini clar misiunile instituțiilor de forță, nu vom construi mecanisme de control, care să prevină abuzurile lor, nu-i vom pedepsi pe cei care fac abuzuri, nu vom reuși să reducem corupția. Orice ar crede unii sau alții. Iohannis a făcut un mare rău luptei anti-corupție(care este mai necesară ca oricând!) refuzând să accepte propunerea de destituire a lui Kovesi. A ratat o mare oportunitate politică, dintr-un calcul politic meschin. Și greșit, lucru de care se va convinge rapid. Mai mult, își creează un posibil oponent la alegerile din 2019 care, nu, nu este Ciorduța!

DNA trebuie reconstruit din temelii.Încadrată cu personal profesionist, cu experiență în domeniu, care să acționeze ca atare, nu ca membri ai unui partid sui-generis, participant la lupta politică și făcând jocuri de putere. Pentru că, până acum, paradind politicieni și oameni de afaceri, orbește, sau la comandă, de dragul statisticilor, DNA n-a reușit decât să paradească democrația. Și mă tem că a făcut-o ireparabil.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 02, 2018 6:46 pm

Articolului lui Paul Hitter mi-a amintit de fata facuta de securistul care tot incerca sa ma racoleze, atunci cand i-am spus ca voi colabora numai daca imi va aduce o dovada, una singura, ca SRI e in slujba statului si boborului. laughSECURISTII

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nu am sa scriu istoria Securitatii acum. O stim cei mai multi dintre noi. Romania este ca in multe alte cazuri, impartita in doua si in aceasta privinta. Securistii si restul cetatenilor. Fantoma Securitatii ne bantuie pe toti, cel putin daca asculti ceea ce zic oamenii sau ceea ce scriu. De la mic la mare, tanar sau batran, toti au invatat aceasta placa. Daca cineva are mai multi bani, este imediat tatuat: Securistu! Daca un eveniment istoric decurge intr-un anume fel, este clar: Securistii au fost. Te uiti la stanga, vezi securisti. Te uiti la dreapta? Securistii sunt acolo! Te uiti in sus , dai de securisti. In jos? Aceiasi securisti. Pe vremuri invectivele erau de toate felurile, dar dupa 1990, am mai adaugat una: r’ai al dreacu de Securist! In politica? Securistii la datorie! In afaceri? Securistii prezenti! In biserica? Securistii slujesc la altar! In fotbal? Securistii au echipe. Jurnalistii? Securisti toti! Romania se afla in colaps economic. Securistii sunt de vina! Colaps educational. Tot securistii! Colaps cultural? Securistii si in cultura! Nu merge liftul? R’ati ai dreacu de securisti! Presedintele tarii? Un Securist! Cine a vandut pamanturile tarii? Securistii! Cine a vandut fabricile? Cum cine? Securistii! Cine sunt securistii? Unii de pe alta planeta! Au coborat intre noi, si au facut si fac in continuare toate relele din aceasta tara! La orice colt de strada, cineva spune despre altcineva: cine ma? Ala? E securist! Incerci sa ai o atitudine vis-a vis de un subiect sau altul? Aaa, esti securist! Gica Hagi? Pai nu stiati ca e securist? Angela Similea? A fost o securista! Chiar si Regele Mihai s-a pupat cu Securitatea! Dumnezeu din ceruri? Lucreaza la Securitate domne! A colaborat! Stim noi! Uitati-va la voi, in propria casa! Cineva, nu spun cine, unul din membrii familiei este sigur Securist! Iesi cu prietenii la bere? Eheei, care dintre noi este securist? Cum care? Ala care nu e de fata!

La orice numire, mai mica sau mai mare, presa, formata si ea din securisti, se apuca sa rascoleasca, doar doar o gasi pe undeva, un mic document ceva, si se gaseste intotdeauna. Te duci la un restaurant? Chelnerita cu siguranta este Securista! Daca tai friptura intr-un anume fel, cu siguranta vei gasi un microfon sau o micro camera de filmat. Despre bugetele si numarul colaboratorilor SRI nu are rost sa vorbim, au circulat pe net tabele intregi.

Se pune astfel intrebarea legitima:  daca de 30 de ani ne confruntam cu Securistii, de ce nu am vazut un protest masiv in fata sediului SRI?

Am sa imi raspund singur: Pentru ca Securistii sunt peste tot. Desi toti Romanii se plang de securisti, cand au de-a face cu unul in particular, il admira. Simt puterea, banii din spatele persoanei. Este bun un Securist acolo la casa omului. Nu stii cand ai nevoie de el, doar stim cu totii ca ei sunt baietii care rezolva orice.

Romania nu ar trebui sa se numeasca Romania ci Securitatea. Un nou nume de tara. Securitatea. Astfel fiecare cetatean va fi Securist si problema rezolvata. Fiecare fost cetatean urmarit isi va imbratisa urmaritorul intr-un tango lasciv si pasional. In momentul in care fiecare cetatean va urmari pe celalalt cetatean, vom deveni, si suntem, cea mai sigura tara din lume! Daca am avut pana acum, mica unire, marea unire, cred ca in 2018, este momentul sa avem Marea Securime! Vivat!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Mar 17, 2018 1:15 pm

A fost de ajuns să se schimbe Cîntarea României cu Cîntarea Uniunii Europene, care se practică azi, zi de zi, ceas de ceas, la televizoarele din țara noastră.

România s-a angajat deja pe drumul aspru, dar plin de satisfacții și împliniri, al creării unui stat capitalist multilateral dezvoltat, chezășie de civilizație europeană și progres, alături de frații noștri din celelalte țări europene.

În rest, Securitatea a fost schimbată cu DNA – ul, PCR – partidul unic are corespondentul perfect în actuala clasă politică, în care toți sînt o apă și un pămînt, raportările false, cu 'jde mii de tone de grîu la hectar, s-au transformat în poveștile INS și BNR despre șomajul și inflația din România, printre cele mai mici din Europa, respectiv în constanta creștere economică a țării noastre din ultimii ani, deși România nu mai are demult o economie care să producă plus-valoare, și așa mai departe.

Românii nu mai stau la coadă la lapte, ci la moaște, activiștii de partid sînt acum experți anti-corupție, rubla transferabilă a devenit euro, în general vorbind, lucrurile nu s-au schimbat foarte tare.

Țara este condusă de fel de fel de aparatciki, care se schimbă periodic, nu în urma congreselor PCR, ci a unor așa-zise alegeri libere, iar ordinele nu mai vin de la Moscova, ci de la Washington, uneori via Bruxelles.

Aplaudacii și menestrelii sistemului sînt la fel de grețoși, cu mica diferență că acum locul TVR-ului unic a fost luat de mai multe televiziuni, auto-intitulate ca fiind de știri. Cultul personalității este la fel de prezent și de toxic, doar că acum slugile au mai mulți stăpîni pentru care să trudească.

Pionierii și uteciștii sînt acum tineri frumoși și liberi, intelectualitatea colaboraționistă cu sistemul e bine-mersi, la locul ei. Nu mai sîntem comuniști, sîntem capitaliști, nu mai cîntăm trecutul glorios, ci viitorul minunat globalizat european, dar astea sînt diferențe de nuanță. Săracii au rămas tot săraci, iar bogații tot bogați. Doar discrepanțele între unii și ceilalți s-au mărit sensibil.

Milițienii sînt la fel de mulți și proști, ba parcă mai mulți și mai proști decît înainte de 1990. Neamurile proaste sînt tot la putere, corupția tot în floare, birocrația absurdă și reglementările aberante au fost duse de UE pe cele mai înalte culmi.

Spitalele sînt tot imunde și prost dotate, școlile tot instituții pentru spălarea creierului copiilor au rămas, țăranii tot în fudul curții își fac treaba. Românii se află tot după o Cortină de Fier, doar că de data asta sînt de cealaltă parte, sărăcia și nivelul de trai au ajuns la cotele unui adevărat dezastru social.

Pînă și ”circurile foamei”, gîndite de Ceaușescu, au fost transformate de UE în unități de alimentație în masă, acum denumite super-marketuri și mall-uri, iar politica de austeritate gîndită de mințile luminate ale Uniunii nu diferă prea tare de măsurile adoptate de Nea Nicu.

Cureaua o tot strîngem de cîțiva ani, întocmai ca înainte de 1990, și în curînd o să punem și un palton în plus, ca urmare a exploziei prețului le gaze, dictată unilateral de FMI și Comisia Europeană.

Doar pe Ceaușescu nu mai avem cum să îl aducem înapoi, ca să fie tabloul complet. Se găsesc însă destui care să îi ia locul cu brio.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Sam Mar 17, 2018 6:14 pm

Propaganda baschetozei a devenit foarte agitata si o injura pe Dancila. Cica , in loc sa fie precupata de autostrazi, o mananca in cur descretizarea protocoalelor laugh In privinta protocolului SRI- PICJ, presupun ca ar fi cel mai usor de desecretizat din momemnt ce a fost denuntat.

Avem asa:

Luni: Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu declara la TVR ca deciziile CSAT nu reprezinta o baza legala pentru protocoale si ca vom avea o surpriza daca ele vor fi facute publice

Joi: Senatorul Serban Nicolae ii cere presedintelui

Klaus Iohannis sa desecretizeze protocoalele

Vineri: Presedintele Romaniei da un comunicat in care spune ca deciziile CSAT nu au prevazut incheierea protocoalelor si ca ele pot fi desecretizate doar la initiativa institutiilor emitente, prin HG.

Vineri seara, dupa 21:00, premierul Viorica Dancila, in urma comunicatului Administratiei Prezidentiale, cere institutiilor emitente de protocoale secrete sa initieze procedura de declasificare.

Din experienta am invatat sa nu mai cred in coincidente. Desecretizarea protocoalelor se cere de doi ani, inclusiv de asociatiile de magistrati. Pana acum subiectul a fost ignorat de cei cu putere de decizie, inclusiv de presedinte (care are obiceiul sa ignore orice scandal pe tema mafiei din justitie). Protocoalele TREBUIE declasificate fiindca sunt ilegale insa ma intreb ce s-a intamplat de in sfarsit i-au dat curs.

Urmeaza asa: (cred eu..)
la inceputul saptamanii viitoare: SRI va anunta ca declasifica protocolul cu Ministerul Public si posibil celelalte 65 de institutii cu care are astfel de intelegeri. E nevoie insa si de acordul celeilalte parti.
Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, va fi pus in sah. Va trebui sa aleaga intre a o proteja, in continuare, pe Laura Codruta Kovesi (semnatara protocolului in 2005) si a da curs solicitarilor. Daca se incapataneaza, se izoleaza si intra in conflict cu tot statul, daca nu, iese din misiunea pe care i-a incredintat-o Raluca Pruna.

(Ca sa intelegeti contextul: Tiberiu Nitu a fost inlaturat de Kovesi de la conducerea Ministerului Public cu un dosar in care nu s-a mai facut nimic de trei ani (ca a beneficiat de o motocicleta antemergator). La scurt timp, prietena doamnei Macovei de la Bruxelles, Raluca Pruna, sustinatoare a Laurei Codruta Kovesi, l-a adus Augustin Lazar pe aceasta functie. Despre Lazar s-a vorbit ca ar fi avut dosar la dna dar informatia nu a fost niciodata confirmata de institutie. Oricum, Lazar a primit in urma cu o luna un avertisment. Traian Berbeceanu, un apropiat al Laurei Codruta Kovesi, a declarat la ICCJ ca Lazar a intervenit la el sa nu puna sub acuzare un interlop (fapta penala, competenta dna). Traian Berbeceanu este politistul pentru care DNA a deschis dosar unor procurori DIICOT, si a intrat in conflict direct cu DIICOT, pentru ca l-ar fi pus acuzare fara destule probe”
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


„Noi am primit (de la SRI – n.r) un număr de 65 de protocoale, când am solicitat toate protocoalele, dintre care 64 valide şi unul denunţat. Cel denunţat este protocolul dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi SRI. După care am primit, tot în adresa respectivă, că mai există şi alte protocoale pe care urmează să mi le trimită, dar pe care le vor trimite după ce vor obţine acordul terţei părţi, ceva de genul ăsta. Dar fiind protocoalele cu alte instituţii, au nevoie şi de acordul celorlalte instituţii”, a precizat Manda.

Întrebat cum va acţiona Comisia şi dacă se va cere desecretizarea protocolului, Claudiu Manda a răspuns că urmează să discute acest subiect în următoarea şedinţă.

„Punctul de vedere al CSAT-ului şi comunicatul de presă este unul corect. Dacă se doreşte desecretizarea, a spus CSAT-ul cum se face. O să discutăm în prima şedinţă acest subiect, dacă să cerem desecretizarea şi dacă o să cerem, probabil o să cerem pentru că noi avem nevoie doar la raportul pe care-l întocmim. O să facem referire la acest protocol. Dacă va fi secret, o să îl includem în raportul secret, dacă o să fie desecretizat, o să-l prezentăm în raportul pe care o să-l facem public”, a explicat preşedintele Comisiei SRI.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

T.Toader a avut o interventie interesanta, mentionand ca va solicita si el Ministerului Public descretizarea protocoalelor semnate cu SRI, inclusiv de DNA. Cu alte cuvinte, fie presupune, fie are informatii ca un astfel de protocol suplimentar exista, in afara de cel denuntat dintre SRI si Parchetul general.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Mar 20, 2018 12:50 pm

Daca nu chiar iesirea din NATO si UE, macar intrarea in Grupul de la Visegrad tot o urmaresc securistii de bine prin ultimele desfasurari de evenimente. Laughing

Dumitru Iliescu
15 ore · Mogoșoaia ·

CIA SI PROTOCOALELE SRI

TRADARE SI TRADATORI

Se implinesc 4 ani de cand am furnizat, unei structuri cu atributii in domeniul sigurantei nationale, informatii relevante referitoare la implicarea agentilor CIA in actiunile derulate de catre binomul SRI-DNA impotriva oamenilor politici, oamenilor de afaceri, ziaristilor, magistratilor si specialistilor in diverse domenii de activitate, considerati incomozi sau perceputi cu un anumit grad de ostilitate fata de interesele americane si vest-europene, fata de marile companii din aceste state. Va puneti, firesc, intrebarea: cine a initiat elaborarea celor 67 de protocoale (dupa unii 65, 66 dupa altii)? Putini cunosc insa faptul ca initierea acestor protocoale a fost opera CIA. Nu direct, ci prin intermediul conducerii SRI! Agentii CIA au reusit, relativ destul de repede, sa corupa si sa fidelizeze conducerea acestei structuri de informatii, atat de necesara statului roman, si sa determine devierea activitatii acesteia spre actiuni menite sa sustina si sa faciliteze promovarea si protejarea intereselor americane in aceasta zona geo-strategica. Dar aceasta actiune agresiva din partea partenerului strategic nu a inceput cu determinarea elaborarii si semnarii diverselor protocoale, ci cu sustinerea SRI in demersul sau de a convinge conducerea politica a Romaniei, in speta CSAT si nu numai, de necesitatea transferarii, in zona amenintarilor la siguranta nationala, a faptelor de coruptie si altor fapte considerate periculoase, ocolind intr-un mod fraudulos Parlamentul, singura autoritate publica abilitata sa faca acest lucru. Dupa adoptarea Hotararii CSAT, care incununa cu succes demersul initiat tot de CIA, agentii acesteia au trecut la faza urmatoare si anume solicitarea, adresata domnilor Maior si Coldea, de a initia protocoalele despre care am facut vorbire mai sus. Acum intelegeti de ce aceste protocoale, inclusiv cel cu PICCJ, au fost initiate de catre SRI si nu de catre Ministerul Public. Interesul de a controla zonele de referinta: politica, economica, juridica, informationala, militara – si, nu in ultimul rand, mass-media - era al americanilor si partenerilor vest-europeni, iar SRI era cel mai important instrument pe care il aveau pentru realizarea acestor interese. Prin initierea si semnarea acestor protocoale de catre SRI cu cei ce prezentau interes pentru reprezentantii Unchiului Sam se realiza participarea nemijlocita a ofiterilor serviciului la elaborarea actelor si deciziilor care se luau in zona respectiva. In acest mod, partenerul strategic avea controlul direct asupra activitatilor institutiilor cu care s-au semnat protocoalele, si se evita luarea unor masuri care sa le lezeze obiectivele. Am expus detaliat, in fata Comisiei de control al activitatii SRI, actiunile intreprinse in zonele mentionate anterior. Spatiul nu-mi permite sa fac referire la toate interventiile expuse in fata comisiei, si de aceea am sa subliniez doar cele referitoare la justitie, iar despre celelalte mi-am propus sa vorbesc intr-o postare viitoare. Nu am sa reiau ceea ce deja am declarat in mod public. Vreau doar sa precizez faptul ca stabilirea tintelor, a persoanelor care urmau sa intre in vizorul DNA, se facea de foarte multe ori de catre reprezentantii CIA la Bucuresti, cu care Maior, Coldea si Kovesi se intalneau foarte des. Eram la curent cu aceste aspecte, cu ceea ce stabileau vis-a-vis de oamenii politici sau oamenii de afaceri, si de fiecare data am transmis informatiile respective catre o structura cu atributii in domeniul sigurantei nationale, care sa-i informeze pe cei abilitati sa ia masurile necesare, inclusiv pe Presedintele Romaniei. Toate faptele lor, care exced cadrului legal, sunt grave, dar cel mai grav mi s-a parut ca CIA avea agenti la vedere, care functionau chiar in sediile institutiilor de forta! Asa a functionat Statul Paralel: sub coordonarea nemijlocita a partenerului nostru strategic! Dar despre acest subiect voi comenta intr-un episod viitor...[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Pe de alta parte, Dragnea simuleaza europenizarea totala fortata, anuntand practic decesul Leului in anul Centenarului. veselie[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 23, 2018 9:05 am

Andrei Boceanu
· 12 ore ·

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
În 2007, când lansa pe piață primul iPhone, Steve Jobs povestea că în timp ce-i prezenta unui prieten noul dispozitiv, acesta nu a mai așteptat să afle detalii despre inovația Apple, fiind impresionat încă de la primele atingeri ale ecranului și rostind o replică memorabilă: "You had me at scrolling..."
Astăzi am văzut și eu “Planul comun de măsuri pentru eficientizarea activităților de prevenire și combatere a evaziunii fiscale”, unul dintre faimoasele protocoale (secrete până mai ieri) inițiate de instituțiile de forță ale statului. Și vă spun cu sinceritate că "you had me at" prima frază. Am parcurs tot documentul așa, din curiozitate și ca să nu zic că nu l-am citit. Dar prima frază a fost cea care a făcut ca orice alt detaliu să pară aproape insignifiant:
"Monitorizarea contribuabililor cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat, a societăților comerciale nou înființate [...]”.
Adică, printr-o hotărâre CSAT, orice contribuabil român, persoană fizică sau juridică, a fost considerat suspect. De ce anume am fost suspectați? De orice au vrut instituțiile de forță, astfel încât să poată monitoriza tot ce mișcă în țara asta. Sper că nu ați uitat de sutele de agenți SRI detașați la ANAF. Au eliminat evaziunea? Nu, pentru că nu au țintit evazioniștii, ci persoanele și firmele incomode, făcând loc pentru preferații instituțiilor de forță. Punem pariu că preferații vorbesc limbi străine?... A, mă scuzați... nu avem voie să comentăm privitor la investitorii străini. Ei sunt sacri, ca Kovesi. În mod evident, ai noștri trebuie dați la o parte dacă incomodează vreun investitor "strategic". Nu cumva să îi speriem, că vor pleca din România și nu va mai avea cine să plătească sclavii cu salarii de mizerie, și să scoată din țară profitul realizat, cel puțin dublu față de cât ar face în orice alt stat "civilizat". Și ne mai mirăm că toată europa occidentală ne ia de proști și ne dă șuturi în fund pe oriunde ne prinde. Un fel de "și f***ți și cu banii luați"...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Apr 03, 2018 8:51 am

NeoSecuristan
==============
O țară în care nu poți face nimic dacă nu ești securist. Sau dacă nu te lași spălat pe creier de Neosecuritate.
O țară unde, dacă ai o afacere de succes, fie devii sluga Neosecurității și cari cash-ul unde ți se indică, fie ajungi la ”kaka turcesc” cu afacerea falimentată.
O țară unde, dacă ești politician execuți sărituri de hopa-mitică în piața în care ți se indică la ora care ți se indică. Strigând ce ți se cere.
O țară în care dacă ești medic trebuie să lași pacientul să moară dacă așa ți se cere. Altfel ești săltat din sala de operații.
Dacă ești procuror trebuie să paradești la cetățeni după cum ”e ordinul”.
Dacă ești judecător trebuie să fii partener al neosecurității și să ”joci în echipă”.
O țară în care noțiunile sunt pervertite: ”independența justiției” devine slujirea neosecurității, ”independența țării” devine acceptul de a fi colonie pentru ca neosecuritatea să aibă liniște pe plan extern, ”prezumpția de nevinovăție” se transformă în ”a-ți dovedi nevinovăția”, și ”vinovat dincolo de orice îndoială rezonabilă” devine ”suspiciune rezonabilă”.
O țară unde Banca Națională devine apărătoarea băncilor de aiurea împotriva cetățenilor, unde Cadastrul Imobiliar devine agent de urmărirea proprietăților, Fiscul devine agent de urmărire a banilor, OSIM-ul devine agent de spionaj industrial pentru ca orice brevet de invenție să fie comunicat ”unde trebuie” pentru a i se acorda altuia care a aplicat după inventatorul în drept, altuia care este neosecurist... sau american.
O țară în care a fi creștin înseamnă a fi retrograd, a fi normal înseamnă a discrimina, a avea alte opinii decât neosecuritatea înseamnă a fi penal. Orice va fi însemnând cuvântul ”penal”. O țară care crede mai mult în iepurașul de Paști, decât în Înviere. O țară în care în fiecare săptămână e ”black friday”. Unde băbuțele sunt săltate pentru că nu au autorizație să vândă două fire de ceapă, dar unde mulțimea de cretini pot face demonstrații ”spontane” fără niciun deranj.
O țară în care libertatea de expresie este amendată de instituții redundante, iar dacă cumva scapă de ele, atunci în instanțele ”partenere”.
O țară care-l regretă pe ultimul dictator cu acte în regulă.

O astfel de țară se pregătește să ”comemoreze” – după cum spunea președintele ales de facebook – 100 de ani de la Marea Unire.
Nu e de mirare că pentru o astfel de țară Independența nu înseamnă nimic, ci doar unirea. ”Să fim mulți, să avem mai mult teritoriu, mai multe resurse, pentru ca neosecuriștii să aibă ce vinde, paradi, trăda, umili”...

Regret – o astfel de țară nu poate să existe...
Iar dacă cumva, printr-un sarcasm al istoriei, ea există – trebuie desființată![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Apr 05, 2018 7:47 am

Eh, io mi-am dat seama ca nu mai avem tara de prin 2010, insa am constientizat faptul si m-am impacat cu ideea abia la sfarsitul lui 2014. Laughing


Stan Constantin
ieri la 19:58

De ce ne mirăm? România este o țară ocupată, și tefeliștii loco trebuie să-și ia și ei porția de stalinism de la Unchiul Sam, cum ceilalți tefeliști loco, în anii 50, și-au luat-o de la Unchiul Jo! E drept, între timp tehnicile de dominare s-au mai rafinat. Natura umană a rămas aceeași, de unde și similitudinile între cele două perioade istorice.

Se va schimba ceva? Nu! Nici măcar ce au făcut comuniștii români după 1956, când Unchiul Jo a fost demascat ca un tiran odios. Mai mult, atunci, între niște limite, serviciile secrete erau controlate de PRM, ulterior PCR. Acum nu le mai controlează nimeni, pentru că ele domină, autoritar, tot ce înseamnă economie, societate, politic, justiție. Ăsta este sensul ”protocoalelor”. De asta avem mai mulți securiști decât jumătate de Europă, cu Franța și Germania în inventar! De asta tremură toată lumea!

Credeți că ”dezvăluirile” astea duc undeva? Că se va schimba ceva? Că se va reveni la ordinea constituțională? Treziți-vă! Acum este doar o reglare de conturi, o preluare ostilă a unei părți a sistemului represiv de către cealaltă parte, odată cu schimbarea puterii la Washington. Se aruncă lest, se deschid supape, după care lucrurile se liniștesc. Ne vort îndopa cu tot felul de ”calmante” și ”sedative” sociale, pentru că jaful economic trebuie să continue. Iluzia că se poate face ”dreptate” ne va costa și de aici înainte! Pentru România nu mai există speranțe! RIP![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Apr 17, 2018 8:04 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Mar Apr 17, 2018 9:43 am

Nu se cheamă că ești analist de televizor mare dacă n-ai spus pînă acum că decizia lui Iohannis în privința lui Kovesi "era previzibilă". Păi nu știm noi cum merge treaba? Era clar. Enunțul conține și un soi cam dubios de făloșenie, aceea a cățelului înțelepțit, care îndură grandios știind cît de prost e atunci cînd mai speră uneori că stăpînul îi va schimba lanțul de-o palmă cu unul de-un cot fiindcă tot zice o voce subțire la radio ceva despre protecția animalelor (fac referințe zoologice după ce am aflat de pe tuităr că sînt nu doar corecte politic, ci, urmate de aplaudabile bombardamente umanitare, reprezintă soluția optimă pentru protecția civililor și impunerea normelor de drept internațional).
N-au contat două încălcări ale Constituției, una gravă și una pe persoană fizică, ultima chiar foarte greu de realizat. N-au contat rateurile răsunătoare în materia combaterii marii corupții. N-au contat nici abuzurile abjecte ale portocalelor sale de elită. N-a contat nici subordonatea olografă a tuturor procuraturilor față de un serviciu secret. Ce-i drept, ultima este opera colectivă a unui grup, bine organizat.
Totuși, ar fi util și interesant de știut ce ar trebui să comită Kovesi pentru a fi demisă din funcție. Nu mă îndoiesc că dacă ar ieși pe stradă și s-ar lăsa filmată mitraliind cîteva snopuri de preșcolari vor exista boți care vor intona refrenul prezumției de nevinovăție pînă la pronunțarea unei decizii definitive, dar numai dacă filmul se va difuza la cele trei sacre surse: Digi24, RealitateaTv și RezistențaTv. Dacă-l dă A3, n-am televizor, nu mă uit, jos ciuma roșie, uedragnea etc. Iar pînă la pronunțarea sentinței, GDS va dezbate în mai multe seri spinoasa problemă a stresului la locul de muncă al Slujirii.
Kovesi este principala vulnerabilitate a lui Iohannis, așa cum Udrea a fost principala vulnerabilitate a lui Băsescu. A proteja o persoană pînă mult dincolo de limita oricărei explicații plauzibile te expune public certitudinii că acea persoană te poate oricînd compromite dacă începe să vorbească. Erai (știu, pentru că am fost) dușmanul periculos al reformării statului, al combaterii corupției, al neopașoptismului naționale dacă ai fi spus una ca asta fanilor lui T.Băsescu la data la care mari voci ale occidentalizării României și ale ortodoxismului luminat se pozaseră pe toate gardurile cu Udrea-n blugi, ca să ridice România. Nu e deloc mult de-atunci. Azi, marele lider politic și spiritual al acelei strălucite epoci l-a dezamăgit pînă și pe Domnul Gabriel și se roagă (în grup mic, dar tot organizat) să n-o apuce pe nebună chiar toate năbădăile și să verse chiar tot, așa refugiată politic cum este ea în însorita Costa Rica.
Faptul că Kovesi are sexapilul lui Leonid Brejnev nu schimbă nimic esențial în tipul de dependență operativă al relației sale privilegiate cu actualul prezident, căruia pare evident că i s-a ordonat să stea, la ea, drepți. Deci, în afară de frică, nu există vreo altă explicație convingătoare pentru menținerea lui Kovesi în funcție. Pentru toată lumea, începînd cu simpatizanții lui Kovesi, e limpede că, dacă s-ar apuca să vorbească, ar fi prăpăd. Și nu doar înăuntrul granițelor.
Admirabil, stimați tovarăși! Iată cît de veselă și confortabilă e orice construcție cu relații de tip mafiot, dacă băieții deștepți sînt de-ai noștri. Și fetele, hai... Atîta doar că mocirla asta se poate numi oricum, numai democrație funcțională nu. Mai ales după ce am aflat in detaliu ce conține protocolul procurorilor cu noua securitate, cel mai potrivit nume este Stat Eșuat. De drept, bineînțeles.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Mar Apr 17, 2018 1:57 pm

Nici n-au sens comentariile. Am zis eu ca baschetoza poate sa haleasca si bebelusi la cina, chiar si asa ceva fiind firesc sa faca intr-o tara ca Romania. Dupa toate grozaveniile devolate in spatiul public, o fi ceva grotesc ce se intampla, n-o fi ? Mi-e atat de scarba, incat prefer sa nu mai comentez nimic pe subiectul asta.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Apr 22, 2018 7:43 am

Ca doar n-o fi infiintat Dracnea, din renascutul 2,15 si cu ajutorul Mossad, o unitate anti-CIA. suspect laugh


Nu vreau să par insistent, dar coordonarea SRI de către CIA se numeşte înaltă trădare. Şi asta indiferent de motivele care vor fi invocate de către inculpaţi(şi spun inculpaţi pentru că trag speranţa că, până la urmă, fiecare-şi va plăti păcatele). Nu va merge nici explicaţia cu „partenereatu'” nici cea cu „cooperarea în cadrul NATO”. Ceea ce fac băieţii ăştia - ca şi cei de la SIE, de altfel - se numeşte trădare. Atât. Nici mai mult nici mai puţin.

Doar în perioada ocupaţiei sovietice serviciul secret autohton a mai fost într-un asemenea grad de servilism! Doar atunci, imbecilii ăia aduşi de la sapă şi denumiţi pompos „securişti”, au mai fost atât de servili în faţa ocupantului. Însă, trebuie subliniat că, după instalarea lui Ceauşescu, s-a creat UM 0110, celebra unitate anti-KGB, care a avut rol de anticorp al serviciului secret autohton. Desigur, fiind vorba de o forţă colosală cum era fosta Uniune Sovietică, după identificarea KGBiştilor, aceştia erau doar traşi pe linie moartă prin măsuri administrative. Era un joc discret şi periculos care reuşea totuşi să facă diferenţa între agenţii care colaborau cu KGB din raţiuni de stat(de ex. în misiuni externe mixte) şi cei care erau trădători, răspunzând direct comenzilor de la Moscova. Asta însă a făcut posibilă revenirea la vârf, cu ocazia loviturii de stat, a tuturor cadavrelor KGBisto-GRUiste, în frunte cu Nicolae Militaru.

Ceea ce se petrece acum e de neimaginat. Anticorpul ţării e principalul microb care infectează iremediabil întregul organism. O face la vedere şi-şi ascunde urmele sub cea mai violentă propagandă. Nici în ultima perioadă a lui Ceauşescu propaganda n-a fost atât de violentă, atât de propagată pe orice canal imaginabil precum acum. E înfiorător ceea ce se petrece![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Dum Mai 20, 2018 10:18 am

Doar Duminica Orbului n-a mai picat pe 20 mai, ci pe 13, astazi fiind sarbatoriti Sfanta Lidia si Sfantul Mucenic Talaleu. LaughingEmanuel-Bogdan Bobic
37 minute ·


Este fix duminică, fix 20 mai, fix 28 de ani mai târziu...
Iliescu este încă nejudecat pentru mineriade.
Peneleul ține acum cu arnăuții.
Gedeseul ține acum cu arnăuții.
Tinerimea cu grătar ține acum cu arnăuții.
Feseneul comunist s-a transformat în pesedeul "european" iar activiștii lui de pe vremuri s-au transformat în baroni îndestulați.
Patru milioane de romani au părăsit țara și nimănui nu-i pasă.
Arnăuții în sfârșit și au văzut visul cu ochii și ne ascultă pe toți având cel mai mare buget din toate timpurile.
Poporul e împărțit tot in vechili şi iobagi.
Intre timp am aflat şi ce a însemnat "rezistența prin cultură" - o sintagmă tâmpită.
Scriitori și ziaristi nu mai cer apariția ci interzicerea unor edituri sau posturi de televiziune.
Avem acum nu numai "vinovați de serviciu". Acum există și specia de "nevinovați orice ar face".
Instituția informatorului este în mai în formă ca oricând.
Activiștii uteceului de atunci au devenit dreptacii de bază de acum, ajungând și prim ministrii și europarlamentari.
Daca pecere însemna pile-cunostinte-relații acum înseamnă același lucru.
Acum Piața Universității mai reprezintă doar o intersecție din mijlocul capitalei.
Lângă dezideratul național: "să moară capra vecinului!" s-a aciuit leninista zicală: "cine nu este cu noi, este împotriva noastră!".
Mandatele în alb semnate de procurorul Monica Macovei pentru securitate, au dospit și s-au transformat in zeci de protocoale secrete.
Justiția are ochii închiși de la loviturile de pumn luate în față. Are de asemenea și capul spart.
"Golanii" de atunci sunt considerați și astăzi golani.

Au trecut 28 de ani.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Joi Iun 07, 2018 5:41 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  baso la data de Vin Iun 08, 2018 6:57 pm

ENKI a scris:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Dap. E deja penibila creatura asta. Ma si mir cum o mai suporta subordonatii ei.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Iun 09, 2018 9:08 am

baso a scris:Dap. E deja penibila creatura asta. Ma si mir cum o mai suporta subordonatii ei.
Poate pentru ca toti subordonatii ei sunt la fel si abia asteapta sa-i ia locu'?! scratch laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Iun 09, 2018 1:23 pm

Totuși, ce se află, de fapt, în înregistrările cu Kovesi, aflate la Ghiță? De ce nu le publică? Că de negociat cu ea nu mai are ce negocia. Tipa este pa! Cum pa este și Coldea. Poze cu ei în vie la Ghiță nu mai emoționează pe nimeni. Atunci?

Atunci Ghiță a pomenit de ele nu pentru Kovesi sau pentru Coldea. Și nici pentru Ponta(sigur și el rânjind în poză!) sau nici chiar pentru Dragnea, dacă o fi pilit și el cot la cot cu ăia din port, de la Chilia. E vorba despre șeful antenei CIA din zona de sud est a Europei? E vorba de băsescu? De alt personaj-cheie în statul paralel? O fi și ambasadorul american pe acolo?

E clar că înregistrările alea sunt polița de asigurare pentru Ghiță. Nu are cum fi altfel. Meciul cu statul profund se joacă. Și deocamdată statul profund este în avantaj. Pentru că el nu are probleme în a înlocui ”căzuții la datorie”. Statul formal trebuie să umble pe alte cărări: constituționalitate, legalitate, alegeri. Timpul lui se măsoară altfel decât timpul statului profund. Căruia îi crește ”coada”, ca la șopâtle, chiar dacă poporul i-o calcă, din când în când.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  ENKI la data de Sam Iun 09, 2018 3:01 pm

Adevarul e ca Securistanul trebuia sa-si actualizeze stema, asa ca il inteleg pe Hitter ca s-a apucat de treaba. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: reforma reformei... cronicizată ca revoluția socialistă

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 23 din 23 Înapoi  1 ... 13 ... 21, 22, 23

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum