Cum se formează caracterul la români ?

Pagina 24 din 25 Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25  Urmatorul

In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 21, 2018 10:41 am

Moooorrr! laugh laugh laugh

La rudele sărace nici boii istoriei nu trag

De cînd ne știm, de cînd s-a unit Decebal cu Traian prin tufișurile istoriei și unul a ieșit triumfător din tufiș cu capul celuilalt în sac și gravid de poporul român, de atunci tot sîntem niște întîrziați.

Să fie ele ale naibii de ceasuri astrale, că la noi tot timpul sînt în urmă un pic, cu un an, cu zece, cu cincizeci, cu un secol.

Cu romanii am avut o abureală tîrzie, la un secol după ce ar fi trebuit să fim și noi cuceriți ca tot omul, ca toți ceilalți barbari care erau de cucerit pe lumea aia de atunci.

(În afară de nemți, evident, care știm cu toții că și chiar în postura ingrată de barbari, tot ei sînt fruncea, ei sînt babarditorii, nu se lasă ei așa ușor civilizați de strămoșii lui Berlusconi).

Și cînd să zicem și noi hopvs, tropvs, mămăligvm fiertvm est, iete că n-a fost gata, că s-a terminat ședința de fuziune etnică, s-a terminat programul, și-au luat ai naibii romani babarditori și civilizatori catrafusele și au plecat, lăsîndu-ne pe noi strănepoții să ne chinuim să explicăm la tablă de ce n-are Roesler dreptate și avem noi.

Și ia-o, fratre, de la capăt cu varză viezure brînză, pînă hăăăt după 1,500 de ani, cînd am schimbat obsesia și am trecut la furculision și trîntilision.

Pe urmă poziționarea geostrategică de tip “fraier” pe marginea autostrăzii migratorii iar ne-a întîrziat, de a trebuit să așteptăm pînă spre genericul de final al filmului, să vină cumanii să ne învețe și pe noi bunele maniere civilizatorii de dat în cap dujmanilor cu bolovani în mod organizat.

Și-am învățat-o și pe asta, și-a fost și Posada, dar și aia a fost prea tîrziu, cu vreo două-trei-cinci sute de ani prea tîrziu, mama lui de feudalism care a început la unii și cînd a fost să ajungă și la noi, n-a mai fost, s-a terminat, mai veniți și mîine, poate bagă altul proaspăt.

N-a băgat, pentru că între timp au venit turcii. Ce brumă de noroc am avut și noi cu migrația mongolă și cu 1242, s-a dus și aia de haram pe apele pline de lături ale istoriei cînd bizantinii s-au hotărît să nu mai stea după noi, să nu ne mai aștepte să-i ajungem din urmă și au dat colțul de unii singuri, lăsîndu-ne neterminați și în privința asta.

De-abia începuse și nouă să ne placă să fim bizantini cînd a venit ordin pe unitate: de azi înainte toți băiețeii sînt fetițe, de azi înainte toți bizantinii sînt turci.

Și ne-am făcut și turci, fi-ne-ar turceala să ne fie. Pe partea cealaltă a gardului de piatră, ne-am făcut hapsburgici – eeeh, păi altminteri cine se mai împăuna că tot Banatu-i fruncea?

Turci pe-o parte, hapsburgi pe partea cealaltă, un neam de ciobani care înainta lent prin istorie, precum buburuza prin miere. Unii făceau tiparul și revoluția științifică și reforme religioase, noi făceam bulz și bacșiș. Brînză barză viezure mînz, acum și într-o nouă prezentare: peșcheș, ilic, ibric, aferim.

Pe urmă a mai trecut un pic, iaca acolo vreo trei sute de ani, și a venit și romantismul. Șturm und drang, zdrang und bang. Doar că la noi și ăla a venit tot așa, mai tîrziu, i-a stat ceasul, nu l-a auzit, l-a ascuns sub pernă, dracu știe ce i-a făcut, dar a întîrziat vreo cincizeci de ani, poate chiar și mai bine.

Noi descopeream romantismul, floare-albastră, floare-albastră totuși este trist pe lume, ei erau hăăăă-hăt, vreo două trei stații astrale mai încolo, pe la impresionism, mai aveau un pic și ajungeau în stația cu cubismul și noi tot la floare-albastră adăstam. Niște leneși, dom’le, niște leneși. Floare-albastră.

Și cu monarhia la fel. Și cu statul național la fel. Și cu urbanizarea la fel. Și cu burghezia la fel. Și cu tranziția demografică la fel. Și cu ideologiile la fel. Și cu… și cu… damn it, n-am loc aici, mă certați că iar folosesc cuvinte multe, cîte ar fi de trecut pe răboj.

Și acum iar o luăm de la capăt cu întîrziatul. Cînd să intrăm și noi în epoca bunăstării, după ce am întîrziat pe o turnantă nașpa a istoriei vreo cincizeci-șaizeci de ani, iaca hop, iar se termină filmul.

Cînd să dăm și noi cu nasul de un pic de bine, iaca vin oamenii de știință și ne anunță cu morga aia a lor sictirită de oameni în halate foarte superioare că nyet, se termină benzina, am trecut de peak oil, stimați pasageri, pregătiți-vă pentru halta următoare, stația Catastrofa, peronul Melancholia,

fugiți ne mănîncă, cu ușa nici pe dreapta, nici pe stînga, ci în podea, ca la avion, că de aici încolo numa’ la vale mai mergem, stimați pasageri, sînteți invitați să săriți, ursule, știi să zbori? nyet!, uau! ce cool e ursu…

Noi ne cumpărasem mașini bengoase să vadă tot mapamondu că în sfîrșit știm și noi olecuță di capitalism și acum mapamondu se uită cu scîrbă superioară la noi: ce faceți, bre, băgați benzină în voi în loc să ocupați și voi un pic Wall Streetu? Doamne, ce inadecvați. Doamne, ce rednecși. Yuk…

Noi ne făcusem case bengoase, jde mii de camere pe care nici n-ai timp să le vizitezi, darămite să le locuiești, și vin acum arhitecții și părerologii să ne spună că scarcity is the new black.

Comme on, ne lași? Noi pen’ ce am făcut ditamai palatele astea de măgăoaie, să veniți voi să ne scoateți pe nas eficiența energetică și amprenta pe care o apăsăm pe mediul înconjurător?

Ce nasoi, dom’le, ce nasoi. Huooo! ‘R’ați ai dracu’ cu melcii voștri astrali! Nu ne lasă ăștia dom’le deloc să-i prindem din urmă, dom’le, că gata, ei țușt! ca melcu’ în tufiș, sar într-o nouă epocă, într-o nouă eră, într-o nouă combinatorică de necesități, într-o nouă paradigmă,

și noi rămînem veșnicii țărănoi inadecvați, întîrziați, un pic bolunzi, un pic smardoi, șmecheri dar de fapt fraeri, gălăgioși și cu treninguri colorate pe noi, Adibas și Pumma și Nicke, dar în nici un caz pricepuți la sportul ăsta al convergenței istorice.

Torna, torna, fratre… Nu cumperi un treling Adibas?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Joi Feb 22, 2018 9:17 am

(aproape) La început a fost primarul de la 1+1+1+1+1. Și cuvîntul care este era la primar, iar primarul era care este. Trecură anii. Cutărui diplomat subțire, candidat la președinție, îi plăceau dăcât pepenii de la Dăbuleni. Apoi, un ministru a tăiat o pamblică. Între altele. Mai apoi, o doamnă era convinsă că orice doamnă poate fi motostivuitor. Asta după ce, dintr-o greșeală eronată, un alt ministru era convins că genunchele nu este regionalism, închipuindu-și că-l poate utiliza ca atare chiar și în arealul centrului vechi, deci coolt din Capitală. Inițial necorespunzătoare, coafura primei desemnate la șefia unui guvern român s-a mai ameliorat, pe alocuri. Semiconsecutiv, imparțială ca un ghețar, Combaterea Discriminării a amendat comparația quality-analitică a coafatei c-o maimuță, dar va freca și menta maimuțăritei pentru utilizare improprie a cuvîntului autist. Lacuna cutumară s-a ocolit elegant din considerente de inoportunitate a insistenței pe o probă de analfabetism mălăieț al primului autoproclamat politruc al patriei. Asta nu la multă vreme după ce verbele celui mai anticorupt președinte din istoria națională începură să filaseu, însă acolo de vină erau numai distribuitorii, slugi ale varanului. Dar, toate trec. A trecut (prin mutare) pînă și cărarea de pe mijloc a frumosului ministru de finanțe. Trec toate...
Numai cași-ul e nemuritor.
#cașiomvăinformezcăcașiulsunăcașiporcu


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 25, 2018 8:36 am

Mda, chiar daca pe curul poneiului roz n-o fi tatuata vreo zvastica, copila tefelistei sandiloaice tot va crede ca pensionarii ii fura banii, atunci cand va creste si va ajunge, la randu-i, tefelista. affraid


Oana Dobre-Dimofte
Urmăreşte · 17 ore ·

- Mama, cine e domnul?
- Un ziarist.
- Auzi, da' fură bani?

Ieri.
- Mama, cine e domnul?
- Un politician.
- Auzi, da' fură bani?

În urmă cu vreo săptămână.
- Mama, cine e doamna?
- Codruța Kovesi.
- Auzi, da' fură bani?

Eu ca eu, dar cu asta chiar ați îmbelinat-o. S-a prins singură de unde începe evaluarea. Tudorele, cu ea nu ai ce să mai faci!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 23, 2018 12:11 pm

Dan Popa
20 martie la 17:31 ·

M-a readus la realitate. Soferul taxiului in care ma suisem, avea clar chef de vorba. In primele minute m-a informat ca murise Andrei Gheorghe. Nici n-am apucat sa-i spun traditionalul "Mnezeu sa-l odihneasca!", ca AtoateJudecatorul a pus punctul pe i. "Da-l dreaq de făinar!”

Cum adica, fainar?, intreb, desi intuiam oarecum ce vrea sa..."Dom`ne, era cu făina, mă-nțelegi....cocaina...de aia s-a si insurat cu columbianca aia, Consuelo, care i-a facut doi gemeni.Pai in Columbia, cocaina e cum e popcornul la americani."
Zic oarecum infrant: Ala nu era Mutu? Ce Mutu, dom`ne? Pe asta, Fainarul, l-am vazut decat in fata ProTv dar nu in fata, pe Pache, ci pe intrarea aia din spate...pe straduta aia..., cand protesta el in costum de puscarias...Dom`ne ce om care face Facultatea de Sport se coboara pana acolo...?
Pey, zic, Gheorghe a facut facultatea de Litere....
Vez`ț de treaba,zice Cunoscatorul Universal, pey il dadea afara de la Chelsea pentru atata lucru?
Ii spun iar ca face o confuzie. La care taximetristul, printre dinti: "`r-ati ai dreaq de poponari, cum tineti voi unii cu altii....! Zi sincer: Iti place Elton John?"

Am tacut, ca nu stiam ce naibii sa-i raspund...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Apr 04, 2018 9:38 am

Pana si oranjgutanii Bodu (ala de era seful fiscului, dar nu stia cum se calculeaza TVA) si Zegrean au ajuns sa fie lumini pentru miorii care belesc mieii si se scarpina la oua, intre doua-trei cruci bagate cu evlavie in fata scenei pe care le behaie Pomohaci. laugh


Sebastian Bodu
1 oră ·

Cum spuneam mai deunăzi, noi nu avem nici cea mai mică doză de cultură democratică. Ne place dictatura, dacă e populistă. Probele pot fi obținute și ilegal, dacă scopul e să scapi de corupți, chit că, printre ei, pot fi și victime colaterale. Îmi scria unul pe fb că, după părerea lui, o victimă colaterală la 50 de corupți e acceptabil. I-am dorit să fie tac-su victima aia. Dacă, intr-o țară care are o astfel de cultură, parchetul ar fi avut protocoale secrete de colaborare cu un serviciu de informații, in baza căruia să se constituie echipe mixte și in care procurorii sa raporteze derularea anchetei către ofițerii de informații, ar fi fost un șoc național. Ar fi dus la demisii în lanț. La noi...mucles. Domnul Băsescu zice că nu știa de protocol, deși temeiul lui nu era legea, ci...o hotărâre secretă a CSAT, pe care îl prezida. Din contra, protocolul adăuga la lege. Doamna Kovesi zicea, acum vreun an, că nu există vreun protocol, iar apoi, după ce acesta apare sub semnătura ei, zice că nu e de colaborare, ci de cooperare, iar echipele nu sunt mixte, ci comune...

Întrebat dacă au fost comise abuzuri la nivelul interceptării populaţiei pe mandate de siguranţă naţională, fostul președinte al CCR, domnul Zegrean, a răspuns: "De când ştiu eu, de când am început să înţeleg ceva despre ţara şi despre România, lumea se plângea că le sunt ascultate telefoanele, mai nou că le sunt interceptate comunicările prin internet. Când am dat decizia aceea, vestita decizie pe articolul 142 din Codul de procedură penală şi am spus că nu au voie să facă ei interceptări, am crezut atunci că lumea o să se bucure şi va zice bravo CCR, a interzis ca aceştia să mai facă interceptări. Dimpotrivă, am fost criticaţi îngrozitor, o anumită parte a presei m-a ameninţat chiar că din cauza acestei decizii vor veni teroriştii noi şi vor distruge România. Ce să înţeleg din asta? Ce îşi doreşte poporul acesta?!".

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Vin Apr 06, 2018 10:03 am

Miorii nu vor pedepse tocmai acum, ca doar suntem in saptamana patimilor, cand iubirea apropelui, iertarea si pocainta trebuie duse dincolo de limitele omenesti. Altfel cum dracu' ar putea intra mielu', ouale, vinul si cozonacii in burtile supte de post ale evlaviosilor crestini?! Macar daca i-ar duce capetele seci ca in noaptea de Inviere, cu lumnari in maini, sa faca niste tururi de mari orase, oprind pret de cateva secunde in fata sediilor SRI si DNA pentru a le ura "Hristos a Inviat!"LaughingL-aţi văzut ieri în toată plenitudinea lui. Da, el e Coldea, cel în faţa căruia tremurau toţi politicienii, tot sistemul juridic, tot ce mişca în ţara asta. El e Coldea, ultimul dictator al României, cel care învârtea funcţiile şi trimitea pionii prostovani la sacrificiu.

L-aţi văzut şi-aţi înţeles. Individul, în cel mai bun caz, se poate califica la categoria penibili furioşi. Asemeni tuturor dictatorilor, în momentul în care e neputincios şi scos din context, devine demn de milă. Indiferent cât se înfoaie, cât încearcă să-şi dea importanţă, individul e castrat. Cînd bravează e la fel de penibil ca şi cocoşelul pitic umflându-se-n pene. Şi asta pentru că, la momentul imediat următor bravadei, e cuprins de disperarea celui care, ducându-se la curve pentru a-şi confirma bărbăţia, e trădat de ţuţurelul care nu-l mai ascultă, refuzând cu indiferenţă să-i confirme statutul. Ăsta e Coldea. Aproape că ţi-ar fi milă de el dacă n-ai ştii câte ticăloşii îl au drept punct de pornire.

Gândiţi-vă că la fel au fost toţi. La fel l-aţi văzut şi pe Vişinescu, Ficior sau Nikolski, la fel i-aţi fi văzut şi pe Enoiu, Crăciun sau Ţurcanu. Lipsiţi de putere toţi aceşti nuli revin în matca lor normală, sunt demni de milă şi compasiune. De ce oare nimeni n-a înţeles până acum că „tinerelul” care e cam prostovan, dar care pare „băiat cuminte”, se poate transforma în viitorul măcelar al unei ţări? De ce nu pricepe nimeni că cele mai mari orori sunt făcute de oamenii simpli, banali şi plicticoşi, peste care cade boala puterii absolute şi care sunt lăsaţi, în mod iresponsabil, să se joace cu toate cheile?

Fără doar şi poate, Coldea e unul dintre ei. E cel care-a nenorocit o ţară întreagă dând-o înapoi cu cel puţin cincizeci de ani. Coldea ne-a întors în cominternism, în bolşevismul cel mai jegos. Şi asta pentru că minţi scurte precum cea a lui pur şi simplu nu pot judeca altfel realitatea. Proştii sunt incapabili să înţeleagă că un om, la fel ca o ţară, se maturizează şi dă cel mai mare randament atunci când e liber, când e lăsat să facă neîngrădit ceea ce vrea. Când pui lanţuri şi botniţe obţii, în afara unei frustrări imense, o reacţie inversă, de respingere a orice, indiferent cât de justificat sau normal ar părea la prima vedere.

Ce-a făcut Coldea din ţara asta e impardonabil. E la fel de grav cu ceea ce-au făcut paraşutaţii Moscovei în anii 50. Fără doar şi poate, din multitudinea de dosare fabricate ar trebui să se facă un proces al coldismo-băsismului, acest regim trist care ne-a tăiat definitiv aripile.

Stau şi mă întreb, oare ce pedeapsă ar trebui să primească acest cuplu horror coldea-băsescu, alături de toţi cei care-au constituit aparatul de teroare pe care acum îl vedem ieşind la lumină? Ce pedeapsă ar trebui să le dăm ăstora şi uneltelor lor care încă se mai ţin cu dinţii de scaunele lor corupte? Pot fi oare pedepsiţi? Există oare o pedeapsă acoperitoare astfel încât să compenseze ticăloşia de-a transforma o ţară într-o colonie şi apoi de-a o subordona minţilor lor bolnave? Gândiţi-vă bine la asta!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Nu, nu se pot pune doar pe umerii sifiliticului Coldea, alcoolicului Macac si ai adulatorilor subordonati grozaviile petrecute in colonie. Trebuie identificati amerlocii si ue-ropenii care au coordonat punerea in practica a programului de reeducare inspirat din Experimentul Pitesti. Cool
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  delta la data de Vin Apr 06, 2018 12:43 pm

Am văzut o fracțiune din respectiva declarație. Tâmpițelul făcea referire la Iuda.
În orice caz, ăștia chiar nu au nici-o urmă de simț al ridicolului... suspect

_________________
asta este poza mea blondă, cu bucle
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
și totuși te uiți la roșcata mea? Ieși afară, javră ordinară!  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

http://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Vin Apr 06, 2018 1:20 pm

delta a scris:Am văzut o fracțiune din respectiva declarație. Tâmpițelul făcea referire la Iuda.
În orice caz, ăștia chiar nu au nici-o urmă de simț al ridicolului... suspect
Acum am vazut-o si eu. Este de-a dreptul de balamuc. Shocked

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Vin Apr 06, 2018 5:31 pm

ENKI a scris:
delta a scris:Am văzut o fracțiune din respectiva declarație. Tâmpițelul făcea referire la Iuda.
În orice caz, ăștia chiar nu au nici-o urmă de simț al ridicolului... suspect
Acum am vazut-o si eu. Este de-a dreptul de balamuc. Shocked


Aproape 12 ani a condus SRI-ul tovarasul asta. Si ne mai miram ca Romania este de balamuc.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Apr 08, 2018 10:07 am

Corect ar fi, dacă vrem să ne înțelegem istoria, să vorbim despre totalitarismele românești. A ne rezuma doar la perioada comunistă este o gravă greșeală. Pentru că ea nu are nimic excepțional, vine de undeva, și are continuitate, din păcate, acum, în regimul căruia nu cred că i-am găsit încă un nume care să-i reflecte esența.

De la Marea Unire avem doar vreo treizeci de ani de democrație-și aia chinuită!-și șaptezeci de ani de totalitarisme. Este momentul să ne întrebăm serios de ce se întâmplă așa. Nu cred în explicația ”românu e frate cu tiranu!” Nu ține, nu are cum fi validă! Cu atât mai mult acum, când România este deschisă, ca societate, când românii pot trăi experiențe alternative, pot compara și pot face alegeri n cunoștință de cauză.

Înclin să cred că este vorba despre educație. Nu ne-am rupt total de un anumit model despre autoritate, și despre relația noastră cu ea. Avem un mult prea mare dispreț față de tot ce înseamnă decizie colectivă, dialog, consens. Admirăm prea mult ”puterea”, cea care decide discreționar. O admirăm pentru că ni se pare că este mai eficientă. Că deciziile nu trenează, că ”se fac lucruri”. Chiar dacă cele mai multe se fac greșit, chiar dacă sunt pogoane de victime ale acestor decizii greșite, ni se pare că un lucru prost, dar care se face, prin voința ”tiranului”, este mai valoros decât promisiunea unul lucru bun, pierdut prin meandrele unei decizii ezitante, dezlânate, și fără viitor, de cele mai multe ori.

Asta este marca, este pecetea subdezvoltării. Câtă vreme nu va exista o relativă bunăstare, tentația totalitară va fi mai puternică decât nevoia de democrație. Să nu ne amăgim: admirația față de China și Rusia va crește. Pentru că, tirani sau nu, cei doi, Putin și Xi, fac să se întâmple lucruri. Pe când democrația noastră de mucava nu produce decât băltire puturoasă, risipă de resurse, umane și materiale, corupție și dor de dictatură. De acest dor de dictatură au profitat ticăloșii care, din 2005 și până acum, au construit statul paralel, și au condus România cu cătușele. Și i-am acceptat, pentru că s-au întâmplat niște lucruri. Dar care, contrar celor din Rusia și China, n-au adus mai multă prosperitate. Dimpotrivă, au adus mai multă sărăcie. Pentru că ”hegemonul”, acest dictator colectiv, este inept, n-are niciun plan, ci doar justificări pentru eșecuri.

O să mă înjurați, dar societatea românească, pentru a se vindeca, are nevoie de democrație, de dialog, de mecanisme de construire permanentă a consensului, când este vorba de marile proiecte ale națiunii. Ei bine, trebuie să fii total nebun să crezi că personaje sinistre, precum Coldea și Kovesi, pot încarna aceste valori, pe care să ne construim un viitor în afara tentației totalitare.

Dacă ne facem ideologie din ”Jos totalitarismul!” lucrurile ar putea avea un sens. Așa, doar cu ”Jos comunismul!” nu avem decât o minciună, care nu mai folosește nimănui. Deci, cum ieșim din acești șaptezeci de ani de totalitarism? Sau suntem condamnați să fim prizonierii lui pe vecie?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Apr 08, 2018 12:46 pm

Eu am nedumeriri legate de asa numitul Plan Minerva pus la cale de SUA impreuna cu UE impotriva Romaniei . Nu am gasit pe internet nicio alta sursa in afara de Razvan Savaliuc pt. povestea asta. E foarte posibil sa existe un astfel de plan secret, insa daca-i stie si numele, asta presupune ca Savaliuc are informatii de la cineva din servicii ori din masonerie. Observa ca insista cu Minerva fara a indica nicio sursa de informare/documentare. N-as crede sa fi scos din burta denumirea scratch

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Articolul postat pe blog de Nastase in urma cu cateva zile m-a facut sa-l asociez cu posibila Minerva lui Savaliuc.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aparent, faptul ca Barosso are de mult timp interese de afaceri in Romania, nu inseamna neaparat si ceva mult mai grav. E cert insa si ca a facut jocurile lui Basescu.
Sunt curioasa pana unde vor duce descretizarile si dezvaluirile despre Coldea si Kovesi cea prea protejata inclusiv de Klemm. laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Apr 08, 2018 2:18 pm

baso a scris:Eu am nedumeriri legate de asa numitul Plan Minerva pus la cale de SUA impreuna cu UE impotriva Romaniei . Nu am gasit pe internet nicio alta sursa in afara de Razvan Savaliuc pt. povestea asta. E foarte posibil sa existe un astfel de plan secret, insa daca-i stie si numele, asta presupune ca Savaliuc are informatii de la cineva din servicii ori din masonerie. Observa ca insista cu Minerva fara a indica nicio sursa de informare/documentare. N-as crede sa fi scos din burta denumirea scratch

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Articolul postat pe blog de Nastase in urma cu cateva zile m-a facut sa-l asociez cu posibila Minerva lui Savaliuc.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aparent, faptul ca Barosso are de mult timp interese de afaceri in Romania, nu inseamna neaparat si ceva mult mai grav. E cert insa si ca a facut jocurile lui Basescu.
Sunt curioasa pana unde vor duce descretizarile si dezvaluirile despre Coldea si Kovesi cea prea protejata inclusiv de Klemm. laugh

Ceva, ceva o fi aflat Savaliuc, ceea ce insemana ca planul respectiv a esuat, urmand sa aflam tot mai multe despre el. Au avut si rusoii astfel de planuri (Valev - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), si nemtalaii (Donauland - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), asa ca nu m-ar mira sa aiba si amerlocii. N-am stiut ca Savaliuc se ocupa si cu asa ceva. Interesant. Cool
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Apr 08, 2018 3:07 pm

Am gasit intre timp articolul lui BTI, probabil la fel de curios ca si mine despre misteriosul plan Minerva. Laughing Care de fapt se numeste Initiativa Minerva, fiind un plan de cercetare in domeniul stiintelor sociale sponsorizat de Departamentul Apararii al SUA, al carui scop “is to improve DoD's basic understanding of the social, cultural, behavioral, and political forces that shape regions of the world of strategic importance to the U.S."
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Intrand si pe site-ul Minerva, n-am gasit niciun studiu care ar fi vizat Romania [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Ori poate n-am cotrabait eu suficient. Savaliuc speculeaza acest program de cercetare, fara insa a-si argumenta opiniile. E adevarat ca din start te poti gandi ca nu sponzorizeaza amerlocii din aparare astfel de studii referitoare la fortele sociale, culturale, comportamentale si politice din diferite tari daca n-ar avea nevoie de ele in scopuri militare, de manipulare, etc. Daca SUA a pus in aplicare vreun plan secret in ce priveste Romania, cu certitudine se numeste altfel, nu Minerva.  Laughing

În ultimele zile a făcut valuri în presă o informație potrivit căreia acțiunile statului-paralel care au condus la încălcări grave ale drepturilor omului ar avea la bază un plan american numit Operațiunea Minerva. Un plan despre care nu ni se spun prea multe, dar primim asigurări că el e la originea spectacolului cătușelor de la noi, plus că s-ar fi încercat implementarea lui și în alte state est-europene. Departe rău de adevăr, aproape nicio legătură. Și totuși, nu e rău că subiectul a fost pus pe tapet, pentru că povestea conține o învățătură extrem de prețioasă pe care ar trebui să și-o însușească și bravii intelectuali din țara Mioriței.
Pe scurt, despre ”Inițiativa Minerva” sau ”Minerva Research Initiative”, numele oficial.
Despre SUA se știe că e, aproape permanent, implicată în cîte un conflict militar pe glob, în calitate de jandarm mondial, nu mereu spus în sens peiorativ.
Tocmai experiența bogată în domeniu a condus la un moment dat la o concluzie realistă: există diferențe foarte mari între culturile și civilizațiile pămîntene, iar ceea ce e valabil în Europa nu ține și în Asia, ori Africa și invers.
După cum observau analiștii prestigioasei publicații ”Foreign policy” acum cîțiva ani, dacă America ar fi decriptat corect viziunile lui Ho și Min, războiul din Vietnam nu ar fi rămas ca o pată pe blazonul militar american.
O altă eroare majoră a fost, spre exemplu, aceea de a crede că soldații americani vor fi întîmpinați de irakieni, după eliminarea dictatorului Saddam, cu același entuziasm cu care au fost primiți în Franța eliberată de sub Hitler.
Ori de a nu anticipa că în era post-Saddam va începe un mare conflict între suniți și șiiți.
Mai ales spațiul arab a fost marcat de asemenea erori de apreciere; au mai fost și altele, însă.
Pe la jumătatea anului 2008, secretarul de stat al Apărării, Robert Gates, a avut o idee în principiu bună: aceea de a finanța o mega-cercetare antropologică la nivel mondial, în special în spațiul arab și chinez, cu ajutorul căreia să ”decripteze” mai bine mentalitățile regionale și a putea acționa mult mai eficient, ținînd cont de acestea. Gates învățase din eșecurile predecesorului său, Donald Rumsfeld, care crezuse, în mod eronat, că nu are nevoie de înțelegerea mecanismelor social-culturale ale unei regiuni atît timp cît are de partea sa avansul tehnologic.
Pentagonul a alocat zeci de milioane de dolari acestei cercetări, numite ”Inițiativa Minerva”, banii urmînd să fie primiți de savanții cei mai reputați în domeniu de la universități de top și institute de cercetare din întreaga lume, care își vor aduce contribuția la proiect. Nu a fost nicio clipă un proiect top-secret, ci la vedere (nici nu ar fi avut motive să fie altfel). Ca să ne facem o idee asupra studiilor respective, dăm un exemplu: o cercetare finalizată anul trecut în cadrul proiectului se numea ”Cum îndoctrinează statul islamic copiii cu ajutorul gramaticii, matematicii, al tancurilor și al puștilor”.
Aceeași Foreign policy observa, malițios, dar corect: ideea lui Gates a fost salutară, dar a avut un mic defect: venea de la el. Prin ”el” nu trebuia înțeles persoana lui Gates, ci mediul în care activa, cel militar.
Mai pe românește, analiștii punctau faptul că proiectul era cam mort din fașă dintr-un motiv foarte simplu: în lumea academică mare, cei care acceptă să lucreze pentru entități ca Pentagonul sunt percepuți ca niște mercenari.
În domeniul antropologic, al cercetării omului, mai mult ca în oricare altul există o reticență legată de colaborarea cu armata ori cu serviciile secrete, fie și pentru că nu știi niciodată căror scopuri servesc studiile respective.
Experiența a dovedit că antropologii care se angajaseră de-a lungul timpului în colaborări cu servicii precum CIA nu mai beneficiau de aceeași deschidere din partea subiecților lor, ceea ce le afectase sever cariera. Și în SUA, ca și în alte zări, cetățeanul de rînd e suspicios, pe bună dreptate, față de ce vine dinspre mediul militar.
Pe de altă parte, antropologia e un domeniu îmbrățișat de oameni în general empatici, cu viziuni stîngiste și care detestă cel mai mult ideea de război; cercetările lor au fost mult prea adesea nevoite să se axeze pe zonele calamitate de războaie, o misiune destul de tristă.
Nu e de mirare că proiectul lui Gates nu doar s-a trezit în imposibilitatea de a angaja specialiști de valoare, dar s-a ajuns chiar la un boicot oficial masiv: peste o mie de antropologi de renume au semnat un protest către Congresul american prin care cereau închiderea proiectului, considerat periculos și dovedit ineficient. (Deocamdată, fără rezultat: anul trecut se vorbea despre extinderea studiilor în cca.58 de țări.)
În lumea intelectuală occidentală, lumea regulilor banului, cum i se mai spune, iată că mințile de vîrf au tăria să refuze banii în numele principiilor.
Și să critice deschis structurile de forță (armată, servicii șamd) în numele drepturilor omului mult prea adesea încălcate.
În România, din păcate, lucrurile sunt exact pe dos: nu doar că avem (prea) mulți intelectuali de top care nu refuză niciun bănuț livrat de sistem, dar sunt gata să iasă și în stradă și să ardă pe altarul serviciilor secrete, al DNA șamd.
Un paradox pe care îl vor explica, probabil, antropologii viitorului
.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Apr 08, 2018 5:13 pm

ENKI a scris:

Ceva, ceva o fi aflat Savaliuc, ceea ce insemana ca planul respectiv a esuat, urmand sa aflam tot mai multe despre el. Au avut si rusoii astfel de planuri (Valev - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), si nemtalaii (Donauland - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), asa ca nu m-ar mira sa aiba si amerlocii. N-am stiut ca Savaliuc se ocupa si cu asa ceva. Interesant. Cool

Sunt 2 variante : 1. securistul care i-a furnizat denumirea planului o fi vrut sa-l faca raspandac al unui nume folosit de Departamentul de aparare american cu privire la altceva si 2. si-o fi format convingerea ca exista un plan, bazata pe niste constatari evidente ( comentariile lui Klemm, sprijinul altor ambasade acordat binomului,etc) si l-a inspirat Minerva Research Initiative in numele ales de el pt. planul respectiv. Mai multe site-uri il citeaza si doar BTI a aprofundat chestiunea "Minerva". As inclina sa cred ca e vorba despre varianta 1 iar Savaliuc a luat de buna vreo servita, fara sa se documenteze. Daca va insista cu numele Minerva, risca s-o ia in freza de la propaganda binomului. Laughing


baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Apr 08, 2018 5:35 pm

baso a scris:
ENKI a scris:

Ceva, ceva o fi aflat Savaliuc, ceea ce insemana ca planul respectiv a esuat, urmand sa aflam tot mai multe despre el. Au avut si rusoii astfel de planuri (Valev - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), si nemtalaii (Donauland - [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ), asa ca nu m-ar mira sa aiba si amerlocii. N-am stiut ca Savaliuc se ocupa si cu asa ceva. Interesant. Cool

Sunt 2 variante : 1. securistul care i-a furnizat denumirea planului o fi vrut sa-l faca raspandac al unui nume folosit de Departamentul de aparare american cu privire la altceva si 2. si-o fi format convingerea ca exista un plan, bazata pe niste constatari evidente ( comentariile lui Klemm, sprijinul altor ambasade acordat binomului,etc) si l-a inspirat Minerva Research Initiative in numele ales de el pt. planul respectiv. Mai multe site-uri il citeaza si doar BTI a aprofundat chestiunea "Minerva". As inclina sa cred ca e vorba despre varianta 1 iar Savaliuc a luat de buna vreo servita, fara sa se documenteze. Daca va insista cu Minerva, risca s-o ia in freza de la propaganda binomului.
E evident ca in spatele lui Savaliuc - luju.ro stau ascunsi niste "securisti de bine", dar mi-e greu sa cred ca un tip ca el, in presa din anii 90, fost golan in Piata Universitatii, s-ar putea lasa impachetat in asa hal. Mi-ar ramane varianta 2 propusa de tine, insa nu stiu ce sa zic, mai caut si eu.
Vizibil cu ochiul liber este ca a existat un plan de coca~colonizare la nivel mental, in paralel cu unul de deposedare de resursele naturale, de demolare a economiei si de fortare a exodului de miori. Ca s-o fi numit sau nu Minerva, asta nu stiu, pacat ar fi sa-l ingroape tocmai Savaliuc, prin gonflarea unui fake news servit de un securist. suspect
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Apr 08, 2018 8:23 pm

ENKI a scris:
E evident ca in spatele lui Savaliuc - luju.ro stau ascunsi niste "securisti de bine", dar mi-e greu sa cred ca un tip ca el, in presa din anii 90, fost golan in Piata Universitatii, s-ar putea lasa impachetat in asa hal. Mi-ar ramane varianta 2 propusa de tine, insa nu stiu ce sa zic, mai caut si eu.
Vizibil cu ochiul liber este ca a existat un plan de coca~colonizare la nivel mental, in paralel cu unul de deposedare de resursele naturale, de demolare a economiei si de fortare a exodului de miori. Ca s-o fi numit sau nu Minerva, asta nu stiu, pacat ar fi sa-l ingroape tocmai Savaliuc, prin gonflarea unui fake news servit de un securist. suspect  

Si eu sunt convinsa ca a existat un plan, fiind recunoscut in public partea benigna a acestuia chiar de catre Gitenstein -programul fiind denumit Restart Romania, finantat de SUA, Canada  si de cateva state europene. Restarteri deveniti ulterior  #rezist. Cat despre denumirea Minerva, m-am intrebat firesc de ce Savaliuc a fost singurului care a lansat in media acest nume si de unde l-a aflat ? OK. Intre Restart Romania si Minerva Research Initiative ar putea exista o legatura ascunsa in sensul ca Restart Romania sa fie  vreo aplicatie practica a unor studii comportamentale realizate prin Initiativa Minerva , studii  finanatate de Departamentul apararii din SUA. Totusi, utilizarea denumirii Minerva pt. planul pomenit de Savaliuc poate genera confuzii. Iar pt. ca insista cu aceasta denumire, in masura in care se va viraliza, anticipez ca si-o va lua in freza pt. confuzia generata. Laughing Nu ca n-ar putea s-o scalde in explicatii, insa va fi un bun prilej sa fie acuzat de fake news. Daca s-a lasat impachetat, probabil s-a datorat faptului ca vreun securist de bine i-a cantat cu talent in struna. Oricum, beneficiaza de o ceata de laudatori din categoria securistilor de bine si se pare ca-l incanta treaba asta.

BTI i-a atras discret atentia prin articolul ce l-a scris in replica dupa ce s-a documentat. Insa observ ca vineri, Savaliuc a recidivat, pomenind din nou de Planul Minerva.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România(s.n.). Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupției.
100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din pădurile dumneavoastră, până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dumneavoastră numiți mentalitatea corupției.
Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului.
Acești 140.000 de “restarteri”, cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții(s.n.). Așa cum ne spunea Alexis de Tocqueville la câteva decenii de la Războiul de Independența, implicarea cetățenilor este sursă de energie vitală a instituțiilor democratice(s.n.).

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Lun Apr 09, 2018 7:57 am

Tinand cont ca Initiativa Minerva, ca program de cercetare sponsorizat de US DoD, se adreseaza mediului academic, trebuie sa remarc si o oarecare coincidenta, sa zicem de analogie. Savaliuc a pomenit din nou de planul Minerva, insa legat de scrisoarea deschisa a unor academicieni romani redactata in urma cu un an...

Am mai gasit un articol interesant, al unui jurnalist de investigatii englez, articol care precizeaza mai clar scopul Initiativei Minerva:  Pentagonul isi doreste abilitatea de a folosi capacitatea predictiva pentru a manipula comportamentul uman si, prin urmare, pentru a caștiga razboaie.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In tot cazul, securistii nostri s-au bagat cu bocancii plini de noroi in domeniul asta, cu mai mult timp inainte de a beneficia si de eventualul know how al americanilor. Nu le-o fi fost greu sa linga clanta Ambasadei SUA (dupa ce in trecut au lins clanta Ambasadei URSS)pt. a le sugera ambasadorilor ce sa transmita mai departe. Oricat ar fi dispusa lumea sa creada in basme, ar fi irational sa credem ca un comportament de tortionar se poate schimba de la un moment la altul (luand ca reper momentul 89) Transformarea vechii Securitati in SRI nu a insemnat decat aparent ruperea de trecutul acestei institutii. Fostii securisti au fost lasati sa-si depuna icrele in continuare. Oricum, daca d.p.v militar si al afacerilor, pe USA n-o doare nici in 3 litere cu cine poate negocia colonizarea unui teritoriu, d.p.v politic, USA nu poate renunta la principiile democratice sub deviza carora isi flutura drapelul cu care se mandresc pana la pisarea ochilor. Politic vorbind, daca militareste dau rateuri, oricine altcineva este de vina, nu USA. A reactiona altfel, ar inseamna sa-si cace steagul iar americanii sunt foarte patrioti in ce-i priveste.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Lun Apr 09, 2018 9:38 am

ENKI a scris:Moooorrr! laugh laugh laugh

La rudele sărace nici boii istoriei nu trag

De cînd ne știm, de cînd s-a unit Decebal cu Traian prin tufișurile istoriei și unul a ieșit triumfător din tufiș cu capul celuilalt în sac și gravid de poporul român, de atunci tot sîntem niște întîrziați.

Să fie ele ale naibii de ceasuri astrale, că la noi tot timpul sînt în urmă un pic, cu un an, cu zece, cu cincizeci, cu un secol.

....
fugiți ne mănîncă, cu ușa nici pe dreapta, nici pe stînga, ci în podea, ca la avion, că de aici încolo numa’ la vale mai mergem, stimați pasageri, sînteți invitați să săriți, ursule, știi să zbori? nyet!, uau! ce cool e ursu…

Noi ne cumpărasem mașini bengoase să vadă tot mapamondu că în sfîrșit știm și noi olecuță di capitalism și acum mapamondu se uită cu scîrbă superioară la noi: ce faceți, bre, băgați benzină în voi în loc să ocupați și voi un pic Wall Streetu? Doamne, ce inadecvați. Doamne, ce rednecși. Yuk…

Noi ne făcusem case bengoase, jde mii de camere pe care nici n-ai timp să le vizitezi, darămite să le locuiești, și vin acum arhitecții și părerologii să ne spună că scarcity is the new black.

Comme on, ne lași? Noi pen’ ce am făcut ditamai palatele astea de măgăoaie, să veniți voi să ne scoateți pe nas eficiența energetică și amprenta pe care o apăsăm pe mediul înconjurător?

Ce nasoi, dom’le, ce nasoi. Huooo! ‘R’ați ai dracu’ cu melcii voștri astrali! Nu ne lasă ăștia dom’le deloc să-i prindem din urmă, dom’le, că gata, ei țușt! ca melcu’ în tufiș, sar într-o nouă epocă, într-o nouă eră, într-o nouă combinatorică de necesități, într-o nouă paradigmă,

și noi rămînem veșnicii țărănoi inadecvați, întîrziați, un pic bolunzi, un pic smardoi, șmecheri dar de fapt fraeri, gălăgioși și cu treninguri colorate pe noi, Adibas și Pumma și Nicke, dar în nici un caz pricepuți la sportul ăsta al convergenței istorice.

Torna, torna, fratre… Nu cumperi un treling Adibas?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Mooor si eu...dupa un timp , ca intarziatul la murit laugh laugh laugh

Mirel a uitat sa mentioneze basmul BOR-ului cu Gradina Maicii Domnului (in care exista si din aia care sar gardul-era sa scriu gradul)atat de indragit de pupatorii nostri de moaste sfinte, intarind pe partea aialalta, pagana, inclusiv mitul ca dacii au inventat coada la pruna , limba romana, crestinismul...construind inclusiv tunele pana in Egipt Laughing Posibil sa fi fost dacii mai arieni decat arienii si inca nu s-a devoalat acest mare  secret planetar.  Noroc cu cei 2 sfinti Iosif si Chiriac care au fost canonizati de BOR in 2008, desi au fost 4 care au vazut vedenia sfanta. Probabil, ceilalti 2 au trebuit sa ramana simpli martori , fara a obtine rang de  sfinti. Deci... cam daci fara draci in cele sfinte Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Mar Apr 10, 2018 10:55 am

Am descoperit 2 site-uri, cam la fel de obscure, care au percutat la Planul Minerva, ca denumire viralizata de Savaliuc, fara insa a-l contra pe botezator cu argumente  Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Joi Apr 12, 2018 9:53 am

Moor laugh Tocmai si-a tradus si in engleza articolul , de al dracului  raset

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Sam Apr 14, 2018 7:56 am

O telegrama  a ambasadorului Taubman publicata de Wikileaks, dupa vizita sefului FBI in Romania in 2006, inainte de aderarea la UE, dezvaluie de cand se planuiau protocoalele secrete in justitie. Documentul e naucitor in contextul de acum, putandu-se presupune ca prin intermediul FBI, SUA fie ar fi instigat binomul la depasirea unor competente legale, fie cei din binom au dezinformat partenerul strategic in anumite chestiuni sensibile, profitand de sprijinul american pt. a-si pune in aplicare planurile.

De asemenea, și-a exprimat speranța că colaborarea dintre SUA și România cu privire la urmărirea criminalitatea cibernetică va creşte. Kovesi a fost de acord, subliniind că majoritatea cazurilor de criminalitate cibernetică din România implică victime dim Statele Unite. Ea a adăugat că schimbul rapid și eficient de informații și înființarea unor echipe comune ar fi esențială pentru luptă cu criminalitatea cibernetică.Kovesi a spus că va fi deschisă în privinţa sfaturilor FBI privind legislația românească, tehnicilor de investigare și în special în ceea ce privește gestionarea informațiilor. Mueller a sugerat că un instrument esențial pentru a aborda corupția a fost capacitatea de a intercepta apelurile telefonice și abilitatea legală de a folosi interceptările în instanţă. Mueller a spus că FBI ar fi fericit să ajute România în investigaţii, gestionarea datelor, legislație și de formare, invitând-o pe Kovesi să viziteze Washingtonul și facilităţile FBI (…) Mueller a luat notă de vizita ce urmează a lui Maior în Ianuarie în Washington şi l-a invitat să viziteze Quantico".

(…) Maior a spus că sunt într-un stadiu dificil de schimbare a legislaţiei. Muller a sugerat că unul dintre instrumentele importante de combatere a corupţiei publice şi terorismului este înţelegerea în vederea cooperării. Muller a sfătuit şeful SRI să ţină cont de sistemul de justiţie penală atunci când caută surse de informaţii şi că acele interceptări ar trebui să poată fi folosite în instanţă, pentru că nimic nu este mai eficient decât utilizarea cuvintelor individului într-un proces. El a comentat că Europa tinde să folosească interceptările doar pentru serviciile secrete, dar procurorii SUA nu-şi pot imagina să-şi facă treaba fără aceste dovezi chieie folosite în instanţe. Maior a spus că prea des dezbaterile europene au fost încadrate în termeni abstracţi, cum ar fi lipsa de experienţă în confruntarea cu problemele mari şi că în România a avut loc o dezbatere publică intensă despre amestecul serviciilor secrete în sistemul judiciar. Maior a argumentat spunând că nu poţi lupta cu noile amenințări fără a te adapta, prim-adjunctul lui Maior ( Florian Coldea) adăugând că SRI doreşte să dezvolte un program de folosire a ofiţerilor sub acoperire în coordonare cu procurorii şi SIE. El a spus că era şi în lege dar nu funcţiona încă şi că sunt binevenite asistenţa FBI de a dezvolta asemenea metode şi programe. (…) Mueller a răspuns că se va concentra cu plăcere în ajutarea României de a dezvolta ofiţeri sub acoperire

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Evident, FBI refuza sa comenteze...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Tinand cont ca in contextul actual american, Trump l-ar cam concedia pe Robert Mueller, devine interesant cum va evolua si scandalul de la noi in care apare, iata, si numele lui Mueller care, pana in sept.2013, a fost la sefia FBI. laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Sam Apr 14, 2018 9:40 am

In tot cazul, indicatiile pretioase date de Mueller baschetozei si sefilor SRI in 2006, se potrivesc perfect profilului psihologic al unuia dornic sa se implementeze in Romania un program extins de supraveghere si control sub pretextul combaterii coruptiei si terorismului, pe principiul scopul scuza mijloacele

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Sam Apr 14, 2018 3:20 pm

baso a scris:In tot cazul, indicatiile pretioase date de Mueller baschetozei si sefilor SRI in 2006, se potrivesc perfect profilului psihologic al unuia dornic sa se implementeze in Romania un program  extins de supraveghere si control sub pretextul combaterii coruptiei si terorismului, pe principiul scopul scuza mijloacele

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am ras de Becali cand, pe la inceputurile sale in politica, a declarat ca vrea sa ajunga la putere si sa faca din tarisoara al 51-lea stat american. Laughing
Socatele caracalean trambita si el ca o mica America s-ar putea dezvolta pe aceasta gura de rai/picior de plai. Amerlocii globalisti or fi zis ca mai bine fac p-aci o colonie - poligon experimental, numai buna pentru tot ce le-ar putea trece prin cap, dar n-ar putea fi testat in alte parti. Daca ar fi castigat Killlary alegerile, probabil ca modelul CoKo ar fi functionat in scurt timp si in USA, cu republicani plimbati in catuse, in baza unor suspiciuni rezonabile. vesel
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Sam Apr 14, 2018 5:37 pm

ENKI a scris:
baso a scris:In tot cazul, indicatiile pretioase date de Mueller baschetozei si sefilor SRI in 2006, se potrivesc perfect profilului psihologic al unuia dornic sa se implementeze in Romania un program  extins de supraveghere si control sub pretextul combaterii coruptiei si terorismului, pe principiul scopul scuza mijloacele

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am ras de Becali cand, pe la inceputurile sale in politica, a declarat ca vrea sa ajunga la putere si sa faca din tarisoara al 51-lea stat american. Laughing
Socatele caracalean trambita si el ca o mica America s-ar putea dezvolta pe aceasta gura de rai/picior de plai. Amerlocii globalisti or fi zis ca mai bine fac p-aci o colonie - poligon experimental, numai buna pentru tot ce le-ar putea trece prin cap, dar n-ar putea fi testat in alte parti. Daca ar fi castigat Killlary alegerile, probabil ca modelul CoKo ar fi functionat in scurt timp si in USA, cu republicani plimbati in catuse, in baza unor suspiciuni rezonabile. vesel

Bine, mai era si bancul ala cu Bula carea propunea sa declaram razboi americanilor si sa ne predam imediat dupa aia Laughing
Cred ca in SUA exista procentual mai multi imbecili decat in Romania daca i-a capacitat asa mult povestea democratilor cu implicarea Rusiei in alegerile electorale americane. Inteleg ca toata planeta isi dorea o cotoroanta psihopata la Casa Alba iar democratii inca nu si-au revenit din soc ca n-a castigat cotoroanta ci tacanitul.Doar Putin e de vina, fireste, ca americanii au fost nevoiti sa aleaga intre cei 2. Laughing Din cate am priceput, Mueller asta nici n-are dovezi concrete impotriva lui Trump, insa e pe baterii ca sa-l hartuiasca tot mandatul cu povestea asta, cu rusii care l-au facut presedinte pe Trump. S-au virusat si americanii, incantati de telenovela. Au ajuns sa faca si harti cu variante de concediat Mueller raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Lun Apr 30, 2018 12:30 pm

Nu mai e nimic de vindecat, dizolvarea in tot mai vizibilul stat planetar e singura varianta.  vesel

Cum vindeci România? Cu spovedanie.
O logică de genul: ”marș, ca să mă așez eu” nu va vindeca niciodată țara asta.
De fapt trăiesc de multe ori senzația că nimeni nu dorește vindecare. Unii doresc să nu cumva să fie ei deranjați de la putere. Alții doresc să ajungă ei la puterea ocupată de ăilalți.

Lupta împotriva corupției a devenit cea mai bună justificare pentru corupția „bună”. Auzi o grămadă de voci, nu de oameni chiar proști, care spun relaxați că e bine că ambasadele statelor tutelare fac trafic de influență, corupție, că pun presiune pe un stat ce ar trebui să fie suveran ca să stoarcă țara de profit.
Aia ar fi ”corupție bună”, occidentală, nu ca asta balcanică, care trebuie învinsă.
Corect, parcă e mai nobil să suferi de un cancer metastaziat (sună și mai științific) decât de vreo holeră căcăcioasă...

Mediul academic românesc începe să se revolte, pe bună dreptate, în fața prostiilor ideologice. Dar alternativa nu este un învățământ academic calitativ ci ca escrocheria academică ”a noastră”, cu tați care își fac copiii doctori, mici șpăgi care țin loc ba chiar depășesc competențe intelectuale, aflări în treabă, conferințe internaționale făcute cu ....universitatea din Bălți, etc., să poată merge mai departe.

Lupta pentru familie nu are și soluții pastorale. Nu ne interesează convertirea homosexualilor ci...să ne ”apărăm” de ei. Chiar așa de slabi suntem încât trebuie să ne apărăm și nu să cucerim sufletele lor?

Milioane de români care au plecat în străinătate ca să muncească, destabilizând piața muncii de acolo, stricând pacea unor societăți așezate, cu manele și comportament ”made in Vaslui” și alte milioane de români înrudiți cu ei, luptă de zor împotriva....migrației. Nu de alta, dar migratorii nou veniți pot deranja pe migratorul moldo-vlah ce deja a pus controlul asupra lumpenului occidental...

Suntem antisemiți sau filosemiți în funcție de ce spune Dragnea. Dacă PSD ar fi fost împotriva mutării ambasadei la Ierusalim, antisemiții manifești de acum ar fi fost filosemiți nervoși și sioniști, De altfel toată politica noastră externă este de fapt o extensie a umorilor noastre interne. Și de asta nu există niciun motiv să fim tratați cu seriozitate de cei de afară.

Abuzurile sunt bune și rele după cum ne ajută. Securitatea comunistă a fost rea, dar un SRI care face poliție politică, e în cârdășie cu procurorii, urmărește tot ce mișcă e...bun.

Râdem cu gura până la urechi de prostiile feministe, dar ascultăm solemni imbecilitățile protocroniste.

Suntem foarte mândri de creștinismul nostru autentic, cu peșteri miraculoase, lumânări care (minune dumnezeiască și nemaivăzută!!!!) se aprind singure și nu ard câteva minute, morminte miraculoase, sfinți ale căror chipuri apar (ce sfânt miracol!) pe gresia din baie sau într-un dovlecel proaspăt tăiat, dar ne doare în fund că suntem campioni la numărul de avorturi din UE, că în fiecare dimineață, o bună parte din România se trezește mahmură, în timp ce o alta se scoală gata beată. În definitiv, creștinismul se contabilizează prin îmbulzeala la câte un izvor miraculos și ....banii aferenți pomelnicilor depuse acolo, nu după cultivarea unor virtuți....

Râdem de EBA lui Băsescu dar pupăm mâna Margaretei lui Mihai.

Luptăm împotriva fumatului, ca să fim și noi, ca europenii, dar copiii noștri, tot ca să fie ca europenii, se încurajează înainte de examene cu droguri mai mult sau mai puțin legale. Însă suntem mândri că fetița noastră ia, la 16 ani, xanaxul ca pe tic-tac. Important e că nu fumează și ....a devenit și raw-vegană, scumpa lui tata...

În această Românie soluția este să ne vedem bârnele din ochii noștri, să le scoatem, să ne cerem iertare unii altora și apoi să încercăm, la un pahar de vin (dar nu o sută!), să încercăm să ne vindecăm și să ne înțelegem.
Speranța mea este în majoritatea românilor care nu le mai pasă nici de circul politic și nici măcar de circul religios. În indiferența lor împăciuitoare, poate apar și zorii vindecării.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Mai 02, 2018 10:04 am

De cativa ani tot observ uimit placerea tefelistilor de a sta la cozi, la orice, de la supermarket, la intrare la Zoo. In Duminica Tomii, de exemplu, cand centrul Brasovului era inaccesibil din cauza celor 30000 de curiosi sa vada Junii, am incercat sa mergem la Zoo, in celalalt capat al orasului, practic. Surpriza, o coada de vreo 200 de tefelisti! Ne-am intors cu taxiul circa un sfert de drum, dupa care am luat-o la pas catre casa, studiind ce plante au mai rasarit/inflorit si ce arbori, dintre cei cu frunze comestibilie, au mai infrunzit suficient cat sa poata suporta pierderea a 20-30 de frunze. Laughing


MIORIȚĂ, LAIE, LA COADĂ LA BAIE!
Pe frontiera de la Giurgiu-Ruse sunt două benzinării, una pe fiecare sens de mers. Noi oprim la aia de intrare în țărișoară, pentru un pipi mic. În parcarea noastră sunt 3 autocare pline ochi cu compatrioți. În cealaltă parcare, peste drum, sensul spre Bulgaria, niciun autocar. La noi e o coadă de vreo 30 persoane, la toaleta femeilor și cam 3-4 la bărbați. Coada gagicilor iese afară din benzinărie. La ailaltă, peste drum, nu se zărește nimic. Logic, fac un efort și traversez. Logica mi-e răsplătită. Un singur individ se micționează la bărbați și văd vreo 2-3 femei, la toaleta lor. Când ies de la pisoar, nu mai e chiar niciuna.
Revin pe sensul spre România, la coada noastră. Le spun tare tipelor că dincolo nu e nimeni, am fost eu și am văzut. De ce nu merg acolo, durează doar 30 secunde, traversarea? Alea se uită tâmpe și neîncrezătoare, la mine. Repet informația, aproape țipând, de câteva ori: băi, vă place la coadă, sunteți masochiste, faceți pe voi, când dincolo e liber? Vreo 2-3 muieri chicotesc spre mine, semn că au apreciat gluma. Dar rămân pe loc. Încerc prin semne, ca Tarzan cu Jane: eu (mă bat cu palmele în piept), făcut pipi (arăt la prohab) acolo liber (arăt peste drum). Alea 2-3 idioate râd și mai tare. Îmi fac o cruce, semn că sunt nebune. Nu funcționează nici asta.
Mă simt ca un cimpanzeu-mascul care vrea să avertizeze femela-om că se apropie tigrul, ca s-o facă carne de mici (cacofonie cu intenție). Sunt doar un clovn printre români genetic iubitori de coadă la orice. Coadă să fie. Ce se dă? Pișare cu coadă! Perfect, hai să ne așezăm și noi, poate mai prindem un loc! Dincolo era mai liber? Nooo, așa ceva nu există! Cum, să nu stăm noi puțin aliniați și să ne ținem sfincterul, bâțâind urina de pe un picior pe altul? Balada populară nu ne spune dar, după asasinarea baciului moldovean, Miorița a fost prinsă de ăilalți doi și făcută pastramă, în timp ce urina la coada turmei.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Mier Mai 02, 2018 11:20 am

Moor veselie
Asta e cu pisu de ras veselie

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Mai 06, 2018 1:09 pm

No, ar fi ceva sa se trezeasca si divortatii+vaduvii si s-o puna de un referendum. raset


Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală


Am aflat astăzi, cu stupoare, că eu și cei doi copii din dotare nu formăm o familie. Nu după standardele Hollywood Multiplex, cel puțin. Dar să vă povestesc pe larg…

Pentru că mobilitatea mea este redusă zilele acestea, datorită unei noi intervenții medicale recente, am decis că Bucharest Mall este la o aruncătură de băț de casă și, cum statul pe scaun îmi este ok, pot vedea cu copiii un film. Am ales să mergem la Ready Player One, că și așa mă băteau cei mici la cap să îl vedem încă de când au văzut recenzia lui Vlad (btw, Vlad, ai niște fani pe la mine prin casă). Zis și făcut.

Ajunsă la casă, am cerut un Pachet Family. Pentru cei care nu știu deja, Hollywood Multiplex are aceste două pachete dedicate familiilor cu unul sau doi copii. The catch is că trebuie să fie o mamă și un tată ca să se poată beneficia de această ofertă. Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…. Atât! Și nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…

Eu, mamă singură de mulți, mulți ani, am încercat să o înduplec și să îi explic că și noi, deși nu există decât un adult în ecuație, tot familie ne numim. Că matematică simplă spune că: două bilete pentru copii și doar unul pentru un adult sunt mai ieftine decât două bilete pentru adulți și unul singur de copil…datorită prețului redus la biletele pentru copiii sub 12 ani. Oricâte argumente aduceam eu, doamna de la bilete a rămas fermă pe poziții – nu se poate!

Nici supervizoarea, sau cine era cealaltă angajată care a intervenit, nu s-a lăsat înduplecată de explicațiile mele. Replica ei a fost de milioane: Doamnă, nu înțelegeți că nu există familii cu un singur adult? Familia are doi adulți și unul sau doi copii…sau, în cazuri mai rare, mai mult de doi….

Nu pot să vă explic cât de tare m-au rănit vorbele ei. În primul rând pentru că familia mea – da, o numesc famile indiferent de ce va spune constituția – este una mișto, așa, schioapă de un al doilea părinte cum este ea. Suntem uniți, avem grijă unii de alții, ne iubim și ne respectăm. Locuim împreună sub același acoperiș, ne gospodărim împreună, avem buget comun și împărțim aceleași lucruri. Ba mai mult, avem o legătură de sânge și niște documente care atestă faptul că suntem rude. Nu asta ar trebui să definească, până la urmă, termenul de familie?

Vorbele ei m-au rănit, m-am simțit discriminată, mică, inutilă, batjocorită. Da, batjocorită, ați citit bine. Și un lucru care poate părea atât de mic, ca refuzarea unui cinematograf să ne accepte ca familie pentru că ne lipsea un tată, a făcut un damage foarte mare. Mie, ca adult responsabil, pentru că sunt un exemplu pentru copiii mei (de aceea am decis și să povestesc). Fetiței mele, care nu înțelegea de ce spune cineva despre noi că nu suntem o familie. Băiețelului meu, care nu suportă în general nedreptatea, și care nu mai voia să vadă deloc filmul.
Photo by Benjamin Manley on Unsplash

Despre ce acceptare să vorbim noi? Despre ce integrare? Despre care Europa? Despre care restul lumii? În loc să evoluăm, ne întoarcem în evul mediu. Tare îmi este frică că data viitoare când mă duc la Hollywood Multiplex angajații de acolo mă alungă cu pietre pe motiv că nu am un bărbat cu mine și cum de umblu singură pe stradă, neînsoțită de către capul familiei. De aia nici nu mă voi mai întoarce…

Cum să deschidem noi, ca societate, discuții despre oameni cu altfel de sentimente, cu altfel de orientări sexuale, cu altfel de dorințe de la viață petru propriul corp, când noi nu suntem în stare să recunoaștem ca FAMILIE un grup în care nu sunt prezenți cei doi adulți, și obligatoriu de sexe diferite?

Am rămas cu un gust amar, de nedreptate. Nu vă imaginați că economia halucinantă de care beneficiam la acest pachet, aproximativ 4 lei, este motivul. Nici vorbă! Faptul că în 2018 încă avem gândirea îngustă, măruntă, urâtă și rea, asta mi-a lăsat un gust amar. Angajații Hollywood Multiplex mi-au spus astăzi că noi nu suntem o familie și m-au pus în situația de a fi nevoie să le explic copiilor mei că oamenii sunt mici și urâți. Pe interior. Că lumea nu este dreaptă și că noi suntem o familie, indiferent de ce spun ceilalți. Și că au dreptul să iubească pe cine hotărăsc ei când vor fi mari! Asta ca să vă mai dau un motiv de aruncat cu pietre în noi…

După această experiență stau și mă întreb, ca o blondă ce sunt, eu și copiii mei oare ce suntem? Ca, aparent, o familie nu. Până și constituția a fost modificată ca să ne excludă, nu? Ai cui suntem? Unde ne încadrăm? Și, cel mai important, cum o să ne numim de acum încolo? Adunare de 3? Un adult și doi copii care locuiesc împreună? Semi-familie? Coaliție? Partid? Poate aveți voi alte idei.

Nu caut nimic cu articolul ăsta, dar cred că, și noi ăștia divorțați, văduvi etc, avem dreptul la o voce, la o opinie, și mai cred că ar trebui să ne adunăm și să ne cerem dreptul de a ne numi familie. Nu monoparentală, nu șchioapă de un părinte, nu semi-familie, nu gașcă, nu nimic. Familie! Și atât![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mar Mai 08, 2018 3:05 pm

Mulţi se mândresc cu marii inventatori români care au schimbat lumea. Eu m-aş mulţumi cu unul care ar inventa primul penis românesc construit special să nimerească veceul din prima, astfel încât să nu calci în băltoacă oriunde te-ai duce. Penisul românesc este imprecis, ca orice alt aparat făcut la noi. Are joc, marjele de eroare mari, zăngăne... se vede că nu e bine închegat din şuruburi. Dacă ar fi ceva bine fixat, făcut după standarde precise, nu le-ar mai aluneca românilor din mână, n-ar scăpa atât de uşor de sub control. Trebuie făcut unul mai aderent şi mai rigid, probabil cu un giroscop sau cu stabilizare electromecanică, special ca să nu mai zboare printre degete când încearcă românii să elimine cei douăzeci de litri de pişat la presiunea dacică de şaişpe bari. Ăsta ar fi singurul patent inovator care ar mai schimba lumea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Mai 30, 2018 8:20 am

OM vs. URS (sau invers).

Locuiesc intre două localitati, intr-o pădure deasă, plină de ursi. Intre cele două localități sunt 8 km. Stau undeva pe la mijloc dar, nefiind mijloc de transport din comuna in sat, de obicei iau oamenii cu masina si ii duc acasa.
Azi, o fetiță de vreo 12 ani, merge pe jos...in pădure. A făcut deja vreo 2 km. Initial am crezut că face parte din grupul care are grijă de vitele sătenilor și nu am oprit dar, trecând pe lângă ea, mi-am dat seama că nu o cunosc si am oprit după vreo 50 metri...cu gândul să o duc acasă.
Ceea ce am văzut m-a uimit și m-a pus pe gânduri : fetița s-a speriat, s-a panicat. Rău de tot. Nu știa dacă să o ieie la fugă sau nu. I-am zis că nu vreau să îi fac rău ci să o duc in sat. A zis că nu vrea.
Ceea ce m-a pus pe gânduri a fost faptul că o fetiță de 12 ani se simțea mai în siguranță singură, intr-o pădure cu URSI decât cu un OM (bărbat)..... chiar cred că urșii nu au nici o vină...sincer.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 24 din 25 Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum