teoria conspiraţiei

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Vin Iul 22, 2016 7:36 am

baso a scris:PS. Scutul Deveselu este scut de scut, tot ce ne puteam dori in NATO  vizavi de Rusia vesel

Nasu' ne avertizeaza ca scutul este cam ecologic, respectiv s-ar putea falfai precum eolienele revolutionare, daca Melania castiga in USA.  suspect
In plus, cica ar fi cazul sa ne inrolam cu to(n)tii, cati am mai ramas, in armata obsteasca, sa aparam Statu'.  laugh


Ne apără Statele Unite? Dar NATO?


Donald Trump, candidatul Partidului Republican pentru președinția Statelor Unite, a făcut, în această săptămână, o afirmație care poate întoarce lumea cu fundul în sus. Evident, dacă va câștiga prezidențialele. Și dacă pune semnul egalității între angajamentele electorale și conduita sa de cel mai puternic om al lumii. Donald Trump a spus că faimosul Articol 5 al Tratatului NATO care garantează securitatea tuturor statelor membre ar putea să nu fie activat. Mai ales în ceea ce privește statele europene răsăritene. Cu atât mai puțin ar putea interveni militar Statele Unite. Dacă Donald Trump câștigă alegerile și dacă se ține de cuvânt, atunci, în formula de azi, securitatea României este în aer. Ca de altfel și siguranța cetățenilor.

Este adevărat, candidatul prezidențial al Partidului Republican a introdus și un semn de întrebare. A lăsat un suspans. În sensul că Articolul 5 din Tratat, care impune tuturor membrilor NATO să plece la război împotriva oricărui agresor care a atacat vreunul dintre state, ar putea fi totuși activat în funcție de loialitatea statului agresat față de America. Care este prima concluzie la care putem ajunge? Că, în concepția lui Donald Trump, care se poate transforma oricând într-o strategie de apărare a Statelor Unite, Tratatul NATO este subordonat, și de facto și de iure, Washingtonului. El este valabil, iar articolul cu pricina poate fi activat, dacă și numai dacă statul agresat ia drepți în fața Washingtonului. Dacă mârâie în front, degeaba suferă o agresiune, pentru că NATO nu va acționa în niciun fel.

În paranteză fie spus, chiar și așa, chiar și fără Donald Trump, lucrurile sunt complicate. Activarea Tratatului presupune ca, în prealabil, acțiunea unui stat terț să poată fi definită drept o agresiune. Ne amintim însă toți, din istorie, cum Germania nazistă a atacat Polonia sub pretextul că ea însăși a fost atacată la frontieră, montând, în acest scop, chiar și o butaforie. A doua concluzie rezonabilă este că, de vreme ce respectarea ad litteram a Tratatului NATO, al cărui cel mai important articol este cel pus în discuție, poate deveni incertă în concepția Casei Albe, atunci un stat santinelă cum este România se poate afla, în viitor, într-un mare pericol. Și este nevoit să-și redefinească întreaga strategie de apărare. Dar cum?

Nu este pentru prima dată când fac afirmațiile de mai jos. Acum, am însă, prin spusele lui Donald Trump, și un argument greu de ignorat. Aflată la frontiera dintre două lumi militare aflate acum într-un conflict latent care se poate transforma oricând într-un conflict fierbinte, România este nu numai un stat santinelă, ci și un teritoriu de sacrificiu pentru Alianța NATO și un câmp de exerciții militare, de trageri libere pentru adversarii noștri. Chiar dacă s-ar activa faimosul Articol 5 al Tratatului, intervenția s-ar face cu întârziere. Tot ceea ce ar putea recupera NATO ar fi nu România de azi, ci un stat sub ruine. Practic, România ar deveni teren de luptă. Teatru de război. Și încă teatru al unui război ultramodern. În care se știe că principalele victime sunt civilii. Cu atât mai puțin cu cât, iată, este posibil ca Articolul 5 să nu fie niciodată activat, conform declarațiilor lui Donald Trump. România, în formula actuală, devine total expusă riscurilor.

În aceste condiții, nu avem altceva de făcut decât, respectând în continuare angajamentele față de aliați, să ne pregătim, prin eforturi proprii, apărarea. Dar cum, se vor întreba mulți, în condițiile în care resursele României sunt atât de limitate sub aspect financiar, economic, tehnologic și uman, în raport cu inamicul potențial care, oricum ne-am ascunde după degete, este reprezentat de Federația Rusă. De la distanță cea mai importantă forță militară terestră din această zonă a lumii și un actor, la Marea Neagră, care nu poate rivaliza decât cu Turcia care, sub Erdogan, dă semne că se aliază cu Moscova și Teheranul, împotriva NATO, din care face parte, dar s-ar putea să nu mai facă în viitorul apropiat. Există o singură strategie posbila de apărare. Cea practicată de un stat mic, cum este Elveția. Sau enunțată de un stat insular, cum este Marea Britanie. Și însușită, cândva, chiar de dictatorul Ceaușescu. Și practicată mereu și mereu în istorie.

În limbaj curent, este vorba de tactica pământului pârjolit. Și a fântânilor otrăvite. În limbaj modern, această strategie este definită astfel: întregul sistem de apărare trebuie astfel gândit în raport cu un potențial adversar mult superior, încât costurile cuceririi statului victimă să fie mai mari decât beneficiul. Ceea ce, să recunoaștem, presupune nu numai o viziune eroică asupra propriei istorii trecute, prezente și viitoare, ci și o asumare lucidă a unor sacrificii. Întreagă strategie de apărare trebuie regândită din această perspectivă. Ceea ce presupune refacerea imediată, cu orice fel de sacrificii, a industriei de apărare. În paranteză fie spus, în urmă cu 26 de ani, România era a opta sau a noua putere din lume în materie de exporturi de armament.

Ceea ce înseamnă că sacrificiul de azi poate aduce, mâine, uriașe beneficii. În al doilea rând, este obligatoriu ca, în termenul cel mai scurt, să dispunem de o armată suficient de numeroasă, înarmată până în dinți și aflată pe picior de război. Ar trebui să înțelegem că a apus acea teorie, conform căreia România ar trebui redusă, sub aspect militar, la câteva contingente de reacție rapidă aeriană, navală și terestră. Este obligatoriu să revenim la teza apărării statului român de către întregul popor. Altfel, după cum se vede, nu reprezentăm altceva decât o frunză în vânt. La discreția oricărei schimbări de ștafetă politică.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Vin Iul 22, 2016 8:02 am

Oare dupa instalarea Macacului ca premier, in decembrie, va urma si la noi o lovitura de stat, pe valurile careia sa se ridice Marian Munteanu si Alianta Noastra?! suspect
Nu de alta, dar pe adeptii lui ii cred in stare sa aresteze sorosistii tradatori, infiltrati peste tot, doar pentru ca aveau prin case carti de Plesu, Liiceanu, Patapievici sau Cartarascu. veselDeclaratii incendiare: regimul nazist Erdogan si epurarea ”evreilor” gulenisti


În Turcia nu se poartă în aceste zile o bătălie cu autorii tentativei de lovitură de stat de vineri, ci cu o grupare uriașă, puternică și periculoasă care a infiltrat statul turc încă din anii 70; acesta e motivul real al epurărilor halucinante de profesori ori funcționari publici care au loc în domenii aparent fără legătură cu puciul. Spectaculoasele explicații sunt furnizate de ambasadorul Turciei la București într-un interviu acordat ieri Hotnews, la pachet cu afirmații de-a dreptul terifiante, Per ansamblu, tezele oficiale ale regimului Erdogan sunt identice cu cele ale lui Hitler din anii 30, atît doar că evreii sunt înlocuiți cu ”guleniștii”.
Lucrurile încep să se limpezească, iar regimul Erdogan să dea cărțile pe față: în Turcia se derulează o epurare masivă a tuturor celor bănuiți că fac parte din gruparea FETO, adepții lui Fetullah Gulen, oameni care ar fi infiltrat structurile statului turc încă de acum cîteva decenii, cu gînduri rele.
Pseudo-puciul de vineri a fost doar o scînteie care a declanșat procesul amintit.
Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertaş, explică ce se află în spatele miilor de arestări din țara sa, multe neavînd, aparent, legătură cu puciul.
Pe alocuri, declarațiile sale sunt șocante.
Întrebat, astfel, de ce se crede că SUA ar fi implicată în puci, Ertaș oferă o explicație năucitoare:
”In societate turca exista un urias resentiment fata de ceea ce s-a intimplat, pentru ca sute de civili au fost ucisi; armata turca adevarata niciodata nu ar fi atacat Parlamentul sau civili; exista o furie masiva in societate si multa lume – inclusiv lideri ai Opozitiei politice – crede ca ce s-a intimplat s-a intimplat din cauza lui Gulen. Asa ca atunci cind vad ca Gulen traieste fericit in SUA, trag imediat concluzia ca SUA ar putea fi in spatele acestui puci”.
Întrebat în legătură cu miile de epurări de profesori, magistrați, funcționari, ambasadorul explică:
”Principala lor vina e ca sint membri ai FETO. In anii 70, FETO a inceput sa creeze un adevarat imperiu, e un lung efort sa stringa oameni, sa le transmita ideologia lor si apoi sa-i numeasca in pozitii-cheie din institutiile statului. Au existat momente, mai ales in ultimii zece ani, in care au fost sustinuti atit de guvern, cit si de o mare parte din societate, pentru ca multi oameni au crezut ca FETO reprezinta o organizatie benigna, care deschide scoli, duce steagul turcesc in strainatate; asa s-a ajuns ca in toate institutiile de stat sa exista mii de gulenisti care si-au ascuns adevarata motivatie si apartenenta la cultul gulenist; de aceea sint numiti un stat paralel: ei nu urmeaza ordinele superiorilor ierarhici din institutia in care lucreaza, ci ordinele din FETO (…) Acest grup a fost identificat ca o amenintare la adresa securitatii nationale”.
Ertaș mai declară că FETO a fost declarat încă de acum trei luni drept organizație teroristă.
”Din 2014, serviciile de securitate au identificat FETO drept o grupare foarte periculoasa; dupa 2014 procurorii au deschis multe anchete care au vizat membri ai FETO. Un exemplu este fraudarea concursurilor de angajare in institutiile de stat: au furat subiectele de examen si le-au dat rezolvarile membrilor FETO, asa ca au reusit sa populeze institutiile-cheie. Au facut-o trei ani consecutiv. S-a dovedit a fi o forta foarte periculoasa indreptata impotriva statului(…) Toti acesti oameni au fost arestati sau suspendati pentru ca faceau parte din organizatia lui Gulen” spune Ertaș.
Și, tot din 2014, potrivit diplomatului ”în fiecare institutie au fost facute verificari legate de apartenenta angajatilor la aceasta institutie. Serviciile secrete au facut un efort mare. Asa ca atunci cind a avut loc tentativa de lovitura de stat, dupa declaratiile si marturiile initiale si dupa ce au fost adunate primele informatii de la serviciile secrete, acesti oameni au fost suspendati pentru a nu pierde controlul intr-un moment foarte dificil. Pentru ca nu stii niciodata ce pot face acesti oameni in institutiile in care sint angajati; sint foarte periculosi; cind discuti cu ei par benigni, dar in realitate sint gata de orice, sint ca si oamenii-kamikaze. Deci aparatul de stat ia masuri preventive prin suspendarea acestor oameni”.
Cum a început ”atacul” guleniștilor la adresa statului turc?
”Miscarea a inceput in anii 70; au crescut copii si i-au plantat apoi in institutii-cheie, ascunzindu-le adevaratele motive. Ce e diferit acum e ca, daca inainte erau tolerati, dupa 2014, dupa ce au inregistrat ilegal convorbirile nu doar ale liderilor politici, dar si ale tuturor decidentilor, ale unor ziaristi, a fost un soc pentru toata lumea si am vazut ca acesti oameni sint periculosi, i-am vazut operind clandestin, le-am vazut fata urita ascunsa in spatele zimbetelor si comportamentului benign” explică diplomatul.
Problemele apar atunci cînd vine vorba de stabilirea legăturilor între cei epurați și organizația FETO.
De aici, declarațiile ambasadorului devin de-a dreptul aiuritoare:
”La cea mai mare baza aeriana din Ankara, de unde au fost coordonate multe operatiuni din timpul puciului, in dimineata in care politia si armata reala au preluat controlul, au gasit un profesor asociat de religie la Universitatea Sakarya; numele sau e public. Cind Politia i-a perchezitionat biroul din Facultate a gasit o carte a lui Gulen. Asa ca pot deveni cu adevarat kamikaze”.
Sau: ”Cand a fost capturat pilotul elicopterului care i-a transportat pe soldatii ce trebuia sa-l asasineze pe presedintele Erdogan in Marmaris, asupra sa au fost gasite versetele religioase ale lui Fetulah Gulen”.
Incredibile similitudinile cu epurarea operată de comuniști, în anii 50. Și pe atunci, era suficient să ți se găsească în casă, la perchezițiile Securității, vreo carte ”dubioasă” ca să înfunzi rapid pușcăria.
Argumentele epurării sinistre din Turcia furnizate de ambasadorul Ertaș seamănă, însă, aproape perfect, cu cele ale lui Hitler vizavi de epurarea evreilor din structurile statului german.
În unicul său interviu acordat unui ziarist evreu, în 1931, pentru The Jewish Criterion, Hitler spunea:
”Programul nostru este să curăţăm Germania de toate elementele care stau în calea întoarcerii ei la normalitate. Germania trebuie să devină o ţară a germanilor, a cetăţenilor germani liberi, nu a sclavilor germani dominaţi de capitalul evreiesc (…) Evreii au infestat cultura şi politica germană cu viziunile lor. Singura cale prin care pot fi salvaţi germanii care au fost infestaţi cu iudeofilie este să etichetăm tot ce este evreiesc ca fiind negerman. Ei sunt un adevărat pericol”.
”Viaţa germană trebuie curăţată de toate elementele străine care deformează adevăratul spirit german. Guvernul trebuie să fie în mâinile germanilor şi să aibă un singur scop: să elibereze Germania din sclavia din prezent. Aceasta se poate face insuflând germanilor respectul de sine pe care l-au pierdut şi credinţa în propriile lor puteri. Propaganda pe care o derulăm este menită să sporească încrederea de sine a germanilor”.
”Chiar vreau să scap de acei evrei care, de la război încoace, ne-au invadat ţara dinspre Europa de Est şi ne-au slăbit morala prin speculaţii nebuneşti, care sunt lipsiţi de patriotism şi care au adunat averi din catastrofa noastră naţională. În ceea ce-i priveşte pe restul, nu vreau decât să le limitez influenţa promulgând interdicţii legale împotriva participării lor în guvern şi eliminând din viaţa publică neevrei care se comportă ca nişte marionete ale capitalului evreiesc”.
După cum se vede, regimurile dictatoriale au, dintotdeauna. o obsesie bolnavă în a epura aparatele de stat și nu numai de influențele nefaste ale diverselor forțe oculte: iudeo-masoneria, burghezo-moșierii, guleniștii etc.
În Turcia, urmează, foarte probabil, lagărele de concentrare. Avînd în vedere că pușcăriile turcești au un grad de ocupare, în medie, de 300%, țara lui Erogdan fiind campioana plîngerilor la CEDO pe această temă, e greu de crezut că să vor găsi locuri pentru miile – poate zecile de mii- de arestați după puci. Așa că singura soluție ar rămîne închiderea prizonierilor în țarcuri.
Interesant de punctat, pe final, o afirmație a ambasadorului turc din interviu:
”Vad viitorul tarii mele in Europa; cind spun Europa nu e vorba neaparat de UE, pentru ca nu trebuie sa fii neaparat membru UE pentru a fi european cu adevarat”.


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 22, 2016 9:05 am

De data asta ii dau dreptate lui Cristoiu ca jurnalistii romani fac o presa de cancan provincial.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

De pilda, Hotnews titreaza Donald Trump afirma ca, daca va ajunge presedinte, SUA nu vor interveni automat in cazul in care un stat NATO este atacat, daca respectiva tara membra nu achita costurile interventiei

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Eu m-am ferit sa-l calific pe Trump ca fiind nebun, chiar daca imi aminteste de Vadim vesel Mie mi se pare a fi un tip excentric si siret, deloc de subestimat ca nivel de IQ. In plus, fiind o vedeta de televiziune , stie ce capteaza interesul publicului american. Din acest motiv isi permite luxul de a fi cam arogant si nu prea diplomat atunci cand rosteste ceea ce gandesc multi americani de rand, vulgul sau plebea cum s-ar spune.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 22, 2016 11:30 am

Breaking news cu halucinant si senzational laugh Lovitura colosala data de hackerii Anonymous lui Donald Trump. Inregistrarile scandaloase au fost facute publice

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Abia azi au reusit jurnalistii de la proTV sa citeasca stirea publicata in 5 martie de The Independent laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Vin Iul 22, 2016 12:46 pm

Aha, deci Dughin scrisese despre axa Ankara - Moscova inca de acum 10 ani.  laugh[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Musai ma apuc sa-i citesc Bazele geopoliticii, ca tot o am in telefon de vreo juma' de an.
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 22, 2016 1:26 pm

L-am ghicit pe vulpoi laugh

The media is spending more time doing a forensic analysis of Melania's speech than the FBI spent on Hillary's emails.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Good news is Melania's speech got more publicity than any in the history of politics especially if you believe that all press is good press!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Se pare ca multi americani si jurnalistii au luat-o razna, incercand sa stabileasca daca Meredith McIver exista in realitate, mirati fiind ca Donald Trump n-a concediat-o Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Exista si altii care-l banuiesc pe Trump ca ideea cu plagiatul i-ar apartine   raset

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 22, 2016 4:25 pm

Foarte interesanta analiza prezentata in videoclipurile de mai jos. In plus, imi confirma ceea ce am intuit fara sa fi studiat personajul sau sa fi citit inainte vreo analiza privind profilul lui psihologic Laughing


baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 22, 2016 8:48 pm

Se pare ca treaba cu diploma lui Erdogan e groasa rau daca scandalul s-a internationalizat cu o luna inaintea tentativei de lovitura de stat suspect Adica individul punea procurorii sa le faca dosare penale tuturor care-l ridiculizau prin presa scrisa sau pe internet iar pt. acuzatiile de fals si us de fals in privinta diplomei de studii s-a limitat sa le considere ridicole ? suspect

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Daca suspiciunile astea au un fundament cat se poate de real, atunci tentativa de lovitura de stat s-a potrivit la fix ca sa inchida gura tuturor care-l banuiesc de obtinerea prin frauda a functiei de presedinte. E o acuzatie foarte grava care, daca ar fi fost anchetata si s-ar fi dovedit reala, Erdogan era terminat.
Oare este posibil ca toata nebunia din Turcia, din prezent, sa fi fost declansata de diploma dubioasa a paranoicului Erdogan ? confused

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Sam Iul 23, 2016 9:36 am

In tot cazul, din ce am citit pe internet legat de povestea asta, se pare ca Erdogan ar fi absolvit o scoala vocationala, Imam Hatip school, situatie care, potrivit legislatiei de la vremea respectiva, i-ar fi permis ulterior doar studii universitare in teologie. De altfel, se pare ca intr-un interviu mai vechi, Erdogan ar fi mentionat ca n-a putut accede la studii universitare de alta natura decat cele religioase din cauza scolii vocationale religioase pe care a absolvit-o. Potrivit unui comentator de pe un site, acel interviu ar fi disparute de pe youtube, dand insa link la acest site.http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/544403/Erdogan_in_tek__ogrencilik__anisi_silindi.html Din pacate, nu inteleg limba

Contestatarii legitimitatii diplomei universitare a lui Erdogan in stiinte economice si administrative eliberata de Universitatea Marmaris cu un an inaintea infiintarii universitatii(in fapt o copie legalizata de un notar, copie care ar fi fost depusa de Erdogan  la Biroul Electoral central pt. a dovedi indeplinirea cerintelor constitutionale ca sa se inscrie in cursa prezidentiala ) par a avea argumente destul de serioase ca e vorba despre un fals. Acest scandal din Turcia a inceput sa valureasca in presa internationala prin luna iunie a acestui an pt. ca la jumatatea lunii iulie sa asistam la tentativa de lovitura de stat din Turcia,tentativa urmata de masurile dictatoriale fara precedent dispuse de Erdogan, ocazie cu care a ingropat si discutiile referitoare la autenticitatea diplomei si legitimitatea detinerii functiei de presedinte .

Oarecum, tot contextul asta imi aduce aminte de filmul Wag the dog.


Desigur, povestea este alta insa tactica de a acoperi un scandal mare cu un rahat si mai mare, fabricat la comanda, nu este noua. Pe de alta parte, din partea unui individ cu tendinte dictatoriale te poti astepta sa-si consolideze in forta o pozitie pe care a obtinut-o in conditii dubioase atunci cand contestatarii sai pun in lumina, cu argumente convingatoare,modul fraudulos in care a ajuns sa detina puterea.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Sam Iul 23, 2016 9:37 am

baso a scris:Se pare ca treaba cu diploma lui Erdogan e groasa rau daca scandalul s-a internationalizat cu o luna inaintea tentativei de lovitura de stat suspect Adica individul punea procurorii sa le faca dosare penale tuturor care-l ridiculizau prin presa scrisa sau pe internet iar pt. acuzatiile de fals si us de fals in privinta diplomei de studii s-a limitat sa le considere ridicole ? suspect

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Daca suspiciunile astea au un fundament cat se poate de real, atunci tentativa de lovitura de stat s-a potrivit la fix ca sa inchida gura tuturor care-l banuiesc de obtinerea prin frauda a functiei de presedinte. E o acuzatie foarte grava care, daca ar fi fost anchetata si s-ar fi dovedit reala, Erdogan era terminat.
Oare este posibil ca toata nebunia din Turcia, din prezent, sa fi fost declansata de diploma dubioasa a paranoicului Erdogan ? confused

Pai, coana Leana nu era cacademician doftor injinier de renume modial? Cuplul dictatorial mioritic a fost sustinut la putere absoluta cu buna stiinta a corifeilor din aparatul de partid si de stat, pana cand s-a primit semnalul debarcarii. vesel
Sa stam calmi si sa vedem care va fi soarta lui Edogan, deocamdata imbatat de rezonantele numeui sau - Respectatul blajin curajos purtator de soim, conform unei traduceri pe care am facut-o dupa ureche, la sugestiile acestui site: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu-i exclus ca in Turcia sa inceapa un razboi civil, care sa duca la divizarea tarii, considerata cam mare pentru a face parte dintr-un sigur bloc militar. laugh


P.S. Chiar asa, conform principiului "in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica", cum de nu circula informatii despre Emine Erdogan?! Mai ales ca pare si o doamna distinsa?  suspect

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Sam Iul 23, 2016 10:00 am

ENKI a scris:

Pai, coana Leana nu era cacademician doftor injinier de renume modial? Cuplul dictatorial mioritic a fost sustinut la putere absoluta cu buna stiinta a corifeilor din aparatul de partid si de stat, pana cand s-a primit semnalul debarcarii. vesel
Sa stam calmi si sa vedem care va fi soarta lui Edogan, deocamdata imbatat de rezonantele numeui sau - Respectatul blajin curajos purtator de soim, conform unei traduceri pe care am facut-o dupa ureche, la sugestiile acestui site: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Nu-i exclus ca in Turcia sa inceapa un razboi civil, care sa duca la divizarea tarii, considerata cam mare pentru a face parte dintr-un sigur bloc militar. laugh


P.S. Chiar asa, conform principiului "in spatele oricarui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica", cum de nu circula informatii despre Emine Erdogan?! Mai ales ca pare si o doamna distinsa?  suspect

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

La articolele din presa europeana, comentatorii sustinatori ai lui Erdogan bagatelizau chestiunea : cu diploma sau fara diploma, Erdogan a facut numai lucruri bune pt. Turcia, fiind cel mai grozav presedinte laugh De altfel, conform unei astfel de mentalitati, daca individul s-a folositi de o diploma de studii falsa ca sa respecte cerintele constitutionale pt. functia de presedinte, modifica Constitutia si nu mai are nimeni treaba sa-i conteste diploma si legitimitatea functiei laugh

Pe de alta parte, orice om normal la cap dintr-o tara civilizata stie ca a folosi un document fals pt. a obtine o functie constituie infractiune, situatia fiind cu atat mai grava si fara precedent cu cat in discutie este functia de presedinte a unui stat. Cu siguranta ca internationalizarea suspiciunilor de falsificare a diplomei de studii care pune in discutie insasi legitimitatea functiei de presedinte detinute de Erdogan, ar fi fost de natura sa instituie presiuni pt. un stat asa zis democratic sa ancheteze situatia semnalata opiniei publice internationale. Iar cum Erdogan n-a avut chef de vreo ancheta si sa se justifice, i-a fost mai usor sa incheie capitolul cu democratia si opozantii agasanti. Ca sa nu mai existe discutii.

Perspectiva unui razboi civil in Turcia este o perspectiva sumbra prin posibilitatea internationalizarii acestuia. In tot cazul,  Erdogan este genul de personaj care ar putea declansa WW III

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Sam Iul 23, 2016 3:12 pm

Dupa ce am citit cam tot ce s-a publicat in limba engleza sau franceza pe acest subiect, pot spune ca ipoteza utilizarii de catre Erdogan a unei diplome false este foarte plauzibila, argumentele fiind puternice si serioase. Evident ca in absenta unei anchete oficiale nu se poate pune in discutie legitimitatea functiei de presedinte obtinuta de Erdogan prin falsificarea unui document oficial si uz de fals iar in actualele conditii, prin epurarile efectuate, Erdogan a eliminat orice posibilitate ca  vreun procuror turc  sa ancheteze cazul.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Sam Iul 23, 2016 7:24 pm

Dupa ce Turcia a anuntat ca suspenda "temporar" Conventia Europeana a Drepturilor Omului...
guvernul turc a prelungit sâmbătă perioada de detenție provizorie a suspecților de la 4 la 7-8 zile. "Într-o primă fază, perioada de arest (înainte de punerea sub acuzare) va fi de 7-8 zile; dacă este nevoie, se va putea prelungi", a spus vineri ministrul justiției Bekir Bozdag.

Și această decizie a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit noii dispoziții, întâlnirile deținuților cu avocații lor ar putea fi limitate de către autorități, care în plus vor avea dreptul să înregistreze și să se folosească de conversațiile dintre acuzați și avocați. Doar soții și rudele până la gradul doi au permisiunea să-i viziteze pe cei arestați.

În fine, decretul mai stabilește că angajații însărcinați cu punerea în aplicare a deciziilor luate în timpul stării de urgență nu vor putea fi trași la răspundere pentru acțiunile lor și nu vor putea primi pedepse de ordin penal, administrativ sau financiar. Decretul a intrat în vigoare sâmbătă și niciuna dintre deciziile comunicate nu vor putea fi blocate printr-o decizie judecătorească.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Treaba asta, cu suspendarea temporara a Conventiei EDO, ridica insa probleme de drept international si mari semne de intrebare cu privire la intentiile Turciei. Trambitarea reintroducerii pedepsei cu moartea ar insemna o incalcare a Conventiei(pedeapsa cu moartea a fost abolita prin protocolul 13 la Conventie ). Cu alte cuvinte, suspendarea anuntata acum, teoretic ar trebui sa fie urmata de denuntarea conventiei EDO de catre Turcia, in conditiile reintroducerii pedepsei cu moartea. Practic, o astfel de denuntare ar trebui facuta cu un preaviz de 6 luni, in perioada de preaviz Turcia ramanand legata de obligatiile asumate prin Conventie în ceea ce priveşte orice fapt care, putând constitui o încălcare a acestor obligaţii, ar fi fost comis de ea anterior datei la care denunţarea îşi produce efectele.
Atata doar ca Turcia, anuntand  suspendarea temporara a Conventiei, prin invocarea art.15, intentioneaza sa o incalce mai inainte de a o denunta cu preaviz, sustragandu-se de sub jurisdictia CEDO pt. orice forme de abuz ar putea fi acuzata dupa momentul anuntarii suspendarii Conventiei EDO

Foarte probabil insa ca prin reintroducerea pedepsei cu moartea,  Erdogan sa nu doreasca denuntarea Conventie,i ci sa o mentina suspendata ca sa provoace statele europene la reactii astfel incat sa victimeze Turcia si sa-i ostilizeze pe islamistii turci, insetati de sangele tradatorilor, fata de occidentalii care nu le respecta vointa populara. Sustinatorii lui Erdogan sunt suficient de rudimentari in gandire incat sa-i manipuleze cum vrea muschii lui.
Avand in vedere si povestea cu diploma precum si alte derapaje din trecutul lui glorios, incep sa ma gandesc daca nu cumva Erdogan este sau a devenit omul jihadistilor, stimulat  sa puna Turcia pe butuci, in situatia de a-i schimba brusc si brutal politica interna si internationala cu 180 grade si sa declare razboi SUA si statelor europene.
Nu-mi dau seama cata incredere ar putea sa aiba Putin si ai lui intr-unul ca Erdogan(posibil sa fie si ei adeptii dictonului Iubesc tradarea,  nu si pe tradatori), insa presupun ca vor profita de situatie , ca niste ortodocsi ce sunt,mai catolici decat Papa, atat cat le convine si le profita pt. un alt nivel de negociere cu statele civilizate, terorizate de islamistii fanatici. Posibil ca Putin si ai lui sa stie cum sa-l tina in frau pe nebun.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Dum Iul 24, 2016 7:25 am

baso a scris:Perspectiva unui razboi civil in Turcia este o perspectiva sumbra prin posibilitatea internationalizarii acestuia. In tot cazul,  Erdogan este genul de personaj care ar putea declansa WW III

Sa speram ca nu va fi razboi civil, desi ceva se amorseaza... suspect

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Dum Iul 24, 2016 8:59 am

Adrian Severin ne linisteste, povestindu-ne ca, dupa transformarea UE, urmeaza cea a NATO, prin retragerea... USA. laugh

Turcia încotro?

1. Indiferent cine a organizat puciul de la Ankara, ceea ce se întâmplă în prezent în Turcia poartă numele de terorism de stat – adică folosirea de către autoritatea publică a fricii ca mijloc de guvernare.
Ce va urma? Răspunsul nu este foarte greu de dat.
Urmează instalarea unui regim bazat pe represiune. Lucrul nu este chiar nou în Turcia. Pentru a o constata nu este nevoie să căutăm în Turcia premodernă, fiind suficient să studiem istoria Turciei kemaliste, ai cărei cetățeni știau că sunt liberi să facă tot ceea ce le permite armata. Diferența dintre ceea ce a fost și ceea ce va fi, este că de acum managementul prin teroare va avea caracter principal, în timp ce înainte era subsidiar.
Frica poate paraliza opoziția dar în exces poate genera o stare de ură și disperare care descătușează rebeliunea și răzbunarea. Acest mecanism explică și cruzimea cu care islamiștii erdoganiști îi tratează astăzi pe puciștii kemaliști. De aceea terapia prin frică are nevoie de un anestezic. El este fie de natură materială (bunăstarea) fie de natură spirituală (credința) fie o combinație a lor. Poporul acceptă autoritarismul dacă este justificat prin apărarea unor valori de care masa crede că depinde propria ei mântuire.
În acest sens turcilor le este oferit acum islamul. Dictatura trebuie exercitată în numele a ceva. Pentru kemalism, dictatul armatei avea loc în numele libertății care presupunea neutralitata religioasă a statului, pluralismul și respectul diversității. Pentru otomanism, dictatul se justifică prin nevoia de a apăra dreapta credință înscrisă în Coran. Este legic, deci, ca decesul kemalismului să însemne instaurarea unui autoritarism islamic.
Acesta nu este același lucru cu statul islamic – așa cum îl vedem, de pildă, în Iran. Nu este probabil ca Turcia să devină nici o teocrație revoluționară de tipul ISIS. Mai degrabă va fi un imperiu a cărui organizare politică va reflecta morala islamică. Ceea ce nu înseamnă neapărat introducerea șariei – a ordinii juridice musulmane. Un universalism imperial turc de inspirație otomană, va îngădui existența comunităților de orice confesiune și accesul lor la bunăstarea comunității etno-culturale dominante, în schimbul supunerii față de conducerea politică turcă, cu concepția ei de organizare a societății.
Pe termen scurt și mediu, cel puțin, nu doar rolul politic al armatei va slăbi ci și puterea ei propriu zisă în termeni militari, va fi mult diminuată. De teamă sau din lipsă de perspectivă personală, o mare parte a elitelor Turciei moderne va emigra, secătuind țara de puterea creierelor și brațelor ei. Conflictele interetnice (în primul rând secesionismul kurd) se vor intensifica. În atari condiții devine inevitabilă fuga capitalurilor, griparea comerțului și recesiunea economică. Va trece timp până când asemenea tendințe vor putea fi inversate.
Regimul politic erdoganist (cu sau fără Erdogan în frunte) va fi mai puternic din punct de vedere politic, însă într-o Turcie mai slabă. Mai puternic nu înseamnă și mai stabil întrucât, cu cât represivitatea crește, cu atât crește și ura ca reacție la ea; o ură care oricând se poate transforma din sentiment lăuntric în rezistență pasivă și din rezistență pasivă în insurecție.
Cursul actual al evenimentelor nu poate fi însă oprit, întrucât el corespunde cu psihologia poporului turc și orice altceva ar putea crea o dezordine și mai mare. Modificarea acestui model necesită resurse de putere și viziune – inclusiv de înțelepciune – care pentru moment lipsesc.
2. Reintroducerea pedepsei cu moartea, mai mult chiar decât suspendarea aplicării Convenției Europene a Drepturilor Omului, înseamnă ruperea Turciei de Europa. Deja, modul de tratare a prizonierilor și expunerea publică a acestora, transmite Europei că Turcia este altceva.
Nu că Europa ar fi superioară ci este pur și simplu altfel. În acest sens nu este în primul rând vorba că UE scoate de pe agenda sa integrarea Turciei post-kemaliste, ci că Turcia neo-otomană abandonează agenda integrării sale europene. Divorțul UE de Turcia este cumva unul amiabil sau, în orice caz, din voința ambelor părți.
Aceasta va rezolva nu numai dilema integrării europene a Turciei, închizându-i porțile UE, ci și pe aceea a identității UE, definită prin contrast cu Turcia; la fel cum altădată Europa și-a dobândit conștiința de sine prin contrast cu Califatul otoman. Este vorba despre identitatea culturală, care va repune în “valoare” distincția, ca să nu spunem opoziția, între creștinism și islam, precum și despre identitatea geopolitică, limitând UE la rolul de putere regională; sau chiar subregională, dacă ne gândim că UE, și cu atât mai puțin Germania, nu epuizează spațiul european.
Vestea bună vine pentru federaliștii europeni: fără Turcia și fără Marea Britanie, proiectul Statelor Unite ale Europei – mai exact Statele Unite ale Europei Mici – redevine fezabil. Marele lui obstacol rămâne nu suveranismul central și est-european, ci nostalgia Reichului german. Uniunea Europeană cu două viteze nu este preambulul democrației transnaționale europene ci acela al unei noi împarțiri a Germaniei și, evident, a Europei.
3. “Arabizarea Turciei” – proces prin care se înțelege revenirea Turciei la identitatea culturală arabo-musulmană (chiar dacă alfabetul latin va coexista cu scrierea arabă) și reasumarea rolului geopolitic de integrator și ordonator al spațiului arabo-musulman – va impune revizuirea relației cu SUA, punând totodată într-un alt context raporturile cu Rusia, Israelul și Iranul.
Apropiindu-se de Rusia și chiar de Israel, pentru a-și mări astfel gradul de libertate în raport cu SUA, fi-va oare Turcia primul membru al NATO care va părăsi alianța? Răspunsul este negativ. Pe de o parte, ea este, totuși, prea slabă pentru o confruntare totală cu America. Pe de altă parte, prezența ei nominală în NATO este o bună bază de negociere cu Rusia, după cum dizidența (prorusă) în NATO este o bună bază de negociere cu SUA.
Primul care va părăsi NATO va fi America. Nu de jure ci de facto. Turcia o va face în același stil.
Bazele ideologice ale despărțirii SUA de NATO au fost puse de Președintele George Bush Jr., atunci când a inversat principiul “împreună dacă se poate, singuri dacă este nevoie”, trasformându-l în formula “singuri dacă se poate, împreună dacă este nevoie”, precum și atunci când a afirmat că “America nu își alege țintele în funcție de aliați, ci își alege aliații în funcție de ținte”. Rămânerea SUA în NATO după dispariția ordinii mondiale bipolare, a fost justificată numai de împrejurarea că prezența acolo îi oferea un drept de intervenție în geo-strategia europeană.
Cu cât UE devine mai mică și mai provincială, cu atât distanța dintre obiectivele strategice europene și cele americane crește. Pe când preocupările sale cele mai acute se leagă de viitorul confruntării cu China (în contrast cu curtea pe care Berlinul, Parisul și Bruxellesul o fac Beijingului), Washingtonul nu mai poate accepta să garanteze securitatea statelor baltice (misiune din punct de vedere militar practic imposibilă) sau să își sacrifice interesele de cooperare cu Rusia, apărând granițele sovietice ale Ucrainei sau Georgiei, în timp ce nu mai poate conta pe solidaritatea fermă a Turciei.
Oarecum pe aceeași linie de raționament, SUA își spun ca angajamentul total în susținerea Israelului devine prea costisitor pentru ele, reducându-le marja de manevră în raport cu statele arabe, al caror sprijin s-ar putea dovedi esențial în competiția americano-chineză. De aceea, socotind că Israelul are de acum și capacitatea de a se apăra singur, Washingtonul plănuiește, după toate semnele, o decuplare de Ierusalim; de care și Ierusalimul este conștient. Or, asta face din Israel, puternic afectat de coșmarul “primăverii arabe”, un susținător logic al neo-otomanismului turc, Ankara fiind preferabilă Teheranului ca lider și gardian al ordinii în lumea arabo-musulmană.
Astfel se conturează triada Rusia-Turcia-Israel ca factor de referință în Orientul Mijlociu. Decât să i se opună și totodată să îi preia funcțiile, globalizând NATO în pofida opoziției “vechii Europe”, SUA vor prefera să o tolereze și să o supravegeze de la distanță; eventual în cooperare cu Rusia însăși, care se va simți mai bine nefiind singură în cușcă cu leul turc.
NATO nu va dispărea, deci. Formal va supraviețui dar va deveni irelevant.
4. Irelevanța NATO, deplasarea centrului de interes strategic al SUA în Pacific și bulversarea trilateralei ruso-sceptice Polonia-România-Turcia prin apariția trilateralei Rusia-Turcia-Israel, echivalează cu prăbușirea sistemului de securitate al României, care tocmai pe aceste structuri se baza. (Cât de util ar fi fost acum cuplul de forțe alcătuit din trilaterala România-Turcia-Israel și Italia-România-Rusia, propuse de mine în 1998?)
Cu excepția Poloniei, Ucrainei, parțial Georgiei și a… Kosovo, în jurul României, cât vezi cu ochii minții, sunt numai state care își armonizează interesele cu cele ale Rusiei. Ucraina este în haos și se destramă. Georgia riscă strivirea în cleștele ruso-turc. Kosovo este nerecunoscut și aproape eșuat. Polonia este prea departe și prea puțin. Pirueta turcă schimbă radical situația strategică în Marea Neagră, în defavoarea Bucureștiului, unde triumfalismul atlanticist al noului limbaj de lemn nu poate ascunde deruta.
Romania s-a culcat în siguranță și s-a trezit în foc încrucișat. Unii spun că nu putem face nimic. Dacă este așa, atunci să facem ceea ce trebuie. (sic!)


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Totusi, in contextul actual, mi se pare foarte ciudat ca nu scoate capul la lumina nici macar o grupare anti-NATO&UE/pro-Putin prin Mioristan.  suspect
Sau, conform traditiei, miorii clandestini astepta cuminti data de 23 august, pentru a-l intampina cum se cuvine pe Rogozin, autoinvitat inca din 2014?   scratch  laugh

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Dum Iul 24, 2016 10:49 am

ENKI a scris:Aha, deci Dughin scrisese despre axa Ankara - Moscova inca de acum 10 ani.

Cica si George Roncea ar fi scris despre asta, tot de pe atunci. Shocked

George Roncea
July 21 at 4:51pm ·

în 2006 și mai apoi în 2008, chiar cu ocazia Summit-ului NATO atrăgeam atenția în scris asupra riscului ”închiderii” Mării Negre în urma condominiumului ruso-turc și a receptării unor semnale privind apropieri subterane între Turcia, cea mai importantă forță NATO din regiune și Rusia.
În Moldova Turcia mergea la vedere pe mână cu rusoii, cazul Găgăuziei fiind mai mult decît clar. Alianța islamo turco moscovită era turată total împotriva românilor.
Legendele care fac din Putin un salvator al Ortodoxiei și în genere al Europei creștine sînt scorneli propagandistice, lansate nu de azi de ieri, în realitate Moscova a fost făuritoarea terorismului musulman iar Putin personal este protectorul islamului rusesc, în timpul său minoritatea musulmană privilegiată mărindu-și de opt ori volumul în timp ce peste 40 de milioane de mujici etnici ruși se prăbușesc în sărăcie și alcoolism. Iar familiile tuturor oligarhilor evrei din jurul lui Putin, multimiliardari, trăiesc în putredul Occident, pe care-l tot blamează Putin din gură, pentru imbecilii idioți utili care-i înghit căcărezele pe nemestecate.
Cum informația coabitării dinte serviciile turcești și rusești frisona anumit cercuri de lingăi în cur ai americanilor m-am trezit luat la ochi.
Drept urmare cadre ale super intelijentelor servicii românești m-au căutat să mă mustre și să mi-o frece, după care m-au clasat ca heităr NATO și s-a trecut la așa numitele măsuri specifice.
Măsuri ce operează și astăzi.
Păi să nu vă urez acum, când treaba a ieșit la vedere, tuturor cadrelor lu pește, cretinomani analfabeți și repetenți, să vă fută în cur turcii voștri?
George Roncea's photo.
LikeShow more reactions
Share
1 Comment
3535
4 shares
Comments
Florin Ghiulbenghian
Florin Ghiulbenghian Bai baiete, mai naparstocule, este prima data cand iti dau dreptate deplina pe subiecte operationale. Acum 2 ani eu le-am adus dovezi ca astia doi "e intelesi", si iar mi-au pus eticheta de dezinformator... dar la mine nu-i bai ca la tine, ca-s obisnuit... :-))))))
Like · 5 · July 21 at 5:17pm · Edited
George Roncea
George Roncea eh, doi ani, tardiv - io vorbesc de atentionare si preventie avansata, opt, zece ani, cu schitarea scenariilor conexe - prabusirea flancului sudic si estic, inchiderea Marii Negre plus incercarea rusilor de a patrunde prin greci catre Mediterana, controlata de Flota a IV americana. evident mi-am luat super mui, mai lipsea sa ma calce un chevrolet din ăla mare de la ambasada Smile
Like · 3 · July 21 at 5:23pm
Florin Ghiulbenghian
Florin Ghiulbenghian eu vorbesc de dovezi clare, adicatelea convorbiri ambientale interceptate in gradina kitai-gorodului, nu niste amarate de analize-sinteze bazate pe surse deschise (deschise la dop, evident)... :-)))))
Like · 3 · July 21 at 5:26pm
George Roncea
George Roncea un dop la vremea lui face cât zece la mui
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Dum Iul 24, 2016 6:48 pm

Aseara l-am vazut si auzit pe Adrian Nastase si aproape ca m-a enervat modul in care i-a gasit scuze lui Erdogan prin traditia turceasca a loviturilor de stat si a masurilor agresive de dupa. M-a socat felul in care amintea numarul spectaculos al victimelor din istoria loviturilor de stat din Turcia si lipsa de empatie pentru zecile de mii de oameni pe care Erdogan intentioneaza sa-i execute in prezent, fara niciun fel de scrupule.
Si na, gandindu-ma ca este foarte probabil ca Erdogan a ajuns presedinte prin fals si uz de fals, ceea ce face acum poate fi denumit pe buna dreptate terorism de stat. In acest context, schimbarea aliantelor Turciei  este inevitabila odata cu intrarea ei in dictatura islamica fatisa a lui Erdogan.
Mi se pare o mare porcarie incurajarea unui astfel de individ sau a i se gasi scuze pt. masurile de teroare pe care le impune propriului popor dupa ciudatenia aia de lovitura de stat esuata. Seful serviciilor de informatii turce nici macar n-a fost schimbat pt. ca a omis sa-l informeze din timp despre ce i se pregateste...
Erdogan a vorbit cu aroganta despre reintroducerea pedepsei cu moartea, ca fiind ceruta de popor pt. executarea pucistilor si tradatorilor (gulenisti, opozanti,etc) si o solutie mult mai convenabila decat tinerea lor in inchisoare pe banii contribuabililor. Motiv pt. care nu ar putea sa nu promulge o astfel de lege ceruta de popor. Conventia Europeana a Drepturilor Omului interzice aplicarea unei pedepse mai severe decat cea aplicabila la momentul savarsirii infractiunii iar Protocolul 13 a abolit pedeapsa cu moartea in orice imprejurare. Turcia le-a ratificat iar  Erdogan ar vrea acum o derogare in ce-l priveste. Nu o va obtine niciodata iar ca sa scoata Turcia de sub jurisdictia CEDO, va trebui sa denunte Conventia. Probabil ca inca n-are curajul sa o faca deoarece ar suna ca naiba ca nu-l mai intereseaza respectarea drepturilor omului in Turcia. Ruperea de Europa este insa anuntata. Pacat de Turcia ca a ajuns la discretia unui astfel de individ. Cum anticipeaza si altii,  Erdogan are toate sansele sa nu moara de moarte buna. Insa in prezent e de neoprit. Ramane de vazut daca-si va reinnoi declaratia de razboi in situatia in care SUA va refuza extradarea lui Gulen. Sau cum va proceda daca mosul ala decedeaza inainte de extradare ? Le  va cere americanilor capul individului, sa fie convins ca dusmanul lui de moarte este mort si sa-l expuna in public pt. ca poporul sa-l scuipe ? Il cred in stare pe Erdogan si de asa ceva.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Dum Iul 24, 2016 9:58 pm

Un articol foarte bine conceput, o radiografie la rece a personajului.

Le président turc Recep Tayyip Erdogan entretient avec son peuple une relation très forte qu'aucun autre dirigeant turc n'a jamais eue depuis Ataturk et qui a été cruciale pour son maintien au pouvoir lors de la tentative de putsch.

Erdogan s'est appuyé directement sur le peuple, mobilisant dans les villes des marées humaines, drapeaux turcs au vent, pour faire échec aux putschistes, en passant par des médias sociaux qu'il détestait jusqu'à récemment.

"Erdogan savait que le peuple bougerait quand il lui demanderait, en raison du lien fort qu'il a tissé depuis de longues années", estime Can Acun, de l'ONG Seta.

Le moment de pure improvisation où le président est apparu blême, tard le 15 juillet juste après le déclenchement du coup d'Etat, sur la télévision CNN Turk -- chaîne privée la plus regardée de Turquie -- restera l'une des images marquantes de cette nuit dramatique.

Cette séquence surréaliste où le président, depuis la station balnéaire de Marmaris (ouest), a demandé au peuple de "descendre dans les rues" pour défendre la démocratie a été un moment de bascule dans le putsch.

Le président s'est adressé directement aux Turcs par FaceTime, via le téléphone portable de la journaliste star de la chaîne Hande Firat montré à l'écran.

Une image qui a saisi la population. "Une majorité de gens ont été choqués de voir le président choqué", explique Marc Pierini de la fondation Carnegie Europe.

Le chef de l'Etat "se trouvait isolé, loin des centres de pouvoir" et l'appel sur FaceTime "a été un coup magistral", dit cet ex-ambassadeur de l'UE à Ankara. "Il s'est traduit par une réaction directe" dans la rue, "ça a retourné le coup d'Etat".

Firat a dit avoir reçu via Twitter une offre de rachat de son désormais fameux téléphone à 220.000 euros.

Alors que les conjurés tentaient de prendre le contrôle des télévisions "avec un manuel des années 60", ironise M. Pierini, Erdogan a recouru aux réseaux sociaux et "des millions de gens qui pouvaient être hésitants se sont mis en marche", dit Can Acun.

Le lendemain, sur son compte personnel Twitter, le président appelait les Turcs a descendre dans les rues dans un message massivement retweeté. Ils y sont tous les soirs depuis.

Et jeudi, des millions de téléphones portables turcs ont reçu un SMS de "RTErdogan", comme galvanisé par ces événements qui ont pris toute la Turquie par surprise, demandant directement à son "cher peuple" de ne pas "abandonner la résistance héroïque".

La veille, c'est par téléconférence que le président avait lui-même annoncé à de nombreux citadins l'instauration de l'état d'urgence.
Une "légitimité supplémentaire"

"Le président turc qui a toujours été très méfiant envers les réseaux sociaux et des nouvelles technologies, a réalisé que ces outils ont plus de potentiel que s'ils étaient simplement des outils de propagande", dit Aykan Erdemir, de la Foundation for Defense of Democracies à Washington.

Ainsi, Erdogan, unique dirigeant à avoir autant dominé la politique turque depuis le père de la république Mustafa Kemal Ataturk, est devenu une machine à communiquer avec ce peuple qui lui baise les mains lors de ses bains de foule et avec lequel il entretient une relation émotionnelle, quasi charnelle.

La concentration des pouvoirs par un seul homme est inédite dans la Turquie moderne et beaucoup s'effraient de sa dérive autocratique et liberticide. Mais Erdogan profite du fait qu'une majorité de Turcs est viscéralement conservatrice, très attachée à l'Etat. Et à sa personne.

Elle est séduite par cet "animal politique" charismatique, inoxydable et populiste qui a indéniablement développé le pays et parle au nom du peuple, dont il est issu.

Dans sa relation aux Turcs, M. Erdogan peut aussi se prévaloir de ses 52% à la présidentielle de 2014. Cette "innovation politique majeure" en Turquie, rappelle M. Pierini, lui permet de se présenter comme "le premier président élu direct du peuple, avec une légitimité supplémentaire".

Et "un chef fort" en période de crise aiguë, "c'est caractéristique de la force de l'Etat en Turquie et du charisme" d'Erdogan, relève M. Pierini.

Mais l'immense personnalisation du pouvoir et l'appel direct au peuple ne sont pas sans risque pour la démocratie.

"Cela va donner à Erdogan la capacité d'enflammer les masses pour prendre les mesures qu'il veut", redoute M. Erdemir, évoquant une "machine infernale".

"Il ne pourra pas avoir la même capacité à ralentir le mouvement une fois celui-ci lancé", dit-il. "Alors ce qu'il a maintenant (entre les mains) est à la fois très puissant et très dangereux".

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In mod paradoxal, si Hitler era carismatic, fiind adorat de un procent mare din populatia germana fara de care n-ar fi putut sa faca ce a facut.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Lun Iul 25, 2016 8:06 am

baso a scris:In mod paradoxal, si Hitler era carismatic, fiind adorat de un procent mare din populatia germana fara de care n-ar fi putut sa faca ce a facut.
Nu stiu de ce, dar am senzatia ca Turcia este doar un poligon de incercare pentru ce va urma in toata Europa: republici ale procurorilor si serviciilor secrete, slujind cu devotament tatuci providentiali. Cool
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Lun Iul 25, 2016 8:22 am

Apropo de Hitler, un comentariu de-al lui Erdogan de la inceputul anului a aparut oarecum diferit tradus in presa de limba franceza si in cea de limba engleza, probabil functie de sursa turceasca de unde s-a preluat comentariul si de primul jurnalist care a facut traducerea in limba respectiva Laughing

Mr Erdoğan cut short a state visit to Saudi Arabia after the death of prominent pro-government political journalist Hasan Karakaya, and in a press conference on his return to Turkey was asked if he thought a presidential system would be possible while maintaining the unitary structure of the state.

According to the T24 news portal, he replied: "Yes. There is nothing to say that you can't have a presidential system in a unitary state.
"There are already some examples in the world today, and also some from the past. You see it when you look at Hitler's Germany. Later you see the example again in various other counties.
"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Le président islamo-conservateur turc, Recep Tayyip Erdogan, a évoqué l'Allemagne nazie d'Adolf Hitler pour défendre le système présidentiel fort qu'il veut instaurer en Turquie, rapporte vendredi la presse turque.

   "Dans un système unitaire (comme la Turquie) un système présidentiel peut parfaitement exister. Il y a actuellement des exemples dans le monde et aussi des exemples dans l'histoire. Vous en verrez l'exemple dans l'Allemagne d'Hitler", a-t-il dit aux journalistes jeudi soir, de retour d'une visite de travail en Arabie saoudite, cité par les journaux.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Trebuie sa remarc faptul ca varianta englezeasca imi da dureri de cap la intelegerea sensului raspunsului la intrebarea pusa de jurnalistii turci lui Erdogan . Afirmatia scurta si clara, bombardata rapid cu 2 negatii in urmatoarea propozitie, e un mod tare bulversant de a incepe raspunsul la intrebare raset

In Romania este si mai aiurea cand se citeaza unii pe altii, rostogolind aceeasi stire sau putin schimbata, de regula cu titluri bombastice.
Cum adeseori mi se pune pata sa identific sursa initiala, ieri chiar m-am amuzat, ca la bancurile cu Radio Erevan Laughing

Răsturnare de situație în cazul extrădării clericului Gulen Cotidianul citeaza b1 care citeaza armenpress din Yerevan care citeaza CNN Turk  raset
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Distorsionarea informatiei este omniprezenta.


Ultima editare efectuata de catre baso in Lun Iul 25, 2016 10:40 am, editata de 2 ori

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Lun Iul 25, 2016 9:21 am

ENKI a scris:
baso a scris:In mod paradoxal, si Hitler era carismatic, fiind adorat de un procent mare din populatia germana fara de care n-ar fi putut sa faca ce a facut.
Nu stiu de ce, dar am senzatia ca Turcia este doar un poligon de incercare pentru ce va urma in toata Europa: republici ale procurorilor si serviciilor secrete, slujind cu devotament tatuci providentiali. Cool

Am citit ieri si articole despre marea manifestatie organizata in Istambul pro-democratie la care au participat atat opozantii cat si partizanii lui Erdogan. Trebuie sa recunosc ca m-a suprins putin acest amestec mobilizat in numele democratiei, insa se vede treaba ca turcii laici au gasit un mod inteligent de a manifesta , condamnand atat puciul cat si masurile dictatoriale. Chiar m-a impresionat inteligenta acestei mobilizari . Iar cum tot avea treaba Erdogan cu Franta, dand-o ca exemplu sau criticand-o, functie de cum ii convenea in context, suna bine in limba franceza lozinca Ni coup d’Etat, ni diktat raset E ca si cum Franta i-ar fi raspuns lui Erdogan daca a tot pomenit-o  Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aceasta manifestatie, inedita fata de tot ce a urmat noptii de 15 iulie in Turcia, parca ar materializa ultimele 3 paragrafe ale articolului citat de mine si care m-a impresionat prin luciditate. Desigur, este importanta vocea poporului atunci cand te folosesi de ea pt. a-ti justifica demersurile, punand in garda atat SUA cat si Europa. La fel de important este de a stabili daca vocea islamistilor fanatici care solicita reintroducerea pedepsei cu moartea, manifestandu-si sprijinul neconditionat fata de masurile dictatoriale ale prezidentului este mai puternica decat vocea populatiei laice a Turciei, speriata de ceea ce se prefigureaza pt tara lor. Ramane de vazut daca aceasta manifestatie exemplara  se va viraliza, schimband  varianta de viitor al Turciei planificata de Erdogan si sustinatorii lui .

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Lun Iul 25, 2016 12:57 pm

Cu siguranta ca izbucnirea razboaiele mondiale anterioare a fost de neconceput pt. multi oameni din acele vremuri, oameni normali la cap care au considerat foarte putin probabile evolutiile unor evenimente spre un conflict armat internationalizat. A ignora semnalale de derapaje din istoria relativ moderna, derapaje care au anticipat conflicte armate,ar insemna ca orice nebun megaloman si carismatic ajuns la sefia unui stat sa -si poata dori in prezent razboaie, interne sau internationale, chiar si fabricand pretexte.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Lun Iul 25, 2016 5:29 pm

ENKI a scris:
Totusi, in contextul actual, mi se pare foarte ciudat ca nu scoate capul la lumina nici macar o grupare anti-NATO&UE/pro-Putin prin Mioristan.

Hopa, tov. Raisa Ekaterina Ivatenko (aka Ela Simona Fica) si-a pus o coperta de feisbuc care m-a condus la un site. vesel

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In caz ca vrea careva sa apese pe link-ul de mai jos, sa dea mai intai volumul la minim.
Deocamdata nu sunt materiale incarcate*, dar, vorba sasalaului, ma consider informat si urmaresc cu atentie.  laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


* Doar acest mesaj de intampinare:

Din Romania, asa cum arata in acest moment, nu se mai poate recupera nimic, pierderile sunt imense, ruinele se vad in toate domeniile. Dar pe fosta temelie se pot pune caramizi noi. E imposibil de carpit ceva atat de destramat. Dar e foarte usor de construit. De la zero. O constructie nou. O TARA NOUA. O NOUA ROMANIE, UN SISTEM NOU, UN STAT NOU, O VIZIUNE NOUA.


Ultima editare efectuata de catre ENKI in Lun Iul 25, 2016 5:35 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Lun Iul 25, 2016 5:56 pm

ENKI a scris:
ENKI a scris:
Totusi, in contextul actual, mi se pare foarte ciudat ca nu scoate capul la lumina nici macar o grupare anti-NATO&UE/pro-Putin prin Mioristan.

Hopa, tov. Raisa Ekaterina Ivatenko (aka Ela Simona Fica) si-a pus o coperta de feisbuc care m-a condus la un site. vesel

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

In caz ca vrea careva sa apese pe link-ul de mai jos, sa dea mai intai volumul la minim.
Deocamdata nu sunt materiale incarcate*, dar, vorba sasalaului, ma consider informat si urmaresc cu atentie.  laugh


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


* Doar acest mesaj de intampinare:

Din Romania, asa cum arata in acest moment, nu se mai poate recupera nimic, pierderile sunt imense, ruinele se vad in toate domeniile. Dar pe fosta temelie se pot pune caramizi noi. E imposibil de carpit ceva atat de destramat. Dar e foarte usor de construit. De la zero. O constructie nou. O TARA NOUA. O NOUA ROMANIE, UN SISTEM NOU, UN STAT NOU, O VIZIUNE NOUA.
2 gagici care dau mana pe acorduri de fanfara militara ?


baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 26, 2016 8:02 am

baso a scris:2 gagici care dau mana pe acorduri de fanfara militara ?

Abia acum am reusit sa zaresc acolo un butonel de pause/play (dreapta sus, bine disimulat), asa ca am privit mai atent poza.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Nu ma pricep la bijuterii, asa ca am remarcat doar fructuoasa cooperare intru constructie dintre planuitoare* (arhitecta) si executanta muncitoare. Laughing

Fortandu-ma, poate as mai putea observa compasul si echerul (disimulate in macara si acoperisul blocului), atentia findu-mi totusi atrasa mai mult de acel nasuc barbatesc, discret itit pe sub cotul indoit al purtatoarei descoperite de casca galbena. laugh


*Iar nu ma pricep: daca proiectanta are manecile albe, pot oare presupune ca ar avea, rasfrante peste sacoul office, si niste gulere albe pe masura?! scratch


Ultima editare efectuata de catre ENKI in Mar Iul 26, 2016 4:13 pm, editata de 1 ori (Motiv : corectura)
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  Dracu' gol la data de Mar Iul 26, 2016 1:02 pm

ENKI a scris:*Iar nu ma pricep: daca proiectanta are manecile albe, pot oare presupune ca ar avea, rasfrante peste sacoul office, si niste gulere albe pe masura?! scratch
Şi o freză de tip mop... raset
avatar
Dracu' gol
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului
nu se mai dezlipeste de ecranul computerului

Mesaje : 5567
Data de inscriere : 03/02/2010
Localizare : Trollywood

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Mar Iul 26, 2016 4:11 pm

Dracu' gol a scris:
ENKI a scris:*Iar nu ma pricep: daca proiectanta are manecile albe, pot oare presupune ca ar avea, rasfrante peste sacoul office, si niste gulere albe pe masura?! scratch
Şi o freză de tip mop... raset
laugh bine
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  ENKI la data de Mier Iul 27, 2016 10:10 am

Asta da coincidenta. vesel

Același jurnalist a filmat atentatele din Nisa și din Munchen

O coincidență foarte ciudată este scoasă la iveală în presa independentă. Se conturează din ce în ce mai mult convingerea că atentatele teroriste din Europa sunt în bună parte controlate de anumite structuri secrete.
Jurnalistul independent Richard Gutjahr, german la origine, s-a aflat în preajma ambelor atacuri, atâta în Nisa cât şi în Munchen, la doar 8 zile distanță.
Cu această ocazie a filmat exact scenele fierbinţi din momentul ambelor atacurilor teroriste. Pe 14 iulie, aflat în vacanţă la Nisa, a filmat de la balconul hotelului în care era cazat încercarea eroică a unui posesor de scuter de a opri camionul ce intrase în mulțimea adunată de Ziua franţei. Apoi, pe 22 iulie a filmat masacrul din Munchen.
Gutjahr a declarat pentru Spiegel că dorise să petreacă un sfârşit de săptămână prelungit în Franța cu ocazia zilei naționale şi nimerise exact în locul unde a fost atacul.
Jurnalistul Richard Gutjahr este căsătorit cu Einat Wilf, politician israelian susţinătoare a sionismului. Wilf este atee şi fostă membră a forțelor speciale U200 (unitate responsabilă cu decriptările).
Se conturează astfel, în unele cercuri ale presei internaţionale, convingerea că atentatele teroriste din Europa vor fi din ce în ce mai numeroase din cauză că sunt, într-o anumită măsură, controlate de structuri secrete care se opun unei colaborări tot mai strânse între statele Europei occidentale şi Rusia.[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
ENKI
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 13937
Data de inscriere : 07/02/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Mier Iul 27, 2016 2:37 pm

Oricat de infricosati ar fi multi de aceasta perspectiva si oricat de socati ar fi de declaratiile de campanie electorala ale excentricului Trump, deja sunt convinsa in procent de 99,9 % ca el va fi urmatorul presedinte al USA. Incep sa cred ca strategia lui de campanie este atipica; a inceput cu declaratii socante si radicale, pt. a atrage atentia lumii asupra lui, castigand astfel, intr-o prima faza, pe votantii americani nationalisti si chiar extremisti. Pe masura ce va inainta in campanie, isi va potoli discursul ce a socat si il va nuanta artistic, profitand si de campania anti-Trump agresiva dusa de Hillary, aceasta din urma devenind ridicola pe masura ce aspecte negative din trecutul si ale personalitatii ei vor fi aduse la lumina.

O fi de teoria conspiratiei, dar daca marii papusari ai Planetei au dorit ca astia doi sa fie contracandidati, nicidecum nu l-au bagat in fata pe Trump ca sa o ajute pe Hillary sa castige( cum multi au speculat)...ci e fix invers : Hillary este cea care il face pe Trump sa castige. Mai mult chiar, e foarte probabil ca Hillary sa iasa extrem de sifonata din cursa pt. prezidentiale... adica,cum ar spune Trump :cu low energyLaughing

Asta anticipez eu ca se va intampla, fara sa citesc in stele sau in globul de cristal raset Chiar sunt curioasa daca anticipez corect ...

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  baso la data de Vin Iul 29, 2016 1:10 am

Iata un articol care confirma ce scriam in postarea anterioara referitor la nuantarile artistice ale discursului/declaratiilor lui Trump.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Fiind un diletant in politica, Trump spune de fiecare data ceea ce unei parti a americanilor, care n-ar vota cu H.Clinton, ii place sa auda. Cerceteaza care-i pulsul dupa o declaratie soc iar mai tarziu isi nuanteaza abordarea ca sa le faca placere si altor americani care  n-ar vota cu Clinton. Pe scurt, cam asta e strategia lui. Un fel de pas cu pas in stil american, el nefiind un mutalau, desi are origini germane Laughing

Din pacate, democratii si-au ales prost candidatul. In mod cert, Hillary Clinton a tras sfori sa castige nominalizarea.

Julian Assange a descris in mod plastic situatia; a alege intre cei doi este ca si cum ai alege intre holera si gonoree.

baso
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual
supraviețuiește în orice condiții și în spațiul virtual

Mesaje : 16006
Data de inscriere : 04/10/2010

Sus In jos

Re: teoria conspiraţiei

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 4 1, 2, 3, 4  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum