Una... Alta... de Romania

Pagina 14 din 18 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Urmatorul

In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Iul 31, 2017 9:07 am

Sau poate ca securistii mioritici anticipeaza noua criza si ocupa din timp spatiile uriase ale mall-urilor, cu istitutii controlate de ei?! scratch laugh

Gheorghe Piperea
9 minute ·

Vanzarile on-line merg bine. Atat de bine incat magazinele si hiper-magazinele clasice, alea unde te duci pentru a pipai marfa si, eventual, pentru a o achizitiona dupa ce ai vazut un film si ai jucat bowling o ora, dau faliment. Ca in jocurile de suma nula, ce pierd retailistii clasici, castiga magazinele virtuale. Amazon a atins saptamana trecuta o capitalizare de 500 mld dolari, facand din Jeff Bezos cel mai bogat om din lume (oficial cunoscut, caci exista altii, necunoscuti publicului, cu averi de zeci de ori mai mari). Nici Alibaba, rivalul chinez al Amazon, nu o duce rau. E pe la jumatate si cu capitalizarea, si cu averea proprietarului.
De ce ne intereseaza?
Pai, peste 80% din retail-ul romanesc se deruleaza prin discounteri, hiper-market-uri, mall-uri. Foarte multi oameni lucreaza acolo. Foarte multe investitii, publice sau private, se concentreaza acolo. Daca unda de soc americana ajunge si la noi, o sa fie prapad.
Un indiciu in acest sens este sala goala de cinematograf. Un al doilea indiciu este oprirea constructiei de mall-uri. Deocamdata, falimentele de mall-uri au ramas la nivelul lui 2011. Dar ceasul ticaie.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Sam Aug 05, 2017 7:49 am

Dupa ce descrie atat de curajos manevrele prin care bancile ne-au furat practic tarisoara, sper ca intrebarea din final, despre ce-o fi facut, in tot acest timp, tov. Mugur Isarescu, sa fie una retorica, nasul stiind prea bine ca seful BNR a coordonat magistral operatiunile. veselFrauda fiscală săvârșită de bănciEste oficial. Sistemul bancar din România fraudează sistematic și masiv bugetul de stat. Este vorba de miliarde și miliarde de euro. Și nimeni nu intervine. Nici Banca Națională. Nici ANAF. Și cu atât mai puțin procurorii. Între timp, băncille comerciale realizează câștiguri colosale. Cine le protejează?

Ministrul Finanțelor din România a făcut publică o informație explozivă. Și anume că 75% dintre băncile comerciale raportează în ultimii cinci ani pierderi. Și, ca urmare, nu plătesc niciun ban sub formă de impozit pe profit la bugetul de stat. Dintre cele doar 15 bănci însemnate că au raportat profit, doar puține au făcut-o în toți cei cinci ani de referință. Întrucât veniturile sistemului bancar sunt colosale, iar profiturile reale sunt pe măsură, rezultă că, prin fel de fel de artificii, toate cu desăvârșire ilegale, sistemul bancar a creat o uriașă gaură în economia națională. Să deschidem puțin ochii. Să observăm că, în timp ce cei mai mulți dintre clienții băncilor comerciale se mențin cu chiu cu vai la un nivel de supraviețuire, fie că sunt români care-și depun acolo micile economii, fie că sunt români care se împrumută, plătind mari dobânzi, și mai ales în timp ce sute de mii de români sunt în stare de faliment personal și zeci de mii de firme se află în aceeași situație, și unii și alții clienți ai băncilor, acestea se întrec în a-și ridica blocuri elegante pe care le mobilează cu tot ce este mai scump, plasând în parcări limuzine de lux. Salariile și alte beneficii ale staff-urilor din sistemul bancar sunt la rândul lor colosale.

Cum s-a ajuns în această situație? Aparent, răspunsul este simplu. În lipsa unui control adecvat, băncile au făcut ce le-a tăiat capul. Practic, și-au externalizat în diverse moduri profiturile pentru ca, la bilanț, să obțină un zero. Sau chiar un minus. Externalizarea profiturilor nu se poate face decât prin fraudă. Au scos sume uriașe de bani sub formă de cheltuieli, plătind de pildă servicii de consultanță. Bani care, într-un fel sau altul, se duceau către băncile mamă localizate în marile capitale ale lumii. Au creat nenumărate offshore-uri pretutindeni în lume, acolo unde legislația a permis, și-au jumulit propriile creanțe deținute împotriva unor cetățeni români sau a unor firme românești. Și-au plătit salarii și bonusuri exorbitante. Au asigurat pentru funcționarii lor, mai ales pentru cei străini, vile de lux plătite cu chirii mari și concedii de lux. Nu mai insist. Modalitățile prin care au fost sifonați banii sunt extrem de diverse. În alte state, toate aceste cheltuieli care bat la ochi sunt urmărite. Atât de băncile naționale, cât și de fisc sau, atunci când este cazul, de procurori. Pentru că, într-un stat de drept, autoritățile au datoria să-și protejeze bugetele de venituri. Doar în România și poate și în alte state bananiere situația e diferită. Nu este de mirare faptul că, atunci când majoritatea PSD plus ALDE a anunțat că intenționează să instituie impozitul pe cifra de afaceri, băncile au sărit ca arse în sus. Finanțând în secret o întreagă campanie antiguvernamentală. Nu este de mirare că reprezentanți și funcționari din sistemul bancar au ieșit cu mic cu mare să demonstreze în fața Guvernului împotriva unor inițiative din programul PSD plus ALDE. Și nu este deloc de mirare că, practic, acest program a fost blocat.

În timp ce băncile mamă, cele din marile capitale ale lumii, înregistrează profituri fabuloase iar băncile pui, cele din state precum România anunță profit zero sau chiar pierderi, ambasadele din Uniunea Europeană sau chiar primii miniștri fac presiuni continue asupra autorităților de la București, în sensul blocării oricărui demers prin care băncile ar urma să fie controlate. Sub pretextul că orice control sau orice schimbare de natură legislativă, făcută cu obiectivul de a controla mai atent sifonarea banilor din propriul buget, ar fi de natură să inhibe activitatea bancară. Și că, vezi Doamne, un control mai riguros, ar fi îndreptat împotriva statului de drept. Așa se și explică de ce, în ciuda faptului că aici vorbim clar de activități continue de mega-corupție, DNA nu controlează derapajele reale ale mediului bancar. Când și-au vârât nasul într-o bancă, procurorii DNA au făcut-o exclusiv pentru a-i executa pe unii clienți sau funcționari români.

Avem de-a face în mod cert cu o politic antinațională. Iar în cealaltă parte avem de-a face cu un Guvern laș, gata să facă orice fel de compromisuri, pe mulți bani publici, pentru a nu deranja cumva sistemul bancar și pentru a nu-și ridica împotrivă autoritățile altor state. Cât de simplu ar fi dacă băncile ar fi impozitate în funcție nu de profiturile false sau inexistente pe care le raportează, ci de cifra de afaceri. Cifra de afaceri este un indicator cât se poate de precis. Dacă băncile ar fi impozitate pe cifra de afaceri, nici măcar n-ar mai trebui controlată actvitatea lor. Pentru că nu ar avea nici cel mai mic interes să trișeze. La capătul acestui demers editorial nu pot însă să nu mă întreb cu groază, ce a făcut în tot acest timp Banca Națională a României. A cărei primă misiune este aceea de a proteja leul. Iar următoarea primă misiune, pentru care funcționarii de acolo încasează bani grei, este să supravegheze sistemul bancar. Tocmai pentru a nu se produce asemenea derapaje.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 06, 2017 3:57 pm

Am intuit corect, SRS il pocneste necrutator pe Mugur Isarescu cu un al doilea articol, anuntandu-l, subliminal, pe al treilea. Laughing

Mugur Isărescu iese urât din scenăCum era de așteptat, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu a intervenit promt în scandalul băncilor neplătitoare de impozit. Dar a făcut-o într-un mod nepotrivit. Care nu îi face cinste. El a luat apărarea acestor bănci. Pentru a acoperi realitatea cruntă că BNR nu și-a îndeplint obigația de supraveghere. Și că nu a tras cuvenita alarmă. Se pregătește de o ieșire urâtă la pensie.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa a scăpat din gură ditamai balaurul. Cu 31 de capete. Și anume că 31 de bănci din România, reprezentând 70% din numărul total, nu au pătit în ultimii cinci ani niciun impozit pe venit. Fiindcă au raportat pierdere. Paguba la bugetul public este uriașă. Această situație, comfirmată ulterior atât de consilierul guvernatorului general al Băncii Naționale și de guvernatourul însuși, Mugur Isărescu, în două declarații distincte, semnalează una dintre cele mai mari găuri din bugetul națonal. Ce se întâmplă? Cum se raportează principalii decidenți la acest scandal de proporții?

Nicio bancă din lume, din istoria lumii, nu poate supraviețui unor pierderi repetate pe parcursul mai multor ani. Inexistența unui profit înseamnă de fapt pierderea. Dacă pierderea este consecința vreunei grave crize economice sau unui management total defectuos, mai devreme sau mai târziu băncile respective dau faliment. Iar falimentul, de câte ori este cazul și mai ales dacă implică corupție sau fraude de alt tip, se lasă cu un scandal monstru cu dosare și cu condamnări penale. Iată însă că în România este posibil ca nu mai puțin de 31 de bănci comerciale să raporteze în ultimii cinci ani faptul că nu au profit, în consecință să nu plătească niciun impozit la bugetul de stat și, totuși, să nu existe niciun fel de anchetă financiră, administrativă sau penală, pentru ca autoritățile statului să încerce să dezlege misterul. Dacă într-o țară respectivă o sucursală a unei mari bănci internaționale nu poate realiza an la rând profituri, este rezonabil să ne gândim că, mai devreme sau mai târziu, se va lua decizia închiderii ei. Dacă banca nu realizează profituri și totuși nu este închisă, ba mai mult, observăm cum sediile ei se multă în cele mai elegante blocuri din marile orașe și dau pe afară de lux, atunci nu putem trage altă concluzie decât că la mijoc, în cel mai bun caz, este o șmecherie în dauna statului român.

Cu alte cuvinte, profitul ar trebui să existe an de an, să fie chiar substanțial, dar pentru a nu fi evidențiat în bilanțurile financiare și pentru a nu fi raportat, el este sub diverse forme externalizat. În acest sens, au fost descoperite nenumărate trucuri sau șmecherii sau mai direct escrocherii practicate la scală larg în toate statele incapabile să se apere. Sau înalți funcionari corupți dispuși și antrenați să acopere ilegalitățile din sistemul bancar.

Prima și cea mai puternică reacție a venit din partea deputatului liberal Daniel Zamfir, care solicită Băncii Naținale a României, care este investită cu dreptul și obligația de a supraveghea actvitatea din sistemul bancar, ca până la 10 august, mai sunt trei-patru zile, să prezinte situația fiecărei bănci din ultimii zece ani. Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților are așadar bănuiala că această situație neobișnuită, care are toate semnalmentele unei fraude majore, dureză nu de cinci ani ci de cel puțin zece ani.

Această solicitare i-a făcut pe reprezentanții BNR în frunte cu guvernatorul Mugur Isărescu să sară ca arși. De parcă ar fi fost supuși unor șocuri electrice. Și ce afirmă guvernatorul?

Domnul Mugur Isărescu confirmă situația de fapt, în sensul că, într-adevăr, în ultimii cinci ani, 31de bănci au raportat absența profitului și ca atare n-au plătit impozite. Dar, firește, nu poate explica de ce în tot acest interval de timp, Banca Națională nu a intervenit și nu a sesizat în urma supravegherii organele în drept de la Ministerul Finanțelor sau de la nivelul Parchetelor, pentru a investiga cum de a fost posibil să se ajungă în această situație. Este motivul pentru care BNR refuză să nominalizeze cele 31 de bănci aflate în aceeași situație, Mugur Isărescu afirmând cu cinism că raportările făcute an de an sunt publice și, vezi Doamne, fiecare cetățean interesat ar putea să afle numele băncilor consultând postările pe site-uri. Este o bătaie de joc. Băncii Naționale a României i s-a cerut să furnizeze o informație de interes pubic. În loc să-și îndeplinească această obligație, cel mai înalt reprezentant al BNR îi trimite pe cetățeni la plimbare, sugerându-le că pot foarte bine să-și facă propriile investigații. De aceea, nu este întâmplătoare nici o altă omisiune legată de efectele așa-zisei supravegheri BNR. Cel mai important dintre acestea ar fi trebuit să fie sesizarea, măcar în unele cazuri, a organelor în drept. De vreme ce Mugur Isărescu nu spune nimic, înseamnă că nu a existat în ultimii cinci ani, poate nici în ultimii zece, vreo sesizare.

În așteptarea desfășurării reacțiilor din Parlamentul României și a confruntării dintre Parlament și domnul Mugur Isărescu, ar mai trebui să observăm două lucruri. Unu. Cel mai interesat să se pună capăt acestei situații iar băncile să recurgă la practici corecte și să devină plătitoare de impozit pe profit este Guvernul României. Un Guvern aflat într-o foame disperată de venituri. Și iată că, exceptând o simplă declarație a Ministrului Finanțelor, care doar a declanșat scânteia, cabinetul Star Trekului Mihai Tudose tace și nu face. Doi. Ar fi imposibil ca 31 de bănci comerciale să se lăfăie într-un lux exorbitant, raportând în același timp lipsa de profit, fără ca cel puțin în unele dintre acestea să nu se fi petrecut acte grave ținând de criminalitatea financiară cu acceptul băncilor mamă sau chiar încurajate de către acestea și cu susținerea tacită și vinovată a tuturor avocaților mutinaționalelor. Iar dacă procurorii nu au intervenit, atunci nu ar trebui oare să ne imaginăm că există din această perpectivă o toleranță interesată și dirijată sau chiar orechestrată din exterior?


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 10:28 am

Nu-mi dau seama in ce miercuri - ora 20.50 a aparut articolul, insa el anunta vremuri cel putin interesante pentru colonia in care traim.  vesel


Noii parteneri de discuţii ai lui Isărescu: Cum schimbă Kaufland, Carrefour, eMag, Amazon, H&M, Pepco, Jumbo, Ikea, Papalekas şi programatorii din Pipera politica monetară a BNR. P.S.: Noul monstru care se creează în economie, care va înghiţi toate talentele României, dar va sărăci 99% din oraşePresupunem că România nu va adopta euro în următorii 10 ani, iar în aceste condiţii, BNR va putea să se ocupe în continuare de politica monetară, de dobânzile la lei, va păstra ca obiectiv ţintirea inflaţiei, respectiv stabilitatea preţurilor.

Ceea ce s-a întâmpla în criză, respectiv reducerea dobânzilor până la 0% la dolar şi euro, politicile de printare de bani a Fed - Banca Centrală Americană - şi a Băncii Centrale Europene pentru a salva băncile şi sistemele financiare de o implozie, a avut un impact mult mai mare asupra politicii monetare a BNR decât deciziile de la Bucureşti.

Inundarea pieţelor financiare cu lichiditate a făcut ca şi piaţa monetară de la Bucureşti să fie plină de bani, fără ca economia să aibă proiecte suficiente, să absoarbă prin creditare acest surplus de lei şi euro, la cele mai scăzute costuri din istorie.
Mai mult decât atât, cred că în ultimii ani deciziile şi politicile de preţ ale marilor retaileri din România au avut o contribuţie mult mai mare în reducerea inflaţiei decât formulele BNR.
De asemenea, anumite schimbări structurale care se petrec în România, respectiv creşterea ponderii IT-ului şi a industriei în economie, au un impact mult mai mare decât estimăm noi şi care nu sunt surprinse de economişti.
Spre surprinderea tuturor, economia a crescut în ultimii ani cu 4-5%, peste potenţialul la care se uită BNR de 3% fără dezechilibre majore în deficitul de cont curent şi cel bugetar. Creşterea accelerată a salariilor - salariul minim s-a dublat în ultimii cinci ani, şi reducerea taxelor - TVA şi CAS - au dus la creşterea consumului spre 9-12%, dar fără inflaţie. Pentru prima dată în istorie, România a experimentat chiar deflaţie.
Cum se poate acest lucru, să ai creştere salarială de două cifre - vă amintiţi avertizările economiştilor şi ale BNR în privinţa acestui lucru - şi să nu ai creşterea inflaţiei?
Cum poţi să ai creşterea consumului fără ca deficitul de cont curent să sară în aer, aşa cum s-a întâmplat în 2008?
Ironic, în toată această perioadă, România a dat înapoi resurse financiare în valută băncilor şi multinaţionalelor care au început să-şi repatrieze din capitalul investit.
Dacă ne uităm la declaraţiile economiştilor şi la matricea lor de a încadra România, s-ar putea ca evoluţiile reale din piaţă să fie mult mai puternice şi să nu fie încă surprinse în formule.

Care este potenţialul de creştere eco­no­mică al României, fără dezechilibre majore?

BNR şi toţi economiştii spun că peste 3% este supraîncălzire. Dacă ne uităm însă la o anumită schimbare istorică - IT-ul a ajuns la o pondere de 6% în PIB, la acelaşi nivel cu agricultura şi construcţiile - s-ar putea să constatăm că modelul trecut e depăşit. În ultimii doi ani şi-a revenit şi industria prin investiţiile realizate în automotive şi care produc rezultate. Exporturile României se îndreaptă spre 60 de miliarde de euro, iar Germania este principala piaţă.
În mod cert, creşterea economică este susţinută cel mai mult de consum care are la bază creşterea salariilor, reducerea TVA şi scăderea dobânzilor la lei şi la valută.
Dar această creştere economică este împinsă mai mult în acest moment de industrie şi IT. Serviciile de IT şi de transport, cu exporturi de 18 miliarde euro, încep să acopere din ce în ce mai mult deficitul pe partea de bunuri - importurile sunt mai mari decât exporturile cu 10 miliarde de euro.

Cred că sunt mai multe tendinţe în economie care trebuie incluse în modelele econometrice care stabilesc politica monetară.

- Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi vor ţine preţurile la alimente jos: Piaţa modernă din retail - supermarketuri, hipermarketuri, magazinele de discount, magazinele de proximitate şi cash & carry - va creşte de la o pondere de la 50% în acest moment spre 70-80% în următorul deceniu. Chioşcarii, unde preţurile sunt mai mari de la 50% până la 100%, vor pierde cotă de piaţă. În cadrul magazinelor moderne mărcile private care au în acest moment de 15% se vor îndrepta spre o pondere de 30%. Ce înseamnă acest lucru? Va fi o presiune infernală pe preţuri pentru că toţi jucătorii străini vor încerca să rămână în piaţă. Vom vedea ca în America, reduceri peste reduceri, oferte peste oferte, totul pentru a ţine clientul în magazinul tău.
În cadrul inflaţiei, alimentele au o pondere de 40%, iar dacă războiul preţurilor din  va fi zilnic, nu vom vedea un trend de creştere a preţurilor. Mai mult decât atât, la supraproducţia din Europa şi din lume, vom importa deflaţie. Gândiţi-vă că laptele din Polonia este mai ieftin decât cel din România. Directorii de achiziţie şi de marketing de la Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi, Auchan etc. sunt noii "şefi" de politică monetară. Influenţa lor asupra evoluţiei inflaţiei creşte în fiecare zi. La acest lucru se adaugă eMag-ul, cel mai mare retailer online.

- Creşterea numărului de malluri şi parcuri de retail va ţine în frâu preţurile la îmbrăcăminte: Extinderea mallurilor şi a centrelor comerciale a adus branduri din afară, gen H&M, care vin cu haine ieftine şi care au promoţii tot timpul. Nu ştiu dacă cei de la politica monetară, din BNR, se uită la modelul Pepco, un grup polonez care vinde ieftin, începând de la furculiţe şi până la haine şi care în aproape trei ani a reuşit să ajungă la peste 300 de milioane de lei şi peste 130 de magazine. Sau Jumbo, celebrul retail, care schimbă în totalitatea piaţa jucăriilor şi unde preţurile sunt înfiorător de mici. Poate analiştii ar trebui să se uite şi la NOD, cel mai mare distribuitor de produse electronice şi de IT&C din România, pentru a vedea încotro se duc preţurile.

- Influenţa Oracle, Amazon, Deutsche Bank Technology, Papalekas, Skanska, plus programatorii din Pipera, Barbu Văcărescu, Expoziţiei, Orhideea, Palas Iaşi etc. Creşterea ponderii IT&C în economie va naşte monştrii, şi buni şi răi: Conform previziunilor Deutsche Bank, de la 6% în PIB acum, IT&C-ul va ajunge la 12% în următorii 10 ani, ceea ce va schimba fundamental economia, şi în bine şi în rău. În bine pentru că această creştere va veni cu o creştere a necesarului de oameni, la cele mai mari salarii din economie, de peste 1.200 - 1.500 de euro net, şi cu investiţii majore în clădiri de birouri (nu degeaba Papalekas cumpără şi construieşte clădiri de birouri la foc automat). La polul opus, oraşele mari vor deveni din ce în ce mai mari şi vor atrage toate talentele, dar în schimb celelalte oraşe - 99% vor fi depopulate, iar cei care vor lucra acolo vor rămâne la mâna instituţiilor de stat. În acele zone nu se va face business şi nu va veni nimeni să investească. Ar fi interesant de văzut cu cât va creşte economia dacă IT-ul va avea o pondere de 12% în PIB.

- Creşterea salariilor până la un nivel mediu de 700-800 de euro salariu mediu faţă de 450-500 de euro acum, nu va aduce niciun pericol pentru România, având în vedere că va veni robotizarea, că centrele din IT&C vor prelua servicii mai complexe, mai bine plătite şi că vor creşte salariile în Europa, ceea ce va menţine diferenţa faţă de România, ceea ce va păstra competitivitatea.

- Creşterea urbanizării, în principalele 10 oraşe din România, care va atrage în continuare investiţii va aduce creşteri majore pe zona rezidenţială, de birouri, de comerţ modern, ceea ce va atrage o concurenţă acerbă şi s-ar putea să ţină preţurile jos. Să trăiască programul Prima Casă. De asemenea, noile generaţii, fiind mai puţin legate de proprietate, vor prefera să stea în chirie, se vor muta aproape de serviciu, ceea ce va fi o schimbare fundamentală în zona rezidenţială. Ca temă de analiză: Ce impact va avea proiectul Ikea de 10.000 de apartamente din Capitală?

- Deficitul mare de la fondul de pensii, deficitele bugetare, creşterea datoriei statului va implica măsuri extreme: una dintre ele va fi creşterea vârstei de pensionare pentru a acoperi şi golurile de pe piaţa forţei de muncă. Creşterea vârstei de pensionare va susţine creşterea economică. Este greu de vândut această idee acum, dar mai discutăm peste cinci ani.

- Creşterea economică din Europa şi majorarea salariilor, în special în Germania, vor avea un impact extrem de important în România exact cum a avut şi are politica BCE de relaxare monetară.

Cred că ar trebui să discutăm cum aceste tendinţe vor schimba economia, şi în bine şi în rău, şi ce impact va fi în PIB, inflaţie, dobânzi etc.
Să nu lăsăm ca aceste lucruri să ne ajungă din urmă, să ne trezim că nu ştim de unde avem creştere economică mai mult sau mai puţin sustenabilă sau că nu ştim de ce nu creşte inflaţia. Cel puţin în ultimii cinci ani, BNR a fost total în afara ţintei de inflaţiei. Mai mult decât atât, s-ar putea să avem nevoie de o creştere salarială mai rapidă, nu mai înceată, cum cere Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Dacă Deutsche Bank Technology sau Oracle angajează 1.000 de programatori, plătind 1.800-2.000 de euro peste piaţă, creşterea salarială este sustenabilă sau nu?
Dacă Amazon, în încercarea de a angaja 2.000 de oameni la Bucureşti, supralicitează la salarii, creşterea este sustenabilă sau nu?
Dacă marii retaileri cresc salariile cu 50% pentru a reduce fluctuaţia de personal, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an, aceasta este o creştere sustenabilă sau nu?
Pentru că BNR tot va menţine dobânda de politică monetară la 1,75%, toate aceste idei pot constitui subiecte de conversaţie în cadrul Comitetului de Politică Monetară sau al Consiliului de Administraţie din aceste zile.

O întrebare pentru BNR: Ce impact va avea în economie creşterea sectorului IT& C de la o pondere de 6% în PIB la 12%?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 11:49 am

Jos Isarescu! pare sa fie strigatul acestor zile. vesel
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 12:01 pm

Isarescu judecat/Pentru banu' netaxat! laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mar Aug 08, 2017 10:14 am

laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Mar Aug 08, 2017 5:41 pm

lol!

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Aug 11, 2017 4:42 pm

ENKI a scris:Am intuit corect, SRS il pocneste necrutator pe Mugur Isarescu cu un al doilea articol, anuntandu-l, subliminal, pe al treilea. Laughing

Si al treilea articol a venit ieri. Era cat p-aci sa-mi scape. Laughing

Spolierea românilor la liber


Astăzi se îndeplinește termenul. BNR trebuie să prezinte Comisiei economice a Parlamentului situația băncilor evazioniste. O va face? Tot astăzi aflăm că, la alt capitol, legat tot de spolierea românilor, guvernatorul Băncii Naționale, domnul Mugur Isărescu, în fine a cedat. Pentru societățile de credit nebancare, dar considerate bancare, pentru prima dată este dictat un plafon al dobânzii. Și, tot în această săptămână, guvernatorul ne-a spus că se va pensiona și că va cumula pensia cu salariul. Dar și cu uriașa primă de pensionare acordată ”în înțelepciunea sa” de Consiliul de Administrație BNR. În disputa legată de băncile evazioniste, lansată de ministrul Finanțelor și amplificată de parlamentarul Daniel Zamfir, șeful Comisiei Economice din Senat, a intervenit în forță primul-ministru. Ce se va întâmpla începând de astăzi?

Astăzi Parlamentul va afla care sunt cele peste 30 de bănci comerciale, care reprezintă o treime din numărul total al acestora, care în ultimii cinci ani au raportat inexistența vreunui profit și, ca urmare, nu au plătit nimic la bugetul de stat. Sau așa ar trebui să se întâmple. Dacă și numai dacă Banca Națională a României, care până acum în loc să supravegheze aceste bănci le-a acoperit fărădelegile, va răspunde solicitării legitime a Parlamentului.

Dacă se va întâmpla așa, în scurt timp vom afla cum aceste bănci, care se scaldă într-o bogăție reală, care se întrec în a achiziționa cele mai frumoase clădiri din România și a le mobila luxos și a le dota cu cele mai scumpe limuzine, au reușit de-a lungul anilor – Parlamentul anunță o investigație nu pe 5, ci pe 10 ani – să-i spolieze pe români, neplătind o lețcaie la bugetul de stat, ca urmare a unor trucuri în mod vădit ilegale. Pentru că este ilegal de pildă, să te faci că iei credite cu dobânzi uriașe de la banca mamă, credite nepracticate pe piața externă, pentru ca apoi, plătind dobânzile, să constați că nu mai ai profit. La fel cum ilegal este să vinzi creanțele la pachet pe sume infime unor offshor-uri, în spatele cărora, într-un fel sau altul, ești tot tu și astfel să golești banca de profit. Doar oamenii spălați pe creier își pot imagina că este posibil ca o bancă străină să funcționeze în România animată de altruism, fără a realiza ani de an vreun câștig din afacerea asta.

Realitatea este că s-a furat la greu de către acești oameni cu gulerele albe, civilizați și bine costumați, fără ca autoritățile statului să intervină în vreun fel. Iar prima instituție care ar fi trebuit să tragă semnalul de alarmă și să ia măsuri este Banca Națională a României. BNR – și Mugur Isărescu știe foarte bine acest lucru – are în atribuții stabilitatea leului și supravegherea întregului sistem bancar. Ca de altfel și supravegherea sistemului parabancar.

În paranteză fie spus, în cursul acestei săptămâni, am aflat cu stupoare de la purtătorul de cuvânt al BNR, că instituția sa nu se poate implica în supravegherea și normalizarea dobânzilor luate cetățenilor de un alt instrument de spoliere a românilor, reprezentat de societățile nebancare care au dreptul de a-i credita pe oameni. Pentru ca azi dimineață tot BNR să se răsucească cu 180 de grade. Și să anunțe că, în viitor, va plafona aceste dobânzi. După ce neimplicarea BNR a creat sute de mii de drame și a condus la deposedarea de case a mii de români. Dintre care nu puțini s-au sinucis.

Vom vedea cum decurge ancheta Parlamentului. În paralel însă, am auzit miercuri seară, cum premierul Star Trek al României a anunțat, la rândul său, o serie de măsuri de natură să oblige băncile să intre în legalitate. Ce se va întâmpla însă cu trecutul? El va fi pur și simplu șters?

Cine va stabili până la urmă care este răspunderea reală a BNR în general și a guvernatorului Mugur Isărescu în special pe toată această acțiune constantă de spoliere a statulu român întregită cu spolierea directă a cetățenilor? Oare dacă acest pas va fi în fine săvârșit, vor fi dați banii înapoi? Mă îndoiesc. Dar dacă se pune ordine cumva în sistemul bancar pentru viitor, se va întâmpla același lucru și în ceea ce privește multinaționalele?

Până când vom afla răspunsul la aceste întrebări, avem și o certitudine de natură să ne liniștească. Guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu prinde ultmul tren și, așa cum ne anunță, beneficiind de o măsură a Consiliului de Administrație, adoptată ”în înțelepciunea acestuia”, se va pensiona. Va fi probabil cea mai mare pensie din România. Care se va adăuga de îndată la cel mai mare salariu din România. Iată răsplata cuvenită pentru grija pe care a dovedit-o față de români.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Aug 11, 2017 4:47 pm

O alta scatoalca ii vine peste bot lui Isarescu de la un ziarist necunoscut mie. suspect

Gheorghe Smeoreanu a scris:Nicolae Văcăroiu: „România era într-o situaţie delicată, vapoarele cu motorină aşteptau pe mare să achităm factura. M-am gândit să iau un împrumut de la Nomura, erau condiţii avantajoase şi nu mi se cerea nimic în schimb. L-am chemat pe Mugur Isărescu şi l-am informat despre intenţia mea. Era pe la prânz. A doua zi când am ajuns la birou, la ora 7, mă aştepta reprezentantul FMI. Omul nostru mă trădase, sunase la Washington şi mă dăduse în primire.”


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


N-as fi aflat de articol, daca nu l-ar fi preluat rusoii.  laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 13, 2017 8:26 am

Chiar are un puternic iz de Caracatita articolul de la miezul noptii publicat de rusoii de la Flux 24. vesel

Horia Simu a scris:Domnul Daniel Moldoveanu a fost “reciclat”.(…) De firme private de securitate de peste ocean, apropiate serviciilor de informatii straine. E vorba de Dilligence si altele. Din SUA. Ma intreb daca un denunt mincinos a fost asa de ieftin, pentru ce suma a vandut sau vinde secrete la care el a avut accces la cel mai inalt nivel!??? Mai mult, DNA acopera si alti “jucatori” care fac parte din filiera lui Moldoveanu, cum ar fi: Claudiu Palaz (fost prefect de Constanta), Ion Stelian care conform propriilor declaratii este un apropiat al servicilor de informatii si a fost director tehnic la RAAPPS. Ei apar cu declaratii contradictorii in al doilea dosar ANRP si in care eu cer Inaltei Curti sa se pronunte pentru corecta incadrare a faptelor acestora. Ei, deocamdata, sunt “ingeri” desi tot ei sunt adevarati autori morali ai acestor retrocedari. Ca detaliu, aceasta retrocedare a ajuns la Daniel Moldoveanu, fiind ceruta chiar de el, cand mi-a zis “stiu ca ai multe dosare cumparate, da-mi si mie unul de care ma pot ocupa”. Si i-am dat[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Aug 16, 2017 11:32 am

Inclin sa cred ca Nicolae Iliescu e bine informat. laugh


Constantin Gheorghe
1 oră ·


Bă, futu-i Dumnezeii mă-sii de țară! ”Nu avem creștere economică sănătoasă!” zice mumia care ”consiliază” mumia lui Isărescu. De ce, mă? De ce pula lui Hector nu-i sănătoasă? Pentru că e ”pe consum”? Și ce dacă? Dacă imbecilul ar fi citit(sau, mai corect, ar fi citit ONEST!) datele statistice, ar fi văzut că, de fapt, cel mai important factor de creștere l-a reprezentat încărcarea capacităților de producție din industrie. E pe făcute, înainte de a fi pe păpate! Și e 5,8% pe primul semestru!

Altă imbecilitate, din manualul ”Apocalipsa economică pentru proști”: creșterea economică nu se vede în buzunarul oamenilor. Atunci cine dracu face consumul ăla ”ne-bun”, care cică a dus la creșterea economică? Au venit extratereștrii?

E așa o nostalgie după frumoșii ani ai guvernării băsescu-boc, încât mai c-ai vrea niște tăieri de salarii, de pensii, un TVA la 30% și o cotă unică la fel. Nu cumva să aibă PSD vreun merit în această creștere economică, pe un program de dreapta ce n-a aplicat nimeni în România până acum. Nu-i nimic! Dacă băsism economic dorim, asta vom primi. Și n-o să-l putem duce!

Iliescu Nicolae Vasilescu ? Numa' că nu împunje !
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
4
· 1 oră
Administrează
Constantin Gheorghe
Constantin Gheorghe El! Razz
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
1
· 1 oră
Administrează
Iliescu Nicolae
Iliescu Nicolae Păi, nu se retrăsese ? Ăsta-i un prost ştampilat. E precum zidul.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
1
· 1 oră
Administrează
Iliescu Nicolae
Iliescu Nicolae Coane, scriu acilea că-i mai interesant ! Şi hazos. Mi-au spus bieţii Sorin şi Costi. Ştii cu ce se ocupa ăsta, căci era şeful Secţiei "viaţă de organizaţie" la Scânteia Tineretului ? Dădea foi de drum.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
2
· 1 oră
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Aug 16, 2017 10:30 pm

In sfarsit, un jurnalist pune punctul pe i, intreband ce-o fi cautat amerlocul legionar pe plaiurile mioritice si cu cine s-o fi intalnit.  bine


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Io zic ca s-a intalnit chiar cu reprezentanti ai SRI, abil camuflati in camasi verzi. laugh

Saptamana trecuta am chemat un taxi cu aplicatia Clever Taxi, care imi da acces la 7 firme simultan si imi si permite sa vad, in timp real, apropierea masinii. De asemenea, imi permite sa accept sau nu soferul care se anunta si sa-l notez, dupa cursa, cu stele de la 1 la 5 sau chiar sa-l blochez daca am fost nemultumit de serviciul lui. Tanarul l-a care m-am urcat in masina avea in torpedou cartea lui C. Z. Codreanu, Circulari si manifeste, asa ca am tras bine de tot cu coada ochiului catre el, pentru a-l studia mai atent. Poate ca n-as fi devenit curios daca omul ar fi avut mina tipica de nationalist samanatorist, sobru si ingandurat, apasat de greutatile tarisoarei incapute pe mainile jidanilor. Dar, ce sa vezi, el avea tatuaje pe brate, era tuns militieneste si asculta o muzica tip house, mai deranjanta decat o manea, probabil ceva ce ruleaza prin cluburile de noapte in pereche cu niscai droguri&alcool. A condus destul de ghiolbaneste si i-as fi dat block, chiar daca spre final a schimbat muzica, punand un rock bunicel, urmare a studierii pletelor mele, cel mai probabil.  raset  Insa m-am hotarat sa adopt o alta strategie: i-am acordat 5 stele si l-am pus la favoriti, in speranta ca-l voi reintalni, pentru a intra intr-o discutie amicala cu el. laugh

Pana atunci, i-am retinut numele (Claudiu Rusu) si l-am cautat/gasit pe feisbuc. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Foarte tare e poza de profil.  vesel

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nu mi-a lasat impresia ca ar fi chiar securist, parea prea prost pentru asta, insa foarte posibil sa fie unul dintre miile de informatori de duzina.
Si pentru ca tot l-am pus p-asta in insectar, mi-am amintit si de securistul adevarat, despre care am mai pomenit de curand p-aci, cel ce-si lasase barba si purta pe cap o caciula dacica. Ei bine, tocmai am aflat ca si pe el l-a apucat brusc dragostea de C. Z. Codreanu.  veselie
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Joi Aug 17, 2017 7:46 am

OO7 ce esti tu laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Aug 17, 2017 8:13 am

baso a scris:OO7 ce esti tu laugh

Nici chiar, c-am uitat sa pun link catre profilul taximetristului. laugh[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 20, 2017 8:05 am

Si io am trecut ieri prin orasel, chiar m-am plimbat vreo 30 de minute pe doua stradute din preajma autogarii, intrucat pauza catre Brasov a durat 45 de minute. Laughing

Câmpulung. Un oraş mic, de provincie, unul dintre acele oraşe în care timpul trece mai greu decât în rest. Acolo ai Bulevardul Pardon şi Parcul Merci. Un oraş pe care-l prinzi doar când eşti în tranzit, dar despre care îţi aminteşti mereu cu plăcere. În care îţi promiţi că vei reveni pentru a gusta din încetinirea timpului, dar în care nu vei reveni decât atunci când te vei afla într-un nou tranzit. Timpul e nemilos, nu te lasă să guşti perioadele sale de lentoare, zonele sale rare în care suferă de infarct.

Asta-i imaginea în care m-am teleportat ieri. Stăteam pe Bulevardul Pardon admirând casele vechi, încercând să văd în spatele modernizărilor haotice ceea ce-a fost odată. Ştiţi de ce-i zice Pardon bulevardului cu pricina? Pentru că, pe vremuri, era atât de aglomerat încât, lovindu-te de ceilalţi la fiecare pas trebuia să pronunţi celebra scuză.

În toată această atmosferă lentă, pe o bancă din faţa mea încep să aud vorbindu-se în arabă. O familie întreagă, tradiţională, adică el, ea îmbrobodită, trei copii plus o bunică(tot îmbrobodită, desigur!). Copiii ţipau, adulţii îi beşteleau. Rămân şi-i observ discret pentru că, din punctul meu de vedere, e o cacofonie! Cum de-au ajuns aici? Nu trec cinci minute şi dintr-un capăt al bulevardului se apropie o altă familie de aceeaşi etnie. Se salută. Bărbaţii vorbesc între ei, femeile între ele, copiii se joacă şi vociferează şi mai tare. Apoi, din sens opus, un altul îi salută şi se alătură discuţiei bărbaţilor. Trei bărbaţi, trei femei, cinci copii. În total unsprezece suflete care-au schimbat demografia unei bucăţi a bulevardului. Cum au ajuns oamenii ăştia aici? Nu sunt turişti deoarece au plase cu cumpărături. Nu par săraci. Uitându-mă la standardul afişat par a face parte din clasa medie-superioară din ţara lor. Şi totuşi, cum au ajuns ei aici?

Imaginea se repetă la absurd în fiecare oraş din ţară. Peste tot au apărut grupuri de musulmani. Nu-s mulţi, dar sunt peste tot, special aduşi şi uniform răspândiţi pentru a obişnui ochiul localnicului. Oficial, România n-a importat imigranţi. Neoficial însă a făcut-o. Pe şest, cu binecuvântarea şi protecţia „serviciurilor” şi a oficialilor corupţi de la vârful statului. Planul e simplu, de-a dreptul banal: înlocuirea românilor care muncesc pe aiurea cu refugiaţi. Cică-s mai ieftini şi - conform demenţelii numite corectitudinea politică - nu-s cu nimic diferiţi de noi. Doar tot oameni sunt!

Să nu înţelegem greşit. Ei n-au nicio vină: fug din ţarile lor, unde cântecul păsărilor a fost înlocuit de ţăcănitul impersonal al armelor şi de explozia sacadată a bombelor. Noi, de asemenea, n-avem nicio vină, doar aceea de a ne afla oarecum în calea lor. Ciocnirea dintre noi şi ei însă va fi una destructivă. Tot ceea ce vedeţi acum se va schimba definitiv şi iremediabil. Deja unele elemente încep să devină vizibile. Spre exemplu, la Timişoara mai mulţi localnici s-au plâns că au fost atacaţi de un grup de refugiaţi. Un mic jaf, nu-i aşa? Tot acolo, în urmă cu câteva zile, în centrul pentru refugiaţi, doi sudanezi au fost hăcuiţi de un al treilea. Dacă acel al treilea s-ar fi aflat pe stradă, oare pe cine-ar fi binecuvântat cu loviturile de cuţit?

Cum am ajuns aici e la fel de banal: într-o cancelarie s-a hotărât că a venit timpul să intrăm şi noi în ceea ce se numeşte planul Kalergi. E un plan pe termen lung - doar aşa au reuşit toate planurile demente de până acum - care-şi propune realizarea unui amestecu profund de rase întru generarea „omului nou” european: o combinaţie de negru, cu alb caucazian, cu arab şi cu asiatic. O rasă nouă, fără rădăcini, fără idealuri, fără direcţie. Cu un creier suficient de dezvoltat pentru a înţelege comenzile care i se dau şi task-urile care i-au fost stabilite, dar cu o conştiinţă care nu-i permite să se ridice mai sus de condiţia sa de sclav. Ca orice experiment social de masă, are puncte critice, dar peste care se poate trece cu uşurinţă. Ce-i pasă unui birocrat - căruia i s-a promis că va sta toată viaţa lui la căldurica unui salariu baban - că într-un colţ de Europă unii s-au apucat să facă atentate? E banal şi e acceptabil chiar şi-n ţările mari. Deja nu mai e un eveniment sportul numit „intrarea cu camionul în mulţime”. Se practică în Spania şi Franţa. Sau sportul numit „violul în grup”. Dacă e făcut de refugiaţi, e acoperit de autorităţile germane. În cazul în care se lasă şi cu copii de rasă incertă, e chiar mai bine. Nu-i oare hilar faptul că tehnicile folosite de Hitler pentru a crea arianul perfect sunt acum folosite pentru a distruge orice urmă de arian? Iată cum arată cu adevărat o răzbunare istorică!

De ce totuşi noi suntem parte în acest plan? Răspunsul cinic ar fi „pentru că se poate”. Pentru că o groază din populaţia activă a ţării s-a dus aiurea la vânătoare de iluzii. Marea majoritate a celor plecaţi trăiesc groaznic, fac munci înjositoare şi-şi duc viaţa de pe o zi pe alta. Culmea e că, faţă de cei din ţară, pozează a oameni mulţumiţi, realizaţi, în timp ce-n realitate trăiesc în cea mai crâncenă sărăcie. Înjură securiştii, comuniştii şi corupţii pentru tot ceea ce li se-ntâmplă şi, ca să se răzbune, votează cu ardoare cu securiştii, cu comuniştii şi cu corupţii. Sună aiurea? Băieţilor din spate, adică cei care spală creierele nefericiţilor de aiurea, le e indiferent că sunt obiectul înjurăturilor. De-acolo din umbra în care stau ştiu că, în realitate, ţintele înjurăturilor sunt doar substantive comune care însă prind viaţă atunci când, în minţile celor plecaţi, sunt plantate sugestiile care trebuie. Aşa ajung „corupţi”, „comunişti”, „securişti” s.a.m.d. nu cei care sunt ci, culmea, cei care-au rămas în ţară şi care duc în spate jugul amar al acestei ţări. Uite-aşa se naşte mitul „emigrantului deştept”, care „munceşte din greu, dar răzbate în capitalismul adevărat”. El, cel care-a „reuşit”, vezi Doamne!, e mult superior prostovanului rămas în ţară, incapabil de a rosti vreo vorbă în altă limbă în afară de cea maternă. Nu mai contează în acel moment de „victorie a deşteptului” faptul că frânturile ălea de limbă pe care „deşteptul” o vorbeşte stricat au fost deprinse la spălat de veceuri sau la şters de rahat. Nu mai contează că, în realitate, suntem un neam de amărâţi indiferent unde-am fi: suferim la fel şi-n ţară şi-n străinătate. Dar e mult mai dulce momentul în care ţi se suflă dulceag în ureche că eşti mai deştept decât celălalt amărât.

Revenind la realitate, vă anunţ cu tristeţe că România se află în plin război hibrid. E noua formă de confruntare a secolului XXI: mult mai discretă, dar infinit mai nefastă pentru victime. Se dau lovituri devastatoare la rădăcina trunchiului pe care-l credeam solid şi pe care, în urmă cu ceva vreme, îl numeam naţiunea română. Şi la care priveam cu mândrie! Unii s-au trezit că fac parte din „naţiunea ardeleană”, că sunt mai deştepţi decât „miticii” şi că, de fapt, pe vremea în care erau iobagi la unguri erau fericiţi. Doar ei erau sub austrieci şi sub unguri, nu plăteau tribut turcilor! Alţii s-au trezit că sunt mai deştepţi pentru că sunt în afara ţării. Ce contează că deşteptăciunea aia e câştigată sacrificându-şi demnitatea de om? Alţii sunt deştepţi pentru că propovăduiesc capitularea noastră totală, pentru ling talpa bocancului nemţesc sau pe-a celui american. Au uitat oare românii că părinţii ălora care-i pupă-n cur pe noii invadatori îi pupau în cur pe ruşi? Ce tristă-i istoria!

Unde mai e România, vă întreb? Mai aveţi puterea să vă uitaţi la trunchiul acela gros şi solid cu care ne mândream, stejarul acela pe care-l numeam „naţiune”? Sau v-aţi hotărât să-l tăiaţi şi să-l vindeţi pe post de cherestea, iar apoi să vă plângeţi că soarele vă pârjoleşte pământul şi vă omoară ca pe nişte gândaci abulici? Poate ziceţi că vă e bine acum, că oricum ceea ce se-ntâmplă nu se va petrece în generaţia asta şi ăia care vin să-şi vadă singuri de grijă. Nu uitaţi însă că de noi au avut grijă ţăranii ăia care ieşeau la război cu furca, cu sapa, cu ce-aveau prin curte, nu uitaţi că de noi au avut grijă ăia care luptau la Mărăşeşti în izmene, aduşi în stadiul ăsta, ce ironie!, tot de-un neamţ. Aduceţi-vă aminte că pentru a vă fi aşa cum vă este acum s-au sacrificat generaţii întregi. Şi-acum, chiar dacă ţi-e greu, ai o casă a ta aici, ai un loc în care să te-ntorci şi de care eşti legat. Bun, rău, e al tău. E parte din fiinţa ta!

Poate că ar trebui să te gândeşti că a venit momentul să-ţi faci datoria, să te trezeşti acum, în ultima clipă, şi să salvezi ceea ce mai e de salvat. Dacă nu eşti realizat acolo unde te afli, întoarce-te! Renunţă la a mai fi cal de bătaie pentru alţii! Lasă-i să-şi spele singuri veceurile, lasă-i să ştergă singuri căcatul bătrânilor lor. Nu-i treaba ta. Ai o grămadă de lucruri de făcut aici, iar cel mai important e acela de a-ţi relua locul în societate. Îi urăşti pe comunişti, pe securişti, pe corupţi? Şi noi! Nu fi laş! Vino să luptăm cot la cot împotriva lor. De-acolo nu vei schimba nimic. Aici însă poţi să-i învingi. Nu mai crede minciunile celor care-ţi spun că nu mai e nimic de făcut! Ei îţi spun asta pentru a te ţine departe, pentru a-şi face mica lor afacere care constă în a mai vinde pe-un pumn de arginţi o altă bucăţică de ţară. Trezeşte-te acum, cât încă mai ai timp! Dacă n-o vei face nu prea vei mai avea unde veni. „Acasa” ta se va transforma într-un califat în care ţi se va interzice accesul deoarece nu ştii nici limba şi nici nu aparţii „religiei adevărate”. Trezeşte-te cât încă mai poţi![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 28, 2017 2:32 pm

Da, se simte militarizarea in tot si-n toate, dar nu miorii vor beneficia de ea, ci refugiatii (cateva milioane, cel mai probabil) care, dupa ce vor fi intampinati p-aci cu paine si sare, vor trebui sa fie atent supravegheati si protejati.  laugh  

O stire care ar fi trebuit sa ne puna serios pe ginduri


O informație devenită publică zilele trecute ar fi trebuit, în opinia noastră, să stîrnească discuții ample și să ridice numeroase sprîncene într-o țară care dă semnale tot mai ciudate, de la o vreme. Nu s-a întîmplat nici pe departe asta, ba chiar a fost primită cu o lejeritate de-a dreptul înspăimîntătoare.
”Sa facem din tun tractoare/din atom, lumini, izvoare/ Din rachete nucleare/ Pluguri de arat ogoare”. România lui Ceaușescu interpreta din toți bojocii refrenul de mai sus în timp ce lucra de zor la dezvoltarea industriei militare și la bomba atomică, una din păsărelele dictatorului. Ca orice dictatură care se respectă, România comunistă era condusă în stil cazon și cu o largă întrepătrundere între conceptele de civil și militar. (Unii își mai aduc aminte de măștile de gaze pe care eram obligați să le cumpărăm, prin anii 80, la lichidarea stocurilor vechi ale armatei, și ăsta era doar aspectul picant al problemei)
Revoluția ar fi trebuit să aducă cu sine necesarul, amplul proces al demilitarizării; lucrurile s-au derulat corect doar pînă la un punct, după care s-au oprit, discret, iar azi sunt semne tot mai serioase că începe procesul invers.
Zilele trecute, premierul Tudose ne-a înștiințat, ca pe o mare realizare, că a decis să militarizeze industria de vaccinuri, pentru că – nu-i așa? – ”Institutul Cantacuzino are un rol strategic în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri”.
“Institutul Cantacuzino trebuie să redevină funcțional, iar pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla, am decis ca acesta să fie preluat de către MApN și transformat în unitate militară cu conducere militară. Am sentimentul și speranța că o mână forte, alături de un proiect bine stabilit, vor îndeplini această misiune de importanță națională, iar eu personal voi urmări îndeaproape întregul proces”, a mai decretat Tudose.
Dacă primul ministru ar fi furnizat vreo altă explicație militarizării institutului medical, tot ar fi fost grav. Ideea că managementul militar ar fi o mînă forte capabilă să relanseze o structură cu probleme sună, însă, de-a dreptul terifiant în gura șefului guvernului.
Și așa, cum spuneam, România dă semnale tot mai îngrijorătoare în domeniu.
Cum și alți observatori încep să remarce, discursurile președintelui Klaus Iohannis prezintă țara noastră, de la o vreme, strict ca pe o entitate militară, ”pilon de stabilitate și furnizoare de securitate în zonă”, un stat pe care aliații militar-strategici se pot baza oricînd etc.
Latura civilă pare să fi dispărut complet din viziunea lui Iohannis.
Președintele se afișează la ceremonii militare, vizitează baze soldățești, semnează pe șest înțelegeri privind mega-achiziții de armament, face lobby perpetuu alocării a 2% din PIB armatei și tot așa.
A uitat de mesajele privind reforma morală a societății, despre învățămînt, despre economie, despre cultură, despre problemele sociale; important e că noi securizăm spațiul Schengen, în care nu suntem, însă primiți (vezi conferința comună cu Macron).
Șeful statului e foarte speriat de ”dinamica accentuată a riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene” și foarte puțin de  creșterea analfabetismului funcțional ori a sărăciei în România.
Anul trecut, a fost pleznit elegant peste bot de către premierul bulgar cînd a propus întărirea militarizării zonei Mării Negre, pentru a face pe plac aliaților din NATO, deși o decizie fermă nici nu fusese luată măcar. Replica lui Boyko Borisov a fost salutară: “Nu am nevoie de un razboi în Marea Neagră. Vreau să văd veliere, iahturi şi turişti la Marea Neagră, vreau să văd pace. Nu vreau ca în staţiuni să fie fregate care se plimbă încolo şi încoace”.
Dacă ar fi doar președintele, treacă-meargă.
Dar fenomenul e mai amplu.
La aproape trei decenii de la revoluție, România refuză să demilitarizeze serviciile secrete. Din contră, anul trecut s-a decis remilitarizarea ”Doi și un sfert”.
Acum vreo 2-3 ani a apărut pe tapet chiar ideea remilitarizării cluburilor Steaua și Dinamo, printre primele beneficiare ale unei treceri ”în civilie” de după revoluție, printr-o decizie a premierului Petre Roman.
Fiscul României e împănat cu agenți militarizați ai SRI, Justiția e plasată, strategic, în cîmpul tactic al serviciilor, și tot serviciile miliarizate ar urma să fie cu ochii, conform unei idei de ultimă oră, pe toți turiștii străini care vin la noi în țară. De fapt, doar lunile trecute am avut demisia șefului ANAF din cauza opoziției la ceea ce el a numit ”remilitarizarea” instituției, prin implicarea STS în gestionarea datelor financiare ale românilor.
În conducerile a tot mai multe instituții civile ale statului regăsim persoane din structuri militare (vezi recentul caz al ANCOM), deși, se știe, managementul militar e aproape o contradicție în termeni.
Ne amintim aproape cu amuzament cum, în urmă cu vreo doi ani, premierul de atunci se bulucise să-și amenajeze birou în sediul MapN, pe motiv că doar acolo se mai simte în siguranță.
Pînă și procesul electoral, fundamentul democrației, are o importantă componentă militară, prin activitatea STS.
Despre implicarea ocultă a serviciilor militarizate în societatea civilă, prin controlul unor ONG-uri, nici nu are sens să mai discutăm atît timp cît avem destul de furcă cu implicările la vedere.
În SUA, spre comparație, o dezbatere extrem de pronunțată în ultimii ani are loc pe marginea comportamentului tot mai similar celui militar al Poliției, structură eminamente civilă peste ocean. Observatorii reproșează Poliției dotarea cu armament greu și alte echipamente tipice forțelor militare, folosirea unor blindate de tip militar în cazul unor acțiuni precum cele contra traficanților de droguri, argumentul fiind că imaginea pe care acest comportament o dă orașelor americane nu e în măsură să asigure confortul civililor.
De altfel, cînd s-a pus problema, de către unii, a remilitarizării Poliției, acum trei ani, după evenimentul de la Ferguson, Missouri, s-a iscat un scandal cît casa în societatea americană, iar specialiști de la universități de prestigiu au avertizat asupra consecințelor dramatice pe care un asemenea act le-ar avea.
Presa a reamintit atunci sfatul dat concetățenilor săi de fostul președinte american Dwight Eisenhower, în 1961: ”Nu lăsați complexul militar-industrial să acumuleze prea multă influență în societate”.
Deocamdată, în România, din păcate, asistăm exact la acest fenomen nedorit, în care ceea ce Eisenhover a numit ”complexul militar-industrial” își extinde vertiginos influența în toate direcțiile și prea puțini par măcar să conștientizeze pericolul.
Apare de-a dreptul ilară, pe acest fond, lamentația lui Liviu Dragnea de ieri: ”România este foarte aproape de a ne trezi într-un timp rezonabil cu o poliție politică(…) Există foarte multă manipulare și există foarte multă influență asupra unor instituții care ar trebui să fie total independente”.
De ce ar fi nepotrivită apariția poliției politice într-o țară în care armata se va lupta cu rujeola și varicela, numai șeful PSD ar putea să ne lămurească.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Sam Sept 02, 2017 7:30 pm

Realizați în ce țară trăim? Circul cu perchezițiile de ieri, povestea cu CNAS, prejudiciul ăla de 3 milioane de euro, toate sunt o jegoasă punere în scenă, menită să-i salveze curul Lulutzei, printr-un șantaj public la adresa lui Maior și a lui Dragnea. Fără circul de ieri nu puteau ajunge în presă, și la public, așa-zisele alea interceptări, care sunt teatru radiofonic, probă de microfon, ce vreți voi, numai probe, nu! Acolo trebui să se audă ”Maior” și ”Dragnea”.

Mesajul a fost clar: ”Maior! Îl convingi pe Dragnea să mă lase în pace Toader, sau vomit tot ce știu! Și știu! Am cu ce face mari pagube! Și le fac! Nu mai am nimic de pierdut. Vă trag pe toți după mine!” Și totul după încercarea eșuată din CSM, de a-l schimba pe șeful Inspecției Judiciare.

Ei bine, târfa asta trebuie demisă ieri, dacă se poate! A depășit orice limită! Abuzul este starea naturală a acestei instituții, care a devenit o amenințare pentru statul român, și principala sursă de corupție.

România este acum victima luptei fără menajamente a două facțiuni ale statului paralel. Care nu mai țin cont de nimeni și de nimic. Nu le mai pasă de consecințe. Puneți la socoteală și ”îngrijorările” exprimate de șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, cu legitimație de serviciu de la SIE, puneți la socoteală intervențiile jegoase ale unor euro-deputați români de la Bruxelles, ca și cârdășia lor cu ”ambasadele”. Domnu Mare Ficus, astea nu-s amenințări la adresa securității naționale? Nu trebuie să-l iubești pe Dragnea sau PSD. Trebuie să servești interesul României. Și, până acum, nu avem vreo dovadă că ai face asta! Pune capăt demenței ăsteia, care are să lase statul român în ruine![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Sept 07, 2017 5:29 pm

Da, necuoscut posibilul "maimutoi" penelist Chirtes Ioan Cristian, insa mi-a fost coleg de facultate si tovaras de betii la un moment dat. Ultima oara ne-am intalnit in 2013, cand am fost in excursie de studii cu studentii prin Mures. Laughing
Daca ii pune dracu' si-l aleg la misto tocmei pe el, as putea sa-i trimit niste sms-uri prin care sa-i sugerez desfiintarea de urgenta a SRI, urmata de infiintarea unui CNSASRI. Si daca le sterge imediat, cu mana tremuranda, macar le citesc si baietii. laugh


„Maimutoi” pus cu japca peste SRI!


Politicienii romani se impart deja de prea multa vreme in doua categorii: cei care se recunosc deja victime ale „sistemului ocult” si cei care declara ca ei unii ar lupta cu SRI-ul, vazut drept principalul „varf de lance” al „serviciilor”, dar ca nu sunt lasati. Si aproape ca-ti vine sa-i intrebi, atat pe unii, cat si pe altii, „ba, esti prost?”.  Pentru ca, desi functia de presedinte al Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii  Serviciului Roman de Informatii este vacanta de cateva luni bune, de cand Adrian Tutuianu a fost promovat vremelnic la conducerea Ministerului Apararii Nationale, niciun parlamentar nu se inghesuie sa puna mana pe acest post. Desi este, de departe, cel mai important in lupta pentru „resetarea” sistemului.


Nimeni nu vrea în fruntea Comisiei parlamentare de control

Iar simpla citire a componentei comisiei este suficienta sa „legendeze” varianta ca parca SRI-ul si-a facut din start cartile ca nu cumva sa aiba vreo grija cu controlul parlamentar. Pentru ca, in afara de Tutuianu, cel a carui credibilitate este acum „zero barat”, de „nemuritorul” liberal pedelist Cezar Preda si de „Drujba lui Dumnezeu”, Verestoy Attila, probabil ca nici propriilor colegi de partid nu le spun prea multe numele de Cucsa Marian Gheorghe, Babus Radu, Chirtes Ioan Cristian, Federovici Doina Elena, Nasra Gabriel Horia, Stanciu Viziteu Lucian Daniel sau useristul Costescu Manuel, care deja a si abandonat cursa. Deci, musai de pe aceasta lista plina de „nume grele” trebuie ales viitorul presedinte al comisiei parlamentare, omul care ar trebui sa tina in frau SRI-ul, ramas in continuare cel mai important serviciu secret al tarii. 02 aa03 „Maimutoi” pus cu japca peste SRI! Si uite cum nu are sa nu-ti vina in minte imaginile terifiante din urma cu cativa ani, cand, speriat si el ca a avut curajul sa-l cheme in Parlament pentru explicatii pe George Maior, la presiunea publica, fostul presedinte al comisiei, Georgian Pop, a fost lasat cu ochii in soare si mana intinsa de catre seful de atunci al SRI-ului…

Experimentul Tutuianu

Imediat dupa preluarea Puterii de catre actuala coalitie de guvernamant, Adrian Tutuianu a fost de departe politicianul care a pus cele mai multe probleme sistemului, prin exercitarea in forta, dar pragmatica, a atributiilor exclusive de presedinte al Comisiei de control al Serviciului Roman de Informatii. Ce-i drept, „raidurile” coordonate de catre Tutuianu au fost posibile si datorita faptului ca lucrurile oricum se schimbasera masiv in SRI, linia impusa de catre Eduard Hellvig fiind una de reintrare a serviciului in matca sa constitutionala. 02 03 2 „Maimutoi” pus cu japca peste SRI!Asa ca actuala conducere a SRI-ului s-a dovedit una transparenta, parca incercand ea insasi sa-si faca propria curatenie in ograda, fie si prin mana parlamentarilor. Numai ca, tocmai cand se parea ca „experimentul” Tutuianu parea sa fi reusit, acestuia i s-a propus conducerea Ministerului Apararii Nationale. Si, desii unii colegi il considerau ceva destul de inteligent ca sa se gandeasca de doua ori inainte de a accepta aceasta demnitate, Tutuianu s-a grabit sa inghita acest „mar otravit”. Cu care, iata, s-a si inecat in scurt timp, mai ales ca in toata aceasta perioada, ocupat cu parafarea contractelor negociate de altii privind inarmarea intensiva a Armatei Romane, nu a mai avut si timpul de a-si forma propria echipa la sefia ministerului. Ceea ce l-a costat scump, foarte scump… Iar cum intrebarea daca Tutuianu s-ar putea intoarce pe functia detinuta anterior nu i-a schitat nici macar vreum zambet pe sub mustata lui Liviu Dragnea, este clar ca liderul PSD Dambovita va trebui sa se multumeasca, de acum inainte, cu un simplu statut de deputat. Sau, daca prin absurd va dori reinstalarea sa in functia de presedinte al comisiei de control al SRI, dupa ce Mihai Tudose, Ionut Misa, Marcel Ciolacu si alti colegi de cabinet au tavalit cu el pe jos ca si cu ultima carpa, este clar ce autoritate va mai avea Tutuianu cand va bate cu pumnul in masa, ca in urma cu doar cateva luni…

Pacat de Hellvig

Astfel ca, in acest context, nici nu trebuie sa suferi de teoria conspiratiei ca sa incepi sa crezi ca, indiferent de cine va fi numit drept „superviser” al SRI-ului, acesta nu va avea decat statutul unui „neica- nimeni” care sa se maimutareasca si sa se scalambaie cat mai convingator atunci cand se va preface ca da de pamant cu serviciul secret atunci cand il controleaza. Marea problema este insa ca pana si acest „maimutoi” va trebui pus pratic cu japca, intrucat majoritatii parlamentarilor romani lasitatea pare a fi principala calitate profesionala pe care ar trebui sa si-o treaca in CV. Pentru ca sunt prea obisnuiti sa barfeasca doar pe la bufet si sa nu-si asume nicio responsabilitate oficiala. Iar cum Verestoy Attila este oricum cel mai notoriu nume de pe lista, aproape ca ar fi o lovitura de imagine ca „Drujba lui Dumnezeu”, ca tot este el secretarul comisiei sa ajunga mai-mare peste SRI! Lasand insa gluma la o parte, desi mai degraba este de plans, jalnic este ca se pierde astfel o mare oportunitate intrucat, asa cum spuneam, directoratul lui Hellvig, cu toate „bubele” trecutului, are meritul de a fi unul nesperat de deschis la negocieri. Asa ca daca politicienii ar fi in stare sa numeasca un om pragmatic in fruntea comisiei, care sa colaboreze strict in limitele legii cu echipa lui Hellvig, atunci nu doar societatea romaneasca, dar chiar si SRI-ul ar avea numai de castigat. Fie si pentru simplul fapt ca serviciului nu-i face deloc bine, cel putin la imagine, faptul ca singura comisie parlamentara lasata fara presedinte este tocmai cea de control al SRI! Caci tocmai astfel se alimenteaza zvonistica intr-o perioada in care SRI-ul se afla in plina campanie de „rebrenduire”… Asa ca, bravilor parlamentari, terminati barem odata cu mascarada asta si alegeti-va un presedinte, indiferent cine va capata acest statut de „mutunache”, ca altfel chiar ca v-o faceti cu mana voastra! Ceea ce o fi sanatos, dar nu mai este chiar asa de sigur ca pe timpuri…

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Sam Sept 30, 2017 2:59 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mier Oct 04, 2017 8:00 am

ENKI a scris:desfiintarea de urgenta a SRI, urmata de infiintarea unui CNSASRI.

Uite ca mai zice cineva, chiar si in gluma, de un Consiliu National de Studiere a altor Arhive. veselie

Sorin Faur
1 oră ·

Cînd s-o evacua duamna Codruța, căci va veni și vremea aia, sînt curios care va fi prima semnătură din propria-i parohie care va reactualiza secvența "odiosul și sinistra" din CC-ul lui 22 decembrie '89. Inevitabil, textul va fi construit pe structura "nu uităm realizărlii, dar nu se mai puteau trece cu vederea abuzurlii, tovarăși, care destul am suferit, și nu atît noi, cetățenii, cît democrația... samd". Oare se va naște o amplă și bravă mișcare anticodruțistă, la fel cum anticomunismul național a căpătat o răspîndire nesperată după prăbușirea sistemului comunist? Va fi condamnat codruțismul ca regim ilegitim și criminal? Robert Turcescu sau Mihai Goțiu va face scandalul aferent în Parlament? Va fi aruncat de la balcon Mugur Ciuvică? Cine va fi conduce Institutul pentru Investigarea Crimelor Codruțismului și Memoria Eroilor Reabilitați (IICCMER)? Va fi depolitizat Consiliul Național pentru Studierea Dosarelor Binomului sau și de data asta numirile vor ține cont de algoritm? Nemaiavînd mineri, cine va chema în stradă aitiștii (de la Sibiu) să apere democrația? Sau asta s-a întîmplat deja?.. Ce poet proletcultist, slugă a ciumei roșii, va vorbi primul din studioul patru al Televiziunii Române Liberate? Pe unde și mai ales cînd vor fi retrași din misiune miile de agenți CIA? Cum se va reboteza HotNews? Cine va fi Ion Iliescu? Ion Iliescu?

P.S. dacă aș fi duamna Codruța și aș fi avut vreun plan să demisionez săptămîna asta, l-aș amîna pînă săptămîna viitoare doar cît să-l oftic pe marele expert în gherle, SRS.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
SRS s-o fi apucat iar de baut, de l-a luat valul aseara?! suspect

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Sam Oct 07, 2017 4:21 pm

Daca Jean Jipa ar candida la prezidentiale, jur ca l-as vota, chit ca a trecut cel putin prin PNL si PSD.  laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Stirea e de acum o luna, dar de viralizat a facut-o ActiveNews, incepand de acum doua zile.  Suspect


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


EDIT. I-am gasit pagina de feisbuc si ii studiez putin profilul. Am inceput cu poza. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]EDIT 2. Asta e gagiu':

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Pare un android construit cu parti din Ioan Ghise, Marean Vanghelie si Cristi Borcea, exact ce-i trebuie boborului drept pastor. laugh


Ultima editare efectuata de catre ENKI in Sam Oct 07, 2017 4:46 pm, editata de 3 ori (Motiv : completare cu EDIT si EDIT 2)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Oct 09, 2017 2:01 pm

Pesedistul pletos nu se lasa. laugh

În atenția Excelenței Sale, domnul ambasador Hans Klemm!

Sunt profund îngrijorat de nivelul EXTREM de ridicat al corupției din SUA! Compania Johnson and Johnson a trebuit să plătească o amendă de 70 de MILIOANE de DOLARI pentru că a DAT MITĂ în Europa și a cumpărat influență în Irak!

Îmi exprim speranța că SUA vor intensifica eforturile menite să reducă nivelul foarte ridicat al CORUPȚIEI! Ca deputat ales în Parlamentul României, vă transmit neliniștile mele și vă sfătuiesc să o luați la dvs. acasă pe doamna L.C.K., pentru a vă ajuta să îi băgați la pușcărie pe corupți! Doar în ipoteza neverosimilă în care doamna Kovesi nu ar deține deja cetățenie americană, puteți face o excepție și să i-o acordați în regim de urgență. Mult succes în lupta anticorupție din SUA, Excelența Voastră! Suntem alături de dumneavoastră!

Liviu Pleșoianu,
Deputat PSD

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Lun Oct 09, 2017 2:43 pm

laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Lun Oct 09, 2017 3:28 pm

Ideea este ca imi plac mult jurnalistii care o instiga si acum pe Kurvesi sa nu se prezinte la Comisia parlamentara raset

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Pai, cred si eu ca ar fi ridicol pt. ea sa recunoasca faptul ca in sufrageria lui Oprea a vizualizat filme porno impreuna baietii ce erau adunati pe acolo ... insa orgasmele personale i-au venit ceva mai tarziu laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mar Oct 10, 2017 4:15 pm

veselie


Cum recunoşti un securist infiltrat:
- de obicei apare de nicăieri, cunoscut fiind de foarte puţini;
- are obligatoriu o ciudăţenie fizică şi/sau psihică(asta e chiar o chestiune hilară, întrucât pt. intrarea la secu nu trebuie să ai semne fizice vizibile; probabil de la accesul vijelios al lui tremurici s-au schimbat regulile);
- începe prin a prezenta măsuri radicale; presa soroşistă de presiune îl critică în cor, după care, evident, el cedează;
- transformă orice manifestaţie împotriva sa într-un dezastru, chiar dacă nu e vorba decât de câţiva amărâţi - acoperiţi ca şi el - care urlă lozinci aberante;
- ascultă de ambasadorul licuriciului mai ceva decât asculta de mă-sa când era mic;
- se face preş în faţa oricărui tiriplici de la Bruxelles;
- frânează ştiinţific orice tentativă de normalizare juridică a ţării(vezi legile justiţiei în general şi legea răspunderii magistraţilor în special);
- pune beţe-n roate construcţiei de autostrăzi şi atragerii de fonduri europene;
- se face că nu vede politica Grupului de la Vişegrad, dar o dă înainte cu vecinii insignifianţi gen bulgarii, sârbii, etc.
- se raportează la sondajele de opinie ale securităţii(ieri furnizor oficial era agramatul Dâncu, azi e Pielescu);
- protejează din umbră interesele grupului mafiot din justiţie(DNA-Parchet- Judecători acoperiţi) şi securitate; e lesne de identificat la creionarea bugetelor umflate ale instituţiilor în cauză;
- la bilanţuri, neputând prezenta mare lucru, face sau se leagă de orice fir de scandal;
- se întoarce împotriva partidului care l-a propulsat într-un moment de „iluminare” mult prea corect politic. Mai bine spus, când i se transmite de la sfânta secu;
- clamează naţionalismul atâta vreme cât se limitează la vorbe goale; când trebuie să ia hotărâri concrete o dă cotită;
- absolut toate deciziile sale sunt contrare programului pe care s-a căţărat la putere şi sunt justificate de „contextul nefavorabil”;
- se sinucide politic fără niciun regret, asemeni unui kamikaze; asta pentru că el nu face politică, ci e trimis acolo.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Mar Oct 10, 2017 4:39 pm

ENKI a scris:veselie


Cum recunoşti un securist infiltrat:
- de obicei apare de nicăieri, cunoscut fiind de foarte puţini;
- are obligatoriu o ciudăţenie fizică şi/sau psihică(asta e chiar o chestiune hilară, întrucât pt. intrarea la secu nu trebuie să ai semne fizice vizibile; probabil de la accesul vijelios al lui tremurici s-au schimbat regulile);
- începe prin a prezenta măsuri radicale; presa soroşistă de presiune îl critică în cor, după care, evident, el cedează;
- transformă orice manifestaţie împotriva sa într-un dezastru, chiar dacă nu e vorba decât de câţiva amărâţi - acoperiţi ca şi el - care urlă lozinci aberante;
- ascultă de ambasadorul licuriciului mai ceva decât asculta de mă-sa când era mic;
- se face preş în faţa oricărui tiriplici de la Bruxelles;
- frânează ştiinţific orice tentativă de normalizare juridică a ţării(vezi legile justiţiei în general şi legea răspunderii magistraţilor în special);
- pune beţe-n roate construcţiei de autostrăzi şi atragerii de fonduri europene;
- se face că nu vede politica Grupului de la Vişegrad, dar o dă înainte cu vecinii insignifianţi gen bulgarii, sârbii, etc.
- se raportează la sondajele de opinie ale securităţii(ieri furnizor oficial era agramatul Dâncu, azi e Pielescu);
- protejează din umbră interesele grupului mafiot din justiţie(DNA-Parchet- Judecători acoperiţi) şi securitate; e lesne de identificat la creionarea bugetelor umflate ale instituţiilor în cauză;
- la bilanţuri, neputând prezenta mare lucru, face sau se leagă de orice fir de scandal;
- se întoarce împotriva partidului care l-a propulsat într-un moment de „iluminare” mult prea corect politic. Mai bine spus, când i se transmite de la sfânta secu;
- clamează naţionalismul atâta vreme cât se limitează la vorbe goale; când trebuie să ia hotărâri concrete o dă cotită;
- absolut toate deciziile sale sunt contrare programului pe care s-a căţărat la putere şi sunt justificate de „contextul nefavorabil”;
- se sinucide politic fără niciun regret, asemeni unui kamikaze; asta pentru că el nu face politică, ci e trimis acolo.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Inteleg ca ca Julien nu este nimeni taiat ca ceapa,cel mai bun ca ca din nou sa ne fie premier cu pile de la Brucsel , numa'ca Covesi sa ajunga procuror general ieuropean ? Laughing Zau, chiar si considerand Romania ca colonie a altor mari puteri, se cam scurtcircuiteaza circuitul la incalcari evidente ale legii.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Oct 12, 2017 7:46 am

Citind articolul tip slalom printre filosofi scris de un nene de care n-am auzit pana azi, mi-a trecut prin cap urmatoarea intrebare: oare nu cumva Romania infiintata in 1918 este doar o S.A. incropita de actionari pe o durata de 100 de ani? Ca prea coincide apropierea lui 2018 cu finalizarea transferurilor de resurse naturale (inclusiv populationale) catre cei ce au incuvintat "marea unire". In cazul asta, bancul cu tara prea bogata careia Dumnezeu ii da niste conducatori debili nu mai este banc, iar securistii (sub toate formele cunoscute in ultima suta de ani) n-au fost in tot acest timp decat garantii contractului incheiat intre marile puteri. vesel


Structurile secrete românești dincolo de Karl Popper!


O structură de informații națională se construiește și se implementează pe o filosofie și o proiecție democratică autohtonă. „Patria a priori“ nu trebuie să fie o formulă demagogică, ideologică și golită de sens, ci însăși esența unui serviciu secret național. De aceea, am rămas surprins față de discursul șefului SRI de la Universitatea de Vest din Timișoara, de zilele trecute, care recomandă o filosofie înstrăinată de bazele naționale ale structurilor de securitate. Înțeleg că șeful SRI a dorit să pară inteligent și sofisticat, citându-l copios pe filosoful britanic de origine austriacă Karl Popper, ca reper pentru noua generație de ofițeri secreți din România care trebuie să fie „euroatlantici“ în primul rând? Pentru unii analiști ai discursului a rămas întrebarea firească: „euroatlantici“, nu români? Fundamentele, originile intelectuale și tradiția serviciului secret sunt apărarea unității, valorilor și identității naționale, nu promovarea unei filosofii globaliste, transnaționale și străine spiritului românesc. Nimeni nu neagă valoarea filosofică indubitabilă a lui Karl Popper, care a fost mentorul magnatului George Soros, dar pomenirea unui filosof care militează pentru anularea națiunilor, frontierelor firești, identității, valorilor, tradiției, religiei și familiei, ca să fie reper pentru noua generație de lucrători în structurile de securitate națională intră în contradicție însăși cu rolul unui serviciu secret: acela de a apăra țara, democrația și poporul pe care îl reprezintă. În studenție, am citit toate cărțile lui Karl Popper care s-au tradus în românește și trebuie să recunosc că mi-au plăcut și fascinat, dar asta nu înseamnă că nu am privit critic unele teorii ale sale. Titu Maiorescu i-ar aplica foarte bine sintagma „critica de dragul criticii“. Excesul de critică duce la relativism și, intrinsec, la autoritarism. Karl Popper a inventat termenul fabulos de „societate deschisă“ în 1945, ca proiecție a pluralismului, pentru a critica totalitarismele de stânga și dreapta, fapt ce merită felicitat, dar, în același timp, filosoful britanic, elogiind fără spirit critic însăși ideea sa de „open society“, a căzut în capcana celorlalți filosofi pe care i-a criticat. Pe scurt, Popper nu și-a criticat de fapt propriul model de societate pentru a fi în acord cu filosofia sa. La fel a făcut și în analiza științei, criticând inducția ca o „religie“ a științei și propunând deducția, dar fără să-și facă propria critică teoretică pentru a fi în acord cu sine. De altfel, filosofii contemporani îl critică pe Popper că a propus un sistem filosofic care nu își respectă propriile idei. Popper critică, conform teoriei sale, toate celelalte teorii și filosofii, dar nu își propune să-și critice propriul sistem filosofic, dovedindu-se inconsecvent în analizele sale. Filosoful britanic a criticat coerent și eficace istorismul și determinismul care a dus la totalitarismul fascist și marxist și cenzură, dar nu și-a creat propriul instrument de autocritică al sistemului propriu creat pluralist: open society. Fără să construiască un sistem autocritic „open society“, Popper a căzut indubitabil în manierism și implicit în determinism. Adepții lui Popper de mai târziu au fost prinși în capcana comunitarismului și omnitudinii, neexistând aparatul și instrumentul critic personalizat, adică anticorpul propriului sistem filosofic. Astfel că filosofia lui Karl Popper a devenit, în timp, datorită acestei lacune critice, un marxism (neo-marxism) fără Marx. Ceea ce se întâmplă azi în Europa este, de fapt, din punct de vedere intelectual, o ideologie, adică o critică fără critică.

În acest context filosofic, a susține filosofia lui Karl Popper în construcția și proiecția unui serviciu de informații românesc este contraproductiv, caduc și chiar periculos pe termen lung pentru siguranța națională. La rădăcinile cunoștinței și cunoașterii unui ofițer de informații român trebuie să stea, fără nicio urmă de îndoială sau de amnezie istorico-filosofică indusă, operele scriitorilor și filosofilor români. O structură de informații națională are rol de apărare, nu de disoluție trans-globală, pentru că un ofițer de informații jură pe Constituție pentru țară, popor și biserică. Orice altceva nu are legătură cu „Patria a priori„, nici cu România sau poporul român. De aceea, un tânăr care vrea să intre în structurile secrete de apărare ale țării trebuie să-l citească în primul rând pe Mihai Eminescu și să aibă ­obligatoriu în bibliotecă istoria românilor a lui Iorga, Giurescu sau Constantiniu și cărțile de filosofie românească pe care să-și construiască profilul de luptător pentru țară: Lucian Blaga – „Orizont și stil“, „Spațiul mioritic“, C. Rădulescu Motru – „Psihologia poporului român“, Constantin Noica – „Sentimentul românesc al ființei“, „Rostirea filosofică românească“ și, nu în ultimul rând, câteva cărți de memorialistică ale sfinților închisorilor din perioada comunistă, ca să înțeleagă că țara asta și-a câștigat unitatea și existența cu jertfă, sânge și inteligență, nu cu opere abstracte sau golite în relativism de sens.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Joi Oct 12, 2017 12:26 pm

ENKI a scris:Citind articolul tip slalom printre filosofi scris de un nene de care n-am auzit pana azi, mi-a trecut prin cap urmatoarea intrebare: oare nu cumva Romania infiintata in 1918 este doar o S.A. incropita de actionari pe o durata de 100 de ani? Ca prea coincide apropierea lui 2018 cu finalizarea transferurilor de resurse naturale (inclusiv populationale) catre cei ce au incuvintat "marea unire". In cazul asta, bancul cu tara prea bogata careia Dumnezeu ii da niste conducatori debili nu mai este banc, iar securistii (sub toate formele cunoscute in ultima suta de ani) n-au fost in tot acest timp decat garantii contractului incheiat intre marile puteri. veselLa cat de putin nu-l doare nici in cur pe nazi plimbaretul, ce si-a facut prima parte de avere din intermedierea vazarilor de copii,ales prezident cu sprijinul securistilor combinati cu sorosisti, sunt absolut convinsa ca centenarul va fi un mare fass national. Are alte prioritati in  agenda: sa cumpere arme de razboi de la americani , s-o protejeze pe Kovesi si pe Sistemul instaurat de binom (oricat de dovedit monstruos ar fi Sistemul ce-l controleaza inclusiv pe el) , sa-si puna la putoare guvernul lui...adica singurul dorit cu adevarat de Sistem, indiferent de rezultatul votului popular. Inca de la debaterea prezidentiala mi-am dat seama ca tipul asteapta sa i se sufle in ureche ce sa spuna. Nu e altceva decat o marioneta controlata , probabil dorit a fi un fel de Terminator pt. orice normalitate ne-am dori in tara asta.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Joi Oct 12, 2017 1:49 pm

baso a scris:
ENKI a scris:Citind articolul tip slalom printre filosofi scris de un nene de care n-am auzit pana azi, mi-a trecut prin cap urmatoarea intrebare: oare nu cumva Romania infiintata in 1918 este doar o S.A. incropita de actionari pe o durata de 100 de ani? Ca prea coincide apropierea lui 2018 cu finalizarea transferurilor de resurse naturale (inclusiv populationale) catre cei ce au incuvintat "marea unire". In cazul asta, bancul cu tara prea bogata careia Dumnezeu ii da niste conducatori debili nu mai este banc, iar securistii (sub toate formele cunoscute in ultima suta de ani) n-au fost in tot acest timp decat garantii contractului incheiat intre marile puteri. veselLa cat de putin nu-l doare nici in cur pe nazi plimbaretul, ce si-a facut prima parte de avere din intermedierea vazarilor de copii,ales prezident cu sprijinul securistilor combinati cu sorosisti, sunt absolut convinsa ca centenarul va fi un mare fass national. Are alte prioritati in  agenda: sa cumpere arme de razboi de la americani , s-o protejeze pe Kovesi si pe Sistemul instaurat de binom (oricat de dovedit monstruos ar fi Sistemul ce-l controleaza inclusiv pe el) , sa-si puna la putoare guvernul lui...adica singurul dorit cu adevarat de Sistem, indiferent de rezultatul votului popular. Inca de la debaterea prezidentiala mi-am dat seama ca tipul asteapta sa i se sufle in ureche ce sa spuna. Nu e altceva decat o marioneta controlata , probabil dorit a fi un fel de Terminator pt. orice normalitate ne-am dori in tara asta.

Marioneta nazista desavarseste flatulentele din epoca Macacului, avand onoarea de a fi asezat in fruntea eliberatorului trinom Klaus - Kovesi - Tudose - KKT. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 14 din 18 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum