Cum se formează caracterul la români ?

Pagina 6 din 25 Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 25  Urmatorul

In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Dum Feb 08, 2015 6:53 pm

Cică tembelismului telenovelelor i se poate opune doar tembelismul religios... raset

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Telenovele crează false aşteptări de la viaţă


De ce oare femeile sunt mai atrase de telenovele decât bărbaţii? Poate pentru că sunt mai sensibile, mai aplecate spre partea aceasta sufletească a oamenilor, mai dornice de afecţiune, mai atente la detalii, mai interesate de viaţa altora... Femeile stau mai mult timp acasă şi au mai mult timp să se uite la televizor. Bărbaţii sunt mereu în competiţie, vor să fie mereu primii în orice fac, sunt foarte interesaţi de putere, de succes, de afaceri, de bani si din acest motiv fotbalul si sportul le oferă acea sete de competiţie, alipându-şi sufletul imediat de o echipă sau de un boxeur.

N-aţi auzit niciodată spunându-se: „ce mi-aş dori să mă fac o musculiţă, să intru pe gaura cheii şi să văd ce face "cutărescu" şi ce zice despre mine.” ?! Există în fiecare din noi o dorinţă ascunsă de a afla secrete din vieţile altora, de a descoperi lucruri ascunse care să ne ajute să „citim” mai bine un om.

Oricine îşi doreşte într-un fel o escapadă din propriile limite. Ne-am dori să trăim vieţile altora, să realizăm ceva măreţ, ceva mai mult decât facem acum. Televiziunea oferă această scăpare în imaginar, fie că sunt telenovele, comedii, drame, etc. Oamenii tânjesc dupa ceva de care sa-şi lipească inima.

Un film de două ore la cinema te influenţează pe moment, ţi se învârt rotiţele în cap după ce-l vezi, dar influenţa lui scade uşor uşor pe măsură ce trece timpul. După câteva luni nu-ţi mai aduci aminte nici cum se numea personajul principal din film.

Cu telenovelele lucrurile stau altfel, filmul e împărţit pe seriale şi durează câteva săptămâni sau luni, ba uneori (ex. Tânăr şi neliniştit) durează zeci de câţiva ani. Asociindu-ţi persoana cu unul din personajele telenovelei vei fi mult mai influenţat de acţiunile lui, pe care le vezi câteva săptămâni la rând, decât dacă l-ai vedea două ore într-un lung metraj.

Toţi avem idealuri şi ne-am dori ca viaţa noastră să arate într-un anume fel. Realitatea crudă uneori stârneşte în noi dorinţa pentru o viaţă secundară, virtuală.

Sofia, fetiţa noastră de 3 ani, spune uneori prin casă jucându-se: „Pe mine mă cheamă Alexandra-Maria şi sunt cântăreaţă”. Nu ştiu de unde a auzit numele acesta, probabil de pe la desene animate. Copiii sunt sinceri şi nu-şi ascund gândurile, exprimându-le liber. Adulţii se comportă la fel doar că-şi ascund foarte viclean inteţiile. Câţi fotbalişti nu şi-ar dori să fie ca Messi? Câte femei nu şi-ar dori să fie ca Angelina Jolie sau ca Madonna? Câţi adolescenţi nu tânjesc după succesul lui Brad Pitt? Faptele noastre vădesc de multe ori comportamente copiate de la cei pe care-i apreciem ca modele.

Citeam pe un site următorul lucru:

„Părerile noastre despre lume sunt subiective şi pot fi influenţate de mai mulţi factori precum educaţia primită în familie sau informaţia acumulată în anii de şcoală. Însă, în secolul XXI, apare o nouă influenţă: serialele televizate.

Un studiu a relevat faptul că informaţiile eronate pe care le primim prin intermediul acestor programe se pot instala în creierul nostru şi ne pot face să le interpretăm ca reale. Şi mai grav este faptul că şi atunci când suntem sceptici în privinţa scenelor şi poveştilor din telenovele, acestea reuşesc, până la urmă, să ne facă să le interpretăm ca adevărate.

S-a dovedit în acest studiu că, atunci când primim o serie de informaţii de care ne îndoim că sunt adevărate, le asimilăm cu o anumită doză de scepticism dar, odată cu trecerea timpului, acest scepticism se atenuează, iar memoria noastră nu va mai fi capabilă să îşi reamintească în ce circumstanţe a primit acele informaţii.”

Haideţi să ne gândim împreună ce ar putea transimte negativ telenovelele:

   În primul rând toată lumea se cuplează cu toată lumea. Bărbaţii şi femeile se despart unii de alţii şi îşi fac alţi parteneri foarte uşor, încurajând în acest fel desfrânul şi relaţiile de iubire iresponsabile. Tot din acest motiv percepţia sănătoasă asupra familiei are mult de suferit.

   Nu există telenovele fără scene de dragoste, şi mare parte din ele sunt între persoane necăsătorite. Foarte interesant de observat că în telenovele doar personajele care joacă rol de părinţi, sau de persoane în vârstă sunt căsătorite, restul fiecare e liber să facă ce vrea. Din acest motiv se încurajează relaţiile intime înainte de căsătorie şi vagabondajul sexual în rândul tinerilor.

   Toţi actorii implicaţi într-o telenovelă sunt frumoşi, fardaţi, machiaţi, pudraţi, frezaţi, epilați, aranjaţi, cu haine la modă şi fără defecte corporale evidente. Din acest motiv cei care-i privesc își vor forma repede complexe despre cum arată.

   Majoritatea acţiuniunilor din telenovele se desfăşoară în zilele noastre, în case ultra moderne, foarte spaţioase, cu mobilier de lux şi aparatură electrocasnică de ultimul tip. La fel, acest aspect poate foarte uşor să dea naştere la complexe şi nemulţumiri în mintea oamenilor de rând care nu-şi permit ceea ce văd, dar care la un moment dat ar putea forţa nota în fel şi chip ca să dobândească ce au văzut la televizor.

   Mai toate persoanjele sunt bogate, sau ajung bogate. Mai toţi au automobile de lux şi lucrează în companii de succes. Acest lucru induce subtil ideea că nu poţi duce o viaţă fericită fără a avea mulţi bani.

   Ceea ce se întâmplă între personaje: certuri, trădări, adultere, bătăi, ură, hoţii, etc. devin exemple pentru cei care le privesc, şi vor fi influenţaţi de ele. Există şi reversul, unii pot fi influenţaţi pozitiv de gesturile de iertare şi împăcare dintre personaje. La fel şi datorită unor gesturi de tandreţe, sau a ascultării de părinţi, etc. Deznodământul unor telenovele poate înţelepţi pe unii

   Pe lângă toate acestea telenovelele sunt în general filme cu un scenariu predictibil şi simplist, iar actorii sunt începători sau oameni fără prea mult talent. Subiectul unei telenovele poate să ne lase impresia că problemele se pot rezolva doar într-un anume fel... aşa cum a crezut de cuviință regizorul. Ca să înţelegeţi mai bine ce spun, un regizor de telenovele nu va prezenta niciodată relaţia dintre oameni aşa de magistral precum o face Dostoievsky.

   Subiectele de discuţie ale personajelor sunt limitate la iubire, carieră şi bani, deci creează percepții limitate despre ceea ce este important în viața oamenilor. Îndeletnicirile lor la fel, mulţi fiind manageri, artişti, medici, avocaţi, patroni, etc. şi nicidecum tâmplari, vânzători în piaţă, ingineri, şomeri, pictori, scriitori, etc.

   Odată ce ne-am obișnuit cu vizionarea telenovelelor sporește reflexul de a ne transpune în pielea personajelor cu care ne identificăm cel mai ușor. Astfel, crește apetitul de a petrece timpul în imaginație, de a face scenarii cu propria viață, așadar de a visa, consumându-ne timpul în iluzii. Însă obișnuința de a petrece fără rost în imaginație, în visare, aduce cu sine și instabilitate emoțională. Pe fondul imaginației stimulate de telenovele, căpătăm așteptări preconcepute despre iubire, în viața de zi cu zi.

Telenovelele crează false aşteptări de la viaţă. Oamenii vor vrea să fie frumoşi, bogaţi, cu cariere de succes, cu multe relaţii de „iubire”, întreprinzători, liberi, etc. Oamenii vor vrea să se îmbogăţească rapid, să muncească puţin, să se distreze mult, să rezolve probleme imediat. Frustrările acumulate, văzânând și asimilând aceste filme, se vor revărsa în diferite feluri în comportamentul oamenilor în lumea reală.

Omul poate fi fericit oriunde şi în orice circumstanţe, totul depinzând doar de relaţia lui cu Dumnezeu și cu semenii. Cine se apropie de Dumnezeu prin rugăciune şi cere ajutorul Lui în tot ceea ce face, va fi mereu mulţumit. Nu casele, maşinile, şi frumuseţea ne fac fericiţi, ci harul lui Dumnezeu care ne uneşte pe noi oamenii.

Telenovelele nu ne vor oferi soluţii la probleme noastre ci creează o falsă imagine a relațiilor interpersonale. Noi trebuie să vedem viaţa aşa cum o prezintă Iisus Hristos în Sfânta Evanghelie şi Sfinţii Părinţi în scrierile lor, nu cum o prezintă regizorii de telenovele.

Setea multora din noi de a trăi o viaţă virtuală se poate uşor satisface rugându-ne tot timpul, şi trăind sufleteşte ceea ce niciodată nu vom putea simţi prin trup. Rugăciunea către Dumnezeu şi inima curaţită de păcat ne deschid o altă perspectivă asupra lumii... înţelegând totul cu alţi ochi. Realitatea sfinţilor este alta decât realitatea omului păcătos.

Cărţile duhovniceşti oferă o perspectivă cu totul diferită asupra lumii decât telenovelele. Scrierile sfinţilor ne ajută să gustăm din harul dumnezeiesc pe care ei l-au dobândit în timpul vieţii, şi harul ne linişteşte, ne dă speranţă.

E păcat să ne uităm la telenovele?

Răspunsul e simplu: Toate ne sunt îngăduite dar nu toate ne sunt de folos.

(Claudiu)

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Lun Feb 09, 2015 6:40 pm

Culeasa de pe feisbuci: "E si normal sa fie plin de curve intr-o tara in forma de peste." laugh
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Sam Feb 14, 2015 5:29 pm

De Sfantu' Valentin. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Feb 18, 2015 3:39 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Sam Feb 21, 2015 12:26 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Suge-o Ramona! (pamflet)

Nu sãriti pe noi si nu ne târâti la tribunal! Titlul nu ne apartine, este al unei cãrti devenitã celebrã (vezi: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Din capul locului, vã spun cã nu sunt un misogin si nici nu vreau sã aduc un afront Ramonelor. „Suge-o Ramona” e cea mai la modã carte, un best seller al momentului. Este romanul pentru care tinerii au lãsat Facebook-ul si cluburile, pentru a se adânci în lecturã. „Dã-o-n saorma mea de treabã”, spunea un tânãr, recunoscând cã e prima carte pe care a rãsfoit-o. Citind câteva pasaje „mi-a stat inima, cum a stat Tãtãrusanu la golul lui Schalke”. Ramona din carte e exact Ramona noastrã de la muzeu. O fatã modernã, cu tãrânã în chiloti, care pozeazã în fatã cool, cã de asta si-a luat motocicletã si geantã de la Louis Vuitton (i-a luat-o unu’ de la suti). FP, cum i se mai spune, a reusit, în câtiva ani, sã fie prototipul perfect al unei tinere, care a trecut de la lipit afise, direct în asternuturile unor oameni importanti, da’ impotenti. E omul de succes, care desi nu are buzele Biancãi Drãgusanu si nici sânii Alinei Plugaru, a penetrat cele mai intime cotloane ale unor personaje care au în mâini destinele Vasluiului. Oricât de gelos as fi, trebuie s-o felicit. Ni-i aratã pe mai marii zilei asa cum sunt: goi pe dinãuntru si îndrãgostiti de Ramona. Nu vrea sã caut mai multe asemãnãri cu personajul din carte. V-as plictisi, cartea e genialã, e o poveste de dragoste actualã, scrisã pentru pustii care viseazã la un threesome. Ramona noastrã e demult un personaj, poate mai scabros decât cel din carte, dar pentru nedreptãtile pe care le face de când are functie, pentru tinerii merituosi, care nu încap din cauza ei în joburile bine plãtite de la stat, pentru acei care vor sã facã politicã, dar refuzã, ca nu cumva sã fie asemuit acesteia îi transmit: Suge-o Ramona!

P.S. M-am rãzgândit! Am auzit cã cineva de la muzeu i-a spart buza si ar ustura-o!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  delta la data de Lun Feb 23, 2015 10:10 am

iote, ăsta a depășit politicienii noștri! laugh
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
asta este poza mea blondă, cu bucle
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
și totuși te uiți la roșcata mea? Ieși afară, javră ordinară!  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

http://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Lun Mar 02, 2015 5:16 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Sam Mar 07, 2015 7:38 pm

Un articol foarte tare.  laugh

Metode pentru Tampirea Populatiei (MTP)

V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 10 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.
Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri. Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”
MTP -1
În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

MTP – 2
În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Ghiţă Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

MTP – 3
În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

MTP – 4
În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)
MTP – 5
În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.
MTP 6 – Falsa mistificare
În fiecare zi pe toate canalele media oferă-i fraierului infomaţii care să conţină motivaţii pseudo-mistice sau consecinţe pseudo-mistice. Iată două exemple:
- primul este al tinerei studente la facultatea de poliţie care a găsit o pungă cu 100 de mii de euro şi l-a predat la poliţie. “Nu m-am gandit nicio clipa sa ma bucur de niste bani nemunciti “, a venit explicatia, iar asta ne determina sa credem ca tanara eroina a scolii din Baneasa o sa se bucure de noroc in dragoste si mai mult ca sigur in cariera. ” – fragment din Ştirile Pro TV. Gestul imbecil de admirabil al tinerei poliţiste a determinat pe redactorul televiziunii să emită ipoteza că aceasta va avea de acum încolo noroc cu lopata în tot ce va face. De fapt ea tocmai trecuse pe lângă un mare noroc, dar bizonului trebuie să îi oferi în cadrul ştirii o recompensă afectivă (chiar dacă e fără legătură cu situaţia) pentru a nu avea tentaţia( de altfel legitimă) să o considere fraieră pe săraca “eroină”. “Profitorii” din această situaţie sunt bineînţeles superiorii fetei. Ei dau, imediat, ample declaraţii prin care extrapolează gestul la nivelul întregii structuri poliţieneşti. Bizonul încărcat de optimism merge la piaţă şi ,… când colo, ce vede? Surprizăăă! Şmenarii care îi vând mobile furate şi legume la preţuri triple sunt înţeleşi cu poliţiştii. Se întoarce umilit în casă şi vede continuarea ştirii ” Banii au fost revendicaţi de un cunoscut valutist care ar fi abandonat punga când a început controlul.”
- al doilea exemplu este unul ultracunoscut. Geoană a pierdut alegerile din cauza atacului băsescian cu flacăra violet. Din această informaţie bizonul nu trebuie să înţeleagă faptul că propagatorii acestui mesaj sunt nişte imbecili, că atât Geoană – atacatul cât şi Băsescu – atacatorul, deşi creditaţi să conducă această ţară, cred în tâmpenii, ci că Flacăra Violetă EXISTĂ. Ăsta e cel mai categoric exemplu de motivaţie pseudo-mistică diseminată în mass media românească, dar nu este singurul. Alte exemple ar fi miile de subiecte (regăsite în special în tabloide şi la emisiunile TV “cu vedete”) prin care fraierului i se explică, de exemplu, că Monicăi a lui Columbeanu îi merge mai bine în dragoste pentru că a mers la vrăjitoare.Se omite intenţionat faptul că nu poate fi vorba de nicio dragoste între bătrânelul generos şi pitzi de Bacău. În acest fel, bizonului i se oferă false motivaţii pentru bunăstarea financiară, împlinirile sau neîmplinirile unora, pe care este educat să îi perceapă ca modele. Astfel fraierul trăieşte mizeria zilnică fără să mai simtă nevoia să protesteze.

MTP 7 – Expresiile “fundamentale”
În fiecare zi pe toate canalele media furnizează-i bizonului informaţii conexate cu noţiuni pe care acsta le consideră, sau este educat să le considere fundamentale, inatacabile, absolute. Aici avem o listă foarte lungă, dar câteva exemple relevante nu strică : “când doi se iubesc ei pot trece peste orice neînţelegeri” la Din Dragoste (deşi el i-a rupt ei falca şi a băgat-o în mă-sa), sărbătorile se petrec “alături de cei dragi” dar şi alături de falsele modele pe care le prezentăm în emisiuni şi în ziare.
Tot “de sărbători trebuie să fim mai buni” aşa că vedetele, politicienii, oamenii de afaceri “generoşi” au mers la camine de copii (după ce trec sărbătorile, căminul de copii este retrocedat unei firme care a descoperit că e proprietarul de drept, iar politicienii şi vedetele sunt, ah ce ghinion, plecaţi în vacanţă) , pentru că “protejarea mediului în care traim este o obligaţie” politicienii au plantat pomi alături de cetăţeni (dar gropile erau deja făcute de bizoni) şi aşa mai departe… Toate acestea au menirea de a fragmenta gândirea fraierului, tocmai când aceasta începe să înţeleagă că societatea în care trăieşte nu îi oferă deloc şanse egale de reuşită aşa cum fusese îndoctrinat prin zeci de MTP-uri.
MTP 8 – Cuvintele “cheie”
În fiecare zi pe toate canalele media inoculează în creierul fraierului cuvinte cheie (multe dintre ele sunt convins că le folosiţi frecvent) precum: rechini imobiliari, criza , corupti, îmbogaţitiţi, interese ascunse, moguli. Toate acestea şi încă multe altele, care apar, de obicei, la pachet în perioade preelectorale, au rolul bine definit de a separa clar (deşi realitatea nu se prezintă deloc ca fiind clară) binele(reprezentat întotdeauna de cel care le foloseşte) de rău (aia, ceilalţi). Pe termen lung, aceste denumiri au rolul, de fapt, de a deruta bizonul în încercarea lui de a localiza precis sursa neajunsurilor sale. După ce îi intră în vocabular fraierul crede că “Îmbogăţiţii corupţi sunt responsabili de criza, iar interesele ascunse rechinilor imobiliari sunt protejate de mogulii trusturilor de presă.”  Nimic mai adevărat şi totodată mai fals. Dar cu ce îl ajută pe fraier să ştie asta? Poate face el diferenţa la vot? Mă îndoiesc profund.

MPT 9 – Vocea poporului
În fiecare zi pe toate canalele media dă-i fraierului senzaţia că vocea lui este ascultată de restul şi în principal de cei care îl conduc. Invită-l să îşi dea cu părerea la telefonul, microfonul emisiunii, să semneze petiţii sau în ziare la rubricile dedicate. Fă-te că eşti interesat de ce spune apoi transmite asta celor care conduc asumându-ţi meritul colecţionarului, îndrumătorului. Aşteaptă reacţia şi redirecţioneaz-o către fraieri pentru ca aceştia să simtă falsa recompensă şi să participe şi data viitoare. După cum se poate vedea nu am vorbit nimic despre fapte, ci numai despre păreri care genereazăreacţii. Atât. Pe internet lucrurile nu stau chiar întocmai, deşi modul de comunicare este provenit din ce spuneam mai sus. Pe forumuri sau pe siteuri există avantajul comunicării şi între indivizii care îşi dau cu părerea, fapt ce generează dezbateri.

MTP 10 – Declaraţia faptă
În fiecare zi pe toate canalele media prezintă-i anumite declaraţii ale unor persoane publice ca fiind fapte. O simplă spusă a unui reprezentant al autorităţii trebuie ambalată în aşa fel încât, după ce bizonul, o ascultă să rămână cu impresia că ar fi imposibil ca acel lucru să nu se întample cum a zis vorbitorul. Indiferent când. Faptul că ştirile conţin mereu informaţii detaliate despre locul unde se va construi cutare lucru, suma exactă care se va folosi ajută, în majoritatea cazurilor, la crearea impresiei de seriozitate, chiar dacă planul pare din toate unghiurile o gargară ce va rămâne în veci pe hârtie. În acelaşi mod, dar inversat se pot îngropa proiecte viabile, doar pentru că sunt prezentate fraierului, încă de la faza de idee, ca fiind neviabile şi acesta le percepe ca pe nişte promisiuni neîndeplinite. Adaug aici şi alte două MTP-uri aşa cum le-am primit de la un cititor care se semnează eeugenus:
1- baga-i pe gat pe toate canalele emisiuni gen: “fata lu’ tata”, “schimb de mame”, test de fidelitate, scoate-ma din jungla”, etc – asta ca sa vada bizonu’ ca altii au probleme nu el, si ca ar trebui sa fie fericit de ruina in care traieste sau de ratele mai mari ca salariul 2 – repeta subliminal si obsesiv la urechea fiecarei categorii sociale sau profesionale ce bine o duc ceilalti fata de ei pana vor fi de acord ca ei sunt cei mai defavorizati si ca ceilalti nu merita cea ce au…
Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.
Succesuri! În urmă cu săptămână lansam pe acest blog o temă de discuţie şi totodată un soi de ghid de manipulare a cetăţeanului român. Fără sa am de niciun fel pretenţii ştiinţifice am descris, aşa cum m-am priceput, metodele prin care am observat că se manifestă acest fenomen în mass media românească. Deşi numărul de comentarii nu m-a copleşit, cei aproximativ 1000 de români care au citit acel articol m-au determinat să cred că nu suntem toţi nişte cretini care vrem să ştim ce geantă şi-a mai luat Bianca lui Bote şi să continui demersul şi astăzi cu nouă serie de Metode pentru Tampirea Populaţiei (MTP). Remarc cu o sinceră plăcere că postarea mea a plăcut şi senatorului Iulian Urban care mi-a promovat şi lăudat materialul pe site-ul său, deşi prin apartenenţa politică şi funcţia pe care o deţine este in acea parte a lumii care se foloseşte frecvent de aceste metode.
Sursa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Mar Mar 10, 2015 12:04 pm

Direcția de deplasare a "lucrului bine făcut" din Rromanelica... raset

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Mar Mar 10, 2015 12:53 pm

ENKI a scris:De Sfantu' Valentin. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

raset

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Mier Mar 11, 2015 8:35 pm

Dupa o zi extenuanta, ajungand pe pilot automat, mi s-a intamplat sa ma bucur de pilotul meu automat si sa fiu apreciata de un vecin pe care l-am salutat cu "Buna ziua" iar el mi-a dat replica  corectoare "Buna seara" pt. ca era deja intuneric.raset  Pilotul meu automat a gasit resurse sa-i explice rapid  ca , pe de o parte,ziua de azi se termina la ora 24 (adica miezul noptii) iar pe de alta parte, in timpul verii este lumina la ora la care l-am salutat , ca sa nu mai spunem despre diferentele majore de fus orar pe glob , astfel incat salutul de "buna ziua" contine o componenta relativa referitoare la acceptiunea obisnuita privitoare la distinctia dintre zi si noapte cand se enunta salutul  de "Buna ziua" raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 13, 2015 11:01 am

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Vin Mar 13, 2015 12:51 pm

Ce dracu' sa mai caute clasicii sau contemporanii normali la cap prin manualele scolare, cand avem puzderie de tute si tuti operati inestetic pe creiere de Fundatia Soros, prin spalare.  Mad

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

UPDATE. Asa arata tuta Adina Popescu.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Ultima editare efectuata de catre ENKI in Vin Mar 13, 2015 1:19 pm, editata de 1 ori (Motiv : update)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Vin Mar 13, 2015 7:47 pm

ENKI a scris:Ce dracu' sa mai caute clasicii sau contemporanii normali la cap prin manualele scolare, cand avem puzderie de tute si tuti operati inestetic pe creiere de Fundatia Soros, prin spalare.  Mad

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

UPDATE. Asa arata tuta Adina Popescu.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Din enuntul textului dat spre analiza unor copii (insa mai ales dascalilor), rezulta ideea principala ca gandacul de Colorado ii sugereaza omidei, ca sa devina atractiva, o operatie estetica.  Laughing Insa Gandacul omite, mai mult ca sigur intentionat, sa o informeze pe omida ca oricum , conform evolutiei firesti, se va transforma, in timp, in fluture delicat  si colorat, conform propriilor date ale omidei detinute in ADN . Omida viermicioasa,  „nemulţumită de înfăţişarea sa”, la momentul cand i se plange gandacului de Colorado,  nu are de unde sa stie in ce se va transforma , in evolutia ei fireasca. Foarte probabil ca gandacul sa stie , insa pt. ca  are vreun contract de promovare al operatiilor estetice realizate de diversi medici specializati in chirugie plastica, prefera sa comita o practica incorecta a comeciantilor in relatia cu consumatorii, susceptibila sa deformeze in mod esential comportamentul economic al unui anumit grup vulnerabil de consumatori, printr-o omisiune inselatoare ; omisiune care vizeaza nefurnizarea informatiei ca, si fara operatie estetica, omida se transforma in fluture... daca are rabdare.  Laughing Povestea se termina brusc, cand gandacul ii sugereaza omidei operatia estetica iar omida se arata entuziasmata de a interveni brutal in evolutia ei, printr-o interventie plastica cu riscuri, poate chiar de natura de a-i transforma dramatic evolutia fireasca.

Problema majora pt. nivelul de perceptie al unui copil de clasa a 2-a nu este ceea ce pricepe el la prima citire, ci felul in care dascalulul  reuseste sa le implementeze copiilor "traducerea" corecta a unui astfel de text astfel incat copii sa priceapa  ca este mai bine sa lase natura sa-si produca efectele, doar ajutand natura, tot in mod natural, decat sa o forteze artificial, prin interventii plastice ale  caror consecinte nu le pot banui la momentul savarsirii lor si care ar putea fi chiar si dezastruoase comparativ cu alternativa fireasca, evolutiv naturala.

Din perspectiva mea, plasandu-ma in pielea unui dascal bine-intentionat si iubitor de copii, o astfel de poveste  mi-ar stimula creativitatea de a realiza un dialog interactiv cu micutii. Dupa citirea povestii, le-as oferi, ca element ajutator, explicatia , pe intelesul lor,a  ciclului de viata interesant al fluturilor...de la omida, pupa(nimfa/crisalida) pana la fluturas colorat Laughing Si ca fiecare dintre copiii din clasa are aripi cu culori ascunse in interiorul lor ; la unii apar mai repede, la altii mai tarziu, existand , din pacate, si omidute care nu se transforma niciodata in fluturi colorati pt ca, din diferite motive, cel mai frecvent independente de vointa lor (depinzand si de mediul in care traiesc si de educatia care li se ofera ) sunt oprite in evolutia lor fireasca de a-si etala aripile si culorile naturale din ele. Nu cred ca ar exista prea multi copii care sa nu empatizeze cu situatia micutei omidute care are perspectiva genetica  de a deveni , in mod natural, un fluturas interesant, cu culori de nebanuit, imprevizibile, in aripioarele sale raset Pornind de  la text si de la aceasta informare suplimentara ajutatoare oferita, ar fi delicios de ascultat parerile copiilor cu privire la oportunitatea unei interventii artificiale, prin chirugie plastica, in evolutia omidei raset Intervenind, ca dascal, strategic, doar atunci cand unii , mai tupeisti, exagereaza cu glumele pe seama omidutei care se vrea fluturas bengos plin de muschi sau  cu taztze si buze siliconate raset Copiii adora astfel de discutii libere, fiind-le astfel si usor de carmit optiunile , din partea unui dascal bine-intentionat, in directia cea buna Laughing La varsta micutilor din clasa a doua, astfel de discutii antrenante au cele mai mari sanse  sa le ramana definitiv implementate in subconstient, prin morala povestii pe care un dascal dedicat le-o poate insufla subtil, ca fiind concluzia unanim acceptata de copiii din clasa, respectiv  concluzia unanim acceptata, fara constrangeri, in urma unor discutii cu pareri exprimate liber, chiar contradictorii, dascalul avand doar rolul de  arbitru moderator - corector, cu umorul si rabdarea de rigoare , adaptate unei astfel de provocari din partea copiilor lasati sa se exprime liber  Laughing Chiar as considera  un astfel de experiment interactiv  ca  un "schimb de experienta "extrem de  benefic pt. ambele parti , dascal vs copii, atenuand pana la disparitie conflictul dintre generatii Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Sam Mar 14, 2015 1:18 am

Ca fapt divers, niciodata , in calitatea mea de mama, n-am fost tributara ideii absurde de a-mi proteja copilul de mediul exterior, cu o obsesie bolnavicios-mamoasa. Am lasat-o sa linga de pe jos sau sa bage in gura pietre, bete si alte  minuni, sa se suie in copaci pana la inaltimi periculoase, de-mi ieseau ochii ca la melc din cap... de draci (ca-i suficient si un banal minut de nesupraveghere ori chiar s-o comita sub nasul meu)... fara insa a exagera cu astfel de "permisiuni" . De altfel jur ca mi-a fost mult mai usor cu ea decat daca as fi avut un copil care sa fie cum am fost eu raset De aia m-am si ferit sa-i povestesc amintiri din copilarie despre mine ca sa nu-i dau idei pt. a-mi face concurenta . Fiecare cu propriul sau spirit  inovator, fara copy-paste laugh  I-am povestit mai detaliat doar dupa ce si-a primit buletinul : Si s-a distrat ca, dintre noi doua, ea este exemplul de cumintenie de urmat pt. viitorii ei copii.: Iar eu am amenintzat-o ca anumite caracteristici genetice sar o generatie, fiind mostenite de la bunici la nepoti laugh Ca sa ma incante, mi-a promis ca daca va avea vreun copil care sa-mi semene ca apucaturi , mi-l va incredinta mie spre crestere si educare, ca sa nu ma plictisesc la bunicie , pt. ca ea n-are chef sa devina o mama shocata de improvizatiile micutului laugh

Poate ca si din acest motiv povestea omidei, aparent cam nashpa, o consider fabuloasa ca material de prelucrat cu niste micuti. Adica stii exact unde vrei sa-i aduci pe copii, insa le dai liberate in privinta traseului ales de ei ca sa ajunga singuri la scopul pe care l-ai prefigurat discret, cu buna-credinta raset Mi se pare o mare prostie  ca , intr-o epoca in care copiii sunt bombardati din toate partile de informatii, sa te isterizezi ca parinte  sau ca dascal de o povestioara din manual,aparent negativa in educatia institutionalizata. Pai, de aia esti adult, ca sa te adaptezi la astfel de mici provocari si sa le oferi  copiilor varianta de interpretare pozitiva si educativa . Sunt milioane  de alte chestii la care copiii au acces si pe care le inregistreaza , care-ti scapa controlului ca parinte ( desene animate, melodii, reclame TV, poze, discutii dintre adulti sau copiii, etc. etc) si la care trebuie sa fie ajutati sa dobandeasca anticorpi pt. a nu asimila partea negativa . Un lucru este cert: niciodata nu am speriat-o, ca sa o cumintesc, cu povesti cu bau-bau , strigoi, varcolaci sau alte creaturi imaginare dubioase. Mi s-a parut mizerabil sa fac apel la imaginatia curata  a unui copil pt. a-i introduce monstri. Ulterior,  cand a mai crescut, a fost  interesant apetitul ei pt. filme de groaza, interzise minorilor sub 12 ani  raset Ce sa zic, le urmarea cu sange rece si pe alea nerecomandate celor sub 18 ani, explicandu-mi ,in opinia ei , care erau trucurile si cam cum erau filmate scenele tari raset Mai faceam din cand in cand glume, trimitand-o la desene animate cand vedeam anuntul cu interzis sau nerecomandat minorilor...Evident ca-mi aprecia umorul: Ce gluma buna. De parca nu pot sa-l vad pe net daca eu vreau iar tu nu vrei sa-l vad laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Sam Mar 14, 2015 8:23 am

Splendida pledoaria, minunat mod de abordare a situatiei! Nu stiu daca esti dascal, banuiesc ca nu, dar meritai sa fii. bine
Dar... Cati invatatori vor indica aceasta cale, folosindu-si harul pentru a-i atrage pe copii de partea buna a fortei? Cati dintre copii vor fi suficient de atenti la explicatii, cati le vor asimila corect si cati vor percepe, aparent trecator, doar socul acestei grozavii: o omida gata sa se opereze de bunavoie, daca are suficienti bani, desigur? Si, foarte important, ce o contine programa scolara in dreptul acestei lectii? suspect
Sa-ti amintesc ca a bantuit p-aci o invatatoare/directoare portocalie care mima bunavointa mov, pentru ca anul trecut sa propuna in gura mare secesionismul?
Eu am pus instinctiv textul acelei tute sorosiste in legatura cu o tuta d-astalalta, dar si cu una ca Silvestar, care a fost profesoara o viata intreaga, nenorocind generatii la rand. Iar acum mi-am amintit brusc ca si Isteroidul lucreaza cu un grup de copii superinteligenti, fiindu-le antrenor de Go. agitat
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Sam Mar 14, 2015 12:20 pm

ENKI a scris:Sa-ti amintesc ca a bantuit p-aci o invatatoare/directoare portocalie care mima bunavointa mov, pentru ca anul trecut sa propuna in gura mare secesionismul?
Eu am pus instinctiv textul acelei tute sorosiste in legatura cu o tuta d-astalalta, dar si cu una ca Silvestar, care a fost profesoara o viata intreaga, nenorocind generatii la rand. Iar acum mi-am amintit brusc ca si Isteroidul lucreaza cu un grup de copii superinteligenti, fiindu-le antrenor de Go. agitat
Coincidența e că descreierații ăștia sunt și niște supozitoare băsiste depersonalizate... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Sam Mar 14, 2015 12:27 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Mar 15, 2015 12:42 am

ENKI a scris:Splendida pledoaria, minunat mod de abordare a situatiei! Nu stiu daca esti dascal, banuiesc ca nu, dar meritai sa fii. bine
Dar... Cati invatatori vor indica aceasta cale, folosindu-si harul pentru a-i atrage pe copii de partea buna a fortei? Cati dintre copii vor fi suficient de atenti la explicatii, cati le vor asimila corect si cati vor percepe, aparent trecator, doar socul acestei grozavii: o omida gata sa se opereze de bunavoie, daca are suficienti bani, desigur? Si, foarte important, ce o contine programa scolara in dreptul acestei lectii? suspect
Sa-ti amintesc ca a bantuit p-aci o invatatoare/directoare portocalie care mima bunavointa mov, pentru ca anul trecut sa propuna in gura mare secesionismul?
Eu am pus instinctiv textul acelei tute sorosiste in legatura cu o tuta d-astalalta, dar si cu una ca Silvestar, care a fost profesoara o viata intreaga, nenorocind generatii la rand. Iar acum mi-am amintit brusc ca si Isteroidul lucreaza cu un grup de copii superinteligenti, fiindu-le antrenor de Go. agitat

Nu sunt dascal si nu mi-am dorit vreodata, la modul serios, sa fiu Laughing Desi, candva, mi s-a facut oferta sa intru in invatamantul universitar la o particulara Laughing Sincera sa fiu, nu m-am vazut atunci in postura de predatoare la bibani ciumeti, desi acu' cred ca mi-am refuzat o experienta fun si interesanta, poate chiar o cariera de succes Laughing
Insa am fost si eu copil, am un copil si stiu care categorie de dascali le pot intra subtil copiilor in suflete, fara sa le forteze usa.Poate ca am doar un nivel de empatie mai ridicat prin raportare la acele persoane pe care le simt deschise , creative, mai putin ancorate in idei preconcepute.
In alta ordine de idei , a imbina convingerile politice cu meseria de dascal , indeosebi la copiii de gimnaziu, mi se pare a fi ceva destul de toxic. Adeseori am sesizat si eu, din ce-mi povestea fii-mea de la scoala, ca unii profi din clasele mai mici cam sareau calul la ore, facand comentarii sau propaganda neincadrabile in programa scolara si incompatibile cu calitatea lor de dascali  laugh Insa nu sunt genul de muma zmeoaica pt a face reclamatie la directiune pt. astfel de fapte Laughing Mi-a fost suficient sa stiu ca respectivii misionari isi consumau aiurea bateriile , pt. ca pe copii nu-i afecta nici in 3 litere  astfel de tentative de a le baga idei in cap care nu-i interesau absolut deloc. Cel mult se amuzau ca iar le-a tinut discurs nebunul sau nebuna si a uitat sa-i asculte sau sa le dea vreun test promis la ora anterioara. Ba mai mult, parsivii provocau ei astfel de discutii , stiind care dintre profi musca frecvent momeala si se ambaleaza in astfel de discursuri, uitand lejer care era scopul orei. raset Deci? raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Dum Mar 15, 2015 8:13 am

baso a scris:
ENKI a scris:Splendida pledoaria, minunat mod de abordare a situatiei! Nu stiu daca esti dascal, banuiesc ca nu, dar meritai sa fii. bine
Dar... Cati invatatori vor indica aceasta cale, folosindu-si harul pentru a-i atrage pe copii de partea buna a fortei? Cati dintre copii vor fi suficient de atenti la explicatii, cati le vor asimila corect si cati vor percepe, aparent trecator, doar socul acestei grozavii: o omida gata sa se opereze de bunavoie, daca are suficienti bani, desigur? Si, foarte important, ce o contine programa scolara in dreptul acestei lectii? suspect
Sa-ti amintesc ca a bantuit p-aci o invatatoare/directoare portocalie care mima bunavointa mov, pentru ca anul trecut sa propuna in gura mare secesionismul?
Eu am pus instinctiv textul acelei tute sorosiste in legatura cu o tuta d-astalalta, dar si cu una ca Silvestar, care a fost profesoara o viata intreaga, nenorocind generatii la rand. Iar acum mi-am amintit brusc ca si Isteroidul lucreaza cu un grup de copii superinteligenti, fiindu-le antrenor de Go. agitat

Nu sunt dascal si nu mi-am dorit vreodata, la modul serios, sa fiu Laughing Desi, candva, mi s-a facut oferta sa intru in invatamantul universitar la o particulara Laughing Sincera sa fiu, nu m-am vazut atunci in postura de predatoare la bibani ciumeti, desi acu' cred ca mi-am refuzat o experienta fun si interesanta, poate chiar o cariera de succes Laughing
Insa am fost si eu copil, am un copil si stiu care categorie de dascali le pot intra subtil copiilor in suflete, fara sa le forteze usa.Poate ca am doar un nivel de empatie mai ridicat prin raportare la acele persoane pe care le simt deschise , creative, mai putin ancorate in idei preconcepute.
In alta ordine de idei , a imbina convingerile politice cu meseria de dascal , indeosebi la copiii de gimnaziu, mi se pare a fi ceva destul de toxic. Adeseori am sesizat si eu, din ce-mi povestea fii-mea de la scoala, ca unii profi din clasele mai mici cam sareau calul la ore, facand comentarii sau propaganda neincadrabile in programa scolara si incompatibile cu calitatea lor de dascali  laugh Insa nu sunt genul de muma zmeoaica pt a face reclamatie la directiune pt. astfel de fapte Laughing Mi-a fost suficient sa stiu ca respectivii misionari isi consumau aiurea bateriile , pt. ca pe copii nu-i afecta nici in 3 litere  astfel de tentative de a le baga idei in cap care nu-i interesau absolut deloc. Cel mult se amuzau ca iar le-a tinut discurs nebunul sau nebuna si a uitat sa-i asculte sau sa le dea vreun test promis la ora anterioara. Ba mai mult, parsivii provocau ei astfel de discutii , stiind care dintre profi musca frecvent momeala si se ambaleaza in astfel de discursuri, uitand lejer care era scopul orei. raset Deci? raset

Aici am o nelamurire, poate tocmai pentru ca eu am fost in acea postura, de predator: ceea ce ai catalogat drept "bibani ciumeti" sunt, de fapt, pe cale de consecinta logica si institutionala, produsele modelate de dascalii in discutie, pentru ca am pornit de la un manual de clasa a doua. Deci?raset
Nu, tinerii pe care i-am cunoscut eu in relatia aceasta sunt doar putin de debusolati in ceea ce priveste reperele "traditionale", necesitand mici impulsuri pentru deschiderea ochilor si pierderea casului de la ciocuri. In rest, majoritatea sunt minunati, daca reusesti sa ii deschizi si sa comunici pe acele lungimi de unda la care vibreaza ei.
Nu ma intelege  gresit, nici eu n-as fi facut pe zmeul pe la vreo sedinta cu parintii (nu particip la asa ceva) sau pe internet, daca fetita mea, foarte curand in clasa a doua, ar fi venit acasa nedumerita de povestea cu omida. Dar nici nu pot sa ma fac a trece cu vederea faptul ca, alaturi de fetita mea si fiul meu cresc atatia alti copii, cu percepti diverse asupra realitatii, perceptii formatoare de viitoare caractere, strambe sau drepte. Iar daca ne amintim ca vietuim in Romania lucrului din ce in ce mai bine facut, unde zicala "copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri" este mai actuala decat oricand, ma cam indoiesc de viitorul luminos al odraslelor mele, in pofida verticalitatii pe care ma straduiesc sa le-o induc, prin puterea exemplului. Laughing
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Mar 15, 2015 10:40 am

ENKI a scris:
baso a scris:
ENKI a scris:Splendida pledoaria, minunat mod de abordare a situatiei! Nu stiu daca esti dascal, banuiesc ca nu, dar meritai sa fii. bine
Dar... Cati invatatori vor indica aceasta cale, folosindu-si harul pentru a-i atrage pe copii de partea buna a fortei? Cati dintre copii vor fi suficient de atenti la explicatii, cati le vor asimila corect si cati vor percepe, aparent trecator, doar socul acestei grozavii: o omida gata sa se opereze de bunavoie, daca are suficienti bani, desigur? Si, foarte important, ce o contine programa scolara in dreptul acestei lectii? suspect
Sa-ti amintesc ca a bantuit p-aci o invatatoare/directoare portocalie care mima bunavointa mov, pentru ca anul trecut sa propuna in gura mare secesionismul?
Eu am pus instinctiv textul acelei tute sorosiste in legatura cu o tuta d-astalalta, dar si cu una ca Silvestar, care a fost profesoara o viata intreaga, nenorocind generatii la rand. Iar acum mi-am amintit brusc ca si Isteroidul lucreaza cu un grup de copii superinteligenti, fiindu-le antrenor de Go. agitat

Nu sunt dascal si nu mi-am dorit vreodata, la modul serios, sa fiu Laughing Desi, candva, mi s-a facut oferta sa intru in invatamantul universitar la o particulara Laughing Sincera sa fiu, nu m-am vazut atunci in postura de predatoare la bibani ciumeti, desi acu' cred ca mi-am refuzat o experienta fun si interesanta, poate chiar o cariera de succes Laughing
Insa am fost si eu copil, am un copil si stiu care categorie de dascali le pot intra subtil copiilor in suflete, fara sa le forteze usa.Poate ca am doar un nivel de empatie mai ridicat prin raportare la acele persoane pe care le simt deschise , creative, mai putin ancorate in idei preconcepute.
In alta ordine de idei , a imbina convingerile politice cu meseria de dascal , indeosebi la copiii de gimnaziu, mi se pare a fi ceva destul de toxic. Adeseori am sesizat si eu, din ce-mi povestea fii-mea de la scoala, ca unii profi din clasele mai mici cam sareau calul la ore, facand comentarii sau propaganda neincadrabile in programa scolara si incompatibile cu calitatea lor de dascali  laugh Insa nu sunt genul de muma zmeoaica pt a face reclamatie la directiune pt. astfel de fapte Laughing Mi-a fost suficient sa stiu ca respectivii misionari isi consumau aiurea bateriile , pt. ca pe copii nu-i afecta nici in 3 litere  astfel de tentative de a le baga idei in cap care nu-i interesau absolut deloc. Cel mult se amuzau ca iar le-a tinut discurs nebunul sau nebuna si a uitat sa-i asculte sau sa le dea vreun test promis la ora anterioara. Ba mai mult, parsivii provocau ei astfel de discutii , stiind care dintre profi musca frecvent momeala si se ambaleaza in astfel de discursuri, uitand lejer care era scopul orei. raset Deci? raset

Aici am o nelamurire, poate tocmai pentru ca eu am fost in acea postura, de predator: ceea ce ai catalogat drept "bibani ciumeti" sunt, de fapt, pe cale de consecinta logica si institutionala, produsele modelate de dascalii in discutie, pentru ca am pornit de la un manual de clasa a doua. Deci?raset
Nu, tinerii pe care i-am cunoscut eu in relatia aceasta sunt doar putin de debusolati in ceea ce priveste reperele "traditionale", necesitand mici impulsuri pentru deschiderea ochilor si pierderea casului de la ciocuri. In rest, majoritatea sunt minunati, daca reusesti sa ii deschizi si sa comunici pe acele lungimi de unda la care vibreaza ei.
Nu ma intelege  gresit, nici eu n-as fi facut pe zmeul pe la vreo sedinta cu parintii (nu particip la asa ceva) sau pe internet, daca fetita mea, foarte curand in clasa a doua, ar fi venit acasa nedumerita de povestea cu omida. Dar nici nu pot sa ma fac a trece cu vederea faptul ca, alaturi de fetita mea si fiul meu cresc atatia alti copii, cu percepti diverse asupra realitatii, perceptii formatoare de viitoare caractere, strambe sau drepte. Iar daca ne amintim ca vietuim in Romania lucrului din ce in ce mai bine facut, unde zicala "copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri" este mai actuala decat oricand, ma cam indoiesc de viitorul luminos al odraslelor mele, in pofida verticalitatii pe care ma straduiesc sa le-o induc, prin puterea exemplului. Laughing
Nu ma intelege nici pe mine gresit. Cand mi s-a facut oferta de a fi predatoare la o institutie particulara de invatamant universitar, adica un fel de asistenta universitara (pe modelul asistentelor TV) eram o tinerica zvapaiata, purtatore de mini si, desi isteata, induceam lejer aparenta de neserioasa. raset Am constientizat faptul ca trebuie sa-mi schimb radical tinuta in fata bibanilor daca vreau sa le impun respect si o anumita forma de autoritate. Stiam ce categorii de personaje s-au aruncat p'acolo in scop de a obtine o diploma: tot felul de copii de smecheri plini de bani si tute care practicau prostitutia , dornici si dornice de o diploma care sa le dea valoare. Insa nu pot sa spun ca nu am cunoscut si studenti, chiar foarte dotati si interesati sa invete, care frecventau cursurile acelei facultati, dar care erau foarte putini prin raportare la marea masa de neaveniti. In mod sigur ca altfel as fi decis daca oferta ar fi venit din partea facultatii de stat pe care am absolvit-o, avand din start perspectiva de a avea in fata  o colectivitate majoritar interesata sa se prinda de ea ceva constructiv.Si in fata careia as fi avut tupeul sa nu renunt la tinuta de minijupista, aparent  zvapaiata... pt. a-mi castiga respectul si o anumita forma de autoritate. raset

Ca fapt divers: prin raportare la mediul inconjurator si la ideile preconcepute , eu m-am simtit aproape intodeauna, in momentele de decizii importante, pusa in situatia de a decide carei porniri firesti sa-i dau intaietate in anumite contexte oferite: aleia iclinate spre distractie si amuzament facil sau aleia intelectuale, de studiu aprofundat si argumentat din toate perspectivele :logic, moral si mai ales legal. Avand astel o caracteristica  duala de comportament si gandire, pt. ca nu mi-am refuzat niciodata distractia facila, divertismentul, am avut parte si de experiente nashpa, fiind catalogata si tratata frecvent ca facand parte din categoria facila, superficiala.Si astfel lovita in plin pe baza unor criterii de aparenta si a unor idei preconcepute. Unele astfel de reactii m-au durut, unele m-au amuzat iar  altele m-au lasat rece .In mod evident pt. mine, mult mai putini, si cu predilectie doar cei care ma cunosteau foarte bine in ambele ipostaze ale  caracterului  meu dualist, m-au acceptat si apreciat asa cum sunt, fiind adeseori suprinsi de modul in care, atunci cand ma apuca cheful sa trec pe varianta extrem de  serioasa si  de argumentata din toate perspectivele, ma lansam in cele mai de greu de combatut schimburi de idei, ambitionandu-ma sa  ofer solutia irefutabila fix din putzul gandirii, indiferent de autoritatea in domeniu a adversarului . laugh

Omeneste vorbind, nu este deloc usor sa apari in lumea asta, plina de prejudecati mostenite de la tot felul de tipicari frustrati si autoritari ai epocii lor, cu un astfel de comportament dual, aparent contradictoriu, insa in esenta lui perfect unitar si armonios, in masura in care se accepta ideea ca poate sa existe si asa ceva ,  fara a incalca legile firii sad atentionare cheers

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Dum Mar 15, 2015 2:45 pm

Apropo de Armando, trebuie sa marturisesc ca mi-a fost instinctiv antipatica , chiar fara sa fiu in masura a argumenta exact de ce. Laughing Cu toate acestea, am incercat sa fiu cat se poate de politicoasa cu ea, insa facandu-i cunoscut faptul ca mi-e antipatica din senin si ca n-avem nimic in comun, astfel incat sa nu exagereze cu teatralismele ieftine daca n-are chef sa ma apuce pofta de ea. Laughing
Sub nicio forma n-as fi facut vreodata parte din categoria celor cu care individa sa barfeasca gingas ,pe privat laugh Mi s-a parut o individa gretos de ipocrita,din aceeasi categorie cu Alexa, insa oarecum usor de tolerat comparativ cu monstruoseniile alea de Phula, Carcotas lalaeauaneagra, Blake ...

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 19, 2015 6:20 pm

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  baso la data de Vin Mar 20, 2015 10:25 am

Prima data cand am fost in Franta, preluand si indragind sportul national preferat al frantujilor, statul pe terasa din strada, din fata cafenelei si belit ochii la trecatori, am remarcat ca adolescentele, tinerele frantzuoaice, nu erau deloc adeptele stilului vestimentar de pitzipoanca de pe la noi. Dimpotriva, imbracate casual, aproape deloc fardate , in majoritatea lor cat mai naturale si miserupiste. Bine, mai erau si din alea cu frizuri ciudate si pline de belciuge si tatuaje. Se intampla insa frecvent sa apara si tipe care atrageau privirile, foarte dichisite, elegante si sofisticate, adeseori provocatoare in vestimentatie :fie decoltate, fie mulate. Si s-a intamplat sa comentez cu voce tare astfel de aparatii, fiind supusa si unui test de a le evalua, de la distanta,varsta. Astfel incat am precizat ca, desi din punct de vedere estetic, nu li se poate reprosa absolut nimic acelor exemplare care ieseau in evidenta,totusi ,unele par a fi maturizate inainte de vreme, ajungand sa arate la 20-25 de ani ca la 35 . Frantujii, cu mare expertiza in materie,  s-au distrat copios. Si mi-au explicat ca exemplarele respective ar putea fi chiar bunicute care arata la peste 50 ca la 35, unele putand fi usor confundate, mai ales de la distanta, cu alea de 20-25. laugh Normal ca am ratat testul, nefiind deloc obisnuita cu fenomenul . veselie

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Mier Mar 25, 2015 5:07 pm

Initial am crezut ca este o parodie, dar apoi am realizat dimensiunile dezastrului, zarind si un travestit prin spate, la un moment dat. agitat
O dovada in plus ca nu intamplator posturile tv se mai numesc si canale. Embarassed

avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  ENKI la data de Joi Mar 26, 2015 8:55 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Joi Mar 26, 2015 10:10 am

Un hartist într-un singur rinichi... și hăla ciordit... raset

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Vin Mar 27, 2015 10:04 am

avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Dracu' gol la data de Sam Mar 28, 2015 10:15 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  delta la data de Sam Mar 28, 2015 10:25 am

Dracu' gol a scris:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
nu-mi dau seama ce e "şaij"... Basketball

_________________
asta este poza mea blondă, cu bucle
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
și totuși te uiți la roșcata mea? Ieși afară, javră ordinară!  [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

http://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

Re: Cum se formează caracterul la români ?

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 6 din 25 Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 25  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum