justiția

Pagina 7 din 15 Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Urmatorul

In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Joi Iul 13, 2017 11:37 am

Iluzia justitiei independenteDe o bună bucată de timp ne îmbătăm cu apă rece cu un şablon: acela al independenţei justiţiei. Peste tot pe unde te uiţi dai de deontologi, care mai de care mai sclifosiţi, mestecându-ne şablonul cu „Vai, dar Justiţia trebuie să fie independentă!”.

Constanta postrevoluţionară autohtonă a fost cea a ţepelor încasate pe marginea şabloanelor importate. Fără a avea o coloană vertebrală coerentă, România a fost mâncată constant după Revoluţie de către şobolanii care erau consideraţi „deţinătorii cheilor dezvoltării ţării”. În realitate, totul a fost un haos, iar faptul că ţara arată aşa cum arată e strict din cauza faptului că aici, moartea lui Ceauşescu s-a constituit într-o „dezlegare la jaf şi ticăloşie”, fapte pentru care, pe vremea „ailaltă” răspundeai cu viaţa.

Neavând un program coerent de ţară, România a preluat haotic principiile Occidentului, confundând însă idealul cu realul, sloganul publicitar cu regula. Aşa am făcut privatizările fără să înţelegem că procesul ar fi trebuit să fie unul din care statul să câştige. Nu vânzarea „a tot ce ai prin casă” trebuia să fie principiul călăuzitor, ci a „ceea ce ai stricat prin casă”. Polonezii au înţeles-o şi, în acest fel, au ajuns o perlă economică a Estului. Noi însă am împroprietărit o masă amorfă de securişti incompetenţi cu tot felul de bijuterii economice ale statului comunist, iar prostovanii care le-au preluat, incapabili să înţeleagă fenomenele economice din spate şi pieţele pentru care trebuie să lupte, n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să le taie şi să le vândă la fier vechi. Desigur, în „afacere” au intrat şi trepăduşii de mâna a doua din Occident, aşa-zişii „investitori strategici” care au adus optimizarea şi eficienţa economică în procesul de dărâmare al fostei economii comuniste.

Ca fiecare şablon preluat pe nemestecate şi fără să înţelegem în realitate ce se ascunde în spatele sloganului, şi noţiunea de „justiţie independentă” ne provoacă daune majore. Hai să înţelegem puţin situaţia: este justiţia în Occident cu adevărat independentă? Să luăm ca punct de pornire sistemul german, că tot am „ales” un dulap săsesc pe post de preşedinte. Acolo situaţia Justiţiei e de-a dreptul catastrofală. În primul rând, unul dintre fundamentele democraţiei occidentale - separaţia puterilor statului - este ocolit vijelios, în locul său fiind instituit sistemul „cooperării între puterile statului”. Astfel, statul nu mai este o entitate al cărei echilibru este dat de echilibrul între puterile sale(aşa cum se zice la teorie), ci un monolit în care „puterile cooperante” ale statului taie şi spânzură după bunul lor plac. În ceea ce priveşte justiţia, aceasta este parte a executivului. Da, aţi citit bine! Cu puţine excepţii, pe teritoriul Germaniei, numirile şi promovările magistraţilor sunt efectuate de Ministerul Justiţiei. În doar patru landuri numirile sunt efectuate „în cooperare” de către un comitet(un fel de CSM) şi Minister, iar într-un singur land, numirile se fac de către CSM-ul local după acceptarea propunerii de către Minister. Pentru Curtea Constituţională şi Curţile Federale numirile se fac tot de către factorii politici. În cazul Curţii Constituţionale jumătate dintre membri sunt numiţi de Bundestag, jumătate de către Bundesrat. În cazul curţilor federale, jumătate dintre magistraţi sunt numiţi de către Minister, iar jumătate de către Bundestag. Aşadar, despre ce independenţă vorbim, fraţilor?

Poate că sistemul nemţesc e defect. Hai să trecem peste Ocean, la mama democraţiilor contemporane, la imperiul însuşi, la SUA. Cum e cu independenţa sistemului acolo? Teoretic independenţa Departamentului de Justiţie nu poate fi pusă la îndoială. Am asistat însă la modul în care Bush, în al doilea mandat al său, s-a jucat cu procurorii, la deciziile controversate ale lui Obama şi chiar la declaraţia sinceră a lui Trump din timpul campaniei electorale: „o să vedeţi că după ce voi schimba procurorul general lucrurile nu vor mai fi problematice”. Şi-aşa a fost! Tot în SUA avem tribunale secrete unde se dau condamnări la moarte pe baza informaţiilor furnizate de către serviciile secrete guvernamentale. Înţelegeţi ce spun? Un Gigel de la CIA merge la un tribunal de acest tip unde livrează probe falsificate cum că nea Costică de la Răscăuţi complotează împotriva SUA. Tribunalul se pronunţă în regim de urgenţă şi-l condamnă pe nea Costică la moarte. Imediat o dronă porneşte către casa lui nea Costică, având ca ţintă telefonul mobil al nefericitului. Când ajunge în dreptul casei, trimite o rachetă în direcţia semnalului telefonului mobil şi gata”: mortua est! Mai contează că nea Costică de fapt se făcuse vinovat de suflarea gagicii agentului lui Peşte? Sau că în acel moment nu era acasă şi cel care se juca cu telefonul era copilul lui nea Costică? Desigur că nu mai contează! Iar dacă ăla care-a murit are ceva împotrivă, n-are decât să facă contestaţie la curtea secretă a lui Peşte.

După cum lesne înţelegeţi, noţiunea de „independenţă a justiţiei” e un simplu slogan şi dincolo. Poate-ar fi interesant să înţelegem cum s-a pus la noi în aplicare această „valoare”. Primul lucru pe care l-a făcut camarila lui băsescu odată instaurată la putere, a fost acela de a concentra în propriile mâini numirile din justiţie. Vă aduceţi probabil aminte de ordonanţa de urgenţă a Monicăi Macovei prin care numirile se făceau de către ministru şi preşedinte, iar opinia CSM-ului era doar consultativă. Mai mult, pentru a scăpa de magistraţii bătrâni din sistem - adică de cei care aveau în cap idealuri precum „carieră” sau „verticalitate” - au inventat pensionarea „la ce pensie vrei, numai să pleci”. Astfel am avut de-a face cu un exod de magistraţi plecaţi pe pensii babane(sute de milioane de lei vechi pe lună la vremea aceea!) şi înlocuirea lor cu recruţi proaspeţi şi conformişti. În această atmosferă toxică am avut de-a face cu numirea unora precum Koveşi sau Morar. Pensionarea în masă şi pe sume imense a magistraţilor continuă şi azi. Aşa se face că un număr de 3500 de pensionari din justiţie papă din bugetul de pensii aproape 1%. Da, aţi citit bine! 3500 de magistraţi pensionari papă aproape 1% din bugetul alocat celor 5,2 milioane de pensionari ai României. Ei n-au contribuit nici pe departe cu sume care să justifice o asemenea risipă, dar se înfruptă nejustificat doar pentru că, la un momet-dat, un tiran de mucava a vrut să-şi facă propria justiţie sub masca justiţiei independente.

O altă excentricitate a sistemului autohton este salarizarea magistraţilor. Ştiaţi că aproximativ 1 miliard se duc din buget doar pe plăţile de salarii? La asta se adugă alte beneficii precum plata cazării procurorilor detaşaţi! Sume care, de multe ori, sunt ameţitoare. De ce oare? Pe ce se aruncă atâţia bani? Elementele ieşite în ochii publicului sunt departe de a fi modele demne de o asemenea retribuţie. Vă inspiră încredere Vasilică Dănileţ, Camelia Bogdan sau judecătorul „să trăiţi, cu naşu-n suflet”? Vă fac să vă simţiţi mai bine procurorii Papici, Eva sau Zdreanţă? Vă regăsiţi în imaginea lui Uncheşelu? V-a inspirat imaginea de ţaţă a actualei judecătoare „constituţionale” Livia Stanciu? Exemplele pot continua cu nemiluita.

Operaţiunea „independenţa justiţiei” ne costă enorm atât ca bani cât şi ca stagnare. În timp ce o funcţionară a statului - am numit-o aici pe doftoriţa Ciorduţa - foloseşte noţiunea de „independenţă” pentru a refuza să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă, sfidând legislaţia în vigoare şi hotărârile Curţii Constituţionale, dar cu aceeaşi abnegaţie face dosare heirupistice atunci când e sunată pe firul scurt, e clar că ceva e putred şi că lucrurile merg anapoda. Când Lăzăică - fost procuror comunist - se-amestecă în procesul legislativ chipurile pentru a apăra aceeaşi independenţă a justiţiei, debitând enormităţi pe post de principii imuabile, avem o imagine cât se poate de clară a unui sistem aflat într-o stare amorfă, dar care face rău ţării. Bandele de procurori atacă investitorii locali fără a se uita la jaful sistematic practicat de multinaţionale. Să faci un dosar Microsoft din care lipseşte Microsoft şi-n care sunt iertaţi cei „de la capete” arată dimensiunea dezastrului. Mai vreţi fapte de bravură? Să „pierzi” interceptările din dosarul Alro pentru a ajunge judecător la ICCJ, să te faci că uiţi c-a existat un dosar EADS s.a.m.d. Să te numeşti DNA şi să faci dosare de corupţie popilor pentru sume derizorii. Da, aţi citit bine, chiar aşa se întâmplă!

Ceea ce numim justiţie e un haos tragic. La noi s-a luat totul de bun pentru a permite unor tătuci locali sau externi să facă ce vor. Şi chiar aşa se întâmplă. Nulităţile de la Ambasada SUA au ajuns să dicteze cine trebuie arestat, în timp ce insiderii care au în mâini „cheile justiţiei” îşi câştigă imunităţi discrete, dar extrem de profitabile.

Nu mai luaţi de bune toate sloganele debitate de maşinile de mâncat rahat ale propagandei. Independenţa justiţiei e o himeră peste tot în lume. Că sunt unele locuri unde lucrurile sunt mai aşezate, e altceva. Însă justiţie independentă nu există nicăieri. Şi nici nu va exista pentru că aşa ceva e imposibil. Poate la un moment dat se va înţelege şi se vor opri finanţările aberante la care s-a ajuns. Nu de alta, dar şi justiţia pare-a fi ajuns la fel ca industria energofagă: bună de tăiat şi dat la fier vechi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Sam Iul 15, 2017 9:52 am

No, trecu si 14 iulie, iar baschetoza tot mai #rezista. laugh


"Mereu am spus ca DNA nu este un om ci este o institutie, iar cel mai valoros capital al institutiei noastre sunt oamenii care lucreaza in DNA. Duminica seara (n.red. - 18 iunie 2017), insa, am simtit ca toate aceste lucruri bune sunt sterse cu buretele. Si asta pentru ca unul/una din "curajosii" DNA a inregistrat precum infractorii pe toti colegii care au participat la o sedinta si s-a vandut apoi unor politiceni si jurnalisti (care acum cred ca sunt fericiti ca 'il au pe ala din DNA la mana'). Nu conteaza continutul inregistrarii pentru ca stiti bine ce discutam noi la sedinte. Conteaza ca un las si un infractor a facut publice discutiile noastre profesionale, strategiile noastre, ideile noastre si a expus un numar mare de procurori la diferite atacuri. Asa cum, pe cuvintele mele au facut interventii sau adaugiri de cuvinte, de unde stim ca maine un alt coleg nu va pati asta? Pentru ca vocile mai multora din DNA au fost facute publice, au fost inregistrati in timp ce vorbeau de dosare si e posibil sa li se rastalmaceasca cuvintele.

Si cel mai mare rau este ca unul dintre procurorii DNA a facut asta si este infractor. Iar asta a avut impact in sistem si in opinia publica. Nu cred ca am cuvinte sa calific acest gest de infractor. Si mai ales, imi este rusine ca un astfel de om este procuror DNA. Au mai fost infractori procurori sau politisti in DNA, care, stiti bine, ca mai devreme sau mai tarziu au fost prinsi si dovediti. Iar in acest moment trebuie sa ne mobilizam cu totii si sa aflam adevarul. Stiti ca lumea e mica, unii se lauda, altii vorbesc mult si asa cum zilele acestea ati/am obtinut informatii, sa ne mobilizam sa strangem toate probele. Un astfel de infractor nu poate sta in DNA si nu poate sa scape de raspundere penala.

Duminica seara a fost momentul in care, noi toti, am fost afectati. Eu de 1 an de zile sunt zilnic supusa unor atacuri mediatice. Sunt acuzata pe nedrept, se spun minciuni despre mine, multe neadevaruri. Si asta pentru ca, impreuna ne-am facut treaba, iar inculpatii sunt disperati. Va asigur ca rezist si nu ma las. Dar stiu in egala masura cum v-ati simtit duminica seara. Si asa cum impreuna am construit ceea ce este DNA acum, tot impreuna trebuie sa rezolvam aceasta situatie.

Impreuna sa facem curatenia in DNA de care avem nevoie. Astfel de oameni n-au ce cauta intre noi. Lenesii, birfitorii si infractorii nu pot sta in DNA. Stiu ca marea majoritate a celor din DNA sunt oameni curajosi si implicati. Si stiu ca sunteti revoltati de ceea ce s-a intamplat. Si ingrijorati. Dar impreuna o sa reusim. Si o sa ramana in DNA doar cei care merita. Doar cei care muncesc zi de zi. Si orice problema apare va asigur ca, prin comunicare, o sa gasim si rezolvarea. E momentul sa fim uniti si sa aratam oamenilor ca DNA inseamna tot ceea ce era in ianuarie cand au iesit in strada sa ne sustina. Ca DNA nu este un infractor las care inregistreaza ilegal."


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sa gandim pozitiv, poate ca pleaca cu tot cu DNA, dupa dezvalurile ce vor urma, in cascada. laugh

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Dum Iul 16, 2017 12:56 pm

Baschetoza a iesit de prin tufari sa despice pixelu' mov in paispe. laughHai cu cascada. laugh

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Dum Iul 16, 2017 3:33 pm

ENKI a scris:Baschetoza a iesit de prin tufari sa despice pixelu' mov in paispe. laugh
De cand il am pe Motzart, am redobandit abilitatea de a intelege perspectiva pisiceasca in privinta oamenilor.  Laughing   Zilele trecute m-am distrat copios cand, in timp ce vorbeam cu fata si gesticulam, motanelul mi-a atacat mainile, considerand ca-l provoc la joaca. raset Fix un Motzart lipsea pe biroul sefei DNA, pandind cu pupile dilatate la cum se joaca mainile ei pe masa(facute cioc punctual) si sa sara la muscat cand intervievata nici nu se asteapta  raset Sau sa-i tranteasca pe parchet orhideea ...

ENKI a scris:

Hai cu cascada. laugh


Am ascultat-o si zau ca asteptam referenul  Aicha, Aicha, écoute-moi  laugh Nashpa, Asu & Boby m-au dezamagit in asteptari  laugh


baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Dum Iul 16, 2017 5:03 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Întrebarea care NU APARE ÎN INTERVIUL cu Laura Codruţa Kovesi. Simona Ionescu atrage atenţia asupra unui ASPECT ESENŢIAL

Cel mai tare mi se pare, însă, cum aduce dânsa la cunoştinţă românilor de rând că înregistrările unor convorbiri pot fi trucate uşor, că se poate folosi netul la pre-facerea unei voci, că nu-i o problema ca cineva să-i facă vocea să semene, că astfel de înregistrări se pot face şi din exteriorul clădirii unde se adunaseră procurorii....
Iar întrebarea vine firesc: Cum veţi demonstra în instanţă că Binomul nu a folosit metode de genul asta, aşa cum, de altfel, invocă deja avocaţii în instanţă? Unii au şi demonstrat că transcrierile din dosar nu sunt conforme cu ce se spunea pe bandă înregistrată. Dar în interviul de la ziare.com nu a avut cine să o întrebe pe doamna Kovesi”, a scris Simona Ionescu pe contul ei de Facebook.

Mai era cel putin o intrebare care i se putea pune : daca este un fapt obisnuit sa se discute in sedinte despre detaliile din dosarele in lucru ale fiecarui procuror ?
Imi si imaginez cum procurorul care-l ancheta pe Uncheselu dadea raportul in sedinte, ca sa afle intregul colectiv in ce stadiu e cu ancheta. Laughing

S-a discutat despre anumite probe pe care ei le-au administrat sau urmeaza sa fie administrate. Deci pe aceasta inregistrare sunt discutii referitoare la dosare penale care nu sunt in faza publica, sunt in lucru, in unele dintre ele nu s-a comunicat nimic in spatiul public. In acest moment, este posibil ca persoane aflate in ancheta sa cunoasca despre aceste dosare

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Dum Iul 16, 2017 11:28 pm

Cam asa gandeam si eu, insa cu alte cuvinte raset Pixeli albastri transformati in sunete de cucuvea mov. laugh

Dat fiind interviul-spălătorie al Luluței, aștept un geniu al tehnicii pentru un experiment. Mă înregistrează rostind, în aceeași ordine, fragmentele pe care le-am difuzat și pe care le recunoaște ea. După aia, îi dau cea mai rară sticlă de whisky pe care o am dacă, fix din acele vorbe recunoscute, scoate - cu vocea mea - "stăm cu curu' pe dosare" și "mânca-v-aș gura

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Lun Iul 17, 2017 10:51 am

baso a scris:Cam asa gandeam si eu, insa cu alte cuvinte raset Pixeli albastri transformati in sunete de cucuvea mov. laugh

Dat fiind interviul-spălătorie al Luluței, aștept un geniu al tehnicii pentru un experiment. Mă înregistrează rostind, în aceeași ordine, fragmentele pe care le-am difuzat și pe care le recunoaște ea. După aia, îi dau cea mai rară sticlă de whisky pe care o am dacă, fix din acele vorbe recunoscute, scoate - cu vocea mea - "stăm cu curu' pe dosare" și "mânca-v-aș gura

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Cica a trimis Ochiu' Tudorel inspectia judiciara peste baschetoza. Shocked

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Poate gasesc aia softu' englezesc care masluieste inregistrari cu vocea oricui. laugh


UPDATE. Acum am intrat pe feisbuc si am dat peste comentariul lui Terhes, gand la gand cu mine. veselie

Chris Terhes
2 ore ·

Kovesi a aruncat in aer toate interceptarile din dosarele penale

Poate fara sa isi dea seama, Kovesi a compromis toate dosarele penale cu interceptari, admitand in interviul pe care l-a oferit ziare.com ca exista programe care pot genera cuvinte spuse EXACT cu vocea unei persoane, care apoi pot fi inserate intr-un discurs al acelei persoane pentru a-l incrimina.

Iata dialogul exact dintre Kovesi si jurnalist:

"Intrebare: Va sunt atribuite niste formulari sa le zicem colocviale: "manca-ti-as", "curul pe dosare", "decapati"? Ati spus asa ceva?

Kovesi: Categoric nu. Nu am folosit aceste expresii.

Intrebare: Dar daca nu le-ati spus, cum de se aud totusi cu vocea dvs?

Kovesi: E foarte simplu atunci cand prelucrezi o inregistrare audio sa faci anumite colaje din cuvinte. Exista softuri comerciale disponibile si pe Internet cu ajutorul carora poti sa faci asa ceva. Nu am folosit niciodata acele expresii. Niciodata nu vorbesc intr-un asemenea mod cu colegii."

Pana acum s-a mai dovedit ca exista interceptari compromise pentru ca transcrierea pe hartie a celor spuse/inregistrate nu a fost conforma.

Acum, insa, sefa DNA admite implicit ca exista programe prin care se poate genera VOCE care sa fie EXACT/IDENTICA cu a persoanei tinta.

Iar aceasta sustinere nu este facuta de oricine, ci de un procuror sef a unei structuri de parchet care cere arestarea si condamnarea oamenilor pe baza de interceptari.

Pe cale de consecinta, din acest moment orice avocat dintr-un dosar penal cu interceptari poate invoca afirmatiile lui Kovesi pentru a-si apara clientul, spunand ca ceea ce se aude pe intergistrari nu e vocea persoanei acuzate, ci e voce generata de computer.

Iar ca sa-si intareasca apararea, avocatul o si poate chema pe Kovesi in instanta ca martor, sa explice judecatorilor cum e cu aceste programe care genereaza voce conforma cu a unei persoanei.

Fara sa isi dea seama, Kovesi a deschis o cutie a pandorei.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 18, 2017 8:37 am

N-am ascultat interviul integral dat de baschetoza, dar pare ca proasta a tras ceva pe nas, inainte, de n-a mai stiut nici macar cu se ocupa DNA. laugh


Doamna Kovesi zice că instituția pe care o conduce luptă cu mafia. N-o contrazice nimeni, începînd cu brava și competenta intervievatoare Dogioiu. Ceva mai cald, dar și mai didactic, Cătălin Tolontan îi dă foarte multă dreptate doamnei Kovesi la lupta cu mafia, dar o și dojenește, constructiv, într-un text care, sintetizat, putea suna cam așa: "dragă Codruța, acuma ai crescut mare, lupți cu mafia. O fetiță așa mare și așa de curajoasă încît luptă cu mafia trebuie să fie cuminte și să meargă inclusiv la Parlament, dacă o cheamă". Dacă aș fi doamna Kovesi, m-aș simți nițel jenată de cheia lirică a dojenelii domnului Tolontan, instalat în costumația tăticului înțelept și preocupat de educația fiicei, care a primit, săraca, o muncă grea, de răspundere, în Capitală. Întreaga secvență e atît de frumoasă, domestic vorbind, încît după ea s-ar putea coase un păretar. Dăcât că, potrivit legii, de lupta cu mafia se ocupă o altă direcție: DIICOT.
Dar am citit și am plîns. Asta contează.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 18, 2017 12:41 pm

baso a scris:Am ascultat-o si zau ca asteptam referenul  Aicha, Aicha, écoute-moi  laugh

Pare ca te-ar fi auzit un anume Dragos Riscanu, care a trimis [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] o scrisorica. laugh

Stimate Doamne, Stimaţi Domni,

După un deceniu de colaborare cu DNA (Mihaela Moraru Iorga), referitor la infracţiuni extrem de grave comise de Microsoft în associere infracţională cu înalţi funcţionari şi politicieni locali şi Europeni va aduc la cunoştinţă următoarele fapte.

Atenţie ! se încearcă preluarea dosarelor pe care Mihaela Moraru Iorga le avea în lucru pentru a fi îndepărtate probele care o acuză pe Laura Codruţa Kovesi şi alţi membri ai comisiilor "mixte", de comiterea unor ilegalităţi deosebit de grave.
Acesta este motivul pentru care Laura Codruţa Kovesi a impus o “procedura specială” care nu îi permite procuroarei Mihaela Moraru Iorga să participe la predarea dosarelor şi la inventarierea probatoriilor constituite în 12 ani de investigaţii, inclusiv în cazurile noastre (85/p/2011 - OF/2010/0068) referitor la infracţiunile comise de Microsoft în asociere cu Comisia UE – OLAF şi companiile lui Sebastian Ghiţă şi Sebastian Vlădescu.
Kovesi nu va reuşi să şteargă toate urmele, avînd în vedere faptul că Mihaela Moraru Iorga are un inventar precis al tuturor actelor importante din dosare pe lîngă o memorie deosebit de bună şi bine antrenată.
Ordinele primite de la Kovesi prin intermediari cum este Marius Iacob şi alţii, au fost respectate sau nu au fost respectate dar toate sunt exhaustiv înregistrate.
Opisurile dosarelor o vor înfundă definitiv pe Kovesi şi pe cei cu care această a manipulat dosare, a distrus şi ticluit probe, tergiversat şi prescris dosare.
De cînd s-a înfiinţat DNA (2005), procurorii Secţiei 2 au “lucrat” la “ordinele” impuse de Comisia UE astfel asociată cu marile corporaţii printre care şi Microsoft, beneficiarul unor fraude imense, care depăşesc cu mult cifrele vehiculate în presă.
Echipele “mixte” omniprezente în “cîmpul tactic”, astfel coordonate de Laura Codruţa Kovesi şi de către procurorii fidelizaţi de către această şi SRI, au impus “legal” procurorilor să comită acte şi fapte care încalcă grav Constituţia şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Procurorii DNA au reacţionat diferit, astfel unii (Claudiu Dumitrescu, Cătălin Vartic, Doru Ţuluş, etc.) au dovedit un zel ieşit din comun pentru a “servi” stăpînii din umbră şi propriile interese, (cazurile Portocală şi alţii sunt bine cunoscute), alţii cum este Mihaela Moraru Iorga s-a supus “ordinelor” dar a notat toate “instrucţiunile” şi a încercat să respecte cadrul legal atît cît i-a fost permis.
DNA şi acum Inspecţia Judiciară şi CSM au la dispoziţie cel puţin opisurile dosarelor pe care Kovesi încearcă acum să le "cosmetizeze", dar nu va reuşi decît parţial.
Kovesi nu a căzut pe tehnică de ascultare şi ticluire şi pe pozele lui Ghiţă, va cădea pe opisurile făcute de Mihaela Moraru Iorga, care documentează ilegalităţile comise la comandă lui Kovesi în dosare “grele” printre care Comisia UE, Microsoft şi asociaţii.

Cu stimă,

Dragoş Riscanu
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mar Iul 18, 2017 1:05 pm

Citisem cu foarte putin timp inainte articolul respectiv.

Riscanu a fost invitat si in emisiunea lui Gadea, insa nu prea a fost sistematizat in ce spunea, pierzandu-se in tot felul de detalii, astfel incat povestea lui mi s-a parut ca un macrameu sau ca un labirint din care n-am inteles mare lucru. E drept insa si faptul ca un artizanat financiar la un astfel de nivel nu este la indemana oricui de a-l deslusi si de a-l relata apoi intr-un rezumat accesibil oricui, prin evidentierea ideilor principale.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 18, 2017 4:38 pm

Iata ca o cascada se poate constitui si din altceva decat materiale livrate presei via Black Cube:
- scrisoarea lu' nenea ala catre EVZ
- elberarea varanului Voiculescu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- ridicarea la fileu pentru Dragnea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sunt curios cate lovituri mai sunt necesare pentru daramarea statuii baschetozei. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mar Iul 18, 2017 9:20 pm

Oricum, interviul ala n-a ajutat-o cu nimic. S-a facut singura de ras.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mier Iul 19, 2017 10:20 pm

ENKI a scris:Iata ca o cascada se poate constitui si din altceva decat materiale livrate presei via Black Cube:
- scrisoarea lu' nenea ala catre EVZ
- elberarea varanului Voiculescu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
- ridicarea la fileu pentru Dragnea [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sunt curios cate lovituri mai sunt necesare pentru daramarea statuii baschetozei. laugh

Tocmai am urmarit interviul dat de Tulus unui reporter bulgar. N-a dezvaluit nimic spectaculos, insa a aruncat cativa bulgari laugh Tipul imi pare a fi uns cu multe alifii, un om obisnuit sa fie arogant care se simte acum profund ranit in orgoliul personal. Dincolo de asta, transmite si o stare de neliniste, un amestec de frustrare, furie, poate chiar si ingrijorare . Desi a fost prudent in exprimare, se poate percepe in el o mare agresivitate pe care greu si-o autocontroleaza.Daca va fi vorba despre o cascada, eu as cobi ca din interiorul DNA va navali puhoiul, spargandu-se buboiul. In mod cert ca si Kovesi a actionat sub impulsul momentului in privinta celor 2 procurori pe care i-a dat afara din DNA. S-ar putea s-o coste mult treaba asta. Cred ca ar trebui sa ne dotam preventiv cu acadele prevomit laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Joi Iul 20, 2017 8:33 am

Am vazut si eu interviul acum, aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tipul are toate trasaturile unui smecher de cartier, un fel de seful gastii de golani ai blocului, io presupunand ca e seful securistilor acoperiti angajati in DNA. Pare ca SRI a fortat extragerea lui, pentru a-i pune pe capul gol aureola dizidentei si, de ce nu, pentru a-l intoarce pe post de sef al DNA, dupa caderea baschetozei. vesel
Altfel, plictisitor interviul, in prima lui jumatate distrandu-ma cu pasaricile de prada ce falfaiau prin plasma din fundal, pasarici dintre care unele chiar pareau sa iasa din zona pasaricii doamnei Claudia Rosu, procuroare DNA si nevasta lui Tulus, a carei silueta se reflecta in plasma, facandu-ma curios sa aflu cine este. Bine, la un moment dat au mai rulat pe plasma si niste cuvinte gen BANG!, ce se imbinau cu spusele lui Tulus, ca intr-un desen animat. veselie
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Iul 20, 2017 9:33 am

ENKI a scris:Am vazut si eu interviul acum, aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tipul are toate trasaturile unui smecher de cartier, un fel de seful gastii de golani ai blocului, io presupunand ca e seful securistilor acoperiti angajati in DNA. Pare ca SRI a fortat extragerea lui, pentru a-i pune pe capul gol aureola dizidentei si, de ce nu, pentru a-l intoarce pe post de sef al DNA, dupa caderea baschetozei. vesel
Altfel, plictisitor interviul, in prima lui jumatate distrandu-ma cu pasaricile de prada ce falfaiau prin plasma din fundal, pasarici dintre care unele chiar pareau sa iasa din zona pasaricii doamnei Claudia Rosu, procuroare DNA si nevasta lui Tulus, a carei silueta se reflecta in plasma, facandu-ma curios sa aflu cine este. Bine, la un moment dat au mai rulat pe plasma si niste cuvinte gen BANG!, ce se imbinau cu spusele lui Tulus, ca intr-un desen animat. veselie

laugh Pe bune ca si eu faceam eforturi sa ma concentrez la ce spunea nenea procuror, atentia fiindu-mi distrasa de imaginile de pe plasma. Presupun ca era pe programul BBC. (tocmai cand ma intrebam retoric la ce program o fi facand reclama televiziunea bulgara din sufrageria lui Tulus, a aparut scris BBC pe ecran) Din prima am remarcat si eu silueta femininina pe care o reflecta ecranul. Incercam sa ghicesc daca silueta respectiva este sau nu Bica raset Pentru ca, la un moment dat, am auzit si zogomot de apa/vesela, ma gandeam ca nevasta procurorului trebaluieste prin bucatarie. Sub nicio forma nu mi-am imaginat ca silueta feminina, imbracata in deux piece, eleganta, ar fi nevasta procurorului. Adica de ce s-ar fi imbracat la 4 ace stapana casei in timp ce intervievatul era imbracat casual, ca orice om normal, la el in casa ? Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Iul 20, 2017 10:14 am

PS.Ramane de vazut daca plasma din spatele lui Tulus a avut sau nu vreo semnificatie subliminala in decor.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Joi Iul 20, 2017 10:18 am

baso a scris:
ENKI a scris:Am vazut si eu interviul acum, aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Tipul are toate trasaturile unui smecher de cartier, un fel de seful gastii de golani ai blocului, io presupunand ca e seful securistilor acoperiti angajati in DNA. Pare ca SRI a fortat extragerea lui, pentru a-i pune pe capul gol aureola dizidentei si, de ce nu, pentru a-l intoarce pe post de sef al DNA, dupa caderea baschetozei. vesel
Altfel, plictisitor interviul, in prima lui jumatate distrandu-ma cu pasaricile de prada ce falfaiau prin plasma din fundal, pasarici dintre care unele chiar pareau sa iasa din zona pasaricii doamnei Claudia Rosu, procuroare DNA si nevasta lui Tulus, a carei silueta se reflecta in plasma, facandu-ma curios sa aflu cine este. Bine, la un moment dat au mai rulat pe plasma si niste cuvinte gen BANG!, ce se imbinau cu spusele lui Tulus, ca intr-un desen animat. veselie

laugh Pe bune ca si eu faceam eforturi sa ma concentrez la ce spunea nenea procuror, atentia fiindu-mi distrasa de imaginile de pe plasma. Presupun ca era pe programul BBC. (tocmai cand ma intrebam retoric la ce program o fi facand reclama televiziunea bulgara din sufrageria lui Tulus, a aparut scris BBC pe ecran) Din prima am remarcat si eu silueta femininina pe care o reflecta ecranul. Incercam sa ghicesc daca silueta respectiva este sau nu Bica raset Pentru ca, la un moment dat, am auzit si zogomot de apa/vesela, ma gandeam ca nevasta procurorului trebaluieste prin bucatarie. Sub nicio forma nu mi-am imaginat ca silueta feminina, imbracata in deux piece, eleganta, ar fi nevasta procurorului. Adica de ce s-ar fi imbracat la 4 ace stapana casei in timp ce intervievatul era imbracat casual, ca orice om normal, la el  in casa ? Laughing

Am rasfoit interviul in cautarea lui BANG!*, l-am gasit, dar inainte cu 13 secunde de el, pe ecran tronase Dulcolax. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


*Foarte neinspirat, aproape XXX, se combina bangu' cu silueta reflectata a doamnei procuror Rosu. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Iul 20, 2017 11:56 am

Yo n-am urmarit cu atentie tot interviul. Era pe steroizi micutul si dadea ture prin sufragerie, de parca i s-ar fi pus ardei iute sub coada.  Trebuia sa-l urmaresc si pe Motzart pe unde sare ca sa-l stropesc cu apa raset Acuma imi dau seama ca documentarul despre vulturi si avioane era realizat de BBC.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Iul 21, 2017 7:37 am

Intarata-i, drace! devil

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]N-am ascutat toata emisiunea lui Ciutacu, oprindu-ma sa re-savurez una dintre scenetele favorite ale copilariei. laughUltima editare efectuata de catre ENKI in Vin Iul 21, 2017 7:57 am, editata de 1 ori (Motiv : completare cu link Inpolitics)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Iul 21, 2017 10:41 am

ENKI a scris:Intarata-i, drace! devil

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Comunicatul DNA catre Romania TV a fost intentionat redactat cu omisiuni importante, stiindu-se ca va fi citit pe post pt. a da nutret la prosti. Cum procurorii nu sunt prea iubiti de public, cu exceptia lui LCK si Lazar, s-o fi mizat ca deneista revocata sa fie facuta troaca de porci de catre jurnalisti si invitatii in emisiuni iar telespectatorii sa-i imite.Truc psihologic simplu de manipulare prin intermediari, carora li se da un os de ros.
Pe mine m-au surprins neplacut vreo cativa invitati juristi care salivau ranjind la povestea asta, fara sa aiba nici macar scuza ca n-au priceput despre ce era vorba. Insa asta e; fiecare reactioneaza dupa cum ii este caracterul sau demonul ascuns. Personal, consider o mare porcarie in a incuraja o astfel de practica. Nu este normal ca ditamai DNA-ul sa utilizeze tehnici de manipulare a publicului, indiferent cine ar fi victima pe care doresc s-o distruga sau s-o discrediteze. De altfel, s-a putut deja constata ca LCK i-a executat cam pe toti care au ajutat-o(nu doar rivali si rivale) pt. a putea spune public, cu aroganta, cand astia dau pe teava una alta despre ea, ca nu comenteaza povestile despre ea ale unor inculpati sau condamnati penal. Faptul ca este incantata de ceea ce denunta inculpatii despre altii, nu se pune. Laughing
Orice ar spune LCK, inregistrarile difuzate au scos-o rau din pepeni. I-a banuit pe aia 2 pe care de multa vreme nu i-o fi suportat c-or fi tinut coada sus prin fata ei si nu intre picioare, umili, ca restul. Personal, nici nu prea cred ca vreunul dintre cei 2 s-o fi inregistrat. Imi par a fi procurori cu suficient fler incat sa-si dea seama de ce-i in stare sefa dupa un astfel de episod si inspre cine isi va indrepta mania.
Cumva e cum era la scoala,pe vremuri, cand zmeul de pofesor terorist nu stia cine din clasa a facut mizeria care l-a deranjat, se razbuna umilindu-i pe cei mai rebeli din clasa Laughing Sau ii punea pe toti sa scoata o foaie de hartie si test fulger din lectia tocmai predata, la care sa nu ia nimeni peste 4 si cu note trecute in catalog Laughing Spre disperarea tocilarilor plangaciosi si speriati.

Chiar daca am urmarit detasata ostilitatile, trebuie sa recunosc ca procuroarea M.Iorga Moraru a reusit sa ma faca sa empatizez cu ea Laughing Nu stiu de ce Kovesi&Co o considera veriga slaba si usor de distrus psihic in razboiala DNA vs DNA. In mod cert este mai comunicativa decat Tulus daca este provocata in continuare cu prostii inventate de fostii ei colegi, de dragul sefei DNA. Ma gandesc insa ca nu e nimeni in DNA-ul ala care sa aiba curajul s-o calmeze pe LCK in aceasta perioada. Ii canta in struna, umbla pe varfuri si spera sa ii treaca. Laughing

Mi-am adus aminte ce a povestit Mircea Diaconu la TV despre o intamplare din perioada in care era invitat des la DNA. Cica a iesit dintr-un birou al DNA pe coridor si l-a vazut pe unul care-i face semene disperate sa intre in alt birou. Cum sa intru ? Nu-i biroul meu. Ala si mai disperat i-a poruncit sa intre ca vine sefa Kovesi si nu-i place sa intalneasca oameni pe coridor. De ce, umbla dezbracata pe coridor? raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Iul 21, 2017 2:32 pm

ENKI a scris:No, trecu si 14 iulie, iar baschetoza tot mai #rezista. laugh

.......................................................................................

Sa gandim pozitiv, poate ca pleaca cu tot cu DNA, dupa dezvalurile ce vor urma, in cascada. laughDNA pare sa fie totusi tinta finala, nu Luluta, in cazul in care ceea ce scrie BTI este adevarat.  vesel

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Implicarea Serbiei (prin protejarea a doi pioni informatici - unul bulgar, altul roman), a Turciei (via cetateanul bulgar de etnie Turca), dar si a Bulgariei (amatoare de transformare a Marii Negre in lac ruso-turcesc pentru plimbari cu vaporase) ar putea duce la fireasca destramare a defunctului stat roman, inca existent doar datorita vigilentei DNA - CIA, controloare a tot ce misca in plan politic si economic intre actualele granite. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Iul 21, 2017 9:31 pm

Dupa comunicatul DNA in privinta procuroarei si comentariile acesteia , iata ca si Tulus a devenit mai comunicativ. N-am urmarit emisiunea lui Ciutacu decat spre final.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Imi confirma intutia despre atmosfera din DNA, in special din prezent. Nu stiu ce-or fi dat pe goarna cei 2 la Inspectia Judiciara, insa in mod sigur ca baschetoza e in corzi.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Iul 21, 2017 9:42 pm

ENKI a scris:

DNA pare sa fie totusi tinta finala, nu Luluta, in cazul in care ceea ce scrie BTI este adevarat.  vesel


Ce sa zic ? Baschetoza s-a identificat cu DNA si, dupa cum rezulta din ce iese de acolo, s-a inconjurat de persoane care nu-i ies din cuvant. Patologica situatie. Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Iul 21, 2017 10:54 pmDe data asta, Tulus a spus mai multe. In mod sigur si-o fi dat seama, dupa comunicatul DNA de ieri, ca individa este capabila de orice ca sa se razbune. Si ca trebuie sa vorbeasca mai inainte ca ea sa-i faca felul. In tot cazul e bizara incrancenarea baschetozei impotriva celor 2. Fie e o psihopata, fie astia o au la mana cu ceva grav. Sau ambele.laugh
Enki, sa stii ca nu m-ar mira sa aflam ca mananca bebelusi ...

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Sam Iul 22, 2017 6:49 am

baso a scris:Enki, sa stii ca nu m-ar mira sa aflam ca mananca bebelusi ...
Ceva groaznic facea ea, cu voie de la stapani, daca Klemm a plecat intr-o vacanta din care s-ar putea sa nu mai revina. vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Sam Iul 22, 2017 8:32 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Cu siguranta ca, la fel ca Mitica Dragomir si Gelu Diaconu, mai sunt multi altii porniti impotriva procurorului Tulus. Dragomir a avut o reactie interesanta dupa ce l-a ascultat pe fostul sau calau.
Chiar daca nu se poate face abstractie de caracterul personajului, razboiala DNA vs DNA este de natura sa aduca la lumina chestiuni  grave din interiorul acestei institutii. E o provocare psihologica pt. orice spectator o astfel de situatie. Dupa cum si pt. cei 2 procurori este o provocare psihologica reactia publica a celor care le-au fost victime.Profesia de procuror este dura si impune sange rece, mergand adeseori pana la dezumanizare.. Sunt destui care o iau razna, isi gasesc refugiu in alcool. Kovesi s-a schimbat mult pe parcursul anilor de cand, intr-un fel sau altul, a fost sefa sefilor procurorilor. Aparitiile ei publice din decursul timpului indica gradual aceasta schimbare. In prezent este ca un robot determinat, cu un program clar implementat. Din acest motiv incercarile PR-lui de a-i pune in valoare latura feminina, umana, au fost ridicole.Nici nu ma mira dezvaluirea lui Tulus despre DNA :relatii interumane 0, atmosfera infernala.Iar faptul ca nu o intereseaza profesionalismul subordonatilor, ci abilitatea lor de a inventa infractiuni si probe cand li se indica tinta, confirma, din pacate,ceea ce spune acum creatorul Basescu despre baschetoza. Daca n-ar fi fost si el dornic sa abuzeze de putere, n-ar fi promovat in functii cheie niste personaje obscure, slugi perfecte care i-au preluat si updatat modelul comportamental.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Sam Iul 22, 2017 10:13 am

ENKI a scris:
baso a scris:Enki, sa stii ca nu m-ar mira sa aflam ca mananca bebelusi ...
Ceva groaznic facea ea, cu voie de la stapani, daca Klemm a plecat intr-o vacanta din care s-ar putea sa nu mai revina.  vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Daca maine Kovesi si-ar da demisia ori ar fi revocata, in contextul legislatiei existente, poate fi pus unul la fel sau chiar mai rau decat ea in loc. Pe de alta parte, orice reglementare care sa impuna raspunderea serioasa a magistratilor ii streseaza rau pe toti din magistratura, preferand ca situatia sa ramana neschimbata. Chireac e ironic.
E adevarat insa ca o lege a raspunderii magistratilor ar putea si sa-i protejeze de facut dosare penale sau de pronuntat sentinte la comanda ori la presiuni de orice natura.Mai greu si-ar permite sa se joace cu destinele oamenilor, obligandu-i la profesionalism. Exact la ce asteapta justitiabilii din partea lor.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Sam Iul 22, 2017 11:00 am

Comentariul de mai sus mi-a adus aminte de un judecator deosebit de inteligent, insa cu un caracter alunecos. Cand nu-si baga dracul coada, isi motiva perfect sentintele, lectii de drept dadea. Era o placere de citit si greu de combatut. Cadea insa adeseori in extrema aialalta, cand te mirai cum naiba unul ca el poate sa scrie bazaconii in motivare. O singura data, intalnindu-l intr-un cadru privat, i-am spus(la ureche) ca sunt foarte suparata pe el din cauza unei mizerii pe care a comis-o...OK. I-am spus asta pt. ca am putut sa-mi permit, fara sa-mi asum aiurea consecinte neplacute. A ras cand a aflat motivul si mi-a spus ca el e convins ca voi fi satisfacuta cu orgasme intelectuale in calea de atac. Si ca imi va trece supararea. laugh Evident ca in situatia respectiva a anticipat perfect orgasmul meu intelectual. Ceea ce m-a facut sa-l iert. Insa n-am uitat. laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Sam Iul 22, 2017 10:00 pm

Vai, zilele trecute m-a plictisit enorm manipularea de 2 bani ca Dragnea ar fi castigat la CEDO laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

A aruncat un tzacanit cu piatra-n balta si numai despre povestea asta auzeam cand deschideam teveul. Laughing Au fost si unii mai cuminti in comentarii, insa dezinformarea s-a propagat rapid. A fost ca in jocul telefonul fara fir Laughing  Nu inteleg care a fost scopul. suspect Chiar daca Dragnea s-o fi bucurat in primul moment, i-o fi trecut rapid dupa ce si-a intrebat avocata. Mai nasol ar fi pt. el ca dupa viralizarea dezinformarii, sa piarda la CEDO, cazul lui nefiind identic cu al slovenilor laugh
Nea Pitigoi e chiar mai rau decat mine  raset
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

PS. Tocmai am gasit un articol explicativ. Titlul m-a facut sa zambesc Laughing .
Niste oameni rau intentionati isi bat joc de Liviu Dragnea si-i livreaza din nou iluzii
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Bine, eu n-as cobi ca n-are nicio sansa sa castige la CEDO pe chestiunea semnaturilor. M-a mirat insa cand Dragnea a comentat ca astepta motivarea deciziei ca s-o atace la CEDO pe fondul dosarului. Se pare ca si atunci a fost dezinformat, fiind iesit din termenul de 6 luni de la pronuntarea deciziei definitive

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Dum Iul 23, 2017 3:40 pm

Relaxant, de weekend. laugh


Ies la iveala informatii halucinante. La DNA se fura ca-n codru?Scandalul public al ultimei perioade este, fără doar și poate, cel produs de meciul dintre Laura Kovesi și procurorii revocați Ovidiu Țuluș și Mihaela Iorga, cei care s-au pus pe dezvăluiri din interiorul instituției. Bulgărele informațiilor se rostogolește din ce în ce mai aprig, însă: una caldă, de week-end, dacă se va dovedi reală, ar putea dinamita, efectiv, activitatea anticorupție de la noi.
Știm deja că DNA a informat public despre găsirea unei sume uriașe de bani gheață și a unor obiecte de mare valoare în dosarele Mihaelei Iorga Moraru, care nu ar fi trebuit, în mod normal, să se afle acolo.

Iar cînd procurorii găsesc valori acolo unde nu trebuie, se aprinde becul roșu.
Corupție în interiorul sediului anticorupției?
Pe vremea lui Ceaușescu, o amărîtă de casieriță de alimentara făcea pușcărie dacă era prinsă cu banii încasați peste zi și nedepuși seara la CEC.
Cum e să prinzi un ditai procurorul cu bani gheață, fie ei și plasați în fișetul unui polițist judiciar, cum pretinde Iorga?
Bani care ar proveni din confiscări operate la percheziția asupra casei unui suspect, Mădălin Ionică.
Numai că acesta a fost săltat de DNA în 2014; banii stau de 3 ani în fișetul polițistului??
În virtutea cărei legislații?
”DNA nu are birou de corpuri delicte. Corpurile delicte sunt pastrate la procuror pentru ca, de bine, de rau, procurorii au fisete care pot fi incuiate, politistii au fisete care pot fi incuiate” a spus Iorga, într-un interviu pentru luju.ro.
Și tot ea a difuzat informația-bombă: ”Nu exista un registru de evidenta a valorilor si corpurilor delicte in DNA”.
Dar și că ”Nu exista camera de corpuri delicte in DNA. La momentul respectiv, colegul meu s-a dus la grefa sectiei si a vorbit cu grefiera. Ea i-a spus: “Nu ii aduceti aici pentru ca daca dispar, eu nu am ce sa fac. Nu am unde sa ii tin!” ” mai spune procuroarea.
Lucruri năucitoare.
Va să zică, în ditamai instituția specializată în confiscări și sechestrări de bunuri cu valoare imensă nu există birou pentru depunerea respectivelor valori??
Nu există documente cu inventarul acestora??
E ca și cum am afla că o secție de poliție nu are mașini în dotare.
Și, încă mai grav, în sediul DNA se fură valori provenind din confiscări, din moment ce grefiera spune textual ”dacă dispar, eu nu am ce să fac”??
Se pare că lucrurile așa stau în realitate și o confirmă altă figură din interiorul DNA.
Concret, chiar la materialul sus pomenit, difuzat de siteul luju.ro, un anume Nicolae Cliveț postează următorul text:

”O contrazic pe doamna procuror, din 2007 si pana la sfarsitul anului 2012, exista la DNA in cadrul sectiei a II-a o camera de corpuri delicte. Procurorii nu predau valori (bani, bijuterii s.a.) pentru ca de aceasta camera raspundea Olteanu Luminita, persoana de care procurorii se fereau sa-i predea aceste valori, de frica sa nu dispara. Sa spuna doamna Moraru, cu mana pe “aparat” daca nu este asa. Eu ma pot supune oricand testului poligraf si consider ca nu este o rusine pentru a sustine ceea ce este adevarat”.

Pentru cei mai puțin informați, Nicolae Cliveț e fostul grefier-șef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din DNA, care a trecut printr-o experiență șocantă acum cîțiva ani, una care ar merita repusă pe tapet în contextul actual.
Pe scurt, în decembrie 2012, Cliveț s-a trezit internat cu forță pentru cîteva zile la spitalul de psihiatrie din ordinul procurorului Ovidiu Țuluș, fără acordul familiei sau al său, ulterior transferat și, finalmente, eliminat din DNA. El a fost diagnosticat doar cu ciclotimie, o afecțiune bipolară ușoară, de-a dreptul inofensivă, dacă putem spune astfel și pentru care a urmat doar un tratament banal.
Cliveț a făcut plîngere penală contra abuzului, la Parchetul de pe lîngă ICCJ, dosarul fiind pe rol.
Lăsînd de-o parte nebuloasa poveste de mai sus, Cliveț e un insider, un om care a lucrat în DNA și știe lucruri, ba chiar și le asumă.
Conform lui Cliveț, deci, la DNA exista camera de corpuri delicte cel puțin pînă la momentul eliminării sale din instituție.
O cameră în care procurorii se fereau, însă, să depună valori pentru că ele dispăreau!!!!
Dacă Mihaela Iorga minte cînd vorbește despre inexistența camerei respective, e extrem de grav.
Dacă respectiva cameră a fost desființată după 2013 și Iorga spune adevărul, cel puțin legat de prezent, e și mai grav: ce motive ar fi avut Kovesi să desființeze respectivul birou?
Ne confruntăm cu riscul major de a afla, ca opinie publică, un fapt terifiant: acela că valori imense confiscate de procurorii DNA de-a lungul anilor nu erau predate instituțiilor îndrituite ale statului, ci împărțite între ei, ca pradă.
Din păcate, un fenomen care nu e chiar nou, la noi.
Dăm doar un exemplu: în România post decembristă, traficul de droguri a atins cote uriașe, iar confiscările au fost pe măsură, de-a lungul anilor.
Cu toate acestea, mai bine de un deceniu după revoluție nu a existat legislația care prevedea distrugerea prin incinerare a drogurilor confiscate.
Nici pînă azi nu a răspuns vreun înalt oficial la întrebarea ce s-a întîmplat, în perioada vidului legislativ, cu zecile ori sutele de tone de droguri confiscate de poliție, procurori ori servicii?
Răspunsul neoficial îl știm, însă, cu toții: ele s-au întors în circuit, cu largul concurs al celor care trebuiau să le vegheze.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13934
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 7 din 15 Înapoi  1 ... 6, 7, 8 ... 11 ... 15  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum