Una... Alta... de Romania

Pagina 14 din 14 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Iul 31, 2017 9:07 am

Sau poate ca securistii mioritici anticipeaza noua criza si ocupa din timp spatiile uriase ale mall-urilor, cu istitutii controlate de ei?! scratch laugh

Gheorghe Piperea
9 minute ·

Vanzarile on-line merg bine. Atat de bine incat magazinele si hiper-magazinele clasice, alea unde te duci pentru a pipai marfa si, eventual, pentru a o achizitiona dupa ce ai vazut un film si ai jucat bowling o ora, dau faliment. Ca in jocurile de suma nula, ce pierd retailistii clasici, castiga magazinele virtuale. Amazon a atins saptamana trecuta o capitalizare de 500 mld dolari, facand din Jeff Bezos cel mai bogat om din lume (oficial cunoscut, caci exista altii, necunoscuti publicului, cu averi de zeci de ori mai mari). Nici Alibaba, rivalul chinez al Amazon, nu o duce rau. E pe la jumatate si cu capitalizarea, si cu averea proprietarului.
De ce ne intereseaza?
Pai, peste 80% din retail-ul romanesc se deruleaza prin discounteri, hiper-market-uri, mall-uri. Foarte multi oameni lucreaza acolo. Foarte multe investitii, publice sau private, se concentreaza acolo. Daca unda de soc americana ajunge si la noi, o sa fie prapad.
Un indiciu in acest sens este sala goala de cinematograf. Un al doilea indiciu este oprirea constructiei de mall-uri. Deocamdata, falimentele de mall-uri au ramas la nivelul lui 2011. Dar ceasul ticaie.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Sam Aug 05, 2017 7:49 am

Dupa ce descrie atat de curajos manevrele prin care bancile ne-au furat practic tarisoara, sper ca intrebarea din final, despre ce-o fi facut, in tot acest timp, tov. Mugur Isarescu, sa fie una retorica, nasul stiind prea bine ca seful BNR a coordonat magistral operatiunile. veselFrauda fiscală săvârșită de bănciEste oficial. Sistemul bancar din România fraudează sistematic și masiv bugetul de stat. Este vorba de miliarde și miliarde de euro. Și nimeni nu intervine. Nici Banca Națională. Nici ANAF. Și cu atât mai puțin procurorii. Între timp, băncille comerciale realizează câștiguri colosale. Cine le protejează?

Ministrul Finanțelor din România a făcut publică o informație explozivă. Și anume că 75% dintre băncile comerciale raportează în ultimii cinci ani pierderi. Și, ca urmare, nu plătesc niciun ban sub formă de impozit pe profit la bugetul de stat. Dintre cele doar 15 bănci însemnate că au raportat profit, doar puține au făcut-o în toți cei cinci ani de referință. Întrucât veniturile sistemului bancar sunt colosale, iar profiturile reale sunt pe măsură, rezultă că, prin fel de fel de artificii, toate cu desăvârșire ilegale, sistemul bancar a creat o uriașă gaură în economia națională. Să deschidem puțin ochii. Să observăm că, în timp ce cei mai mulți dintre clienții băncilor comerciale se mențin cu chiu cu vai la un nivel de supraviețuire, fie că sunt români care-și depun acolo micile economii, fie că sunt români care se împrumută, plătind mari dobânzi, și mai ales în timp ce sute de mii de români sunt în stare de faliment personal și zeci de mii de firme se află în aceeași situație, și unii și alții clienți ai băncilor, acestea se întrec în a-și ridica blocuri elegante pe care le mobilează cu tot ce este mai scump, plasând în parcări limuzine de lux. Salariile și alte beneficii ale staff-urilor din sistemul bancar sunt la rândul lor colosale.

Cum s-a ajuns în această situație? Aparent, răspunsul este simplu. În lipsa unui control adecvat, băncile au făcut ce le-a tăiat capul. Practic, și-au externalizat în diverse moduri profiturile pentru ca, la bilanț, să obțină un zero. Sau chiar un minus. Externalizarea profiturilor nu se poate face decât prin fraudă. Au scos sume uriașe de bani sub formă de cheltuieli, plătind de pildă servicii de consultanță. Bani care, într-un fel sau altul, se duceau către băncile mamă localizate în marile capitale ale lumii. Au creat nenumărate offshore-uri pretutindeni în lume, acolo unde legislația a permis, și-au jumulit propriile creanțe deținute împotriva unor cetățeni români sau a unor firme românești. Și-au plătit salarii și bonusuri exorbitante. Au asigurat pentru funcționarii lor, mai ales pentru cei străini, vile de lux plătite cu chirii mari și concedii de lux. Nu mai insist. Modalitățile prin care au fost sifonați banii sunt extrem de diverse. În alte state, toate aceste cheltuieli care bat la ochi sunt urmărite. Atât de băncile naționale, cât și de fisc sau, atunci când este cazul, de procurori. Pentru că, într-un stat de drept, autoritățile au datoria să-și protejeze bugetele de venituri. Doar în România și poate și în alte state bananiere situația e diferită. Nu este de mirare faptul că, atunci când majoritatea PSD plus ALDE a anunțat că intenționează să instituie impozitul pe cifra de afaceri, băncile au sărit ca arse în sus. Finanțând în secret o întreagă campanie antiguvernamentală. Nu este de mirare că reprezentanți și funcționari din sistemul bancar au ieșit cu mic cu mare să demonstreze în fața Guvernului împotriva unor inițiative din programul PSD plus ALDE. Și nu este deloc de mirare că, practic, acest program a fost blocat.

În timp ce băncile mamă, cele din marile capitale ale lumii, înregistrează profituri fabuloase iar băncile pui, cele din state precum România anunță profit zero sau chiar pierderi, ambasadele din Uniunea Europeană sau chiar primii miniștri fac presiuni continue asupra autorităților de la București, în sensul blocării oricărui demers prin care băncile ar urma să fie controlate. Sub pretextul că orice control sau orice schimbare de natură legislativă, făcută cu obiectivul de a controla mai atent sifonarea banilor din propriul buget, ar fi de natură să inhibe activitatea bancară. Și că, vezi Doamne, un control mai riguros, ar fi îndreptat împotriva statului de drept. Așa se și explică de ce, în ciuda faptului că aici vorbim clar de activități continue de mega-corupție, DNA nu controlează derapajele reale ale mediului bancar. Când și-au vârât nasul într-o bancă, procurorii DNA au făcut-o exclusiv pentru a-i executa pe unii clienți sau funcționari români.

Avem de-a face în mod cert cu o politic antinațională. Iar în cealaltă parte avem de-a face cu un Guvern laș, gata să facă orice fel de compromisuri, pe mulți bani publici, pentru a nu deranja cumva sistemul bancar și pentru a nu-și ridica împotrivă autoritățile altor state. Cât de simplu ar fi dacă băncile ar fi impozitate în funcție nu de profiturile false sau inexistente pe care le raportează, ci de cifra de afaceri. Cifra de afaceri este un indicator cât se poate de precis. Dacă băncile ar fi impozitate pe cifra de afaceri, nici măcar n-ar mai trebui controlată actvitatea lor. Pentru că nu ar avea nici cel mai mic interes să trișeze. La capătul acestui demers editorial nu pot însă să nu mă întreb cu groază, ce a făcut în tot acest timp Banca Națională a României. A cărei primă misiune este aceea de a proteja leul. Iar următoarea primă misiune, pentru care funcționarii de acolo încasează bani grei, este să supravegheze sistemul bancar. Tocmai pentru a nu se produce asemenea derapaje.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 06, 2017 3:57 pm

Am intuit corect, SRS il pocneste necrutator pe Mugur Isarescu cu un al doilea articol, anuntandu-l, subliminal, pe al treilea. Laughing

Mugur Isărescu iese urât din scenăCum era de așteptat, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu a intervenit promt în scandalul băncilor neplătitoare de impozit. Dar a făcut-o într-un mod nepotrivit. Care nu îi face cinste. El a luat apărarea acestor bănci. Pentru a acoperi realitatea cruntă că BNR nu și-a îndeplint obigația de supraveghere. Și că nu a tras cuvenita alarmă. Se pregătește de o ieșire urâtă la pensie.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa a scăpat din gură ditamai balaurul. Cu 31 de capete. Și anume că 31 de bănci din România, reprezentând 70% din numărul total, nu au pătit în ultimii cinci ani niciun impozit pe venit. Fiindcă au raportat pierdere. Paguba la bugetul public este uriașă. Această situație, comfirmată ulterior atât de consilierul guvernatorului general al Băncii Naționale și de guvernatourul însuși, Mugur Isărescu, în două declarații distincte, semnalează una dintre cele mai mari găuri din bugetul națonal. Ce se întâmplă? Cum se raportează principalii decidenți la acest scandal de proporții?

Nicio bancă din lume, din istoria lumii, nu poate supraviețui unor pierderi repetate pe parcursul mai multor ani. Inexistența unui profit înseamnă de fapt pierderea. Dacă pierderea este consecința vreunei grave crize economice sau unui management total defectuos, mai devreme sau mai târziu băncile respective dau faliment. Iar falimentul, de câte ori este cazul și mai ales dacă implică corupție sau fraude de alt tip, se lasă cu un scandal monstru cu dosare și cu condamnări penale. Iată însă că în România este posibil ca nu mai puțin de 31 de bănci comerciale să raporteze în ultimii cinci ani faptul că nu au profit, în consecință să nu plătească niciun impozit la bugetul de stat și, totuși, să nu existe niciun fel de anchetă financiră, administrativă sau penală, pentru ca autoritățile statului să încerce să dezlege misterul. Dacă într-o țară respectivă o sucursală a unei mari bănci internaționale nu poate realiza an la rând profituri, este rezonabil să ne gândim că, mai devreme sau mai târziu, se va lua decizia închiderii ei. Dacă banca nu realizează profituri și totuși nu este închisă, ba mai mult, observăm cum sediile ei se multă în cele mai elegante blocuri din marile orașe și dau pe afară de lux, atunci nu putem trage altă concluzie decât că la mijoc, în cel mai bun caz, este o șmecherie în dauna statului român.

Cu alte cuvinte, profitul ar trebui să existe an de an, să fie chiar substanțial, dar pentru a nu fi evidențiat în bilanțurile financiare și pentru a nu fi raportat, el este sub diverse forme externalizat. În acest sens, au fost descoperite nenumărate trucuri sau șmecherii sau mai direct escrocherii practicate la scală larg în toate statele incapabile să se apere. Sau înalți funcionari corupți dispuși și antrenați să acopere ilegalitățile din sistemul bancar.

Prima și cea mai puternică reacție a venit din partea deputatului liberal Daniel Zamfir, care solicită Băncii Naținale a României, care este investită cu dreptul și obligația de a supraveghea actvitatea din sistemul bancar, ca până la 10 august, mai sunt trei-patru zile, să prezinte situația fiecărei bănci din ultimii zece ani. Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților are așadar bănuiala că această situație neobișnuită, care are toate semnalmentele unei fraude majore, dureză nu de cinci ani ci de cel puțin zece ani.

Această solicitare i-a făcut pe reprezentanții BNR în frunte cu guvernatorul Mugur Isărescu să sară ca arși. De parcă ar fi fost supuși unor șocuri electrice. Și ce afirmă guvernatorul?

Domnul Mugur Isărescu confirmă situația de fapt, în sensul că, într-adevăr, în ultimii cinci ani, 31de bănci au raportat absența profitului și ca atare n-au plătit impozite. Dar, firește, nu poate explica de ce în tot acest interval de timp, Banca Națională nu a intervenit și nu a sesizat în urma supravegherii organele în drept de la Ministerul Finanțelor sau de la nivelul Parchetelor, pentru a investiga cum de a fost posibil să se ajungă în această situație. Este motivul pentru care BNR refuză să nominalizeze cele 31 de bănci aflate în aceeași situație, Mugur Isărescu afirmând cu cinism că raportările făcute an de an sunt publice și, vezi Doamne, fiecare cetățean interesat ar putea să afle numele băncilor consultând postările pe site-uri. Este o bătaie de joc. Băncii Naționale a României i s-a cerut să furnizeze o informație de interes pubic. În loc să-și îndeplinească această obligație, cel mai înalt reprezentant al BNR îi trimite pe cetățeni la plimbare, sugerându-le că pot foarte bine să-și facă propriile investigații. De aceea, nu este întâmplătoare nici o altă omisiune legată de efectele așa-zisei supravegheri BNR. Cel mai important dintre acestea ar fi trebuit să fie sesizarea, măcar în unele cazuri, a organelor în drept. De vreme ce Mugur Isărescu nu spune nimic, înseamnă că nu a existat în ultimii cinci ani, poate nici în ultimii zece, vreo sesizare.

În așteptarea desfășurării reacțiilor din Parlamentul României și a confruntării dintre Parlament și domnul Mugur Isărescu, ar mai trebui să observăm două lucruri. Unu. Cel mai interesat să se pună capăt acestei situații iar băncile să recurgă la practici corecte și să devină plătitoare de impozit pe profit este Guvernul României. Un Guvern aflat într-o foame disperată de venituri. Și iată că, exceptând o simplă declarație a Ministrului Finanțelor, care doar a declanșat scânteia, cabinetul Star Trekului Mihai Tudose tace și nu face. Doi. Ar fi imposibil ca 31 de bănci comerciale să se lăfăie într-un lux exorbitant, raportând în același timp lipsa de profit, fără ca cel puțin în unele dintre acestea să nu se fi petrecut acte grave ținând de criminalitatea financiară cu acceptul băncilor mamă sau chiar încurajate de către acestea și cu susținerea tacită și vinovată a tuturor avocaților mutinaționalelor. Iar dacă procurorii nu au intervenit, atunci nu ar trebui oare să ne imaginăm că există din această perpectivă o toleranță interesată și dirijată sau chiar orechestrată din exterior?


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 10:28 am

Nu-mi dau seama in ce miercuri - ora 20.50 a aparut articolul, insa el anunta vremuri cel putin interesante pentru colonia in care traim.  vesel


Noii parteneri de discuţii ai lui Isărescu: Cum schimbă Kaufland, Carrefour, eMag, Amazon, H&M, Pepco, Jumbo, Ikea, Papalekas şi programatorii din Pipera politica monetară a BNR. P.S.: Noul monstru care se creează în economie, care va înghiţi toate talentele României, dar va sărăci 99% din oraşePresupunem că România nu va adopta euro în următorii 10 ani, iar în aceste condiţii, BNR va putea să se ocupe în continuare de politica monetară, de dobânzile la lei, va păstra ca obiectiv ţintirea inflaţiei, respectiv stabilitatea preţurilor.

Ceea ce s-a întâmpla în criză, respectiv reducerea dobânzilor până la 0% la dolar şi euro, politicile de printare de bani a Fed - Banca Centrală Americană - şi a Băncii Centrale Europene pentru a salva băncile şi sistemele financiare de o implozie, a avut un impact mult mai mare asupra politicii monetare a BNR decât deciziile de la Bucureşti.

Inundarea pieţelor financiare cu lichiditate a făcut ca şi piaţa monetară de la Bucureşti să fie plină de bani, fără ca economia să aibă proiecte suficiente, să absoarbă prin creditare acest surplus de lei şi euro, la cele mai scăzute costuri din istorie.
Mai mult decât atât, cred că în ultimii ani deciziile şi politicile de preţ ale marilor retaileri din România au avut o contribuţie mult mai mare în reducerea inflaţiei decât formulele BNR.
De asemenea, anumite schimbări structurale care se petrec în România, respectiv creşterea ponderii IT-ului şi a industriei în economie, au un impact mult mai mare decât estimăm noi şi care nu sunt surprinse de economişti.
Spre surprinderea tuturor, economia a crescut în ultimii ani cu 4-5%, peste potenţialul la care se uită BNR de 3% fără dezechilibre majore în deficitul de cont curent şi cel bugetar. Creşterea accelerată a salariilor - salariul minim s-a dublat în ultimii cinci ani, şi reducerea taxelor - TVA şi CAS - au dus la creşterea consumului spre 9-12%, dar fără inflaţie. Pentru prima dată în istorie, România a experimentat chiar deflaţie.
Cum se poate acest lucru, să ai creştere salarială de două cifre - vă amintiţi avertizările economiştilor şi ale BNR în privinţa acestui lucru - şi să nu ai creşterea inflaţiei?
Cum poţi să ai creşterea consumului fără ca deficitul de cont curent să sară în aer, aşa cum s-a întâmplat în 2008?
Ironic, în toată această perioadă, România a dat înapoi resurse financiare în valută băncilor şi multinaţionalelor care au început să-şi repatrieze din capitalul investit.
Dacă ne uităm la declaraţiile economiştilor şi la matricea lor de a încadra România, s-ar putea ca evoluţiile reale din piaţă să fie mult mai puternice şi să nu fie încă surprinse în formule.

Care este potenţialul de creştere eco­no­mică al României, fără dezechilibre majore?

BNR şi toţi economiştii spun că peste 3% este supraîncălzire. Dacă ne uităm însă la o anumită schimbare istorică - IT-ul a ajuns la o pondere de 6% în PIB, la acelaşi nivel cu agricultura şi construcţiile - s-ar putea să constatăm că modelul trecut e depăşit. În ultimii doi ani şi-a revenit şi industria prin investiţiile realizate în automotive şi care produc rezultate. Exporturile României se îndreaptă spre 60 de miliarde de euro, iar Germania este principala piaţă.
În mod cert, creşterea economică este susţinută cel mai mult de consum care are la bază creşterea salariilor, reducerea TVA şi scăderea dobânzilor la lei şi la valută.
Dar această creştere economică este împinsă mai mult în acest moment de industrie şi IT. Serviciile de IT şi de transport, cu exporturi de 18 miliarde euro, încep să acopere din ce în ce mai mult deficitul pe partea de bunuri - importurile sunt mai mari decât exporturile cu 10 miliarde de euro.

Cred că sunt mai multe tendinţe în economie care trebuie incluse în modelele econometrice care stabilesc politica monetară.

- Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi vor ţine preţurile la alimente jos: Piaţa modernă din retail - supermarketuri, hipermarketuri, magazinele de discount, magazinele de proximitate şi cash & carry - va creşte de la o pondere de la 50% în acest moment spre 70-80% în următorul deceniu. Chioşcarii, unde preţurile sunt mai mari de la 50% până la 100%, vor pierde cotă de piaţă. În cadrul magazinelor moderne mărcile private care au în acest moment de 15% se vor îndrepta spre o pondere de 30%. Ce înseamnă acest lucru? Va fi o presiune infernală pe preţuri pentru că toţi jucătorii străini vor încerca să rămână în piaţă. Vom vedea ca în America, reduceri peste reduceri, oferte peste oferte, totul pentru a ţine clientul în magazinul tău.
În cadrul inflaţiei, alimentele au o pondere de 40%, iar dacă războiul preţurilor din  va fi zilnic, nu vom vedea un trend de creştere a preţurilor. Mai mult decât atât, la supraproducţia din Europa şi din lume, vom importa deflaţie. Gândiţi-vă că laptele din Polonia este mai ieftin decât cel din România. Directorii de achiziţie şi de marketing de la Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi, Auchan etc. sunt noii "şefi" de politică monetară. Influenţa lor asupra evoluţiei inflaţiei creşte în fiecare zi. La acest lucru se adaugă eMag-ul, cel mai mare retailer online.

- Creşterea numărului de malluri şi parcuri de retail va ţine în frâu preţurile la îmbrăcăminte: Extinderea mallurilor şi a centrelor comerciale a adus branduri din afară, gen H&M, care vin cu haine ieftine şi care au promoţii tot timpul. Nu ştiu dacă cei de la politica monetară, din BNR, se uită la modelul Pepco, un grup polonez care vinde ieftin, începând de la furculiţe şi până la haine şi care în aproape trei ani a reuşit să ajungă la peste 300 de milioane de lei şi peste 130 de magazine. Sau Jumbo, celebrul retail, care schimbă în totalitatea piaţa jucăriilor şi unde preţurile sunt înfiorător de mici. Poate analiştii ar trebui să se uite şi la NOD, cel mai mare distribuitor de produse electronice şi de IT&C din România, pentru a vedea încotro se duc preţurile.

- Influenţa Oracle, Amazon, Deutsche Bank Technology, Papalekas, Skanska, plus programatorii din Pipera, Barbu Văcărescu, Expoziţiei, Orhideea, Palas Iaşi etc. Creşterea ponderii IT&C în economie va naşte monştrii, şi buni şi răi: Conform previziunilor Deutsche Bank, de la 6% în PIB acum, IT&C-ul va ajunge la 12% în următorii 10 ani, ceea ce va schimba fundamental economia, şi în bine şi în rău. În bine pentru că această creştere va veni cu o creştere a necesarului de oameni, la cele mai mari salarii din economie, de peste 1.200 - 1.500 de euro net, şi cu investiţii majore în clădiri de birouri (nu degeaba Papalekas cumpără şi construieşte clădiri de birouri la foc automat). La polul opus, oraşele mari vor deveni din ce în ce mai mari şi vor atrage toate talentele, dar în schimb celelalte oraşe - 99% vor fi depopulate, iar cei care vor lucra acolo vor rămâne la mâna instituţiilor de stat. În acele zone nu se va face business şi nu va veni nimeni să investească. Ar fi interesant de văzut cu cât va creşte economia dacă IT-ul va avea o pondere de 12% în PIB.

- Creşterea salariilor până la un nivel mediu de 700-800 de euro salariu mediu faţă de 450-500 de euro acum, nu va aduce niciun pericol pentru România, având în vedere că va veni robotizarea, că centrele din IT&C vor prelua servicii mai complexe, mai bine plătite şi că vor creşte salariile în Europa, ceea ce va menţine diferenţa faţă de România, ceea ce va păstra competitivitatea.

- Creşterea urbanizării, în principalele 10 oraşe din România, care va atrage în continuare investiţii va aduce creşteri majore pe zona rezidenţială, de birouri, de comerţ modern, ceea ce va atrage o concurenţă acerbă şi s-ar putea să ţină preţurile jos. Să trăiască programul Prima Casă. De asemenea, noile generaţii, fiind mai puţin legate de proprietate, vor prefera să stea în chirie, se vor muta aproape de serviciu, ceea ce va fi o schimbare fundamentală în zona rezidenţială. Ca temă de analiză: Ce impact va avea proiectul Ikea de 10.000 de apartamente din Capitală?

- Deficitul mare de la fondul de pensii, deficitele bugetare, creşterea datoriei statului va implica măsuri extreme: una dintre ele va fi creşterea vârstei de pensionare pentru a acoperi şi golurile de pe piaţa forţei de muncă. Creşterea vârstei de pensionare va susţine creşterea economică. Este greu de vândut această idee acum, dar mai discutăm peste cinci ani.

- Creşterea economică din Europa şi majorarea salariilor, în special în Germania, vor avea un impact extrem de important în România exact cum a avut şi are politica BCE de relaxare monetară.

Cred că ar trebui să discutăm cum aceste tendinţe vor schimba economia, şi în bine şi în rău, şi ce impact va fi în PIB, inflaţie, dobânzi etc.
Să nu lăsăm ca aceste lucruri să ne ajungă din urmă, să ne trezim că nu ştim de unde avem creştere economică mai mult sau mai puţin sustenabilă sau că nu ştim de ce nu creşte inflaţia. Cel puţin în ultimii cinci ani, BNR a fost total în afara ţintei de inflaţiei. Mai mult decât atât, s-ar putea să avem nevoie de o creştere salarială mai rapidă, nu mai înceată, cum cere Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Dacă Deutsche Bank Technology sau Oracle angajează 1.000 de programatori, plătind 1.800-2.000 de euro peste piaţă, creşterea salarială este sustenabilă sau nu?
Dacă Amazon, în încercarea de a angaja 2.000 de oameni la Bucureşti, supralicitează la salarii, creşterea este sustenabilă sau nu?
Dacă marii retaileri cresc salariile cu 50% pentru a reduce fluctuaţia de personal, aşa cum s-a întâmplat în ultimul an, aceasta este o creştere sustenabilă sau nu?
Pentru că BNR tot va menţine dobânda de politică monetară la 1,75%, toate aceste idei pot constitui subiecte de conversaţie în cadrul Comitetului de Politică Monetară sau al Consiliului de Administraţie din aceste zile.

O întrebare pentru BNR: Ce impact va avea în economie creşterea sectorului IT& C de la o pondere de 6% în PIB la 12%?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 11:49 am

Jos Isarescu! pare sa fie strigatul acestor zile. vesel
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 07, 2017 12:01 pm

Isarescu judecat/Pentru banu' netaxat! laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Mar Aug 08, 2017 10:14 am

laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso la data de Mar Aug 08, 2017 5:41 pm

lol!

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 15099
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Aug 11, 2017 4:42 pm

ENKI a scris:Am intuit corect, SRS il pocneste necrutator pe Mugur Isarescu cu un al doilea articol, anuntandu-l, subliminal, pe al treilea. Laughing

Si al treilea articol a venit ieri. Era cat p-aci sa-mi scape. Laughing

Spolierea românilor la liber


Astăzi se îndeplinește termenul. BNR trebuie să prezinte Comisiei economice a Parlamentului situația băncilor evazioniste. O va face? Tot astăzi aflăm că, la alt capitol, legat tot de spolierea românilor, guvernatorul Băncii Naționale, domnul Mugur Isărescu, în fine a cedat. Pentru societățile de credit nebancare, dar considerate bancare, pentru prima dată este dictat un plafon al dobânzii. Și, tot în această săptămână, guvernatorul ne-a spus că se va pensiona și că va cumula pensia cu salariul. Dar și cu uriașa primă de pensionare acordată ”în înțelepciunea sa” de Consiliul de Administrație BNR. În disputa legată de băncile evazioniste, lansată de ministrul Finanțelor și amplificată de parlamentarul Daniel Zamfir, șeful Comisiei Economice din Senat, a intervenit în forță primul-ministru. Ce se va întâmpla începând de astăzi?

Astăzi Parlamentul va afla care sunt cele peste 30 de bănci comerciale, care reprezintă o treime din numărul total al acestora, care în ultimii cinci ani au raportat inexistența vreunui profit și, ca urmare, nu au plătit nimic la bugetul de stat. Sau așa ar trebui să se întâmple. Dacă și numai dacă Banca Națională a României, care până acum în loc să supravegheze aceste bănci le-a acoperit fărădelegile, va răspunde solicitării legitime a Parlamentului.

Dacă se va întâmpla așa, în scurt timp vom afla cum aceste bănci, care se scaldă într-o bogăție reală, care se întrec în a achiziționa cele mai frumoase clădiri din România și a le mobila luxos și a le dota cu cele mai scumpe limuzine, au reușit de-a lungul anilor – Parlamentul anunță o investigație nu pe 5, ci pe 10 ani – să-i spolieze pe români, neplătind o lețcaie la bugetul de stat, ca urmare a unor trucuri în mod vădit ilegale. Pentru că este ilegal de pildă, să te faci că iei credite cu dobânzi uriașe de la banca mamă, credite nepracticate pe piața externă, pentru ca apoi, plătind dobânzile, să constați că nu mai ai profit. La fel cum ilegal este să vinzi creanțele la pachet pe sume infime unor offshor-uri, în spatele cărora, într-un fel sau altul, ești tot tu și astfel să golești banca de profit. Doar oamenii spălați pe creier își pot imagina că este posibil ca o bancă străină să funcționeze în România animată de altruism, fără a realiza ani de an vreun câștig din afacerea asta.

Realitatea este că s-a furat la greu de către acești oameni cu gulerele albe, civilizați și bine costumați, fără ca autoritățile statului să intervină în vreun fel. Iar prima instituție care ar fi trebuit să tragă semnalul de alarmă și să ia măsuri este Banca Națională a României. BNR – și Mugur Isărescu știe foarte bine acest lucru – are în atribuții stabilitatea leului și supravegherea întregului sistem bancar. Ca de altfel și supravegherea sistemului parabancar.

În paranteză fie spus, în cursul acestei săptămâni, am aflat cu stupoare de la purtătorul de cuvânt al BNR, că instituția sa nu se poate implica în supravegherea și normalizarea dobânzilor luate cetățenilor de un alt instrument de spoliere a românilor, reprezentat de societățile nebancare care au dreptul de a-i credita pe oameni. Pentru ca azi dimineață tot BNR să se răsucească cu 180 de grade. Și să anunțe că, în viitor, va plafona aceste dobânzi. După ce neimplicarea BNR a creat sute de mii de drame și a condus la deposedarea de case a mii de români. Dintre care nu puțini s-au sinucis.

Vom vedea cum decurge ancheta Parlamentului. În paralel însă, am auzit miercuri seară, cum premierul Star Trek al României a anunțat, la rândul său, o serie de măsuri de natură să oblige băncile să intre în legalitate. Ce se va întâmpla însă cu trecutul? El va fi pur și simplu șters?

Cine va stabili până la urmă care este răspunderea reală a BNR în general și a guvernatorului Mugur Isărescu în special pe toată această acțiune constantă de spoliere a statulu român întregită cu spolierea directă a cetățenilor? Oare dacă acest pas va fi în fine săvârșit, vor fi dați banii înapoi? Mă îndoiesc. Dar dacă se pune ordine cumva în sistemul bancar pentru viitor, se va întâmpla același lucru și în ceea ce privește multinaționalele?

Până când vom afla răspunsul la aceste întrebări, avem și o certitudine de natură să ne liniștească. Guvernatorul Băncii Naționale Mugur Isărescu prinde ultmul tren și, așa cum ne anunță, beneficiind de o măsură a Consiliului de Administrație, adoptată ”în înțelepciunea acestuia”, se va pensiona. Va fi probabil cea mai mare pensie din România. Care se va adăuga de îndată la cel mai mare salariu din România. Iată răsplata cuvenită pentru grija pe care a dovedit-o față de români.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Vin Aug 11, 2017 4:47 pm

O alta scatoalca ii vine peste bot lui Isarescu de la un ziarist necunoscut mie. suspect

Gheorghe Smeoreanu a scris:Nicolae Văcăroiu: „România era într-o situaţie delicată, vapoarele cu motorină aşteptau pe mare să achităm factura. M-am gândit să iau un împrumut de la Nomura, erau condiţii avantajoase şi nu mi se cerea nimic în schimb. L-am chemat pe Mugur Isărescu şi l-am informat despre intenţia mea. Era pe la prânz. A doua zi când am ajuns la birou, la ora 7, mă aştepta reprezentantul FMI. Omul nostru mă trădase, sunase la Washington şi mă dăduse în primire.”


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


N-as fi aflat de articol, daca nu l-ar fi preluat rusoii.  laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI la data de Dum Aug 13, 2017 8:26 am

Chiar are un puternic iz de Caracatita articolul de la miezul noptii publicat de rusoii de la Flux 24. vesel

Horia Simu a scris:Domnul Daniel Moldoveanu a fost “reciclat”.(…) De firme private de securitate de peste ocean, apropiate serviciilor de informatii straine. E vorba de Dilligence si altele. Din SUA. Ma intreb daca un denunt mincinos a fost asa de ieftin, pentru ce suma a vandut sau vinde secrete la care el a avut accces la cel mai inalt nivel!??? Mai mult, DNA acopera si alti “jucatori” care fac parte din filiera lui Moldoveanu, cum ar fi: Claudiu Palaz (fost prefect de Constanta), Ion Stelian care conform propriilor declaratii este un apropiat al servicilor de informatii si a fost director tehnic la RAAPPS. Ei apar cu declaratii contradictorii in al doilea dosar ANRP si in care eu cer Inaltei Curti sa se pronunte pentru corecta incadrare a faptelor acestora. Ei, deocamdata, sunt “ingeri” desi tot ei sunt adevarati autori morali ai acestor retrocedari. Ca detaliu, aceasta retrocedare a ajuns la Daniel Moldoveanu, fiind ceruta chiar de el, cand mi-a zis “stiu ca ai multe dosare cumparate, da-mi si mie unul de care ma pot ocupa”. Si i-am dat[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI Ieri la 11:32 am

Inclin sa cred ca Nicolae Iliescu e bine informat. laugh


Constantin Gheorghe
1 oră ·


Bă, futu-i Dumnezeii mă-sii de țară! ”Nu avem creștere economică sănătoasă!” zice mumia care ”consiliază” mumia lui Isărescu. De ce, mă? De ce pula lui Hector nu-i sănătoasă? Pentru că e ”pe consum”? Și ce dacă? Dacă imbecilul ar fi citit(sau, mai corect, ar fi citit ONEST!) datele statistice, ar fi văzut că, de fapt, cel mai important factor de creștere l-a reprezentat încărcarea capacităților de producție din industrie. E pe făcute, înainte de a fi pe păpate! Și e 5,8% pe primul semestru!

Altă imbecilitate, din manualul ”Apocalipsa economică pentru proști”: creșterea economică nu se vede în buzunarul oamenilor. Atunci cine dracu face consumul ăla ”ne-bun”, care cică a dus la creșterea economică? Au venit extratereștrii?

E așa o nostalgie după frumoșii ani ai guvernării băsescu-boc, încât mai c-ai vrea niște tăieri de salarii, de pensii, un TVA la 30% și o cotă unică la fel. Nu cumva să aibă PSD vreun merit în această creștere economică, pe un program de dreapta ce n-a aplicat nimeni în România până acum. Nu-i nimic! Dacă băsism economic dorim, asta vom primi. Și n-o să-l putem duce!

Iliescu Nicolae Vasilescu ? Numa' că nu împunje !
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
4
· 1 oră
Administrează
Constantin Gheorghe
Constantin Gheorghe El! Razz
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
1
· 1 oră
Administrează
Iliescu Nicolae
Iliescu Nicolae Păi, nu se retrăsese ? Ăsta-i un prost ştampilat. E precum zidul.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
1
· 1 oră
Administrează
Iliescu Nicolae
Iliescu Nicolae Coane, scriu acilea că-i mai interesant ! Şi hazos. Mi-au spus bieţii Sorin şi Costi. Ştii cu ce se ocupa ăsta, căci era şeful Secţiei "viaţă de organizaţie" la Scânteia Tineretului ? Dădea foi de drum.
Îmi placeVezi mai multe reacţii
·
2
· 1 oră
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI Ieri la 10:30 pm

In sfarsit, un jurnalist pune punctul pe i, intreband ce-o fi cautat amerlocul legionar pe plaiurile mioritice si cu cine s-o fi intalnit.  bine


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Io zic ca s-a intalnit chiar cu reprezentanti ai SRI, abil camuflati in camasi verzi. laugh

Saptamana trecuta am chemat un taxi cu aplicatia Clever Taxi, care imi da acces la 7 firme simultan si imi si permite sa vad, in timp real, apropierea masinii. De asemenea, imi permite sa accept sau nu soferul care se anunta si sa-l notez, dupa cursa, cu stele de la 1 la 5 sau chiar sa-l blochez daca am fost nemultumit de serviciul lui. Tanarul l-a care m-am urcat in masina avea in torpedou cartea lui C. Z. Codreanu, Circulari si manifeste, asa ca am tras bine de tot cu coada ochiului catre el, pentru a-l studia mai atent. Poate ca n-as fi devenit curios daca omul ar fi avut mina tipica de nationalist samanatorist, sobru si ingandurat, apasat de greutatile tarisoarei incapute pe mainile jidanilor. Dar, ce sa vezi, el avea tatuaje pe brate, era tuns militieneste si asculta o muzica tip house, mai deranjanta decat o manea, probabil ceva ce ruleaza prin cluburile de noapte in pereche cu niscai droguri&alcool. A condus destul de ghiolbaneste si i-as fi dat block, chiar daca spre final a schimbat muzica, punand un rock bunicel, urmare a studierii pletelor mele, cel mai probabil.  raset  Insa m-am hotarat sa adopt o alta strategie: i-am acordat 5 stele si l-am pus la favoriti, in speranta ca-l voi reintalni, pentru a intra intr-o discutie amicala cu el. laugh

Pana atunci, i-am retinut numele (Claudiu Rusu) si l-am cautat/gasit pe feisbuc. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Foarte tare e poza de profil.  vesel

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nu mi-a lasat impresia ca ar fi chiar securist, parea prea prost pentru asta, insa foarte posibil sa fie unul dintre miile de informatori de duzina.
Si pentru ca tot l-am pus p-asta in insectar, mi-am amintit si de securistul adevarat, despre care am mai pomenit de curand p-aci, cel ce-si lasase barba si purta pe cap o caciula dacica. Ei bine, tocmai am aflat ca si pe el l-a apucat brusc dragostea de C. Z. Codreanu.  veselie
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  baso Astazi la 7:46 am

OO7 ce esti tu laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 15099
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  ENKI Astazi la 8:13 am

baso a scris:OO7 ce esti tu laugh

Nici chiar, c-am uitat sa pun link catre profilul taximetristului. laugh[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 12059
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Una... Alta... de Romania

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 14 din 14 Înapoi  1 ... 8 ... 12, 13, 14

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum