Legea Apelor

In jos

Legea Apelor

Mesaj  delta la data de Mar Feb 09, 2010 7:33 pm

Guvernul a modificat Legea Apelor

cineva de pe site-ul Juridice.ro pe 8 februarie 2010 a scris:In sedinta de vineri, 5 februarie 2010, Guvernul a modificat, printr-o Ordonanta de Urgenta, Legea apelor nr. 107/1996.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, prin modificarea adusa “se armonizeaza legislatia nationala cu cea comunitara in domeniul epurarii apelor uzate, protectiei apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole, precum si prevenirea si controlul integrat al poluarii, a anuntat astazi ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.
De parcă n-ar fi trebuit să facă armonizarea asta cam până pe 31 decembrie 2006... adică până la aderarea României la UE... Laughing
cineva de pe site-ul Juridice.ro pe 8 februarie 2010 a scris:„In actul normativ se prevad unele reglementari privind programele de masuri din planurile de management la nivelul bazinelor hidrografice si, ceea ce este foarte important, se introduc contraventii pentru neefectuarea unor lucrari de intretinere si reparatii”, a precizat ministrul Mediului si Padurilor.

Ministrul Laszlo Borbely a adaugat ca se introduc contraventii in legislatia din domeniul apelor pentru eliberarea autorizatiilor de construire fara aviz de amplasament, precum si pentru neechiparea constructiilor hidrotehnice cu instalatii si aparatura necesare. Totodata, in cazul in care riveranii sau unitatile administrativ-teritoriale nu respecta obligativitatea de a intretine albiile cursurilor de ape in zonele stabilite, le vor fi aplicate contraventii.
hehehe, ce de pietriş şi nisip vro scoate firmele pedeliste din râuri pe motiv de... "intreţinerea albiilor cursurilor de apă"! Laughing
Partea frumoasă va fi că pentru asta vor lua şi bani de la buget... că doar albiile trebuie întreţinute, deoarece legea obligă la asta, nu?
Iar cu pietrişul trebuie făcut ceva astfel încât depozitarea lor să nu strice malul râurilor... de exemplu poate fi vândut firmelor care construiesc şosele etc., nu? Laughing
cineva de pe site-ul Juridice.ro pe 8 februarie 2010 a scris:„Acest act normativ fixeaza sfarsitul anului 2013 ca termen pana la care trebuie sa fie finalizate hartile de risc si planuri de management, continand masuri de prevenire, protectie si pregatire pentru interventie, pana in anul 2015”, a mai afirmat ministrul Laszo Borbely.

Ordonanta de urgenta a Guvernului a fost supusa procedurii de consultare a structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, potrivit legislatiei in vigoare.”
Da, sunt sigur că primarii vor leşina de supărare că s-a propus o lege care le permite să bage excavatoarele în râuri... Laughing

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

http://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum