SANCTUAR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

generaţii

5 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

generaţii Empty generaţii

Mesaj  delta Dum Mar 07, 2010 9:19 pm

Din când în când câte unu' se apucă să spamuiască blogosfera cu tânguieli legate de generaţia din care face parte.
Mai jos o copie a celor născuţi/fătaţi/avortaţi în anii '60 şi '70:

NOI
cei nascuti la inceputul anilor 60 si cei nascuti in anii 70, vedem acum cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Avem amintiri despre primii pasi pe luna, si despre razboaie sangeroase, si avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data.

Suntem ultima generatie care a jucat "De-a v-ati ascunselea" , "Castel", "Ratele si vanatorii", "Tara, tara , vrem ostasi", "De-a prinselea","Sticluta cu otrava", "Pac Pac", "Hotii si vardistii", ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa),
primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere.

Noi am fost ultimii "Soimi ai Patriei" si ultimii "Pioneri".

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza...Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose Place , Twin Peaks , Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa.Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii.
Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri "de la TEC " fara sa ne fie teama ca "au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa "pupam pe gura" pe cine "iubeam"..

Noi suntem cei care inca au mai "cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana
iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au "child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la
tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua.
Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de "first-timers" ... Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara , iar dusmanul este din interior si nu de afara... Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum.
Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea????
Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei!
Voi cei din generatiile 60 - 70 alaturati-va noua si trimiteti la toata lumea acest mesaj!


Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru ! Numai in acest caz, te rugam sa trimiti mai departe!


Doamne fereşte de mai rău, dar mai ales de mai proşti! lol!

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  Dracu' gol Dum Mar 07, 2010 9:37 pm

Ti-ai luat tzeapa! Yo am primit acelasi text, da' scria pă iel "generatia 80" si ierea nitzel mai lung, cu mai multe amanunte, care, probabil, nu se potriveau cu anii '60-'70... [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dracu' gol
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  Armand Mier Noi 10, 2010 8:30 pm

Mi-ar placea tare mult sa se organizeze un soi de concurs de inteligenta, maleabilitate, receptivitate, obiectivitate... si multe alte calitati necesare unui cetatean al unei societati evoluate, intre copii si maturi!
Sunt sigura cine va castiga!!!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Armand
Armand
IN MEMORIAM Armand
IN MEMORIAM Armand

Mesaje : 3581
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  delta Mier Noi 10, 2010 9:01 pm

Armand a scris:Mi-ar placea tare mult sa se organizeze un soi de concurs de inteligenta, maleabilitate, receptivitate, obiectivitate... si multe alte calitati necesare unui cetatean al unei societati evoluate, intre copii si maturi!
Sunt sigura cine va castiga!!!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Băse! veselie

delta
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)
asta e poza mea brunetă, fără bucle, fardată... (în semnătură este poza mea blondă, cu bucle)

Mesaje : 19807
Data de inscriere : 03/02/2010

https://neimportant.forumgratuit.ro

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Mar Mar 26, 2013 4:46 pm

Dupa gangnam style si harlem shake, am fost surprinsa ca fii-mea sa-mi arate clipul acesta , care a impresionat-o. Cu aceeasi foarte mare surpriza placuta am constatat ca a simtit nevoia sa fie unul dintre comentatorii de bine, pe acolo...



L-a gasit intamplator si l-a ascultat, fara sa fie un viral. Dupa ce am citit si comentariile , descoperindu-i nickul si felicitand-o pt. interventia neimpusa de cineva, mi-a spus doar atat : ca am ochi de vultur raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Mar Mar 26, 2013 5:53 pm

Ei, am fost putin curioasa de cel care a postat Laughing Simpatic baiatu', mutra de american Laughing



Si chiar m-a provocat videoclipul sa-i povestesc fetei ca tocmai am visat ca am mai nascut o bebelusha. Si ca era tare ciudat ; cu una mare, cu buletin + una atat de mica, oracaitoare raset A fost de-a dreptul extaziata de idee, chiar daca am incercat sa o conving ca ar fi prea mare distantza dintre ele si nu mai sunt deloc la varsta la care sa mai am dispozitie pt. 9 luni ,de inchiriat corpul, ca sa nasc usor o noua fiintza Laughing Iar ea mi-a spus ca n-ar avea absolut nimic impotriva sa adoptam un copil mic,abandonat de parintzii lui, daca eu nu ma simt in stare sa fabric unul nou Laughing Nu de alta, insa ar durea-o tare mult sa ma stie ramasa fara copil de crescut atunci cand ea ar fi la facultate raset Presupun ca s-a gandit la o continuitate fireasca , ca sa nu-mi ies din ritm, dintre copil si nepot sau nepotzica. Magaritza ; a simtit ca iubesc copiii veselie

Nu pot sa-i raspund nici NIMENIDIAT si nici da, da, da...numa' sa ma piaptan Laughing Cre' ca o sa ajungem ca si nashii ei de botez, sa ne luam un catzel , cand fetitza va fi mult prea domnisoara ca sa o mai avem copila in casa, conform orarului cu termene de respectat, impus Very Happy

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Sam Sept 30, 2017 9:04 am

Viziunea unui profet atipic despre generatii. Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Copiii tăi nu sunt copiii tăi. Ei sunt fiii şi fiicele vieţii care tânjesc după ea însăşi. Ei vin prin tine, dar nu de la tine, şi deşi ei sunt cu tine, totuşi ei nu-ţi aparţin. Poţi să le dai dragostea ta, dar nu şi gândurile tale, pentru că ei au propriile lor gânduri. Poţi să le adăposteşti trupurile, dar nu şi sufletele, pentru că sufletele lor locuiesc în casa viitorului, pe care tu n-o poţi vizita, nici măcar în visele tale. Te poţi lupta să fii ca ei, dar nu încerca să-i faci ca tine, pentru că viaţa nu zăboveşte în ziua de ieri. Tu eşti ca arcul din care copiii tăi pleacă ca nişte săgeţi vii. Arcaşul vede ţinta de pe calea către infinit, si-ţi dă şi ţie puterea să vezi cât de departe poţi ajunge. Se încordează cu tine, cu puterea Lui, aşa încât săgeţile să zboare iute şi departe. Lasă ca încordarea ta în mâinile arcaşului să fie spre bucurie, căci aşa cum îşi iubeşte săgeata care zboară, tot astfel El iubeşte arcul care este stabil.
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Mar Oct 03, 2017 4:19 pm

Nu stiu ce se mai "poarta" pe la nuntile miorilor (abia m-am lasat convins sa particip la a mea laugh), dar nu pot decat ma bucur ca un asemenea clip face furori pe feisbuc, urmand ca elemente din dansurile nigeriene sa fie rapid importate pe la noi. laugh




Cat despre gagici cu greutate, la capitolul asta stam deja foarte bine, multe tinere straduindu-se din rasputeri sa ocupe cat mai bine spatiile dintre sirurile de rafturi din supermarket-uri. laugh
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Mar Oct 03, 2017 4:44 pm

ENKI a scris:Nu stiu ce se mai "poarta" pe la nuntile miorilor (abia m-am lasat convins sa particip la a mea laugh), dar nu pot decat ma bucur ca un asemenea clip face furori pe feisbuc, urmand ca elemente din dansurile nigeriene sa fie rapid importate pe la noi. laugh


Inca n-au vazut manelistii clipul ca sa le updateze pe dansatoarele lor din buric  laugh

Mi-au spus candva niste francezi (nu stiu daca e adevarat, ca si din ce spun francezii trebuie sa imparti la 3 pt. a afla adevarul  Laughing ) ca negresele ar avea o musculatura a curului diferita de a caucaziencelor. Laughing Ceea ce se vede in primul rand la dans, fiind partea corpului cea mai agitata ...de la natura raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Mar Oct 03, 2017 7:06 pm

baso a scris:Inca n-au vazut manelistii clipul ca sa le updateze pe dansatoarele lor din buric  laugh

Io de la Academia de Ursarie m-am inspirat in cautare pe Youtube: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Acum, nu stiu cati manelisti adevarati viziteaza pagina, cert e ca cele mai misto chestii de gen acolo le gasesc. laugh
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Mar Oct 10, 2017 4:06 pm

Generația nouă. Ei vor schimba România. Ei nu mai acceptă „corupția”. Ei nu pot fi manipulați. Ei au studiat. Ei studiază. Ei nu sunt țărani. Ei nu sunt inapoiati cu gandire de Ev Mediu. Ei vor schimba România.
Realitatea? Realitatea este însă, dezamăgitoare. Cruntă. Nemiloasă. Mărturia unui manager de resurse umane, despre experiența intervievării unor tineri aplicanți pentru un loc de muncă în București

Mărturia a apărut pe siteul profesorului de economie, Bogdan Glavan:

„Deschid job. 200 aplicanți. Teoretic wow. Jobul are în titlu salariul. Decid sa îi invit pe toți.
Decid sa ii vad pe toți în ideea că poate unii au abilități speciale. Din 200 aplicanți 190 confirmă că vin. Clădire de birouri imensa. Le dau pe email și pe Whatsapp harta google maps și toate detaliile. Ajung 80 de persoane. Restul își închid telefoanele. Bun, zic eu, am mai triat din ei.
Din cei 80 câțiva au CV-uri bune. O fata cu doctorat la ASE, facultatea mea de suflet. Un băiat cu experiență prin HP.

Ea nu știa că TVA există. Credea că e doar o convenție ipotetică. El nu știa să folosească ca lumea un PC. Zic, băi, hai să îi vad pe toți.
Pleacă ăștia 2, vin următorii. Mă sună ea că nu știe să ajungă acasă fiindcă nu găsește o trecere de pietoni (I kid you not). Mă sună el să îi spun cu ce autobuz e cel mai ușor să se întoarcă la Victoriei, că sigur și noi plecăm acasă și știm.

Trecem peste. Ajunge la următorul lot. Zob. Niciunul nu vorbește ca lumea engleza. Unii au trecut în CV testul de limba Cambridge.
Trecem peste. Le dau o testare banala.
Testul se da cu laptopul in fata. Pot folosi absolut orice site, calculator, facebook etc. Durata testului este de 1 ora si jumatate.

Daca pretul unui produs cu TVA este de 111 lei, cat este pretul fara TVA?
Praf iar toți așa că mă enervez. Și le iau din manualul de matematica de clasa a 8-a o banalitate.
Un taran vinde mere in piata. Pretul unui mar este de 8 lei, si taranul are 89 de mere. Primele 10 le vinde fara reducere. Urmatoarele 40 cu o reducere de 10%. Iar la restul reduce pretul cu inca 20%. Care este pretul ultimului mar vandut? Cati bani a pierdut taranul din reducerile acordate.
Niciunul nu o face. Unii se apropie.
Și zic, bai, stai asa. Că sigur știu cu calculatoare. Le dau voie cu laptopul. Nimic.
Un tren merge de la Bucuresti la Pitesti cu viteza medie de 50 KM/H. Trenul opreste motorul la mijlocul drumului jumatate de ora. Apoi continua catre Pitesti. Cautand pe Google distanta dintre orase, si stiind ca trenul consuma 40L pe ora, cat consuma trenul?
Ce este mai important: sa tratez 100 clienti de nota 9 si unul de nota 2, sau 100 de clienti de nota 8.95? Argumentati
Daca o zi de cazare este definita ca intervalul de minim 1 minut si maxim 24 ore (de exemplu de astazi ora 12 pana maine ora 12 este o zi, iar pana la ora 12:01 avem 2 zile), cate zile avem din 28.07 in 13.08?

Probe practice

Pe birou aveti un plic a carui greutate este scrisa pe plic. Folosind Google & telefonul de pe birou, gasiti cel mai rapid mod ca acest plic sa ajunga in soseaua Floreasca numarul 32, in limita unui buget de 80 RON. Scrieti suma si durata aproximata de sosire a plicului la destinatar.

Am avut unul singur ce s-a prins ca il poate trimite cu taxiul!

In plic aveti bancnote din diferite tari. Identificati bancnota NON EU.
De fapt, toate din plic erau bancnote EU. Sa vezi ce simpatici sunt, că 90% zic ca e coroana ceheasca. Daca eram magar puneam leva in plic. Nu am pus.

Gasiti cel mai bun pret pentru o calatorie Bucuresti – Bangkok cu avionul si maxim 6 escale, in intervalul 10-20.11 (+/- 5 zile in ambele capete de interval), cazare maxim 7 nopti la un hotel de 3* si estimati costul vietii pe zi folosind Google si cateva produse uzuale (o sticla de cola, o pizza, samd). Produceti un buget total MINIM in care v-ati putea incadra.
Din 200 de inși nu îl face unul.
Și le dau un test de pe net. Măsoară viteza de tastare. Unii au Politehnica. Unii au ASE. Maxim 30 cuvinte pe minut – scor. Viteză de leșinat (orientativ, eu am 120).

Zic, bai, nu se poate. Poate au abilități sociale.
De la ei aflu că, de fapt, situația stă așa: 50% nu vor jobul însă vin pentru că iau bani de la părinți și îi obligă să aplice.
Mulți bani. Media e de 1200 RON. Gen părinți pensionari, copii la 32 ani. Părinții la țară, ăștia rămân cu apartamentul din București. 20% vin la interviu în cazul în care, Doamne ferește, nu prind Start Up Nation ca backup. Și îți zic pe față că dacă văd că le merge și se pricep, visul lor e să deschidă o firma concurentă.

Și uite așa mai rămân 30%.
Decid să trimit 5 să facă medicina muncii.
Căutam 3 persoane, dar am zis că iau crema după o luna-doua.
Pe 3 din cei 5 nu îi mai văd niciodată. Angajatorul trebuie sa le plătească legal medicina muncii. Le-am dat bani (120 Ron și ei au dispărut). Instant.

Rămân cu 2.
Din cei 2 unul zice că dacă au rămas doar 2 el nu mai vine, că se înțelegea bine cu o fată din grup și el de asta venea de fapt. Că poate avea șanse.

Aș avea să angajez o persoană. Cel care a venit.
Salariu net 2500 + bonusuri la poziția recrutată. Am un site și căutăm pe cineva să răspundă la mailuri.
8 ore pe zi de la 9-17. PlayStation în birou. Genul ăla de firma. Transport decontat.
Așa și… best ever, ăsta unic angajat, vine de mai departe. Și i-am zis, băi, îți dau un Logan de firmă, sa nu te mai chinui dimineața. Și îți dau și carburant. Stă în ceva complex rezidențial, nu e departe dar e aiurea de venit.
Și zice ăsta: decât cu Logan prefer cu RATB, că mă mai vede lumea și mă fac de râs.
End of story
Am martori Smile))”
***
Comentariul profesorului Glăvan: „Deci, ce părere aveți? Testul Pisa este mic copil. Chiar se dă la copii. Ăsta e mai tare fiindcă se dă la oameni mari, iar nivelul analfabetismului funcțional abia la vârsta de 20-25 de ani începe să fie reflectat corect și să doară.
Să bifăm obiectivele ciuce ale UE, cu nșpe la sută tineri cu studii superioare? Bifat!
Vreți să mergem la vot, fiindcă doar asta poate schimba România? Cum să nu…
Vreți să protestăm pentru… orice vreți voi? Imediat!
O creștere de salarii se impune. Fără nici cel mai mic dubiu, România are nevoie de o creștere de salarii!
Ah, să nu uit, prioritar în România este să cumpărăm avioane de luptă, în special din acelea scumpe și moderne la mâna a treia. Și, desigur, prioritar este să facem autostrăzi”.






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Mar Oct 10, 2017 4:26 pm

Mda. Asta inseamna sa ti se puna ochelari de cal ca sa nu poti iesi dincolo de limitele impuse de o educatie bazata strict pe sa respectam la virgula impunerea, prin out of the box, cu ajutorul imaginatiei laugh

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Joi Oct 19, 2017 2:12 pm

Nu stiu cati din generatia mea asculta genul asta de muzica, insa eu am colectionat in ultimii 10 ani cam tot ce a aparut in rapul romanesc, la inceput doar pentru a ma apropia si integra printre studentii ce mi-ar fi putut fi copii. Asa am crezut eu, prin 2008, ca studentii din zilele noastre se opun sistemului ascultand rap mai mult decat rock. Aveam sa ma insel, studentii mei ascultau in principal... manele.  laugh
Rappa este raperul cel mai apropiat sufletului meu.  bine  



Gândurile dintre pagini: Salut RAPPA! Mulțumesc că ai acceptat să-mi acorzi acest interviu! În primul rând, vreau să-ți spun că sunt un fan al muzicii tale, îți ascult piesele cu drag și te admir pentru faptul că ți-ai făcut un nume în zona underground prin forțe proprii, știu cât de greu e acest lucru mai ales în România.

RAPPA: Salut! Cu plăcere, îți mulțumesc și eu pentru apreciere! În legătură cu numele, nu știu cât l-am făcut. Mai degrabă l-am desfăcut! Între RAP și PA, întrucât percepției generale despre rap i-am spus demult adio. Ca sonoritate, iarăși, nu știu ce nivel decibelic atinge RAPPA pe cotele underground-ului românesc. Scopul meu nu e întrecerea dintre artiști ci trecerea către și dintre oameni. Nu cred că există o scală pentru că ești underground atunci când produsul tău artistic sau de o altă natură nu e cunoscut la nivel macro sau nu beneficiază de expunere largă, nu când te încăpățânezi tu să rămâi underground încercând să-ți maschezi și justifici insuccesul.
Referitor la cât e de dificil să-ți construiești și să-ți consolidezi un nume, e greu doar să accepți că nu e greu. Poți încerca într-un alt domeniu sau într-un alt loc, dacă eșuezi. „Prinț poți fi oriunde”, după cum spunea Dem Rădulescu. Consider că, dacă ești bun în ceea ce intreprinzi, lumea va afla de tine mai devreme sau mai târziu, chiar daca te va ignora… Iar ignoranța e dureroasă, personal, prefer să fiu înjurat decât ignorat. Pentru că nu pot răspunde cu înjurături la ignoranță, dar pot răspunde cu ignoranță la înjurături: certifică-mi existența lovindu-mă, faptul că nu sunt rănit e atestatul neființei tale.

Gândurile dintre pagini: Cine e omul RAPPA în viața de zi cu zi, ce ne poți spune despre tine?

RAPPA: Sunt un simplu element din mulțimea alcătuită din șapte miliarde de nimeni, un nimeni care-și recunoaște cu demnitate statutul în nimenire. Pardon, în omenire. Statut, care odată acceptat și însușit, m-a făcut inatacabil, dar și inajutabil. Îmi place să observ, să analizez și să concluzionez până-mi dispar convingerile, asta mă face să mă regenerez. A rămâne lipsit de certitudini înseamnă a renaște.

Gândurile dintre pagini: Ce te-a făcut să începi să cânți rap, ce te-a motivat și cine te-a îndrumat spre acest lucru?

RAPPA: Paradoxal, nu mi-a plăcut muzica rap de la prima ascultare. Nici de la a doua, deci n-a fost dragoste nici la prima, nici la a doua ascultare. Dar la a treia ascultare m-a fascinat. Lucru care nu se mai întâmplă astăzi, dar asta-i o altă discuție. Se întâmpla în 1998, până atunci nu ascultasem niciodată muzică modernă voit. Îmi amintesc că, la începutul anilor ’90, prietenii mei sau colegii de școală mă întrebau dacă ascult formația x sau dacă am ascultat piesa y… Trupe sau piese de care nici nu auzisem sau dacă auzisem, ori nu-mi stârniseră niciun interes, ori nu-mi spuneau nimic titlurile, eu abia așteptam să ies de la școală ca să prind emisiunea lui Iosif Sava care începea la 1 după-amiaza. Bine, nu era singurul motiv pentru care abia așteptam să plec de la școală. Așadar, primul gen de muzică modernă pe care l-am ascultat de bunăvoie a fost rap-ul. Ulterior l-am și adoptat, precum un fiu care ar fi putut adopta un părinte, precum un singuratic pentru care un prieten imaginar ar fi reprezentat unica formă de comunicare.
Revenind în 1998, odată ce pașisem pe un tărâm fără frontiere, practic, prin muzica rap, unde totul se desfășura, la nivelul meu cognitiv de atunci, în afara timpului și-a spațiului, ca-n basmele lui Petre Ispirescu, mi-am zis că pot da glas prin acest procedeu poeziilor pe care le scrisesem până în momentul respectiv și cărora nu le găsisem încă niciun rost. Astfel am început, timid…

Gândurile dintre pagini: Ai studiat vioara și chitara în copilărie la Școala de Arte. De ce nu ai mai continuat, care au fost motivele?

RAPPA: Am studiat vioara de la vârsta de șase ani, la Școala de Arte nr. 3, la clasa Silviu Turcoianu, timp de doi ani. Apoi am urmat cursuri de chitară încă doi ani la Clubul Copiilor, clasa Gabriela Sauciuc. Dar n-am ramas cu multe cunoștinte, îmi mai amintesc doar notele corzilor ambelor instrumente si trei, patru acorduri de chitară. Nu pentru că profesorii respectivi n-ar fi fost eficienți, dimpotrivă, erau excepționali, ambii. Dar, dacă nu mai practici, te concentrezi pe altceva și uiți. La fel ca-n viață, ne concentrăm pe viețile altora și uităm s-o trăim pe a noastră.
Am renunțat fiindcă mi-am dorit să fac fotbal, iar timpul nu-mi permitea să urmez alte activități, cel puțin zece ore pe zi eram ocupat cu școala și fotbalul.

Gândurile dintre pagini: Ai cochetat cu fotbalul o perioadă, ai fost legitimat ca fotbalist la Sportul Studențesc. Ce te-a făcut să renunți la cariera de fotbalist?

RAPPA: La Sportul Studențesc am ajuns când aveam 14 ani. Până atunci mai activasem la CSS1 și CSS SF Pantelimon. Pe la 15, 16 ani am renunțat la studiile școlare, întrucât nu mă regăseam sub nicio formă într-un sistem educațional axat pe dresaj, nu pe dezvoltare naturală, bazat pe „a memora” mascat cu „a învăța”, nu pe „a descoperi” și laureat cu diplome, nu cu scopuri. Mi-am asumat decizia, conștient că bagajul ei, compus din prejudecățile oamenilor, va deveni tot mai greu odată cu înaintarea mea în vârstă biologică și că doar de mine depinde ușurarea lui prin a renunța să mă mai cocoșez singur prin căratul voluntar al prejudecăților. Ca o paranteză, n-am fost niciodată tentat să-mi reiau studiile instituționale, visul meu n-a fost și nu e să devin un număr într-un grafic.
Revenind la fotbal, după ce le-am comunicat părinților mei hotărârea de-a abandona școala, expunându-le argumentele de mai sus, mi-au transmis, cu speranța c-o să revin asupra alegerii: „În regulă, dar va trebui să muncești, noi nu te ținem acasă! Dacă nu-ți place școala, o să mergi la muncă!”
Astfel m-am angajat, lucram noaptea, iar ziua mergeam la antrenament. Era din ce în ce mai dificil, ajungeam cu greu și la meciurile oficiale, întrucât lucram 7 nopți pe săptămână. Pe de altă parte, nu eram foarte solicitat la locul de muncă, responsabilitățile mele erau aproape nule, asta îmi permitea să gândesc, să analizez și să scriu. Nu-mi găseam sensul în mai nimic, astfel am decis să plec din țară, să las în urmă absolut totul și să mă caut cu speranța regăsirii pe alte meleaguri. Am așteptat până am devenit major din punct de vedere legal și, când am împlinit 18 ani, am zbughit-o fără să privesc în urmă. Aveau să urmeze alte peripeții…

Gândurile dintre pagini: Ai lansat un nou album anul acesta, care se numește „Secretul”, va urma să ai un turneu prin țară să-ți promovezi albumul? Vei lansa vreun videoclip la vreo piesă de pe album? Cum a fost primit albumul?

RAPPA: Nu, în urmă cu câțiva ani, am decis să nu mai concertez. Nu niciodată, ci pe o perioadă nedeterminată, așadar, pot reveni oricând asupra hotărârii, dar nu cred că foarte curând, întrucât cauzele pe baza cărora m-am autoplasat în afara scenei, la propriu, nu s-au bucurat de modificări în bine. Le mulțumesc celor care mă invită la evenimente de fiecare dată când mă solicită, le expun motivele refuzului și oamenii înțeleg.
Referitor la videoclip, nu, nicio piesă de pe „Secretul” nu va beneficia de videoclip. Unul din procedeele mele preferate în scris e cinematografia, adica formularea textuală a imaginilor, secvențelor și episoadelor pe care le văd/revăd cu mintea. Îmi place ca ascultătorul să-și dezvolte imaginativ propriul videoclip, vizualizând cuvinte, nu ascultând imagini. Așadar, ce rost are să faci videoclip unei piese care este deja videoclip?
Noul album a fost primit bine, numărul de vizualizări al pieselor care îl întregesc a ajuns la aproximativ cinci sute de mii și e în permanentă creștere, la patru luni de la apariția materialului. Desigur, numărul de ascultări nu reprezintă un criteriu solid care asigură justețea unui act artistic de calitate, dar pentru un artist independent care nu a investit niciodată nici măcar un leu în promovare și a lăsat totul să decurgă organic, realmente e o încântare și o implinire să-și demonstreze lui însuși faptul că se poate și altfel. E un album pe care am adoptat un alt tip de interpretare, din punct de vedere vocal, în raport cu albumele anterioare, motiv pentru care o parte din ascultători a fost nelămurită. Calmitatea vocii și lipsa agresivității din ton au fost doi factori esențiali în construcția acestui material, alături de consistența versului care a rămas nealterată, interpretarea vocală temperata a fost responsabilizată cu rolul de-a înlesni perceptibiliatatea ascultătorului. Adică mi-am dorit să fiu doar înțeles, nu neapărat și apreciat. Asta nu înseamnă că viitoarele proiecte RAPPA vor fi în aceeași notă, nu văd rostul în a lansa de fiecare dată același album, diferit doar cu titlul.

Gândurile dintre pagini: Care sunt artiștii tăi preferați de muzică rap din România și din străinătate?

RAPPA: Rap de afară ascult: franțuzesc, spaniol și american, în general, dar nu pot spune că am un preferat, îmi plac piesele care îți induc o stare, chiar dacă nu înțeleg întotdeauna cu subiect și predicat, din punct de vedere textual, ce vrea artistul respectiv să transmită. Rap românesc nu mai ascult decât foarte, foarte rar. Când se întâmplă, e o conjunctură legată uneori de nostalgie, alteori de curiozitate, sau pur și simplu merg într-un loc unde se ascultă. Empatia dintre noi s-a consumat treptat, pe măsură ce el devenea tot mai egotist (nu din cauza lui), în timp ce nivelul meu egocentric era deliberat în descreștere. Nu poți adopta o cultură prin dezrădacinarea ei din habitatul natural și reînrădăcinarea într-un pământ nefertil, care nu-i permite dezvoltarea, riști să pățești ca unii primari, care au adus palmieri în orașele pe care le păstoreau și s-au uscat în câteva luni. Pentru că mediul natural al palmierilor nu se potrivea cu cel adoptiv, e ca și cum ai încerca să plantezi porumb în Sahara. La fel se întâmplă și cu muzica rap, creează senzația că e limitată, (deși e fals, are potențial infinit), prin abordarea excesivă a subiectelor care țin de cultura hip-hop și a câtorva în plus, iar noi, românii, ca popor, nu avem tradiții legate de elementele culturii hip-hop. Oare de ce, deși muzica rap trăieste de un sfert de secol pe meleagurile noastre, publicul majoritar e în continuare compus din adolescenți? Pentru că, adolescentului, copilului, îi este gâdilat senzorul teribilismului, trăiește în perioada în care se regăsește într-o muzică așa-zis neconvențială, așa cum el însuși se autodefinește de fapt, revoluționar, ș.a.m.d… Numai că ascultătorul crește, iar artistul român de rap n-a învățat să crească odată cu ascultătorul, (deși știe să-l înjure că nu-i cumpără albumele și că nu-i vine la concerte), astfel, artistul stagneaza, se autoportretizează tânăr, frumos, liber și teribil, rămânând mental adolescentin, în timp ce copilul ascultător devine adult, își contruiește propriul sistem de valori și se reorientează. E vina artistului, nu a ascultătorului, când copilul iți fuge de acasă, tu, ca părinte, ești de vină. Lucrul ăsta nu se întâmplă la folk, spre exemplu, care e un stil provenit din folclorul american, pentru că artiștii români de muzică folk nu doar au adoptat muzica, ci au si adaptat-o la cultura proprie. Dovada e faptul că ascultătorii de folk au vârste cuprinse între sub un an și peste 100. Am divagat, de fapt, am răspuns printre rânduri…

Gândurile dintre pagini: Ce alte genuri de muzică mai asculți?

RAPPA: Folk, rock, lăutareasca veche (a nu se confunda cu maneaua), muzică ușoară românească de până în ’89, folclor românesc (a nu se confunda cu kitch-ul popular ordinar al zilelor noastre), muzică clasică, muzică din perioada interbelică.

Gândurile dintre pagini: Aș dori să te întreb care e ultima carte pe care ai citit-o și dacă citești în general?

RAPPA: Omul e o carte pe care o scrie cu mâna lui, prin fapte racordate la memorie. Apoi, poate decide dacă să se deschidă sau nu. Presupunând că alege cazul fericit, acela de-a se deschide, în etapa următoare va trebui să învețe cum să se citească. Dacă va omite file din ceea ce „a scris”, indiferent de cât de dureroase ar fi, își va pierde echilibrul și nu va înțelege scrierile altora, pentru că nu-și înțelege propriul scris. Eu lucrez la a nu pica în capcană, deocamdată învăț să mă citesc.

Gândurile dintre pagini: Care sunt planurile tale de viitor? Ce surprize ne pregatesti?

RAPPA: În această toamnă voi începe lucrul la un nou album RAPPA, posibil să se numească „Dexorcizare”, dar e la fel de posibil să mă răzgândesc în privința titlului. O dată concretă asupra apariției, nu avansez. În paralel, tot pe plan muzical, am pus bazele unui nou proiect care se află în desfășurare, un alterego personal pe care îl voi scoate la suprafață până la sfârșitul anului curent. Numele nu-l dezvălui deocamdată, întrucât vreau să-l construiesc sub forma unui concept șlefuit până la cel mai fin detaliu, care să fie adoptat de un public cât mai larg.

Gândurile dintre pagini: În încheiere, îți mulțumesc pentru faptul că ai acceptat să-mi acorzi acest interviu și aș dori să le transmiți câteva cuvinte celor care îți ascultă muzica și celor care îmi citesc blog-ul. Mult succes în continuare!

RAPPA: Îți mulțumesc și eu pentru invitație și urări! Le transmit tuturor că, în momentele de singurătate, să-si adreseze întrebări și să-și răspundă sincer, subliniez: SINCER! Sunt convins că fiecare individ deține potențialul de-a fi cât se poate de obiectiv în dialogul cu el însuși. Într-un proces introspectiv, tu, ca înculpat, reprezinți prezentul, trecutul iți este avocat, iar judecător este viitorul. În fond, ești doar tu și cu tine la masă, n-ai de cine sau de ce să fii rușinat. Apoi, dacă în urma propriei analize, fila vieții tale nu prezintă urme de pete, ștersături și mâzgăleli, ești liber să pătezi, să stergi și să mâzgălești foaia altuia.
Să auzim numai de bine! Dar să nu vedem doar binele…



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Oct 23, 2017 7:05 pm

O fotografie care face cat... logica + experienta de viata a generatiei zombizate TFL. laugh

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]



ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Mar Oct 24, 2017 5:15 pm

ENKI a scris:logica + experienta de viata a generatiei zombizate TFL. laugh
No, tocmai aflai ca exista o Generatie Z, alta decat TFL, de la care se presupune ca decreteii (in cadrul boom-ului demografic mondial al epocii lor) ar trebui sa primeasca pensie. laugh
Io zic ca sistemul "corect politic" global actual este terminat, iar alternativele nu par sa fie decat doua: cooperarea in loc de concurenta,cu un venit minim garantat pentru fiecare cetatean planetar sau... o dictatura globala de tip inchizitorial. La cati bani inghit serviciile secrete de oriunde, constatand si superficialitatea si slabul instinct de conservare ale generatiei Z, inclin sa cred ca elita globalista a mizat deja pe a doua. vesel





Generaţia Z: două miliarde de tineri "mutanţi", în simbioză cu universul digital

Peste două miliarde de tineri - grăbiţi, pragmatici, independenţi şi încăpăţânaţi - trăiesc într-o simbioză perfectă cu universul digital şi alcătuiesc "Generaţia Z", se afirmă într-un studiu realizat recent de sociologii americani şi europeni.

Viteză?- Da! Răbdare - Nu! Reţele de socializare? - Da! Cărţi - Nu! Ambiţie? - Da! Obedienţă - Nu! Jocuri video? - Da! Sport? - Nu! Acestea sunt caracteristicile principale ale "Generaţiei Z", grăbită, pragmatică, independentă şi încăpăţânată.

Aproximativ două miliarde de tineri născuţi după anul 1995 au crescut odată cu internetul şi sunt decişi să îşi construiască o viaţă în corelaţie cu acesta, departe de codurile şi aspiraţiile predecesorilor lor.

Sunt nişte "mutanţi", spun unii dintre oamenii de ştiinţă, fascinaţi de fuziunea aproape completă a acestor tineri cu universul digital.

Navighează pe mai multe ecrane, uneori simultan, şi sunt obişnuiţi cu "tot, imediat, peste tot". Li se pare normal să plătească foarte scump pentru a cumpăra cel mai recent model de telefon inteligent, dar li se pare la fel de natural să obţină gratuit, cu un simplu clic, un film sau un cântec.

Consideră depăşite codurile adulţilor, mai ales cele referitoare la gen, apreciază mărcile "rebele" şi se informează înainte de toate de pe reţelele de socializare, afirmă autorii unor studii realizate în Europa şi Statele Unite de mai multe companii majore, precum BNP şi Ford Motor, care încearcă să identifice mai bine profilul viitorilor clienţi.

Potrivit studiilor lor, aceşti tineri, cu vârste cuprinse între 13 şi 20 de ani, se consideră "lipsiţi de prejudecăţi" şi "inventivi", dar recunosc în acelaşi timp că sunt "nerăbdători" şi "încăpăţânaţi".

Ei adoptă tendinţe care se propagă prin intermediul internetului pe întreaga planetă, de la superproducţii americane precum "Hunger Games" şi "Divergent" până la stilul muzical K-pop coreean, trecând prin "twerk" - un dans lasciv care face furori pe internet.

Vocabularul lor este plin de acronime şi cuvinte împrumutate din limba engleză, precum "swag", noul termen pentru "cool".

Potrivit fr.news.yahoo.com, idolii lor sunt vedete de pe internet, precum comentatorul suedez de jocuri video PewDiePie, considerat cel mai mare star în acest domeniu de pe YouTube.

Prietenii lor de pe reţelele de socializare contează la fel de mult ca prietenii din viaţa reală şi sfârşesc adeseori prin a se întâlni între ei. Încă de la vârsta de 16 ani - uneori chiar mai devreme -, aceşti tineri frecventează site-urile de întâlniri.

Mai mult de jumătate dintre "tinerii Z" consideră că adevărata viaţă socială se petrece pe reţelele online, unde 84% dintre ei sunt înscrişi, potrivit unui studiu efectuat de agenţia americană de publicitate JWT. Pentru ei, chat-ul online este mai uşor decât conversaţiile din realitate.

Obişnuiţi cu ghidurile video ("tutoriale") pe YouTube, autodidacţi în tot ceea ce priveşte domeniul high-tech deoarece părinţii lor sunt complet depăşiţi, tinerii din generaţia Z au integrat "autoînvăţarea permanentă", cu atât mai mult cu cât au asistat deja la dispariţia mai multor tehnologii.

Începând cu vechile casetofoane şi magnetofoane, abandonate în debaraua cu vechituri a familiei, la fel ca aparatele de radio, CD-uri şi DVD-uri, deoarece în lumea lor totul se face online. Pe internet, ei au văzut deja absolut tot, de la violenţă şi până la pornografie.

Aceşti tineri petrec mai mult de trei ore pe zi în faţa ecranelor lor, potrivit cabinetului american Sparks and Honey, care consiliază firmele în legătură cu evoluţiile societăţii. "Tinerii Z" suferă de "FOMO" ("Fear of Missing Out"/ "Frica de a nu pierde ceva") şi detestă ideea de a nu fi conectaţi la internet.

Ei nu se mulţumesc doar cu vizualizarea de seriale şi filme online, ci vor şi să participe, să îşi creeze propriul canal pe YouTube sau propriul vlog (blog video), după modelul unor adolescenţi deveniţi celebri, precum tânărul umorist american "Fred" (Lucas Cruikshank), care a devenit cunoscut în spaţiul online încă de la vârsta de 13 ani.

Sunt înscrişi pe mai multe reţele de socializare, începând cu Facebook, în ciuda unei tendinţe de părăsire a acestei reţele în Statele Unite, şi continuând cu Instagram, pentru fotografii, Snapchat, pentru mesaje efemere, dar şi Twitter şi Tumblr.

O majoritate zdrobitoare navighează online privind în acelaşi timp la televizor şi consideră că tehnologia face ca totul să fie posibil. Însă durata lor de atenţie este scurtă, ei "scanează" în loc să citească, fapt ce determină uneori în timpul orelor de şcoală răspunsuri superficiale la întrebările profesorilor.

Specialiştii au determinat o "ruptură" pe piaţa muncii: între 50% şi 72% dintre "tinerii Z" vor să îşi creeze propriul start-up, potrivit mai multor sondaje. Cuvântul "companie" evocă noţiuni puternic negative: "complicat", "lipsit de milă", "junglă".

Pentru a reuşi în viaţă, ei cred mai întâi în "internet", înainte de diplome, şi vor să lucreze mai degrabă într-o organizaţie orizontală decât într-o ierarhie.

În această generaţie, care vrea să se realizeze şi să reuşească, 76% dintre tineri spun că le-ar plăcea să facă din această pasiune pentru sectorul digital viitoarea lor profesie.

Copii ai crizei economice, "tinerii Z" au criterii bine definite în ceea ce priveşte alegerile profesionale. În Franţa, la un salariu egal, 25% ar alege compania care oferă cel mai mare grad de distracţie, 22%, compania care este cel mai inovatoare şi 21%, compania cu cel mai ridicat nivel de etică.

Dorind să aibă un impact în lume, "tinerilor Z" le place ideea voluntariatului, practicat deja de un sfert dintre cei cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani din Statele Unite, potrivit unei analize realizate de cabinetul Sparks and Honey.

Majoritatea dintre ei spun că se simt "stresaţi" din cauza viitorului, pe care îl văd mai sumbru, mai ales în ceea ce priveşte mediul înconjurător şi economia.



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]





ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Joi Oct 26, 2017 4:53 pm

Oare de ce rusofilul catolic realizeaza tabloul social mioritic punand accentul doar pe prezent, ca si cum batranii parinti sau bunici ai celor din generatiile active n-ar mai conta?! Shocked
Hm, poate ca tocmai batranii, asa cum sunt ei, constituie factorul de echilibru, gestionand involuntar ultimele resurse de bun-simt ale gloatei ce pana in 2005 inca mai putea fi numita popor...


Problema României e o problemă de conflict între generații și nu cred că are cum să se rezolve.
Suntem prizonierii unui context atât de nefericit încât e greu să îți mai faci iluzii.

Încă la butoane este generația formată în comunism și care a intrat în pâine în anii 80, primii ani 90. Nu sunt comuniști, cum îi fac unii. Nu. Departe de ei titlul acesta.
Sunt o mare masă de oportuniști lași, de oameni pentru care pentru a îți manifesta demnitatea sau curajul e suficient să spui un banc și să îți flexezi mușchii la o bere, între prieteni (cu gândul fricos că unul dintre prieteni te-ar putea turna).
Ei sunt tipul funcționarului obedient dar ipocrit, omul care nu va lua niciodată inițiative și nu va avea curajul să facă nimic bun pentru că ....au o leafă și speranța că dacă lustruiesc bine un fund vor crește și ei mari și le vor lustrui alții fundul.

Urmează apoi generația mea, a celor care au ciupit ceva din comunism, prin copilărie, chiar adolescență sau prima tinerețe și care a intrat în pâine prin ultimii ani 90 și după 2000. Lor li se adaugă toți cei pentru care comunismul a fost o frustrare înainte de 1989.
Aceasta este generația pro- occidentală. Oamenii ăștia vor o ”țară ca afară”, cu orice preț și în orice condiții. ”Afară” ăla al lor este practic serialul Dallas plus lecturi din Hayek, Misses, Popper sau vulgarizatori.
Este generația cea mai agresiv anti-românească. Lor le pute România la propriu. Pur și simplu nu le place....dar le și place să nu le placă. Dovadă cei emigrați care nu încetează să țină prelegeri despre cât de împuțită e România și cum ar trebui ea să fie ”ca afară”.
Ce nu e ”ca afară” e ”comunism”. Ce e ”ca afară” e în schimb paradis, chiar dacă e vorba de cine știe de delir pervers sexual. Unii, mai conservatori, justifică delirurile lumii occidentale ca....accidente de drum (exact cum comuniștii francezi justificau crimele sovietice), alții le denunță ca fiind...comunism sau chiar mâna lui Putin. Căci Occidentul e bun, doar rușii sunt răi.

A treia mare generație este cea a celor care nu au prins comunismul și nici nu au fost atenți la criza identitară din anii 90.
Nu sunt o generație urâtă ci una frumoasă, impresionantă prin inimoșenia ei (pe care nu o vezi la ceilalți), prin pasiunea ei sinceră, prin cultul libertății pe care îl au.
Dar sunt o generație ....toantă. Se duc după orice fentă, oricât de prost a fost jucată. Pun botul la orice prostie, trăiesc sub presiunea lui ”a fi cool”, sunt înfricoșător de lipsiți de cultură, prizonieri ai unei educații distruse de reforme imbecile, școlarizați mai degrabă de MTV și internet, decât de sistemul de învățământ

În această Românie controlată de coabitarea conflictuală dintre aceste trei generații, apar, inevitabil, subcategorii sociale, care s-au eliberat mai mult sau mai puțin din chingile generațiilor lor. Suntem zeci, poate chiar sute de mii de oameni care nu mai ținem de genul acesta de paradigme.
Unii ne adulmecăm stingher pe rețelele de socializare și ajungem să ne împrietenim... Dar suntem, desigur, sufocați de realitatea care ne înconjoară.
Alții pur și simplu aleg să ducă singura viață fericită cu putință: e vorba de cei pe care Marx îi numea lumpen iar Orwell îi numea ”proli”. Noi îi numeam, când era moda manelelor, maneliști. Îi mai numeam cocălari...
Cam așa văd eu tabloul societății mele...






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Dum Noi 12, 2017 9:12 am

Recunosc ca pe mine ma dispera adolescentii care umbla mai toata iarna in adidasi, fara sosete vizibile peste glezne. agitat
Al meu e printre putinii din clasa lui dotat cu bocanci, de diferite grosimi si inaltimi. Laughing

La ora 9 era soare cu dinți, cam 7 grade. Ieșeau aburi din gură, afară. Eram în baie, când juniorul mă anunță că pleacă la repetiții, în treaba lui. Și pleacă. Arunc un ochi spre cuier, toate gecile lui sunt acolo. Sun și întreb: are doar tricou și o bluză pe el. Zice că îi e bine așa. Va transpira la sala de repetiții, va ieși la frig și... sper să n-o dea în răceală și horcăială, că nici nu vreau s-aud! Să-l trateze Iron Maiden, vorba doctorului Constantinescu, ăla cu endoscopia!
Înțeleg tinerețea și sângele cald dar... ce am observat?
Generația asta habar n-are să estimeze corect meteo. Adică, ce țoale-și iau pe ei, p-afară. Vă spun de ce: iau contact prea puțin cu mediul exterior, viața lor e in house, pe telefon sau computer. Eu îi numesc ”plante internautice de apartament”. Pe vremea mea se spunea altfel: crescuți cu sifon, pe balcon.
Și eu eram în călduri la 16 ani, dar zău că-mi legam un pulover de mijloc, ca să fie acolo, just in case, în luna lui novembre. Și aveam geci de piele groase, bine căptușite, chiar dacă purtam doar tricou pe dedesubt. Și bocanci greuceni, rezistenți, cu talpă mega-striată și ținte de rockeri. Și zău că-mi puneam și căciulă iarna, deși aveam pletele pân la cur, care m-ar fi protejat de frig.
Ăștia de azi sunt neo-flauăr pauăr, chiar dacă ascultă heavy metal. Iarna umblă ”în teneși, maică”, cum zicea bunica, God bless her!
Poate c-am îmbătrânit eu la minte, sunt un boșorog retrograd și reacționar. Sau poate că ei tre să se-nvețe minte.




[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Dum Dec 03, 2017 1:45 pm

Afonia tehnologică a noilor generații


Nu sunt primul care observă că oamenii tineri nu sunt foarte capabili să stăpânească tehnologia care a devenit deja mult prea sofisticată. Și am stat să mă gândesc de ce se întâmplă lucrurile astea.

Când eram în facultate temele de programare pe care le implementam erau destul de simpluțe. Niște structuri de date, unul din cele mai complexe programe era o clonă de Norton Commander pe care majoritatea colegilor au implementat-o cu câteva controale Windows care nu funcționau deloc așa cum funcționa Norton Commander. Majorității colegilor mei nici nu le păsa de cum funcționează Norton Commander, pentru ei problema numărul unu era să își termine temele ca să-și vadă mai departe de „studenție”, orice era aceea.

Când a fost rândul meu să țin laboratoarele și seminariile de Sisteme de Operare, am crezut că studenții sunt pregătiți pentru un pas mult mai îndrăzneț. Am propus trei teme: un scheduler, un alocator de memorie și un filesystem. A patra temă era pentru nota 7, o clonă de Total Commander (nu mai știau ei ce e Norton Commander, o interfață mai bătrână decât studenții mei) făcută în Windows, cu ce unelte învățau la altă materie. Ce mă interesa era corectitudinea manipulării fișierelor pe disc.

Rezultatele au fost dezamăgitoare. O echipă din două studente, nu foarte înzestrate, dar tenace, au reușit o implementare simplistă de filesystem, ca la curs, după ce am petrecut mai mult timp împreună vorbind despre implementare. Mi-a plăcut tenacitatea lor, dar am fost dezamăgit să văd că sunt singurele care chiar au înțeles de ce li se predă materia „Sisteme de operare”.

Restul au venit cu soluții copiate „de pe net” sau cu implementarea pe care au dus-o la mai multe materii (am fost trei materii la care au putut să treacă cu clona aia de Commander). Le-am dat 7 pe linie, cu excepția celor care chiar au făcut ceva deosebit, ceva în plus. Toată lumea a fost șocată. În primul rând pentru că nu am dat zece pe linie1), dar mai ales pentru că „temele date au fost grele”. Cu toate că am explicat condițiile încă de la început.

Era primul meu contact cu „tineretul de azi”. De-atunci, de fiecare dată când oamenii mai în vârstă ca mine îmi explicau de tinerii și tehnologia dădeam din cap și nu ziceam nimic, dar știam eu adevărul meu. Am urmărit ce se întâmplă de fapt cu tinerii, și am rămas mult mai sceptic în legătură cu simbioza între om și tehnologie. Cred că am atins un punct de maximum în materie de „cunoaștere a tehnologiei” și acum suntem în continuă descreștere. din punct de vedere al înțelegerii tehnologiei.

Nu mai pricepem ce se întâmplă în dispozitivele pe care le folosim. Suntem niște utilizatori relativ decenți ai tehnologiei, dar generațiile noi nu numai că nu pricep foarte bine de ce tehnologia e construită în felul în care e construită, ci și vor fi din ce în ce mai puțin capabili să o mânuiască. Vorbim de copii care dau click pe cuvânt pe o revistă și se așteaptă să le sară un popup cu explicații. Vorbim despre tineri care se blochează în fața unei uși automate. Vorbim de tineri cu telefonul mobil cu internet în mână care te întreabă cum să ajungă în punctul X, deși au cele mai moderne aplicații de hărți posibile.

O să spuneți că vai, dar îi văd toată ziua butonând! Dar sunt incapabili să mânuiască un sistem cu care au crescut – aplicațiile moderne au fix trei butoane pentru că nu sunt capabili să priceapă mai mult, le e imposibil să facă legături. De curând discutasem despre un job și după ce i-am trimis o adresă unde să scrie și să trimită un CV în limba engleză, am fost întrebat, honest to God, „care CV”. Vorbim de niște deducții logice pe care oameni tineri cu facultate terminată sunt incapabili să le facă.

Și e ciudat să vezi oameni care teoretic sunt la vârful lor de formă intelectuală și fizică (atunci când termină facultatea) incapabili să pună cap la cap niște idei simple, să rezolve probleme simple. În IT ne lăudăm că educăm studenții, dar realitatea e mai complicată: generațiile noi au nevoie de educație constantă pentru că nu pricep foarte repede, uită la fel de repede, sunt incapabili să urmărească niște scopuri pe o perioadă de timp mai lungă (de-asta avem ședințe zilnice de „refocusare”) și sunt incapabili să ia decizii pe termen lung. De strategie nici nu mai e vorba – și pentru cei mai mulți un abecedar ar fi o lectură inspirațională2). De-asta o să vedeți că majoritatea cărților recomandate de tinerii mileniali sunt inspiraționale, genul ăla de cărți care noi știm că sunt pline de minciuni și clișee, dar pentru ei sunt adevărate ghiduri de trai.

În ceea ce privește tehnologia, însă, motivul pentru care sunt incapabili să o folosească e că deja lucrurile sunt la un nivel mult prea înalt. Ce s-ar întâmpla dacă în clasa I-a în loc de cifre s-ar învăța prima oară algebra superioară? Aia cu grupuri, inele, e o algebră foarte simpluță, dar care are foarte multă utilitate pentru zona matematicilor superioare, și din zona asta ajunge să fie definită mulțimea numerelor naturale, întregi, reale, complexe și altele. Desigur, am spune cu toții că copiii sunt atât de inteligenți încât ei stăpânesc matematică superioară, realitatea fiind că sunt incapabili să numere restul corect de la magazin.

Motivul e, așadar, mai complicat decât pare, oamenii nu sunt idioți. Nivelul la care lucrează uneltele pe care le folosesc ei, însă, e mult prea sofisticat și nu mai are legătură cu lumea lor reală – construiește un univers virtual în care sistemul de valori și priorități e altul. Lumea lor nu mai are un sens, nu mai are o logică, pentru ei câștigă întotdeauna cel care „rupe regulile”, de-asta au ca idoli niște oameni de o moralitate îndoielnică. Oamenii ăștia nu sunt capabili să mânuiască uneltele respective pentru că uneltele respective sunt construite să le strice modul de lucru. Break their experience and keep them captive. Fiecare vrea ca tehnologia să se simtă într-un anume fel, în care au lucrat până atunci. Sunt oameni incapabili să folosească alte produse decât cele de la Apple nu pentru că sunt mai bune, ci pentru că experiența de lucru cu produsele Apple e atât de ruptă de restul universului IT încât învățarea modului de lucru pe acel set de unelte te face incompatibil cu restul universului. Și asta e o strategie de marketing, nu are nimic de-a face cu inteligența. Și da, la fel e pe Android, pe Samsung, pe ce vreți voi. Nimic nu mai seamănă cu altceva (și, o precizare pentru cine nu pricepe, da, ăsta e motivul pentru care produsele Apple sunt primitive, primitivismul ăla limitativ e zona în care utilizatorii lor sunt captivi).

Și vezi de la aplicație la aplicație cum „libertatea de a inova” duce de fapt în confuzie. Nu există un mod intuitiv de a mânui dispozitivele tehnice moderne – avem un ecran tactil, dar cam ăsta e singurul element comun. Fiecare „inovează”, și rupe experiența, pentru că te vrea captiv, sclav acolo. De-asta Facebook este o aplicație de enervat oamenii, că Mark&friends au văzut că asta îi ține pe oameni. De-asta Ligia Pop nu o să dispară de pe Facebook, și profilul ei, deși explică cum menstruația e o boală (serios) de alimentație, se înscrie în Community Guidelines ale Facebook.

Tinerii de acum o să intre într-un malaxor incomprehensibil pentru ei. O să navigheze din ecran în ecran, o să răspundă la stimuli, pentru că învățarea pentru ei nu mai are nicio logică, nicio bază. Învățarea pe care au făcut-o în școală e inutilă pentru ei: nici memorarea, nici deducția logică și nici conexiunile inter-disciplinare nu mai sunt utile pentru ei în noul univers pe care și l-au construit. Pentru ei nu e o problemă de logică să dea share la o discuție despre cum de iPhone X e atât de ieftin, de un articol care condamnă crimele capitalismului și despre bunăstarea în Coreea de Nord. Lucrurile nu mai au nici consecvență nici logică în noua lume. Totul e răsturnat, și li se repetă ad infinitum că lor li se cuvine absolut orice și că nu sunt capabili de nimic. Și e ciudat, nu mai știu ce să creadă, tinerii de azi nu mai au un sistem de valori credibil, bine pus la punct. Tinerii de azi cred în niște lucruri vagi, un fel de „să fie bine ca să nu fie rău”. Economia lor este virtuală, totul este gratuit, nu există necesitate ce nu poate fi acoperită, totul e infinit.

Mai puțin realitatea. Și realitatea e acum identificată ca și capitalismul ăla rău și criminal, pentru că în realitate oamenii trebuie să muncească, să facă lucruri, să facă conexiuni, să producă idei și chestii noi, și e mult prea dificil. E greu să faci ceva. E mult mai simplu să stai în fața ecranului, să te obișnuiești cu aplicații cu trei butoane, și să le apeși într-o succesiune rapidă.

Da, generația curentă a început cu un nivel tehnologic mult prea înalt, și asta e adevărata criză a următorilor 20 de ani. Nu numai că tinerii vor fi depășiți de tehnologie și tehnologia coborâtă la nivelul de idiocrație, dar tinerii vor crește fără o conexiune cu realitatea, și asta va fi dureros. Și-apoi vin roboții și chestia asta îl sperie pe Ovidiu tare de tot. [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]




ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Dec 04, 2017 12:55 pm

Impresia mea este ca tefelistii se incadreaza intr-o "clasa de varsta" intre 25 si 35 (maxim 40) de ani, asadar sunt putintei, dar galalgiosi. Si mai au o problema: au fost indocrinati religios cu lozinci, in asa fel incat nu mai pot fi reparati. Poate doar tratamente de specialitate sa mai scoata ceva din ei, insa mi-e greu sa cred. Imbecilii cunoscuti noua de pe forumuri erau grupa mica pe langa monstruozitatile dezvoltate de feisbuc, asa ca mi se pare zadarnic apelul acestei jurnaliste cu trecut sorosit. Laughing



Protestatarule, toți te vor prost. Hai, nu fi!


Ești corporatist, câștigi mai bine decât părinții tăi împreună. Ai ajuns la București. Ai o mașină șmecheră, dar îți place să te prezinți ca biciclist. Îți faci concediile în locuri de care ai tăi, agricultori sau foști muncitori pe la cine știe ce combinat din țară, n-au auzit niciodată. Crezi că întreaga lume este a ta. Asta, până când o să ajungi la patruzeci și ceva de ani și o să fii concediat pe motiv că ești prea bătrân. Și atunci, când nu o să mai poți plăti ratele, facultatea copiilor și nu o să-ți mai permiți stilul de trai cu care erai obișnuit, o să înțelegi cu adevărat viața. Acum trăiești într-o bulă.

Dar până ca toate acestea să se întâmple, și se vor întâmpla, te vezi un fel de Batman bogat și dornic să scapi lumea de mișei. Crezi că ai salvat Parcul Carol, Vama Veche și Roșia Montană. Adevărul îți scapă și este și normal. Îți e lene să citești chiar și o postare de câteva rânduri. În creierul tău se aprinde imediat indignarea atunci când vezi cuvintele-cheie bine înfipte în subconștientul tău. Să știi că dacă ai terminat niște studii universitare, asta nu te face un intelectual. Pentru aceasta ar fi trebuit să tocești băncile bibliotecilor, nu pe cele ale cafenelelor din Centrul Vechi. Fără supărare, ești foarte ușor de manipulat!

Ai fost format astfel încât să-ți consideri inferiori proprii părinți pentru că ei cred în Dumnezeu, tradiții și în familia normală. Ai impresia că ești cireașa de pe tortul globalizării, dar de fapt nu ești nici măcar un E cancerigen din compoziția lui. Cu modele de viață luate din filmele Fantasy, te îndepărtezi de realitate. Dar ce contează, ești mai tare ca Batman pentru că salvezi toată România. Bietul supererou american salva un singur oraș… Cei de la putere sunt niște ticăloși! Nu te contrazic. Cei din opoziție sunt la fel. Nu mă contrazice. Și atunci ce vrei de fapt să obții? Nici tu nu știi bine.

O să ți se spună că sunt o proastă naționalistă, vândută lui Dragnea, Tăriceanu și mai cine știe cui. Și o să crezi, deoarece tu iei totul prefabricat. Am început la Dreptatea în 1990. Nu știi ce-i aia. Din 1991, am făcut parte din prima echipă a ziarului Cotidianul, lucrând personal cu Ion Rațiu. Ca ziarist, am fost martoră la toate evenimentele din ultimii 28 de ani. Ani pe care tu poate nu-i ai încă în buletin. Am lucrat la Evenimentul Zilei și am fost 16 ani jurnalist la România liberă. Ca membru al societății civile, am coordonat proiecte finanțate de Soros, Departamentul de Stat al SUA și guvernul norvegian.

Niciodată nu am făcut ceva de care să-mi fie rușine. Tinerii și studenții pe care i-am format în cadrul acestor proiecte vor fi liderii României de mâine. Și știi tu, protestatarule, ce i-am învățat mai întâi? Să nu fie proști. Să nu se lase manipulați, să gândească și să-și asculte conștiința mai întâi de orice. Nu pot să te învăț asta și pe tine. Ar fi nevoie de prea mult efort. Dar pot să-ți dau un sfat bun: dacă vrei să schimbi România, nu ieși să susții toate cepele degerate, fie ele tăiate Julien sau sparte cu pumnul DNA. Susține doar democrația autentică și principiile ei. Este suficient.

Iar dacă vrei cu adevărat să salvezi România, renunță la confortul tău corporatist și intră în politică. Dacă nu, stai blând, pentru că oricum atunci când vei împlini vârsta de concediere îți vei da seama că ai fost un prost toată viața ta. Nu fi prost, așadar!



[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Mar Dec 05, 2017 1:26 pm

ENKI a scris:Impresia mea este ca tefelistii se incadreaza intr-o "clasa de varsta" intre 25 si 35 (maxim 40) de ani, asadar sunt putintei, dar galalgiosi. Si mai au o problema: au fost indocrinati religios cu lozinci, in asa fel incat nu mai pot fi reparati. Poate doar tratamente de specialitate sa mai scoata ceva din ei, insa mi-e greu sa cred. Imbecilii cunoscuti noua de pe forumuri erau grupa mica pe langa monstruozitatile dezvoltate de feisbuc, asa ca mi se pare zadarnic apelul acestei jurnaliste cu trecut sorosit. Laughing


Si pe mine ma cam intriga modul in care tefelistii se lasa manipulati.
O posibila explicatie ar fi si faptul ca pe multi dintre ei i-au prins evenimentele din 89 cand erau la gradinita, soimi ai patriei. Stim cu totii ce inseamna indoctrinarea din frageda pruncie intr-o tara ca si Coreea de Nord ori in tarile musulmane. Eu am fost putin suprinsa cand la aproape cateva luni dupa evenimentele din decembrie 89, o femeie mi-a povestit ca fetita ei, soim al patriei atunci, a avut un adevarat soc cand a auzit ca Ceausescu a fost impuscat. A plans, a fost deprimata...i s-a naruit brusc toata povestea aia frumoasa despre conducatorul tarii, cel mai de iubit dintre pamanteni, tatal suprem si conducator de tara pentru care si-a oferit intreaga ei disponibilitate patriotica  sa invete pe de rost poezii frumoase si inaltatoare, recitate la serbarile unde era rasplatita prin aplauzele tuturor parintilor participanti....A fost revoltata si i-a urat pe cei care s-au bucurat de alungarea lui Ceasca de la conducerea Romaniei si de impuscarea lui. Cum naiba puteai sa-i explici unui micut din asta, ca parinte, ca e de mare rahat ce-l obliga politic educatoarele sa creada ? Te fereai de micut ca de Securitate, sa nu trambiteze la Gradi ca parintii il injura in privat pe Ceasca si asculta Europa Libera pe furis. raset In plus, am fost multi pe care ne-a socat mizeria aia de proces cu verdict inclus. De parca uciderea celor 2 soti Ceausescu trebuia  sa insemne Stop. Si de la capat

O alta categorie ar fi cei care, mici bebelusi in decembrie 89 sau nascuti dupa 89, n-au avut niciodata parte in educatia lor , ca materie obligatorie de studiu in scoala, Constitutia noua a Romaniei si principiile democratiei. Ca sa afle ce drepturi si obligatii  au, astfel incat sa se revolte argumentat atunci cand li se incalca drepturi si liberati constitutionale. De pilda, multi tineri din ziua de azi, corporatist integrati, accepta fara comentarii sa faca ore peste program, fara sa le fie platite ca ore suplimentare, pt simplul motiv de a fi remarcati si promovati candva, cu avantajul ca, nefiind familisti ,ca aia ma varstnici ,cu copii care ii asteapta acasa, nu sparg poarta la sfarsitul programului legal de munca. In plus, astfel cum imi povestea o amica,mama unui baiat angajat la o astfel de coroporatista, li se instaleaza si o camera de luat vederi asupra monitorului caculatorului din patratelul ocupat de biroul corporatistului angajat, astfel incat sa se simta atent supravgeheat in tot ce lucreaza pe computer in timpul celor 8 ore obligatorii  de munca si celelalte  ore suplimentare, prestate voluntar si neplatite. laugh  Ca na, copilul tra sa fie ambitios si sa inghita din proprie initiativa astfel de presiuni ca sa ajunga mare....prin stimularea mentalitatii de tanar sclav manipulabil.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Mar Dec 05, 2017 1:45 pm

Poate si d-aia au iesit atat de multi la proteste duminica seara, incarcati in subconstient cu furia ca a doua zi urmeaza o noua spatamana 9-17 (+ overtime) la corporatii. Sincer, eu ma asteptam ca protestele sa se desfasoare sambata seara, pentru ca tefelistii sandilai se se poata recupera duminica si sa dea randamentul scontat la locurile de sclavie. Abia apoi am realizat ca, prin manarea la proteste, le erau exploatate atat furia indusa de saptamana ce urma, cat si sanatatea, urmand sa clacheze rapid si sa lase locuri libere pentru sclavi cu forte proaspete. laugh
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Dec 25, 2017 1:38 pm

Craciunul ieri si azi



Craciunul, o sarbatoare care mie imi aduce cel mai mult aminte de copilarie. Copilaria la fel ca si batranetea, cred ca este unul din momentele vietii in care suntem cel mai aproape de Dumnezeu. De la el am venit in aceasta lume, si suntem inca aproape de acel moment in care comunicarea noastra cu El era mult mai directa. Rautatile lumii, inca nu au avut puterea sa ne murdareasca sufletul, si chiar daca am gustat din ele, harul divin a acoperit imediat acest rau. In copilarie, perioada cea mai frumoasa a anului, era pentru mine perioada magica din jurul Craciunului. Lumina difuza de iarna, zapada alba care pe atunci venea de obicei la timp, deschizatorul sarbatorilor Mos Nicolae, scrisorile pe care le scriam Mosului, toate acestea imi revin in minte acum.

O buna perioada din copilarie, am dus-o cum o duceam toti pe atunci, in modestie. Copilaria nu ne era plina pana la refuz de jucarii colorate, nu aveam tablete, nu aveam calculatoare, dar aveam multa caldura sufleteasca din partea celor dragi, si mai ales, multi tovarasi de joaca. Astfel, Craciunul aducea cu el mult doritele jucarii, pe care uneori trebuia sa le asteptam tot anul. Oamenii erau impreuna, se bucurau impreuna, primeam vizite acasa, si apreciam totul mult mult mai mult. Pana si gasirea unui brad de Craciun, unui brad cat mai frumos si totusi nu foarte scump, era o adevarata aventura. Era perioada cand se punea tot ce era mai bun pe masa, cand nu se mai uita nimeni la bani, fiecare incerca pe cat posibil sa lumineze aceasta sarbatoare magica.

La noi acasa nu a venit Mos Gerila niciodata, ci Mos Craciun. Mi se explica de atunci ca Mos Gerila este o inventie a statului comunist pentru a sterge pe cat posibil aparitia lui Cristos pe pamant. Nu intelegeam eu foarte bine diferenta, insa imi amintesc ca ma speria numele de Gerila. Mos Gerila era intr-adevar foarte rece si foarte decolorat in comparatie cu lumina calda pe care o imprastia Mos Craciun. In 88, in 89, veneau studentii de la Teologie sa ne colinde si tin minte ca nu multi aveau curajul sa le deschida usa. De atunci mi-a ramas in minte melodia Domn Domn sa inaltam, care a ramas pana azi unul din colindele mele preferate. De altfel in anii ce vor urma revolutiei din 1989, a aparut si un disc cu Colinde cantate de corul Madrigal, pe care incepeam sa il ascult inca de la mijlocul lunii noiembrie.

Astazi, privind inapoi cred foarte mult ca frumusetea Craciunului de atunci se datora si vremurilor pe care le traversam. Erau vremuri destul de grele din punct de vedere material, si, exact cum scrie si in Evanghelie se pare ca lipsurile materiale ii aduc pe oameni mai aproape de Dumnezeu. Iar atunci cand Dumnezeu vine aproape de noi, ne intra in suflete cu acea caldura minunata, acel extaz pe care eu il caut ca un orb in cautarea luminii. Familiile noastre, cu putine exceptii se apropiau de familia biblica. O familie modesta daca nu chiar saraca, prigonita de putere, o familie departe de familia moderna. Adevarul este ca s-a schimbat mult Craciunul.

Noi ne-am schimbat, Craciunul s-a schimbat. Avem acum de toate, le obtinem usor. Avem de toate in exces. Jucariile? Copiii nu le mai primesc doar de Craciun, ci le primesc tot timpul anului, cand si cum au chef, astfel incat cadourile de Craciun sunt doar alte cadouri la colectia de sute de jucarii. Bradul? Inainte ne multumeam si cu un molid daca nu aveam bani de brad. Important era sa fie adevarat. Acum in fiecare casa troneaza un brad cat mai impunator, cat mai plin, si cat impodobit dupa revista. Nu ne mai chinuim sa il caram cu sania spre casa si sa il legam cu sfoara, acum il tragem in plasa care il inchide etans, si il aruncam in masina.Ne alintam unii dintre noi, si devenim ecologisti de Craciun, cumparand brazi de plastic. Ehee, ce ne mai bucuram pe vremuri de mirosul de brad din casa. Acum am inteles ca daca ai brad de plastic, dai cu spray care miroase a brad.

Masa de Craciun? O alta masa plina. Carnea o mancam zilnic, ne-o putem procura mereu. Carnati? Asijderea. Sarmale peste sarmale, toba, sangerete, caltabos, slanina, le putem avea mereu. Dulciuri, ciocolata, prajituri. Cat mai multe. Copiii aproape nu le mai baga in seama caci, la fel ca si jucariile, dulciurile zac pe toate drumurile si le pot avea mereu. Bautura? Sucuri cate vrei, vinuri de care si cat vrei, Whiskyuri, Sampanii, bere, tot ce iti doreste inima. Colinde? De care vrei. De obicei niste imitatii cantate de tot felul de staruri de mana a 2-a. Important este sa fie mult, cat mai mult. De Cristos? Nu vorbeste aproape nimeni. El nu mai este cu noi de Craciun. Si de ce ar fi? Avem tot ce ne trebuie. Material, mult material.

Anul acesta este primul an in care simt nevoia cu adevarat de un alt fel de Craciun. Avem de toate si totusi ne lipseste cel mai important lucru. Trairea! Spiritul. Sufletul. Lacrimile in ochi de emotie. Caldura sufleteasca. Lipseste chiar lucrul de care avem cu totii cea mai mare nevoie.Lipseste chiar Cristos dintre noi. Nu stiu despre voi, dar poate ca in mine macar o frantura de Cristos se naste astazi. Aceea care imi spune ca trebuie sa schimbam ceva. Fara El, Craciunul nu inseamna nimic decat imbuibare, ghiftuire. M-am bucurat cand am auzit ca la Bruxelles nu se mai numeste Craciun, ci se numesc Sarbatori de Iarna. Sper ca acest lucru sa se raspandeasca cat mai mult si peste tot. Astfel, vom avea posibilitatea sa revenim in transee. In transeele crestinismului, in acel loc in care il vom regasi pe Cristos. Regasindu-l pe el, ne vom regasi pe noi. Abia atunci vom intelege din nou bucuria nasterii lui Cristos, abia atunci lumina Craciunului se va cobori din nou in sufletele noastre. Mi-e dor de copilarie, mi-e dor de Craciunul de atunci. Nu imi mai doresc nici un cadou de Craciun, imi doresc ca sufletul meu sa redevina cum era atunci, in copilarie, mi-e dor sa ma bucur ca un copil. Ceea ce va doresc si voua! Craciun fericit!





[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Joi Dec 28, 2017 10:26 am

”Revoluția generației noastre” - așa numesc organizatorii mișcărilor ”spontane” #rezist , mitingurile de le pregătesc împotriva democrației, în ianuarie.
Cum fac parte din această generație care, spre rușinea mea, are câteva zeci de mii de hăbăuci care se joacă de-a revoluționarii, m-am întrebat: chiar e nevoie de o revoluție?
Da, mi-am răspuns. O revoluție chiar a generației noastre.
Ce poate face generația mea pentru țară?
În primul rând, să nu mai plece din ea. Nu poți ajuta țara când pleci din ea pentru o leafă mai mare. Iar costul patriotismului trebuie să fie tot timpul ceva mai mare decât diferența lunară în bani între cât ai fi câștigat în țară și cât câștigi prin străinătate.
Să fie ei primii corecți. Să plătească taxele, impozitele, să fie primii care au grijă să respecte legile țării. Să nu facă circ că nu știu ce și nu știu cum când sunt prinși fără bilet în autobuz, ci să plătească amenda.
Să nu tolereze forme de economie care fug de răspunderea socială (prin plata taxelor și impozitelor), precum Uberul. Uberul le ia mai mulți bani din buzunar decât Taxiul, dar banii ăia, spre deosebire de cei de la Taxi nu se duc și spre comunitate: spre spitale, spre mediu, spre servicii sociale.
Taximetristul e grobian? Să îl reclame la protecția consumatorului și la patronii săi. După ce va fi sancționat, nu va mai fi grobian. Și va rămâne oricum mai ieftin decât Uberul.
Să fie reactivi, dar în lucruri concrete. Să denunțe imediat funcționarul care le cere o șpagă, nu să închidă ochii pentru că....șpaga aia îi ajută să li se rezolve mai repede o problemă.
Paradoxal e mai ușor să te bați cu guvernul decât cu nemerniciile din propriul cerc de prieteni, nu? Smile Dar aici e revoluția adevărată.
Să își denunțe amicii care fumează droguri, pe nemernicii care le vând. O Românie cu viitor nu este o Românie de drogați. Așa cum nu este nici vreo Românie de bețivi. Au prieteni cu astfel de vicii? Să fie primii care încearcă să îi scoată din mizeria asta.
Drogurile ucid mai mult decât corupția, chiar dacă sunt mai cool decât ea Wink.
E plină țara de injustiție socială și de încălcarea unor reguli de civilitate. Dar problema e la noi. Când încerci să eviți să plătești asigurările sociale, de fapt tu ești cel care ține pensiile mici, care face ca în spitale să nu se găsească medicamente elementare. Tu înaintea guvernului.
Să meargă la vot. Și să gândească înainte de a vota.Să citească programele electorale. Să le dezbată. Să înțeleagă că niciodată nu e bine să votezi împotrivă ci trebuie să mergi să votezi pentru ceva.. Tot sunt ei cu gândirea pozitivă în cuget și simțiri....
Să se implice în politică. Dar să înțeleagă că pentru a face politică trebuie să te pregătești. E cu bibliografie și politica. Nu cere nimeni doctorate, dar e nevoie să ai habar cum funcționează democrația ca să poți să devii parte activă, ca politician sau activist civic, a ei.
Să se educe continuu. Să caute calitatea în cultură, nu facilitatea. Nu tot ce e cool e și consistent valoric. Iar cultura nu e un hobby inutil: te poate ajuta să nu te mai duci după fentele unora sau altora și să te trezești că stai ca prostul ore în frig pentru....dacă te gândești bine, nici tu nu știi de ce.
Să se elibereze de consumerism. Să învețe să fie modești. Să înțeleagă că nu tot ce e scump e bun. Să învețe să descopere micile plăceri ale vieții: care se pot trăi foarte bine și în România.
Să învețe că în viață ceea ce e bun societății și vieților noastre nu coincide tot timpul cu ceea ce ne place nouă. Știu, asta trebuia să învățăm din primii șapte ani de acasă....
În sfârșit, să fie sereni. Sunt amuzanți: se încrâncenează din toate prostiile. Să învețe să respire și în pauzele de respiro să înceapă să gândească. Încrâncenarea pemite manipulatorilor lor să le înfigă lozinci în creiere. Or creierul e pentru gândit, nu pentru lozincărit.
Semnat: un coleg de generație și poate un hipster mai autentic decât voi.




[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Ian 01, 2018 12:43 pm

Generația pierdută a Războiului Rece

Actul gratuit de violență de vineri seară, de la Munchen, obligă, mai mult ca oricând, la o nouă abordare a motivațiilor ”atacurilor teroriste”, care să treacă dincolo de obișnuitul clișeu al ”ciocnirii civilizațiilor”, cu varianta sa ”războiul musulmanilor împotriva creștinilor”. Nu mă interesează prea tare ce spun ”analiștii”. Treaba lor. Eu încerc să înțeleg, cât poate fi înțeles, un fenomen, care se va generaliza. Și va lua aspectul unui război între generații, ceea ce este îngrozitor.

Știu în ce termeni este definită ”generația pierdută” și la ce s-a referit/se referă sintagma. Doar că, în opinia mea, lucrurile trebuie extinse, pentru că atât Primul, cât și cele de-al Doilea Război Mondial au dat lumii propriile generații pierdute. Nu văd de ce Războiul Rece, care nu s-a terminat odată cu prăbușirea ”comunismului” și cu destrămarea URSS, nu ar fi născut propria generație pierdută.

Din dezamăgirile și frustrările primei generații pierdute, cea a tranșeelor Primului Război Mondial, s-a născut fascismul și nazismul, dar și Revoluția bolșevică. Lucrurile au fost agravate-ca și acum-de o îngrozitoare criză economică și socială. Dezamăgirile și frustrările celei de-a doua generații pierdute au fost atenuate, până la un punct, de generalizarea, în Europa, SUA, Canada, și în alte câteva țări din fostele imperii coloniale, a Statului Providență. Asta nu a împiedicat apariția unor mișcări extremiste, de stânga și de dreapta, care, ca și acum, au ales violența extremă pentru a-și face auzite revendicările. Europa a cunoscut decenii de-a rândul terorismul basc, irlandez, corsican, pe cel al Brigăzilor Roșii, și tot așa. Tot cu morți, tot cu răniți, având drept consecințe tot restrângerea drepturilor și libertăților cetățenești, tot golirea de conținut a ”democrației”

Războiul Rece nu avea cum să nu nască propria sa generație pierdută. Nu este o generație care a cunoscut tranșeele, deși, să nu uităm, SUA și-au avut trauma lor colectivă, generată de războiul din Vietnam, URSS pe a ei, generată de intervenția din Afganistan. Geneza acestei din urmă generații pierdute trebuie căutată în disoluția Statului Providență, care a dus la distrugerea tuturor mecanismelor de solidaritate. Nu doar a celor proprii Statului Providență, ci pe cele comunitare, în primul rând familia. Sărăcia și individualismul feroce au contribuit la înrăutățirea situației.

Cei care ucid acum orbește-chipurile în numele lui Allah-oameni, nu doar în Europa(uităm ce este în Libia, în Siria, în Irak, în Yemen, în Israel?), nu sunt decât aparent motivați religios. Nu, principala mor motivație este ura, amestecată cu frustrări, față de o situație care-i împiedică să-și mai imagineze viitorul. Oamenii ăștia sunt prizonierii fără scăpare ai unui prezent mizerabil. Sunt oameni fără viitor.

Mulți se miră, văzând că marea, covârșitoarea majoritate a celor care comit acte de violență și atentate sunt cetățeni europeni, generic vorbind. Născuți și crescuți aici, educați aici, parte a unui întreg pe care ne place să-l vedem ca unul fără egal în istorie. Ar trebui să se teamă, nu să se mire. Pentru că e foarte posibil ca nu doar tineri aceștia, cu legături în lumea islamică, să se fi radicalizat pentru că nu mai au viitor. Să ne gândim foarte serios la faptul că o întreagă generație nu-și mai imaginează viitorul: educație tot mai proastă, șomaj cronic, lipsa accesului la o locuință decentă, la credit, excluși, practic, din societate, cu legături tot mai slabe cu familia, ca mecanism de solidaritate-de vreme ce familia se destramă, sub presiunea sărăciei sau a ”alternativelor”-și cu un stat căruia nu-i mai pasă de ei.

Realitatea virtuală nu ține loc de ”societate”, și nici rețelele de socializare de mecanisme de solidaritate. Să umbli ca nebunul, cu nasul în ecranul unui telefon, vânând ”pokemoni”, nu înseamnă că socializezi. Înseamnă că te alienezi. De ce să nu mă gândesc la faptul că un individ precum cel de ieri, care a ucis nouă oameni, înțelegea ce înseamnă să iei viața cuiva. Știu eu dacă nu cumva ieșise din realitatea virtuală? Dacă înțelegea grozăvia faptelor sale? La fel și în cazul celui care a intrat cu camionul în mulțime, la Nisa.

Pot să mă gândesc că, dacă profitând de vulnerabilitățile acestei generații, după modelul recrutorilor islamiști, niște unii se întrebuințează să facă acest lucru și în mediile creștine, sau în orice alte medii? În fond lipsa viitorului este aceeași pentru toți. Ce ne desparte este doar felul în care ne raportăm la niște valori. Dar în esență nu suntem cu nimic mai buni decât ”ceilalți”, de vreme ce răspunsul la atacul de la Nisa, spre pildă, a fost intensificarea bombardamentelor franceze în Siria, care au provocat sute de morți și de răniți printre civili.

Ce le oferă recrutorii acestor pierduți în afara lumii? Iluzia unui viitor. Adică le satisfac cea mai presantă nevoie. Deși, încăpuți pe mâna lor, chiar nu mai au vreun viitor! De ce nu vrem noi să le oferim, serios și onest, viitorul de care au disperată nevoie? Pentru că, fără tineri, nici noi nu avem viitor. De ce? Doar pentru că așa niște unii, foarte bogați deja, pot deveni și mai bogați? Pentru că, distrugând orice formă de solidaritate socială, și alimentând războiul tuturor cu toți, pot ei domina și acapara bogăția lumii?

Ce va naște această nouă generație pierdută? Greu de spus. Oricum, totalitarismul este primul pe listă. Război între generații? Semne sunt, vezi ura generalizată față de bătrâni, care, vezi Doamne, distrug viitorul tinerilor, care sunt obligați să le plătească pensiile, și de asta nu pot ei trăi cum și-ar dori. Un lucru este sigur: violența. Și ea va atrage și mai multă violență.

Soluția, simplă, în aparență, ar fi să reconstruim societățile noastre, plecând de la Statul Providență. Nu cred că va fi posibil acum. Lumea trebuie să ajungă cu adevărat într-un impas, ca să accepte ideea echității, și a dreptului fiecăruia la o viață decentă. Mai e până când să putem oferi un viitor fiecărui om...




[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Ian 22, 2018 10:35 am

Trista și imbecila bucurie a protestatarului de iarnă


Să ai libertate și să îți bați joc de ea, asta da probă de minimă înțelepciune și tact. Să refuzi până la sinuciderea publică să accepți realitatea, apoi să ieși în stradă pentru a breveta „revoluția generației voastre”, iată unde a ajuns România. Este atât de trist, atât de fără sens și rezultat. Mințile luminate ale „generației voastre”, similar minţilor luminate din opoziţie, doar de atât sunt capabile? Doar să demonstreze şi să reconfirme că sunteţi incapabili să înţelegeţi realitatea? Sunteți incapabili să înțelegeți măruntul joc politic local – la care aspirați, sunteți incapabili să observați menghina multinațională în care sunteți strânși până la epuizare – dar de care sunteţi mândri ca un sclav care își poartă lanțul drept podoabă.

Voi sunteți generația care, deși aveți multiple diplome universitare, vă exprimați scris-vorbit semianalfabet. Dar aveți pretenția că reprezentați viitorul. De la înălţimea pretenţiilor voastre, a studiilor voastre, aidoma miliardarilor de carton, sunteți incapabili să observaţi să v-aţi amanetat deja viitorul străinilor. Ați făcut-o singuri, pe individual, mânați de prostie, spre un viitor lipsit de consistență, de sens, de memorie. Un viitor căruia îi răpiți inclusiv dreptul de a purta numele ROMÂNIA! Voi sunteți imbecilii din „românica”.
Dacă gândurile şi cuvintele voastre ar fi gloanțe, România ar fi pustie!

Să ieși în stradă, în plină iarnă, bolnavi, cu copii de-o șchioapă, doar pentru că inutilitatea nu vă mai suportă în case, asta da probă de prostie.
Să pleci pe jos de la Cluj până la București ca să poți povesti copiilor că ai fost lipsit de minte … DA!, asta este o dovadă de imbecilitate.
Să cauţionezi impotenţa şi lipsa de luciditate, decenţă şi onestitate a opoziției care este incapabilă să își îndeplinească menirea … DA!, iată o probă de imbecilitate!
Să te lași manipulat de campanii finanțate din străinătate, să poți simboluri străine, să adopți sloganuri naziste, să promovezi rasismul … DA!, iată proba de imbecilitate de care dai dovadă și de care ești mândru!
Să protestaţi, să nu gândiţi prea mult!

Trebuie să îți lipsească multă minte, românule, ca să fii mândru când faci ceva INUTIL, lipsit de sens, de rezultat.

Trist viitor are România. Peste 10-15 ani, o parte din imbecili de azi, care îndeamnă şi ies în stradă, vor conduce ţara. Dacă va mai fi aşa, dacă vor mai avea un cuvânt de spus în propria ţară de care azi îşi bat joc, fiind drogaţi cu L.R.E.C. (lipsa realei educaţii şi conştiinţe).




[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Lun Ian 22, 2018 12:02 pm

Daca e sa analizam statistic, in exhibitionismul asta, marca #rezist, au fost antrenati nici 1% din populatia Romaniei. Par a fi mai multi doar pt. ca sunt vocali, adeseori isterici si multiclonati prin virtual iar televiziunile ii mediatizeaza pe activistii lor cei mai infocati.
In rest, fiecare dintre noi avem nemultumiri. Pe treaba asta mizeaza organizatorii si finantatorii protestelor #rezist. Ei au ideile lor bine insurubate in cap, dar incearca sa mobilizeze si alti nemultumiti, indiferent de motivele acestora. Curentul asta a aparut imediat dupa incendiul de la Colectiv, calare pe valul emotiei colective care a scos in strada atatia oameni. Au fost si sunt niste unii care spera sa se ajunga la anarhie, manipuland niste oameni cu lozinci idioate.
Mi-a venit sa rad ca Badita s-a agitat inainte de inceperea mega-protestului ca nu cumva potestatarii s-o ia in mars catre Cotroceni, ca avea el informatii cum ca unii intentionau sa deturneze protestul spontan inspre acolo.Informatia a fost rostogolita in toata media Laughing Pai, care era treaba lui daca o parte dintre rezistenti erau inca furiosi pe prezident ? De ce sa nu licureasca pasnic si in fata palatului Cotroceni ? Cei 80000 protestatari, conform Hot News, se imparteau frateste si spontan: 40000 meregeau frumusel la Cotroceni iar restul de 40000 in Piata Constitutiei.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Ian 22, 2018 12:43 pm

baso a scris:Daca e sa analizam statistic, in exhibitionismul asta, marca #rezist, au fost antrenati nici 1% din populatia Romaniei. Par a fi mai multi doar pt. ca sunt vocali, adeseori isterici si multiclonati  prin virtual iar televiziunile ii mediatizeaza pe activistii lor cei mai infocati.
In rest, fiecare dintre noi avem nemultumiri. Pe treaba asta mizeaza organizatorii si finantatorii protestelor #rezist. Ei au ideile lor bine insurubate in cap, dar incearca sa mobilizeze si alti nemultumiti,  indiferent de motivele acestora. Curentul asta a aparut imediat dupa incendiul de la Colectiv, calare pe valul emotiei colective care a scos in strada atatia oameni. Au fost si sunt niste unii care spera sa se ajunga la anarhie, manipuland niste oameni cu lozinci idioate.
Mi-a venit sa rad ca Badita s-a agitat inainte de inceperea mega-protestului ca nu cumva potestatarii s-o ia in mars catre Cotroceni, ca avea el informatii cum ca unii intentionau sa deturneze protestul spontan inspre acolo.Informatia a fost rostogolita in toata media Laughing Pai, care era treaba lui daca o parte dintre rezistenti erau inca furiosi pe prezident ? De ce sa nu licureasca pasnic si in fata palatului Cotroceni ?  Cei 80000 protestatari, conform Hot News, se imparteau frateste si spontan: 40000 meregeau frumusel la Cotroceni iar restul de 40000 in Piata Constitutiei.
Si ilegalisti din PCR au fost putini, cateva sute, ceea ce nu i-a impiedicat sa ajunga la putere si sa distruga orice opozitie serioasa. Cam asta e si cu nucleul dur al #rezist: baieteii si fetitele acumuleaza puncte in CV-uri cu fiecare protest spontan organizat, pentru a detine roluri cat mai importante dupa ce li se va oferi puterea, de catre securisti. Sigur ca se vor gasi nemultumiti bucurosi care-i vor intampina cu flori cand vor defila invingatori pe Calea Victoriei, insa pana atunci vor trebui sa produca macar un lider (gen Sebastian Burduja) cu care sa-l inlocuiasca pe Bot. Laughing
Curentul a aparut in 2013, cu Rosia Montana, la Colectiv doar s-a coagulat nucleul dur, care a si obtinut prima victorie de marca, prin demisia uluitoare a lui Ponta. Printre altele, inclin sa cred ca la Colectiv a fost "atac terorist", fie si numai pentru ca s-a putut astfel transmite international, foarte clar, mesajul colectivist, comunist radical.
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  ENKI Lun Ian 22, 2018 3:31 pm

Parca i-as fi transmis telepatic cate ceva rusofilului catolic. laugh

Bogdan Duca

7 minute ·

Problema nu este a vinovăției și a nevinovăției politicienilor ci a corectitudinii actului de justiție.
Când au venit comuniștii în România, au arestat bună parte din clasa politică interbelică. Acei politicieni, în ciuda mitului recent, al unei perioade interbelice ca o vârstă de aur a României, erau corupți și prezidau o pseudo-democrație de multe ori sângeroasă.
Deci, într-o societate corectă, majoritatea politicienilor arestați de comuniști tot ar fi trebuit să ajungă în fața justiției și eventual într-o celulă de închisoare.
Ei erau cei vinovați de prăbușirea României mari, de tolerarea și apoi legiferarea rasismului ca politică de stat, de înăbușirea în sânge a unor greve și revolte altfel îndreptățite, de corupție, de fraude electorale. Politicieni care sunt acum nume de bulevarde sau împodobesc cu chipurile lor pereți de instituții, sunt de fapt niște ticăloși de prim rang.

Dar regimul comunist nu venise să facă justiție. Regimul comunist venise doar să distrugă polii de putere a României regale pentru a îi înlocui cu alți poli de putere.
De aceea cei arestați de ei nu au avut parte de o justiție dreaptă. De exemplu, Iuliu Maniu nu a fost condamnat pentru cei 68 de mineri împușcați în 1928, când guvernul său a ordonat armatei să spargă greva de la Lupeni, ci pentru că era spionul englezilor (din păcate, și asta se pare că adevărat)....

Același lucru este vizibil și când ne uităm la ce se întâmplă în România ultimilor 10 ani. Nu avem justiție ci procurori și judecători, cu complicitatea unor servicii secrete și sub patronajul fățiș al unor ambadade aliate (așa cum ambasada sovietică patrona ”justiția” comunistă din anii 50).
Avem dosare fabricate, avem o ”justiție” mediatică, în care o anumită parte a presei, ce de multe ori nu își ascunde complicitățile și protectorii, e dedicată distrugerii câte unui politician care trebuie înlăturat.
Scopul este evident: nu asistăm la vreun act de justiție ci la lichidarea unei clase politice (cu bunele și cu relele ei) cu o altă clasă politică, aservită interselor noilor hegemoni.
Și la fel ca în anii 40, când Maniu și Mihalache erau înlocuiți de un Gogu, un Teohari, un Zăroni, oameni mult sub nivelul lor, la fel și acum, clasa politică care se rodase în anii 90 și primii ani 2000 este înlocuită de personaje caricaturale, de bușoi și chichirăi, de nicușori și de alți tineri frumoși și liberi de conștiință, care după cum se vede și cu ochiul liber, nu au nicio calitate pentru a fi conducători de țară, dar sunt suficienți ca paravane pentru adevărații conducători ai țării (dintre care unii au ....protecție diplomatică).

Partea paradoxală este aceea că atunci când va trece și această stăpânire asupra României (căci toate stăpânirile trec), e posibil ca așa cum avem acum bulevarde cu numele unor corupți și criminali din perioada interbelică, să avem străzi cu numele lui Videanu, Udrea, Băsescu, Dragnea, pe care manualele să îi prezinte ca victime ale epurărilor neocoloniale ce a lovit România....
De asta e fascinantă istoria Smile.






[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ENKI
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Lun Ian 22, 2018 5:09 pm

Bine, treaba cu Rosia Montana eu am apreciat-o ca fiind pur si simplu un exercitiu de incalzire pt. ONG-urile sorosite. O chestiune de implicare punctuala in care localnicii din zona respectiva trebuiau convinsi ca protestatarii sufletisti din alte zone ale tarii le vor  numai binele. Concomitent cu momentul Colectiv, oengistilor le-a crescut nivelul aspiratiilor, in mod cert suprapunandu-se cu aspiratiile fostilor propagandisti basisti, cam aflati in degringolada, nestiind cu precizie pe cine sa latre, insusi Basescu devenind antibasist. Laughing Din acest motiv eu cred ca iesirea spontana in strada a unui numar mare de cetateni, dupa acea tragedie, a creat declicul pt. profitori, schimband rapid lozincile. Sa analizam retrospectiv : daca nu se intampla incendiul de la Colectiv, care a impresionat atata lume pe buna dreptate, # rezist  avea mai putine sanse sa devina miscarea din prezent, fara vreun lider clar stabilit ori vreo ideologie anume, fiind mai degraba o miscare browniana, grefata pe ideea : cine este nemultumit, indiferent pt. ce, sa iasa in strada. Totodata, organizatorii din umbra au grija sa aduca lozincile care trebuie pt. a confectiona aparenta ca toti protestatarii pe care reusesc sa-i scoata in strada ar avea aceleasi cateva idei fixe pe care insista organizatorii din umbra ca trebuie sa fie mediatizate cat mai agresiv.
Cand 60000 de oameni se strang in Piata Constitutiei ca sa-l asculte live pe Robbie Williams, e clar pt. oricine de ce s-au strans atatia. Publicul participant canta in cor, aplauda, rade, functie de modul in care artistul stie sa manipuleze (electrizeze)publicul. In schimb, la un protest la care oamenii se aduna convocati pe FB de catre diversi, cei care filmeaza si mediatizeaza adunarea manipuleaza restul lumii, functie de ceea ce considera sa scoata in evidenta ca lozinci ori ca momente filmate/fotografiate din unghiuri avantajoase.
In plus, ca efect psihologic, intodeauna un numar cuprins intre 10 si 50 persoane, poate provoca maxim circ. Ca fapt divers, imi aduc aminte de festivitatea recenta   de sfarsitul clasei a XII-a, cand eram stransi in curtea interioara a liceului cateva sute de persoane: absolventi,parinti, prieteni de absolventi etc. In corpul de cladire in care aveau ore piticii, intr-una dintre clasele de la penultimul etaj, lipsea invatatoarea/profesoara. Moama, faceau aia un taraboi de se auzea pe toata strada. Si nu erau mai mult de 30, insa cu ferestrele clasei larg deschise. Directoarea liceului era putin stanjenita deoarece nici macar vorbind la microfon, beneficiind de amplificare, nu acoperea taraboiul facut de micuti. Erau pitzigoi cu plamani seriosi, insa complet surzi la ce le transmitea directoarea de jos, aproape urland in microfon.Au fost cateva minute bune distractive de care pe care, cu toata tehnica cu tot de care beneficia directoarea. Era ca si cum ne-ar fi asaltat o armata  numeroasa a diavolilor intr-o biserica plina de credinciosi. raset

Si nu erau decat vreo 30 care, prin simpla inchidere a ferestrelor spre curtea interioara, puteau urla isteric ei intre ei, fara a afecta primele vreo 10-15 minute ale festivitatii dedicate celor care isi luau adio de la scoala, emotionati la fel ca parintii  lor care au trecut aproximativ prin aceleasi faze existentiale .  raset Bine, fii-mea mi-a zis ca piticii din liceul lor, cu clase I-XII, sunt incredibil de rai, obraznici, paraciosi si razbunatori, unii chiar capabili sa se tavaleasca in chinuri daca vreunul de liceu indrazneste sa-i trimita la plimbare, ca n-are chef sa-si puna mintea cu ei. Laughing A patit-o chiar ea cu cativa maimutoi pitici, abtinandu-se cu greu sa nu-i plezneasca raset A ajuns pana acolo incat sa-si laude scoala cu clasele I-VIII, unde nu i s-a intamplat sa o scoata din pepeni atatia pitici obraznici si agresivi ca la COLEGIUL cu clasele I-XII . Laughing

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  baso Lun Ian 22, 2018 10:02 pm

Ceea ce m-a socat, in prima zi de la inceputul clasi a 9-a, a fost discursul dirigintei clasei in care fii-mea ajunsa eleva, o profa de latina. Totalmente negativa si rautacioasa  vizavi de clasa  din care ii stia de dinainte pe vreo cativa, transmitandu-ne tuturor, parinti si elevi, ca detesta din start clasa a 9-a la care a fost repartizata ca diriginta. OK. In clasa erau doar2 copii mai dificili ca si comportament, in mod clar datorita educatiei din familie, mosteniti de Colegiul ala  inca din clasa I. Fii-mea mi-a spus ulterior ca respectivii devin aroganti  si exagerati doar cu profesorii, ei intre ei , ca si copii, neintrand  in conflicte  dure  cu cei 2, acestia putand  socializa normal cu ceilalti colegi, fara arogante absurde. Ei bine, diriginta aia asa de mult a urat clasa la care a fost repartizata  din cauza celor 2, incat toti din clasa au inceput rapid sa o deteste si sa se distreze cand vreunul dintre cei 2 o provoca sa se isterizeze. Femeia a cedat psihic la sfarsitul clasei a 9-a, la o faza chiar amuzanta, toti din clasa imprastiindu-se de ras, minute in sir, enervand-o la culme. In ziua in care avea si ora de dirigentie sau de latina, l-a intrebat pe ala mai istet dintre cei 2 de ce a lipsit de la prima ora din ziua respectiva. Tipul i-a raspuns calm ca parintii tocmai i-au cumparat o saltea Dormeo si asa de bine a dormit pe ea, incat n-a reusit sa se trezeasca, desi a auzit ca prin vis ceasul.Evident ca a urmat un maxim delir in clasa, incat diriga n-a reusit sa-i potoleasca pe copii din ras, oricat de acra i-a fost mutra. A decis in schimb ca toti din clasa se lasa manipulati de nemernic, stabilind ca gata, ea s-a saturat pana peste cap de ei Din cauza acelei fapturi care si-a detestat clasa a 9-a repartizata, din primul moment, copiii si-au purtat crucea de clasa dificila pana la sfarsitul clasei a XII-a, desi unul dintre cei 2 obraznici, cel mai tampitel si nesimtit, a emigrat impreuna cu parintii in SUA, inainte de inceperea  clasei a X-a Laughing Bine,ca  cireasa de pe tort mai aveau si o transsexuala in clasa, o fata baiat si deloc agresiva, insa extrem de ostentativa prin frizura, imbracaminte si atitudine , de-a dreptul socanta pt. toti profesorii care strigau catalogul la prima ora ca sa se familiarizeze cat de cat cu elevii din clasa. raset

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

generaţii Empty Re: generaţii

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum