Alergarea după imbecilitate...

Pagina 7 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Dum Noi 05, 2017 8:06 am

baso a scris:
ENKI a scris:Au trecut 24 de ore de la acest interviu halucinant si baschetoza inca n-a zburat de la DNA. Daca nici in urmatoarele 24 de ore nu e data afara, atunci trebuie demis Ochiul Tudorel.  Cool

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]Pana acum, o singulara luare de pozitie, pe Luju.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Interviul se pupa perfect cu declaratiile ulterioare ale lui Iohannis.

Nu stiu ce a declarat Sasalaul, dar daca in seara asta ies sa #reziste mai mult de 1000 de cretini, care sa si reuseasca sa deturneze cumva modificarile la legile strambe ale Scoancsei, atunci poate fi pusa oficial o cruce mare peste acest no man's land mioritic. Propun data de 7 noiembrie, cu sobor mare. Laughing

In alta ordine de idei, inteleg ca s-a autoexilat si pe liberalul de stanga Constantin Gheorghe pe VK, macar pentru o luna, cat ii este inchis contul pe Faceblock. veselie

Stan Constantin
ieri la 15:58

Să văd dacă am înțeles eu bine, că sunt cam prost: deci taica Lazăr, tractoristul din fruntea Parchetului General, bagă în pizda mă-sii Parlamentul, refuzând o cerere legitimă, anume să dea un dosar de cercetare penală care era deja clasat, dar îl oferă judecătorului de la Curtea Constituțională Lidia Stanciu, pentru ca asta să probeze cu declarații din el ”nevinovăția” târfei din fruntea DNA? Și tipul mai este în funcție? Kovesi, căreia CCR i-a tras-o a treia oară, este încă în funcție? De ce? Că mârâie la noi Klemm? Bună tocmeală! Și dobitocii ies mâine în stradă, să protesteze împotriva Parlamentului, și pentru a susține adunătura asta de ticăloși, care se pișă cu boltă pe suveranitatea statului și pe drepturile și libertățile cetățenești? De ce mai există țara asta de proști?
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Vin Noi 10, 2017 8:02 am

N-am vrut sa dau crezare stirii, asa ca am cautat un clip si, intr-adevar, la minutul 8.36 se aude clar. laughStrigatura mi se pare absolut fireasca, dupa ce baschetoza, in imensa ei imbecilitate, s-a lasat filmata de reporterii Arte langa statuia lui Vlad Tepes. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Mar Noi 21, 2017 9:42 am

9/11, Afganistan, Irak, Siria. Spectacole grandioase regizate de serviciile secrete şi executate, cu mare artă, de armata americană. O reţetă de succes care se întinde pe două decenii de teroare, de fake news şi propagandă violentă. O reţea ocultă, coruptă până-n măduva oaselor care a deturnat omenirea într-unul dintre cele mai negre scenarii ale sale.

Toată nebunia începută cu proclamarea terorii şi a luptei împotriva sa ca prioritate mondială a fost un joc având un unic câştigător: complexul militaro-industrial american. Absolut tot ceea ce s-a întâmplat de la atentatele teroriste şi până acum au fost strict elemente ale unui plan de afaceri care a împins bani sănătoşi în buzunarele unor şmecheri. Dar totuşi, despre câţi bani să fie vorba?

Estimările sunt multiple, executivul SUA dând de înţeles prin comunicate vagi că ar fi vorbe de ceva care s-ar învârti în jurul a 1.5 tln. $. Teoretic n-ar fi mare lucru, însă, în spatele cifrei e o mare manipulare menită a ţine ascunse sub preş costurile reale ale excentricelor spectacole militare americane. În conformitate cu un studiu al Brown University, costurile campaniilor militare americane post 9/11 s-au ridicat la incredibila sumă de 5.6 tln. $. Dacă am pune în balanţă şi dobânzile aferente acestor sume s-ar ajunge la un total de aproape 8 tln. $.

Ca să înţelegem mai bine cum stau lucrurile, ar trebui să raportăm costul la datoria totală a SUA care în prezent se situează la 20 tln. $. Ne rezultă limpede că aproximativ 30% din această datorie este reprezentată de costurile diverselor războaie ale SUA. Este un cost imens. Bani care ies din buzunarele statului pentru a intra generos în cele ale şmecherilor din spatele complexului militaro-industrial. Ceea ce însă nu poate fi trecut cu vederea este faptul că datoria publică americană a depăşit 100% din PIB, un semnal de alarmă puternic, imposibil de ignorat. De la depăşirea a 100% din PIB(în mod real de pe la 70%!), orice ţară intră într-o spirală nefastă a dobânzilor care, de la an la an cresc accelerat, îngreunând jugul finanţelor publice.

Modelele istorice, între care se distinge cel mai pregnant cel al Germaniei Hitleriste, ne arată limpede că monstrul hrănit din bani publici, pe măsură ce creşte, îşi sporeşte geometric nevoile punând presiune pe factorul politic. Începerea războiului împotriva tuturor declanşat de către Hitler şi-a avut adevăratele origini în propriul complex militaro-industrial format la acea vreme din I. G. Farben, Krupp, Volkswagen, Porsche, etc. Dacă Hitler ar fi câştigat Războiul Mondial, probabil ar fi continuat cu plănuirea unei invazii pe Marte pentru a putea face faţă cererii propriului complex militaro-industrial.

Similar se petrec lucrurile şi cu SUA. Șoarecii hrăniţi generos de la buget s-au înmulţit, s-au îngrăşat şi-şi sporesc necesităţile în ritm geometric. Pretenţiile în creştere fac obligatorie inventarea unor duşmani, de multe ori chiar imaginari. Presupunând că lumea s-ar preda benevol SUA, tot ar trebui inventaţi duşmani şi necesităţi de înarmare.

Trump a încercat cu „duhul blândeţii” să mai ia din imensul jug care-i atârnă pe grumaz şi să mai externalizeze din costuri cât se poate. Mai o rachetă prin Arabia Saudită, mai câte-o escadrilă prin Qatar, mai un Patriot prin Polonia sau România. Numai că lucrurile nu sunt deloc roz. Obişnuit cu generoasele alocări bugetare, complexul militraro-industrial american a devenit obez, se mişcă greu şi face treburi de mântuială. S-a văzut limpede cu F35 sau la eşuatele lansări la apă ale noilor portavioane. Culmea e că cel mai limpede se vede asta în zona Golfului unde, după ce statele de-acolo au cumpărat „de bun simţ” de la stăpânul american, au început să înfrupte pe săturate de la fraţii ruşi care oferă alternative mai performante şi consistent mai ieftine.

În mod normal, lucrurile se vor acutiza. SUA nu-şi va reduce cheltuielile militare, iar cererile de cheltuieli suplimentare solicitate partenerilor vor rămâne fără răspuns. Astfel încât, costurile menţinerii răsfăţatului copil vor cădea tot în sarcina „tătucului” american care, pe măsură ce se va simţi mai strâmtorat va trebui să-şi găsească surse suplimentare sau să capoteze. Istoria ne arată însă că, înainte de fiecare prăbuşire a unui monstru cu picioare de lut, trebuie să asistăm la un grandios spectacol militar. Există însă o singură problemă: acest ultim spectacol, pentru prima şi ultima dată în istorie, ne poate fi fatal.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Mier Noi 29, 2017 4:11 pm

#Rezistentii or fi avand ADN modificat?! suspect

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Mier Noi 29, 2017 7:13 pm

Am dedus ca pornind de la articolul unei oarecare Ligia Pop( [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ) s-a dezlantuit Dan Pavel, care fusese cam tacut in ultima vreme. LaughingNu pot să nu mă enervez când intru pe internet. Cu riscul ca articolul să pară unul bădărănesc, trebuie să recunoaștem că fenomenul Raw Vegan este unul stârnit, întreținut și dominat de femei. Asta pentru că nu există o creatură mai dăunătoare pentru imaginea și sănătatea mentală a femeii, decât femeia - care invocă standarde estetice, vestimentare și de nutriție până în punctul în care generează depresii și false așteptări. În ciuda tuturor zvonurilor contrare, bărbații nu dau doi bani pe nutriție. Aici vorbim de bărbați, adică acea ființă preocupată de ”propagarea patriarhatului” cum spun feministele, adică preocupat să pună mâncare pe masă copiilor, să-și iubească femeia și să își îngrijească familia. Bărbații nu dau doi bani pe nutriție pentru că eu nu am văzut niciodată un bărbat care să-mi placă cum citește zece minute o etichetă scrisă cu font de doi pixeli doar ca să detecteze glutenul din bere și mici.

Bărbații nu dau doi bani pe propria sănătate pentru că deși murim în medie mult mai des și mai devreme decât femeile, nu s-a oprit nimeni din drumul spre berărie să facă un miting de awareness prin care să tragem semnale de alarmă. Nu plesnește nimeni ceafa de porc din mâna bărbatului și, când o face, acel cineva este tot femeia din viața lui sau câte o voluntară dispusă să-ți înjure fiecare dumicat ce reprezintă un suflețel de porcușor ucis mișelește, până te oprești din mâncat ca să n-o bați. Bărbații de lângă noi cad ca muștele și noi cei rămași la masă ne mutăm un scaun mai încolo și ne întrebăm dacă e ok să le bem berea că se trezește. Nu se încruntă nici un bărbat la prietenul lui când comandă un platou de colesterol, asta pentru că cel mai probabil s-au întâlnit fără neveste și vor mânca amândoi după pofta inimii, spre disperarea nevestei și a cardiologului. Bărbații nu dau doi bani pe viața bărbatului pentru că, deși cancerul mamar are o rată de supraviețuire de 83% și cancerul testicular are 29%, cercetarea cancerului mamar beneficiază de triplul finanțării.

Observ în jurul meu disperarea generată de nutriție și nu pot face altceva decât să mă declar înspăimântat. Putem cădea de acord că este recomandat să mâncăm sănătos și toată lumea ar trebui să bage în gură mai cu măsură, fie că vorbim de hrană sau altceva, dar nu pot să nu remarc cum au slăbit hainele în magazine cu mult înainte să slăbim noi. Măsurile M la vestimentația de damă de acum zece ani au devenit L peste noapte. Uneori sunt catalogate ca XL. Dacă acum zece ani aveai 60 de kilograme și erai voluptoasă, acum toate marțafoaiele astea de nu pleacă liftul cu ele îți spun că ești un pic cam durdulie. Le este teamă să nu mori prematur. Sigur n-o să te iubească nimeni cu kilogramele alea în plus. Am vrea să-ți recomandăm câte ceva și vom folosi o echipă de marketing de top care să traducă într-un limbaj prietenos pentru consumator că ”tu nu vezi, fă, cât ești de grasă, scroafa dreacu, cad suspensiile cu tine în taxiu!!!”. Plătești echipa de marketing ca să transforme asta în ”Arată-i iubitului tău o siluetă de invidiat... bla... bla...” .E tot o formă parșivă și mascată de ”shaming”.

Aici se termină marketingul și începe obsesia pentru sănătate în ciuda ei. Am citit recent un articol al unei femei, bineînțeles, în care printre beneficiile alimentației raw vegan bio erau trecute scăderea și dispariția menstruației. Menstruația era definită ca o chestie nocivă și inutilă. Am ajuns în acel punct în care însăși umanitatea ne pare străină și biologia umană devine dușman de dragul consumerismului și al imaginii de sine. Pentru orice om cât de cât lucid, menstruația este un fenomen pe cât de necesar, pe atât de natural. Faptul că îți întrerupi menstruația prin alimentația recomandată de maniaca respectivă nu este un beneficiu. Ceea ce faci urmând sfaturile ei este să ajungi într-un punct atât de sever al malnutriției în care organismul uman simte nevoia să se protejeze și întrerupe funcții mai puțin vitale. În afara situațiilor normale, menstruația este întreruptă ca metodă failsafe sau ca simptom în anumite situații extreme de genul: deshidratare severă, malnutriție și epuizare fizică. Organismul se protejează și nu mai consumă resursele aiurea. Să ajungi în punctul în care îți dai echilibrul biologic peste cap prin malnutriție și să îți pui viața în pericol de dragul imaginii este o nebunie în cea mai clară formă. Este de domeniu patologic. Nu e nici o diferență între bulimie, anorexie și această tulburare mentală. Singura diferență este că ăștia nu sunt identificați ca nebuni, ci salutați ca nutriționiști și fitness guru. Bineînțeles că dacă eram Dumnezeu eu făceam femeii un set de butoane pe care să aibă extraopțiuni, gen să-și aleagă când vrea să aibă menstruație, când vrea să fie fertilă, cât vrea să fie de slabă și cel puțin patru dimensiuni opționale la sâni, dar asta nu înseamnă că menstruația este o bătaie de cap ce poate fi ocolită prin alimentație bio. Când citesc articolul distinsei, îmi pare rău că nu are măcar extraopțiunea ”mod silențios”, unii oameni sunt mai buni când nu-i auzi pentru că nu pot influența niște copile naive.

În ciuda tuturor experților cu diplomă emisă la Facultatea de Blogging, Homo Sapiens este o ființă omnivoră a cărei dietă trebuie să conțină carne și grăsimi în mod echilibrat. Carnea și grăsimile ne-au scos din peșteră și ne-au ajutat să cucerim planeta. E adevărat că necesarul de carne a scăzut de când nu mai colindăm taigaua la vânătoare de iepuri și nu trebuie să mai înfruntăm înghețul sau pecenegii 24 de ore pe zi, dar asta nu înseamnă că este sănătos să mănânci numai verdeață și scorburile din copaci. Alimentația trebuie să fie echilibrată de dragul sănătății, nu ca să încapi în rochia cu patru numere mai mică în care nu încape nici designerul vestimentar care a croit-o. Mulți vegetarieni crudiști susțin că o fac de dragul animăluțelor. Asta în timp ce folosesc detergenți, suplimente, medicamente, produse cosmetice și tehnologie testată pe animale. Spun că nu au nevoie de proteinele și grăsimile din carne pentru că folosesc suplimente alimentare și multi-minerale. Da! E genial. Ați înlocuit mâncarea cu prafurile și pastilele. Ce poate fi mai bio de atât? E foarte important când vă îngroapă de tineri nici măcar să n-aveți ce putrezi în pământ. Nici măcar la pomana voastră nu pot să vin pentru că nu se fumează și nu se servește carne.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Noi 30, 2017 12:56 pm

In postarea originala apare si previzionarea articolului din link-ul catre Bild. Eu n-am reusit sa accesez sursa, primind doar niste recomandari de a dezactiva Adblocker. suspect
Paul Bașotă
Ieri la 13:38 ·

La Haus Bethanien din Berlin tocmai s-a deschis o expoziție intitulată "Märtyrermuseum" - "Muzeul martirilor". Sunt prezentate personalități istorice care și-au dat viața pentru convingerile lor. Cum ar fi Socrate, Sfânta Apollonia din Alexandria sau Martin Luther King.

Încheie seria de martiri Ismaël Omar Mustafaï, unul din ucigașii musulmani de la Bataclan! Ghidul audio explică cum a crezut musulmanul că se jertfește în lupta împotriva culturii occidentale!

Cei doi artiști danezi care au conceput expoziția nu sunt disponibili pentru declarații. Expoziția a rulat deja în Danemarca.

Incredibil!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Sam Dec 02, 2017 1:24 pm

laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Mier Dec 20, 2017 7:05 pm

România finanțează Academia Internațională Anticorupție din Viena, instituție acuzată de corupție


Din septembrie 2010, România este membru fondator al Academiei Internaționale Anticorupție din Viena (IACA). Țara noastră a trimis experți în Consiliul Guvernatorilor IACA (Daniel Morar: 2012-2015) și în Consiliul Academic (Cornel Călinescu: din 2013, cu un mandat de șase ani). Pe lângă experți, România mai oferă însă Academiei Anticorupție din Viena și suma de 10,000 euro pe an, contribuție voluntară, conform MAE. Numai că există o singură problemă: IACA e o spălătorie de bani, cu mare trecere la guverne autoritare, relevă o investigație comună a publicației anti-corupție Correctiv.org și a săptămânalului austriac News.

   Despre ”iniţiativa” Siemens şi ”integritatea” IACA

Acum 10 ani, gigantul german Siemens a trecut printr-un scandal de corupție, dupa ce a oferit mită de ordinul sutelor de milioane de euro guvernului grec pentru a obține diverse contracte cu dedicație pentru organizarea Jocurilor Olimpice din Atena.

După acel scandal, pentru a-și îmbunătăți imaginea, Siemens a ajuns la un acord cu Banca Mondială, numit ”Siemens Integrity Initiative”, prin care gigantul german oferă 100 milioane de dolari pe durata a 15 ani pentru ”finanțarea activităților anti-corupție”.

Unul din rezultatele acelei inițiative este Academia Internațională Anticorupție din Viena, fondată în 2011.

Problema pentru Siemens e că IACA funcționează într-un mod total opus scopurilor inițiativei sale de integritate. Aspecte majore privind sursele de finanțare ale IACA nu sunt publice și tot mai mulți membri ai Academiei sunt anchetați de procurorii austrieci.

Austria a renovat un palat de lângă Viena, la Laxemburg, pentru sediul IACA

Sediul IACA e într-un palat din Laxenburg, lângă Viena, localitate cunoscută  drept ”capitala de vară” a Imperiului Habsburgic. După o renovare de 11 milioane de euro a palatului, la Academie se țin cursuri și se oferă programe masterale pentru experți anti-corupție.

Cel mai bun mod de a combate corupția este prin transparență, dar IACA duce lipsă totală de transparență.

Academia a refuzat în repetate rânduri să publice rapoarte financiare. Astfel, nimeni nu poate verifica felul în care IACA cheltuie banii, câți bani are, sau dacă academia e audiată extern, situație atipică pentru o organizație anticorupție.

   Cine sunt clienţii IACA şi ce rol are România

Una din justificările cheie oferite de IACA pentru lipsa de transparență ține de obligațiile academiei față de clienții săi.

IACA susține că nu poate face anumite informații publice, deoarece membrii academiei trebuie să le vadă primii. Problema e că, acești membri nu au cerut niciodată astfel de informații.

IACA funcționează ca ONU: statele devin membre prin ratificarea Cartei academiei.

La ora actuală IACA are peste 70 de membri care, teoretic, acționează ca finanțatori.

Cu toate astea, după ce informațiile limitate de pe site-ul academiei au fost verificate, s-ar părea că doar 24 de state dau bani academiei.

Printre ele, conform MAE, este și România.

Pe lângă România, bani mai vin și de la Rusia sau Azerbaidjan, state cunoscute pentru regimuri politice corupte.

Ele par să contribuie la IACA tocmai ca să-și mai curețe reputația.

Totodată, sponsorii IACA pot să decidă cine face auditul financiar, un conflict de interese în sine. Culmea, din 3 auditori internaționali, unul este ales de Rusia!

   Conducerea IACA, o problemă de transparenţă

Motivul tuturor problemelor academiei ține de stilul managerial al liderului său, Martin Kreutner care conduce academia cu o mână forte.

Acest lucru a dus la diverse probleme: un număr mare de academicieni de renume au părăsit academia după doar câteva luni, procurorii austrieci anchetează IACA pentru eventuale fraude cu fonduri din imobiliare (banii primiți de IACA de la sponsorul austriac ar fi venit de la un fond de real estate deja anchetat penal pentru contracte suspecte cu MAI-ul austriac).

Siemens a cerut mai multă transparență din partea IACA, mai ales având în vedere că sumele primite de academie de la alte state sunt relativ mici, iar compania germană acționează ca sponsor principal.

Cât despre România, apartenența la această academie ridică noi semne de întrebare privind felul în care clasa politică românească înțelege lupta anticorupție.

Nu punem aici în discuţie suma contribuţiei ţării noastre, ci faptul că România fie nu știe să separe organizații suspecte de cele bune, fie nu vrea. Ori poate nu este lăsată!.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Aici e site-ul IACA, pe care inca n-am apucat sa ma uit: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Dum Dec 31, 2017 9:08 pm

Deceneu Vraciul
2 ore · Timișoara, Timiș County ·

ACTIVITATEA MEA DIN 2017
Anul acesta (2017),am descântat 2918 persoane,de diferite naționalități,etnii,confesiuni religioase,etc.Au fost cetățeni români,dar și cetățeni străini,chiar dacă mare parte din ei nu cunoșteau limba română.
Din acest total,718 cazuri nu mi-au transmis un feedback.
Din cele 2200 de cazuri,de la care am primit informatii in privinta situatiei lor , 2007 sunt foarte bine,restul de 193 neavand un rezultat pozitiv. Cei ce nu ati avut un rezultat pozitiv,va indemn sa nu renuntati,ori repetam descantecul, ori cautati alta persoana sau alt gen de terapie ,dar sa nu renuntati !
Am întâlnit cazuri de la cele mai simple,până la cele mai complicate.V-am spus mereu,descântec pentru orice tip de boală nu există(acolo unde nu a existat descântec special pentru acea problemă,am folosit două descântece,unul pentru boli generale și cel pentru fapt),nu mă dau însă înapoi de la nimic. Am descântat cazuri cum ar fi :
-frică,atacuri de panică,depresii;
-bube (psoriazis,vitiligo,etc);
-sterilitate(atât cazuri de bărbați,cât și femei cu o astfel de problemă);
-disfuncții sexuale,mare parte fiind bărbați;
-autism,sindrom down,epilepsie;
-diferite forme de cancer(514 cazuri);
-TBC,hepatite,,etc;
-7 cazuri de SIDA:
-18 cazuri de persoane cu anumite tulburări de personalitate,în popor cunoscute sub denumirea de "posedare".Cinci astfel de cazuri fiind destul de critice,care la momentul de față sunt foarte bine.
- alte cazuri pe care nu le mai enumăr.
Am vizitat și 7 locuințe(4 apartamente și 3 case).
Toate cazurile au fost descântate,ori întâlnindu-mă cu ele,ori telefonic,pe fotografie.Din totalul de 2918 cazuri ,m-am intalnit fata in fata cu 1418 persoane,restul de 1500 fiind descantati la distanta(telefonic,pe fotografie).
Am vizitat mai multe orașe,printre care:Lugoj,Arad,Buzău,Brăila,Galați,Botosani,București,Constanța,,Brașov,Sibiu,etc.
Am întâmpinat multe probleme în desfășurarea activității mele,dar ce ar fi viața fără ele?! :-)
Sunt fericit pentru fericirea voastră !
Deși am fost de multe ori tentat să părăsesc spațiul virtual,am decis să nu o fac totuși,asta din drag pentru cei care m-au cunoscut.Nu garantez însă că nu o voi face vreodată,garantez doar că nu voi renunța niciodată la ceea ce fac,atâta timp cât rezultatele pozitive din viața celor descântați ating un procent de 90% din totalitatea cazurilor.
Pentru anul viitor (2018),mi-am propus să mă ocup de cca 3000 de cazuri sau chiar sa depasesc aceasta cifra.
Pentru anul 2018 mai am insa si cateva proiecte ,pe care sper sa le duc la bun sfarsit. Toate implica eforturi financiare mai mari decat pot eu suporta.
Mă rog la Dumnezeu să-mi dea sănătate și putere,că restul vin de la sine.
Vă doresc tuturor multă sănătate,înțelepciune,belșug,fericire,pace și lumină în minte și în suflete !
Un an mai bun si succes in toate planurile !
P.S. O singura rugaminte am catre cei descantati de mine : daca in urma descantecului ati avut rezultate pozitive,recomandati-le si celor pe care-i stiti cu anumite afectiuni ,sa-si caute rezolvarea si pe aceasta cale. Cand medicina clasica da din umeri,de multe ori terapiile alternative fac miracole. Puteti sa-i adaugati in grupul "Descantece si leacuri strabune" ,eu urmand sa aprob cererea.
Cu drag , Deceneu Vraciul
Contact:
Email: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Telefon : +40763833291 ( cu viber și whattap)
Skype : vraciul123
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Ian 04, 2018 3:19 pm

Ai cu cefele groase ii puteau face cadou baschetozei cetatenia bulgara, dupa care puteau s-o importe si s-o incoroneze faraoanca, in loc sa-si franga tarisoara de dragul ei. laughIniţiativă inedită a unui politician bulgar, care propune alipirea nord-vestului ţării sale la România.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Potrivit Nova TV, Boris Kamenov a iniţiat o petiţie pentru declanşarea unui referendum privind alipirea regiunilor Vidin, Vraţa şi Montana din nord-vestul Bulgariei la România. Kamenov spune că oamenii ar scăpa astfel de corupţia din Bulgaria şi a început să strângă semnături.
„Nu vrem să fim parte a acestui sistem corupt”, spune Kamenov, evocând tradiţiile revoluţionare ale regiunii. „Aici am luptat întotdeauna pentru democraţia adevărată”.
Politicianul bulgar susţine că sistemul judiciar din România e incomparabil mai eficient decât cel din ţara sa iar lupta anti-corupţie nu e doar un slogan. Recent, preşedintele de la Sofia a respins o lege prin care ţara sa ar fi urmat să aibă o instituţie anti-corupţie, cu puteri chiar mai mari decât DNA de la noi.
Kamenov, care se compară cu Carles Puigdemont, mai spune că în cele 3 regiuni din nord-vestul ţării nu sunt locuri de muncă, în vreme ce în România, şomajul e redus.
Referendumul ar urma să declare independenţa celor trei regiuni bulgare, care apoi să ceară alipirea la România.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Ian 11, 2018 5:38 pm

Cat de imbecil sa fii sa-ti propui o cale de renastere a maretului neam, dar pe care s-o figurezi printr-un tor izbitor de asemanator cu un WC, iar grupul de miori doritori de salt cuantic sa para un rahat tricolor, degraba scoborator in gaura de vierme?! Shocked

Vasile Paun
9 ore · editat ·

RENAȘTEREA NEAMULUI - O cale posibilă

În multitudinea de opțiuni / scenarii de evoluție a acestui neam există și cea prin care putem face, în 3-6-9 ani, un salt cuantic, printr-o ”gaură de vierme”, într-un alt spațiu al conștinței naționale ...
Această opțiune pleacă de la, cel puțin, aceste trei premise:
• Un Proiect de Țară profund și sustenabil poate să apară DOAR de la un alt nivel de conștiință al celor care simt această chemare ... altfel spus, orice preocupare de a genera o viziune de țară TREBUIE prefațată de un REAL și fără precedent salt în frecvență al celor implicați (viziunea trebuie creată dintr-un spațiu și nivel energetic nou și nu din agoniseala trecutului) ...
• ”Transformarea” conștiinței neamului trebuie pusă înainte de transformarea României (văzută ca teritoriu, infrastructură și sisteme) ... doar saltul în conștiință al neamului poate genera o nouă Românie fizică (de ex. România Libertății Interioare, Armoniei Sociale și Bună-Stării Generale) ...
• Jocul colectiv care pregătește și facilitează ”saltul cuantic” se poate iniția de către un nucleu format doar din cei care înțeleg PUTEREA PERCEPȚIEI și o aplică în toate situațiile de viață ... altfel spus, această opțiune îi va atrage pe cei care deja știu că nu ne propunem să transformăm România ci să transformăm propria noastră percepție despre ea ...

Prin acest mesaj, îi invit la implicare (antrenament și apoi acțiuni juste) pe toți cei care acceptă că percepția este creație și știu deja că doar transformând percepțiile noastre putem să ”transformăm” realitatea colectivă în care trăim ca popor (holograma socială ) ...

Haideți să vedem cum putem să ne unim puterile, în pasiune, scop și potențial comun pentru a percepe ca UNUL holograma socială de armonie și bună-stare ..

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Folosind triada 3-6-9, securistul se cacaie sa transmita subliminal ca l-ar fi inteles pe Tesla, pe cand io am impresia ca doar incearca din rasputeri sa-si loveasca propriile oua. laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Dum Feb 11, 2018 8:53 am

Io astept cu interes ca grupul de femei queer si LGBT sa-si programeze o actiune in curtea unei biserici sau macar intr-o piata centrala a unui oras mare - resedinta de judet, dupa care sa trimita anonime revoltate la patriarh sau primar.  laughScrisoare Deschisă către Ministerul Culturii, conducerea Muzeului Țăranului Român și colaboratorii MȚRNoi, un grup de femei queer și LGBT, dorim să afirmăm public în mod hotărât că răspunsul Muzeului Țăranului Român față de agresiunea anti-LGBT petrecută pe 4 februarie în Cinema Muzeul Țăranului și urmată de suspendarea proiecției filmului 120 Bătăi pe minut este o bătaie de joc la adresa noastră. Comunicările oficiale ale conducerii MȚR arată o poziționare oportunistă și reflectă lipsa de asumare a complicității heteronormative și a istoriei de agresiuni repetate asupra comunității LGBT. Asistăm de asemenea la o deresponsabilizare instituțională, MȚR nepunând sub semnul întrebarii de ce acest spațiu este sigur (și inspiră atâta loialitate) pentru diverse grupuri naționalist-religioase, dar nu și pentru persoane queer.

Dorim să subliniem de la bun început că ceea ce s-a petrecut (din nou!) la MȚR  constituie un act de violență anti-LGBT al unor agresori, nu o „manifestare” a unor „protestatari” care au creat „un moment neplăcut”. Considerăm limbajul folosit de MȚR drept unul care contribuie la și legitimează invizibilizarea și stigmatizarea persoanelor queer și LGBT, care de altfel nu sunt nicăieri numite în comunicat! Considerăm extrem de importantă asumarea faptului că agresiunile heterosexiste și homoantagonismul constituie o experiență cotidiană dureroasă și violentă pentru noi ca femei queer, nu un moment „neplăcut”, ca atunci când plouă afară și ți-ai uitat umbrela acasă!

Protestăm vehement față de abordarea MȚR care tratează cele întâmplate drept o anexă la aniversarea de 28 de ani a muzeului – care constituie de altfel subiectul principal al comunicatului MȚR – o strategie de promovare a propriei imagini drept „instituție culturală de prim rang în contextul lumii muzeale românești și europene”. Refuzăm categoric să acceptăm invizibilizarea vieților noastre și în paralel instrumentalizarea experiențelor și vieților LGBT pentru construirea de către diferite instituții culturale și de către colaboratorii și finanțatorii acestora a unei imagini favorabile lor și promovate pentru consumul „culturii urbane”. Această “cultură urbană” și viață urbană pe care multe dintre noi o resimt ca pe o experiență între ciocan și nicovală, unde ai de alege între a tăcea sau a-ți lăsa experiența manipulată în schimbul unei minime și deseori iluzorii siguranțe.

Ne exprimăm profundul dezacord și completa respingere față de modul heteronormativ elitist și privilegiat în care MȚR (alături de alți actori culturali care au exprimat poziții similare în ultimele zile) dorește să se delimiteze de cele întâmplate: condamnându-le drept incompatibile cu „interogațiile intelectuale”, “cultura de calitate” și „decența” și invocând lipsa lor de „legalitate”, precum și încălcarea drepturilor persoanelor „plătitoare de bilet”.

În primul rând, refuzăm invocarea „intelectualității”, alături de „cultură” și „calitate”, drept paveze “respectabile” pentru de-solidarizare.  Subliniem că apartenența la „intelectualitate ” si invocarea „Culturii”(!) maschează deseori homoantagonismul și violența structurală față de comunitatea LGBT. Agresiunea petrecută la MȚR constituie un atac la adresa comunității LGBT și a libertății sexuale a femeilor. Nedreptatea fundamentală a celor petrecute nu constă în atacul la adresa calității culturale a filmului proiectat, iar a construi un astfel de discurs reflectă privilegiul social și heterosexismul lumii în care trăim. Persoanele LGBT au fost repetat supuse agresiunilor în București în ultimii ani iar atacurile la libertatea sexuală a femeilor din România au constituit și constituie o experiență istorică continuă. A privi agresiuni anti-queer drept un atac la adresa unei culturi de calitate este hilar și revoltător deopotrivă, mai ales venind din partea MȚR. Este vorba despre o instituție care a mai găzduit evenimente unde persoane LGBT au fost agresate și traumatizate, o instituție din conducerea căreia face parte de mulți ani Mihai Gheorghiu (membru al comitetului de inițiativă  al Coaliției pentru Familiei, comitet și inițiativă de schimbare a constituției care sunt de altfel în mod covârșitor proiectul unor intelectuali), o instituție  care profită, ca multe altele, de pe urma unei imagini „progresiste” în timp ce refuză în mod repetat orice responsabilitate pentru lipsa asigurării unui spațiu sigur pentru noi și se desolidarizează și ne invizibilizează la momentul oportun. Cu mândrie și ne-intelectual vorbind, noi categorisim atitudinea MȚR drept o nesimțire heterosexistă uriașă. Probabil mai intelectuală este delimitarea lașă a MȚR de înseși filmele proiectate care „nu reprezintă în mod necesar punctul de vedere al MNȚR”.

În al doilea rând, respingem categoric invocarea „decenței” și a „legalității” și remarcăm jenanta și enorma ironie a acestei invocări în context românesc și la proiecția unui film precum 120 BPM! România este o țară unde însăși existența noastră a fost considerată ilegală și unde sub protecția legalității și respectabilității intelectuale persoanele LGBT au îndurat și încă îndură nenumărate nedreptăți. Noi refuzăm să acceptăm distincția legal/ilegal drept un indiciu al dreptății. Filmul 120 BPM reflectă de altfel asupra istoriei ACT UP, un grup care și-a asumat cu mândrie indecența și ilegalitatea acțiunilor și poziționărilor sale în lupta pentru salvarea vieților persoanelor seropozitive, un grup datorită căruia azi există medicamente și politici necesare, un grup care afirmă demnitatea queer într-o lume heterosexistă și a cărui experiență ne arată că indecența salvează vieți!  Disprețuim „decența” și suntem mândre de a fi  „indecente” într-o țară care ne stigmatizează în permanență existența.

În al treilea rând ne exprimăm revolta față de poziționarea MȚR, pentru care agresiunea petrecută este o încălcare a unui abstract drept al plătitorilor de bilet, singura categorie de persoane cărora de fapt MȚR le cere scuze. Afirmăm faptul că demnitatea și drepturile noastre nu decurg din poziția noastră de (potențiale) consumatoare și așteptăm scuzele MȚR. Precizăm de asemenea că demnitatea noastră, istoria și experiențele noastre nu sunt de supus „dezbaterilor” așa cum MȚR ar fi dorit. Un alt aspect revoltător al poziției exprimate de MȚR este insistența și tupeul de a culpabiliza și problematiza însăși istoria și experiențele victimelor atacului prin afirmații cel puțin ambigue care deplâng lipsa unor discutii despre: “unde se termină arta și începe propaganda, de care filmul este acuzat”. Demnitatea, istoria și experiențele noastre trebuie afirmate fără echivoc și apărate cu solidaritate! Nu acceptam ca ele să fie supuse dezbaterilor și puse în discuție de către nimeni!

În concluzie, dacă MȚR dorește să evite „terenul minat al unor confruntări”,  solicităm ca acesta, alături de colaboratorii și finanțatorii săi (cei numiți chiar în comunicatul MȚR și nu numai), să se oprească din a-și mai construi imaginea și capitalul pe spinarea, experiențele, luptele și suferințele noastre, tratate drept un bun de consum oarecare și invizibilizate atunci când devin incomode. Cerem ca MȚR&co să își asume responsabilitatea față de cele întâmplate și să pună capăt unei complicități instituționale parșive și continue la violența instituțională și socială cu care noi ne luptăm.REVENDICĂRI:   Demiterea imediată și permanentă a lui Mihai Gheorghiu din poziția de Director general adjunct al Muzeului Țăranului Român.
   Prezentarea unor scuze explicite și clare față de persoanele queer și LGBT și condamnarea fără echivoc a unei agresiuni homoantagonice și sexiste.
   Poziționarea clară a tuturor colaboratorilor și finanțatorilor  numiți în comunicatul MȚR față de violențele anti-LGBT petrecute și față de comunicatele iresponsabile și heterosexiste ale MȚR. Cerem o luare de poziție clară din partea organizatorilor de festivaluri și activități culturale, mai ales cele cu tematica politică, activistă, din sfera drepturilor omului etc, desfășurate la MȚR.
   Recomandăm tuturor intelectualilor din conducerea MȚR, organizatorilor de evenimente culturale și directorilor de instituții partenere cu acesta, precum și tuturor aliaților autodeclarați ai comunității din care facem parte, vizionarea filmului 120 BPM, pe care îl considerăm o lecție esențială și dureroasă despre activism, indecență, empatie, solidaritate și complicitatea neutralității.Un grup de femei queer și LGBT
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
N-am citit decat pana pe la jumatate, fiind o ora prea matinala pentru a savura curbele si zig-zagurile viu colorate si migalos tesute in razboi.  Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Feb 22, 2018 6:58 pm


Berea și pistolul


În Statele Unite, pentru a putea să cumperi o sticlă de bere, trebuie să ai deja 21 de ani.

Tot în Statele Unite, pentru a putea să cumperi o armă AR-15, trebuie să ai doar 18 ani.

Și tot în Statele Unite poți fi trimis la război la 18 ani, înainte de-a avea dreptul să cumperi o bere.

*

Evident, condusul sub influența alcoolului face ravagii; dar nu numai printre cei sub 21 de ani.

Adevărat, bere poți să bei zilnic, dar la vânat oameni cu AR-15 e mai greu să ieși zi de zi. Totuși.

Neîndoios, la război nu ești trimis chiar în fiecare zi – cu sau fără să ai dreptul la o bere. Totuși.

*

Să poți cumpăra arme la o vârstă mai fragedă decât cea la care poți cumpăra o bere – o “capodoperă” legislativă!

Aici niciun legiuitor american nu se mai poate ascunde în spatele “voinței Părinților fondatori”.

Avem de-a face doar cu un amestec letal între ipocrizie de tip anglo-saxon și cinism al legiuitorilor.

*

Și-apoi, care e problema să întri într-un magazin de arme cu berea în mână și să cumperi un AR-15?

Toată lumea e mulțumită — vânzătorul de bere, vânzătorul de arme, cumpărătorul de bere și arme și, mai ales, legiuitorul.

Bravos națiune! Halal să-ți fie! Să trăiască Republica!

*

P.S. În Statele Unite poți vota la 18 ani. Dacă ai putea să votezi abia la 21, mulți ar alege să cumpere bere, decât să voteze. La bere ai de unde alege. La politicieni…[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 01, 2018 1:46 pm


Alexandru Petria
azi la 9:18

8:00 - Am făcut un om de zăpadă.
8:10 - O feministă a trecut și m-a întrebat de ce nu am făcut o femeie de zăpadă.
8:15 -Am făcut și o femeie de zăpadă.
8:17 - Doica vecinilor zice că pieptul femeii de zăpadă este prea voluptuos.
8:20 - Tânărul gay din apropiere a murmurat că ar fi putut fi doi oameni de zăpadă, în loc de o pereche.
8:25 - Veganii de la numărul 12 s-au plâns de nas. „Morcovii sunt pentru hrană, nu pentru decorarea figurilor de zăpadă."
8:28 - Sunt numit rasist, deoarece perechea de zăpadă este albă.
8:31 - Musulmanul de la colțul străzii dorește ca femeia de zăpadă să poarte un voal.
8:40 - Cineva cheamă poliția. Un echipaj vine pentru a vedea ce se întâmplă.
8:42 - Polițiștii îmi spun că coada măturii din mâna omului de zăpadă trebuie îndepărtată deoarece ar putea fi folosită ca armă albă.
8:47 - Lucrurile se înrăutățesc după ce mormăi: „Da, dacă e în fundul tău!”.
8:52 - Telefonul meu și mătura sunt apoi confiscate și sunt luat într-o mașină de poliție.
8:53 - Vecinii mei aplaudă.
9:00 - La știri sunt prezentat ca presupus terorist care crează probleme în timpul acestor condiții dificile de iarnă.
9:10 - Sunt intrerogat dacă am vreun complice.
9:29 - Un grup jihadist, mai puțin cunoscut, a susținut că a fost complotul lor...
(text primit pe mail)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  baso la data de Joi Mar 01, 2018 1:51 pm

laugh E de competenta DIICOT si nu a DNA

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 15844
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 01, 2018 3:24 pm

baso a scris:laugh E de competenta DIICOT si nu a DNA
Tocmai am gasit si pentru DNA un material. laugh

Ioan Sorin Usca
2 ore ·

Cu rimă și ritm

Aurel compuse un poem și, la fel ca toți poeții, simți nevoia să-și plictisească contemporanii cu el. Ne nimeri pe noi.

- E-o senzație faină când
Te servește peste rând
Și te simți mișto, deși
O să afle Kövessi...

- Asta-i poezie sau autodenunț? – îl întrerupse domnul plutonier-major Onici.
- Poem. Descriu o situație imaginară...
- Păi, tot situații imaginare descriu și procurorii DNA. Dacă prinzi un culoar bun, faci cinci anișori ca popa!...
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  ENKI la data de Dum Mar 18, 2018 9:46 am

In 2003, sunat fiind pentru intarzierea cu 2 zile a platii unei rate la banca (la singurul credit pe care am fost obligat sa il fac, altfel ramaneam fara caldura in iarna urmatoare), i-am spus suav tutei care ma deranjase ca ziua in care toate bancile vor da faliment nu este departe si ca eu abia o astept. Pe tuta a bufnit-o rasul, insistand ca trebuie sa ma prezint si sa achit acea rata de rahat. Rata chiar era un nimic, insa sediul cel mai apropiat al bancii la care facusem creditul (era banca ce lucra cu firma prietenului de la care cumparasem centrala de apartament) nu era in drumul meu zilnic, fiindu-mi necesara gasirea unei ferestre de timp in care sa ma deplasez lunar acolo. In sfarsit, dupa 15 ani de asteptare, se pare ca ziua in care toate bancile se vor inchide tocmai bate la usa. vesel

Gheorghe Piperea
35 minute ·

La inceputul sec XX, in timpul regimului colonial britanic, in India urbana crescuse foarte mult populatia de cobre, rezultand un mare risc pentru populatia umana. Guvernatorul de atunci al Indiei a instituit un sistem de recompense banesti pentru exterminarea cobrelor. O vreme, ideea a functionat. Numai ca bastinasii au inceput sa creasca serpi cobra, pentru a obtine mai multi bani din recompense de la naivii colonialisti. Rezultaul a fost ca, intr-un timp relativ scurt, numarul cobrelor s-a dublat fata de cel initial. Sistemul de recompense platite de stat nu numai ca nu a functionat, dar a adus consecinte negative mult mai mari. De atunci, acestei istorii i s-a spus Efectul Cobra.

In ultima vreme, sistemul bancar din Romania plateste profesori de economie, analisti, politicieni si ong-uri pentru a idealiza libertarianismul pietei si pentru a diaboliza “populistii” care vor un pic de ordine si de reglementare in domeniul aberantelor costuri ale creditarii in raport de dobanzile la depozitele bancare. De asemenea, la ordinul BNR, bancherii insista ca simplii particulari sa se educe financiar si sa isi asume consecintele semnarii unor contracte, chiar si cand acestea ar fi expresia unor practici inselatoare sau ar fi virusate de abuzul de putere economica a bancilor. Pentru a proba cat de fraieri sunt simpli particulari ca le cumpara produsele si serviciile, bancherii apeleaza la aceeasi asa-zisi experti economici care, in excesul lor de zel, ajuns sa teoretizese nu numai ca simpli particulari nu au nevoie de protectie legala si judiciara (in timp ce bancile, da), ci chiar ca o asemenea protectie este interzisa de “principiul” libertatii nelimitate a pietei. Oamenii simpli, dupa aceasta teorie, nu au decat sa se educe singuri si, in acest fel, vor fi auto-protejati. Pe aceasta linie de “gandire”, cand profesorii de economie si bancherii merg la medic sau farmacist ar trebui sa fie educat in medicina si farmacie, iar protectia fata de malpraxis sau fata de efectele adverse ale medicamentelor ar trebui sa fie interzisa, caci piata e libera.

Oamenii, atat de needucati financiar, au inceput sa inteleaga, insa, ca piata bancara nu este deloc concurentiala, ca in domeniul bancar, de fapt, nu exista piata. Exista cateva milioane de clienti bancari care trebuie sa accepte monopolul a 10-15 banci care atrag depozite, acorda credite si efectueaza plati dupa reguli stabilite cartelar si sub controlul BNR, care le asigura si castiguri de cazino, si “afaceri” sigure - imprumuturi acordate statului sau cu garantia statului (programul Prima casa), depozite cu dobanzi de 30 de ori mai mici decat dobanzile la depozite, obligativitatea operatiunilor banesti prin banci, salvarea de la faliment prin achizitii aranjate intre jucatorii de pe “piata” sau prin confiscarea depozitelor. Rezultatul - oamenii si firmele isi pierd masiv increderea in banci si evita sa ia credite (programul Prima casa, singurul care mai merge cat de cat, e pe cale de disparitie). Mai mult de 20 mld euro din depozite baltesc, nimeni nefiind interesat de ele.
In plus, oamenii chiar au inceput sa se educe financiar. Dar si juridic. Ce constata ei, pe zi ce trece? Ca bancile inseala, abuzeaza, se judeca mai inversunat decat orice alta entitate (au peste 300 de mii de dosare pe rolul instantelor), executa silit, fara noima si fara mila, si isi vand debitorii colectorilor de creante (rezultand alte 1,1 mil dosare, “dedicate” executarilor silite), isi izgonesc debitorii prin listarea in Biroul de credit, aruncandu-i in bratele camatarilor legalizati ca ifn-uri (peste un milion de astfel de debitori rejectati de banci sunt clienti ai ifn-urilor), practica dobanzi nelimitate, ca atat mai mari cu cat debitorul este mai sarac, fac lobby politic si tehnocrat agresiv, aranjeaza trenduri judiciare favorabile lor (seminariile de la Sinaia fiind deja un mit distrugator pentru orice credibilitate a luptei judiciare a bancilor contra consumatorilor) s.a.m.d. Toti acesti oameni evita bancile si isi sfatuiesc toti apropiatii sa evite bancile. Cand platformele blockchain vor fi adaptate depozitului de lichiditati, imprumutului de la egal la egal si platilor online fara intermediere bancara va fi nu inceputul sfarsitului pentru banci, ci chiar sfarsitul. Lumea e deja pregatita pentru o era fara banci.
Acesta este efectul Cobra pentru banci. Nu scapa niciuna.

Un exemplu bun de lipsa totala de intelepciune a recompenselor statale pentru o anumita activitate este Programul Prima casa. Desi a avut unele efecte bune la inceput, acestea au fost marginale. Continuarea dupa 2012 a acestui program a fost greseala facuta de guvernatorul Indiei in istoria efectului Cobra. Dezvoltatorii imobiliari au construit prost, ieftin, nesigur, vanzand case scumpe destinatarilor programului, oameni cu venituri reduse. Toate casele au redevenit inadmisibil de scumpe sub efectul presiunii acestui program, iar beneficiarii programului incep deja sa resimta triplarea robor (chestie care a rezultat din alinierea cartelara a celor 10 banci care dau cotatii robor, si nu din “legea” cererii si a ofertei). Vor fi multe falimente in domeniu, chiar de anul acesta. Intre timp, portofoliul de credite acordate de banci s-a concentrat in mod halucinant in doua “produse”: credite acordate statului si credite garantate de stat, ca pe vremea comunistilor; mai mult de 92% din totalul creditelor este reprezentat de aceste produse. Cand aceste doua cobre vor disparea natural, de unde vor mai scoate recompense bancile si dezvoltatorii? Vor astepta ale idei crete de la gubernatorul Manole?[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13504
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Alergarea după imbecilitate...

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 7 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum