justiția

Pagina 12 din 15 Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Urmatorul

In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mier Dec 20, 2017 11:04 am

Inteleg ca Serban Nicolae a fost eroul zilei de ieri, reusind sa introduca niste amendamente, care au fost si votate, in legea raspunderii magistratilor. Asadar, nu stiu cat de actuala mai este scrisoarea asta deschisa, dar, avand in vederere referendumul din 2012, intors pe dos, zic sa o pun p-aci, in locul asta neimportant, de unde se schimba realitatea. laugh


Constat ca v-ati mobilizat exemplar pentru ca legile justitiei sa nu se schimbe, apreciind ca sutele de propuneri facute de MJ, CSM si chiar de catre dumneavoastra sunt inutile si nu merita nici macar dezbatute.
Ati ales, in schimb, sa sustineti majoritatea din CSM formata din procurori si o parte dintre judecatori, apreciind ca este firesc ca membrii CSM sa isi schimbe votul peste noapte.
De data aceasta va scriu, nu atat in calitate de coleg judecator, cat mai ales in calitate de cetatean care, prin forta imprejurarilor, a fost la un moment prins intre senilele sistemului judiciar de represiune, sistem al carui statu quo va mobilizati sa il aparati clamandu-i “independenta” castigata in ultimii ani.
Ca sa intelegeti justitia pentru a carei “incremenire in proiect” v-ati mobilizat, o sa va descriu mai jos cum se vede justitia de partea cealalta a barei, din partea cetateanului care intra in contact cu noi:
Este justitia in care trebuie sa iti dovedesti nevinovatia si nici unul dintre cei ce vorbesc in numele nostru nu a respins categoric o astfel de aberatie juridica, inspirata din dreptul sovietic. Multi sunteti tineri, unii nascuti chiar dupa 89, iar in scolile de drept actuale nu se predau notiuni despre dreptul sovietic, pentru a sti pe ce s-a fundamentat justitia romanesca dupa 1948. E bine sa stiti insa ca aceasta conceptie, a “dovedirii nevinovatiei”, este de inspiratie stalinista, deoarece in dreptul sovietic nu exista prezumtia de nevinovatie, fiind de neconceput pentru Stalin ca, odata ce organele de represiune puneau ochii pe un om, acesta ar putea fi nevinovat.
Este justitia in care autorizarea pe banda a mandatelor de supraveghere tehnica de catre judecatorii de drepturi si libertati, prin care se violeaza dreptul la viata privata al cetatenilor, a devenit un fapt curent, o banalitate.
Este justitia in care cetatenii afla din presa ca sunt cercetati penal iar presa primeste “pe surse” informatii din dosarul impotriva lor la care cei anchetati nu au acces. Multe dintre aceste informatii tin de viata privata si nu au alta relevanta decat aceea ca procurorii sa-l zdrobeasca pe cel cercetat cu ajutorul presei care, alimentata “pe surse”, il sfasie, il distruge social pe cel anchetat.
Este justitia in care cei cercetati sunt luati de mascati si dusi cu duba fara sa fi fost citati in prealabil.
Este justitia in care, inca de la inceputul cercetarilor penale, datorita expunerii publice totale, cei cercetati pierd afaceri, pozitie sociala, renume, prieteni si chiar familia.
Este justitia in care, in faza de urmarire penala, in cele mai multe cazuri se resping toate probele in aparare, precum si toate contestatiile si plangerile facute procurorului ierarhic superior.
Este justitia in care se resping pe banda reclamatiile impotriva abuzurilor facute de procurori.
Este justitia in care majoritatea sesizarilor despre abuzuri adresate Inspectiei Judiciare sunt solutionate prin clasare, fara a se face vreo cercetare serioasa.
Este justitia in care, in 2016, din 6.823 de sesizari in materie disciplinara facute de cetateni la Inspectia Judiciara, aceasta a clasat 5.751 dintre ele (84%). In acelasi timp, au fost 26 de sesizari (4 privind judecatorii si 22 privind procurorii) pentru “apararea independentei justitiei” impotriva unor afirmatii facute de unul sau altul, din care 23 au fost trimise catre CSM, care le-a admis pe toate (100%). Aceste numere arata ca suntem defensivi fata de orice critica vine din afara, pretextand ca ar incalca independenta justitiei, in timp ce suntem protectivi cu cei reclamati ca fac abuzuri, neinvestigand cu seriozitate plangerile venite de la oameni.
Este justitia in care avocatii pledeaza cu capul plecat, timorati de frica ca daca vorbesc si isi apara clientii, luand pozitie impotriva abuzurilor, le fac rau persoanelor pe care le apara deoarece ii “intarata” pe procurori si judecatori impotriva lor.
Este justitia in care urmarirea penala se face in baza unor dispozitii procedurale din afara Codului de procedura penala, dispozitii la care cei cercetati nu au acces. Urmarirea penala se face in baza unor Protocoale secrete si de catre echipe mixte compuse din procurori si agenti ai SRI care, prin lege, au interzis inca din 1992 sa faca acte de urmarire penala. O parte din vina este si a judecatorilor, pentru ca din 2009 pana anul trecut am permis ca SRI sa fie implicat in anchete penala si sa nu chestionam legalitatea acestei implicari. Ma intorc iar spre cei tineri si le spun ca doar in perioada comunista justitia se mai facea in temeiul unor decrete si legi secrete. In Romania anilor ‘50 au fost romani anchetati, condamnati – de catre judecatori – si chiar executati in baza unor legi secrete la care apararea si cel acuzat nu au avut niciodata acces.
Este justitia in care, atunci cand ajung in instante, oamenii nu vorbesc cu avocatii despre strategii de aparare, proceduri si lege, ci, alaturi de alte mii de oameni, se roaga la Dumnezeu si la toti sfintii din calendar sa aiba parte de un judecator care ii asculta si se apleaca cu atentie asupra dosarului si probelor.
Este justitia in care, dupa ce procurorii au respins toate probele in aparare, judecatorul le respinge la randul sau in faza de judecata.
Este justitia in care se dau hotarari judecatoresti cu copy-paste din rechizitorii.
Este justitia civila in care oamenilor aflati in situatii similare li se dau hotarari perfect contrare.
Este justitia in care termenele procedurale sunt imperative, absolute si sanctionatoare pentru cetateni, dar relative si de recomandare pentru magistrati. Ceea ce oamenilor nu le permitem, noua ne ingaduim.
Este justitia in care cauzele au devenit statistici, unde nu mai vedem, dincolo de dosare, oamenii din fata noastra.
Este justitia in care, pentru fapte penale minore, cetateni sunt condamnati la ani grei de puscarie.
Este justitia devenita “camp tactic” pentru SRI, aspect niciodata lamurit de catre CSM, garantul – spune Constitutia – al independentei justitiei.
Este justitia in care procurorii sefi ai celor mai importante structuri de parchet sunt numiti in baza unor intelegeri politice sulfuroase, proceduri de numire care nu ne-au revoltat dar ne revoltam acum impotriva oricaror modificari cu privire la modul cum se fac aceste numiri.
Este justitia in care procurorii nu doar critica public hotarari judecatoresti definitive, spunand ca sunt nelegale ori netemeinice, dar chiar urmaresc penal judecatori si ii trimit in judecata pentru hotararile pronuntate, acuzandu-i de abuz in serviciu. Ma adresez iar tinerilor judecatori si va spun ca in perioada comunista procuratura – inspirandu-se dupa modelul stalinist de justitie – avea ca datorie socialista supravegherea legalitatii generale, inclusiv legalitatea hotararilor judecatoresti. Dupa caderea comunismului singura atributie de supraveghere lasata parchetului a fost aceea de supraveghere a activitatii de cercetare penala a politiei judiciare.
Este justitia in care nu vorbim NICIODATA oficial despre erorile judiciare, despre abuzuri si efectul acestora asupra oamenilor.
Este justitia in care magistratii nu raspund in vreun fel pentru abuzurile comise sau pentru erorile judiciare.
Este justitia in care unii magistratii vorbesc despre independenta justitiei in slogane, confundand-o cu dreptul de a silui legea dupa bunul plac fara a fi vreodata responsabili de modul cum o fac.
Este justitia in care CSM, garantul independentei justitiei, a ajuns sa fie controlat de procurori.
Este justitia in care membrii CSM nu pot fi revocati niciodata de catre cei care i-au ales.
Este justitia in care judecatorii au facut parteneriate cu procurorii, luptand pentru aceeasi cauza. In astfel de conditii te intrebi, serios, cine mai judeca.
Este justitia in care cei ce vorbesc in numele nostru, din varful sistemului judiciar, vorbesc mai intotdeauna in slogane, insa niciodata din perspectiva omului care isi cauta dreptatea in instante.
Este justitia in care nu suntem capabili sa ne aparam pe noi insine impotriva abuzurilor.
Este justitia in care independenta judecatorilor si procurorilor se confunda adesea cu dreptul acestora de a face ce vor, fara sa raspunda vreodata.
Este justitia in care cineva care a fost procuror toata viata poate trece direct judecator la Inalta Curte.
Este justitia in care drepturile si libertatile cetatenesti sunt concepte, abstractiuni la care ne emotionam doar festivist.
Este justitia in care ne-am rupt complet de oameni si am uitat ca noi ii servim pe romanii care platesc taxe si impozite din care suntem platiti generos.
Este justitia in care nu ne-am solidarizat niciodata pentru apararea cetatenilor in fata abuzurilor statului, ci doar pentru intarirea ori cresterea privilegiilor pe care le avem.
Stimati colegi,
Problemele pe care le-am insirat mai sus nu ne-au atins, nu ne-au facut sa avem dileme, nu ne-au emotionat vreodata.
Reactia majoritatii romanilor arata ca acestia cer sa raspundem pentru abuzurile si erorile pe care le facem, si care ar trebui sa ne ingrijoreze cu adevarat, deoarece in spatele fiecarui abuz ori eroare este un om, o viata, o familie distrusa, nenorocita.
In loc sa ne facem o autoanaliza si autocritica serioasa, sa ne mobilizam pentru a corecta sistemul judiciar care a permis si permite astfel de abuzuri impotriva cetateanului, ne-am mobilizat sa declaram sus si tare ca nu vrem sa se schimbe nimic.
Sustinem ca am evoluat, ca sistemul judiciar este independent, ca judecatorii si procurorii sunt independenti, prin urmare orice schimbare trebuie exclusa ori amanata pe termen nedeterminat.
Ar trebui sa realizati cat de rupti suntem de realitate, de societate si implicit de misiunea care ne-a fost incredintata cand am intrat in profesia de judecator.
Societatea nu ne datoreaza nimic si nu trebuie sa se schimbe dupa dorintele noastre. Noi datoram TOTUL societatii si avem obligatia de a-i servi cat mai bine pe cetatenii acestei tari.
Fara sa fim alesi si bucurandu-ne de inamovibilitate, cetatenii ne-au investit cu puterea de a dispune asupra bunurilor, drepturilor, libertatii si chiar vietii lor. Este o responsabilitate enorma pe care trebuie sa ne-o asumam si sa o gestionam ca atare. Cui i s-a dat mult, mult i se va cere.
Ceea ce facem in aceste zile, cu adunarea semnaturilor pentru a nu se schimba nimic in justitie, este dovada clara ca ii ignoram arogant pe cetateni si doleantele acestora.
Independenta justitie, independenta noastra, nu este privilegiul nostru, ci obligatia pe care o avem fata de cetateni sa nu se mai intample abuzurile pe care le-am expus, sumar, mai sus.
Este timpul sa incetam a ne emotiona si mobiliza doar in numele unor concepte, abstractiuni, ori cand dorim privilegii sau salarii mai mari, si sa incepem sa ii vedem pe oamenii pe care ii judecam, sa vedem ce am gresit si sa ne straduim sa corectam ce nu merge bine.
Daca vom desconsidera nevoia si dorinta oamenilor de a avea parte de o justitie dreapta, lipsita de abuzuri si care sa le apare drepturile si libertatile, ascunzandu-ne in spatele unui limbaj de lemn ce doar evoca principii insa respinge orice critica, autocritica si incercari de imbunatatire a justitiei, mai devreme sau mai tarziu, in final, vom plati foarte scump in fata cetatenilor.
Modificarea legilor justitiei este o necesitate pe care trebuie sa o sustinem pentru a perfecta sistemul de justitie. De asemenea, ca magistrati, avem o responsabilitate fata de cetatenii care ne platesc salariile generoase, motiv pentru care este necesar sa promovam si sa ne implicam activ in imbunatatirea acestor legi pentru a corecta problemele din sistem in scopul unui mai bun act de justitie in folosul cetateanului.
“Nu exista o tiranie mai cruda decat aceea care se perpetueaza sub scutul legii si in numele justitiei.” – Charles de Montesquieu"

Judecator Florica Roman[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mier Dec 20, 2017 12:35 pm

ENKI a scris:Inteleg ca Serban Nicolae a fost eroul zilei de ieri, reusind sa introduca niste amendamente, care au fost si votate, in legea raspunderii magistratilor.
[

Dupa momentul de soc, se pare ca propagandistii #rezist se piaptana cu carare pe partea aialalta si s-au deghizat intr-un soi de cacareze antirezist, injurand PSD ca amendamentele lui Nicolae sun de kkt, neclare... ca-si bat joc de cetateni, ca magistratii nu vor plati nimic in baza legii votata de Senat etc laugh Na, acu' vor sa-i manipuleze pe zombilaii din tabara astalalta, ca au asteptat degeaba sa iasa legea raspunderii magistratilor..


Poate ma insel, insa am vaga banuiala ca securistii sorosisti or fi mirosit ca Serban Nicolae le pregateste o surpriza in Senat si de aia or fi pus-o pe sandilaua Chichirau sa-l provoace pt. a-l discredita mai inainte ca el sa le tranteasca pleasca. scratch Din Camera Deputatilor, reglementarea raspunderii magistratilor a iesit chiar mai aiurea decat era inainte si totusi sandilaii erau speriati si agresivi suspect

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Sam Dec 23, 2017 9:29 am

baso a scris:
ENKI a scris:Inteleg ca Serban Nicolae a fost eroul zilei de ieri, reusind sa introduca niste amendamente, care au fost si votate, in legea raspunderii magistratilor.
[

Dupa momentul de soc, se pare ca propagandistii #rezist se piaptana cu carare pe partea aialalta si s-au deghizat intr-un soi de cacareze antirezist, injurand PSD ca amendamentele lui Nicolae sun de kkt, neclare... ca-si bat joc de cetateni, ca magistratii nu vor plati nimic in baza legii votata de Senat etc laugh Na, acu' vor sa-i manipuleze pe zombilaii din tabara astalalta, ca au asteptat degeaba sa iasa legea raspunderii magistratilor..


Poate ma insel, insa am vaga banuiala ca securistii sorosisti or fi mirosit ca Serban Nicolae le pregateste o surpriza in Senat si de aia or fi pus-o pe sandilaua Chichirau sa-l provoace pt. a-l discredita mai inainte ca el sa le tranteasca pleasca. scratch Din Camera Deputatilor, reglementarea raspunderii magistratilor a iesit chiar mai aiurea decat era inainte si totusi sandilaii erau speriati si agresivi  suspect

Da, Serban Nicolae - pe justitie, Liviu Plesoianu - pe legea ONG-urilor si Tariceanu - pentru ca ALDE ingroapa PNL sunt tintele predilecte ale sandilailor, ale securistilor din spatele dezaxatilor, mai exact. Asta dupa ce s-au prins, intr-un final, ca Dragnea a fost doar o atrapa, cu 2,15 resuscitat de Mossad in spate. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Sam Dec 23, 2017 9:31 am

Inca unul care se cere expulzat de pe feisbuc. laugh

Dubioasă dpdv protocolar, obraznică, chiar ostilă cîtă vreme a fost difuzată public, scrisoarea celor șapte ambasadori trebuie tratată serios. Trebuie tratată proactiv, în lot. Deși pe asta n-a semnat-o, și netratabilul domn Klemm merită inclus în lot, alături de ambasadorii canadian și britanic. Lotul trebuie convocat într-o incintă confortabilă, cu toate facilitățile de comunicare, alimentare și hidratare (plată). Aici, reprezentanții oficiali și experții în drept ai părții române trebuie să explice în detaliu îngrijoraților fiecare modificare legislativă în parte, dublați de translatori foarte buni de engleză, franceză, germană. Cu o săptămînă înaintea convocării lotului, toate modificările vor fi fost traduse riguros în engleză, franceză, germană și distruibuite fiecărui îngrijorat în parte, cu semnătură de primire și număr de înregistrare. Sesiunea de clarificări poate dura oricît, dar nimeni nu trebuie lăsat să se retragă decît după epuizarea absolut tuturor explicațiilor, pînă la motivul ultimei virgule modificate. Dacă vreunul dintre îngrijorați refuză să asiste pînă la ultimul punct de pe agendă evenimentului, Ministerul de Externe îl va notifica în scris pe șeful diplomației chiulăului și va comunica public în România refuzul ambasadei X de a primi toate explicațiile referitoare la propriile îngrijorări. La final, fiecare îngrijorat în parte află că are la dispoziție o săptămînă pentru a-și transmite în scris observațiile, rezervele, motivele concrete ale îngrijorării, pe fiecare paragraf/articol de lege modificat. Toate concluziile devin publice. Se publică toate documentele operațiunii. Operațiunea trebuie filmată integral, cu timer pe imagine, pentru evitarea neînțelegerilor sau eventualelor editări de bună credință. Ministerul de Externe sau/și orice altă entitate instituțională care ar organiza evenimentul va trebui să facă public și întregul calendar al consultărilor, începînd de la transmiterea invitațiilor pînă la eventualul refuz al invitaților de a participa sau de a răspunde solicitării de feedback juridic scris. Cel puțin în prima zi a evenimentului, se impune prezența la lucrări a lui Călin Popescu Tăriceanu, prim ministru între anii 2005-2009, deci semnatarul conform al majorității reformelor legislative care au determinat "progresele semnificative" de pînă acum în domeniul justiției din România pe care cei șapte ambasadori le remarcă acum în grup epistolar organizat.
Dacă tot sîntem luați la șuturi ca boschetarii, iar asta e, cică, diplomație publică, atunci să se explice întregii comunități a boschetarilor, limpede, clar, concret, punctual, care sînt argumentele juridice ale șutuitorilor, de la care eu am pretenții mai mari decît intonarea fușerită si găunoasă a unor rîncede lozinci macoveiste. Adică, să ne montăm niște coițe, zic. Desigur, există și varianta de a încasa mereu, cu multă demnitate, flegme verzi în ochi, fără să îndrăznim să ne întrebăm de unde, totuși, atîta demnitate.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Ian 19, 2018 1:22 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Lun Feb 05, 2018 6:04 pm

Sa-mi bag p...iciorul laugh Mi se se invoca prevederile unor norme publicata in Monitorul oficial Partea I bis, norme care sunt anexa la un Ordin publicat in M.Of. partea I in care se specifica expres ca anexa(cu normele efective) se publica in M.oF. Partea I nr. xxx bis care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome "Monitorul Oficial", Bucureşti, şos. Panduri nr. 1. raset

Am facut munca de chinez batran ca sa gasesc on line ce mama dracului scrie in bis-ul ala laugh
Pen' ca m-am enervat, am studiat Legea Monitorului oficial  ca sa ma dumiresc cum sta treaba cu Partea 1 pt care n-am acces la numerele bis, cam secrete  laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ok. N-am gasit nici cea mai mica referinta la numerele bis publicabile in Partea I laugh

Mergand mai departe, potrivit Legii 24/2000, art.11 :
1) În vederea intrării lor în vigoare, legile şi celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile şi ordonanţele Guvernului, deciziile primului-ministru, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de conducătorii organelor administraţiei publice centrale de specialitate se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Nu sunt supuse regimului de publicare în Monitorul Oficial al României:
a) deciziile primului-ministru clasificate, potrivit legii;
b) actele normative clasificate, potrivit legii, precum şi cele cu caracter individual, emise de autorităţile administrative autonome şi de organele administraţiei publice centrale de specialitate.
(3) Legile se publică imediat după promulgare, însoţite de actul prin care au fost promulgate. Celelalte acte cu caracter normativ, adoptate de Parlament, se publică sub semnătura preşedinţilor celor două Camere.
(4) Ordonanţele şi hotărârile Guvernului se publică numai după ce au fost semnate de primul-ministru şi contrasemnate de miniştrii care au obligaţia să le pună în executare.
(5) Celelalte acte normative se publică după ce au fost semnate de emitent.WTF is this cu Partea I bis? Shocked
Partea I bis este ca din vis; nicio o dara de cadru legal...decat un anunt pe pag. M.of. ca tra sa platesti bisul ca sa-l citesti laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 06, 2018 7:57 am

E ceva suspect cu "achizitionatul" asta de documente, unele pe bani foarte multi. Shocked


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Habar n-am care e situatia cu Monitorul Oficial, dar daca necunoasterea legilor nu scuteste pe nimeni de consecintele nerespectarii lor, oare accesul la continut n-ar trebui sa fie gratuit?! scratch
Nu ca mi-as propune vreodata sa cunosc in detaliu legile de p-aci, caci nici pc-ul nu poate face fata cu succes deplin avalansei de texte legislative, de multe ori stupide si/sau contradictorii, dar mi se pare absurd sa platesc ca sa aflu ce trebuie sa respect. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mar Feb 06, 2018 1:18 pm

Eu pur si simplu m-am enervat ca mi se invoca o interdictie de construire pe un teren,  stabilita prin Norme tehnice anexa la un Ordin al unei autoritati emitente, interdictie aferente unei servituti legale , fara inscriere in CF, pe care o are adversarul prin subtraversarea terenului cu o conducta de gaze. Ordinul care aproba Normele este publicat intr-un nr. al  M.Of Partea 1 insa se specifica expres ca anexa cu normele (unde se stabileste si interdictia de construire) e in alta publicatie, bis, pe care trebuie sa o achizitionez de la M.Of. ca sa ma dumiresc ce scrie in bis-ul ala, ca sa-i cred pe cuvant pe adversari ca pe terenul subtraversat de conducta de gaz nu se poate construi nimic in zona de siguranta a conductei  sub 20 m de o parte si de alta a conductei de gaze (exceptand o buda taraneasca construita provizoriu in care proprietarul si invitatii lui pot  sa se cace si sa se pise la o distanta mai mica de 20 m de conducta respectiva fara sa le afecteze adversarilor conducta prin cacarea si pisarea in zona de siguranta, inclusiv in aia de protectie a conductei de gaze) Laughing

Doar pe site-ul autoritatii care a emis Ordinul, la sectiunea Legislatie, am gasit normele tehnice in discutie, insa cu averizarea ca este varianta agregata Shocked  scratch iar pentru varianta oficiala trebuie sa consult M.Of. al Romaniei vesel
Asa de tare m-au enervat cu amanuntele astea, incat am devenit capabila instant sa gasesc motive de abuz, usor de argumentat legal, in privinta unei interdictii de constructie stabilita prin normele lu peste prajit, intredictie care nu apare evidentiata in CF-ul terenului in discutie.
Ideea fiind ca, in tot jocul asta, proprietarul terenului trebuie despagubit de adversari pt. imposibilitatea lui de a edifica o contructie pe terenul sau ....datorita bis-ului in care se mentioneaza interdictia de construire si despre care habar n-avea cand a cumparat terenul laugh

OK. Poate ca pare prea tehnica chestiunea. Pe fond, treaba ar fi f. simplu de  lamurit atunci cand, din informatiile de carte funciara, ai cunoaste exact  toate servitutile legale si interdictiile aferente pe terenul pe care vrei sa-l cumperi. Problema e ca Statul nu vrea sa se ofere informatii clare. Ma indoiesc ca ar tine de domeniul securitatii nationale sa nu fii informat ca pe terenul pe care doresti sa-l achizitionezi exista  nu stiu cati stalpi de inalta tensiune ori ca este subtraversat de cabluri electrice +  o conducta de gaze + alta de petrol + alta de apa. Cand vrei sa-ti construiesti o casuta, afli cu stupoare ca doar canalul Dunare -Mare Neagra nu-ti travereseaza terenul veselie

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 13, 2018 9:35 am

N-am avut treaba cu "justitia" pana acum si sper sa nici nu am vreodata. LaughingJustitieMotto: De la birou de la circa se transmite/ Catre doua dube goale ruginite/ Vin baietii s-o umple vin baietii s’ adune/Dupa blocuri, dupa vina, dupa nume/De la sergentul ordinar de unde poate sa inceapa/Pana sus in duba e un pas si-o treapta/ Bucurosi de cunostinta toti/ 6 gabori 2 dube 8 roti/ Dusurile merg si ele, mancare buna/Si daca esti baiat bun, o vizita pe luna/Da’ gandul te omoara, incet apar amintiri/Te gandesti sa incerci sa nu uiti sa respiri/
Si-acum e aproape ca sa iesi sa pleci acasa/Ce-a fost a fost, cum se zice, acum lasa/
Uite-asa se intra si se uita ani de zile/Zi de zi, an de an, adun mai multi ca tine
Si-auzi cine se zice ca-i aduce pe toti/Aceiasi 6 gabori, 2 dube, 8 roti/B.u.g. Mafia 2 Dube

Justitie, justitie, justitie. Vai ce frumos suna pe hartie. Minunat! Un deziderat de cand lumea, o chestie urcata pe cele mai inalte trepte ale respectului Romanilor care balosesc cu gandul la Occident. Noua gaselnita este aceasta cu justita si dreptatea. Dreptate avem toti vorba aia. Daca nu aveti, va dau eu dreptate. In orice spuneti, in orice ganditi: aveti dreptate! Ce faceti cu ea? Nimic. Cam asa e si cu justitia asta cu logo nou, corporatizat, numita: DNA. Este desigur inaltator pentru orice spirit uman sa doreasca dreptate, o viata dreapta, justitie, corectitudine. Insa, privind mai indeaproape, dand jos aceasta masca americanizata a justitiei, ramane un monstru cocosat care da cu bata la cap.
Nu stiu cum sunteti voi, insa eu cand ma gandesc la Justitie, ma gandesc la urmatoarele: dube imputite, catuse la maini, sedii de politie sau de procuratura mizerabile, sali de judecata in paragina. Holuri de tribunale cu tot felul de personaje care mai de care mai hade, acuzati si acuzatori, rude disperate, oameni nervosi, judecatori plictisiti, depozitii care mai de care mai dubioase, grefieri, gardieni, complete de judecata, martori, martori mincinosi, frica, disperare. Nu imi doresc si nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.
Desigur, in sistemul acesta sunt si oameni onesti, manati odata de mult, de idealuri. Unii s-au mai harsait, altii au mai pastrat partial idealurile, in general insa cam toti stiu cu ce se mananca justitia. Acte, zeci de acte, sute de acte, mii de acte, sute de mii de acte. Pe langa originale, copiile. Cat mai multe. Dupa buletin, dupa orice. La orice act, inca unul. La orice depozitie, inca una copiata. Declaratii dictate. Acuzatii pe drept, acuzatii pe nedrept. Nopti nedormite. Pixuri. Xerox. Transpiratie. Uniforme. Frica. Asteptare. Recurs. Apel. Sperante… Coruptia porneste din facultate. Dupa facultate. Atunci incepe marea cautare: sa ma lipesc si eu langa un avocat, un notar batran, ceva. Incep compromisurile, incepe hieneala. Banii incep incet incet sa circule. Inculpatul e dispus sa dea, sa faca, el, familia, toti ar da. Telefoanele suna. Il am pe ala. Scapa-l. Da, da, o sa fie bine…
Privind la cum arata lucrurile in tara noastra, este destul clar cam cum se infaptuieste Justitia. Americanii, au incercat ei sa reformeze lucrurile cumva, dar pana la urma s-au lasat pagubasi, si baietii nostri au preluat treaba. Si, incet incet, s-a instalat Talibanismul Justitiar. DNA-ul nu face nimic altceva decat ceea ce stie. “Haide mancati’as sa ii baga pe aia ca sa se bucure stapanii nostri”. Multimea in delir cere puscarie. Oricum, dar sa se dea. Cat mai multa puscarie. La gandul ca un anumit “inculpat” ar ajunge dupa gratii, unii ajung sa aiba erectii nocturne. Nevinovat? Ce conteaza! Puscarie sa fie! Multa multa multa. Doar asa vom putea avansa, prin puscarie. Pe vremuri, daca nu aveai masina, nu erai om! Acum, masini au toti, puscarie inca nu au toti, dar spre asta tindem. Esti cercetat? Tare. Ai plangeri? Tare. Ai proces? Frate, ce tare esti! Recurs? Oaaau! Ai luat cu suspendare? Eh, ai fost pe aproape.  In momentul in care se da cu supendare, multimea se infurie. Ei vor ani. Ani grei. Stiu ei ca e ceva acolo. Daca iei multimea la puricat, cam toti sunt puscariabili. Fiecare intr-un fel sau altul a facut o mica evaziune, o mica smecherie, un mic furt, o mica teapa. Desigur, nu s-a prins nimeni, si hotul neprins…stiti cum e…
Presiuni. Sa facem presiuni da-i in p…mea. O sa recunoasca pana la urma, ba! Cine ma, javra aia? Il legam maaaa! Pai ce ba in p… mea, m”’ ala se pune cu noi? Il aranjam noi! Cam asa suna Justitia aia mare. Si daca aia mare suna asa, nu vreau sa ma gandesc cum suna justitia aia mica, pentru omul mic, amarat. Peste toate astea se astern ambasade, camere de luat vederi, strategii, discursuri, “societate civila”, dezbateri, mascati, inregistrari, filmari, probe, supozitii, exhibitii, prime time si breaking news. Apoi coboram incet dar sigur, spre puscarie. Jeg, gandaci, infractori, clanuri, taiati, tatuati, picioare si pumni in mecla, telefoane mobile, weceuri turcesti, sobolani, gratii, paturi soioase, mancare stricata, gardieni, lacate, aglomeratie, psihologi, politisti, chei, batai, vorbitor, pachete, rudele plangand la vizita. Zeghe? Nu avem. Pantaloni de trening si ce mai ai tu pe acasa. Timpul trece greu dar trece.Actul de justitie s-a infaptuit. Din inchisoare iese un cetatean nou, model. Cetateanul este perfect reintegrabil in societate. Multimea este multumita. Toti rasufla usurati. S-a facut dreptate! Victorie!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Cu ocazia asta m-am lamurit de unde si-a luat Paul Hitter titlul pentru blog.  laugh


avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mar Feb 13, 2018 1:46 pm

CTP, care traieste acum doar din renumele facut candva de formator de opinie, imbatranind urat, isi betoneaza acum, de jur imprejur, locul de veci in cimitirul dinozaurilor, ca trompetica DNA Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sunt de acord ca nu exista, pe moment, nicio proba directa ca ar fi falsificat ea probe ori ca ar fi instigat procurorii de elita din subordine la ticluirea de probe false. Le-o fi dat mana libera la nebuni gen Negulescu, incantata ca astia sunt capabili de orice nelegiuire, fara ca ea sa fie informata despre ce sunt in stare.
Am totusi o nedumerire fata de comunicatul DNA de ieri. Sa fi fost publicat fara ca baschetoza sa stie si sa-si dea consimtamantul ? Daca nu avea nicio implicare in mizeriile celor din subordine, de la DNA Ploiesti, ar fi comunicat cu raceala ca urmeaza sa se ancheteze intern cazul si ca se vor lua masurile legale care se impun, indeosebi ca impotriva procurorilor cu voci imortalizate in inregistrari s-a facut deja plangere penala, fiind necesar a se verifica prin expertiza autenticitatea inregistrarilor precum si faptele penale de care sunt acuzati respectivii. A preferat insa iesirea la inaintare cu SANTAJUL la procurori, bagand si o stenograma fierbinte dintr-un dosar proaspat , respectiv informatii care nu sunt destinate publicitatii Laughing L-a imputernicit si pe disperatul ala de Onea sa vorbeasca in numele DNA la conferinta de presa Laughing Mi-e imposibil sa cred ca disperatul s-a bagat din proprie initiativa in gura presei fara a fi impins din spate de catre sefa Laughing Probabil ca, in aceste momente de doliu pt. DNA, dna Kovesi a simtit nevoia de un BARBAT ADEVARAT care sa-i preia povara de pe umeri, mai ales ca tipul cunoaste toate detaliile spetei, prezumandu-l ca fiind capabil sa nu se infunde de unul singur, la pachet cu altii, inclusiv cu ea raset Asta e. Probabil ca baschetoza are o mare slabiciune la smecherasi din astia, mai mult interlopi decat procurori, de genul Negulescu, Onea, Eva, Papici, etc Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mar Feb 13, 2018 3:38 pm

baso a scris:Sunt de acord ca nu exista, pe moment, nicio proba directa ca ar fi falsificat ea probe ori ca ar fi instigat procurorii de elita din subordine la ticluirea de probe false.
Si ce, in cazul ei nu merg doar niste suspiciuni rezonabile?! laugh

Ioan Sorin Usca
45 minute ·

Rezonabil

Trece Codruța pe lângă mine și, din instinct, îi trag o palmă peste cur, apoi îi fac cu ochiul.
- Cum îți permiți? – zice ea.
- Păi, femeilor de moravuri ușoare le plac astfel de gesturi – explicai.
- Și ce probe ai că aș fi o astfel de femeie?
- Probe concrete n-am, doar suspiciuni rezonabile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mar Feb 13, 2018 4:58 pm

ENKI a scris:
baso a scris:Sunt de acord ca nu exista, pe moment, nicio proba directa ca ar fi falsificat ea probe ori ca ar fi instigat procurorii de elita din subordine la ticluirea de probe false.
Si ce, in cazul ei nu merg doar niste suspiciuni rezonabile?! laugh

Ioan Sorin Usca
45 minute ·

Rezonabil

Trece Codruța pe lângă mine și, din instinct, îi trag o palmă peste cur, apoi îi fac cu ochiul.
- Cum îți permiți? – zice ea.
- Păi, femeilor de moravuri ușoare le plac astfel de gesturi – explicai.
- Și ce probe ai că aș fi o astfel de femeie?
- Probe concrete n-am, doar suspiciuni rezonabile.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Bine, mosu' mai avea la dispozitie inclusiv convingerile ancestrale si Steaua Tripolara raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mier Feb 14, 2018 8:55 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


A sesizat corect si contele cat de subtire e povestea cu santajul , poveste folosita ca paravan de Kovesi in comunicatul DNA. Chiar numai pt. comunicatul ala ar trebui anchetata pt. favorizarea infractorilor. Adica, na, ca ditamai sefa DNA sa nu te oripileze ca niste indivizi din subordine, pe care i-ai tot laudat (numa' ca nu le-a facut statuie), sa fie capabili sa comita astfel de fapte ? Cu ce o fi mai valabila povestea cu santajul prin persoane interpuse decat inregistrarile difuzate ? Din moment ce autorul inregistrarilor nu este un anonim, stie si ea ca inregistrarile pot fi usor expertizate pt. a se dovedi autenticitatea lor. Doar un nebun ar face colaje, fabricand inregistrari in veselie, de-a joaca cu DNA.
Sunt convinsa ca Vladut are o arhiva bogata cu astfel de inregistrari, astfel incat vorm vedea/auzi un adevarat serial. Omul era cumva de-al casei si stia sa faca pe prostul. Nu-i exclus sa mai apara si altul care a intrat cabalt cu interfoane la discutii amicale cu procurorii. Dupa cum rezulta din stenogramele din comunicatul DNA, ar fi fost minim 2 raset
Pe careva post TV, batea din gura prezentatoare ca si Razvan Alexe ar fi facut inregistrari...

"Am fost pus să fac declaraţii în fals şi pe aceasta am ajuns suspect, inculpat şi trimis în judecată. Negulescu m-a chemat în 2014 şi m-a pus să dau o declaraţie de care habar nu aveam. Au fost tot felul de ameninţări. E uşor să te vizeze cineva când eşti arestat. Când nu ştiai ce să spui, îţi dădeau identitate protejată ca să spui ce ce vor ei.


Mi se sugera să spun că banii ajung şi la Vlad Cosma. Să spun ceva despre familia Cosma. Pe denunţul meu am fost făcut din suspect inculpat. Era denunţul facut de mine cu identitate protejată, cu un alt nume. Aşa am rămas inculpat. Eu, Costin Ciobanu, mă învinuiam pe mine Răzvan Alexe. Pe urmă ne-a spus că să dăm declaraţie pe Sebastian Ghiţă ca să scăpăm de puşcărie", a declarat Răzvan Alexe, la România TV.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

E de noaptea mintii ce spune si Alexe asta, cu atata calm. De altfel, m-a intrigat si calmul cu care povesteste Cosma. Inclusiv detasarea cu care s-a filmat in timp ce mazgalea cu pixul in tabele ca sa le insemneze, specificand si numele in dreptul carora a umplut 8-urile cu pixul din numerele de telefon. Ai zice ca au ajuns in faza aia in care nu-i mai mira nimic din ce inventau psihopatii de elita. Din acest motiv eu cred ca s-au asteptat si la riposta cu santajul. Posibil ca Razvan Alexe sa fi fost personajul care i-a informat ingrijorat pe procurori ca vine apocalipsa. I-o fi placut ideea sa-i perpeleasca pe psihopatii de elita, fiind curios ce mai inventeaza ca sa se salveze.

In acest moment e cam dificil de anticipat proportia dezastrului. Insa dupa cum cobeste si contele, dezastrul va fi proportional cu rezistenta lui Kovesi in fruntea DNA.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 14, 2018 10:14 am

Intamplarea face sa cunosc cativa prahoveni destoinici, studenti la un moment dat, un grup unit, ce puteau fi vazuti doar impreuna atunci cand veneau la Brasov. I-am primit "in grija" inca de la inscriere, adusi de manute de un personaj interesant, silvicultor care la un moment dat a imbracat sutana preoteasca, doar pentru a se ocupa cum trebuie de retrocedarea unor paduri catre niste manastiri. Eu am banuit din primul moment ca tipul e securist, insa sefo-prietenul meu mi-a spus sa am incredere in individ, ca il cunoaste bine (fiindu-i student in prin anii '80, recrutat probabil inca de atunci laugh ). Baietii erau foarte destupati la minte, asa ca n-am avut cu ce sa-i ajut, decat cu incurajari si opriri la cate o carciuma, in drum spre Bucuresti, sa faca ei cate o cinste. raset
Asta se intampla in urma cu vreo 15 ani, insa legaturi cu ei am pastrat, chiar si in prezent primind de la unii dintre ei telefoane cu mesaje de felicitari. La un moment dat, toti intrasera in ITRSV, devenind inspectori, eu urmand sa simt la telefon ingrosari de voci, bazate probabil pe umflarea caiselor din dotare, pe masura functiei fiecaruia. vesel
Anul trecut, cand a izbucnit scandalul cu Portocala, primul meu gand a fost sa il sun pe cel mai parsiv dintre ei, care avansase cam rapid in functie si pe care il banuiam ca devenise la randu-i securist, urmand exemplul celui care mi-l pusese in brate cu cas la gura. Pronia cereasca a facut ca in acea zi, in timp ce asteptam sa se faca ora 9.00, o ora rezonabila pentru un telefon matinal intru aflarea de amanunte picante, sa fac revista presei si sa citesc un articol din EVZ. Ziarul incepuse sa devina frecventabil de foarte putin timp, asa ca il inclusesem printre cele ale carui prima pagina o radiografiam intre orele 8 si 9. Asa am dat peste acest articol, in care aparea numele celui pe care ma pregateam sa il apelez. veselie

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Vad ca se implineste astazi fix un an de atunci, timp in care n-am mai primit vreun semn de la Adi Mincu, dar nici eu nu l-am mai cautat. Laughing
Tot ce se intampla zilele astea mi-a amintit de unul dintre jocurile copilariei, in care preluam de la cei mari sitagme pentru prescutarile localitatilor din numerele masinilor. Pe atunci, circulatia fiind foarte redusa, era o incantare sa mai vedem si alte litere in numerele masinilor, decat omniprezentul AG, tradus Argesean Gospodar. OT era Oltean Tampit (cu aluzie la Ceasca, mai mult ca sigur), iar PH, pe care il constientizez perfect abia acum, era Patria Hotilor. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mier Feb 14, 2018 11:19 am

Io nu stiu ce se intampla in jud. Prahova,insa Negulescu si Onea nu par a fi decat niste interlopi ajunsi procurori.

Citesc si ma crucesc la unele articole

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Personal nici nu pun in discutie vinovatia/nevinovatia celor anchetati de procurorii de elita. Oipilant este modul relaxat in care procurorii lui peste se trag de sireturi cu anchetatii, merg la baute cu ei, cum fabrica probe, negociaza denunturi, ameninta, santajeaza, etc. Au spus ei multi ca se intampla frecvent din astea, insa pana acum n-au aparut si inregistrari doveditoare din inima dNA. Bine, inregistrarile astea, fiind mai picante, umbresc putin dezvaluirile procuroarei Iorga Moraru, la fel de grave, insa nesustinute prin inregistrari.

Mi se pare de noapte mintii sa bagatelizezi astfel de fapte, de o mare gravitate, doar pt. a argumenta ca Kovesi trebuie mentinuta in functie. Ca fara ea, se duce dracului Statul si castiga mafiotii.
Ma repet: exista unii care si daca li s-ar prezenta dovezi ca baschetoza este o psihopata ce haleste bebelusi la cina, ar considera-o de neinlocuit la sefia DNA. Asa si ? Care-i problema ? S-ar da peste cap sa demonstreze ca Luluta haleste pui de mafioti ori care au gene de mafioti si ca face o fapta buna starpind raul de la radacina.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 14, 2018 1:46 pm

baso a scris:Io nu stiu ce se intampla in jud. Prahova,insa Negulescu si Onea nu par a fi decat niste interlopi ajunsi procurori.

Citesc si ma crucesc la unele articole

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Personal nici nu pun in discutie vinovatia/nevinovatia celor anchetati de procurorii de elita. Oipilant este modul relaxat in care procurorii lui peste se trag de sireturi cu anchetatii, merg la baute cu ei, cum fabrica probe, negociaza denunturi, ameninta, santajeaza, etc. Au spus ei multi ca se intampla frecvent din astea, insa pana acum n-au aparut si inregistrari doveditoare din inima dNA. Bine, inregistrarile astea, fiind mai picante, umbresc putin dezvaluirile procuroarei Iorga Moraru, la fel de grave, insa nesustinute prin inregistrari.

Mi se pare de noapte mintii sa bagatelizezi astfel de fapte, de o mare gravitate, doar pt. a argumenta ca Kovesi trebuie mentinuta in functie. Ca fara ea, se duce dracului Statul si castiga mafiotii.
Ma repet: exista unii care si daca li s-ar prezenta dovezi ca baschetoza este o psihopata ce haleste bebelusi la cina, ar considera-o de neinlocuit la sefia DNA. Asa si ? Care-i problema ? S-ar da peste cap sa demonstreze ca Luluta haleste pui de mafioti ori care au gene de mafioti si ca face o fapta buna starpind raul de la radacina.

Hai ca a iesit tractoristu' in chip de colac de salvare peste pupaza baschetozei. laugh


Ministerul Public
41 minute ·

Mesaj al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Având în vedere informațiile vehiculate în ultimele zile în mass-media, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr:

- dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei în mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv;
- respinge ferm generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar. Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media;
- dezavuează acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevăzute de art. 51 al. 2 şi 7 din Legea nr. 303/2004, precum şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat;
- cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii garantul independenţei justiţiei să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa acestor atacuri;
- procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare.
Aşa cum de altfel reţin şi rapoartele MCV, problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupției.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Concluzia e dementiala: MCV (consoanele din MaCoVei) este garantia MUE ca justitia mioritica a facut progrese constante, ducand aproape de perfectiune lupta anticoruptie, sintagma sub care se ascunde la vedere noua lupta de clasa. veselie


Io cred ca daca mai preluam presedintia MUE de la 1 ianuarie 2019, o vom face doar pentru ca ne pricepem cel mai bine la parastase si coliva. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Mier Feb 14, 2018 4:20 pm

Mda. Pe scurt : dezavueaza dezvaluirilie probate facute de penali si le considera tentative de stopare a luptei anticoruptie. Negulescu este singurul vinovat si dezavueaza presiunile ca el si Kovesi sa-si dea demisia. Si cere CSM-ului sa le apere reputatia in acest atac.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Sam Feb 17, 2018 9:20 am

Ziarul Mossadului ne anunta ce se va intampla atat in preajma Dragobetelui, cat si dupa. vesel


Apocalipsa (de) după Kovesi


Fără doar și poate, timpul Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA este pe sfârșite. Cine i-a urmărit conferința de presă de zilele trecute și l-a văzut și pe Nicolae Ceaușescu la TVR în seara zilei de 20 decembrie 1989 anunțând poporul că el și PCR sunt poporul, înțelege exact ceea ce vreau să spun.

Mesajul principal al Laurei Codruța Kovesi, repetat teatral de mai multe ori, printre o mulțime de minciuni, acela potrivit căruia cine dă în vileag metodele infracționale, de poliție politică, prin care DNA înlătură indezirabilii, este el însuși un infractor care atacă statul de drept și societatea, umilește populația.

Adică, altfel spus, Kovesi și de alde procurorul Zdreanță sunt și stat de drept, și societate. O lege nescrisă face ca odată intrat în asemenea fază să fii „Pa!”, asta pentru că grotescul îți devine o dominantă în măsură săți îndepărteze toți susținătorii. Sunt foarte curios să văd ce ambasadori vor mai defila cu ea la braț.

Fie printr-o demisie care îi va fi cerută, fie demisă de președintele Klaus Johannis la solicitarea ministrului Justiției, Doamna K, așa cum a conspirat-o unul dintre oamenii ei „de elită”, procurorul Negulescu, zis Portocală, zis și Zdreanță, va părăsi probabil, cât de curând, o instituție care intră în istorie, spre rușinea românilor, alături de Poliția Legionară și de Direcția a VI-a, Cercetări Penale, a Departamentului Securității Statului.

De ce, spre rușinea românilor? Pentru că au făcut posibil, au permis să apară și să existe în țara lor, în vremuri democratice, o veritabilă Poliție Politică, una care a confiscat pârghiile de putere ale instituțiilor statului, a devenit brațul înarmat al Statului Paralel.

​ La fel ca cetățenii germani după al Doilea Război Mondial, când au aflat de atrocitățile comise în numele lor de naziștii aduși democratic la putere, mulți români se vor întreba „cum a fost posibil?” Există, însă, o foarte mare diferență: cei mai mulți dintre cetățenii germani nu au știut, pentru că, până la Procesul de la Nürnberg, nu aveau cum și de la cine să afle. Cetățenii români au avut cum să știe, pentru că au fost informați, la început de câțiva jurnaliști, mai apoi de tot mai mulți.

O parte a celor care au știut a ales să ignore că Justiția a ajuns să fie confiscată pas cu pas, începând din 2005, de un grup infracțional organizat, alcătuit din procurori și ofițeri SRI. Unii, din lipsă de cultură juridică, au adoptat teza potrivit căreia în numele luptei împotriva corupției nu este nicio problemă dacă legea este călcată în picioare chiar de către cei chemați să o apere și să o aplice.

În aplauzele presei aservite, a „deontologilor”, metodele prin care procurorii DNA au înlăturat indezirabilii din calea Sistemului au devenit din ce în ce mai sfidătoare la adresa prevederilor legale: denunțuri și recunoașteri smulse prin amenințare și santaj, interceptări trucate și probe ticluite sau chiar falsificate de-a dreptul, confecționarea de dosare vopsite capcoadă și trucarea distribuției lor aleatorii, în vederea plasării lor pe culoarul condamnării certe a victimelor, de către judecătorii Sistemului.

Fără doar și poate, momentul adevărului este unul foarte apropiat. Ce va urma după? Va fi dezastru! Justiției îi vor trebui ani, poate zeci, să-și vindece obrazul grav terfelit. Îi va fi greu și va dura mult și pentru că de picioare îi va atârna o generație de procurori, generația DNA, compusă din exemplare care au legătură cu știința Dreptului, cu noblețea meseriei de magistrat, tot atâta câtă aveau și plutonierii de securitate ai anilor ’50.

Cel mai ușor le va fi „deontologilor”, plutonierilor SRI, arma Presă, cântăreților deșănțați ai nemerniciilor care au distrus mii de vieți, de destine, de familii ale unor oameni care s-au aflat în calea Sistemului, dar doar cu două condiții. Prima, să se priceapă la IT, ca să-și poată șterge articolele de pe Net. A doua, să știe să mânuiască lama de bărbierit fără să se rănească, atunci când își vor decupa articolele scrise, din ziarele aflate în colecțiile bibliotecilor publice.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Dum Feb 18, 2018 1:29 pm

Se pare ca baschetoza are un statut privilegiat printre magistrati, presa internationala fiindu-i oricand la dispozitie pt. a-i prelua vaicarelile, mai inainte ca aceasta cucoana sa-si clarifice pe plan intern relatia cu falsificatorii de probe pe care ii acopera.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Dum Feb 18, 2018 2:00 pm

PS. N-as crede ca tipa sa aiba si niste poze xxx publicate pe niste site-uri secrete pt. adulti, astfel incat directorul de la Fianancial Times sa  fi dezvoltat vreun fetis cu sefa anticoruptilor de la noi si sa-i publice pe gratis elucubratiile ei. raset Ce sa zic ? Americanii nici nu stiu unde-i Romania pe harta  iar tuta asta vrea sa ne convinga ca ziarul ala, cu interviul ei, s-a vandut ca painea calda laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Feb 22, 2018 7:15 pm

Cu tot balamucul asta, intr-o analiza rationala, era previzibila decizia lui Toader de a cere revocarea baschetozei. M-am ferit insa in a previziona treaba asta cu certitudine, observand doar starea de tensiune din ultimele zile , zgomotul de fond si manipularile. Desi, initial, nu intentionam sa urmaresc(banuind ca va face iar o introducere lunga pana la concluzie),totusi am urmarit foare calma discursul lui Toader, remarcand nervozitatea maxima a unor jurnalisti care il intrerupeau sistematic, inca de la inceput. Nu-mi aduc aminte sa se mai fi intamplat vreodata asa ceva. Laughing Mi-au dat senzatia ca incercau cumva sa-i boicoteze discursul, sa-l enerveze, astfel incat sa plece fara a mai comunica vreo concluzie Laughing
In concluzie, a meritat sa urmaresc spectacolul oferit de Toader cu participarea jurnalistilor; din pacate, n-am avut popcorn veselie

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Feb 22, 2018 8:02 pm

A inceput delirul sectantilor Kovesi laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Joi Feb 22, 2018 10:33 pm

Rares Bogdan a declarat cu subiect si predicat ca, in opinia lui, Toader nu a fost in totalitatea facultatilor mintale, fiind necesar a fi internat la Socola. Turcescu latra diperat ca declaratia lui Toader a fost o catastrofa, plina de bazaconii si nimic concret, ca a refuzat cu lasitate sa raspunda intrebarilor jurnalistilor (care tot intrerupeau declaratia de presa)...Wow Shocked Sunt siderata de reactiile demente ale acestor securisti.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 23, 2018 7:55 am

baso a scris:Rares Bogdan a declarat cu subiect si predicat ca, in opinia lui, Toader nu a fost in  totalitatea facultatilor mintale, fiind necesar  a fi internat la Socola. Turcescu latra diperat ca declaratia lui Toader a fost o catastrofa, plina de bazaconii si nimic concret, ca a refuzat cu lasitate sa raspunda intrebarilor jurnalistilor (care tot intrerupeau declaratia de presa)...Wow Shocked Sunt siderata de reactiile demente ale acestor securisti.
Si reactia imediata a Sasalaului a fost pe masura, lui nefiindu-i clar inca nici ce cauta el insusi in viata lui. Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


N-am urmarit declaratia de presa a lui Tudorel, dar sunt convins ca Ochiul si-a facut treaba temeinic, la virgula, cele 36 de pagini prezentate nefiind decat o usoara actualizare a raportului pe care l-a trimis la Citriceni inca de la finele anului trecut. vesel

Cica n-ar fi o prea mare problema daca idiotul inchipuit presedinte ar refuza revocarea, intrucat CCR ar solutiona rapid conflictul in urma caruia ministrul justitiei este impiedicat sa-si indeplineasca atributiile constitutionale . laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Feb 23, 2018 8:37 am

ENKI a scris:

Si reactia imediata a Sasalaului a fost pe masura, lui nefiindu-i clar inca nici ce cauta el insusi in viata lui. Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


N-am urmarit declaratia de presa a lui Tudorel, dar sunt convins ca Ochiul si-a facut treaba temeinic, la virgula, cele 36 de pagini prezentate nefiind decat o usoara actualizare a raportului pe care l-a trimis la Citriceni inca de la finele anului trecut. vesel

Cica n-ar fi o prea mare problema daca idiotul inchipuit presedinte ar refuza revocarea, intrucat CCR ar solutiona rapid conflictul in urma caruia ministrul justitiei este impiedicat sa-si indeplineasca atributiile constitutionale .  laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aia a fost reactia rapida, fulgeratoare, a Administratiei Prezidentiale, respectiv a celor care-l tin ostatic pe Klaus. Unde s-a mai pomenit ca o persoana sa vorbeasca despre el ca si cum ar fi un tert, la pers a III-a ? raset Daca ar fi fost conceput de el, ar fi comentat la pers. I singular, ca orice om normal la cap.

"evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției"
În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare

Treaba cu lipsa de claritate din comunicat a fost semnalul dat propagandei , ca motiv de linsaj mediatic al Tudorelului pt. ca si-a permis sa ceara revocarea baschetozei. Rares Bogdan , ca mare latrau de serviciu, a priceput ca trebuie sa mediatizeze inclusiv faptul ca Tudorel ar fi un iresponsabil ce necesita tratament psihiatric.
Nu prea inteleg de ce au devenit brusc maxim dementi. Tudorel doar a cerut revocarea. E posibil insa ca idiotii sa nu fie siguri nici de Iohannis. Ca de aia i-au tot aratat pisica in ultima vreme; daca e neascultator, nu doar ca nu mai pupa al doilea mandat, ci isi va incheia brusc si actualul mandat.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Feb 23, 2018 9:01 am

PS. Am inteles ca Tolontan a fost unul dintre cei 2 sau 3 jurnalisti care au tot comentat in timpul declaratiei de presa. S-o fi speriat de mizeriile si amenintarile incasate dupa ce a avut tupeul sa-i puna intrebari incuietoare lui Kovesi si acum le-a dovedit sectantilor ca s-a pocait.

E interesant de urmarit cum strang randurile acoperitii din presa, inclusiv cei care mimau indepartarea de binom. In mod cert, au primit ordin pe unitate sa-l sfasie pe Tudorel.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 23, 2018 9:19 am

baso a scris:PS. Am inteles ca Tolontan a fost unul dintre cei 2 sau 3 jurnalisti care au tot comentat in timpul declaratiei de presa. S-o fi speriat de mizeriile si amenintarile incasate dupa ce a avut tupeul sa-i puna intrebari incuietoare lui Kovesi si acum le-a dovedit sectantilor ca s-a pocait.

E interesant de urmarit cum strang randurile acoperitii din presa, inclusiv cei care mimau indepartarea de binom. In mod cert, au primit ordin pe unitate sa-l sfasie pe Tudorel.
Din pacate pentru secuirstii slinosi si din fericire pentru oamenii zdraveni la cap, Tudorel e nesfasiabil. Am vazut acum cateva fragmente din declaratia de presa si imi pare rau ca n-am urmarit-o aseara. Omul a fost bestial! veselie
Securistii au blocat accesul pe site-ul Ministerului Justitiei, astfel incat raportul sa nu poata fi publicat, spre cunostiinta oricarui mior interesat. Pentru marsavia asta, ar trebui demis pe loc tov. sorosist Hellvig. Cool
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  baso la data de Vin Feb 23, 2018 9:34 am

Presupun ca Toader a anticipat ce va urma, incepandu-si declaratia cu referiri la propria lui persoana si CV-ul lui. M-a surprins putin strategia lui de preludiu, insa nu m-a deranjat deloc; chiar m-a facut sa zambesc, intelegand ca omul a simtit cu adevarat nevoia sa fie respectat prin tot ce poate dovedi oricand ca este consemnat corect in CV-ul lui. Se pare insa ca tocmai partea asta, introductiva, i-a scos din minti pe multi, cu doctorate copypaste si tot felul de alte diplome obtinute de aiurea, de la tot felul de ONG-uri, doar ca sa aiba CV-uri cat mai stufoase, de impresionat prostimea raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  PPG la data de Vin Feb 23, 2018 11:07 am

Dumnezeule mare, cita prostie poate incapea in voi!

Deci totul, absolut totul, indeferent de starea faptica a lucrurilor, se modeleaza in tonul convingerilor pe care le aveti.
Adica niste securisti sorosisti au blocat special site-ul ministerului justitiei, pentru ca pretiosul document (in forma lui completa) sa ramina secret publicului! Altfel, ideea n-ar avea sens. Dar daca totusi documentul va iesi la iveala, sper sa va puneti in frunte niste pancarte cu "dobitoci prostovani gramada". Mergind pe premisa sinceritatii voastre, sa nu zic politruci.

PPG
îi place să discute
îi place să discute

Mesaje : 253
Data de inscriere : 04/05/2016

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  ENKI la data de Vin Feb 23, 2018 1:13 pm

Un imbecil profesor universitar de la Iasi s-a hotarat sa-i hipnotizeze pe sandilai cu tot felul de cuvinte pompoase, numa' bune de impachetat aceleasi lozinci tampite, rontaite permanent de un an de zile. Laughing

Valerius M. Ciuca
18 ore · Iași, Iași County ·

In anii '50, interpretarile juridice se faceau prin intermediul autoritatilor legale si judiciare sovietice. Astazi, aberatiile juridice sunt acreditate prin interpretari paraconstitutionale pe care nici macar C.C. nu poate sa si le asume intr-un mod decontextulist. Cu alte cuvinte, fara caz, nu exista solutie... Cine promoveaza solutia inaintea cazului, se pare, forteaza dreptul...

Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol ? Cum poti tu, Romanie, sa suporti asemenea nenorocire?

Totul este deconcertant. In afara oricarei ordini legale sau constitutionale, cineva ne povesteste despre ce-ar fi trebuit sa se intample dar nu s-a intamplat... Nici o umbra de institutie nu a fost prezenta la aceasta povestire. Institutiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fara nici cea mai mica competenta in materie de jurisdictie. Romania nu este tara saradelor; nu ne jucam cu competentele ei institutionale si nu facem din acestea platforme de parelnice opinii. Daca, cineva isi permite sa batjocoreasca acasta natie si sa relativizeze acest stat cu institutiile sale sobre si constitutionale, inseamna ca peste 20 de milioane de romani nu se regasesc pe teritoriul pe care antecesorii lor seriosi i l-au rezervat... Nici cele mai elucubrante ganduri ale noastre nu pot fi "gazde" ale acestor stupefactii. Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are sustinere juridica sau rationala. Oricare dintre pricinile prezumtioase este obiect de judecata. Cum este posibil ca factorul politic sa-si permita a judeca? Unde s-a mai intamplat asemenea absurditate fara a fi catalogata ca grava ingerinta in actul de justitie? Justitie inainte de justitie? Unde s-a mai intamplat asta? Nici macar la prezumtiosii stalinisti... Este de-a dreptul siderant sa vad la "oameni ai institutiilor" conduita lipsita de minima initiere institutionala...

Sa te inflacarezi in fata proclamatiilor media este meritoriu. Inseamna ca sufletul tau este, inca, vibratil. Dar, sa ramai pasiv la irationalitatea pura a celor care trebuie sa intruchipeze sufletul statalitatii, este ca si cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este gluma...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Normal ca a fost preluat in fituica neobolsevica si intretinuta de la buget, 22. vesel


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Devine tot mai clar ca va urma fie o despaduchere generala, pe model turcesc, fie desfiintarea de facto a statului. Cool
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: justiția

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 12 din 15 Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum