Una... Alta... de Romania

Pagina 6 din 18 Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Urmatorul

In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 09, 2016 1:08 pm

Un articol echilibrat, chiar daca eu cam banuiesc site-ul Fluieru.ro de rusofilie. Laughing

DNA acuzat că face Poliție Politică. Darren White despre bogații de la complexul "STEJARII", despre corupție și despre așa zisa luptă împotriva corupției din România de azi

Nu există nici un dubiu că acuzațiile aduse de Darren White, fostul şef al US Secret Service pentru Europa de Est, au fost organizate de anumite interese americane care au ceva afaceri și interese politice în România, interese aflate în legătură fie cu Adrian Sârbu cu care Darren White avea o firmă de pază şi protecție, fie cu ramura băsistă Turcescu-Băsescu-Udrea-Andronic-PMP, fie cu ambele.
Căci dacă Darren White nu putea vorbi despre "Poliția Politică" făcută de Kovesi, cât timp lucra pentru serviciile secrete americane, cu siguranță că ar fi putut vorbi, din 2015 încoace, de când nu a mai lucrat pentru ele. Amintim că Darren White a lucrat pentru US Secret Service între 2009 și 2014.
Faptul că nu a făcut aceste dezvăluiri mai devreme și că și-a pornit acuzațiile doar cu câtva timp înainte ca Kovesi să primească un nou mandat indică clar că avem de-a face cu un atac premeditat, care să împiedece numirea lui Kovesi, ca șefă la DNA pentru un nou mandat.
Acest fapt nu înseamnă ca acuzațiile aduse sunt false. Cum nu înseamnă nici că acuzațiile ar fi adevărate, deși în astfel de cazuri de regulă cei care pun la cale "așa ceva", vin cu ceva adevărat, altfel lovitura se termină cu un FÂS.
A se vedea lovitura din Revista "Nature" despre plagiatul real al lui Ponta.
A cui interese le servește Darren White vom vedea în funcție de viitoarele sale acuzații. Căci dacă a deschis balonul în mod logic ar trebui să urmeze PROBE DEVASTATOARE. Antena 3 de-abia așteaptă să-l preia pe Turcescu deci canalul media e LARG DESCHIS.
Dacă ele nu vor veni, înseamnă că Darren White a jucat doar o miuță locală cu Turcescu pentru Adrian Sârbu, Udrea, PMP, etc...Miuță Locală care se va termina cu-n FÂS.
În mod logic, nu credem însă că "s-a obosit" pentru un simplu FÂS. Deși la câte am văzut e posibil orice.
Manipularea acuzațiilor:
Acuzații la rândul lor s-au pretat la următoare manipulare: ei au încercat să decredibilizeze persoana acuzatorului, în loc să-l atace direct, să-l facă mincinos pentru cele spuse și să-l dea în judecată.
Manipularea prin DECREDIBILIZAREA ACUZATORULUI e un TRUC DE MANIPULARE BINECUNOSCUT și des folosit atunci când acuzatul "persoană importantă" nu vrea să se refere direct la acuzațiile aduse și să le demonteze rapid dându-l în judecată pe acuzator.
Presa BINOMULUI s-a lansat rapid în acest truc de MANIPULARE IEFTINĂ, truc numit DECREDIBILIZAREA ACUZATORULUI.
Această manipulare a fost orchestrată rapid de HotNews, Adevărul, Realitatea TV și PSNews - la care ne-am referit pe larg în "Episodul 2".
În mod ciudat la manipularea asta, s-a alăturat azi și Active News, care după ce a tăcut chitic în prima și a doua zi a scandalului, a venit cu un articol ce conținea pasaje întregi din HotNews, divizia Presă a SRI, așa cum îi spune Ion Cristoiu, pasaje reluate în care Darren White era deconspirat ca fiind "omul americanilor" - de parcă asta nu era clar de la început - om care face afaceri cu Adrian Sârbu.
Faptul ar fi fost acceptabil, dacă ar fi adresat și acuzele aduse de Darren White și modul în care ele au fost tratate AIURISTIC - printr-o ADĂNCĂ tăcere de către DNA și Kovesi. Am mai spus-o, e ceva putred la Active News, dar nu despre ei, e vorba aici.
Revenind la lipsa de reacție a DNA-ului și a lui Kovesi, un acuzat onest, acuzat pe nedrept, cum ar fi trebuit să se simtă Kovesi într-o asemenea împrejurare, l-ar fi dat IMEDIAT ÎN JUDECATĂ pe Darren White pentru acuzații nefondate şi i-ar fi cerut imediat despăgubiri uriașe.
Mai mult, Kovesi era obligată să răspundă imediat la acuzații şi să-l dea în judecată pe presupusul delator, căci aici nu mai era vorba doar de imaginea ei, ci de imaginea unei Instituții a Statului Român.
Nici un șef de Instituție Publică nu poate să stea în tăcere și să lase să fie terfelită imaginea instituției pe care o conduce, de către un mincinos și un delator..
TĂCEREA lui Kovesi și faptul că presa Binomului a recurs la MANIPULAREA cu DECREDIBILIZAREA ACUZATORULUI, ne arată că e ceva putred la DNA, în legătură cu acuzațiile lui Darren White. Ne arată că Kovesi nu dorește să ducă scandalul în Justiție acolo unde e normal să ajungă.
TOTUȘI considerăm că ÎNCĂ NU E PREA TÂRZIU.
Mâine dimineață, la prima oră, Kovesi e obligată să facă o PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Darren White, pentru a salva imaginea deja şifonată a instituției pe care o conduce, de gravele acuze de Poliție Politică.
Rareș Bogdan a anunțat că Darren White a dat în judecată postul Binomului "Realitatea TV"
Așa cum am spus că ar fi trebuit să fi procedat Kovesi cu Darren White, exact așa a procedat Darren White cu postul Binomului "Realitatea TV".
Realitatea TV s-a angajat ieri în operațiunea de manipulare numită DECREDIBILIZAREA ACUZATORULUI. Acuzatorul s-a simțit LEZAT și a anunțat că a depus o plângere penală împotriva TROMPETEI BINOMULUI, Realitatea TV.
Ambasada SUA nu a comentat acuzațiile lui Darren White
Observați în contrapondere reacția Ambasadei SUA care a anunțat sec că "Darren White nu mai este angajat al guvernului SUA, iar opiniile exprimate îi aparţin". Și PUNCT. Ambasada SUA s-a ferit a aduce orice fel de acuzație împotriva lui Darren White tocmai ca să nu riște un proces cu acesta.
Totuși, la câtă GARGARĂ face zi-de-zi în România legat de "lupta împotriva corupției", Ambasada Americană era obligată moral, să nu lase acuzațiile "în coadă de pește".
Mai ales când un fost angajat al US Secret Service vorbește de POLIȚIE POLITICĂ făcută de DNA în România.
Ambasada trebuia fie să nege hotărât cele spuse de Darren White, fie nu. Ea a preferat "să nu se bage", adică să se ferească.
Faptul că Ambasada SUA a tăcut legat de acest subiect și că nu a vrut să apere statul de drept român, stat de drept pe care-l laudă zilnic, de aceste acuzații grave făcute de unul de-al lor, în timp ce, pe de altă parte, e foarte vorbăreață în legătură cu arestarea lui Medelin și a altora, ne arată că e ceva putred și în cazul ei.
Ambasada SUA putea spune "treaba lui ce zice, noi știm că nu e așa", desigur îmbrăcat diplomatic. Faptul că nu a spus acest lucru, spune multe. Mai ales că Darren White a cerut și o întâlnire clarificatoare cu Ambasadorul, cu Kovesi și cu Tobă.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 09, 2016 2:24 pm

In sfarsit, iata si opinia securistului fost sef de cabinet al lui Iulian Vlad. vesel

God bless America! God bless Romania!

Motto „Fiat iustitia, pereat mundus!”

Recentele declaraţii, provocate printr-un „interviu”, ale fostului agent şi şef a Biroului U.S. Secret Service pentru Europa de Est, ataşat Ambasadei SUA, la Bucureşti, Darren White Terrel, potrivit cărora procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna L.C. Kovesi, nu ar avea „abilitatea de a fi neutră, corectă şi obiectivă”, iar legalitatea anchetelor DNA sau DIICOT ar fi serios îndoielnică, au pus în teribilă dilemă „facţiunea proamericană” din media românească şi nu numai.
Energiile propagandiştilor, „pro” şi „contra”, din câmpurile de bătaie ale războiului politic s-au dezlănţuit într-un potop de acuzaţii, speculaţii şi intoxicări. Fostul (?!) agent al U.S. Secret Service, ale cărui declaraţii Ambasada SUA la Bucureşti le califică, în mod corect, ca fiind un punct de vedere personal (n.n. format cumva în afara îndatoririlor incumbate de fosta calitate oficială?!), a fost etichetat, de către deontologii cu cap mare şi încetineală în gândire, în fel şi chip. Neapărat şi cârtiţă rusească în U.S. Secret Service!
Într-o lume nebună a serviciilor secrete este posibil orice. Există, însă, şi o lume raţională a serviciilor secrete. Şi dacă tot s-a vehiculat o asemenea ipoteză, a cârtiţei ruseşti, de ce nu s-a dus raţionamentul până la capăt? Cel mai bogat agent al ruşilor din România, care a făcut miliardul de bani negri din toate combinaţiile de afaceri posibile, de la găinăriile din gospodăria judeţenei de partid până la traficul de arme şi muniţii, este „hărţuit politic” într-o cauză „contagioasă”, din categoria retrocedărilor, iar la avere nu este dibuit decât cu un surplus de câteva zeci de mii, peste veniturile legal dobândite ca lefegiu la stat!
Când domnul D.W.T. a spus a spus că are îndoieli serioase asupra legitimităţii investigaţiilor, să nu fi avut în vedere cât de independentă este Justiţia Română, când ar trebui să investigheze subminarea economică şi politică a statului român orchestrată de reţelele internaţionale de crimă organizată patronate de serviciile secrete ale entităţilor statale inamice? U.S. Secret Service nu esteSPP-ul american, ci străjerul sănătăţii financiare a Statelor Unite, iar domnul D.W.T. a reprezentat aici interesele Departamentului Trezoreriei, nu ale Serviciului de Securitate a Preşedintelui SUA, care tot nu avea de gând să respire cu noi aerul curat din Carpaţi.

Aşadar, negreşit trebuie să facem efortul de a vedea şi dincolo de aparenţele declaraţiilor, mai ales că domnul D.W.T. este complinit, chiar întâmpător (?!), cu exemple concrete de mare notorietate, care pun sub semnul întrebării imparţialitatea investigaţiilor penale în cauze de anvergură intenaţională, iar independenţa justiţei scârţâie din toate îmbinările fragilului ei soclu. Cotidianul.ro a publicat analizele de bună credinţă care coboară afirmaţiile domnului D.W.T. din sfera abstractă a confidenţialităţii în realitatea dură, dar parcă inexistentă pentru DNA ( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] doamnei L.C. Kovesi fiindu-i făcute, cu deferenţă, reproşuri faţă de care demnitarul din fruntea DNA ar fi trebuit, din respect faţă de contribuabili şi grijă pentru imaginea justiţiei, să reacţioneze de îndată.
Suntem intoxicaţi, zi de zi, cu grija neprecupeţită a tot felul de propagandişti pentru independenţa justiţiei. Dar cine sunt, cu adevărat, inamicii Zeiţei?
Străvechiul adagio roman „Să se facă dreptate, de-ar fi să piară lumea!" este foarte sugestiv despre cât de arzătoare este nevoia de justiţie, fără de care nu poate exista o societate autentic democrată. Cum lumea noastră de acasă este una a corupţiei sistemice, ”să piară lumea” înseamnă să piară sistemul de putere al corupătorilor şi corupţilor.
Într-un sistem de putere acaparat de corupţie, Justiţia este şi ea parte a întregului. Politicieni, unii de bună credinţă, dar şi mulţi demagogi clamează nevoia de independenţă a Justiţiei. De cine trebuie realizată şi apărată independenţa Justiţiei, dacă nu de judecătorii înşişi?! A crea şi dezvolta instituţii garante ale independenţei Justiţiei nu înseamnă, cumva, chiar reversul, adică a oficializa instrumente prin care celelalte puteri ale statului, ori oculte, să poată controla Justiţia, tocmai în numele independenţei ei?!
Asemenea întrebări au devenit necesare, ele fiind consecinţa unui nefericit şir de întâmplări în care Consiliul Superior al Magistraturii a colizionat, uneori frontal, cu organizaţiile profesionale ale magistraţilor.
Natura, caracteristicile şi dimensiunile situaţiilor conflictuale dintre magistraţi şi autoritatea garantă a independenţei Justiţiei au definit, fără echivoc, poziţiile părţilor şi au demonstrat câtă independenţă îşi poate permite Consiliul Superior al Magistraturii în exercitarea rolului său constituţional. Mai nou, în fiecare an se găseşte un membru al Consiliului, de fiecare dată acelaşi, să someze Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să dea cerificatul de independenţă al Justiţiei faţă de serviciile secrete. Ex-preşedintele Trăian Băsescu, ca unul care ştie ”inside” cum stă treaba, cât a fost în funcţie nu a auzit strigătul de disperare al Consiliului Superior al Magistraturii. Acum, în caliate de fost”, fără să fie întrebat, l-a confirmat pe şeful actualei Administraţii Prezidenţiale, precizând „Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu poate controla serviciile. Puterea, structurile de securitate şi forţă o au tot timpul. Depinde ce le cere să facă cel din frunte” (*
Problema în discuţie are şi o altă faţetă. Cine are nevoia reală de apărare a independeţei, Justiţia ca entitate-putere a statului, sau magistraţii corupţi, vulnerabili, care, într-o câtime neglijabilă, sfârşesc prin a fi exemple de mai mare ruşine a Justiţiei?
Ingerinţele în actul de justiţie nu se pot realiza decât prin intermediul magistraţilor receptivi la comenzi. Magistraţii pot deveni receptivi din varii motive. Magistraţii competenţi, incoruptibili, fără vulnerabilităţi la presiuni nu se vor abate de la îndatorirea lor de a face justiţie, convinşi fiind că Justiţia este etalonul suprem al calităţii democraţiei.
Instituţiile de putere ale Justiţiei sunt populate cu oameni divers motivaţi. Unii care afirmă că practică o profesie în slujba Adevărului, Binelui şi Echităţii, după cum spunea Celsus „Jus est ars boni et aequi”. Dar, înaintea ori subsecvent scopului de a-şi asigura existenţa de zi cu zi, în tot ceea ce presupune ea? Alţii sunt motivaţi de porniri lăuntrice pe care nu le pot recunoaşte public. Nu trebuie să omitem nici faptul ca magistraţii, ca oameni, nu fac nici ei excepţie de la nevoia de a simţi că au pe cineva în spate. Această nevoie putând deveni presantă în faţa realităţilor cutremurătoare dezvăluite de conexiunile unor cauze. __________________________

*)http://www.nasul.tv/traian-basescu-despre-rolul-si-jocurile-serviciilor-secrete-csat-nu-poate-controla-serviciile/#sthash.Ewx9wpW5.dpuf

Am avut parte de o confesiune specială din partea unui om unic. O personaliate de înalt nivel, greu încercată de confruntarea cu justiţia perioadei de tranziţie inversă a lumii postcomuniste. Până a deveni justiţiabil, interlocutorul meu considera că procurorii îndeplinesc atribuţii complementare, de finalizare a unei părţi din munca serviciilor secrete şi, în acelaşi timp, veghează asupra legalităţii activităţii organelor de cercetare penală. Pentru judecători avea un respect deosebit, văzând în ei elita oamenilor legii. Despre avocaţi nu avea o părere prea bună, credea că sunt nişte mercenari la serviciile cărora apelezi de nevoie.
După câteva procese, pe parcursul mai multor ani, interlocutorul meu şi-a schimbat părerile, operând cu alte judecăţi de valoare. Despre procurori a concluzionat că nu i-a fost dat să vadă altundeva mai mult dispreţ faţă de demnitatea omului, iar în faţa judecătorului plictisit, pe care apropape că-l fură somnul din jilţul dreptăţii, cel mai uman şi demn s-a comportat avocatul.
Justiţia statului socialist român, pe care interlocutorul meu o cunoştea până în resorturile sale intime, era măcinată de corupţie, dar intangibilă. Reflexele condiţionate dobândite în acea epocă au lăsat urme adânci, pe care nu puţini pot fi tentaţi să calce, cu modelul înaintaşilor în suflet.
S-a pus vreodată problema epurării Justiţiei? S-a gândit cineva să evalueze abuzurile procurorilor şi ale judecătorilor? Găsind sau negăsind răspunsurile la astfel de întrebări, dar mai sunt şi altele, vom afla ori nu vom afla cât de reale sunt resursele independenţei Justiţiei. Cine a luat câteva exemplare de foşti procurori, „nestemate” prin mocirla legalităţii totalitariste, pentru a le recicla, fie ministru la Justiţie, fie judecător de Înaltă Curte, a reformat, ori a subordonat Justiţia?! Sunt suficiente doar două-trei astfel de specimene, plasate la vârf şi adio independenţă a Justiţiei. Câtă încredere, cât respect poţi avea faţă de acele instituţii ale statului de drept, în fruntea cărora au fost puşi oameni bine instruiţi să stea „în pozitie de drepţi?! Oare ce gândesc şi ce or zice, în sinea lor, miliţienii care au cărat în cârcă, de la cârciuma din mahala, procurorii („tovarăşi” şi „tovarăşe”, deopotrivă) pe care azi le este dat să-i vadă ministru, înalt magistrat, parlamentar... şi după un sfert de secol? Şi!
Justiţia este o putere a statului privilegiată. Privilegiile Justiţiei nu sunt o garanţie a independenţei sale şi nici a echilibrului raporturilor cu celelalte puteri. Marja erorilor justiţiei nu este mai nesemnificativă decât marja erorilor din oricare alt domeniu de activitate şi unde greşelile se mai întâmplă să fie şi plătite. Dimpotrivă, în condiţiile în care criteriile de stablire a adevărului şi de împărţire a dreptăţii sunt determinate nu prin instrumente ale ştiinţei, ci potrivit conştiinţei şi propriilor convingeri ale majorităţii completului de judecată, cea mai importantă premisă a independenţei justiţiei - adevărul obiectiv - este eliminată. Adevărul juridic nu este un adevăr obiectiv. Adevărul juridic este întotdeauna o măsură politică a adevărului obiectiv, cuantificat cu instrumentele puterii politice, a cărei voinţă a fost învestită cu forţă juridică.
Din astfel de considerente, dar şi din altele, în România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!”). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein. În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?
Aşadar, ce mare şi extraordinară noutate ne-a spus domnul D.W.T.?! Nici una şi nici alta. Le ştiam şi noi pe toate. Dar în ţara ta, ca cetăţean al ei, nu ai voie să fii profet. Nimeni nu te crede. Mai mult, devii suspect. Trebuie ca americanii să ne trezească, să ne deschidă ochii şi să ne urecheze.

God Bless America! God bless Romania!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Hm, as putea incepe sa cred ca se incearca impiedicarea numirii Lulutei (a 4-a oara!) intr-o functie importanta, pentru a i se bloca de pe acum accesul la o eventuala candidatura la prezidentialele din 2019.   laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Mier Mar 09, 2016 2:49 pm

Da, articolul fluierat este echilibrat.Propaganda binomului s-a comportat ca gainile speriate de uliu sau ca o ceata de maimute urlatoare. Laughing

N-am fost curioasa sa urmaresc emisiunea dubiosului ala de Rares Bogdan pt. a prinde toate fazele tari, fiind pe canal doar cateva momente, alea in care spunea ca Mr. White a luat-o razna pt. ca s-a indragostit de o romanca care i-ar fi refuzat avansurile raset Deci, n-am auzit cu urechile mele cand il facura in emisiune si maimuta pe fostul sef al Serviciilor Secrete US pe Europa de Est, vai mama lui de bodygard abia coborat din pom  raset Yo cre'ca Darren White a constientizat perfect in ce s-a bagat, ca sa stie cum sa se scoata nu prea tare shifonat si rahatzit Laughing Tampitel nu pare deloc sa fie, tupeu si simtul umorului are... presupun ca si nervi de otel. Functie de cat de tari vor fi alte dezvaluiri, nu m-as mira sa apara in Can Can si poze abia acum date publicitatii, de vreun paparatze anonim, cu Darren White in compania misterioasei care ar fi refuzat avansurile maimutzoiului   coborat din pom doar ca sa vina in Romania pt. a regula femeiurile patriotilor de romani raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Mier Mar 09, 2016 3:38 pm

Hmm, in plangerea penala facuta de Darren White pare a fi vorba despre un caz de pedofilie sau de pornografie infantila. N-ar fi cu  nimic mai putin grav decat faptele de coruptie sau de terorism.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 09, 2016 4:35 pm

baso a scris:Hmm, in plangerea penala facuta de Darren White pare a fi vorba despre un caz de pedofilie sau de pornografie infantila. N-ar fi cu  nimic mai putin grav decat faptele de coruptie sau de terorism.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Hm, chiar ma intrebam ieri ce-o fi apucat-o pe osanca Paul Vass. Suspect


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 09, 2016 4:52 pm

Mda, pare ca acolo unde nu este deja deruta, se incearca inducerea ei rapida. suspect

Etapa a II-a a Planului: Se sparge binomul. DNA preia interceptarile, SRI e preluat de SUA


Daca pana acum devenise un banal fapt sa vorbim despre binomul DNA-SRI in instrumentarea dosarelor, de acum inainte, binomul se sparge. Interventia este deosebit de brutala si a fost, ca de obicei, dictata de afara. La fel cum, constituirea binomului initial, in 2014, a aviut girul SUA - declanasarea vanatorii de vrajitoare impotriva coruptilor politici - pentru ca nomenclatura nu mai asculta la comenzile de afara, urmand impunerea lui Iohannis ca presedinte, debarcarea ulterioara a lui Ponta si trimiterea la Beciul Domnesc a finantatorilor.

Vorbim, deci, de pasul doi, in viziunea stapanilor României de peste Ocean, odata cu noul mandat al Codrutei Kovesi. Interventia, cum spuneam, extrem de brutala. CCR decide ca interceptarile SRI nu mai pot fi probe in administrarea DNA. SRI era prea ocupat cu ascultari de telefoane, in detrimentul menirii sale de a intercepta spioni rusi si musulmani de pe teritoriul României. Ca atare, SRI primeste "stop", si se redirectioneaza pe politica externa, fiind luat de la masa politicii interene si de la statulul de diriguitor al afaerilor din romania prin firme fantoma si prin santaj, de la preocupari de politie politica.

Aproape simultan, DNA cere sa mareasca propriul centru de asculatri de telefoane si interceptari ambientale (centru care n-a fost folosit pana acum din lipsa de personal), mai cere 10 milioane de euro pentru finantare si 130 de cadre de la ministerul de interne (multi din directia de protectie interna) pentru a desfasura activitati specifice. Cu alte cuvinte, DNA nu mai are nevoie de SRI, ci devine politia politica numarul 1, cu puteri sporite, asemanatoare ca structura si forta cu Securitatea lui Nicolae Ceausescu.

Acum, americanii au doua fronturi la dispozitie: SRI pentru interese NATO pe teritoriul României, SIE pentru interese externe, iar DNA, forta care pune cu botul pe labe orice interes politic intern, altul decat cel dorit de Casa Alba. Amestecul in Justitie, in CCR, in CSAT, in chestiunile guvernului (direct prin Dacian Ciolos) si in cele ale statului (direct prin Klaus Iohannis) sunt depline.

De altfel, in acest context e de mentionat ca Generalul (r) SRI Aurel Rogojan, specializat în contraspionaj și fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, îi aduce o acuzație incendiară fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein, despre care afirmă, într-un articol publicat pe cotidianul.ro, că a făcut intervenții directe în Justiție, în numele anumitor interese.

Astfel, pornind de la recentele declarații ale lui Darren White Terrel,fostul reprezentant al Secret Service pe lîngă ambasada SUA la București, Rogojan afirmă:
"În România mai există cazuri în care pe bază de înscenări judiciare se dau sentinţe impuse politic, din aşa-zise raţiuni de relaţii externe, pentru că dau bine ca exemple de combatere a corupţiei sau, pur şi simplu, din adversitate politică şi răzbunare personală („Am să pun să fii arestat!"). Domnul D.W.T. ştie inside despre intervenţii directe, făcute personal în astfel de cazuri, chiar de fostul ambasador Mark Gitenstein. În numele independenţei justiţiei, în numele Departamentului de Stat, pentru succesul afacerilor iniţiate în România?" se întreabă generalul.

Mark Gitenstein, reamintim, a fost ambasador la București între 2009 și 2012, profesia sa fiind de avocat lobbyist, în special pentru companiile americane din domeniul armamentului și al energiei. După expirarea mandatului diplomatic, el a devenit - o manevră extrem de controversată - președintele Fondului Proprietatea, care deține pachete de acțiune la toate marile companii din domeniul energiei unde statul român e parțial proprietar, (Petrom- OMV, Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica), toate aceste companii in "subordinea" lui Gitenstein fiind la randul lor penetrate de agentii SRI.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 09, 2016 7:12 pm


Basescu trage rachete in scutul lui Kovesi. Cu implicare americana…


Traian Băsescu se chinuie din răsputeri de la o vreme să dea mesaje cît mai clare și mai tăioase către, ori despre Laura Kovesi, iar faptul că ele se îndesesc vertiginos denotă că ceva îl irită pe fostul președinte. Confuzia e sporită de ambiguitatea crasă a mesajelor sale, care sunt cînd pro, cînd împotriva DNA. Deh, probabil așa se întîmplă cînd anumite constrîngeri te rețin de la spune verde în față ce gîndești. Ori ce speri. Și totuși, ce speră Băsescu?
Pe măsură ce se apropie alegerile dar, mai ales, noile investiri la nivelul parchetelor, mesajele lui Băsescu vizavi de Kovesi se întețesc.
Analizate ”la bucată”, ele sunt halucinante.
Fostul președinte face dezvăluiri ori aduce acuzații grave șefei DNA, asta cînd nu o desființează profesional și nu reamintește cît de lejer a acces la șefia parchetelor, doar Gratia Dei, pentru că așa a vrut Marele Lider.
La fel de senin, Băsescu e de părere, public, că Laura Kovesi merită reinvestită la șefia DNA.
Hm.
Cel puțin ciudat.
Sub Kovesi s-au făcut praf marile dosare ale Revoluției, un reproș mai vechi al președintelui.
Anul trecut, tot despre ea spunea Traian că acoperă conducerile Microsoft și EADS în dosarele cu aceleași nume. „Lui Kovesi i-as mai da un mandat, cu recomandarea sa duca lucrurile pana la capat, nu ca la Microsoft, unde nu s-a atins de etajul politic. De ministri nu am mai auzit nimic. S-a ingropat subiectul. Romanii trebuie sa stie ca banii care s-au traficat intre institutiile statului roman nu au venit din cer. Banii acestia s-au dat cu aprobarea celei mai inalte trepte a Microsoft” spunea Băsescu, la România TV, adăugînd că același lucru s-a petrecut și cu EADS.
A trecut un an de atunci, dosarele sunt tot moarte, dar Băsescu încă o recomandă pentru un nou mandat.
La începutul lunii ianuarie, alte mesaje, aproape fățișe: “Vă pot spune un episod care m-a mâhnit cumplit la doamna Kovesi într-un interviu. Îi citesc interviurile cu atenție, ceea ce este mare lucru, asta înseamnă că o prețuiesc. M-a mâhnit o declarație și m-am întrebat: care este mecanismul acestui om. Atunci am zis: atenție! puterea corupe și te îmbolnăvește. A ținut să sublinieze într-o declarație publică: ”noi i-am arestat și pe cei care ne-au propus, și pe cei care ne-au numit”. Asta nu am să uit”, a zis Traian Băsescu la România TV.
Și totuși…
“Coldea, Kovesi și Stanciu sunt copiii mei de suflet (…) Kovesi, Coldea, Stanciu sunt creaţia mea. Coldea era un maioraş, structurile au maiori cât să împânzeşti Marea Neagră. Codruţa era un copil în Sibiu, 28 de ani, probabil făcuse tri dosare. Nici nu am discutat cu Blaga (aşa am discutat la Mănăstire). Mi-a plăcut Coldea că era isteţ. I-aş numi din nou pe Coldea, Kovesi şi Stanciu”, a mai spus președintele.

Zilele trecute, noi înțepături: “Am văzut-o pe doamna Kovesi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vîrstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind “calităţi” politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante. Dar n-am văzut-o pe “glorioasa” doamnă Kovesi asumîndu-şi responsabilitatea funcţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei”.

Stilul lui Traian față de Kovesi pare să fie o palmă, un sărut, o palmă, un sărut…
Luni, 7 martie, am paria că fostul președinte și-a aranjat o emisiune dedicată Zilei femeiii, la TVR, doar pentru a lansa un dublu mesaj, în final. Un mesaj în care spune că Laura Kovesi e cea mai puternică femeie din țară, dar asta doar pentru că deține șefia DNA, sugestia indirectă fiind că, în absența respectivei funcții, Kovesi nu ar reprezenta nimic; un al doilea mesaj e că cealaltă mare femeie a României e Elena Udrea, cea care rezistă eroic presiunilor DNA. Sugestia indirectă fiind că rezistența respectivă trebuie să continue cu orice preț.
Dincolo de asta, cum spuneamă, de scurtă vreme, fostul președinte dă semne de nervozitate ceva mai mare.
Ceva nu se leagă în socotelile lui de viitor.
Să facem o scurtă paranteză, pentru a ne ocupa de un caz interesant: Robert Turcescu.
În campania din 2014, ziaristul se ”elibera” de o povară teribilă, neconformă cu statutul său: aceea de ofițer acoperit.
Mulți îi vor fi cîntat atunci prohodul, ca jurnalist.

Stupoare, însă: nu numai că Turcescu a revenit în presă destul de rapid, dar și-a asumat, de bună voie și nesilit de nimeni, o nouă povară total neconformă cu statutul de ziarist: aceea de consilier de imagine pentru partidul lui Băsescu.
Și asta, mare atenție!, la vedere, cu anunț oficial din partea conducerii PMP și tot tacîmul.
De ce oare a simțit nevoia Băsescu să scoată la lumină relația cu Turcescu, atît timp cît era floare la ureche ca respectiva consiliere să se facă discret și neoficial (ca multe altele) ?

Oare nu cumva s-a urmărit, de fapt, altceva și anume învestirea publică a ziaristului cu puterea de a transmite anumite mesaje din partea lui Băsescu? Mesaje a căror proveniență să fie limpede și nu atribuită inițiativelor personale ale lui Turcescu?
O anume evoluție a evenimentelor tinde să întărească această ipoteză.
E vorba de spectaculoasa ieșire la rampă a fostului agent al Secret Service, Darren Terrell. Mai întîi, cu un interviu dat siteului politicscan.ro, al fostului consilier al lui Băsescu, Sebastian Lăzăroiu. Un interviu acordat în 22 decembrie 2015, dar publicat fix o lună mai tîrziu, lucru extrem de suspect. O explicație ar fi că cineva s-a temut că Sărbătorile de iarnă ar atenua impactul articolului.
În materialul amintit, Terrell nu ezită să pună la zid administrația americană, despre care afirmă că nu a făcut nici pe departe suficient pentru a stimula lupta anti-corupție din România:

”Statele Unite trebuie să fie mai agresive și sunt multe feluri în care putem face asta. Trebuie să conducem aceste procese, nu doar să arătăm cu degetul spre România, pentru că americanii sunt la fel de vinovați pentru că au închis ochii: aveau o conversație, plecau, și corupția o lua de la capăt. Atunci când atrăgeam atenția României pe tema corupției, lucrurile se linișteau pentru o perioadă. Spuneau „OK, americanii cred că facem ceva împotriva corupției” și apoi se întorceau la afacerile lor obișnuite. Asta a fost o slăbiciune a liderilor americani”.

În același interviu, Terrell reia teza dragă lui Băsescu, potrivit căreia România nu ar trebui să preia refugiați, ci să lase asta pe seama țărilor bogate ale Europei, care își permit.
Zilele trecute, Terrell revine cu un nou interviu, dat lui Turcescu, iar mai apoi cu un fel de supliment la interviul respectiv. Din noua intervenție, reținem că „Deseori oamenii pe care îi vezi anchetaţi de DNA, DIICOT şi alţii sunt tinţe politice. Aceia sunt oameni pe care sunt supăraţi din diverse motive. Aşadar, acele structuri, chiar şi serviciile, SIE şi SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice şi nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcţia lor. Am îndoieli serioase despre anchetele actuale şi cele în desfăşurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tinţelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care îi iau în vedere versus o investigaţie legitimă. Am rezerve în legătura cu investigaţiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii”.
Și mai reținem rezerve serioase față de Laura Kovesi:
”Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta”.
De departe cel mai spectaculos mesaj este provocarea adresată de Terrell ambasadorului SUA la București, Laurei Kovesi, ministrului Petre Tobă și procurorului Codruț Olaru de a compărea împreună la un interviu.
Avem, deci, un personaj low-profile prin definiție, provenind dintr-un sistem, Secret Service, în care discreția e literă de lege și care, deodată, se pune pe criticat public în stînga și în dreapta, inclusiv în rîndurile alor lui, adică americanii.
Greu de înghițit.
În realitate, e aproape cert că Darren Terrell transmite niște mesaje criptate către anumite personaje grele, fie Kovesi, fie actualul ambasador american, fie amîndoi.
Cum respectivele mesaje sunt cam identice cu ale lui Băsescu, iar difuzarea lor se face prin oameni apropiați de fostul președinte, e clar că Terrell îi face jocurile acestuia, din anumite motive, probabil foarte întemeiate. Un asemenea motiv ar fi Mark Gitenstein, fostul șef al lui Terrell, care s-a învîrtit în mandatul prietenului Băsescu de mega-sinecura șefiei Fondului Proprietatea.
Întreg meciul se poartă în jurul reinvestirii Laurei Kovesi la DNA.
Nu e clar, în acest moment, dacă Băsescu trage pentru sau contra respectivei reinvestiri.
Ori, cine știe, poate trage pentru o reinvestire condiționată.
Una care să-i garanteze liniștea viitoare.
De cealaltă parte, mai toată presa binomului SRI-DNA a sărit la beregata lui Terrell, aproape scos agent de influență rus. Iar generalul SRI(r) Aurel Rogojan merge pînă la a susține că Gitenstein a intervenit direct în justiția de la noi, în cîteva rînduri.
Se arată pisici mari, de o parte și de alta.
Meciul e în toi și e interesant de urmărit, pentru că sigur urmează evenimente încă mai fierbinti.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Mier Mar 09, 2016 11:23 pm

Ardeiu' Umplut şi-a luat un dos de labă peste mecla aia a lui, de şobolan scribălău... raset

Ion Cristoiu: "Eu sunt autorul sintagmei #binomul SRI-DNA#"
Pilticule, ce te lasă memoria: nu ești autorul, tu ai preluat-o de la Elena Udrea. Doar dacă aduci actul notarial prin care se spune "Cedez domnului Cristoiu punga asta cu bani și drepturile de autor pe sintagma "binomul DNA-SRI", cu semnătura doamnei, te mai scoți.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Ultima editare efectuata de catre Dracu' gol in Joi Mar 10, 2016 1:33 am, editata de 3 ori
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Mier Mar 09, 2016 11:58 pm

ENKI a scris:
Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:
baso a scris:Eu nu sunt rasista, fiind total lipsita de prejudecati.
Nici io nu-s rasist, pentru ca altfel as fi adaugat tiganul inainte de Turcescu, intru sublinierea efectului de alba-neagra, ce m-a facut sa ma feresc, instinctiv. laugh
Cînd vine vorba de ţigani, rasismul e forţat. Mai degrabă e vorba de intoleranţa la gunoi, care mi se pare a fi destul de sănătoasă. Dacă vine vorba de persoanele de culoare raset , una dintre cele mai amuzante imbecilităţi mi se pare a fi chestia cu negrii rasişti... raset

P.S. Corectitudinea politică mi se pare a fi un mare căcat şi nu dau nici măcar o ceapă degerată pe dînsa... raset
Drace, eu am o simpatie aparte pentru tigani, fiind oarecum fortat de viata sa ajung la ea.  Laughing
La distanta de 21 de ani am fost de doua ori in pragul mortii si de fiecare data m-am aflat in compania tiganilor. Prima data, pe cand aveam 22 de ani, din ordinul directorului spitalului, un tigan a fost scos de la dializa pentru a mi se face loc. Pe moment, in starea in care ma aflam, n-am realizat ca tiganul avea sa moara, iar eu voi incerca sa supravietuiesc, ceea ce am si facut, fiindu-mi insa greu sa mai uit chipul tiganului, apoi. A doua oara a fost recent, in octombrie 2014, cand m-am imprietenit cu tiganii Vasile si Silvia, discutiile cu ei facand sa treaca altfel cele 2 saptamani de spitalizare. Very Happy

P.S. Am povestit ca tiganul Vasile mi-a promis un ibric de cupru, modelat de mana lui. Inca nu l-a facut. In schimb, cu 3 zile inainte sa merg la controlul anual din ianuarie a.c., omul m-a sunat, la doar cateva ore dupa ce ma gandisem la el, rememorand acele zile...
Acuma, ce să-ţi zic, bre? Fiecare este guvernat şi de experienţele personale, pe care a fost nevoit să le înghită. Yo mă bucur că ţiganu' ăla, scos cu forţa de la dializă, n-a mierlit-o degeaba, ci pentru o cauză bună şi dreaptă. Bănuiesc că şi el s-ar fi bucurat la fel dacă erai tu în locu' lui... raset

În ceea ce mă priveşte, yo n-am avut cu fîlfîitoarele decît experienţe nasoale. Cînd eram de-o şchioapă, am trecut razant pe lîngă Şcoala de Corecţie din cauza unei ciori care, după ce a fost prinsă la furat, a dat vina pe mine cum că eu aş fi instigatoru'. Culmea a fost că "autorităţili" au pus botu' la vrăjeala pe care le-a servit-o paceaura, deşi era minor. Acompaniamentu' a fost mirific: pirande care-şi smulgeau păru' din cap şi hainele de pe ele asortate cu balaoacheşi care vituperau cele mai cumplite blesteme şi ameninţări, toate astea petrecîndu-se într-o secţie de miliţie, pe vremea Ciuruitului. Am scăpat doar datorită faptului că încă nu împlinisem vîrsta la care puteam, legal, să fiu încarcerat. Pe moment, habar n-am avut. Mi-am dat seama abia după un număr de ani. Altădată, am rămas desculţ. La propriu. raset

Mai tîrziu, după ce am înţeles eu mai bine cu ce se haleşte ţigăneala, n-am mai avut daune directe cu migratorii, ci doar indirecte, respectiv ba un geam spart la maşină, ba cîte un cauciuc tăiat, ba o furăciune, ba o plîngere la "autorităţi" pentru vătămare corporală etc, nu neapărat în ordinea asta... raset

După ce am văzut eu chestiile astea, nu înainte, am ajuns la concluzia că ăştia sunt nişte dăunători pe care tre' să-i stîrpeşti din preajma ta dacă vrei să trăieşti liniştit. Cum vremurile lu' Hitler s-au dus demult, am hotărît să devin, din victimă, agresor şi să ştii că tactica asta a dat roade mai bune decît ignorarea la un nivel superior. Pot să-ţi spun chiar că viermii ăştia au un ciudat simţ al respectului, provenit din frica de ciomag... raset

P.S. Nu generalizez, da' chestiile asta se aplică la cel puţin 99% din indivizii speciei respective... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Joi Mar 10, 2016 2:16 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Turcescu e un mare idiot, pe bune. raset Dupa ce anunta cu surle si trambite ca da publicitatii documente, si le fasaie singur, solicitand sa i se comunice in scris justificarea, foarte avocatesc scrisa, de a nu le mai face publice  Laughing Mi se parea mie cam bizara fotografia aia la care a bagat comentariul Work in progress. Stay tuned! dand senzatia ca este un articol ce urmeaza a fi publicat pe Hotnews.ro si in care se facea referire la data de 8 august, nicidecum martie 2014. laugh
Inteleg, deci, ca s-a dat ordin pe unitate sa inchida subiectul.  raset
Parca parca se leaga si aluziile cu tenta sexuala, facute de Rares Bogdan la adresa americanului, de speta concreta. Cine a dat ordin jurnalistului RTV sa atace la operatie , in mod sigur cunoaste multe detalii despre episodul cu pricina  laugh E bizar ca oficiali americani sa se substituie organelor de ancheta romanesti pe teritoriul Romaniei. Indeosebi in lipsa unei acuzatii oficiale, cu comisie rogatorie, etc.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 10, 2016 8:10 am

baso a scris:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Turcescu e un mare idiot, pe bune. raset Dupa ce anunta cu surle si trambite ca da publicitatii documente, si le fasaie singur, solicitand sa i se comunice in scris justificarea, foarte avocatesc scrisa, de a nu le mai face publice  Laughing Mi se parea mie cam bizara fotografia aia la care a bagat comentariul Work in progress. Stay tuned! dand senzatia ca este un articol ce urmeaza a fi publicat pe Hotnews.ro si in care se facea referire la data de 8 august, nicidecum martie 2014. laugh
Inteleg, deci, ca s-a dat ordin pe unitate sa inchida subiectul.  raset
Parca parca se leaga si aluziile cu tenta sexuala, facute de Rares Bogdan la adresa americanului, de speta concreta. Cine a dat ordin jurnalistului RTV sa atace la operatie , in mod sigur cunoaste multe detalii despre episodul cu pricina  laugh E bizar ca oficiali americani sa se substituie organelor de ancheta romanesti pe teritoriul Romaniei. Indeosebi in lipsa unei acuzatii oficiale, cu comisie rogatorie, etc.

Incepe tot mai mult sa semene cu o campanie electorala timpurie pentru Luluta, care, vedem acum, ramane neclintita in lupta ei perpetua, infruntand atat decizia marsava a CCR, cat si insinuarile josnice ale unui fost slujbas amerloc. laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 10, 2016 8:18 am

Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:
Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:
baso a scris:Eu nu sunt rasista, fiind total lipsita de prejudecati.
Nici io nu-s rasist, pentru ca altfel as fi adaugat tiganul inainte de Turcescu, intru sublinierea efectului de alba-neagra, ce m-a facut sa ma feresc, instinctiv. laugh
Cînd vine vorba de ţigani, rasismul e forţat. Mai degrabă e vorba de intoleranţa la gunoi, care mi se pare a fi destul de sănătoasă. Dacă vine vorba de persoanele de culoare raset , una dintre cele mai amuzante imbecilităţi mi se pare a fi chestia cu negrii rasişti... raset

P.S. Corectitudinea politică mi se pare a fi un mare căcat şi nu dau nici măcar o ceapă degerată pe dînsa... raset
Drace, eu am o simpatie aparte pentru tigani, fiind oarecum fortat de viata sa ajung la ea.  Laughing
La distanta de 21 de ani am fost de doua ori in pragul mortii si de fiecare data m-am aflat in compania tiganilor. Prima data, pe cand aveam 22 de ani, din ordinul directorului spitalului, un tigan a fost scos de la dializa pentru a mi se face loc. Pe moment, in starea in care ma aflam, n-am realizat ca tiganul avea sa moara, iar eu voi incerca sa supravietuiesc, ceea ce am si facut, fiindu-mi insa greu sa mai uit chipul tiganului, apoi. A doua oara a fost recent, in octombrie 2014, cand m-am imprietenit cu tiganii Vasile si Silvia, discutiile cu ei facand sa treaca altfel cele 2 saptamani de spitalizare. Very Happy

P.S. Am povestit ca tiganul Vasile mi-a promis un ibric de cupru, modelat de mana lui. Inca nu l-a facut. In schimb, cu 3 zile inainte sa merg la controlul anual din ianuarie a.c., omul m-a sunat, la doar cateva ore dupa ce ma gandisem la el, rememorand acele zile...
Acuma, ce să-ţi zic, bre? Fiecare este guvernat şi de experienţele personale, pe care a fost nevoit să le înghită. Yo mă bucur că ţiganu' ăla, scos cu forţa de la dializă, n-a mierlit-o degeaba, ci pentru o cauză bună şi dreaptă. Bănuiesc că şi el s-ar fi bucurat la fel dacă erai tu în locu' lui... raset

În ceea ce mă priveşte, yo n-am avut cu fîlfîitoarele decît experienţe nasoale. Cînd eram de-o şchioapă, am trecut razant pe lîngă Şcoala de Corecţie din cauza unei ciori care, după ce a fost prinsă la furat, a dat vina pe mine cum că eu aş fi instigatoru'. Culmea a fost că "autorităţili" au pus botu' la vrăjeala pe care le-a servit-o paceaura, deşi era minor. Acompaniamentu' a fost mirific: pirande care-şi smulgeau păru' din cap şi hainele de pe ele asortate cu balaoacheşi care vituperau cele mai cumplite blesteme şi ameninţări, toate astea petrecîndu-se într-o secţie de miliţie, pe vremea Ciuruitului. Am scăpat doar datorită faptului că încă nu împlinisem vîrsta la care puteam, legal, să fiu încarcerat. Pe moment, habar n-am avut. Mi-am dat seama abia după un număr de ani. Altădată, am rămas desculţ. La propriu. raset

Mai tîrziu, după ce am înţeles eu mai bine cu ce se haleşte ţigăneala, n-am mai avut daune directe cu migratorii, ci doar indirecte, respectiv ba un geam spart la maşină, ba cîte un cauciuc tăiat, ba o furăciune, ba o plîngere la "autorităţi" pentru vătămare corporală etc, nu neapărat în ordinea asta... raset

După ce am văzut eu chestiile astea, nu înainte, am ajuns la concluzia că ăştia sunt nişte dăunători pe care tre' să-i stîrpeşti din preajma ta dacă vrei să trăieşti liniştit. Cum vremurile lu' Hitler s-au dus demult, am hotărît să devin, din victimă, agresor şi să ştii că tactica asta a dat roade mai bune decît ignorarea la un nivel superior. Pot să-ţi spun chiar că viermii ăştia au un ciudat simţ al respectului, provenit din frica de ciomag... raset

P.S. Nu generalizez, da' chestiile asta se aplică la cel puţin 99% din indivizii speciei respective... raset
Exact, este vorba de experiente personale. Pana sa le am pe cele povestite, am avut de celelalte, ca si tine. Nu stiu cum am facut, insa, de fiecare data, ca prin minune, le-am rezolvat fara "violenta". laugh
Parca am mai povestit cum, inconjurat de tiganusi cu sabii artizanale si care imi cereau o suma de bani (10 lei, in bani actuali, parca), le-am spus ca n-am marunt, le-am arata hartia de 100 si i-am invitat la o bere, sa schimb banii si sa le dau cei 10 lei. N-au baut decat sucuri (erau... sportivi  laugh ) si am ramas "prieteni", in caz ca i-as mai fi intalnit vreodata sau daca as fi avut nevoie de ei prin cartier. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Joi Mar 10, 2016 11:14 am

Mos Zegrean face si misto de SRI raset

Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte - «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 10, 2016 12:22 pm

baso a scris:Mos Zegrean face si misto de SRI  raset

Noi n-am făcut nimic dezastruos în decizia aceasta. Am înlăturat de acolo 2-3 cuvinte - «şi alte organe specializate ale statului» pentru că nu se înţelegea nimic. Acuma am aflat şi noi cine era organul acesta specializat al statului care făcea interceptările
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
"Asta-i maretia dreptului". laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Joi Mar 10, 2016 5:15 pm

Halucinant! raset

Handicapatu' de Pietroi a furat Teoria Relativităţii de la Eminescu... raset

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

P.S. Probabil că a dat-o la schimb pe "Luceafărul" scris, de fapt, de Einstein... raset


Ultima editare efectuata de catre Dracu' gol in Joi Mar 10, 2016 7:56 pm, editata de 1 ori
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Joi Mar 10, 2016 5:19 pm

ENKI a scris:
Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:
Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:
baso a scris:Eu nu sunt rasista, fiind total lipsita de prejudecati.
Nici io nu-s rasist, pentru ca altfel as fi adaugat tiganul inainte de Turcescu, intru sublinierea efectului de alba-neagra, ce m-a facut sa ma feresc, instinctiv. laugh
Cînd vine vorba de ţigani, rasismul e forţat. Mai degrabă e vorba de intoleranţa la gunoi, care mi se pare a fi destul de sănătoasă. Dacă vine vorba de persoanele de culoare raset , una dintre cele mai amuzante imbecilităţi mi se pare a fi chestia cu negrii rasişti... raset

P.S. Corectitudinea politică mi se pare a fi un mare căcat şi nu dau nici măcar o ceapă degerată pe dînsa... raset
Drace, eu am o simpatie aparte pentru tigani, fiind oarecum fortat de viata sa ajung la ea.  Laughing
La distanta de 21 de ani am fost de doua ori in pragul mortii si de fiecare data m-am aflat in compania tiganilor. Prima data, pe cand aveam 22 de ani, din ordinul directorului spitalului, un tigan a fost scos de la dializa pentru a mi se face loc. Pe moment, in starea in care ma aflam, n-am realizat ca tiganul avea sa moara, iar eu voi incerca sa supravietuiesc, ceea ce am si facut, fiindu-mi insa greu sa mai uit chipul tiganului, apoi. A doua oara a fost recent, in octombrie 2014, cand m-am imprietenit cu tiganii Vasile si Silvia, discutiile cu ei facand sa treaca altfel cele 2 saptamani de spitalizare. Very Happy

P.S. Am povestit ca tiganul Vasile mi-a promis un ibric de cupru, modelat de mana lui. Inca nu l-a facut. In schimb, cu 3 zile inainte sa merg la controlul anual din ianuarie a.c., omul m-a sunat, la doar cateva ore dupa ce ma gandisem la el, rememorand acele zile...
Acuma, ce să-ţi zic, bre? Fiecare este guvernat şi de experienţele personale, pe care a fost nevoit să le înghită. Yo mă bucur că ţiganu' ăla, scos cu forţa de la dializă, n-a mierlit-o degeaba, ci pentru o cauză bună şi dreaptă. Bănuiesc că şi el s-ar fi bucurat la fel dacă erai tu în locu' lui... raset

În ceea ce mă priveşte, yo n-am avut cu fîlfîitoarele decît experienţe nasoale. Cînd eram de-o şchioapă, am trecut razant pe lîngă Şcoala de Corecţie din cauza unei ciori care, după ce a fost prinsă la furat, a dat vina pe mine cum că eu aş fi instigatoru'. Culmea a fost că "autorităţili" au pus botu' la vrăjeala pe care le-a servit-o paceaura, deşi era minor. Acompaniamentu' a fost mirific: pirande care-şi smulgeau păru' din cap şi hainele de pe ele asortate cu balaoacheşi care vituperau cele mai cumplite blesteme şi ameninţări, toate astea petrecîndu-se într-o secţie de miliţie, pe vremea Ciuruitului. Am scăpat doar datorită faptului că încă nu împlinisem vîrsta la care puteam, legal, să fiu încarcerat. Pe moment, habar n-am avut. Mi-am dat seama abia după un număr de ani. Altădată, am rămas desculţ. La propriu. raset

Mai tîrziu, după ce am înţeles eu mai bine cu ce se haleşte ţigăneala, n-am mai avut daune directe cu migratorii, ci doar indirecte, respectiv ba un geam spart la maşină, ba cîte un cauciuc tăiat, ba o furăciune, ba o plîngere la "autorităţi" pentru vătămare corporală etc, nu neapărat în ordinea asta... raset

După ce am văzut eu chestiile astea, nu înainte, am ajuns la concluzia că ăştia sunt nişte dăunători pe care tre' să-i stîrpeşti din preajma ta dacă vrei să trăieşti liniştit. Cum vremurile lu' Hitler s-au dus demult, am hotărît să devin, din victimă, agresor şi să ştii că tactica asta a dat roade mai bune decît ignorarea la un nivel superior. Pot să-ţi spun chiar că viermii ăştia au un ciudat simţ al respectului, provenit din frica de ciomag... raset

P.S. Nu generalizez, da' chestiile asta se aplică la cel puţin 99% din indivizii speciei respective... raset
Exact, este vorba de experiente personale. Pana sa le am pe cele povestite, am avut de celelalte, ca si tine. Nu stiu cum am facut, insa, de fiecare data, ca prin minune, le-am rezolvat fara "violenta". laugh
Parca am mai povestit cum, inconjurat de tiganusi cu sabii artizanale si care imi cereau o suma de bani (10 lei, in bani actuali, parca), le-am spus ca n-am marunt, le-am arata hartia de 100 si i-am invitat la o bere, sa schimb banii si sa le dau cei 10 lei. N-au baut decat sucuri (erau... sportivi  laugh ) si am ramas "prieteni", in caz ca i-as mai fi intalnit vreodata sau daca as fi avut nevoie de ei prin cartier. Laughing
Bre, io-ţi urez numa' uriaşe succesuri în educarea garoilor de toate mărimile! Sper doar să nu te alegi cu vreun buzunar la burtă sau cu vreo cravată brăileană în demersurile tale pacifiste... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Joi Mar 10, 2016 11:33 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Vin Mar 11, 2016 7:33 am

Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:

Exact, este vorba de experiente personale. Pana sa le am pe cele povestite, am avut de celelalte, ca si tine. Nu stiu cum am facut, insa, de fiecare data, ca prin minune, le-am rezolvat fara "violenta". laugh
Parca am mai povestit cum, inconjurat de tiganusi cu sabii artizanale si care imi cereau o suma de bani (10 lei, in bani actuali, parca), le-am spus ca n-am marunt, le-am arata hartia de 100 si i-am invitat la o bere, sa schimb banii si sa le dau cei 10 lei. N-au baut decat sucuri (erau... sportivi  laugh ) si am ramas "prieteni", in caz ca i-as mai fi intalnit vreodata sau daca as fi avut nevoie de ei prin cartier. Laughing
Bre, io-ţi urez numa' uriaşe succesuri în educarea garoilor de toate mărimile! Sper doar să nu te alegi cu vreun buzunar la burtă sau cu vreo cravată brăileană în demersurile tale pacifiste... raset

Drace, si eu am avut norocul sa cunosc vreo cativa tigani OK.Nu stiu, poate a contat faptul ca nu sunt rasista, m-or fi simtit ca eram deschisa, fara prejudecati in ce-i priveste pe toti din etnia asta. Evident ca, in rest, ma feresc si eu de tigani, fiind instinctiv atenta la miscarile lor atunci cand apar prea multi in zona si agitati. Circumspecta si selectiva sunt inclusiv cu romanii. Ideea e ca daca nu simt nicio empatie, raman extrem de rezervata. Nu pot sa spun ca am studiat carti despre limbajul non verbal, citind eventual doar pt. divertisment, insa fara sa vreau imi atrag atentia unele gesturi marunte cand este vorba despre persoane absolut necunoscute. Ma gandesc ca in astfel de momente se activeaza alti neuroni,in incercare de a decodifica mesajele nonverbale transmise de personajul necunoscut. E cumva ca la animale, ca la cateii care se intalnesc in parc, fara sa pricepi, ca om, de ce unii se plac din prima iar altii se incaiera din prima raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 11, 2016 9:08 am

baso a scris:
Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:

Exact, este vorba de experiente personale. Pana sa le am pe cele povestite, am avut de celelalte, ca si tine. Nu stiu cum am facut, insa, de fiecare data, ca prin minune, le-am rezolvat fara "violenta". laugh
Parca am mai povestit cum, inconjurat de tiganusi cu sabii artizanale si care imi cereau o suma de bani (10 lei, in bani actuali, parca), le-am spus ca n-am marunt, le-am arata hartia de 100 si i-am invitat la o bere, sa schimb banii si sa le dau cei 10 lei. N-au baut decat sucuri (erau... sportivi  laugh ) si am ramas "prieteni", in caz ca i-as mai fi intalnit vreodata sau daca as fi avut nevoie de ei prin cartier. Laughing
Bre, io-ţi urez numa' uriaşe succesuri în educarea garoilor de toate mărimile! Sper doar să nu te alegi cu vreun buzunar la burtă sau cu vreo cravată brăileană în demersurile tale pacifiste... raset

Drace, si eu am avut norocul sa cunosc vreo cativa tigani OK. Nu stiu, poate a contat faptul ca nu sunt rasista[/b], m-or fi simtit ca eram deschisa, fara prejudecati in ce-i priveste pe toti din etnia asta. Evident ca, in rest, ma feresc si eu de tigani, fiind instinctiv atenta la miscarile lor atunci cand apar prea multi in zona si agitati. Circumspecta si selectiva sunt inclusiv cu romanii. Ideea e ca daca nu simt nicio empatie, raman extrem de rezervata. Nu pot sa spun ca am studiat carti despre limbajul non verbal, citind eventual doar pt. divertisment, insa fara sa vreau imi atrag atentia unele gesturi marunte cand este vorba despre persoane absolut necunoscute. Ma gandesc ca in astfel de momente se activeaza alti neuroni,in incercare de a decodifica mesajele nonverbale transmise de personajul necunoscut. E cumva ca la animale, ca la cateii care se intalnesc in parc, fara sa pricepi, ca om, de ce unii se plac din prima iar altii se incaiera din prima raset

Intru totul de acord cu tine, Baso!bine

P.S. Drace, ce-i aia o "cravata braileana"? oaie
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Vin Mar 11, 2016 10:34 am

ENKI a scris:

P.S. Drace, ce-i aia o "cravata braileana"? oaie

Ma gandesc ca seamana cu asta, din costumatia de Halloween.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pe vremuri, am participat la o autopsie  impreuna cu colegii. Ma pot lauda ca am rezistat eroic desi autopsierii, in halate de macelari, ne cam provocau, teribil de amuzati. Unul m-a terminat oarecum psihic; fuma smechereste  in timp ce scotea cu polonicul sange din cadavru si din cand in cand isi punea tigara pe marginea vanei faiantate in care executa operatiunea. Au fost si colegi la care li s-a facut rau. Laughing Dupa ora respectiva, eu si cateva gagici am mers ata la un bar ca sa bem ceva tarie, dimineata, la ora 9, pe stomacul gol. raset Vodca am baut, ca betivii rusi, spunand bancuri ca sa ne dezinfectam naturelul simtitor.  Laughing Nici dracu nu s-ar fi dus la cursuri asa de dimineata daca am fi stiut ce surpriza ne face profa de medicina legala Laughing In rest, profa era haioasa iar sala de curs era interesant ornamentata cu tot felul de organe in formol, inclusiv capul unui barbos putea fi admirat intr-un borcan. Pe pereti, ca tablouri, erau cranii sparte + armele crimei. Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Vin Mar 11, 2016 12:37 pm

baso a scris:Drace, si eu am avut norocul sa cunosc vreo cativa tigani OK.Nu stiu, poate a contat faptul ca nu sunt rasista, m-or fi simtit ca eram deschisa, fara prejudecati in ce-i priveste pe toti din etnia asta. Evident ca, in rest, ma feresc si eu de tigani, fiind instinctiv atenta la miscarile lor atunci cand apar prea multi in zona si agitati. Circumspecta si selectiva sunt inclusiv cu romanii. Ideea e ca daca nu simt nicio empatie, raman extrem de rezervata. Nu pot sa spun ca am studiat carti despre limbajul non verbal, citind eventual doar pt. divertisment, insa fara sa vreau imi atrag atentia unele gesturi marunte cand este vorba despre persoane absolut necunoscute. Ma gandesc ca in astfel de momente se activeaza alti neuroni,in incercare de a decodifica mesajele nonverbale transmise de personajul necunoscut. E cumva ca la animale, ca la cateii care se intalnesc in parc, fara sa pricepi, ca om, de ce unii se plac din prima iar altii se incaiera din prima raset
Nu există ţigan OK, ci doar ţigan OK la prima vedere. Nu există ţigan prieten, ci doar ţigan prieten cu tine pînă la prima ocazie să te fure. În rest, fiecare e liber să creadă exact ce vrea el... raset

P.S. Dacă reuşeşti să păstrezi anumite aparenţe, e posibil să nu ai necazuri cu ţiganii... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Vin Mar 11, 2016 12:44 pm

baso a scris:
ENKI a scris:

P.S. Drace, ce-i aia o "cravata braileana"? oaie

Ma gandesc ca seamana cu asta, din costumatia de Halloween.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Seamănă, numa' că e în juru' gîtului... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 11, 2016 1:06 pm

Pentru a intelege mai bine cine ar fi putut provoca "criza" prin decizia CCR, trebuie vazut cui ii foloseste si cine vine cu solutia, pe pricipul masonic Ordo ab chao. Deocamdata vad un singur individ care incearca cu disperare sa-si disimuleze bucuria: Macacu'.  vesel

Traian Băsescu

1 hr ·

Trebuie doar curaj şi voinţă

În România, au fost câteva momente importante care au vizat trecutul:
-condamnarea comunismului;
-predarea arhivei fostei Securităţi;
-predarea arhivei Dunărea-operativ.
Datorită CCR, acum, suntem într-un moment care vizează în mod fundamental viitorul şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţeanului. Ce facem cu interceptările convorbirilor telefonice?
Avem 2 variante:
-una de mijloc, prin partajarea platformei existente către toate instituţiile cu atribuţiuni de supraveghere tehnică. Este o soluţie de moment, mult mai riscantă decât cea de până acum şi care nu peste mult timp va trebui schimbată.
-alta fundamental democratică. Asta înseamnă scoaterea din structura SRI a platformei de interceptare a comunicaţiilor, cu tot cu personal, constituirea unei entităţi independente conduse de judecători şi procurori numiţi de CSM şi asociaţiile magistraţilor, singurii care vor putea aproba mandatele de interceptare şi punerea lor în aplicare.
Această a doua soluţie este aceea care ne va garanta că năravurile vechi nu se vor întoarce niciodată.
Tentaţia puterii discreţionare, atunci când o ai, este mare şi în regimurile democratice.
Şi încă ceva. A doua soluţie nu implică şi costuri suplimentare consistente, dar necesită voinţă politică şi curaj.
Eu asta aş cere dacă astăzi aş fi preşedinte.In plus, la cum au inceput sa se adune necazurile pe capul lui Klaus, nu-i exclus ca la toamna sa avem si alegeri prezidentiale anticipate, iar in urma simultanelor cu parlamentarele sa rezulte formula magica, piatra filozofala a democraturii: Luluta - presedite + Macacu' - premier. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Dracu' gol la data de Vin Mar 11, 2016 1:33 pm

Alexandru Cumpănașu și-a deschis de ceva vreme o academie, "Leaders 4 Romania". Academia pregătește elite, belite, viitorul nostru în general.
Din Board-ul academiei fac parte: Geroge Maior, Iulian Fota, Vasile Dâncu, Bogdan Licu.
Alexandru Cumpănașu a scris ieri pe Asociația pentru Implementarea Democrației: "Intr-un context de securitate european si global extrem de tulbure, alunecos si primejdios, credem ca hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) nu are doar o miza interna, ci este si o miscare decisiva a Rusiei si a partenerilor sai pe tabla de sah din regiune."
Deci, stop-joc, s-a strigat Rusia! Avem un câștigător.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Sam Mar 12, 2016 3:56 am

Dracu' gol a scris:Alexandru Cumpănașu și-a deschis de ceva vreme o academie, "Leaders 4 Romania". Academia pregătește elite, belite, viitorul nostru în general.
Din Board-ul academiei fac parte: Geroge Maior, Iulian Fota, Vasile Dâncu, Bogdan Licu.
Alexandru Cumpănașu a scris ieri pe Asociația pentru Implementarea Democrației: "Intr-un context de securitate european si global extrem de tulbure, alunecos si primejdios, credem ca hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) nu are doar o miza interna, ci este si o miscare decisiva a Rusiei si a partenerilor sai pe tabla de sah din regiune."
Deci, stop-joc, s-a strigat Rusia! Avem un câștigător.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Jale mare la SRI . Cu ocazia asta s-a putut vedea si cati sereisti pur sange activeaza pe internet. Am citit niste comentarii asa de isterice la adresa CCR, incat  m-au facut sa rad. Mi-au facut si o pofta sadica sa le pun acid pe rana , insa n-avea sens sa ma obosesc a scrie pt. ca pe site-urile alea le-ar fi cenzurat acoperitul de serviciu. Laughing M-am limitat doar la a le admira isteria si dementa in toata splendoarea lor.
Sunt aproape convinsa ca inclusiv pulica Blake si curvistina Foula sunt ofiteri SRI. Pe vremea aia, cand ii injuram pe teroristii astia doi, pulica era racan, insa Foula avea clar in ea scoala de securitate .Totusi, ar fi parut cam paranoic sa afirm atunci, cu tarie despre ei, ca sunt niste sereisti imputiti. Cam sfida logica si buna credinta sa spui ca sereistii ar avea ca  preocupari si virtualizarea prin spatiile de socializare, cica sa vaneze teroristi. In prezent nu cred sa mai existe cineva sanatos la cap care sa nu fie convins ca internetul romanesc face parte din campul tactic al SRI. Iar de dragul  sigurantei statului, astia fac si propaganda jegoasa, chiar dementa. In tot cazul, foarte toxica pt. tara a ajuns aceasta institutie.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Sam Mar 12, 2016 7:43 am

Iata ce scrie credinciosul Danilet, traducand ca evanghelizatorul punctul 52 din decizia biblica a CCR raset

I. CCR a decis prin decizia nr. 51/2016 că serviciile secrete ale statului nu pot fi implicate în efectuarea interceptărilor în dosarele penale astfel că legea care a permis acest lucru este neconstituţională. În felul acesta SRI rămâne competent pentru interceptări în domeniul siguranţei naţionale, pe când pentru interceptările necesare în dosarele penale vor putea fi implicaţi numai procurorii şi poliţia judiciară. Această decizie încă nu e publicată în Monitorul Oficial, dată de la care va fi obligatorie.
II. Cu privire la efectele acestei decizii, sunt trei ipoteze care trebuie analizate:
1. pentru dosarele soluţionate definitiv care au avut la bază probe obţinute prin interceptări autorizate legal (maxim 48 ore de procuror şi maxim 30 zile de judecător) şi efectuate de serviciile secrete (deţinători ai infrastructurii necesare), acestea nu vor fi afectate. Prin urmare, aceste dosare nu pot fi redeschise pe motive legate de decizia CCR.
.
2. cu privire la dosarele în care de acum încolo se vor solicita interceptări, serviciile secrete nu mai pot fi implicate în efectuarea acestora. Dar pentru ca acest lucru să se efectueze legal de acum încolo, trebuie să aşteptăm o soluţie legislativă şi înţeleg că mâine Guvernul va propune o OUG care probabil va intra în vigoare la data când decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.
.
3. cu privire la dosarele aflate pe rol în care sunt efectuate deja interceptări de către serviciile secrete sunt deja două interpretări:
– avocaţii susţin că acele interceptări, fiind efectuate de serviciile secrete, lucru interzis de CCR , ar fi nelegale, ca urmare ar trebui înlăturate din materialul probatoriu de la dosar;
– procurorii susţin că acele interceptări, fiind efectuate de organul care până atunci era permis de codul de procedură penală, sunt legale, şi că  numai de acum încolo vor trebui făcute de alte organe.
– judecătorii încă nu au avut ocazia să se pronunţe.
.
Ei bine, fără a comenta vreun caz concret aflat în soluţionare, ci analizând efectiv temeiurile legale pentru asemenea interpretări, eu cred că este un caz similar cu schimbarea prin lege a competenţei organului judiciar, astfel că efectele produse sunt cele prevăzute de art. 4 din Legea nr. 255/2013. Efectiv, nu văd alte temeiuri legale aplicabile, dar sunt dispus să ascult şi alte opinii. Aşadar, eu cred că dacă ceea ce s-a făcut sub vechea lege (adică cea dinainte de intervenţia CCR) a fost legal, proba rămâne câştigată cauzei.
.
Oricum, avem deja jurisprudenţă, căci au mai fost astfel de situaţii în trecut: de exemplu, când Ordonanţa de Urgenţă privind PNA a fost declarat neconstituţională, au rămas valabile actele de urmărire penală îndeplinite până la acea datăe. Sau când legea Big Brother a fost declarată neconstituţională, au rămas valabile localizările şi percheziţiile informatice făcute în baza ei.
.
III Într-un articol publicat pe HotNews ni se atrage atenţia unui posibil efect dezastruos provocat de menţiunea CCR cu privire la aplicarea deciziei sale la cauzele aflate pe rol. Eu cred altceva.
.
Acest paragraf are următorul conţinut: „52. Cu privire la efectele prezentei decizii, Curtea reaminteşte caracterul erga omnes şi pentru viitor al deciziilor sale, prevăzut la art.147 alin.(4) din Constituţie. Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumţia de constituţionalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privinţa cauzelor definitiv soluţionate până la data publicării sale, aplicându-de, însă, în mod corespunzător, în cauzele aflate pe rolul instanţelor de judecată„.  După mine, el se referă la anumite acte şi un anumit moment procesual: în cauzele aflate pe rol putem avea interceptări efectuate deja şi interceptări în curs de desfăşurare.
.
Cu privire la interceptările autorizate de magistrat şi efectuate de serviciile secrete pe legea dinaintea deciziei 51, am lămurit mai sus că acestea rămân valabile.
.
Cu privire la inteceptările începute pe legea dinaintea codului dar neepuizate, avem o problemă. Deci, suntem în situaţia în care judecătorul a autorizat interceptarea pe 30 zile, SRI a început interceptarea, iar în cadrul celor 30 zile s-a ivit decizia CCR. În acest caz, întrucât decizia CCR produce efecte pentru viitor, ea trebuie aplicată din ziua publicării ei în Monitorul Oficial. Ca urmare, interceptarea făcută de SRI pe vechea lege până la data apariţiei deciziei CCR rămâne valabilă, dar în ziua publicării ei SRI trebuie să stopeze interceptarea. După aceasta, o nouă interceptare poate fi făcută numai potrivit noilor reglementări.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Tipul si-a bagat perfuzii in cap ca sa scrie atata in interpretarea punctului 52, gasindu-si repede si cantatori in struna. laugh  
Yo zic ca daca CCR ar fi dorit sa fie asa cum crede el, in decizie s-ar fi scris sec " Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumţia de constituţionalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privinţa cauzelor definitiv soluţionate până la data publicării sale si nici cu privire la actele de supraveghere tehnica realizate de alte organe specializate ale statului in temeiul art.142 alin.1 din CPP pana la data publicarii Deciziei in Monitorul Oficial."

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Sam Mar 12, 2016 8:03 am

Iote ce scria Tapalaba de l-a mobilizat pe credinciosul Danilet sa repare cumva pagubele cu inteligenta lui naucitoare laugh

Majoritatea juristilor consultati de Hotnews.ro sunt de parere ca paragraful 52 putea lipsi, caz in care intinderea pagubelor era mult limitata

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Sam Mar 12, 2016 10:39 am

Dupa toata isteria, Guvernul Ciolos a dat OUG-ul de linistire a SRI Laughing Acum abia astept sa fie sesizat din nou CCR-ul care sa constate neconstitutionalitatea OUG-ului. Motive sunt! Twisted Evil laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Mar 13, 2016 5:28 pm

baso a scris:Dupa toata isteria, Guvernul Ciolos a dat OUG-ul de linistire a SRI Laughing Acum abia astept sa fie sesizat din nou CCR-ul care sa constate neconstitutionalitatea OUG-ului. Motive sunt! Twisted Evil laugh
Macacu' a gasit deja niste motive. laugh

Traian Băsescu
1 hr ·

Oare este constituţională OUG cu privire la partajarea utilizării Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor ? Eu citesc din Constituţia României.
La Capitolul II - Drepturi şi libertăţi fundamentale
Art.28 - Secretul scrisorilor, al telegramelor, al trimiterilor poştale, al CONVORBIRILOR TELEFONICE şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil.
La capitolul IV - Raporturile Parlamentului cu Guvernul
Art.151- Ordonanțele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul.......DREPTURILE, LIBERTĂŢILE şi îndatoririle prevăzute de Constituţie .
Eu cred că avocaţii, în procesele penale, vor exploata la sînge cele două articole din Constituţie şi foarte probabil daunele produse dosarelor penale de domnii Iohannis şi Cioloş prin avizarea în CSAT, respectiv aprobarea în Guvern, vor fi majore.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Dum Mar 13, 2016 7:01 pm

In mod firesc, si Avocatul Poporului ar putea sesiza CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a OUG. Avocatii pot invoca exceptia de neconstitutionalitate doar in cauzele de pe rolul instantelor, in masura in care se lovesc de acest OUG. Diferenta consta in timpul de solutionare, procedura fiind mult mai rapida in cazul in care Avocatul Poporului sesizeaza CCR. In maxim 2-3 saptamani,CCR pronunta decizia de admitere sau de respingere.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 18 Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum