știri de importanță națională

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mar Aug 02, 2016 5:25 pm

Mda, devine tot mai clar ca aparatul de stat de drept condus in prezent de sorosisti va fi inlocuit, la momentul oportun, cu unul condus de oameni destoinici de peste Prut. vesel

Unirea, pe masa Departamentului de Stat al SUA. LaJune Barnes: Este o premieră


Liderii formațiunii politice Dreapta, Ana Guțu și Dorin Dușciac, au efectuat recent o vizită în Statele Unite ale Americii, în cadrul căreia au avut o întrevedere la Departamentul de Stat cu LaJune Barnes, Moldova Desk Officer. Dialogul dintre aceștia a punctat și tematica unirii României cu Republica Moldova.
LaJune Barnes a menționat că este pentru prima dată când un partid politic din Republica Moldova vine la Departamentul de Stat al SUA să pledeze pentru unificarea cu România ca opțiune politică îmbrățișată deschis și asumat. Barnes a spus că va pune pe masa Victoriei Nuland raportul referitor la discuțiile purtate cu conducerea Dreptei, se arată într-un comunicat de presă emis de formațiunea politică.
Aflați în SUA pentru a înființa grupuri de susținători la New York, Washington și Chicago, Ana Guțu și Dorin Dușciac au participat la o masă rotundă alături de Damon Wilson, vice-director executiv al AC, ambasadorul John Herbst, directorul fundației Dinu Patriciu al AC și de Franklin Kramer, distins expert al Centrului de Securitate Internațională al AC. Discuțiile s-au axat pe argumentarea necesității reunificării celor două state românești atât din perspectiva beneficiilor cetățenilor Republicii Moldova, cât și din perspectiva politicilor securitare din regiune.
Ana Guțu și Dorin Dușciac au prezentat viziunea partidului unionist Dreapta referitor la evoluțiile politice din Republica Moldova, în contextul furtului miliardului și campaniei prezidențiale care se apropie. Liderii Dreptei au subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova din diaspora nu au acces plenar la procesele electorale, fiind privați de posibilitatea de a vota electronic, prin corespondență și procură.
Cei doi politicieni au mai avut întâlniri în cabinetele senatorului Christopher Murphy, autorul proiectului de rezoluție pentru Senatul SUA referitor la contracararea propagandei ruse și al congresmenului David E. Price, unde liderii Dreptei au discutat despre necesitatea creării unei rețele non-formale la nivelul legislativului SUA de susținere a ideii unirii Republicii Moldova cu România.
Alte trei întâlniri importante au avut loc la Centrul de Analize Politică Europeană, la sediul central NDI și IRI, mai precizează sursa citată.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mier Aug 03, 2016 7:37 am

Rusoii tocmai au incheiat procesul de batere a Bucurestiului si Chisinaului pe monede jubiliare, albe, de 5 ruble. vesel


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Lun Aug 08, 2016 9:23 am

Oare de ce o asemenea stire nu a fost preluata de principalele instrumente mass-media de pe la noi?!  Shocked

Profesorul clujean Liviu Zăpîrţan, numit ambasador al României la Vatican

5 august 2016

Profesorul Liviu-Petru Zăpîrţan, de la Institutul de Studii Doctorale al Universităţii Babeş-Bolyai, a fost numit ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun. Decretul referitor la acreditarea sa ca ambasador a fost semnat azi de preşedintele României, Klaus Iohannis.

În total, preşedintele României a decis să acrediteze 13 noi ambasadori. Profesorul Liviu-Petru Zăpîrţan a mai fost ambasador al României în Marele Ducat al Luxemburgului, în perioada 1995 – 2000. El a fost decorat, în anul 2000, cu Marea Cruce a Ordinului pentru Merit al Marelui Ducat al Luxemburgului.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

A trebuit sa aflu de la rusofilii lui Badin, dupa 3 zille, si doar din subtitlu, pe care poate ca nici nu l-as fi zarit, daca nu mi-ar fi atras privirea numele Rossety. suspect

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de acreditare a 13 noi ambasadori, printre care profesorul universitar Liviu Zăpîrţan, fondator al Partidului Ardelenilor din Cluj, care milita pentru autonomia Transilvaniei, fostul șef al ICR Lilian Zamfiroiu, care a recunoscut o colaborarea cu Securitatea, și fostul general şi director adjunct al Serviciului de Informaţii Externe Niculaie Goia.
Iohannis l-a numit în Peru pe Gabriel Gafița, care a fost absolvit de Înalta Curte de acuzațiile privind colaborarea cu Securitatea într-un caz în care Curtea de Apel formulase acuzații clare.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Am verificat pe site-ul preidency.ro, unde poate ca nu l-as fi zarit pe ardeleanul independent, plictisindu-ma pana la ultima fraza, cea referitoare la el. Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Habar n-am cum se fac numirile astea si cine ii verifica pe candidati, dar ma gandesc ca SRI si SIE n-ar fi obiectat nici daca era numit Sabin Gehrman in persoana...


Dirijorul Emil Aluaş este iniţiatorul Partidului Ardelenilor (PA), printre ai cărui co-fondatori mai apar profesorul Liviu Zăpârţan şi jurnalistul Sabin Gherman. Aluaş spune că nu doreşte “destrămarea României”, ci doar independenţă financiară pentru Ardeal şi Banat.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Interesant, in aceeasi zi de 5 august (cand bulgarii sarbatoreau schimbarea la fata, in avans), Liga Transilvania Democrata posta pe feisbuc un text al lui Sabin Gherman, sarbatorind parca victoria numirii ambasadorului coleg de partid. vesel


Liga Transilvania Democrată
Like This Page · August 5 ·

Inconfundabilul Sabin Gherman ...

" Țara asta ar fi tare faină dacă n-ar fi prizoniera tuturor paradoxurilor: vine Paştele, vine Crăciunul – şi Maramureşul, Ardealul, Bucovina se umplu de politicieni care apoi laudă la televizor tradiţiile şi gastronomia locurilor. La Sâmbra Oilor, abia mai au loc oşenii de aceiaşi politicieni. Şi totuşi, în secolul 21, dacă vrei o vacanţă acolo, calculezi în preţ şi banii pentru planetară sau bucşe. Asta că nu mai zic de groapa de gunoi trântită chiar la intrarea în Bucovina, printre obcinele rase.

Cu Delta e la fel: auzi despre cel mai nou pământ al Europei odată cu ştirile despre sărăcia flagrantă a locuitorilor. Da, pentru că aceiaşi politicieni au transformat Delta într-un depozit de icre negre şi debarcader pentru iahturi.

Îţi mai bubuie piepţii (musai de aramă) când auzi că nemţii s-au reprofilat pe Duster-uri şi pe Logan-uri, în acelaşi timp cu semi-sinapsa cum că autostrada Piteşti-Sibiu, vitală pentru industrie şi făcută pe bani europeni, nu-i chiar aşa de importantă ca autostrada Bucureşti-Teleorman, pe bani publici, româneşti.

Sincer: de alegeri aş lua politicienii la rând şi i-aş căuta în gură, cum făcea buna cu căţeii abia fătaţi: “ăştia negri-n ceru’ gurii nu-s buni, că se dau la oamini şi muşcă pe la spate”.

E laudă istorică că România poate hrăni 80 de milioane de oameni, dar importăm două treimi din mâncare şi am vândut străinilor deja o zecime din teritoriu. La fel cu gazul, la fel cu petrolul. Aur. Argint. Cupru. Acum câţiva ani am vândut inclusiv cinci mii de ciocârlii italienilor – da, ale noastre păsări-simbol, ca să-şi facă ăia tocană de ciocârlie, pardon: de allòdola.

În condiţiile, astea, eu mă mir sincer că România mai există. Învăţasem în clasa a patra, la istorie, despre dispariţia asirienilor, a fenicienilor şi a altora – şi profu’ făcea bancuri: “ăstora, istoria le-a stins lumina”, zicea.

De fapt, neamurile astea n-au dispărut de foame – pur şi simplu şi-au pierdut fundamentul cultural al fiinţării.
N-au mai fost în stare să genereze istorie.

Nu şi-au mai văzut ţara în propriii copii.
Copiii n-au mai semănat cu părinţii, ci cu politicienii din piaţa publică.

Uneori mi se pare că nu suntem departe: un exemplu: ne-am încălecat cu regi – ai fotbalului, ai manelelor, ai asfaltului etc. etc – dar îl aşteptăm pe Prinţul Charles să ne laude la Discovery. Puşcă piepţii (da, de aramă) că România deţine o treime din apele minerale ale lumii – şi apoi dăm o fugă la Hajdúszoboszló, să ne treacă.

Orice aş spune despre soluţii, ar părea patetic. Ce să zic?: că depinde de fiecare dintre noi? Că musai să batem obrazul tovarăşului politician? Că-i musai un hei-rup naţional de re-vindecare şi re-generare, ca la ficaţi?

Baiu-i mai adânc: se amestecă esenţele – şmecheria valahă e mai rentabilă decât munca, sclipiciu-i mai preţuit decât strălucirea.

Şi noi stăm şi nu zicem nimic. Şi peste ani poate nici n-o să fie nevoie să vină istoria să ne stingă lumina – că ne fabricăm din timp propriul întuneric,
negru intens, negru special, negru total –
cum va fi fiind şi cerul gurii noastre."

foto,
paradox românesc...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Sam Sept 10, 2016 8:07 am

Stirile "pe surse" nu-mi prea inspira incredere, insa de data asta, data fiind exclusivitatea pentru un site rusesc de limba romana, am impresia ca amerlocii cauta sa dea vina pe factorii mioritici pentru ceea ce urmeaza sa ni se intample. suspect


EXCLUSIV/ America dă ROȘU războiului dintre serviciile secrete și parchete la BucureștiSurse apropiate serviciilor secrete americane au declarat pentru FLUX 24 că există mari nemulțumiri în Washington D.C despre luptele interne între serviciile secrete și parchetele din România în mod special în ultimii doi ani.
Mai mult, unele din sursele citate nu s-au sfiit să sugereze legăturile unora din serviciile secrete românești cu Rusia, dar fără a detalia acest subiect,refuzând să comenteze speculațiile privind implicarea serviciilor secrete românești în afaceri de corupție, inclusiv pe fondurile provenite din America, așa cum a fost acuzat actualul prim adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea.
Pentru noi este o vulnerabilitate de securitate acest război între serviciile secrete pe de o parte și în plus disputele între serviciile secrete și DNA în special, dar există conflicte în derulare și cu DIICOT, au susținut sursele citate de FLUX 24.
În America e campanie electorală, aici avem o luptă internă, dar ne îngrijorează ce se întâmplă în România, acolo totul poate degenera în ceva ce nu dorim, au susținut sursele citate.
România a rămas unul din ultimii aliați fideli ai Americii în zona Europei Centrale și de Est, iar toate aceste conflicte nu fac decât să contribuie la consecințe negative pe termen scurt și mediu, au mai spus sursele americane.
Ne îngrijorează că președintele Iohannis nu pare a dori sau nu poate a opri această luptă pentru influență și controlarea anumitor sectoare, au mai relevat sursele contactate de FLUX 24.
România devine o zonă de război intern între structurile de forță care nu ne place deloc, au mai susținut sursele.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Sam Sept 10, 2016 6:56 pm

ENKI a scris:Stirile "pe surse" nu-mi prea inspira incredere, insa de data asta, data fiind exclusivitatea pentru un site rusesc de limba romana, am impresia ca amerlocii cauta sa dea vina pe factorii mioritici pentru ceea ce urmeaza sa ni se intample. suspect

[justify][i]
EXCLUSIV/ America dă ROȘU războiului dintre serviciile secrete și parchete la BucureștiSurse apropiate serviciilor secrete americane au declarat pentru FLUX 24 că există mari nemulțumiri în Washington D.C despre luptele interne între serviciile secrete și parchetele din România în mod special în ultimii doi ani.

Sursa aia o fi  soacra lui Obama...
Ii doare la banana pe americani de nebunia de la noi. Daca democratii lui Obama n-ar mai fi dorit-o pe Luluta, n-ar fi propus-o rapid tehnocrata lu' Pruna  dupa ce Iohannis a declarat ca ar numi-o daca va fi propusa. laugh
N-am prea priceput care-i faza cu Tony Blair. Ii face si astuia dosar penal   sau il cheama doar ca martor? DNA inventeaza prea multe dosare bizare, ca la comanda, cu iz de vendete pesonale sau politice .  Luluta se sfatuieste cu cineva cand si cum sa le dea pe teava. Probabil ca acest cineva este Coldea iar in SRI or fi mai multi care s-au saturat de el incat au ajuns si fostii lingai de presa sa intoarca armele. S-a ajuns la o mare mizerie in tara asta si este tot mai deprimant sa aud sau sa citesc stirile din Romania.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Sam Sept 10, 2016 7:39 pm

baso a scris:
ENKI a scris:Stirile "pe surse" nu-mi prea inspira incredere, insa de data asta, data fiind exclusivitatea pentru un site rusesc de limba romana, am impresia ca amerlocii cauta sa dea vina pe factorii mioritici pentru ceea ce urmeaza sa ni se intample. suspect

[justify][i]
EXCLUSIV/ America dă ROȘU războiului dintre serviciile secrete și parchete la BucureștiSurse apropiate serviciilor secrete americane au declarat pentru FLUX 24 că există mari nemulțumiri în Washington D.C despre luptele interne între serviciile secrete și parchetele din România în mod special în ultimii doi ani.

Sursa aia o fi  soacra lui Obama...
Ii doare la banana pe americani de nebunia de la noi. Daca democratii lui Obama n-ar mai fi dorit-o pe Luluta, n-ar fi propus-o rapid tehnocrata lu' Pruna  dupa ce Iohannis a declarat ca ar numi-o daca va fi propusa. laugh
N-am prea priceput care-i faza cu Tony Blair. Ii face si astuia dosar penal   sau il cheama doar ca martor? DNA inventeaza prea multe dosare bizare, ca la comanda, cu iz de vendete pesonale sau politice .  Luluta se sfatuieste cu cineva cand si cum sa le dea pe teava. Probabil ca acest cineva este Coldea iar in SRI or fi mai multi care s-au saturat de el incat au ajuns si fostii lingai de presa sa intoarca armele. S-a ajuns la o mare mizerie in tara asta si este tot mai deprimant sa aud sau sa citesc stirile din Romania.
La un moment dat, amerlocii ne ameteau cu promisiuni de lapte si miere, livrate masiv catre noi si Polonia. S-or fi razgandit, luati prin surprindere de magnificu' Erdogan. suspect

Ce face Luluta (Coldea cica ar fi diparut de circa o luna) este demn de noaptea mintii, incat nici nu-mi mai propun sa-i pricep actiunile. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Dum Sept 11, 2016 7:55 am

ENKI a scris:
Ce face Luluta (Coldea cica ar fi diparut de circa o luna) este demn de noaptea mintii, incat nici nu-mi mai propun sa-i pricep actiunile. Laughing

Am citi si eu , acum, ca Coldea ar fi plecat in concediu in urma cu o luna. Barfitorii zic ca ar vrea sa plece de tot din SRI, din cauza stresului. laugh Dosarul Tony Blair n-o fi fost conceput de Luluta imediat cum i-a plecat perechea din binom la relaxare raset Au lucrat ceva timp la dosarul asta...

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mier Sept 14, 2016 1:02 pm

Dupa Pettit de Chisinau, iata ca si Klemm de Bucuresti sugereaza ca Transilvania nu prea e Romania.  Laughing
Daca nici Moldova si nici Transilvania nu sunt Romania, cu ce dracu' mai ramane Bucurestiul in subordine dupa clarificarea situatiei?!  scratch  laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mier Sept 14, 2016 7:02 pm

Cam firave reactiile tinerilor frumosi si liberi la stirea de mai sus. suspect

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Joi Sept 15, 2016 7:58 am

Iata si o tanti jurnalista care pare ca a inteles cum sta treaba. Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Vin Sept 16, 2016 8:12 am

Pe principiul mutu' tace, da' le face, Sasalaul ar fi faptuit ceva pentru care e luat in colimator de securistii batrani de la fluierul.ro. laugh
Articolul e amplu si pare dificil de copiat, asa ca aduc aci doar un fragment semnificativ.

Iohannis a părăsit Axa Washington - Londra şi a băgat România în "Armata lui Juncker"

La "ARMATA LUI JUNCKER" a aderat şi Iohannis cu "România cu tot", fără să întrebe pe nimeni şi fără să dezbată cu nimeni, de parcă e singur ìn țară.

Sursele noastre spun, că acest lucru ar fi cauzat NEMULȚUMIRE în rândul americanilor şi că ieşirilor celor doi Ambasadori Americani de la Chişinău şi de la București, ar fi un răspuns Asimetric al Departamentului de Stat care i-a arătat lui Iohannis cam ce se poate întâmpla în zonă în doar câteva zile dacă Iohannis va continua să sprijine fantomatica armată a lui Juncker.

De fapt, Iohannis i-a tras-o Partenerului Strategic înainte ca acesta să ne-o Tragă de Două Ori prin cei doi Ambasadori. Şi noi care ca proștii îl înjuram pe Partenerul Strategic...


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Vin Sept 16, 2016 9:38 am

Unii dintre securistii mai tineri, prin vocea savantului H20, sustin ca proiectul Eurasia de la Lisabona la Vladivostok ar fi de preferat unei Romanii Mici si zadarnic nationaliste, in noul context international. Laughing


Declaratia de la Chisinau si poza de la Sfantul GheorgheA gandi ca toti ambasadorii americani sunt naivi, ignoranti si incompetenti ar fi un gest de aroganta sinucigasa din partea noastra. A le reprosa aluziv si paternal inabilitatea de a-si uni bunele intentii cu intelegerea sensibilitatilor noastre (suntem un popor hipersensibil, nu-i asa?), este doar expresia politicii strutului. Diplomatia SUA nu merita nici o asemenea ofensa, nici un asemenea credit.
SUA nu fac decat sa isi urmareasca propriile interese intr-o lume care se schimba si care pune in discutie cu tot mai mare energie “ordinea liberala globala”, adica Pax Americana. Este firesc sa fie asa si nu este nimic de reprosat in acest sens. Este insa totul de evaluat si de reproiectat.
Intr-un foarte important studiu de data recenta, profesorul Zbigniew Brzezinski, cel care anterior, in lucrarea “Marea tabla de sah”, pleda in favoarea unipolarismului american, face observatia ca SUA si-au pierdut capacitatea de a juca rolul unui imperiu mondial, chiar daca pentru o vreme vor ramane cea mai mare putere a lumii, si ca obiectivul lor strategic va trebui sa fie participarea la definirea unei noi ordini mondiale caraterizate de pluripolarism si de un sistem adecvat de echilibru al puterilor la scara globala. Aceasta in conditiile in care China se afirma ca mare putere cu tendinte nationaliste, Rusia revine in jocul global cu pretentii de protagonist, Europa se reconfigureaza sub dominatie germana iar Orientul musulman cauta, adesea in forme violente, sa se emancipeze prin obtinerea revansei fata de mai vechiul si mai noul hegemonism occidental. Am facut referire la acest studiu, care confirma teze de multa vreme formulate de mine insumi, pentru ca autorul sau nu poate fi acuzat in nici un caz de americanofobie sau de rusofilie.
Pe acest fundal, declaratia de la Chisinau a ambasadorului american in Republica Moldova si fotografia de la Sfantul Gheorghe a ambasadorului american in Romania, capata sens si coerenta. Ele nu sunt gafe, ci avertismente cu valoare de simbol in legatura cu reorientarea politicii SUA in Europa centrala si orientala, in siajul mutatiilor pe care le sufera interesele vitale americane. Oricat de iluzoriu si nerealist ar fi proiectul unirii Romaniei cu Republica Moldova, si oricat de iluzoriu si nerealist ar fi proiectul segregationismului secuiesc, independent de acestea dar prin utilizarea simbolurilor lor, la Chisinau s-a afirmat achiesarea Americii la tezele care fundamenteaza geopolitica rusa la gurile Dunarii, iar la Sfantul Gheorghe s-a afirmat acceptul Americii pentru agenda geopolitica maghiara in Transilvania, perfect coordonata cu geopolitica rusa pe linia Carpatilor, respectiv referitoare la culoarul de trecere dinspre Rusia spre Balcani.
Revolta noastra nu isi are sens. Orice semn de enervare nu ar face decat sa ne evidentieze neputinta. Pe de alta parte, nici sa ne autoinselam spunandu-ne ca totul este in regula, nimic nu s-a schimbat si afacerile merg inainte ca de obicei, nu este de folos.
Ceea ce trebuie sa constatam este ca a disparut congruenta intereselor strategice pe baza careia s-a construit parteneriatul romano-american si ca, prin urmare, umbrela de securitate pe care ne-o oferea acesta s-a spart. In cel mai bun caz, SUA pastreaza un interes strategic subsidiar in relatia cu Romania, interes care se activeaza numai daca promovarea interesului principal, recomandand intelegeri cu puteri intamplator romanosceptice, esueaza. O situatie cu atat mai periculoasa cu cat aceste puteri romanosceptice (ca sa folosim un eufemism), mai mari sau mai mici, sunt amplasate in proximitatea Romaniei, practic incercuindu-o.
Absenta unor interese congruente face orice parteneriat caduc. In atari circumstante, fie ne redefinim interesele strategice astfel incat sa reconstituim fundatia parteneriatului romano-american, ceea ce nu ne permite geografia (chiar daca de istorie am uita), fie gasim argumente practice pentru a ne convinge partenerul american ca primul sau interes este mentinerea relatiei strategice cu Romania, ceea ce din pozitia de cvasicolonie este greu de obtinut, fie modificam geometria sistemului de aliante romanesc urmarind, la randul nostru si la nivelul parteneriatelor noastre, tranzitia lumii de la odinea (cvasi)unipolara la cea multipolara, ceea ce presupune redobandirea unui nivel rezonabil de suveranitate. Altminteri in curand vom ajunge doar o Romanie mica si foarte nationalista, cu iluzii mari si foarte paguboase.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Dum Sept 18, 2016 9:14 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Observ ca multi jurnalisti de bine, printre care si Cristoiu, sunt suparati ca procuroarea DNA a dat pe goarna informatii clasificate despre modul de operare al DIPI in cheltuirea banilor publici (fondurile operative) vazand in asta intentia DNA de a distruge serviciul secret respectiv raset
Am citit rechizitoriul si mi s-a parut extrem de interesant, chiar hazliu in multe momente. Daca as fi fost jurnalista, m-ar fi incantat un astfel de material informativ Laughing In timp ce unii lucratori ai DIPI au fost corecti, altii si-au facut de cap. Au decontat chiolhanuri tovarasesti, cantitati industriale de bautura, leagane cu topogan, casute pt. papusi, telefoane smartphone, laptopuri, carti de joc, cadouri scumpe...etc Se pare ca Oprea a fost un rasfatat al celor de la DIPI in materie de cadouri achizitionate din fonduri operative: cravata de 160 euro cumparata din Italia, stilouri intre 2000-3000 lei bucata, parfum de 3700 lei, ceas in valoare de 5000 lei. Treaba cu ceasul a fost chiar amuzanta. Au cumparat unul si l-au dus la gravat, inscriptia vizand ceva aniversare de 10 ani. Inscriptionarea n-a reusit si au cumparat alt ceas, identic, ca sa-l dea cadou . Ar fi fost culmea sa insiste si cu inscriptionarea Laughing

Comisia de control a fondurilor operative (din care au facut parte cei 3 denuntatori) a fost stabilita pe criterii de de experienta si moralitate chiar de catre unul dintre inculpati, sefu' DIPI. Fiind primul control in DIPI pe aceasta tematica,  cand au inceput sa faca sapaturi, membri comisiei s-au luat cu mainile de cap. Cei din conducerea DIPI au facut presiuni asupra lor sa-si schimbe notele de constatare, rapoartele de control. Au analizat cu membri comisiei inclusiv posibilitatea distrugerii documentelor justificative ale cheltuielilor operative. Ghinion insa ca n-au gasit reglementari aplicabile. Ar fi existat ceva procedura reglementata pt. distrugerea documentelor clasificate, cu conditia ca acestea sa figureze in nomenclatorul documentelor clasificate, sa existe un aviz de la structura interna de securitate si sa fi trecut cel putin un an de la intocmirea documentelor. Iar documentele justificative privind cheltuielile operative nu figurau in nomenclator. Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Dum Sept 18, 2016 11:55 am

Cel mai amuzant este faptul ca inculpatul Nicuale Gh, inainte de a fi sef la DIPI, a lucrat 20 de ani in SRI. El a vrut sa se realizeze un control al cheltuielilor operative, la fel cum se realizeaza si in SRI, pt. ca aia de la DIPI n-au trecut niciodata prin asa ceva raset Dupa cat a negociat ulterior cu comisia pe care el a numit-o,sa mai taie din Raportul de control + presiunile exercitate asupra membrilor comisiei, nu s-a asteptat ca astia de la DIPI sa ramana fermi pe pozitii ; nicidecum ca aia din comisiile de control ale SRI cu care se putea negocia omeneste raset Adica nu s-a asteptat ca tocmai comisia pe care a numit-o sa-i gaseasca si lui, fost cadru respectabil din SRI, nereguli mari in utilizarea fondurilor operative raset Timp de 20 de ani nu l-a acuzat nimeni ca si-a bagat labuta in borcanul cu miere si s-au trezit nenorocitii astia de la DIPI sa-l denunte la DNA raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mier Sept 21, 2016 1:22 pm

Mda, e foarte posibil ca Olguta sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale (anticipate?), mai ales ca pare sa o rastoarne pe Codruta, cu DNA cu tot. vesel

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Joi Sept 22, 2016 1:47 am

ENKI a scris:Mda, e foarte posibil ca Olguta sa candideze la viitoarele alegeri prezidentiale (anticipate?), mai ales ca pare sa o rastoarne pe Codruta, cu DNA cu tot.  vesel

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Mda, Iohannis a comis in Sibiu exact aceeasi fapta ca si Olguta in Craiova. Atunci cand a fost retinuta in vederea arestarii preventive, ea le-a explicat procurorilor ca s-a interesat in tara cum au procedat alti primari pt. zugravirea fatadelor constructiilor prin sponzorizari de la diverse firme astfel incat procedura sa fie legala. Iar pt. ca l-a dat ca exemplu pe Iohannis, procurorul i-a sugerat Olgutei sa-i faca lui Iohannis un denunt penal laugh Habar n-am daca i-a sugerat asta la caterinca sau la modul serios ; posibil insa ca prin Dosarul Olgutei, Codruta sa-i fi aratat si lui Iohannis pisica.
Prin referire doar la modalitatea juridica prin care Iohannis si mai apoi Olguta(cred ca si Boc, la Cluj) au zugravit fatadele unor constructii, Olguta l-ar putea succede si la presedintie pe Iohannis raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Joi Sept 29, 2016 5:07 pm

Militienii lui Sorors au dat lovitura, cel mai probabil folosindu-se de ultima zvacnire a pensionatului Coldea. Sa vedem daca le reuseste si lovilutia tehnocrata de toamna. vesel

Militia Spirituala
7 hrs ·

La liber! Accesând acest link [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] puteți descărca întreaga teză de doctorat a procurorului șef al DNA (Laura Codruța Kövesi) și analiza fiecare după posibilități. Decizia noastră survine ca urmare a scandalului apărut în aceste zile, instrumentat partinic de către anumite grupuri politice apropiate în trecutul recent de LCK, deși subiectul a fost publicat pe site-ul nostru încă de acum patru ani.

Câteva observații:

- articolul Miliției Spirituale&GIP referitor la suspiciunile de plagiat a tezei de doctorat a LCK apare cu aproape patru săptămâni (25 mai 2012) înaintea apariției dezvăluirilor privind plagiatul lui Ponta - vezi revista “Nature” (18 iunie 2012); (articolul apărut pe site-ul MS în mai 2012: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

- la data apariției articolului, LCK nu era procuror șef al DNA, deci nu putem vorbi de o presupusă campanie de denigrare dusă împotriva șefei anticorupției, întrucât nu era cazul;

- Consiliului Național de Etică, organismul care a stabilit în 2012 că LCK nu a plagiat, este același care i-a “spălat” de plagiat pe Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Petre Tobă;

- în cazul în care organisme/structuri independente specializate (Ministerul Educației sau mediul universitar/academic) din țară și străinătate vor decide că procurorul șef DNA nu a plagiat, ne vom cere scuze public și vom scoate de pe site articolul publicat în mai 2012;

- cât despre “mutanții politici” Băsescu, Ponta, Udrea, Ghiță, Oprea, Dragnea, Tăriceanu, Blaga, Andronescu, Atanasiu s.a.m.d, rămâne cum am stabilit. Îi vrem dispăruți din spațiul public/politic definitiv! Cu mențiunea ca acest lucru să se facă respectând drepturile fundamentale ale omului. Altfel, ne întoarcem unde eram acum 60 de ani.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

EDIT. Am descarcat teza, am dezarhivat fisierul .zip si, in locul unui fisier .doc sau PDF, am gasit fotografiata JPG , pagina cu pagina, teza intreaga. Shocked
Partea misto: pot vedea cu ochiul liber ca fotografierea s-a facut in conditii diferite de lumina, ceea ce implica fotografieri succesive, in mai multe momente ale zilei (noptii), eventual mai multe persoane care au fotografiat. vesel
Probabil ca asa a fost si conceptia tezei, respectiv transformarea unor JPG-uri plagiate in text, cu un program OCR, explicand tehnic citirea lui Tamara drept Tamam, grupul de litere ra fiind deseori confundat de software cu m. laugh


Ultima editare efectuata de catre ENKI in Joi Sept 29, 2016 5:27 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Joi Sept 29, 2016 9:45 pm

Citeam azi ca un sigur exemplar al tezei de doctorat exista la Biblioteca Nationala si se pune la dispozitie doar pe baza unei cererei ce trebuie aprobata de conducererea bibliotecii. Nu se elibereaza copii dupa teza de doctorat. In mod fresc m-am gandit ca aia care au studiat-o, au fotografiat cu stiloul ( de agent oo7)toate paginile.  Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

PS. Sa stii ca si eu m-am gandit la o explicatie similara referitor la Tamam raset Asta nu e greseala de dactilografiere. Cel putin pt. cineva care a citit lucrarile respectivei, este imposibil sa faca o astfel de greseala in privinda numelui autorului. Cineva i-o fi scanat cartile din bibliografie si i le-a transformat in text  ca sa-i fie mai usor de a compila cu copypaste din ele . Ca doar nu era sa-si piarda timpul cu transcrierea din carti in computer.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Vin Sept 30, 2016 8:53 am

Aseara am aflat ca Badea si-a facut un nou hobby : descoperierea de plagiate raset N-am fost prea lamurita daca el personal sau A3 au investit in cel mai performant soft antiplagiat. Insa si eu as fi curioasa, la milimetru, din cate surse a copiat doctorita si care este procentul de copypaste Laughing
Am inteles de la el ca GIP nici n-a analizat toata teza de doctorat, pt. ca n-ar fi avut-o integral. suspect Avand in vedere ca teza aia are 444 pagini +24 pag. in care sunt mentionate cele 286 surse bibliografice , presupun ca softul utilizat de Ciuvica n-a fost cel mai performant, desi i-a maturat toata teza.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Adica, na, daca ea indica 286 surse, cu un soft antiplagiat mai performant, surprizele ar putea fi si mai mari Laughing
In tot cazul, asa cum am fost convinsa ca Ponta a plagiat in teza lui de doctorat, la fel de convinsa sunt si ca LCK a plagiat. Pana si faptul ca , desi a absolvit Fac. de drept din Cluj ,s-a inscris pt. doctorat la un fost butic transformat in mare universitate, putea sa trezeasca suspiciuni. Iar ca sa mergi cu alai de la SRI(Maior si Coldea) pt. sustinerea tezei de doctorat, doar la un fost butic din asta impresioneaza. Cred ca tipa a avut o mare jena sa se inscrie pt. doctorat la Cluj laugh A cautat o institutie de invatamant superior mult mai lejera pt. obtinerea diplomei de doctor.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Vin Sept 30, 2016 12:14 pm

In tot cazul, atunci cand Base a dat unda verde la taraboiul cu Dottore Ponta, am fost convinsa ca a dat unda verde la deschis cutia Pandorei laugh Tocmai pt. ca avea configurata in cap ideea ca scoala romaneasca scoate tampiti, sunt convinsa ca titlul de doctor il amuza la culme, fiind incantat sa-si vada lingaii sau adversarii cum obtineau pe rand diplome de doctori laugh
Ca orice om normal la cap, si eu am considerat doctoratul o chestie extrem de serioasa la care te inhami pt. a face o munca de cercetare pe cont propriu, studiind cu ochi critic si munca altora, adica o bibliografie stufoasa, pt. a selecta opiniile cu care esti de acord si cele care sunt crticabile prin argumente personale solide, aducand astfel elemente originale, de noutate, permintandu-ti chiar aroganta de a veni cu o varianta noua de interpretare, la care nimeni nu s-a gandit pana la tine. Nicidecum ca o activitate de simpla compilatie, pt. a face puzzle cu pasaje copypastuite din alte scrieri.
Iar dupa dottore Ponta au intrat in colimator si altii:dottore Oprea, dottore Toba... laugh Desi demonstrat plagiatul lui Kovesi cu mult timp in urma, fara pretentia de a-i fi fost purecata teza de doctorat in amanunt, din pacate, trebuie sa-i dau dreptate lui Basexu ca l-au amuzat titlurile de doctori obtinute ca la piata laugh  S-a bazat pe faptul ca standardele invatamantului superior(de stat/ privat) au fost foarte date peste cap dupa 1990 si nici n-a existat vreodata interesul institutiilor de invatamant superior pt. a-si achizitiona softuri antiplagiat astfel incat sa-si ridice standardele la un nivel firesc de selectie a celor care-si sustin diplomele de licenta, masterate, doctorate. Inclusiv pt. prestigiul  respectivei institutii de invatamant superior.
Chiar daca am invatat dupa dictare in scoala iar mai tarziu am respectat ideile profilor din faculta, nu mi-am putut forma reflexul de a repeta ca papagalul, cuvant cu cuvant. Pt admitere la faculta  am fost obligata, insa a fost un adevarat chin. Doar in primul an de faculta am fost debusolata la primele 2 examene. La primul examen am avut de invatat aprox 400 pagini de curs pe de rost (asa credeam eu ca musai trebuie) si n-am reusit.Imi venea sa renunt si sa nu ma prezint la examen. Totusi, m-am prezentat cu poezia neinvatat pe de rost si am fost surprinsa cat de usor am luat 10 fara sa recit subiectele  de pe biletel, ci cu cuvintele mele. raset  OK. Sesizand ca nici la al doilea examen n-am intampinat dificultati la neinvatatul pe de rost, am realizat ca, in sfarsit, accentul se pune pe priceperea unor cursuri citite si nicidecum pe abilitatile de papagal. Bine, s-a intamplat ulterior sa fiu luata la bani marunti inclusiv cu notele din subsolurile cursurilor unde apareau detaliate opinii contrarii profilor, insa le-am oferit surpriza placuta ca le-am citit si pe alea, cu simt critic  raset Unii profi erau mai nebuni decat altii, insa nu neaparat cu rea intentie sa ne pice, ci ca divertisment sa ne prinda pe unde nu aveam niciun interes sa citim  pt. examene,fiind vorba despre alte somitati in materie, cu opinii contrarii  laugh
Un aspect important pe care l-am deprins inca din faculta, aproape fara sa-mi dau seama, a fost acela de a cita cu religiozitate si de a indica sursa pt. orice fel de idei/exprimari care nu-mi apartin, indiferent ca sunt de acord sau nu cu ele. Si am draci cand colegi de breasla inventeaza/adapteaza citate din somitati pt. a-si intari in mod absolut artificial eseurile literare... fara sa anexeze dovada . Este cea mai mare mizerie intelectuala la care se preteaza unii, inclusiv mari scule be bascule,inventand  citate inexistente in scrierile celor citati, ca fiind mari autoritati in materie  laugh E chiar jenant sa te cobori la astfel de falsificari mizerabile  laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Vin Sept 30, 2016 7:09 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se vede treaba ca povestea cu plagiatul reprezinta o mare vulnerabilitate pt. Kovesi de a inceput iar campania mediatica. Asa cum a fost numita procuror general fara sa aiba doctorat, la fel de bine putea sa fie si sefa DNA fara titlul respectiv. Ea zice ca a lucrat 7 ani la teza aia, contrazicandu-l pe indrumatorul ei la teza de doctorat. raset

Lucrarea de doctorat a doamnei Kovesi a început în 2008. Lucrarea ei de doctorat privea criminalitatea organizată. Doctoratul dura 4 ani, ea l-a făcut în trei.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Macar omul n-a rupt tacerea degeaba....oferind si un mic detaliu legat de performanta ei studioasa Laughing Ce i-o fi venit Kovesitei sa amplifice durata? Pt. impresia artistica? La fel ca indrumatorul ei, si eu am crezut ca e un motiv de mandrie sa muncesti intens ca sa termini in 3 ani ce altii n-ar reusi nici in 7 scratch In fine, fara un soft performant de descoperit plagiatul, nici indrumatorului nu i se poate pretinde sa memoreze tot ce a citit doctoranda. Omeneste vorbind, ar fi o munca de cercetare destul de indelungata pt. a depista toate sursele de inspiratie si pasajele copypastuite Laughing Vorba aia: De la Decebal incoace, toate cartile din carti se face ... raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Vin Noi 18, 2016 8:34 am

Inca nu-mi vine sa comentez stirea asta, dar mai ca as lega-o de faptul ca ne aflam intr-o situatie similara celei din '89, cand peste tot in jurul nostru picasera regimurile comuniste, insa Ceasca ii dadea inainte cu socialismu' si visul de aur al omenirii - comunismu'.  vesel

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Sam Noi 26, 2016 7:47 pm

Asa cevaaaa?!?! laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Laura Codruta Kovesi si Darren White, o poveste de dragoste cu de-a sila!


In plina campanie electrorala, candidatul PMP de Constanta, Robert Turcescu, arunca in presa cateva fotografii care arata o legatura mai mult decat protocolara, ba chiar mai mult decat prieteneasca, intre Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, si Darren White, fost sef al serviciilor secrete americane.

"O piedica in calea uitarii: Darren White si Laura Codruta Kovesi. Stiu, aceste fotografii vor deveni virale.", comenteaza Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat si fotografiile. Sa nu uitam doua amanunte ale "cazului". Primul ar fi ca Robert Turcescu, atunci in calitate de jurnalist, i-a luat un interviu, in primavara, lui Darren White, la postul sau de televiziune - Unde TV -, interlocutor pe care l-a prezentat ca "fost sef al serviciilor secrete americane", dupa care s-a aflat ca nu era tocmai un "mare sef". Darren White, in schimb, a fost si e foarte apropiat de "gașca lui Băsescu", incluzand aici si sefi si adjuncti de servicii secrete de la noi, asa ca e lesne de dedus cum a obtinut Turcescu - si el ofiter acoperit al serviciilro de informatii militare - aceste poze care se doresc a fi scandaloase si interpretate in fel si chip.

Al doilea fapt ar fi acela ca despre Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, adjunct al SRI, circula demult in presa zvonul ca ar fi "cetateni americani", cu cetatenie obtinuta intr-o ceremonie secreta la Ambasada SUA de la Bucuresti in 2014. Faptul ar fi explicat ca in caz "de avarie", cei doi sa poata fi extrasi din tara de serviciile speciale, conform legislatiei americane. Aceasta informatie nu s-a dovedit a fi adevarata pana la aceasta ora, desi este evident ca Laura Kovesi si Florian Coldea sunt puternic sprijiniti - sau, ma rog, pana la aceste alegeri de peste ocean, au fost - de CIA si NSA, cu dispensa speciala de la Casa Alba. In acest caz, apropierea lui Darren White de Laura Codruta Kovesi, care intr-o fotografie se si sprijina tandru pe umarul acestuia, ar fi perfect explicabila. Ciudat, insa ca White avea inca din vremea aia dosar la DIICOT (la un  procuror agreat de Kovesi de cand era procuror general al României) si facea afaceri cu firme ale lui Adrian Sarbu (cu dosar stufos la DNA!).

Ciudat e ca in interviul pe care i l-a acordat lui Robert Turcescu, Darren White ataca puternic sistemul de justitie din România, ba chiar si DNA, acuzand ca dosarele acestei institutii au o puternica incarcatura politica, fiind la comanda unor forte exterioare, chiar indicand spre SUA, spre Casa Alba si prin intermediul serviciilor secrete americane. Cu o asemenea informatie fireste ca se pune intrebarea cand au fost facute pozele? Evident, iarna! dar in ce an, sau mai bine zis in epoca Băsescu? Atunci cand White isi facea veacul prin România dandu-i sfaturi lui Traian Basescu si "filandu-l" pe Coldea? Sau dupa ce Băsescu si-a terminat madatul, pana cand White s-o puna la zid pe Kovesi? Raspunsul pare ca "inainte", adica atunci cand si Kovesi juca dupa cum i se canta de la Cotroceni, unde Darren White se simtea ca acasa!

White a atacat-o pe Kovesi din martie 2016, in acel interviu. Dar cu trei luni mai devreme, in 22 decembrie 2015, el parea chiar "indragostit" de Kovesi, despre care spunea intr-un alt interviu: "Ştiţi, ar trebui să facem două lucruri: întâi ar trebui să avem un tablou corect al performanţei doamnei Kovesi şi apoi ar trebui să ne întrebăm cu cine o înlocuim şi de ce? Care sunt opţiunile? Pentru că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuieşti pe Kovesi cu cineva care e mai puţin agresiv, mai puţin inteligent, mai puţin determinat şi care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupţilor. Poziţia de şef al DNA e importantă, deoarece România e sufocată de corupţie". E posibil, deci, ca pozele sa fie din decembrie 2015, de Ignat, de la o "pomana porcului"!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Dum Noi 27, 2016 1:05 pm

Daca pozele sunt facute in 2010, dupa o conferinta, nu mi se par iesite din comun. Mai ciudat mi se pare scopul urmarit de pampiti cu publicarea lor... Doar s-o enerveze pe Kovesi ca lumea isi imagineaza tot felul sau  e doar un inceput cuminte, cu va urma si XXX ? Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Dum Noi 27, 2016 2:11 pm

baso a scris:Daca pozele sunt facute in 2010, dupa o conferinta, nu mi se par iesite din comun. Mai ciudat mi se pare scopul urmarit de pampiti cu publicarea lor... Doar s-o enerveze pe Kovesi ca lumea isi imagineaza tot felul sau  e doar un inceput cuminte, cu va urma si XXX ? Laughing
Mioristanul chiar are nevoie de un scandal porno soc, la cel mai inalt nivel, altfel nu vad cum ar putea fi extrasa corectitudinea pulitica din mansardele sumar mobilate ale trepanetilor. laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Lun Noi 28, 2016 9:09 am

ENKI a scris:
baso a scris:Daca pozele sunt facute in 2010, dupa o conferinta, nu mi se par iesite din comun. Mai ciudat mi se pare scopul urmarit de pampiti cu publicarea lor... Doar s-o enerveze pe Kovesi ca lumea isi imagineaza tot felul sau  e doar un inceput cuminte, cu va urma si XXX ? Laughing
Mioristanul chiar are nevoie de un scandal porno soc, la cel mai inalt nivel, altfel nu vad cum ar putea fi extrasa corectitudinea pulitica din mansardele sumar mobilate ale trepanetilor. laugh

Eu cred ca intentia lui Turcescu a fost aceea ca trepanetii sa reactioneze diversificat vizavi de pozele alea, functie de imaginatia mai mult sau mai putin porno a trepanetilor. Laughing O tine Darren White dupa umeri si gata, semn clar c-o fi fost vreo idila intre ei. raset Eu percep ca americanul sta putin mai in spatele Codrutei si o apasa cu mana pe umar ca s-o aduca cumva la inaltimea lui pt. poza de trio grup raset Gest spontan si amuzant care nu ma mira din partea unui american, in mod sigur mult mai dezinvolt  decat VIP-a noastra. Si-a permis s-o micsoreze ? Care-i problema ?

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Lun Noi 28, 2016 12:31 pm

baso a scris:
ENKI a scris:
baso a scris:Daca pozele sunt facute in 2010, dupa o conferinta, nu mi se par iesite din comun. Mai ciudat mi se pare scopul urmarit de pampiti cu publicarea lor... Doar s-o enerveze pe Kovesi ca lumea isi imagineaza tot felul sau  e doar un inceput cuminte, cu va urma si XXX ? Laughing
Mioristanul chiar are nevoie de un scandal porno soc, la cel mai inalt nivel, altfel nu vad cum ar putea fi extrasa corectitudinea pulitica din mansardele sumar mobilate ale trepanetilor. laugh

Eu cred ca intentia lui Turcescu a fost aceea ca trepanetii sa reactioneze diversificat vizavi de pozele alea, functie de imaginatia mai mult sau mai putin porno a trepanetilor. Laughing O tine Darren White dupa umeri si gata, semn clar c-o fi fost vreo idila intre ei. raset Eu percep ca americanul sta putin mai in spatele Codrutei si o apasa cu mana pe umar ca s-o aduca cumva la inaltimea lui pt. poza de trio grup raset Gest spontan si amuzant care nu ma mira din partea unui american, in mod sigur mult mai dezinvolt  decat VIP-a noastra. Si-a permis s-o micsoreze ? Care-i problema ?
Poate ca americanul dorea sa sugereze ca avea deja niste dovezi cu care sa o micsoreze de tot, respectiv niste poze referitoare la o idila cu... Ghita?! scratch laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  baso la data de Lun Noi 28, 2016 6:33 pm

ENKI a scris:
baso a scris:
ENKI a scris:
baso a scris:Daca pozele sunt facute in 2010, dupa o conferinta, nu mi se par iesite din comun. Mai ciudat mi se pare scopul urmarit de pampiti cu publicarea lor... Doar s-o enerveze pe Kovesi ca lumea isi imagineaza tot felul sau  e doar un inceput cuminte, cu va urma si XXX ? Laughing
Mioristanul chiar are nevoie de un scandal porno soc, la cel mai inalt nivel, altfel nu vad cum ar putea fi extrasa corectitudinea pulitica din mansardele sumar mobilate ale trepanetilor. laugh

Eu cred ca intentia lui Turcescu a fost aceea ca trepanetii sa reactioneze diversificat vizavi de pozele alea, functie de imaginatia mai mult sau mai putin porno a trepanetilor. Laughing O tine Darren White dupa umeri si gata, semn clar c-o fi fost vreo idila intre ei. raset Eu percep ca americanul sta putin mai in spatele Codrutei si o apasa cu mana pe umar ca s-o aduca cumva la inaltimea lui pt. poza de trio grup raset Gest spontan si amuzant care nu ma mira din partea unui american, in mod sigur mult mai dezinvolt  decat VIP-a noastra. Si-a permis s-o micsoreze ? Care-i problema ?
Poate ca americanul dorea sa sugereze ca avea deja niste dovezi cu care sa o micsoreze de tot, respectiv niste poze referitoare la o idila cu... Ghita?! scratch laugh

Pozele respective l-au  zguduit pe Ghita.  raset E gelos... desigur innocent
Pozele acestea sunt zguduitoare. Ce poti sa faci cu un sef de serviciu strain? Omul ala are niste treburi, reprezinta un interes, vrea sa ia cat mai mult de la noi din tara si sa duca cat mai mult, iar tu esti pusa sa pazesti tara ta, sa nu se fure din tara ta asta. E ingrijorator, insa nu ma suprinde...Daca la noi cainii nostri de paza, procuroii, stau cu sefi de servicii la tuici fierte cum sa ii mai prinda cand fura?

Imaginile l-au surprins şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu, asta deşi Robert Turcescu, cel care a făcut publice pozele, afirmă că acestea au fost făcute în 2010 când Băsescu era şeful statului.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Oare apar si poze cu Codruta la Ghita in vie, pe mosie ? laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16005
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mar Noi 29, 2016 8:33 am

baso a scris:Oare apar si poze cu Codruta la Ghita in vie, pe mosie ? laugh
Ceva se misca prin republica de la Ploiesti, daca obscura publicatie Incisiv de Prahova realizeaza, "in colaborare" cu rosofilii lui Badin, o ancheta cu un asemenea titlu. vesel

Dezvăluiri explozive din SRI: Sex, bani și ruși

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sa-i mai dedic o data Preacucuveoasei melodia magica, zic. laugh

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  ENKI la data de Mar Noi 29, 2016 12:42 pm

Nu stiu cum a reusit sa-mi scape timp de 18 ore articolul asta. oaie

Codruţa, la Podgorie!După celebrul şlagăr mediatic „Mitică, la Brutărie!”, în aceste zile tinde să se impună ca necesitate un altul: „Codruţa, la Podgorie!”. Fiica fostului procuror şef comunist Lascu este acum „doctoriţă în drept”, decorată de ambasade şi lăudată de Mariana, vînzătoarea din Piaţa Obor, dar, simultan, şi eroina Black Cube şi plagiatoarea protejată a naţiunii!

Au venit acum fotografiile lui Turcescu, în care apare Darren White, fostul şef al Secret Service, ţinînd-o de gît pe Laura Codruţa Kövesi la o agapă cu vin fiert, ţinută la Sibiu, unde se discutase despre un proiect ce trebuia să fie secret: Centrul Naţional Cyberint! N-am nici o îndoială că Darren White a urmărit tot timpul cît s-a aflat în România interesele statului său, acceptînd uneori chiar să se sacrifice pentru a-şi îndeplini misiunea. Întrebarea este: ale cui interese le apăra Codruţa Kövesi în aceste relaţii pe care le scot la iveală aceste fotografii? Chiar aşa? Nimeni nu o întreabă sau serviciile noastre sînt preocupate doar de zecile de mii de mandate de ascultare a oamenilor? Sau au ca sarcină doar s-o protejeze pe Codruţa Kövesi, astfel încît opinia publică să nu afle pe unde şi mai ales cu cine îşi satisface poftele bahice?

A vrut şefa DNA să fie eroina zilelor noastre? Iată că a reuşit! A devenit cel mai controversat personaj din viaţa noastră publică, avînd, în acelaşi timp, pieptul încărcat de decoraţii străine, dar şi obrazul pătat de şocul plagiatului sau de criticile dure venite din partea asociaţiilor magistraţilor.

În logica lucrurilor normale, Codruţa Kövesi ar fi trebuit să demisioneze din fruntea DNA imediat după Cazul Rarinca, însă, „ambetată” de pupicii ambasadorilor, a crezut că toată acea afacere puturoasă va fi uitată repede şi a continuat sarabanda dosarelor întocmite pe baza denunţurilor făcute cu cătuşele pe masă.

Dacă e un lucru care subminează complet autoritatea funcţiei pe care Codruţa Kovesi o deţine, acesta este plagiatul. Că teza ei de doctorat este o ruşine a ştiinţei dreptului, iată un lucru care nu poate fi pus la îndoială de nimeni. Sîntem în faţa unui plagiat grosolan indiferent ce decizie va lua „Comisia”!

Însă faptul că majoriatea specialiştilor în drept au dat bir cu fugiţii şi au refuzat să „analizeze” lucrarea ştiinţifică a fostei baschetbaliste este semnul că toţi ştiu că teza este plagiată, dar se feresc să dea verdictul care să convină mai ales ambasadelor! Căutarea această a „sistemului”, de a găsi, totuşi, pe cineva dispus să-şi calce onoarea şi să spună că Kovesi n-a plagiat arată o sfidare a opiniei publice din partea autorităţilor ştiinţifice de la noi.

În fond, orice ar spune „Comisia”, plagiatul lui Kovesi va rămîne plagiat! Am mai spus aici că faimoasa „Comisie”, Ministerul şi CNATDCU au autoritate DOAR asupra titlului de „doctor” al şefei DNA. Dacă vor s-o lase cu el, e treaba lor. Dacă apoi Iohannis va dori s-o lase în fruntea DNA, e treaba dumnealui. Însă plagiatul nu are nevoie de confirmarea nimănui, căci nimeni, dar absolut nimeni, nu ne poate împiedica să constatăm, cu paginile tezei în faţă, că ele sînt identice cu cele din care a „furat”!

Pentru orice om familiarizat cîtuşi de puţin cu cărţile, plagiatul se constată cu ochiul liber, nu e nevoie de nici o „Comisie” de experţi! Ceea ce poate face o comisie de specialitate este să analizeze dacă teza de doctorat aduce ceva nou în materia respectivă, dacă respectă rigorile ştiinţifice necesare unei astfel de lucrări, dar, în nici un caz, nu poate să ne spună că tot ceea ce vedem noi şi scoate la iveală acel soft nu ar fi adevărat! E şi absurd, de altfel, să vină „Comisia” şi să ne spună tuturor: „Fraţilor, ceea ce vedeţi voi nu este adevărat!”, la fel ca personajul lui Marin Preda, care, după ce a stat ore întregi în faţa girafei de la Grădina zoologică, pleacă mirat, spunînd: „Aşa ceva nu există”! Ce naiba, sîntem chiori cu toţii şi numai cei trei au vederea bună?

Cititorii constanţi ai presei îşi amintesc, desigur, de articolul nostru din 2007, din ziarul Ziua, intitulat „Liicheanu”, în care semnalam plagiatul comis de Gabriel Liiceanu: era vorba de cîteva rînduri preluate fără ghilimele din Heidegger. Era un lucru grav, însă, faţă de Kövesi, Liiceanu pare un mieluşel nevinovat, deşi gravitatea plagiatului său este absolut identică!

La fel şi în cazul altor cazuri de plagiat despre care am tot scris în ultimii ani: dr. Anca Pătraşcu, H.R. Patapievici sau cunoscutul scriitor Mircea Cărtărescu, „nobelistul nostru de serviciu”. De altfel, în legătură cu acesta din urmă, chiar şi ziarul german „Frankfurter Rundschau” a preluat cazul ca fiind unul extrem de grav!

Ce trebuie reţinut înainte ca autorităţile noastre, Sistemul, cum se zice, să vină în faţa opiniei publice cu un rezultat favorabil Codruţei Kövesi? Dacă, în ciuda evidenţelor, ni se va spune că şefa DNA nu a plagiat, nu se va face altceva decît să se hrănească orgoliul dovedit ca nemăsurat al Codruţei Kövesi şi să se confirme că aceasta este „omul băieţilor”!

În rest, Kövesi va rămîne în ochii tuturor nu numai ca plagiatoare, cum este acum, ci şi ca un om fără pic de obraz! Şi, atenţie!, cînd cineva va găsi muzica potrivită pentru refrenul „Codruţa, la Podgorie!”, nici tata Lascu, nici ambasadorul SUA şi nici fustangiul rege al Suediei n-o vor mai scăpa pe Kovesi de penibil şi de ridicol!


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13931
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: știri de importanță națională

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 11 Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum